دلار تا کجا افت می کند؟

کارشناسان اقتصادی معتقدند کاهش ریسک‌های سیاسی، قدرت‌نمایی بازار‌ساز و کاهش نسبی سطح تقاضا از جمله دلایل ریزش قیمت ها در بازار ارز و سکه طی هفته گذشته بوده است.
کد خبر: ۱۱۸۳۵۶۸
|
۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۹ 17 July 2023
|
1614 بازدید

به گزارش  تابناک اقتصادی، بازار ارز روند کاهشی به خود گرفته است و بررسی هسته مرکزی بازار ارز تهران در هفته گذشته حکایت از آن دارد که قیمت دلار در محدوده ۴۹ هزار و ۱۰۰ تا ۴۹ هزار ۳۰۰ تومان با کاهش تقاضا روبه‌رو شده است.

قیمت‌ها در بازار ارز و بازار سکه به آرامی نزولی شده است؛ گفته می‌شود کنترل بازارساز در بازار ارز و افزایش عرضه، نرخ دلار را کاهشی کرده است. روند نزولی حباب سکه و دلار تایید می‌کند که انتظارات از بازار ارز و سکه نزولی است.‌

در چنین شرایطی که خریدار در بازار نیست و بازارساز با اطمینان قیمت‌ها را کنترل می‌کند و در یک روند ملایم نزولی قرار داده، این مسأله مطرح می‌شود که آیا خبری در راه است که بازارساز با اطمینان از آن نرخ ارز را کنترل کرده است؟ آن‌هم خبری که مطابق با انتظارات معامله‌گران بتواند قیمت دلار را به سمت حمایت‌های کلیدی پایین‌تر سوق دهد.

* اقدام بازارساز از ناحیه درهم برای کنترل نرخ دلار

از نظر فعالان بازار ارز ، یکی از عواملی که به عنوان سرعت‌گیر در مسیر نوسانات قیمت دلار در تهران عمل کرد، ثبات نسبی نرخ حواله درهم امارات و قیمت دلار هرات بود.

دسته‌ای از تحلیلگران با اشاره به کاهش حباب درهم می‌گویند احتمالا بازارساز از قسمت نرخ حواله درهم برای ثبات در نرخ های ارز استفاده کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد حباب هفتگی نرخ حواله درهم در هفته گذشته در حدود ۸۰۰ تومان بوده است؛ این در حالی است که حباب شش ماهه درهم امارات در کانال هزار تومانی است. این مسأله نشان می‌دهد که یا معاملات درهم روند صعودی کوتاه‌مدت را از دست داده یا دست بازارساز در معاملات درهم به گونه‌ای باز شده که توانسته با عرضه درهم، حباب آن را کاهشی کند و قیمت دلار را از سمت درهم کنترل کند.

* چرا بازار ارز ریزشی شد؟

از سوی دیگر، طی هفته گذشته سایه اخبار سیاسی بر بازار دلار کمرنگ نشد و همین امر موجب شد ریسک‌های سیاسی در بین معامله‌گران بازار ارز کم شود. سفر رئیس جمهور به کشورهای آفریقایی و توافقات انجام شده در این سفر، یکی از دلایل معامله گران برای عدم ورود به بازار ارز بوده است.

فعالان اقتصادی دلایل مختلفی را در مورد ثبات نسبی قیمت دلار و کاهش معاملات بازار سکه مطرح می‌کنند که از جمله آنها می‌توان به کاهش ریسک‌های سیاسی، قدرت‌نمایی بازار‌ساز و کاهش نسبی سطح تقاضا اشاره کرد.

در معاملات پشت خطی روزهای گذشته، هم معامله‌گرانِ بزرگ حضور فعالی در بازار شبانه نداشتند و واسطه‌گران خرد نیز با احتیاط رفتار کردند و همین امر موجب شد دلار در پشت خط دوباره رنج شود.

در شرایط فعلی دسته‌ای از معامله‌گران بر تداوم‌ آرامش نسبی در بازار ارز هفته جاری تاکید دارند. با این حال دسته‌ای دیگر معتقدند در صورتی که اخبار سیاسی جدیدی به بازار نرسد یا دلار از ناحیه دبی و هرات مورد حمایت قرار بگیرد، شاید دلار تهران افزایشی شود.

* دلار تا کجا افت می کند؟

در هفته گذشته دلار با برخورد به حمایت خط روند صعودی خود متوقف شده و با حمایت مواجه شد، ولی بررسی نمودار دلار نشان می‌دهد که دلار حمایت ابرکومو را از دست داده است.

اسکناس آمریکایی در هفته گذشته به خط روند صعودی خود که از آذرماه پارسال بالای آن معامله می‌شد، برخورد کرد و کمی افزایش یافت؛ اگرچه دلار تاکنون توانسته خط روند صعودی بلندمدت خود را حفظ کند، ولی حمایت پایینی ابرکومو را از دست داد که نشان می دهد اگر دلار نتواند به بالای حمایت ابرکومو برگردد، کار برای افزایش نرخ دلار سخت می شود و می تواند روند نزولی به سمت کانال ۴۸ هزار تومانی ادامه پیدا کند.

