آیین نامه واردات خودرو جانبازان ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهوری، آیین نامه واردات خودرو جانبازان را ابلاغ کرد.
کد خبر: ۱۱۸۷۵۲۶
|
۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۶ 12 August 2023
|
6757 بازدید
|
۷

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری، آئین نامه واردات خودروی جانبازان را که به تصویب هیأت وزیران رسید را ابلاغ کرد.

از موارد مهم آئین نامه واردات خودرو نرخ صفر سود بازرگانی، تعیین سقف ارزش خودرو و عدم امکان فروش رسمی، عادی و وکالتی تا پنج سال است.

هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۲.۵.۸ به پیشنهاد شماره ۴۰۰.۰۳.۴۷۳۶۶ مورخ ۱۴۰۲.۲.۱۰ بنیاد شهید و امور ایثارگران و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای بند (و) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، آیین نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

 آیین نامه اجرایی بند (و) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور

ماده ۱ - در این آیین نامه اصلاحات زیر در معانی مربوط به کار می‌روند: 

۱- وزارت: وزارت صنعت، معدن و تجارت.

۲- بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران.

۳- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

۴- بانک عامل: هر یک از بانک‌های جمهوری اسلامی ایران به تشخیص و اعلام بانک مرکزی.

۵- شرکت: کلیه شرکت‌های خودروسازی داخلی یا دارای مجوز از وزارت، حسب مورد.

۶- خودرو: خودرو‌های سواری مناسب و خودکار (اتوماتیک) داخلی یا وارداتی (حسب مورد) متناسب با وضعیت جانبازی مشمول.

۷- مشمولین واردات خودرو: جانبازان پنجاه درصد (%۵۰) و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده (۴۵) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران استفاده ننموده‌اند.

۸- مشمولین خودرو‌های داخلی: جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵٪) الی چهل و نه درصد (۴۹%) که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند، همسر و فرزندان شاهد و آزادگانی که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می‌شوند.

۹- تبصره (۱۶): تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور.

ماده ۲- در این آیین نامه ملاک درصد جانبازی، نوع جانبازی (جسمی ـ حرکتی) و معلولیت، نظریه کمیسیون پزشکی بنیاد است.

ماده ۳- بنیاد موظف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، فهرست مشمولین را تدوین و به ترتیب اولویت به وزارت اعلام نماید.

ماده ۴- وزارت مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ ارسال فهرست مشمولین از سوی بنیاد و بر اساس ظرفیت‌های اعلامی توسط شرکت، زمان بندی تحویل (نوبت دهی) را به نحوی که کلیه خودرو‌ها تا پایان سال ۱۴۰۲ به مشمولین تحویل شود، اعلام کند.

ماده ۵- در صورت فوت مشمولین پس از احراز شرایط توسط بنیاد و واریز وجه خودرو به شرکت، ورثه متوفی، قائم مقام ایشان در تکمیل فرآیند واگذاری خودرو و تحویل آن می‌باشند.

ماده ۶- بانک مرکزی موظف است طبق اعلام صورت گرفته از سوی شرکت از طریق بانک‌های عامل و پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولین خودرو‌های داخلی مبادرت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه تبصره (۱۶) به میزان مندرج در این آیین نامه در اقساط (۶۰) ماهه و با کارمزد حداکثر چهار درصد (۴%) در وجه شرکت اقدام نماید. مبدأ شروع اقساط تسهیلات، یک ماه پس از تحویل خودرو می‌باشد.

ماده ۷- مشمولین می‌توانند کل یا بخشی از بهای خودرو را به صورت نقدی پرداخت نمایند و عدم دریافت تسهیلات بانکی موضوع این آیین نامه، مانع استحقاق مشمولین از دریافت خودرو نخواهد بود.

تبصره - مشمولین واردات خودرو می‌توانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهره‌مند شوند.

ماده ۸- استفاده از دیگر تسهیلات خرید خودرو با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار خارج از چهارچوب این آیین نامه مانع دریافت این تسهیلات نخواهد بود.

