به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه آرمان ملی، «روزنامه کیهان» مدعی ثبتنام اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس آینده شده و نوشته کاسه صبر آنان لبریز شده و دیگر نمیتوانند دوری از مناصب عالی کشور را تحمل کنند. این روزنامه در همین مورد نوشت: حدود شش ماه به برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و سازوکارهای اجرایی این رویداد مهم سیاسی مدتی است که رسما آغاز شده است. روز چهارشنبه ۱۸ مرداد بود که سخنگوی ستاد انتخابات کشور در گفتوگو با مهر، آمار ۱۹۱۱۷ نفری پیشثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی، تا پایان روز سوم را اعلام کرد. آماری که حکایت از شکسته شدن رکورد انتخابات قبلی داشت و پراکندگی سنی داوطلبان نیز افزایش مشارکت جوانان را نوید میداد. نگاهی به سابقه عملکرد جریان مدعی اصلاحات نشان میدهد آنها در بسیاری از موارد گرچه در ظاهر به گونهای رفتار مینمایند که رغبتی به حضور در انتخابات ندارند، اما در حقیقت بهصورت چراغ خاموش، برای رقابت انتخاباتی و تصاحب کرسیهای قدرت آماده میشوند. همین سناریو برای انتخابات پیشرو نیز قابل پیشبینی است. بهویژه آنکه دو سال دوری از مناصب عالی کشور، کاسه صبر بسیاری از احزاب اصلاحطلب را لبریز کرده و دیگر قادر به تحمل انزوای سیاسی موجود نیستند.»
این روزنامه اصولگرا در تحلیل دیگری پیش از این نوشته بود: «مدعیان اصلاحات هرگاه در انتخاباتی با مشارکت بالا حضور یابند و با رای مردم، نتیجه را به حریف واگذار کنند، صندوق رای را بیاعتبار دانسته و به آشوب و اردوکشی خیابانی روی میآورند (سال ۱۳۸۸). هرگاه در انتخابات ولو با فاصله کم پیروز شوند، ابتدا مستانه بر طبل پیروزی میکوبند و به مخالفین حمله میکنند، و آن گاه که ناکارآمدیشان آشکار شد، با فرافکنی مشکلات را به گردن دیگران انداخته و حاضر به عذرخواهی از ملت نمیشوند. (سال ۱۳۹۲) و هرگاه احساس کنند جایگاهی میان مردم یا کاندیدایی برای معرفی ندارند، از عرصه انتخابات کنار رفته و حاکمیت را مقصر میکنند! (سال ۱۴۰۰) همین طیف از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم، در رسانههای خود به طور گسترده به انکار دستاوردهای دولت و بزرگنمایی اخبار منفی و در نتیجه ناامیدسازی مردم میپردازند و در عین حال مدعی میشوند که اگر انتخابات پرشور نباشد، مقصر حاکمیت است.»
شهروندان علاقهای به حضور ندارند
«علی صوفی»، سیاستمدار و تحلیلگر مسایل سیاسی با در مورد این دو دیدگاه روزنامه کیهان و با تاکید بر اینکه جریان اصلاحات همواره در انتظار انتخابات است، بهخبرنگار «آرمان امروز» میگوید: «با بخشی از این نوشتههای روزنامهکیهان موافقم چون اساس اصلاحات انتخابات است. ما همواره به انتخابات برای رسیدن به حاکمیت قانون و نهادینه شدن دموکراسی اعتقاد کامل داریم. جریان اصلاحات همواره برای حضور در میادین انتخاباتی لحظه شماری میکند و همواره نشان داده است که با برنامه وارد انتخابات خواهد شد. برای تحقق حاکیمت مردم بر مردم همیشه انتخابات پر اهمیت قلمداد میشود. با این حال توجه داشته باشید که موانع جدی برای حضور در انتخابات هم برای شرکتکنندگان و هم برای انتخابشوندگان وجود دارد که باعث کم رنگ شدن رقابتها شده است. هنگامی که انتخابشوندگان بارها به سد محکم رد صلاحیتها برخورد میکنند طبیعی است که دیگر انگیزهای برای حضور در میدان ندارد و رفته رفته وادار حاشیهنشینی میشود. سرنوشتی که در مورد بسیاری از سیاستمداران پاک دست و با سابقه مشاهده میکنیم. همینطور در مورد شرکتکنندگان هم انگیزهای باقی نمانده است که پای صندوقهای رای بیایند. توجه داشته باشید که جریان اصلاحات همواره با تکیه بر مردم وارد رقابتهای انتخابتی میشد ولی حالا میبینیم که مردمی که برای حضور در انتخابات لحظه شماری میکردند اکنون از شرکت امتناع میکنند. همانطور که در انتخابات ۱۴۰۰ و ۹۸ مشاهده کردیم. حالا هنگامی که این دو رکن اساسی انتخابات تمایلی برای حضور ندارند مدیران باید پاسخگو باشند که چگونه به اینجا رسیدهایم؟»
وزیر دولت اصلاحات در همین مورد و با اشاره به موانع انتخاباتی ادامه میدهد: «با وجود نظارتهای سختگیرانه و محدودیتهایی که شامل حال شرکتکنندگان و انتخابشوندگان شده است باید بگوییم که رقابتها نسبت به سالهای گذشته کم رنگتر شده است. زیرا هنگامی که یک شهروند به لیستهای یک دست شده انتخاباتی نگاه میکند گزینهای برای رای دادن پیدا نمیکنند. متاسفانه باید بگوییم آرمانهای ابتدای انقلاب که با رهنمودهای امام راحل در مورد مردمی بودن انتخابات مشاهده میکردیم حالا با تغییراتی روبهرو شده است. تنها راه برای بازگشت به دوران رونق انتخابات این است که به اصل قانون بازگردیم و انتخابات را به دست مردم بدهیم تا هرکسی را که خواستند برای حضور در سیستم سیاسی انتخاب کنند. خود دوستان که همواره جریان اصلاحات را نقد میکنند میدانند که این جریان همواره منتظر انتخابات است ولی در وضعیتی که موانع کنار بروند. این واضح است که هرجریان سیاسی با هواداران خود وارد میدان رقابت میشود، منتقدان همواره میگفتند که احزاب اصلاحطلب دو سال یا چهار سال یکبار باز گشایی میشود که این تحلیل درست نیست. اگر مردم باشند اصلاحات هم قطعا وارد صحنه خواهد شد و اگر حضور نداشته باشند به چه بهانهای باید لیست انتخاباتی بدهیم؟ نباید در هر وضعیتی وارد ائتلافهای سیاسی شویم که هیچ ارتباطی با اصلاحات ندارد. این موارد مردم را مایوس کرده است. هنگامی که اصلاحات مردم را در کنار خود ندارد یعنی وسیله انتخاباتی برای رقابت در دسترس نیست.»