معضلی که از دید وزیر اولویت بالاتری از کنسرت و حجاب دارد؛

ضرورت اجرای طرح هندی «سواچ بهارات» در ایران!

وعده‌ای جالب توجه و خوشایند که البته پیشتر نیز در مقطعی که احمدی نژاد رئیس جمهور بود و یکی از نزدیک‌ترین یارانش را عهده دار سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرده بود هم داده شد و حتی در ادامه گزارش‌های فراوانی در خصوص درصد‌های بالای تحقق آن در برخی مناطق ارائه گردید، اما گذر زمان به خوبی نشان داد که نتیجه‌ای جز شکست نداشته و چه بسا از دلایل به محاق رفتن این معضل بوده است.
کد خبر: ۱۱۸۲۸۷۱
|
۲۱ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۷ 12 July 2023
|
48504 بازدید
|

ضرورت اجرای طرح هندی «سواچ بهارات» در ایران!معضلی که از برگزاری کنسرت و حجاب اولویت بالاتری دارد؛ فقدان سرویس بهداشتی یا سرویس بهداشتی مناسب!

به گزارش «تابناک»، آنچه خواندید، دیدگاه عزت اله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که به نوعی کشورمان با آن دست به گریبان است؛ موضوعی که وقتی از وزیر می‌پرسند «با توجه به شروع فصل تابستان و تراکم سفر‌های تابستانی این مساله مطرح می‌شود که شاید مراکز گردشگری به دلایلی همچون حجاب با مسائلی مانند پلمب و بسته شدن روبه‌رو شوند، راهکار وزارت گردشگری در این خصوص چیست؟» در پاسخ می‌گوید:«اگر واقعیت را بخواهید، در شرایط فعلی یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در حوزه گردشگری وجود دارد را مناسب نبودن سرویس‌های بهداشتی بین‌راهی می‌دانم و این از همه چیز مهم‌تر است.

چون در دولت این گزارش را داده‌ام، عرض می‌کنم هنگامی که مردم سوار ماشین می‌شوند و در جاده راه می‌افتند و می‌بینند سرویس‌های بهداشتی مناسب برای آن‌ها نیست هرچه ما به این‌ها بگوییم که سد افتتاح کردیم، پروژه‌های بزرگ افتتاح کردیم، کارخانه‌های بزرگ افتتاح شده است، مردم می‌گویند بسیار خب اجمالاً همین سرویس‌های بهداشتی را در مسیر درست کنید.

من فکر می‌کنم قبل از این‌که برای مردم اجمالاً کنسرت، حجاب و محدودیت‌های اینجوری مطرح شود، فعلا سرویس بهداشتی اولویت اول مردم است. یعنی مردم می‌گویند آقا شما که نمی‌توانید سرویس بهداشتی را درست کنید، بقیه حرف‌هایتان هم مثل این است.»

ضرورت اجرای طرح هندی «سواچ بهارات» در ایران!

البته فقدان سرویس بهداشتی یا نامناسب بودن آن‌ها نه معضلی است که به جاده‌های بین راهی محدود باشد و در شهر‌ها و حتی روستا‌ها مرتفع شده باشد و نه مستقیم ارتباطی با وزارت گردشگری دارد، اما ظاهرا وزیر عزمش را جزم کرده تا برای حل آن تدابیری اتخاذ و اجرا شود؛ «من می‌توانم شانه خالی کنم و بگویم دستگاه‌های دیگر باید بیایند و انجام وظیفه کنند، اما احساس می‌کنم برای آینده گردشگری نمی‌توان به این‌ها بی‌توجه بود؛ لذا در جلسات مشترک استاندار‌ها با هیأت دولت به طور جدی روی این مسائله تاکید کردم.

آقای مخبر، معاون اول رئیس جمهور هم با نظر کاملا مثبت دستورات لازم را به سازمان برنامه دادند، خوشبختانه آقای منظور هم هماهنگی بسیار خوبی داشت. ما باید بسیج شویم و سرویس‌های بهداشتی فعلی را یک‌ مقدار آماده‌سازی کنیم، زیرا آماده نیستند.

