کاهش ظرفیت رشته‌های پزشکی برخلاف مصوبه قانونی/ وزارت بهداشت: این‌ها گمانه‌زنی است و تأیید نمی‌شود!

رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور در گفت‌وگو با رسانه ملی تاکید کرده که ظرفیت در نظر گرفته شده برای پزشک عمومی در کنکور امسال، ۱۰ هزار و ۲ نفر است؛ همان میزانِ پذیرش شده در سال ۱۴۰۱، در حالی که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌بایست این ظرفیت در سال جاری به ۱۱۵۲۰ تن افزایش بیابد و یا حتی با احتساب پذیرفته شدگان سال قبل، ظرفیت بایستی به ۱۲ هزار تن در سال جاری برسد!
کد خبر: ۱۱۸۶۶۲۹
|
۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۰ 06 August 2023
|
13017 بازدید
|

کاهش ظرفیت رشته‌های پزشکی برخلاف مصوبه قانونی/ وزارت بهداشت: اینها گمانه‌زنی‌ است و غیرقابل تأییدبه رغم تصویب طرح افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ آن توسط رئیس جمهور، شواهد و قرائن حکایت از پشت کردن وزارت بهداشت به این موضوع دارد.

به گزارش «تابناک»، کنکور سراسری امسال در حالی برگزار می‌شد که شمار زیادی از داوطلبان امید بیشتری به موفقیت در آن و دستیابی به بهترین نتیجه ممکن داشتند چراکه می‌دانستند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به رغم برخی مخالفت ها، به ویژه در جامعه پزشکی، با دستور رئیس جمهور ابلاغ شده و بر اساس آن می‌بایست ظرفیت پذیرش در این رشته‌ها به نسبت سال قبل ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.

خبری مسرت بخش برای گروه بزرگی از داوطلبان کنکور سراسری که سال‌های طولانی‌ست بزرگترین رقابت در آن در گروه علوم تجربی شکل می‌گیرد و بر اساس آمارها، امسال ۶۶ درصد شرکت کنندگان در این آزمون در این گروه با یکدیگر رقابت کردند. رقابتی که قله آن رشته‌های گروه پزشکی است که با مصوبه یاد شده، شانس دستیابی به آن افزایش چشمگیری داشته است.

البته امسال دومین سالی است که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرایی می‌شود؛ مصوبه‌ای که در اصلی‌ترین رکن، افزایش سرانه پزشک عمومی در کشور را نشانه رفته که به نسبت آمار‌های جهانی بسیار پایین‌تر است و با توجه به روند جمعیتی کشور، می‌بایست تغییر کرده و بهبود بیابد. ایده‌ای که قرار است با افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت این رشته‌ها در بازه ۴ ساله رقم بخورد.

بر اساس این مصوبه، می‌بایست ظرفیت در سال نخست اجرا یعنی سال ۱۴۰۱ از حدود ۸۰۰۰ تن به ۹۶۰۰ نفر می‌رسید، در سال بعد یعنی امسال بالغ بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن شود و به همین تناسبِ تصاعدی، سال آینده به پذیرش حدود ۱۴ هزار تن و در سال آخر (۱۴۰۴) به پذیرش بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن ختم شود. هدف گذاری‌ای که هرگونه تخطی از آن، تاثیر مشهودی در نتیجه نهایی به دنبال خواهد داشت.

کاهش ظرفیت رشته‌های پزشکی برخلاف مصوبه قانونی/ وزارت بهداشت: اینها گمانه‌زنی‌ است و غیرقابل تأیید

اتفاقی که تا حدودی رخ داده است چراکه در سال گذشته به شکلی ابهام آفرین، کمی بیش از ظرفیت در نظر گرفته شده، پذیرش صورت گرفته، اما امسال خبر می‌رسد که برخلاف مصوبه قانونی و ابلاغ شده، افزایشی در کار نیست. خبری که تلویحا توسط مقامات ذی صلاح مورد تایید قرار گرفته و در نتیجه، نگرانی بسیاری از داوطلبان را در پی داشته است.

از جمله این مقامات، رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور است که در گفت‌وگو با رسانه ملی تاکید کرده که ظرفیت در نظر گرفته شده برای پزشک عمومی در کنکور امسال، ۱۰ هزار و ۲ نفر است؛ همان میزانِ پذیرش شده در سال ۱۴۰۱، در حالی که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌بایست این ظرفیت در سال جاری به ۱۱۵۲۰ تن افزایش بیابد و یا حتی با احتساب پذیرفته شدگان سال قبل (۱۰۰۰۲ نفر) و تاکید قانون بر افزایش ۲۰ درصدی در هر سال، به ۱۲ هزار تن در سال جاری برسد!

