به گزارش تابناک اقتصادی؛ موضوع مولدسازی از جمله اقدامات مهمی است که در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است؛ سیاستی که در یک نگاه تلاش دارد تا املاک دولت از حبس خارج شود و در بستر مولدسازی، بهره وری و بازدهی مثبتی برای اقتصاد کشورمان داشته باشد.
رویکردی مثبت که کمتر کسی با آن مخالفت دارد و بیشتر کارشناسان اقتصادی بر این باورند، در صورت اجرای بی نقص، شفاف و دقیق آن بر اساس چارچوبهای قانونی، میتواند در توسعه اقتصادی کشور گام موثری باشد.
در این میان، هفته گذشته با حضور وزیر اقتصاد و سایر مسئولان مرتبط در این حوزه، تالار مولدسازی داراییهای دولت رونمایی شد. خاندوزی در این مراسم با اشاره به هدفگذاری تحولی در خصوص مولدسازی داراییها گفت: با یک میلیاردر زاغه نشین به نام دولت مواجه هستیم که علیرغم داشتن داراییهای بسیار اعم از املاک و مستغلات و سهام و شرکت ها، در پیشبرد امر اقتصادی کشور و توسعه ملی و عمران و سرمایه گذاری بسیار کند و ضعیف عمل میکرده است.
وزیر اقتصاد همچنین در بخشی از سخنان خود به یک موضوع مهم اشاره داشت و گفت: در قلب پایتخت، ۲۲ هکتار زمین وجود دارد که سالهای سال در آن عصرها معتادان جمع میشوند و شبها محل ترسناکی برای مجموعههای مسکونی منطقه است، در حالی که میتوانستیم اینها را به مجموعههایی تبدیل کنیم که برای دولت و جامعه و مردم دستاورد داشته باشد و مشکلات بخش مسکن و زیرساختها را برطرف کند.
اشاره خاندوزی به یک زمین ۳۲ هکتاری، در حقیقت همان زمینی است که سالهای سال در شرق شهر تهران بدون استفاده است؛ زمینی وسیع که بررسیها نشان میدهد متعلق به بانک سپه است.
سخنگوی اقتصادی دولت تاکید داشت: وزارت اقتصاد، مولدسازی را از خود شروع کرده است. مازاد بودن یک زمین ۳۲ هکتاری در داخل شهر تهران متعلق به بانک سپه به تصویب رسید و در دستورکار است و برای طرح تامین مسکن به عرضه مسکن کمک میکند.
برای بررسی جزئیات بیشتر از اجرای این طرح عظیم مولدسازی، گفتوگویی با دکتر محمدجواد محقق نیا عضو هیات مدیره بانک سپه داشتیم تا از آخرین وضعیت این زمین چند هکتاری متعلق به بانک سپه مطلع شویم.
محقق نیا با اشاره به رویکرد مثبت دولت سیزدهم در راستای اجرای مولدسازی اموال و املاک بلااستفاده دولتی اظهار داشت: یکی این املاک را در بانک سپه داشته ایم که از قبل از انقلاب اسلامی، حدود ۳۲ هکتار زمین متعلق به بانک سپه در محدوده شرق تهران یعنی منطقه چهار وجود داشته که در این سال ها، بدون هیچ گونه استفاده موثری، رها و راکد بوده است. حال در دوره جدید و با حمایت وزارت اقتصاد و دولت سیزدهم و خوداظهاری بانک سپه، قرار بر این شد تا در راستای اجرای طرح مولدسازی املاک دولتی، اولین گام توسط بانک سپه برداشته شود تا در ادامه شاهد هموار شدن مسیر مولدسازی باشیم.
عضو هیات مدیره بانک سپه در ادامه اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد که ارزش ریالی این زمین وسیع، حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان است که تا به امروز با پیگیریهای صورت گرفته توسط این بانک، قابلیت ساخت و عرضه نزدیک به ۸ تا ۱۰ هزار واحد مسکونی در سی و دو هکتار زمین بانک سپه در شرق تهران وجود دارد.
محقق نیا افزود: برای ساخت چنین ابرپروژه مسکونی و تجاری که مسلما گام مثبتی در راستای کمک به تحقق یکی شعارهای دولت آقای رئیسی یعنی ساخت چهار میلیون خانه خواهد بود، به تامین مالی قابل توجهی نیاز است.
به گفته این عضو هیات مدیره بانک سپه، برآوردها نشان میدهد برای ساخت این تعداد واحد مسکونی در سپه شهر، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی نیاز است؛ رقمی که میتواند با همکاری بانک سپه و پیمانکار، وارد فاز عملیاتی شود.
محقق نیا در پایان گفتوگو تاکید کرد: در بستر ۳۲ هکتار زمین بانک سپه در شرق تهران، علاوه بر احداث هزاران واحد مسکونی و تجاری، ظرفیت احداث بیمارستان، محیطهای آموزشی، ورزشی و فرهنگی وجود دارد و با همراهی سایر نهاد و سازمانها همچون شهرداری تهران و وزارت راه و شهرسازی، میتوان به اجرای موفق مولدسازی در این پروژه عظیم امیدوار بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.