اصلاً من در این حوزه تعارف ندارم و ان‌شاءالله سعی می‌کنیم با تلاش وضعیت بهداشتی را قابل قبول کنیم و بعد با طرح جامعی که ما داریم و طرح تیپی که برای سرویس‌های بهداشتی با همکاری استانداری‌ها و شهرداری‌ها آماده کردیم، بتوانیم طرحی را که داریم در کشور تعمیم دهیم و سرویس‌های جدید را هم ان‌شاءالله ایجاد کنیم.»

وعده‌ای جالب توجه و خوشایند که البته پیشتر نیز در مقطعی که احمدی نژاد رئیس جمهور بود و یکی از نزدیک‌ترین یارانش را عهده دار سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرده بود هم داده شد و حتی در ادامه گزارش‌های فراوانی در خصوص درصد‌های بالای تحقق آن در برخی جاده‌های بین راهی ارائه گردید، اما گذر زمان به خوبی نشان داد نتیجه‌ای جز شکست نداشته و چه بسا از دلایل به محاق رفتن این معضل بوده است.

معضلی که مدت هاست گریبانگیر شهر‌ها هم شده و دست کم در تهران آثار ناخوشایند آن در مناطق زیادی از شهر احساس می‌شود و این سوال را به دنبال دارد که چگونه اوضاع سرویس بهداشتی در پایتخت کشور تا این اندازه وخیم است و برای رفع آن تدبیری اندیشیده نمی‌شود؟ آیا ممکن است مجموع نهاد‌های گوناگون متوجه چنین وضعیت غیرقابل قبولی نشده باشند؟ آیا عجیب است عده‌ای به طعنه یا به منظور نشان دادن وخامت اوضاع به وزیر بگویند که چگونه در کشور پروژه‌های عظیم به اجرا درمی‌آید، اما یکی از معضلات، فقدان سرویس بهداشتی است؟

ابهامات و انتقاداتی که با توجه به افزایش شمار سالمندان در کشور و حتی به واسطه طرح‌هایی مانند تشویق مردم به زادآوری، قابل توجه‌تر هم به نظر می‌رسند و اقدام دولتمردان برای رفع این معضل را ستودنی جلوه می‌دهند. اقدامی که البته باید در ابعاد وسیع‌تر در دستور کار قرار گیرد و منحصر به مسیر‌های بین راهی نباشد. چیزی شبیه اقدامی که هندی‌ها چند سال پیش در دستور کار قرار دادند.

ضرورت اجرای طرح هندی «سواچ بهارات» در ایران!

درباره طرح «سواچ بهارات» سخن می‌گوییم که شاید برایتان عجیب باشد اگر بدانید در مقطعی شعار کلیدی دولت این کشور شد و بر اساس آن، پرداخت کمک هزینه برای ساخت توالت در منازل به مردم در دستور کار قرار گرفت و تامین هزینه‌های اجرای سواچ بهارات (که در هندی به معنای پاکسازی کشور است) از طرق مختلف، حتی استقراض از بانک جهانی در دستور کار قرار گرفت تا اجابت مزاج در گوشه و کنار شهر‌ها و روستا‌ها کاهش بیابد و در نهایت روزی برسد که همه خانوار‌های هندی به سرویس بهداشتی دسترسی داشته باشند.

البته اوضاع در کشورمان به وخامت هند نیست، اما خوب که به اطرافمان نگاه کنیم، ما هم نیازمند نسخه‌ای از سواچ بهارات هستیم تا شاید بتوانیم به کمک آن وضعیت شایسته تری برای خودمان رقم زده و امکان جذب بیشتر گردشگران و رونق اقتصاد کشور به واسطه حضور ایشان را فراهم آوریم. اتفاقی که رقم نخواهد خورد الا با جدی گرفتن مشکلی که وزیر گردشگری کشورمان را مجاب کرده بخشی از فعالیتش در شبکه‌های اجتماعی را معطوف به نشان دادن سرویس‌های بهداشتی نامناسب کند، بلکه اتفاق نظری برای حل این مشکل به وجود آید.

