به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، اتفاقات و حواشی ایجاد شده در بازار سهام به طوری ادامه یافت که در نهایت امید ایجاد شده در روزهای پایانی هفته نیز جای خود را به ناامیدی از دولت داد و در آخرین ساعت معاملاتی هفته شاهد برگشت پرقدرت فروشندگان به چرخه معاملات بودیم و اهالی بازار سرمایه بار دیگر با ناامیدی به اتفاقات رخ داده نگریستند. شاخص کل بورس در روز چهارشنبه در نهایت با عقبنشینی از سقف روزانه کار خود را با یک افزایش ۰.۸۳ درصدی به پایان رساند و در محدوده ۲.۰۱۶ میلیون واحدی ایستاد و از سمت دیگر شاخص هموزن که شرایط بهتری را سپری میکرد، یک افزایش ۱.۳۳ درصدی را به ثبت رساند. ارزش معاملات خرد سهام نیز در آخرین روز کاری هفته با ثبت عدد ۶۸۹۴ میلیارد تومانی در کنار خروج پول ۷۸ میلیارد تومانی (که البته تا یک ساعت پایانی ورود پول بود) از روزهای کمرمق و نامناسب بازار سهام خبر میدهد.
بورس چهارشنبه در حالی کار خود را آغاز کرد که پس از چند روز سخت، امیدها به برگشت بازار قوت گرفته بود و احتمال تغییر نرخ خوراک پتروشیمیها از سمت دولت، باعث شده بود که شاهد ورود دوباره پول در روز سهشنبه و ساعات ابتدایی روز چهارشنبه باشیم اما این اتفاق مدت زیادی دوام نیاورد و به مرور روند معاملات رنگ عوض کرد و عرضهها با قدرت به فروش سهام روی آوردند. با این حال اما دلایلی وجود دارد که میتواند حداقل برای دستهای از نمادها شرایط را تغییر دهد. در ادامه با بررسی شرایط موجود و نگاهی به روندهای روزانه به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.
روز سهشنبه بود که خبرها از احتمال تغییر و اصلاح نرخ خوراک پتروشیمیها به اوج خود رسید و از سمتهای مختلفی از جمله کمیسیون اقتصادی مجلس و وزارت اقتصاد وعدههایی جدی در رابطه با عدم ثبات نرخ ۷ هزار تومانی و پیشنهاد برای یک فرمول برای مدت ۳ تا ۵ سال شنیده شد و بورس تهران نیز سرمست از ایجاد یک تغییر مهم رنگ سبز به خود گرفت و این امید تا یک ساعت پایانی معاملات روز چهارشنبه نیز ادامه داشت به طوری که بیش از ۸۰ درصد نمادها در محدوده مثبت در حال معامله بودند.
این سرمستی اما خیلی سریع جای خود را به یاس و ناامیدی داد. بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در صحبتهای خود با خبرنگاران پس از جلسه هیات دولت در روز چهارشنبه اعلام کرد که نرخ ۷ هزار تومانی برای نرخ خوراک پتروشیمیها در سال جاری قطعی است و تمامی محاسبات دخل و خرج دولت با این نرخ محاسبه شده و از قبل نیز پیشنهاد فرمول جدید از سمت وزارت اقتصاد برای اعمال از سال آینده بوده و البته در جلسه امروز نیز مورد تایید قرار نگرفته است. این اتفاق باعث شد تا بار دیگر شاهد فشار سنگین عرضهها در بازار سهام باشیم و رنگ نقشه بازار از سبز به سرخ تغییر کرد.
اگرچه روند بورس تهران و اکثر سهمها طی هفته گذشته به دلایل ذکر شده در بالا با فشار عرضه زیادی از سمت فروشندگان همراه بود اما نگاهی به دیگر بازارها نیز نشان میدهد که تقریبا به دلیل شرایط موجود در وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور، رکودی همهگیر ایجاد شده و اغلب شاهد نوسانات اندک و یا کاهش قیمت در کلاسهای دارایی مختلف هستیم. نرخ دلار نیز که در روزهای قبلتر توانسته بود به میانه کانال ۵۰ هزار تومانی نیز برسد، اکنون در میانه کانال ۴۸ هزار تومانی نوسان میکند و فعلا خبری از روند صعودی ندارد.
نبود چشمانداز مشخص از وضعیت سیاسی کشور، آمارهای اقتصادی که نشان از یک کاهش نسبی در انتظارات تورمی دارد و همچنین احتمال بهبود دولت در دسترسی به منابع ارزی خود یکی از دلایلی است که نرخ دلار با وجود کمرنگ شدن خوشبینی به توافق هستهای و احیای برجام، با افزایش قیمت در بازار آزاد همراه نمیشود و نقش خود به عنوان یک محرک برای بازارها را از دست داده است.
اگر به مسیر شاخص کل بورس در روز چهارشنبه نگاهی بیاندازیم، افت و خیزهای آن به خوبی اتفاقات رخ داده را به نمایش میگذارد. همانطور که پیداست در ابتدا شاهد اوج هیجان مثبت در بازار و روند صعودی نمادها و نماگرها بودیم که به یکباره با انتشار خبر ثبات نرخ خوراک پتروشیمیها جنس این هیجان تغییر کرد و همهچیز قدم در مسیر نزولی گذاشت. این اتفاق میتواند فارغ از مسائل مختلف، حداقل در شروع معاملات بورس فردا اثرگذار باشد.
تمامی نکات ذکر شده در بالا خبر از یک روز منفی را میدهند اما در کنار این موضوع باید به یک نکته نیز امید زیادی داشت و آن هم انتشار صورتهای مالی فصل بهار شرکتهاست. این اتفاق میتواند به صورت موردی به افزایش تقاضا برای هر نماد به طور جداگانه منجر شود. بنابراین توجه ویژه به گزارشهایی که از سمت شرکتها منتشر خواهد شد میتواند مسیر برخی از آنها را از کلیت بازار جدا کند. از این رو پیش بینی میشود که بورس فردا به صورت کلی در مسیری منفی حرکت کند اما نمادهایی که با گزارشهای خوب همراه بودهاند، تقاضای مناسبی داشته باشند./فردای اقتصاد
با توجه به همه مطالب یاد شده انتظار میرود در هفته پیش رو بورس تهران ابتدای هفته را با جریان منفی آغاز کند اما در ادامه و با از بین رفتن هیجانات فروش از تصمیمات، منطق بیشتری بر تصمیمات اهالی بازار حاکم شود. از این رو انتظار میرود بازار در روزهای پایانی تیرماه و هفته اول مردادماه تعادل بیشتری از خود نشان دهد./تجارت نیوز
به نظر میرسد ریسک مربوط به نرخ گاز خوراک و سایر ریسکهای هفته گذشته خود را در قیمت نمادها نمایش داده است؛ اما احتمال پرداخت بدهی ۱۱ میلیارد دلاری عراق به ایران میتواند شوک منفی قابل توجهی به دلار دهد. به نظر میرسد با توجه منفی قابل توجه صندوقهای سهامی در انتهای بازار امروز و صندوقهای طلا بازار سرمایه شنبه را منفی آغاز کند. اما انتظار ریزش از بازار نمیرود؛ بنابراین هفته بعد هفتهای منفی و متعادل خواهد بود. هنوز هم میتوان عملکرد بهتر شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل را انتظار داشت./اقتصادآنلاین
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.