باتری خودرو به عنوان یکی از مهمترین قطعات خودرو شناخته میشود که کاربردها و وظایف بیشماری را بر عهده دارد. اما باتری خودرو نیز ممکن است به واسطه عوامل و فاکتورهای گوناگون دچار خرابی شود. در این شرایط شما باید با بررسی علل و علامتهای خرابی باتری خودرو، برای برطرف کردن این ایرادات اقدامات لازم را انجام دهید. بدون باتری عملاً روند استفاده از خودرو دچار اختلال میشود و مشکلات زیادی برای شما به وجود میآید. اجازه دهید در ادامه به طور کامل برای شما بگوییم که چه فاکتورهایی میتوانند باعث خراب شدن باتری شما شوند و شما چگونه میتوانید متوجه شوید که آیا باتری دچار ایراد شده یا خیر. پس اگر قصد دارید که در این زمینه اطلاعات کامل و جامعی کسب کنید، حتماً ما را تا انتهای این محتوا همراهی کنید.
شناخت علتهای خراب شدن باتری ماشین میتواند به شما کمک کند تا با اقدامات عاقلانه از بروز مشکلات گوناگون جلوگیری کنید. برای مثال اگر شما متوجه شوید که کدام فاکتورها میتوانند به باتری شما آسیب بزنند، میتوانید با اقدامات عاقلانه آن فاکتورها را حذف کنید یا حداقل سرعت تأثیرگذاری آنها را پایینتر بیاورید. در برخی موارد نیز کاری از دست شما برنمیآید و ممکن است که گذشت زمان باعث ایجاد ایراد در باتری شده باشد. به هر حال همواره کسب اطلاعات در رابطه با علت ها و علامتهای خرابی باتری خودرو، به شما کمک میکند تا تصمیمات عاقلانه بگیرید و احتمال خراب شدن آن را در برخی موارد تا حد بسیار زیادی پایین بیاورید. بیایید با یکدیگر عوامل تأثیرگذار در سرعت گرفتن روند خرابی باتری ماشین را بررسی کنیم.
بیشتر خوانید: نحوه تعویض باتری ماشین
فرسوده شدن و کهنه شدن باتری خودرو
باتریها یکی از محصولاتی هستند که به واسطه استهلاک کاربردهای خود را از دست میدهند. پس یکی از مواردی که میتواند به عنوان علل و علامتهای خرابی باتری خودرو شناخته شود، فرسوده شدن و از بین رفتن قطعات متفاوت باتری میباشد. طبق اطلاعات موجود معمولاً باتریها بین دو سال تا الی دو سال و نیم دوام و قدرت لازم را دارند و میتوانند به خوبی کار کنند. بعد از گذشت این زمان، به واسطه خوردگی دچار آسیب میشوند و باید با انواع نو جایگزین شوند. البته در صورت استفاده مناسب، ممکن است که باتریها بیش از این زمان نیز کاربرد داشته باشند.
عدم استفاده از ماشین برای مدت طولانی
از دیگر فاکتورهایی که میتواند به عنوان علل و علامتهای خرابی باتری خودرو شناخته شود، استفاده نکردن از خودرو و روشن نکردن آن برای مدت نسبتاً طولانی است. طبق اطلاعات موجود، هنگامی که خودروی شما خاموش است و مورد استفاده قرار نمیگیرد، باز هم در حال مصرف برق است زیرا سیستمهایی مانند قفل درب، زنگ هشدار و ... نیز در زمان خاموش بودن خودرو کار میکنند و به انرژی برق برای کار کردن نیاز دارند. هنگامی که شما برای مدت زمان نسبتاً طولانی از خودرو استفاده نکنید، دینام کار نمیکند و باطری خودرو شارژ نمیشود. از طرف دیگر با توجه به این که در حالت خاموشی نیز باتری خودرو مصرف میشود، روشن نکردن آن در دراز مدت، باعث خوابیدن و معیوب شدن باتری میشود. برای این که از این مشکل جلوگیری کنید، باید حتماً هفتهای یک بار برای حداقل زمان یک ربع با خودروی خود رانندگی کنید.
فرسوده شدن و کهنه شدن باتری خودرو
خرابی قطعات برقی مهم برای مثال رله سوئیچ
خرابی قطعات برقی مهم خودرو مانند رله سوئیچ که وظیفه اصلی در برق رسانی را بر عهده دارند، میتواند به عنوان یکی دیگر از علل و علامتهای خرابی باتری خودرو شناخته شود. با استفاده از قطعاتی مانند رله سوئیچ روند برق رسانی با نظم و دقت خوبی پیش میرود. به همین دلیل اگر این قطعه خراب شود، باتری خودرو دائماً تخلیه میشود و همین موضوع میتواند مشکلات زیادی را به وجود بیاورد.
وجود ایراد در سیستم برقی خودرو
باتری وظیفه اصلی مدیریت سیستم برق خودرو را بر عهده دارد. از طرف دیگر این سیمکشی های اصولی هستند که باعث میشوند مدار برقی خودرو به صورت درست و اصولی کار کند. پس یکی دیگر از علل و علامت خرابی باتری خودرو، وجود ایراد در سیستم برقی و سیمکشیهای خودرو میباشد. فیوزها و سیمهای بیکیفیت و معیوب میتوانند باعث خالی شدن باتری و در ادامه از بین رفتن آن شوند.
