شیوه ثبت نام الکترونیکی نوآموزان و دانش آموزان

بر اساس دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش آموزان در مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ ، ثبت‌نام سال تحصیلی جدید در تمام دوره‌های تحصیلی، الکترونیکی است.
کد خبر: ۱۱۸۰۴۹۲
|
۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۱ 25 June 2023
|
7056 بازدید
|
۱

شیوه ثبت نام الکترونیکی نوآموزان و دانش آموزان

به گزارش «تابناک»، با توجه به فرارسیدن زمان ثبت‌نام دانش آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ و ضرورت اتخاذ تدابیر لازم و اهتمام کافی به‌منظور رفع دغدغه‌های والدین و تسهیل در ثبت‌نام دانش آموزان، از سوی وزیر آموزش‌وپرورش، دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش آموزان در مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، به ادارات آموزش و پرورش استان ها ابلاغ شد.

بر اساس این دستورالعمل، مدیران کل استان، باید با بهره‌مندی از تجربیات سنوات گذشته، توجه به سیاست کاهش تمرکز و تفویض اختیار، در نظر گرفتن شرایط خاص مواجهه با ویروس کووید-۱۹ (کرونا)، نسبت به تشکیل کارگروه‌های استانی و منطقه‌ای و تیم‌های نظارتی با همکاری حوزه ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات، اقدام لازم را به عمل‌آورده و در پایان گزارشی از اقدامات به‌عمل‌آمده را به دبیرخانه ستاد واقع در معاونت آموزش ابتدایی ارسال کنند.

همچنین در این دستورالعمل بر موارد زیر تأکید شده است؛

۱-رعایت اصل تکریم، کرامت انسانی و حفظ احترام والدین و فرزندان آنان طی فرآیند ثبت‌نام.

۲-انسجام و هماهنگی در ستاد ثبت‌نام استان به‌منظور تبیین فرآیند ثبت‌نام، مصاحبه‌های خبری و پاسخگویی به ابهامات پیش‌آمده در رسانه‌ها و اطلاع‌رسانی در زمینه ثبت‌نام.

۳-انتخاب افراد دارای حسن خلق، منعطف، صبور و آگاه به قوانین و مقررات در ستادهای ثبت‌نام.

4-انجام ثبت‌نام به شیوه غیرحضوری از طریق سامانه الکترونیکی http://pada.medu.ir و در صورت ضرورت ثبت‌نام به شیوه حضوری در مناطق کم برخوردار و فاقد زیرساخت‌های اینترنتی، از طریق سیستم نوبت‌دهی به‌منظور پیشگیری از ازدحام خانواده‌ها و دانش­آموزان.

۵-معرفی مدارس ازنظر موقعیت جغرافیایی، جنسیت، دوره تحصیلی، نوع امکانات از طریق «شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد)» و پورتال‌های اطلاع‌رسانی منطقه‌ای و استانی جهت اطلاع خانواده‌ها و دانش­آموزان.

۶-تعیین پایگاه‌های سنجش به میزان موردنیاز از طریق ادارات آموزش‌وپرورش استثنایی و اطلاع‌رسانی از طریق شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد) و پورتال‌های اطلاع‌رسانی منطقه‌ای و استانی جهت اطلاع خانواده‌ها و دانش آموزان با هماهنگی ستاد ثبت‌نام.

مقررات عمومی ثبت‌نام

ثبت نام دانش آموزان مطابق با آیین نامه اجرایی مدارس موضوع مصوبه جلسه ۶۵۲ شورای عالی آموزش و پرورش مورخ۲۰ مرداد ۷۹ و آیین نامه های آموزشی مصوب مربوط به هر یک از دوره های تحصیلی انجام شود.
دستورالعمل ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ متعاقباً از سوی مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور ارسال می شود.

به منظور پوشش کامل تحصیلی، افراد ایرانی فاقد مدارک هویتی لازم که از نظر سنی امکان تحصیل در نظام آموزش رسمی کشور را دارند، می توانند با ارائه کارت حمایت تحصیلی صادره از وزارت کشور و فرمانداری ها، ثبت نام کنند.
ثبت نام نوآموزان دوره پیش دبستانی بر اساس مفاد شیوه نامه مورخ ۲۱ خرداد ۹۷ و بخشنامه های مورخ ۱۰ مرداد ۹۷ و ۲۹ آبان ۹۸ انجام شود.