رجبعلی برزویی، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی مقام ذی صلاح دیگری است که در این باره گفته: «بر اساس مصوبه می‌بایست هر ساله ۲۰ درصد به ظرفیت اضافه شود. سال گذشته ۱۶۰۰ نفر به ظرفیت اضافه می‌شد و امسال هم علاوه بر آن می‌بایست ۱۹۲۰ نفر به ظرفیت افزوده شود، اما الان ۱۳۸۱ نفر لحاظ شده که نشان می‌دهد بیش از ۲ هزار نفر در رشته پزشکی افزایش صورت نگرفته و [در قیاس با مصوبه] کاهش رقم خورده است.»

این اظهارات واکنش ابوالفضل باقری‌فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت را به دنبال داشت که در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد که «جمع پذیرش دانشجویان پزشکی در سال ۱۴۰۱ معادل ۹ هزار و ۶۰۰ نفر بود، اما تعداد پذیرفته‌شدگان به مرز ۱۰ هزار و ۲۶۲ نفر رسید.» رویدادی که وی علتش را محدودیت‌های سازمان سنجش خواند که «نمی‌تواند افرادی که دارای نمره یکسان هستند را از یکدیگر جدا کند»!

وی در ادامه تعداد پذیرفته‌شدگان رشته دندان‌پزشکی در سال گذشته را ۲۲۵۹ تن اعلام کرد و متذکر شد که این تعداد بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، می‌بایست امسال ۲۲۱۹ نفر باشد، تا این چنین نتیجه گیری کند که وزارت بهداشت از مصوبه هم جلوتر است. اظهاراتی که در ادامه آن، اخبار منتشر شده درباره کاهش ظرفیت در سال جاری مهر تایید خورد!

«ما در وزارت بهداشت به شورای عالی انقلاب فرهنگی و سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرده‌ایم که فصل‌الخطاب پذیرش دانشجو در دو رشته پزشکی و دندان‌پزشکی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است. بر این اساس، ۱۱ هزار ۵۲۰ نفر به طور حتم در سال جاری در رشته پزشکی پذیرفته می‌شوند. اما پذیرش دانشجوی پزشکی بیشتر از تعداد اعلام شده از توان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خارج است.»

کاهش ظرفیت رشته‌های پزشکی برخلاف مصوبه قانونی/ وزارت بهداشت: اینها گمانه‌زنی‌ است و غیرقابل تأیید

بدین ترتیب مشخص شد که میزان افزایش ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی در سال جاری، تنها کمی بیش از ۱۲ درصد خواهد بود؛ افزایش شمار پذیرفته شدگان از ۱۰۲۶۲ تن در سال ۱۴۰۱ به ۱۱۵۲۰ تن در سال جاری که معنایش افزایش ۱۲۵۸ نفری است، در حالی که در جدول پیوست شده به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، این افزایش در سال جاری می‌بایست معادل ۱۹۲۰ نفر باشد.

اتفاقی که رقم خوردن آن، به نوعی بی توجهی نشان دادن به قانون است؛ موضوعی که وزارت بهداشت را بار دیگر به واکنش واداشته و موجب شده که یک روز پس از اظهارات معاون وزیر، خبری به نقل از سخنگوی این وزارت خانه روی خروجی پرتال رسمی وبدا برود که در آن تاکید شده: «هنوز فهرست نهایی و رسمی ظرفیت‌های پذیرش رشته‌های پزشکی کنکور ۱۴۰۲ به سازمان سنجش اعلام نشده و آمار‌های ارائه شده مبنی بر تعداد پذیرفته شدگان رشته پزشکی در کنکور، گمانه زنی و غیر قابل استناد است.»

اظهاراتی که در ادامه آن یادآوری شده که «مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص افزایش ظرفیت، سندی است که در این موضوع، وزارت بهداشت آن را در حکم قانون دانسته و عینا اجرا خواهد کرد» تا این سوال به وجود آید که تکلیف اظهارنظر رئیس سازمان سنجش یا عضو عالی رتبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که تعداد را اعلام کرده‌اند، چیست؟ آیا وزارت بهداشت تغییر موضع را در دستور کار قرار داده و قرار است افزایشی متفاوت با آنچه روز گذشته معاون آموزشی این وزارت خانه گفت، رقم بخورد و نهایی شود؟!

