به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام حمید رسایی مسئول انتخابات شورای شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان) در برنامه صف اول که با موضوع نقش گروه های سیاسی در انتخابات رقابتی از شبکه خبر پخش شد، گفت: صداوسیما رکن مهمی در مناسبات سیاسی و اجتماعی ما است و در مقابلش یک لشکر عمده از شبکههایی که پر از پول و امکانات است وجود دارد و تلاش میکنند مشارکت کاهش یابد و این وظیفه صداوسیما را سنگینتر میکند. صداوسیما با همه مشکلات توانسته بار نقلاب را به دوش بکشد البته تریبون دادن به احزاب مختلف باید بیشتر شود.
وی ادامه داد: با بودن فضای مجازی دو هفته تبلیغات مجازی برای انتخابات مجلس انجام شود و یک هفته پوستر بچسبانند.
خبرنگار باید به چالش بکشاند
رسایی بیان کرد: اینکه خبرنگار پایه میکروفون باشد به درد نمیخورد بلکه باید چالش کند. مثل همان خبرنگاری که باعث شود در مقابل رئیس سازمان زندانها مشخص کند اکبر طبری در زندان نیست. صداوسیما نباید لکنت داشته باشد و باید صراحت داشته باشد و باید در چارچوب انقلاب اسلامی باشد نه افراد.
مسئول انتخابات شورای شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان) اظهار کرد: امثال ما در مدیریت قبلی صداوسیما ممنوع التصویر بودیم. هر کسی معتقد به انتخابات است و جزو خانواده نظام و انقلاب است اگر انتقاداتی دارد بیاید بگوید و صداوسیما باید فضا را زنده کند و هر کسی انتخابات را تحریم میکند نباید به آن تریبون بدهند.
وی اضافه کرد: کمترین کار این است که جریانات مشهور و چهرهها که در قالب احزاب نیستند بتوانند حرف خود را بزنند و لازم است از افراد قدیم که دائم در صداوسیما هستند بیایند بیرون و به افراد جدید تریبون بدهید. طرف اگر عرضه حرف زدن نداشت در کانالش ۵۰ هزار نفر عضو نداشت لذا توانسته در شبکههای داخلی تاثیرگذار باشد.
بعضیها اگر اسم خودشان از صندوق بیرون بیاید انتخابات را قبول دارند
مسئول انتخابات شورای شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان) گفت: انتخابات ابزار قدرت در هر کشوری است. هر چه ریشه بیشتر در خاک باشد آن درخت در برابر طوفان بهتر خود را نگه میدارد. در یک نظام مردمی حضور مردم در انتخابات مثل ریشه است. بعضیها اگر اسم خودشان از صندوق بیرون بیاید انتخابات را قبول دارند لذا نباید به این صورت عمل کنند.
وی افزود: بعضی وقتها سیاستهایی باعث کاهش حضور در انتخابات میشود لذا باید بگذارند گروههای مختلف در انتخابات حضور یابند، اما نه کسانی که با تیشه به ریشه انتخابات افتادند و نه کسانی که عکس با امام دارند، اما علیه امام کار کردند. رهبر انقلاب گفتند بعضیها به دنبال مشارکت حداقلی هستند. در جریانات سیاسی حتی اصولگراها هم چنین حرفهایی زدند. وقتی رئیس دولت سازندگی در انتخاباتی که هم مشارکت پایین آمد و هم رای کمتری آورد تصور برخی این بود که مردم ضدانقلاب شدند و برخی پیش رهبری آمدند که در بوق مشارکت حداکثری نزنید و شما نظرتان را بگویید و مردم به همان رای میدهند که حضرت آقا این را قبول نکردند.
رسایی اضافه کرد: چند ماه پیش آقای تاجزاده از زندان نامه نوشته بود که آقای خامنهای به دنبال مشارکت حداقلی است که این یک بهتان به حضرت آقا است. این دید در دور دوم سازندگی ایجاد شد. از آنجا به بعد گفتند حالا مردم ضدانقلاب شدند ما سیاه حرف بزنیم تا مردم به ما رای بدهند، اما بعد خاتمی با رای بالا رئیس جمهور شد و بعد در انتخابات شوراها و مجلس ششم میگفتند حرف ضدانقلابی بزنیم.
نماینده ادوار مجلس بیان کرد: وقتی در انتخابات دوم شوراها که اصولگراها پیروز شدند مشارکت کم شد و در مجلس هفتم هم مشارکت کم شد و اصولگراها پیروز شدند که این دید در آنجا رخ داد که اگر مشارکت کم باشد اصولگراها پیروز میشوند که این اشتباه بود و در انتخابات ۸۸ مشخص شد اشتباه کردند، چون بالاترین نرخ مشارکت در انتخابات را داشتیم و رئیس جمهور از انقلاب حرف میزد و در انتخابات پیروز شد.
باید زمانی ترسید که مردم پای انتخابات نیایند
وی ادامه داد: در اغتشاشات سال گذشته اقلیتی حرفهای رکیک میزدند؛ به مسئولان گفتم این هیچی نیست و کسی که سابقه انقلاب را مرور کرده باشد و دروغ زن زندگی آزادی با یک ماه سال ۶۰ قابل مقایسه نیست و باید زمانی ترسید که مردم پای انتخابات نیایند.