ثبت نام تمام نوآموزان دوره پیش دبستانی در سامانه «سیدا» به تفکیک کدهای دولتی، دولتی با مشارکت مردم و غیر دولتی الزامی بوده و مسئولیت ثبت نام با مدیر مدرسه است.

سن ثبت نام پیش دبستانی یک، چهار تا پنج سال تمام (متولدین ۲مهر۹۵ تا یک مهر ۹۶ ) و سن ثبت نام پیش دبستانی دو، پنج تا شش سال تمام (متولدین ۲مهر ۹۴ تا یک مهر ۹۵) است.

ثبت نام نوآموزان دوره پیش دبستانی اتباع خارجی، همچون سایر دوره های تحصیلی، طبق شیوه نامه های ابلاغی بلامانع است.
با توجه به لزوم مدیریت منابع مالی و سرمایه انسانی (دستورالعمل ساماندهی نیروی انسانی)، ضروری است برای استفاده از فرصت شهریورماه ۱۴۰۰، به گونه ای برنامه ریزی شود که تمامی ثبت نام ها تا تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ به اتمام برسد. در مناطق عشایری به علت عدم دسترسی و مدارس غیردولتی به دلیل سیاست های حمایتی و تکمیل ظرفیت صندلی های خالی، این مهلت تا پایان شهریورماه قابل تمدید خواهد بود.

توجه به محدوده بندی جغرافیایی برای ثبت نام، به منظور توزیع متوازن دانش آموزان به استناد ماده ۳۱ آیین نامه اجرایی مدارس صورت می پذیرد.

تبصره ۱: ثبت نام از دانش آموزان عشایری، هنر جویان هنرستان ها و مدارس خاص بدون لحاظ محدودیت جغرافیایی، بر اساس ضوابط مربوط انجام خواهد شد.

ثبت نام دانش آموزان در پایه دهم با تأکید بر رعایت اولویت های تعیین شده در نمون برگ های هدایت تحصیلی و تشکیل کارگروه مشاوره ای انتخاب رشته به منظور بهره برداری و تکمیل ظرفیت اسمی کلاس ها با رعایت مفاد بخشنامه مورخ۱۹ فروردین ۹۹ و مفاد بخشنامه مورخ ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰، راهکارها و سیاست های توسعه متوازن رشته ای با رویکرد توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش در دوره دوم آموزش متوسطه صورت بپذیرد.

تبصره ۱: پذیرش دانش آموزان عشایری به صورت مهمان در نزدیک ترین مدارس مبدأ یا مقصد به منظور جلوگیری از افت یا عقب ماندگی تحصیلی امکان پذیر گردد.

تبصره ۲: به هنگام ثبت نام دانش آموزان در هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش برای پایه های ورودی، شرایط جسمی دانش آموزان متناسب با رشته موردنظر به ویژه در زمینه صنعت و کشاورزی، به صورت جدی مورد عنایت مشاوران و مدیر مدرسه قرار گیرد.

تبصره ۳: شیوه ثبت نام دانش آموزان ورودی پایه دهم و هنرجویان میان پایه شاخه کاردانش به شیوه آموزش های برون سپاری در سامانه یکپارچه دانش آموزی (سیدا)، متعاقبا از طریق معاونت آموزش متوسطه (دفتر آموزش متوسطه فنی، حرفه ای و کاردانش) اعلام خواهد شد.

تبصره ۴: مدیران مدارس شبانه روزی اطلاعات مربوط به دانش آموزان بیتوته ای را در سامانه مربوطه (فیلد خوابگاهی) ثبت و تأیید کنند.

برقراری هر گونه رابطه مالی مدارس با مؤسسات در خصوص برگزاری آزمون و کتاب های کمک درسی ممنوع است.

به استناد ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی مدارس، برگزاری آزمون ورودی، مصاحبه و تعیین شرط معدل برای ثبت نام دانش آموزان و با توجه به رایگان بودن ثبت نام و عدم اجبار در بحث مشارکت های مردمی دریافت هر گونه وجه (به جز وجوه مربوط به بیمه حوادث و کتاب های درسی) در زمان ثبت نام مجاز نیست و نباید دانش آموزی به دلایل مذکور از ثبت نام محروم شود.

