به گزارش تابناک، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به ریزش قرار گرفت، به گونهای که شاخص کل با از دست دادن ۴۹ هزار و ۵۹۳ واحد به رقم ۲ میلیون و ۲۱ هزار و ۲۹۶ واحد رسید. همچنین شاخص هموزن با از دست دادن ۱۹ هزار و ۵۱۵ واحد به رقم ۷۰۸ هزار و ۴۹۶ واحد رسید.
ارزش روز بازار به بیش از ۷ میلیون و ۳۳۲ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۸.۲ میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۳۸۲ هزار فقره معامله و به ارزش ۵ هزار و ۵۱۶ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز همه شاخصهای بورس به رنگ قرمز درآمدند به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی نسبت به روز قبل ۲.۳۹ درصد کاهش یافتند.
این دو شاخص با معیار هموزن ۲.۶۸ درصد افت کردند. شاخص ازاد شناور ۲.۳۹ درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس ۲.۶۹ درصد افت کرد. شاخص بازار دوم بورس ۲ درصد کاهش یافت.
نمادهایی که قبلا شاخصساز بودند امروز بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته که میتوان به پتروشیمی خلیجفارس، فولاد مبارکه، شستا، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، پالایش نفت اصفهان، بانک ملت و سرمایهگذاری غدیر اشاره کرد.
در فرابورس ایران هم اوضاع امروز مناسب نبود، به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با عقبنشینی ۷۰۷ واحد به رقم ۲۶ هزار و ۴۷۸ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یکمیلیون و ۴۲۹ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه فرابورس ۴۹۵ هزار میلیارد تومان شد.
معاملهگران امروز بیش از ۵ میلیارد سهام در قالب ۲۷۰ هزار فقره معامله و به ارزش ۴ هزار و ۵۰۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای آریا ساسول، سنگآهن گهرزمین، مالی سپهر صادرات، ایرانخودرو دیزل، پتروشیمی تندگویان، فولاد هرمزگان و انتخاب الکترونیک به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند.
امروز شاخص کل و شاخص قیمت فرابورس نسبت به روز قبل ۲.۶ درصد کاهش یافتند. همچنین این دو شاخص با معیار هموزن ۳.۴۲ درصد کاهش یافتند.
شاخص بازار اول فرابورس ۲.۸۱ درصد افت کرد. شاخص بازار دوم فرابورس ۲.۵۱ درصد افت کرد.
با توجه به روند رو به کاهش دلار در بازار آزاد و همچنین تصمیماتی که دولت در مورد قیمت خوراک صنایع گرفته است، چشمانداز مثبتی پیش روی سرمایهگذاران ترسیم نمیکند، بنابراین شاخص بازار رو به کاهش نهاده است. البته ذات بازار سرمایه همراه با ریسک و نوسان است و به توصیه همه کارشناسان، قبل از انجام معامله باید مطالعه، تحقیق و تحلیل صورت گیرد، اما تجربه نشان داده است، سرمایهگذاری در بازار سرمایه در درازمدت سودآور خواهد شد و اتفاقا معاملهگران حرفهای در شرایط ریزش بازار و افت قیمت سهام، اقدام به خرید سهم میکنند و وقتی که این سهام در دوران رو به رشد افزایش پیدا کرد، آن را با سود مورد نظر به فروش میرسانند.
همه این مسائل بستگی به این دارد که یک استراتژی بلندمدت در سرمایهگذاری در بازار سرمایه پیش چشم سرمایهگذار باشد و بتواند از فرصتهای پیشآمده به بهترین نحو استفاده کند. سرمایهگذاری حتما باید از محل پسانداز باشد و بازار سرمایه محل مناسبی برای تقویت پسانداز ملی و سرمایهگذاری از محل پساندازها است و نمیتوان بازار سرمایه را نادیده گرفت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.