ماده ۹- بانک مرکزی، مسئول نظارت و پیگیری تکالیف بانک‌های عامل و وزارت مسئول نظارت و پیگیری تکالیف محول به شرکت‌ها در این آیین نامه می‌باشد.

ماده ۱۰- واگذاری خودروی داخلی به مشمولین براساس اولویت زیر می‌باشد:

۱- مشمولینی که بدون استفاده از تسهیلات بهای خودرو را نقداً پرداخت نمایند.

۲- جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵٪) الی چهل و نه درصد (۴۹%) که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند با رعایت اولویت تعیین درصد جانبازی تا پایان سال ۱۴۰۱.

۳- آزادگانی که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می‌شوند.

۴- فرزندان شهدا که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می‌شوند.

۵- همسران شهدا که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می‌شوند.

ماده ۱۱- متقاضیان خودروی داخلی که از امتیازات واگذاری خودروی موضوع ماده (۴۵) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران یا بند (ی) تبصره (۷) قانون بودجه ۱۴۰۱ کل کشور استفاده کرده‌اند، مشمول واگذاری خودروی داخلی نمی‌باشند.

ماده ۱۲- شرکت موظف است طبق فهرست اعلامی از سوی وزارت، اسامی و مشخصات مشمولین را به همراه اعلامیه بهای خودروی تخصیص‌یافته به بانک عامل تعیین‌شده ارسال و حداکثر ظرف دو ماه پس از واریز صددرصد (%۱۰۰) بهای خودرو نسبت به تحویل خودروی تخصیص یافته به مشمول اقدام نماید.

ماده ۱۳- مبلغ بیست و پنج هزار میلیارد (۲۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تسهیلات قرض الحسنه که در صورت افزایش عملکرد جذب منابع قابل افزایش است، به موضوع خرید خودروی داخلی توسط بانک مرکزی از طریق بانک‌های عامل اختصاص می‌یابد. میزان تسهیلات اعطایی به هر کدام از مشمولین جهت خرید خودروی داخلی تا سقف مبلغ دو میلیارد و پانصد میلیون (۲,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال به صورت فردی و فارغ از قیمت خودرو می‌باشد. پرداخت باقی مانده بهای خودرو مازاد بر تسهیلات اعطایی به عهده مشمول است. بانک عامل موظف است طبق اعلام شرکت پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولین و همزمان با واریز متقاضی (حداکثر یک ماه قبل از تاریخ نوبت تعیین شده برای تحویل) نسبت به پرداخت تسهیلات در وجه شرکت اقدام نماید.

ماده ۱۴- به منظور تسهیل در فرآیند اخذ تضامین قانونی، بانک عامل می‌تواند بهای خودرو را تا سقف مبلغ تسهیلات، با رضایت متقاضی بیمه عمر مانده بدهکار نماید و هزینه آن به عهده متقاضی است.

ماده ۱۵- در صورت هرگونه تأخیر در تحویل ملاک قیمت گذاری خودرو، آخرین قیمت اعلامی توسط شرکت قبل از سررسید تاریخ نوبت تحویل است و شرکت نمی‌تواند بهای بیشتری را مطالبه نماید.

ماده ۱۶- شرکت مکلف است در صورت پرداخت بهای خودرو تا تاریخ نوبت تعیینی برای تحویل، نسبت به تحویل خودرو به مشمول اقدام نماید و در صورت تأخیر، طبق ضوابط مسئول خسارات وارده خواهد بود.

ماده ۱۷- وزارت مکلف است نسبت به صدور مجوز یک دستگاه خودروی نو یا کار کرده تا سقف پنج سال به شرکت‌های خودروساز داخلی یا شرکت‌های مورد تأیید وزارت با رعایت قوانین و مقررات مربوط متناسب با وضعیت جانبازان ایثارگر (با معرفی بنیاد) به انضمام قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای مناسب‌سازی خودرو با شرایط زیر اقدام نماید:

۱- ارزش خودروی وارداتی در کشور مبدا برای جانبازان هفتاد درصد (%۷۰) (دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع) تا سقف سی و پنج هزار (۳۵،۰۰۰) یورو، سایر جانبازان هفتاد درصد (۷۰%) تا سقف سی هزار (۳۰،۰۰۰) یورو و برای جانبازان پنجاه درصد (۵۰%) تا شصت و نه درصد (%۶۹) تا سقف بیست و پنج هزار (۲۵،۰۰۰) یورو (سیف) باشد.