تبصره ۱: به استناد تبصره ۲ مصوبه ۶۷۷ شورای عالی آموزش و پرورش، پذیرش دانش آموزان پایه دهم در دبیرستان های علوم و معارف اسلامی از طریق برگزاری آزمون با تعیین معدل یا برگزاری مصاحبه یا تلفیقی از آنها صورت گیرد.

تبصره ۲: به استناد مصوبه بیست و یکمین جلسه شورای سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارت مرکزی و بیست و دومین جلسه شورا مورخ ۲۴ بهمن ۹۶ برگزاری هر گونه آزمون یا مصاحبه برای پذیرش دانش آموزان در دوره ابتدایی و پایه هفتم دوره اول متوسطه در مدارس غیردولتی ممنوع است.

تبصره ۳: دریافت وجوه اختیاری مربوط به کمکهای مردمی، فعالیت های فوق برنامه، سرویس ایاب و ذهاب، لباس فرم، لباس کارگاهی، با هماهنگی و موافقت انجمن اولیاء و مربیان مدرسه و با رعایت سایر قوانین و مقررات بعد از شروع سال تحصیلی امکان پذیر خواهد بود.

تبصره ۴: جذب و پذیرش دانش آموزان در برخی از رشته ها همانند تربیت بدنی شاخه تحصیلی فنی و حرفه ای و یا رشته هایی که استانداردهای مهارت مربوط به دستگاه های متولی (مانند آتش نشانی و …) یا رعایت ضوابط و مقررات از طریق برگزاری آزمون یا تعیین معدل یا برگزاری مصاحبه با تلفیقی از آنها صورت گیرد.

ثبت نام سال الکترونیکی در تمام دوره های تحصیلی به استثناء کلاس اولی ها

ثبت نام دوره های تحصیلی به صورت غیر حضوری و الکترونیکی از طریق سامانه سیدا انجام خواهد شد. زمان ثبت نام دوره های مختلف تحصیلی بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه در سامانه سیدا اعلام خواهد شد.

تبصره: ثبت نام اولیه پایه اول ابتدایی از یکم خرداد به صورت حضوری انجام می شود. بدیهی است بعد از مراجعه دانش آموزان به پایگاه های سنجش بدو ورود، ثبت نام قطعی خواهد شد.

ثبت مشخصات فردی والدین به تفکیک پدر و مادر شامل نام، نام خانوادگی، کد ملی، شماره تلفن همراه در سامانه سیدا جهت ثبت نام دانش آموز ضروری است.

در خصوص ثبت نام نوآموزان و دانش آموزان استثنایی مدارس ویژه، علاوه بر رعایت مفاد این شیوه نامه، موضوع بخشنامه شماره ۵۸۱۱/ ۹۷۰۰۰ تاریخ ۱۱ مرداد۹۹ سازمان آموزش و پرورش استثنایی ملاک عمل خواهد بود. لازم به ذکر است در صورت وجود موارد افتراقی و یا اصلاحی، شیوه نامه مذکور متعاقبا ارسال خواهد شد.

به منظور رعایت اصول تربیتی و با توجه به اهمیت حفظ اعتماد به نفس کودکان در آغاز ورود به مدرسه، برگزاری هر گونه مصاحبه با آزمون برای نوآموزان پیش دبستانی و کلاس اولی در کلیه مدارس اعم از دولتی و غیردولتی در زمان پذیرش و ثبت نام ممنوع است.

از آنجایی که در دوره ابتدایی فرآیند ارزشیابی کیفی توصیفی دانش آموزان در افزونه های ارزشیابی سامانه سیدا درج می شود، ارتقاء دانش آموزان به پایه بالاتر (به جز پایه اول) و یا تکرار پایه به صورت متمرکز از طریق سامانه انجام خواهد شد.
تبصره۱: شرط لازم برای ارتقای دانش آموزان به پایه بالاتر ثبت ارزشیابی آنها در سامانه سیدا است.

تبصره۲: انتقال دانش آموزان بین مدارس مطابق مقررات مربوطه و از طریق سامانه انجام می شود.