طرحی ضروری که می‌توان برای پیشرفتش در ابعاد وسیع‌تر و زمان کوتاه تر، فعال سازی سرویس‌های بهداشتی موجود را هم در دستور کار قرار داد که متعلق به اماکن عمومی یا حتی غیرعمومی هستند و برای فرار از هزینه‌های جانبی مانند نظافت، قفل بزرگی روی درهایشان نصب شده و بعضا نوشته مشهور و عمدتا همراه با دروغ «سرویس بهداشتی خراب است؛ لطفا سوال نفرمایید» هم در معرض دید مراجعین قرار گرفته است؛وضعیتی که اگر دولت مردان عزمشان را جزم کنند، قطعا قابل تغییر است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۳۰
انتشار یافته: ۴۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
چه خبر از طرح کاپیتولاسیونی سیم کارت برای چشم آبی؟!!
پاسخ ها
مسیح
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
اجرا شد سیم کارتاشم اجمالا دادن دست اقا زاده و مسئولین تا حالا گردشگر پیدا بشه انشالله
ناشناس
| Germany |
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
بورس تا این لحظه منفی ۳۰۰۰۰ واحد
آقایان بانک مرکزی هر روز با نرخ دلار بازی کنید و نتیجه اش را روزانه در بورس میبینیم
ناشناس
| France |
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
یک خبر و تحلیل هم نسبت به حمایت روسیه از امارات بابت طرح مسئله جزایر سه‌گانه در دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه منتشر کنید!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
ایران، سفیر روسیه را احضار کرد!!!!!!صبح امروز سفیر فدراسیون روسیه از سوی علیرضا عنایتی دستیار وزیر و مدیر کل خلیج فارس به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به مطالب مندرج در بیانیه مذکور به سفیر روسیه در کشورمان ابلاغ شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
این هم از روسیه تون که بهتون پشت کرد

سرت رو بالا بگیر ساندیس خور
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
فعلا در حال واگذاری اینترنت بدون فیلتر کاپیتولاسیونی به نورچشمی ها هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
واقعا یکی از بزرگترین مشکلات است. واقعا من خودم سفر زمینی نمیرم فقط به همین دلیل. آفرین به وزیر گردشگری. در کنار این مساله عدم توسعه حمل و نقل ریلی پرسرعت و با کیفیت هم یکی از بزرگترین مشکلات نه فقط گردشگری بلکه کشور است.
پاسخ ها
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
در ورودی توالت ها مثل گیت های مترو در
درب و دستگاه کارتخوان بگذارند و وجه دریافتی را برای تمیز نگهداشتن آن هزینه کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
اول توالت فرودگاه امام رو درست کن!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
درست میگه
علت اصلی این است که اگر سرویس تمیزی هم باشد و رایگان باشد هزینه آن را مدیران یا انسانهای والا یا رستورانها با مراکز منتفع می دهند باید این مساله و دریافت هزینه آن و راههای دریافت هزینه به کمک تکنولوژی تسهیل و قانونمند شود

اگر دریافت هزینه تسهیل و قانونی شود پمپ بنزینها می توانند بخشی از مشکل را حل کنند البته باید دریافت هزینه مشهود و وظایف در قبال آن تعریف و بازرسی شود
بخش خصوصی هم می تواند سرمایه گذاری کند
دولت و شهرداریها هم می تواند مراکز رایگان را توسعه دهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
وزیر محترم کاملا نقطه ضعف بزرگ و درستی را اشاره کردند

من در سال 24 بار سفر با ماشین دارم و دقیقا در مسیر 1200 کیلومتری از شمال ایران به جنوب تقریبا سرویس بهداشتی یکی از مشکلات هست هرچقدر از تهران دور شوید تعداد محل هایی که سرویس بهداشتی دارند و وضعیت مناسبی هم داشته باشد به شدت کمتر می شود

بطور مثال شما از تهران تا قم تعداد زیادی مجتمع بین راهی می بینید که سرویس بهداشتی دارند و اتفاقا تمیز و مناسب هستند

ولی فرضا تا اصفهان بررسی کنید تعداد بسیار کم می شود

مثلا نطنز تا اصفهان تقریبا یکی یا دوتا مجتمع هست که به خاطر جمعیتی که به این سرویس بهداشتی ها مراجعه می کنند اکثر اوقات تمیز و مناسب نیستند

بعد از اصفهان تا شیراز اوضاع بدتر هست و تعداد سرویس های بهداشتی حتی کمتر و طبیعتا کثیف و نامناسب هستند

گزینه بعدی هم پمپ بنزین ها و سرویس بهداشتی انها است که صرفا برای استفاده ضروری به علت وضعیت نامناسب باید در نظر گرفت.

این را هم در نظر بگیرید برای بانوان و بچه ها ضرورت سرویس بهداشتی مناسب و تمیز بسیار حائز اهمیت است.