اگر مردم محاکمه مسئولان متخلف را ببینند پای انتخابات میآیند
مسئول انتخابات شورای شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان) گفت: وزیر مسکن وقتی داشت میرفت گفت افتخار من این است که یک آجر روی هم نگذاشتم و به مسکن مهر میگفت قوطی کبریت، اما هیچکس او را محاکمه نکرد و ۱۰ سال اقتصاد را زمین گذاشتند و الان وضع مسکن این است. یا واکسن کرونا را امضا نمیکرد و میگفت اگر واکسن میخواهید باید افای تی اف را امضا کنید.
رسایی اضافه کرد: در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یک میلیون نفر امضا کردند که اینها را محاکمه کنید. مسئولان و خانوادههایشان باید بگویند اول مسئولیت چقدر دارایی داشتند و بعد از مسئولیت چقدر، اما قوه قضاییه به آن رسیدگی نکرده است.
نماینده ادوار مجلس اظهار کرد: در دولت قبلی یک هیئت وزرا داشتیم و یک هیئت بچههای وزرا که خوشبختانه قوه قضاییه با دختر وزیر برخورد کرد. حرف من این است مردم اگر اینها را ببینند پای انتخابات میآیند.
پرشورترین محرم را امسال داشتیم
وی گفت: تقریبا هشت ماه کوبیدند تا عزاداریهای محرم از رونق بیفتد، اما پرشورترین محرم را امسال داشتیم.
مسئول انتخابات شورای شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان) تصریح کرد: همیشه مشارکت حداقلی برای دورهای است که در دوره قبل آن یک جریان فضای سیاسی را آلوده کرده مثل مجلس هفتم که قبل آن مجلس ششم سیاست زده بود یا شورای شهر دوم که وزارت کشور دولت خاتمی درب شورای شهر را زنجیر زدند و گفتند بروید خانههایتان. جالب است در شورای شهر که تایید صلاحیت برعهده شورای نگهبان نیست حتی نهضت آزادی را تایید کردند.
رسایی گفت: مرد میگویند در صندلی جمهوری اسلامی نشستهاند و کسی کار نمیکند و نتیجه میشود این، اما هر وقت کار شده مشارکت افزایش یافته است.
نماینده ادوار مجلس بیان کرد: در مجلس ششم میزان مشارکت بود ۶۸ درصد بود، اما در مجلس هفتم ۵۱ درصد. در دولت روحانی میزان مشارکت مجلس دهم ۶۲ درصد بود، اما با عملکرد دولت وی و مجلس دهم مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم به ۴۰ درصد رسید.
باید اجازه دهیم صداهای مختلف شنیده شود
رسایی اظهار کرد: باید اجازه بدهیم ظرفیتهای مختلف شنیده شود، اما بعضیها دنبال لولو هستند و باید این فضا بهم بخورد. برخی میگویند اینها لولو هستند و آنها میآیند و میگویند اینها لولو هستند. لیستهایی که داده میشود معلوم نیست چجوری داده شده و بعد مشخص میشود فلانی داماد فلانی است و سهمیهای هستند که ما این را قول نداریم و بنای ما این است که شورای مشورتی درست کنیم که در بزنگاهها با مردم بودند.
وی افزود: در موضوع اغتشاشات که یک اقلیت به خدا و دین و رهبری و اقتصاد مردم لطمه میزدند همین آقایان اصولگرا کجا بودند و در بزنگاهها پیدایشان نیست و موقعی که وقت روی مین رفتن است، نیستند. من با اصلاحطلبان کاری ندارم.
مسئول انتخابات شورای شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان) تصریح کرد: نماینده باید جیبش بسته و دهانش باز باشد. مجموعهایی که میگوید فقط لیست ما یک آفت بزرگ است و کم کم نیروهای جوان میگویند اگر من بخواهم مسئولیتی قبول کنم باید بروم زیر بلیط اینها. بازیهای کثیف سیاسی باعث شده که طرف برای اینکه رشد کند ساکت باشد و غلط آنها را که دید سکوت کند.
رسایی گفت: نمایندگی یک حقوق درآمد یک درآمد. الان حقوق نماینده مجلس ۲۴ الی ۲۵ میلیون است و بیرون میتوانند همین را دربیاورند، اما درآمد انتها ندارد و بستگی به دین نماینده دارد.
ما مسئولان وظیفه داریم سطح زندگیمان را پایین نگه داریم تا مردم احساس آرامش کنند
وی اضافه کرد: ما مسئولان وظیفه داریم سطح زندگیمان را پایین نگه داریم تا مردم احساس آرامش کنند. وقتی صحبت از شاسی بلند میشود زنگ خطر است فرقی نمیکند مجلس باشد یا قوه قضاییه، چون اینها نهادهای انقلاب است.
مسئول انتخابات شورای شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان) با بیان اینکه نماینده باید شجاع باشد و ملامتها بر رویش تاثیر نگذارد، بیان کرد: نماینده مجلس نه بیل میزند، نه کلنگ و نه کنار کوره پز خانه است و تهویه مجلس هم خوب است لذا باید با زبان حرف بزند و باید با انگشت رای دهد. نمایندهای اگر دین داشته باشد قطعا تکان دادن انگشت برایش بسیار سخت است، اما اگر وامدار باشد زبان به نفع آن شخص میچرخد. اکثر نمایندگان سالم هستند، اما شاید اکثر نمایندهها بصیر نباشند.
رسایی اظهار کرد: فسادستیزی از شاخصههای مهم است و مجلس جای شفافیت است. اینکه میگویند از مجلس شفافیت درنمیآید برای این است که قبل از مجلس شفاف هم نبودند.