تمامی نوآموزان بدو ورود به پایه اول دبستان ملزم به شرکت در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی می باشند و شرکت نوآموزان پیش دبستان در برنامه سنجش مطابق دستورالعمل سازمان آموزش و پرورش استثنایی و معاونت آموزش ابتدایی وزارت متبوع انجام می شود

تبصره۱: با توجه به اینکه تعدادی از نو آموزان پیش دبستانی در ارزیابی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی، دیر آموز شناسایی خواهند شد ضرورت دارد ضمن تسریع در فرآیند انجام سنجش به ویژه در مناطقی که در سنوات قبل، فراوانی آماری بیشتری در تعداد نوآموزان دیر آموز داشته اند؛ تدابیر لازم در قالب کلاس های پیش دبستانی تابستانی برای آموزش و مداخله به هنگام در زمان باقی مانده قبل از ورود به دبستان، برنامه ریزی و اجرا شود.

اعلام شرط سنی ثبت نام در کلاس اول

تبصره۲: به استناد ماده ۳۶ آیین نامه اجرایی مدارس، حداقل سن ثبت نام در پایه اول ابتدایی شش سال تمام و ملاک محاسبه سن، اول مهرماه است. لذا حداقل سن ثبت نام در پایه اول ابتدایی تا متولدین۱ مهر ۹۴است.

تبصره ۳: به استناد ماده ۷ اساسنامه مدارس عشایری مصوبه شماره ۱۷۶۸۸۲ ، سنجش بدو ورود دانش آموزان عشایری الزامی و رایگان است و با توجه به کوچ رو بودن عشایر بازه زمانی سنجش بدو ورود آنان تا پایان مهرماه خواهد بود.

دانش آموزان گروه های آسیب دیده شنوایی، بینایی، معلول جسمی-حرکتی و دارای اختلال رفتاری-هیجانی خفیف تا متوسط، در صورت دارا بودن شرایط می توانند در تمامی دوره های تحصیلی برابر شیوه نامه اجرایی آیین نامه آموزش و پرورش تلفیقی و فراگیر در مدارس عادی ثبت نام نموده و از خدمات مربوط برخوردار گردند.

مدیران مدارس ابتدایی موظف اند اطلاعات نوآموزان پیش دبستانی و دانش آموزان را (به ویژه پایه اول) در اسرع وقت و حداکثر تا پایان خردادماه ۱۴۰۰ در سامانه سنجش بدو ورود و سیدا ثبت کنند.

برگزاری کلاس های آمادگی بهاره و تابستانه برای کلاس اولی هایی که پیش دبستانی نرفته اند

تبصره ۱: مدیران مدارس، نو آموزان بدو ورود به پایه اول دبستان فاقد تجربه پیش دبستانی را شناسایی کنند تا در اسرع وقت برای مناطق و نوآموزان واجد شرایط، برنامه ریزی برگزاری کلاس های آمادگی بهار و تابستان ۱۴۰۰ به عمل آید.

تبصره ۲: به منظور پیشگیری از تداخل برنامه آموزش های آمادگی پیش دبستانی تابستانی با آغاز سال تحصیلی، شایسته است به گونه ای برنامه ریزی شود تا تداوم یادگیری و کلاس های آمادگی بهار و تابستان ۱۴۰۰ و نیز پیش دبستانی ویژه آموزش و مداخله به هنگام، حداکثر در نیمه اول شهریور ۱۴۰۰ به اتمام برسد.

پرونده تحصیلی دانش آموزان متقاضی انتقال حداکثر تا یک ماه پس از انتقال می بایست به مدرسه جدید ارسال شود لذا مدیران مدارس ضمن پیگیری مجدانه و اطمینان از ثبت نام دانش آموزان در آموزشگاه جدید، زمینه کاهش آمار بازماندگان از تحصیل و ترک تحصیل را فراهم کنند.

مدیر مدرسه موظف است نمونه برگ آگاهی از سلامت دانش آموزان را هنگام ثبت نام در اختیار ولی دانش آموز قرار داده و از صحت سلامت دانش آموزان جهت شرکت در فعالیت های ورزشی و ارزشیابی درس تربیت بدنی مطلع شود.

ثبت نام و پذیرش دانش آموزان در مدارس نمونه دولتی، استعدادهای درخشان مطابق با مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش و با رعایت سایر قوانین و مقررات انجام می پذیرد.

ثبت نام در مدارس هیئت امنایی با رعایت مفاد ماده ۱۱ آیین نامه توسعه مشارکتهای مردمی به شیوه هیئت امنایی مصوبه ۹۶۵ شورای عالی آموزش و پرورش است.