معامله گران دلار در هفته گذشته زیان کردند و ارزش دارایی شان ۲.۵ درصد کاهش پیدا کرد. حال باید دید دلار با حمایت توسط خط روند صعودی خود به بالا برمی‌گردد یا از دست دادن حمایت ابر کومو کار دست دلار می‌دهد و کاهش قیمت دلار ادامه‌دار می‌شود؟ به نظر می‌رسد در صورت نزولی شدن بازار حمایت محدوده ۴۸ هزار و ۵۰۰ توانند ایستگاه بعدی دلار باشد.

* تابوی حباب سکه شکسته شد

سکه امامی هم دوشادوش دلار آزاد کاهش پیدا کرد و علاوه بر کاهش قیمت، حباب آن نیز کانال ۲۰ درصدی را از دست داد. ارزش دارایی های دارندگان سکه امامی در این هفته ۲.۴ درصد کاهش یافت. به عبارت دیگر، تابوی حباب سکه شکسته شد و حباب سکه از میانگین ۲۲ درصدی در بازه شش ماهه به ۱۹ درصد در بازه هفتگی رسیده است که انتظارات نزولی در بازار را تایید می کند.

شکست تابوی حباب سکه و افت سه درصدی آن در بازه هفتگی نسبت به میانگین شش ماهه و سه ماهه نشان می دهد که معامله گران افزایشی به خانه برگشته اند و هیجانات افزایشی در بازار سکه در حال کاهش است.

سکه در هفته قبل حمایت مهم ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را از دست داد و تا کانال ۲۷ میلیون تومانی کاهش یافت؛ ولی در پایان هفته به لطف افزایش ارزش اونس به بالای کانال ۲۸ میلیون تومانی برگشت. در حال حاضر مهمترین مقاومت پیش روی سکه امامی همین محدوده است.

بهای ربع سکه که به سختی تکان می خورد و علاقه ای به تغییر قیمت ندارد، در هفته گذشته مجاب شد که باید کاهشی شود و تندتر از بقیه بازار سقوط ۳.۷ درصدی را ثبت کرد. ربع سکه در این هفته به حمایت خط روند صعودی شش ماهه خودش برخورد کرد و این حمایت را از دست داد.

در ادامه باید دید که معامله گران از تشکیل کف جدید در حباب سکه استقبال می کنند و وارد محدوده خرید می شوند یا همچنان به فاصله گرفتن از بازار نسبت به خرید احتیاط می کنند و حباب سکه در نبود تقاضای جدید همچنان نزولی خواهد بود.

* معامله گران افزایشی دلار و سکه خانه نشین شده اند

محمد صادقی، کارشناس اقتصادی، در گفت وگو با فارس، گفت: قیمت درهم به عنوان شاخصی از تقاضای وارداتی دلار در بازار ارز همیشه مورد توجه فعالان بازار ارز بوده است. گفته می شود به خاطر سهمی که درهم از واردات کشور دارد در تعیین قیمت ارز آمریکایی در میان معامله گران اهمیت دارد.

وی ادامه داد: حباب دلاری درهم که فاصله نرخ دلار آزاد با نرخ دلاری درهم است، میزان رغبت معامله گران در خرید و انتظارات و هیجانات خرید را ارزیابی می‌کند و بررسی آن در میان معامله گران رایج است. میانگین حباب درهم در بازه کوتاه مدت کمتر از بلندمدت شده است که تایید می کند معامله گران افزایشی یا سوداگران به خانه رفته‌اند و فضای رکودی و کاهشی بر معاملات غالب شده است.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در شرایط فعلی مهمترین مرز حمایتی دلار، محدوده ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان است. حمایت روانی ۴۹ هزار تومان برای قیمت دلار مهم است و اگر دلار پایین این مرز برود، مهمترین محدوده حمایتی در محدوده ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود.

* اونس طلا صعودی شد

قیمت اونس طلا در تمام روزهای هفته ای که گذشت صعودی بود. با این حساب طلا در هفته ای که گذشت نزدیک به 1.6 درصد رشد قیمت را به ثبت رساند تا بهترین هفته طلا در سه ماه گذشته به ثبت برسد.

این اتفاق پس از این افتاد که انتشار گزارش تورم آمریکا معامله گران و فعالان بازار را متقاعد کرد که توقف افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو نزدیک خواهد بود. البته هنوز هم از نظر بازارها احتمال افزایش نرخ بهره در نشست پیش روی فدرال رزرو بالا است.

تورم آمریکا پایین ترین رشد سالانه خود در دو سال اخیر را به ثبت رساند و به سمت محدوده هدف بانک مرکزی آمریکا نزدیک تر شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