عدم توجه به فاکتورهای مهم در نگهداری از باتری خودرو
باتری خودرو درست مانند سایر ابزارها و وسایلی که مورد استفاده قرار میگیرند نیاز به مراقبت و نگهداری دارد . هنگامی که به فاکتورهای مهم و ضروری در این زمینه توجه نشود، باتری خودرو آرام آرام کارایی خودش را از دست میدهد. مواردی مانند روشن نگهداشتن زیاد رادیو یا سیستم صوتی هنگامی که خودرو خاموش است، نصب سیستمهای صوتی و تصویری که نیاز به برق بالایی دارند و ... جزو آن دسته از فاکتورهایی هستند که میتوانند در این زمینه تأثیرگذار باشند.
وارد شدن ضربههای شدید
وارد شدن ضربه های شدید به باتری، از دیگر علل و علامتهای خرابی باتری خودرو میباشد. باتری در مقابل ضربات شدید حساسیت نسبتاً بالایی دارد و همین موضوع میتواند مشکلاتی را برای شما به وجود بیاورد.
عدم استفاده از سرویسهای دورهای
استفاده از سرویسهای دورهای نه تنها برای سلامت باتری ماشین برای بلکه برای سلامت هر وسیله دیگری کاملاً ضروری است. اگر شما به صورت منظم از خدمات سرویس دورهای باتری خودرو استفاده کنید، برای مثال مقدار مایع آن را چک کنید، شانس به وجود آمدن خرابی های گستردهتر و جدیتر تا حد بسیار زیادی پایین میآید.
عدم استفاده از سرویسهای دورهای
علامتهای خرابی باتری خودرو
بعد از صحبت در رابطه با علل خرابی باتری خودرو، بد نیست که برای شما در رابطه با علامتهای این اتفاق نیز صحبت کنیم. شناخت علامت این اتفاق به شما کمک میکند تا در صورت بروز مشکل، در سریعترین زمان ممکن آن را تشخیص دهید و برای برطرف کردن ایراد موجود اقدامات لازم را انجام دهید. بیایید با یکدیگر به بررسی کاملتر علت های خرابی باتری خودرو بپردازیم.
استارت نخوردن خودرو
یکی از مهمترین نشانههای خرابی باتری خودرو استارت نخوردن آن است. در ابتدا وظیفه شروع احتراق را انرژی الکتریکی و باتری بر عهده دارد. اگر باتری شما انرژی و نیروی لازم برای این کار را نداشته باشد، خودروی شما استارت نمیخورد و استارت نخوردن خودرو مساوی است با روشن نشدن آن و شروع مشکلات گوناگون.
چراغهای کم نور
از دیگر علامتهای خرابی باتری خودرو، ما میتوانیم به چراغهای بیش از حد کمنور اشاره کنیم. اگر در دینام یا باتری خودروی شما ایراد و مشکلی وجود داشته باشد، چراغهای خودرو معمولاً کمرنگتر و کمنورتر از گذشته خواهند بود. هنگامی که این نشانه را مشاهده کردید، سعی کنید که حتماً برای تعویض یا تعمیر باتری باتری اقدامات لازم را انجام دهید.
احساس بوی بد
اگر هنگام روشن شدن خودرو شما بویی شبیه تخممرغ گندیده را احساس کرید، اولین شک شما باید وجود ایراد در باتری خودرو باشد. هنگامی که باتری خودرو دچار ایراد شده باشد، بوی گند بسیار شدیدی از داخل خودرو یا قسمت کاپوت احساس خواهد شد.
دفرمه شدن باتری خودرو
یکی از مهمترین علامتهای خرابی باتری خودرو، دفرمه شدن باتری میباشد. فاکتورهایی مانند ترک خوردگی، فرورفتگی و بادکردگی بدنه خودرو از نشانههای وجود ایراد در این قطعه مهم از خودروی شما هستند.
روشن شدن چراغ چک
چک چراغ چک چراغی است که به طورکلی وجود ایرادات گوناگون در خودرو را نشان میدهد. پس یکی دیگر از علل، روشن شدن چراغ چک میباشد. البته روشن شدن چراغ چک نشان از عدم کارکرد درست دینام نیز دارد. در این شرایط ممکن است باتری شما ایرادی نداشته باشد اما به واسطه عدم برقرسانی درست، باتری شارژ نشود.
جمعبندی
ما در این محتوا سعی کردیم به طور کامل برای شما در رابطه با علل و علامتهای خرابی باتری خودرو صحبت کنیم. به طور کلی شناخت این عوامل شاید جلوی خراب شدن باتری را نگیرد اما به شما کمک میکند تا با اقدامات صحیح و اصولی در صورت وجود ایراد و خرابی، قطعات بیشتری از خودروی شما آسیب نبینند و مشکلات شدیدتری برای شما به وجود نیاید.
استفاده از باتری های ماشین از برندهای معتبر ایرانی و یا خارجی که دارای بهترین کیفیت از نظر شاخص های فنی هستند، کمک می کند تا از بابت کیفیت باتری خیالتان راحت باشد. برندهایی ایرانی نظیر سپاهان باتری، صبا باتری، باتری واریان، باتری اوربیتال وان، باتری سوزوکی و ... که مناسب شرایط آب و هوایی ایران طراحی و ساخته شده اند.
سیستم برقی ماشین سیستم کاملاً پیچیدهای است و تنها افراد متخصص از آن سر در میآورند. باتری خودرو نیز به صورت مستقیم با این سیستم سروکار دارد پس عاقلانهترین و بهترین انتخاب برای شما مراجعه به خدماتدهندگان باکیفیت و تخصصی برای برطرف کردن ایرادات احتمالی میباشد که در باتری خودروی شما به وجود آمده است. در کنار تمامی موارد نام برده شده، خود شما نیز سعی کنید که مراقب خودرو و باطری خودرو باشید تا شانس به وجود آمدن مشکلات گوناگون را تا آن جا که میتوانید، کاهش دهید.
منبع: ایران باتری
انتهای رپرتاژ آگهی/