تبصره ۱: مدارس هیئت امنایی از نوع مدارس دولتی محسوب شده و دریافت هر گونه وجه (به جز وجوه مربوط به بیمه حوادث و کتاب های درسی) در زمان ثبت نام در این مدارس مجاز نیست. ضمنا در خصوص دریافت هزینه های خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه این مدارس که به تصویب هیئت امنای مدرسه رسیده است، با رعایت دقیق مقررات پس از شروع سال تحصیلی اقدام لازم به عمل آید.

شیوه ثبت نام الکترونیکی نوآموزان و دانش آموزان (غیرحضوری)

ثبت نام تمامی دانش آموزان در پایه ها و مقاطع مختلف در سامانه سیدا و از درگاه pada.medu.ir انجام می شود.

ثبت نام میان پایه ها: بعد از برگزاری امتحانات نوبت دوم و اعلام نتایج نهایی در سیدا، ثبت نام میان پایه ها به صورت خودکار انجام می شود و دانش آموز در پایه بالاتر در همان مدرسه ثبت نام می گردد و نیازی به مراجعه دانش آموز یا اولیای آنها به مدرسه نیست.

تبصره: ثبت نام خودکار میان پایه ها موقت بوده و دانش آموز (یا اولیاء وی) باید با مراجعه به درگاه نسبت به نهایی کردن ثبت نام خود اقدام نموده و یا در صورت تمایل می تواند چهار مدرسه دیگر را نیز به عنوان گزینه ثبت نام انتخاب کند.

لازم به ذکر است چنانچه دانش آموز (یا اولیاء وی)، در زمان مشخص شده به درگاه مراجعه نکند سامانه به طور خودکار ثبت نام دانش آموز را در مدرسه فعلی اش نهایی خواهد کرد.

تبصره: نظر به اینکه ثبت نام دانش آموزان میان پایه خودکار انجام و در مدرسه فعلی ثبت نام می گردد، چنانچه دانش آموزی در زمان مقرر به درگاه مراجعه ننمود و ثبت نام آن قطعی شد اما متقاضی ثبت نام در مدرسه دیگری است، می بایست به سامانه پادا مراجعه و نسبت به لغو ثبت نام در مدرسه مبدأ (با تأیید مدیر مدرسه) و ثبت نام مجدد در مدرسه مقصد اقدام کند.

نوآموزان پیش دبستانی و دانش آموزان ورودی مقاطع (پایه های اول، هفتم و دهم) یا اولیاء آنها می بایست با مراجعه به درگاه پادا اقدام به پیش ثبت نام در مدارس موردنظر خودنمایند.

تبصره ۱: برای این منظور به دانش آموز پنج اولویت انتخابی داده می شود.

تبصره ۲: محدودیت جغرافیایی با در نظر گرفتن ضوابطی در سامانه کنترل می شود.

تبصره ۳: چنانچه دانش آموز مدرسه ای را در خارج از محدوده یا منطقه خود انتخاب نماید، درخواست ابتدا به کارتابل مسئول ستاد ثبت نام منطقه منتقل شده و در صورت تأیید، امکان نمایش در خواست در لیست درخواست ثبت نام مدرسه قرار خواهد گرفت.

تبصره ۴: به محض تأیید ثبت نام نهایی دانش آموز در یک مدرسه، به صورت خودکار تمامی اولویت های انتخابی دیگر دانش آموز حذف خواهد شد. بدیهی است چنانچه بعد از تأیید نهایی، دانش آموز بخواهد در مدرسه دیگری ثبت نام نماید می بایست از طریق درگاه درخواست لغو ثبت نام در مدرسه فعلی را داده و پس از تأیید مدیر مدرسه مبدأ، نسبت به ثبت نام مجدد در مدرسه مقصد اقدام کند.

تبصره ۵: ارسال فایل های آموزشی در سطوح مختلف فرآیندهای ثبت نام و اطلاع رسانی های لازم، از طریق شبکه شاد و دیگر مکانیزم های ارتباطی صورت خواهد پذیرفت. لذا هر سطح مسئولیت اطلاع رسانی به سطوح پایین تر را به عهده خواهد داشت. (استان به مناطق، مناطق به مدارس و مدارس به اولیا و دانش آموزان).

