آیا آرتریت روماتوئید خطرناک است؟ + روش درمان

آرتریت روماتوئید (RA) یا روماتیسم مفصلی یک بیماری خودایمنی مزمن است که مفاصل بدن را هدف قرار می‌دهد. مهم‌ترین ویژگی آن التهاب پوشش مفاصل به نام سینوویوم (synovium) است. سینوویوم بافت نرم و نازکی است که داخل مفصل‌ها را می‌پوشاند، آنها اغلب در محلی که استخوان‌ها به یکدیگر مفصل می‌شوند، وجود دارند.
کد خبر: ۱۱۸۷۰۴۳
|
۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۶ 09 August 2023
|
26761 بازدید

در بیماری‌های التهابی مفاصل مانند آرتریت روماتوئید (Rheumatoid arthritis)، سینوویوم به طور غیرطبیعی متورم و ملتهب می‌شود. این امر زمینه را برای تخریب مفصل، درد، سفتی و عدم انعطاف‌پذیری آنها را فراهم خواهد کرد. هدف درمان RA کاهش التهاب و علائم، جلوگیری از آسیب مفاصل و بهبود کیفیت کلی زندگی بیمار است. شیوه‌های درمان ترکیبی از داروها، فیزیوتراپی، اصلاح شیوه زندگی و مشاوره با روماتولوژیست (Rheumatologist) هستند.

آیا آرتریت روماتوئید خطرناک است؟ + روش درمان

آیا آرتریت روماتوئید قابل درمان است؟

راه‌حل قطعی برای درمان آرتریت روماتوئید وجود ندارد. این بیماری حالتی پیشرونده دارد؛ یعنی با گذشت زمان بدتر می‌شود و بیمار را بیشتر درگیر خواهد کرد. پزشکان روماتولوژی سعی می‌کند، سرعت پیشروی بیماری را کُند کنند و بیمار درد و رنج کمتری را تحمل کند. البته هدف آنها این است تا بیماران، زندگی عادی خود را داشته باشند و بتوانند مستقل عمل کنند. این از مهم‌ترین اهداف درمانی روماتیسم مفصلی است.

خوب است بدانید این بیماری در زنان بیش از مردان شایع است. پزشکان متخصص بر این باور هستند که تغییرات هورمونی در بدن زنان، آنها را مستعد ابتلا به این بیماری می‌کند.

اگر در این زمینه به مشاورهٔ پزشکی نیاز دارید، می‌توانید از خدمات آنلاین سلامت درمانکده استفاده کنید. این مجموعه شرایطی را فراهم کرده است تا بیماران راحت‌تر به پزشکان متخصص در سراسر استان تهران دسترسی داشته باشند. برای مثال اگر می‌خواهید از پزشک روماتولوژی یا متخصص زنان تهران نوبت آنلاین بگیرید، کافی است به لیست پزشکان درمانکده دسترسی داشته باشید.

روش‌های کنترل و درمان بیماری آرتریت روماتوئید چیست؟

درمان آرتریت روماتوئید (RA) ترکیبی از داروها، اصلاح سبک زندگی و درمان‌های مکمل و حمایتی است. پزشک متخصص روماتولوژی برنامهٔ درمانی را با توجه به فاکتورهایی مانند وضعیت فرد، شدت بیماری و میزان تاثیرگذاری درمان‌ها، تعیین می‌کند. این تکنیک‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

دارودرمانی

پزشک این داروها را با اهداف مختلف تجویز می‌کند. برای مثال داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) به کاهش درد و التهاب کمک می‌کنند. در مقابل آنها داروهای ضد روماتیسمی مانند متوترکسات (methotrexate)، سولفاسالازین (sulfasalazine) و لفلونوماید (leflunomide) معمولاً در کاهش سرعت پیشرفت بیماری آرتریت روماتوئید و حفظ عملکرد مفاصل کاربرد دارند. کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids) نیز داروهایی هستند که در کوتاه‌مدت می‌توان از آنها برای مدیریت التهاب شدید بیماری استفاده کرد.

برای دریافت نوبت آنلاین از دکتر روماتولوژی تهران، درمانکده می‌تواند به شما کمک کند. این مجموعه با متخصصان روماتولوژی در سراسر استان تهران همکاری دارد. شما می‌توانید اطلاعات کامل این پزشکان در سایت درمانکده ببینید.

آیا آرتریت روماتوئید خطرناک است؟ + روش درمان

اصلاح سبک زندگی

اگر به آرتریت روماتوئید مبتلا هستید یا علائم این بیماری را دارید، باید به‌طور جدی به فکر تغییر سبک زندگی خود باشید. تغییر سبک زندگی می‌تواند شامل چک لیست زیر باشد. البته در این زمینه حتما باید با پزشک روماتولوژی مشورت داشته باشید تا براساس وضعیت شما توصیه‌های تخصصی را دریافت کنید:

  • ورزش منظم را فراموش نکنید: اگر در ورزش تعلل دارید، از این لحظه به بعد حتما و باید یک برنامهٔ ورزشی منظم داشته باشید. یادتان باشد، بدن‌‌تان دوست و همراه شما تا پایان عمر است. هر چقدر بیشتر با او رفیق باشید، به همان میزان می‌توانید مستقل زندگی کنید. ترکیبی از تمرینات هوازی، تمرینات قدرتی و تمرینات انعطاف‌پذیری می‌توانند به بهبود عملکرد مفاصل، کاهش درد و افزایش تناسب اندام کلی کمک کنند.
  • برنامهٔ غذایی سالم داشته باشید: یک رژیم غذایی متعادل و غنی از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های بدون چربی بدن شما را در وضعیت سالمی نگه می‌دارد.
  • استراحت کنید: از مفصل‌های بدن بیش‌از‌حد کار نکشید و به آنها تنش و استرس وارد نکنید. حتما در طی روز و میان کار روزانه، لحظاتی را برای استراحت و آرامش مفصل‌های خود در نظر بگیرید. مفصل‌های شما به‌طور مداوم در حال مقابله با روماتیسم مفصلی هستند و شما باید در این مسیر به او کمک کنید، نه اینکه فشار اضافه به آن وارد کنید.
  • از وسایل کمکی برای کنترل و درمان آرتریت روماتوئید استفاده کنید: وسایل کمکی مانند آتل (splints)، بریس (braces) یا ارتز(orthotics) می‌تواند از عملکرد مفصل حمایت کنند و درد را کاهش دهد.

آیا آرتریت روماتوئید خطرناک است؟ + روش درمان

درمان‌های حمایتی و مکمل آرتریت روماتوئید

این نوع درمان‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

فیزیوتراپی (Physiotherapy)

فیزیوتراپیست (Physiotherapist) نقش بسیار مهمی در مدیریت و درمان آرتریت روماتوئید دارد. این متخصصان با توجه به وضعیت بیمار از روش‌های زیر برای کمک به آنها استفاده می‌کنند:

  • تمرین درمانی: این متخصصان آشنایی کامل با آناتومی بدن و مفصل‌ها دارند و بر همین اساس تمریناتی را برای شما طراحی می‌کنند که منجر به بهبود دامنه حرکتی، قدرت و انعطاف مفاصل شوند.
  • آب درمانی: شناور بودن در آب باعث کاهش فشار روی مفصل‌ها می‌شود و در‌عین‌حال انعطاف‌پذیری مفاصل، قدرت عضلانی، قلبی عروقی را افزایش می‌دهد.
  • درمان دستی (Manual Therapy): فیزیوتراپیست‌ها از این تکنیک برای رفع سفتی مفاصل، بهبود تحرک مفصل و کاهش درد استفاده می‌کنند. تکنیک هایی مانند تحرک مفصل و تحرک بافت نرم عملکرد مفصل‌ها را بهبود می‌دهد.
  • تکنیک‌های مدیریت درد: متخصص فیزیوتراپی ممکن است از تکنیک‌های مختلف مدیریت درد برای کمک به بیماران استفاده کند. این شیوه‌ها می‌توانند شامل گرما یا سرما درمانی، تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) باشند.

کاردرمانی (Occupational therapy)

متخصص کاردرمانگر در طی درمان آرتریت روماتوئید، تلاش‌های هدفمندی دارد تا بیمار استقلال خود را از دست ندهند و بدون نیاز به دیگران فعالیت‌های اساسی و روزمرهٔ خود را انجام دهد. آنها برای این منظور استراتژی‌های مختلفی دارند. برای مثال می‌توان به آموزش بیمار اشاره کرد. آنها به بیماران یاد می‌دهند که چگونه می‌توانند کارهای روزمرهٔ خود را با ایجاد کمترین فشار روی مفصل‌های بدن انجام دهند یا با توجه به وضعیت بیمار، تجهیزات و راه‌کارهای تخصصی به آنها پیشنهاد می‌کنند. مثلا ممکن است کاردرمانگر تغییراتی در نحوهٔ چیدمان وسایل منزل به بیمار پیشنهاد دهد، تا انجام کارهای روزانه با بهترین کیفیت و کمترین فشار روی مفصل‌های بدن انجام شود.

آیا آرتریت روماتوئید کشنده است؟

این بیماری به‌طور مستقیم عامل مرگ نیست، اما عوارض ناشی از آن می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامتی عمومی بدن باشد. برای مثال روماتیسم مفصلی می‌تواند ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد. در کنار آن، داروهایی که برای کنترل این بیماری تجویز می‌شوند، عوارض ناخواسته‌ای دارند که می‌توانند سلامت بیمار را با چالش مواجه کنند.

عاقبت بیماری آرتریت روماتوئید چیست؟

اگر بدانید علائم بیماری روماتولوژی چیست؟، به راحتی‌ درک خواهید کرد که این بیماران با چه خطراتی مواجه هستند. روماتیسم مفصلی باعث آسیب، بدشکلی و محدودیت‌های عملکردی مفصل‌های بدن می‌شود. همچنین اگر درمان آرتریت روماتوئید را جدی نگیرید، احتمال بروز عوارض خارج مفصلی نیز وجود دارد. این بیماری می‌تواند سایر اندام‌ها مانند قلب، ریه‌ها، پوست و چشم‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

برای درمان آرتریت روماتوئید به چه پزشکی باید مراجعه کنیم؟

برای درمان روماتیسم مفصلی، بهترین اقدام این است که با یک پزشک تخصصی روماتولوژی مشورت کنید. روماتولوژیست‌ها متخصصانی هستند که در تشخیص و درمان اختلالات اتصالات، بافت‌های نرم، و بیماری‌های التهابی مفاصل ماهر هستند.

برای دریافت نوبت آنلاین از پزشکان متخصص روماتولوژی می‌توانید همین حالا به سایت درمانکده مراجعه کنید. این مجموعه آماده ارائه خدمت آزمایش در محل نیز است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