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
یک ده آباد به از صد تا شهر خراب است.
تولید فله ای پزشکان بی سواد سهمیه ای فقط تیشه یه ریشه سلامت این مملکت زده است.
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
نه عزیزم دکان دونبش پزشکی باید مخصوص خواص باشد تا دست زیاد نشود که دکانشان گرم بماند!!!
رضا اهوازی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
کنکور یه دروغ و نمایش بزرگه و از فبل صندلی ها بین سهمیه ای ها,... توزیع شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
به لطف پزشکان بی سواد سهمیه ای برای درمان یک بیماری ساده باید به چند پزشک مراجعه کرد. دست آخر درمان هم نمی شوید. اوضاع به قدری وخیم است که درصد بالایی از متخصصان تنها به فیلد خودشان آشنایی داشته و دانش کمی نسبت به بیماری های غیر مرتبط به رشته خودشان دارند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
همانطور که اوضاع اقتصاد، محیط زیست، صنعت، سیاست خارجی،...... را به ورطه فلاکت و نابودی رهنمون کرده اند، حوزه دانش و آموزش را هم در مسیر نزول به دره ژرف بی سوادی قرار داده اند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
مجلسی ها فقط بلدند نامه در خواست اعدام معترضان را امضا کنند برای سلامت مردم ساکتند
mohammad
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
سلام پسرم از اول ابتدایی تاسوم دبیرستان نمره 19ونیم کم میشه از درسهایش پیدا کنیم حتی موبایل هم تا کنکور از خود نداشت روحیه بالا نمیخوام تعریف کنم و همچنین دیگران که دیدیم 1401کنکور داد شد12هزار نه اینکه خودش هنگ بود ما هم همینطور گفتیم یک سال دوباره بخونه البته خودش خواست ازادش گزاشتیم انتخاب با خودش باشه تو این یک سال اعجایب دیدیم دیگه امیدی خودم ندارم دانشجوی با معدل 16والبته با سهمیه و35هزاررفت دندان پزشکی این فردا چی میشود دکتر؟؟!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
مسولان که اکثرا خودشان پروفسور سمیعی و کلینیک

او را در هانوفر آلمان و امثال انرا در داخل و خارج دارند

و مردم هم که زیاد مهم نبوده و نیستند !!!!!؟؟؟

ولی ایکاش دیگر جان و تندرست و بهداشت مردم

فلکزده ایران را گرفتار سهم خواهی های جناحی و

سیاسی نمی کردید که در هیچ کجای جهان چنین کاری

را نکرده و نمیکنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
یواش یواش کاری می کنند که مردم خود درمانی کنند و به پزشک مراجعه نکنند.
هر کسی خودش مطالب پزشکی را یاد بگیرد و ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
کمبود پزشک متخصص در شهرهای کوچک جدی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
1000 نفر با حقه بازی و تقلب در کنکور پارسال وارد دانشگاهها شده و هم اکنون در حال تحصیل در رشته های پزشکی هستند و کسی هم با آنها کار ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
خدایا خودت شاهد باش
مردم چابهار و بسیاری از شهرهای دیگر برای انجام یک سونوگرافی ساده باید یک هفته در صف انتظار در کوچه و خیابان باشند. ان وقت پول بیت المال مملکت را صرف تبلیغات و....... می کنند.
عاشق ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
کشور ایران متعلق به تمام ۸۵ میلیون نفر از جمعیت کشور است و یک ملک مشاع است
و یک گروه اقلیت غیر منتخب و غیر پاسخگو نباید و نمیتواند حق و حقوق مردم را نادیده بگیرد
و هر انچه خود و خانواده و جناحشان میخواهد را بر سرنوشت کشور و مردم حاکم کند
کما اینکه عملکرد بسیار بسیار بد و شکست خورده در تمام زمینه های مختلف اقتصادی اجتماعی فرهنگی سیاسی و مدیریتی و نظامی و امنیتی ووو حاکم از ناکار امدی و بی کفایتی و فساد افسار گسیخته سازمان یافته سیستماتیک و حتی خیانتکاری در بین این جماعت بوده و هست
و در نتیجه گسترش فقر مطلق و فلاکت و بدبختی گرسنگی و رنج و عذاب زندگی اکثریت بیش از ۸۰ درصد مردم
و خرابی محیط زیست در اشکال و ابعاد مختلف و دشمن تراشی اکثریت کشورهای منطقه و جهان و طمع ورزی همسایگان و دشمنان تاریخی این سرزمین شریف میباشیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
هر چی میکشیم از اقتدار طلبی (شما بخوانید قدرت طلبی) است
ایرانی
| United Arab Emirates |
۰۷:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
مد ها است که ریشه آموزش عالی در این مملکت با تبر قطع شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
آن قدر دوا و درمان را گران کرده اید، که بسیاری از مردم حتی دیگر به دکتر مراجعه نکرده و روی به خود درمانی آورده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
یک قطره ساده اشک چشم، تا بهار پارسال 2،500 تومان بود. تابستان پارسال 5،500 تومان شد. اکنون 20،000 تومان شده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
الان ۳۰۰۰۰تومنه عزیزم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
من خودم ناچارم استفاده کنم هریک قطره چقدر قیمت دارد مگر مواد اولیه ان چیست
مجلس و وزارت بهداشت کجا هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
یک عصب کشی و روکش دندان 6 (آسیای بزرگ) حداقل 9 میلیون تومان برای مردم آب می خورد. آن وقت شما به فکر تولید بیشتر پزشک هستید؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
بله ، کشور به پژشکان بیشتری احتیاج دارد که می تواند از افزایش اقسار گسیخته خدمات پزشکی جلوگیری کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
گرانی دندانپزشکی به خاطر مواد و تجهیزات است. آنانی که یک شبه قیمت ارز را از 4200 به 28000 هزار تومان افزایش دادند و تحریم ها را نعمت می دانند مقصر همه گرانی ها از جمله خدمات دندانپزشکی هستند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
ناشناس 17:34
چرا به افراد بیشتری اجازه شرکت در فرایند تصمیم گیری در کشور داده نمی شود؟
چرا به افراد بیشتری اجازه وارد کردن کالا داده نمی شود؟
چرا یک سیکل بسته مدیریتی 200 نفره چند دهه است که مملکت را می چرخاند؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
باوجود متقلبين كنكور و سهميه بسيجيان در رشته پزشكي باز هم كم است؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
بسیجیان سهمیه ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
بسیج سهمیه دارد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
سهمیه یعنی آپارتاید، تبعیض و دوپینگ.
مسابقه دو ماراتنی را تصور کنید به طول 42 کیلومتر که دونده سهمیه ای از کیلومتر 30 وارد آن می شود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
بسیجیان از تمام ارفاقات در همه زمینه ها برخوردار هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
بسیاری ازپزشکان دنبال پول هستند. و به این منظور کارهای زیر را انجام می دهند:

پزشکان عمومی و گاها" متخصص در مناطق محروم از نا آگاهی مردم سو استفاده کرده و بر روی تابلوی مطبشان چندین حوزه پزشکی را درج می کنند. مانند: داخلی - اطفال - پوست - روماتیسم و اینجور القا می کنند که آچار فرانسه هستند!

بعضی از پزشکان عمومی بر روی تا بلوی مطب خود فقط یک حوزه را درج می کنند و اینجور وانمود می کنند که متخصص آن رشته هستند. مانند: پوست یا داخلی

بسیاری از پزشکان بر روی سر برگ نسخه خود عنوان می کنند که عضو انجمن تخصصی در آمریکا و اروپا هستند و به این صورت القا می نمایند که از سطح دانش بالایی برخوردار هستند. مانند : عضو انجمن رادیولوژیستهای آمریکا
در حالیکه برای عضو شدن در این انجمنها باید فقط سالانه چند صد دلار حق عضویت دهند. تازه اگر هم به دروغ ادعا کنند، کسی هم نمی تواند درستی آن را ثابت کند.

بعضی از پزشکان از طریق آگهی دادن در روزنامه ها و مجلات و آگهی نامه های منطقه ای در محلات تهران به تبلیغ خود می پردازند.

زیر میزی و پاسکاری به همکار و آزمایشگاه دوست و ...... که دیگر جای خود را دارد.

دانش، مهارت ، انصاف ، وجدان، برخورد مهربانانه بهترین تبلیغ برای یک پزشک است.

پزشکی شغلی مقدس است. پزشک محرم انسان است. پزشک با آرایشگر، مکانیک، نقاش، مشاور املاک و... فرق دارد. اگر تبلیغات یک پزشک طوری باشد که باعث به اشتباه انداختن افراد گردد، این امر به عدم صداقت آن پزشک بر می گردد.
و این در شان یک پزشک نبوده و پذیرفته نیست.

کلیه موارد بالا نکوهیده و با شان یک فرد تحصیکرده به نام پزشک هیچ سنخیتی ندارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
صرفا جهت اطلاع ، یک پزشک عمومی در تمام مواردی که برای درمان فرمودید آموزشهای لازم رو دیده و باید هم از همه چیز سر
در بیاورد و تنها درصورتی که موفق نشد شما را به یک پزشک متخصص ارجاع می دهد و در همه جای دنیا به این روش می گویند نظام ارجاع و حتی برای تشخیص اینکه به کدام پزشک متخصص باید مراجعه کنید هم نباید سرخود عمل بشود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
پاسخ به 18:58
طبق مقررات نظام پزشکی، پزشکان عمومی موظف به نوشتن تنها 2 حوزه پزشکی بر روی تابلو و سربرگ نسخه خود هستند. مانند: داخلی، اطفال.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
دوست عزیز 18:58
چرا اکثر پزشکان عمومی بر روی تابلوی خود نمی نویسند «پزشک عمومی» ؟!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