۲- مشمولینی که ظرف (۱۰) سال گذشته از هیچ‌گونه تسهیلات اعم از واردات و خرید خودرو استفاده ننمود‌ه‌اند در اولویت قرار دارند.

ماده ۱۸- مشمولین از پرداخت سود بازرگانی متعلق به واردات خودرو و تجهیزات مورد نیاز متناسب‌سازی برای ایثارگر و نیز از پرداخت عوارض مندرج در تصویب نامه شماره ۶۲۹۲۴ت ۵۴۵۲۲ مورخ ۱۳۹۶/۵/۲۴ معاف می‌باشند.

ماده ۱۹- بانک مرکزی مکلف است نسبت به تخصیص ارز تا سقف مجاز برای واردات هر خودرو به شرکت با اولویت تخصیص از منابع ارزی (جهت واردات) وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام نماید.

ماده ۲۰- مشمولین واردات خودرو به مدت پنج سال، حق فروش رسمی، عادی یا وکالتی خودروی وارداتی را ندارند و مراجع ذیربط از جمله دفاتر ثبت اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلفند اقدامات قانونی لازم از جمله عدم تعویض پلاک جهت جلوگیری از این موضوع و توقیف خودرو را انجام دهد و مسئولیت تخطی از آن به عهده فروشنده است.

ماده ۲۱- در صورت ابهام در فرآیند اجرای این آیین نامه مطابق نظر معاونت حقوقی رئیس جمهور عمل خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
با این کارها نه بین مردم حتی بین جانبازان هم جایی نخواهد داشت
رضا اهوازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
سرزمین رانت های عجیب و غریب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
بقیه مردم هم کشک
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
برای واردات خودرو بازی درمیارین تا انتخابات تمام بشه اونوقت به بهانه نبود ارز و
... دوباره بحث واردات خودرو به کنار گذاشته میسه و قیمت خودرو های داخلی به کهکشانها میرسه
میگی نه نگاه کن!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
جانبازها نمايشگاه ماشين دارند؟؟؟؟؟؟؟
فقط تو كار وارداتند
پس كيه هي مياد تجمع اخ ما دارو نداريم
ما جانبازيم دارو نيست؟!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
سلام با تشکر از نهاد ریاست جمهوری و .... طرح مزبور پس از یک زمان طولانی بالاخره تصویب و ابلاغ شد و تنها نکته سیاه باقیمانده این طرح ؛ ماده 20 این آئین نامه میباشد ؛ ایثارگر نه ماشین خارجی سواره و نه عاشق این گونه اسراف ها و... میباشد ؛ اگر ماشین وارداتی را با این امکانات بتواند فراهم کند برای فروش میباشد نه بنگاه داری 5 ساله و..... عدم فروش این ماشین ؛ برای ایثارگران یعنی این طرح اشکال داره و خودرو هم نمیتواند وارد کند ؛چرا که ایثارگر این حجم پول را ندارد و..... ایثارگر این ماشین را با این امکانات میخواهد وارد نماید تا بفروشد و به هزاران درد بی درمان خود و خانواده اش بزند و........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
تعدادی از جانبازان در طی سالهای بعد از جنگ به اندازه یک تاجر بین المللی ثروت اندوخته اند. مضاف براینکه از بسیاری از امتیازات اجتماعی مانند ادامه تحصیل خود وفرزندان شون در خارج از کشور و کسب کرسی استادی دانشگاه و معاونت وزارت خانه ها و غیره هم بهره مند شدند. البته عده ای هم برای خرج دارو و درمان شون لنگ هستند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