تبصره ۶: تعریف کلمه و رمز عبور و یا بازنشانی آن برای دانش آموزان جهت استفاده در درگاه پادا از طریق سامانه سیدا و توسط مدیر مدرسه صورت می گیرد و لازم است توسط مکانیزم هایی که در سامانه پیش بینی می گردد و یا دیگر راه های امن در اختیار دانش آموزان یا اولیاء آنها قرار گیرد.

تبصره ۷: ثبت نام دانش آموزان پایه دهم به جز مدارس خاص و مدارس غیردولتی با در نظر گرفتن شرایط هدایت تحصیلی دانش آموزان صورت می گیرد.

تبصره ۸: مدیران مدارس موظف هستند تا یک هفته قبل از آغاز فرآیند ثبت نام، سازماندهی سال تحصیلی ۱۴۰۱۱۴۰۰ مدرسه (از جمله ظرفیت رشته- پایه های پذیرش مدرسه) را در سامانه سیدا ثبت و به تأیید منطقه برسانند. در این راستا مدیر باید نسبت به ثبت دقیق اطلاعات محل جغرافیایی مدرسه از جمله کد پستی و آدرس دقیق نیز در سامانه سیدا اقدام کند.

تبصره ۹: دانش آموزان و کاربران می بایست اطلاعات محل اقامتی خود (از جمله کد پستی و آدرس دقیق را در سامانه پادا ثبت کنند.

شرایط ثبت نام مدارس خاص؛

مدارس استعدادهای درخشان:نظر به اینکه دانش آموزان ورودی پایه های هفتم و دهم این مدارس توسط آزمون متمرکز کشوری تعیین می شوند، بعد از اعلام نتایج نهایی، با رعایت مفاد بندهای «۲-۱» و «۲-۲» بخش «ج» قسمت «مدارس استعدادهای درخشان» این دستورالعمل ثبت نام قبول شدگان به صورت متمرکز و خودکار انجام می شود.

تبصره۱: ثبت نام دانش آموزان میان پایه مدارس استعدادهای درخشان در درگاه انجام و با رعایت مفاد بند ۲۳» بخش «ج» قسمت «مدارس استعدادهای درخشان» این دستورالعمل، پس از تأیید مدیر مدرسه، نهایی می شود.

تبصره۲: ثبت نام دانش آموزان میان پایه و پایه های هفتم و دهم مدارس استعدادهای درخشان که متقاضی ثبت نام در مدرسه استعدادهای درخشان دیگری می باشند، مطابق بند ۲-۴» بخش «ج» قسمت «مدارس استعدادهای درخشان» این دستورالعمل و بر اساس ضوابط و شرایط نقل و انتقال این مدارس که از سوی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان اعلام می شود، انجام می پذیرد.

تبصره۳: ثبت نام دانش آموزان پایه یازدهم مدارس استعدادهای درخشان متقاضی تغییر رشته تحصیلی با رعایت مفاد بند «۲-۵» بخش «ج» قسمت «مدارس استعدادهای درخشان» این دستورالعمل انجام می شود.

تبصره۴: ثبت نام دانش آموزان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان در پایه دهم این مدارس تابع ضوابط و مطابق با شرایط خاص هر استان و در کلان شهرها پس از تأیید رئیس اداره استعدادهای درخشان استان، امکان پذیر است.

مدارس نمونه دولتی: با توجه به اینکه آزمون ورودی اینگونه مدارس به صورت استانی برگزار می شود، امکان دریافت فایل قبول شدگان توسط ستاد ثبت نام استان و ثبت نام خود کار آنها در سیدا فراهم شده است.

مدارس شاهد:ثبت نام مدارس شاهد نیز در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در سامانه سیدا انجام خواهد شد. دانش آموزان (میان پایه و ورودی های مقاطع) می توانند طبق ضوابط ثبت نام مدارس شاهد با مراجعه به درگاه پادا، نسبت به ثبت نام در مدرسه مورد نظر اقدام نمایند.

تبصره ۱: اعلام ظرفیت ثبت نام مدارس خاص طبق زیرساخت های پیش بینی شده در سامانه سیدا انجام می گردد.

تبصره ۲: اگر ثبت نام دانش آموزی قبل از اعلام نتایج مدارس خاص، در مدرسه ای نهایی گردد، به دلیل اینکه در سامانه یکپارچه دانش آموزی به دانش آموز اجازه ثبت نام در بیش از یک مدرسه داده نمی شود، می بایست ابتدا با مراجعه به درگاه درخواست لغو ثبت نام در مدرسه قبلی را داده و بعد از تأیید لغو ثبت نام توسط مدیر مدرسه مبدأ، امکان ثبت نام در مدارس خاص برای دانش آموز فراهم خواهد شد.

