به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال هورمونی شایع شامل مجموعهای از علائم است که ممکن است با هم یا به تنهایی مشاهده شوند. به همین دلیل زنان مبتلا به آن علائم یکسانی ندارند. برای تشخیص این عارضه، خانم باید دو علامت از سه علامت اختلال تخمکگذاری (دورههای نامرتب قاعدگی)، سطح بالای هورمون مردانه و شکل تخمدان پر از کیستهای کوچک در سونوگرافی (تخمدانهای پلی کیستیک) را داشته باشد.
با توجه به شیوع بالای این سندروم و عوارض تاثیرگذار آن بر کیفیت زندگی افراد، پژوهشگران مرکز تحقیقات تولیدمثل غدد درونریز پژوهشکده علوم غدد درونریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجام یک مطالعه مروری نقش عوامل تغذیهای در مدیریت علایم سندرم تخمدان پلی کیستیک را بررسی کردند.
دکتر فهیمه رمضانی تهرانی، رئیس این مرکز تحقیقات با توضیح اینکه عوامل مربوط به تغذیه نقش مهمی در به وجود آمدن این اختلال و درمان آن دارند، گفت: طی این مطالعه نتایج مرور در پایگاههای بینالمللی حاکی از آن بود که تغییر رفتارهای غذایی برای مدیریت این سندرم، از جمله حیطههای تحقیقاتی مهم در دهههای گذشته بوده است.
وی توضیح داد: ارتباط احتمالی بین کیفیت و کمیت ریزمغذیها و درشتمغذیها با این بیماری و همچنین لزوم مدیریت آن به عنوان یک شرایط پیچیده، اهمیت مداخلات مرتبط با رژیم غذایی را برجسته میکند. «ریزمغذیها» به طور کلی ویتامینها و مواد معدنی هستند که در مقابل «درشتمغذیها» شامل پروتئینها، چربیها و کربوهیدراتها قرار دارند.
رمضانی، تعداد فزاینده کارآزماییهای بالینی مربوط به تأثیر ریزمغذیهایی نظیر روی، کروم، سلنیوم، ویتامین D، اینوزیتول و ویتامین E و همچنین مداخلات درشت مغذیها، مثلاً مداخله بر میزان و کیفیت چربی، کربوهیدرات، پروتئین و رژیم غذایی، محدودیت کالری، رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین، همگی نشان میدهد که آنها رویکردهای عملی برای مدیریت ویژگیهای بالینی و بیوشیمیایی سندرم تخمدان پلیکیستیک هستند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مزایای بالقوه رویکردهای ریز مغذیها و درشت مغذیها میتواند در اشکال ظاهری مختلف این سندرم متفاوت باشد، خاطر نشان کرد: برای دستیابی به نتایج بهینه، ارائه اطلاعات در مورد ایمنی و انتخاب مناسب ریز مغذیها و درشتمغذیها ضروری است.