امیدوارم از طرحی با فنآوری ها روز برای شستشو و نظافت اتوماتیک سرویس ها مدرن جدید استفاده کنند که کارآمدی بیشتری داشته باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
مملکتی با 4000 سال سابقه تمدن که جای جایش آثار تاریخی و باستانی قرار دارد، افتاده زیر دست یک عده که الف را از ب تشخیص نمی دهند. کشورهایی با 10 درصد آثار باستانی نسبت به ایران چندین و چند میلیارد دلار درامد از قبل تورسیم دارند.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
بدینوسیله از مدیریت محترم مجموعه مهر وماه در اتوبان تهران -قم تشکر می کنم که با ایجاد فضایی مناسب و البته با سرویس های بهداشتی خوب و مرتب خستگی راه را از تن هر مراجعه کننده ایی بیرون می کنند . ومی تواند به عنوان یک نمونه موفق در سطح جاده ها و شهر های کشور اجرایی شود . این کار علاوه بر بهتر کردن خدمات به مراجعین و مسافران , می تواند اشتغال خوبی را هم برای قشری از جامعه ایجاد نماید.
ناشناس
|
Canada
|
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
به هیچ هندی زنده هیچوقت و هیچ زمانی اعتماد نکنید در کل هندوستان شاید به اندازه تعداد انگشتان دست انسان صادق و درستکار پیدا نکنید. در هندوستان همه مقامات را میشود خرید فقط قیمت آنها متفاوت است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
و همینطور پاکستانی ها!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
آن وقت یانکی ها نایس اند خخخخه
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
به عنوان کسی که بیش از 20 سال عمرم را در آمریکا صرف تحصیل و تعلیم کرده و با افراد زیادی با ملیت های گوناگون سر و کار داشته ام، برداشتم را نسبت به آنها در زیر بیان می کنم:
اورینتالها (چینی، ژاپنی، سنگاپوری..) : کوشا
پاکستانی و هندیها: متملق و چاپلوس
ایرانی ها: خود بزرگ بین و مغرور
ایتالیایی ها و یونانی ها: عصبی
آلمانی ها: موادب و قابل احترام
انگلیسی ها: موذی و خسیس
آمریکایی ها: صادق
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
ناشناس 11:09

معلومه یه روز هم بینشون نبودی
ناشناس
| United Arab Emirates |
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
آخه من واقعاً از طرز فکر مسو‌لین سر در نمی آورم ، شمااز هندوستان الگوبرداری می کنید ؟
دوستان حداقل در این زمینه ها از چینی‌ها الگو برداری کنید
در هند کلمه ای بنام بهداشت وجود نداره، اگر باورنمی کنیدتشریف ببرید و ببینید ت
ناشناس
|
Austria
|
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
خیانت روسیه در حمایت از جدایی بخشی هایی از خاک ایران بار دیگر خودش را نشان داد و از و لاواروف بدذات شیطلان صفت از جدایی جزایر ایرانی از خاک ایران حمایت کرد این نظام فاسد ضد ایرانی(روسیه) هر بار می خواهد ضربه ای به منافع ملی ایرانیان بزند و شرق گداها فعلا جیکشان در نمی آید و باید پاسخ دهند چرا پیرو سیاست نظام روسیه شده اند که جز نابودی ایران هدفی ندارد؟
چرا ایران را تبدیل به یک استان از روسیه کرده اند ؟؟؟؟؟ باید به مردم پاسخ بدهند نمی توانند از زیر پاسخ به مردم فرار کنند روسیه ای که هر عملی انجام می دهد بر ضد ملک و ملت ایران است و بدترین خیانت ها را در طول تاریخ این کشور به ایران زده است و دشمن درجه یک ملک و ملت ایران است
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
خیانت را نمی زنند بلکه می کنند. فارسی را در کدام .... یاد گرفته ای؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
سلام.خیلی موضوع مهمی را مطرح کردید متاسفانه سرویس بهداشتی دربین راه و مناطق گردشگری و پارک های داخل شهر مشکل زیادی داریم که باید حل شود این موضوع تقریبا یک معضل عمومی هست اون جمله درست هست که مردم می گویند مدیرانی که نمی توانند چهار تا سرویس بهداشتی درست کنند چطور می توانند کارهای بزرگ انجام بدهند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