دانش آموزان اتباع:در سامانه سیدا فرآیندهای مربوط به ثبت نام و تخصیص کد دانش آموزی برای دانش آموزان اتباع، بدون سرپرست و مواردی از این قبیل در نظر گرفته شده است.

مقررات ثبت نام در مدارس غیردولتی، استعدادهای درخشان و شاهد

ثبت نام دانش آموزان در مدارس غیردولتی ، استعدادهای درخشان و شاهد علاوه بر رعایت آیین نامه های مصوب شورای عالی آموزش و پرورش با رعایت مقررات ذیل انجام می گیرد:

مدارس غیردولتی

در مدارس غیردولتی نصب پوستر نرخ شهریه مصوب ابلاغی به همراه رئوس کلیه فعالیت ها در محل ثبت نام و در معرض دید اولیا دانش آموزان و مراجعین الزامی است.

مدارس غیردولتی در زمان ثبت نام صرفا مجاز به اخذ شهریه مصوب (برنامه هفتگی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و فوق برنامه درسی) میباشند و دریافت هزینه خدمات از قبیل تغذیه بین روز، لباس متحدالشکل، ایاب و ذهاب و هزینه تشکیل کلاس های تابستانی و فعالیت غیردرسی از اولیای دانش آموزان با هماهنگی و موافقت انجمن اولیا و مربیان مدرسه و کسب موافقت شورای نظارت بر مدارس و مراکز غیردولتی منطقه / ناحیه در زمان مقرر امکان پذیر خواهد بود.

تذکر: استفاده از خدمات مذکور کاملا اختیاری بوده و دریافت هرگونه وجهی تحت این عناوین در هنگام ثبت نام ممنوع است.

مدیران مدارس غیردولتی موظف اند هنگام ثبت نام با ورود به سامانه مشارکت های مردمی نسبت به انعقاد قرارداد اخذ شهریه بین ولی دانش آموز و واحد آموزشی در سامانه تعیین شهریه اقدام و یک نسخه از قرارداد تکمیل شده را چاپ و پس از مهر و امضا به ولی دانش آموز تحویل و نسخه دوم را پس از امضاء ولی دانش آموز جهت بررسی و نظارت در آموزشگاه نگهداری نمایند.
تبصره۱: کلیه قراردادها به صورت الکترونیکی و از سامانه مذکور باید انجام شود و قرارداد دستی فاقد اعتبار است.

تبصره۲: ثبت نام دانش آموزان مدارس غیردولتی در سامانه سیدا و از طریق درگاه پادا انجام می گیرد؛ اما به منظور ثبت نام نهایی و کلاس بندی دانش آموزان، قرارداد شهریه حتما می بایست در سامانه ثبت شده باشد.

مدارس استعدادهای درخشان

ثبت نام پذیرفته شدگان پایه هفتم از طریق آزمون ورودی دبیرستان های دوره اول استعدادهای درخشان بر اساس بند (د -۱) ضوابط و شرایط پذیرش ثبت نام در دستورالعمل آزمون های ورودی دبیرستان های دوره اول و دوم این مدارس به شماره ۱۰۴ / ۵۰۱ مورخ ۱۹ اسفند۹۹ مجاز است.

ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون ورودی دبیرستانها/ هنرستان های (سمپاد مهارتی) دوره دوم استعدادهای درخشان در پایه دهم، بر اساس بند (د-۱) دستورالعمل آزمون ورودی این مدارس به شماره ۱۰۴ / ۵۰۱ مورخ ۱۹ اسفند۹۹ صورت پذیرد. همچنین دانش آموزان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان سال تحصیلی ۱۴۰۰ ۱۳۹۹ از شرکت در آزمون پایه دهم سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ معاف می باشند.

ثبت نام دانش آموزان پایه های هشتم و نهم این مدارس، با رعایت مفاد ماده ۱۵ و تبصره های آن در آیین نامه ارزشیابی تحصیلی و تربیتی (دوره اول متوسطه) مصوبه شانزدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش به شماره ۱۲۰ / ۹۳۳۴۸ مورخ ۵دی ۹۷ و در دوره دوم با رعایت مفاد مواد ۶۶ و تبصره ماده ۷۷ آیین نامه آموزشی دوره دوم متوسطه (روزانه) مصوب جلسه ۹۳۲ شورای عالی آموزش و پرورش مورخ ۱۷ خرداد ۹۵ انجام گردد.

ثبت نام دانش آموزان متقاضی انتقال در دبیرستان های دوره اول و دوره دوم استعدادهای درخشان، با رعایت کف نمره مدرسه مقصد و به شرط وجود ظرفیت، مطابق ضوابط نقل و انتقال این مدارس و از طریق سامانه نقل و انتقال دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان، با موافقت استان های مبدأ و مقصد انجام شود.

تبصره۱: انتقال دانش آموزان پایه هفتم و دهم این مدارس در سال اول پذیرش در آزمون ورودی، در بین مدارس استعدادهای درخشان درون یک شهرستان اکیدا ممنوع است.

تبصره۲: ثبت نام دانش آموزان پایه دهم پذیرفته شده در آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان، در رشته ای غیر از رشته پذیرفته شده در آزمون ورودی، ممنوع است.

تبصره۳: تصمیم گیری در خصوص امکان یا عدم امکان انتقال به هریک از مدارس استعدادهای درخشان، در اختیار اداره کل آموزش و پرورش استان خواهد بود.

ثبت نام دانش آموزان پایه یازدهم مدارس استعدادهای درخشان متقاضی تغییر رشته تحصیلی با رعایت شرایط و ضوابط تغییر رشته و به شرط وجود ظرفیت و صرفا در صورت دارا بودن کف امتیاز قبولی در رشته موردنظر در آزمون ورودی پایه دهم بلامانع است.

میزان حق الثبت مدارس استعدادهای درخشان، بر اساس مصوبه هیئت امناء سمپاد که معادل ۵۰ درصد مبلغ بخش نامه مربوط به ثبت نام در مدارس غیردولتی هر شهر است، توسط اداره کل آموزش و پرورش استان تعیین و به مدارس استعدادهای درخشان ابلاغ گردد.

در هنگام ثبت نام دانش آموزان، مدیران این مدارس با عنایت به مفاد آیین نامه ارزشیابی تحصیلی و تربیتی دوره اول متوسطه) مصوبه شانزدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش ۱۳۹۷ / ۷ / ۴ وجوه کتب تکمیلی ویژه این مدارس را از دانش آموزان دریافت و نسبت به ثبت سفارش کتب فوق از طریق سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به صورت گروهی اقدام نمایند. (وجوه دریافتی باید به حساب مدرسه واریز شود‌).

دانش آموزان پایه هفتم و دهم شرکت کننده در آزمون مدارس استعدادهای درخشان پس از پذیرش قطعی در مدارس استعدادهای درخشان می بایست در این مدارس ثبت نام کنند. لذا سایر مدارس بدون هیچ گونه شرطی موظف به همکاری و تحویل پرونده تحصیلی به این دانش آموزان می باشند.

مدارس شاهد

ثبت نام دانش آموزان مدارس شاهد در سامانه سیدا و از طریق درگاه پادا انجام می شود.

در خصوص ثبت نام دانش آموزان در مدارس شاهد تغییرات انجام شده نسبت به بخشنامه مدارس شاهد در سال قبل به شرح ذیل است:

١. امتیازات علمی دانش آموزان:

الف) ثبت نام در پایه دهم : ( معدل × ۳۰) + نمره تراز + ۱۵۰ امتیاز بابت کسب اولویت الف (هدایت تحصیلی) یا ۵۰ امتیاز بابت کسب اولویت ب (هدایت تحصیلی).

ب) ثبت نام در میان پایه متوسطه اول (معدل کل × ۳۰) و متوسطه دوم (معدل سال × ۳۰).

۲. همکاران فرهنگی و کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران از پرداخت ۳۰ درصد مبلغ کمک سرانه مصوب ستاد اجرایی شاهد استان معاف می باشند.

٣. وجوه حاصل از کمک سرانه مشارکت دانش آموزان شاهد و غیر شاهد در سال تحصیلی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۰ بر اساس جداول ذیل تعیین می شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
ما که متوجه نشدیم بالاخره مدرسه باید ثبت نام انجام بده یا ولی دانش آموز باید در سامانه ثبت نام کنه؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