به گزارش «تابناک»؛ قاسم شهابی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران، در نشست خبری امروز (۲۲ مرداد ۱۴۰۲) گفت: در کل استان تهران به غیر از شهر تهران بزرگ، حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک وجود دارد که از این تعداد، نزدیک دو میلیون آن مشترک خانگی و حدود ۴۵ هزار مشترک صنعتی کوچک و بزرگ و مابقی تجاری، اداری و کشاورزی هستند.
وی افزود: بالاترین میزان مصرف برق در ۱۵ مرداد رخ داده است که میزان مصرف ۳۳۰۰ مگاوات برآورد شد. این در حالی است که سقف نیازسنجی ما برای آن روز ۳۸۰۰ مگاوات پیشبینی شده بود و درصورتی که مصرف برق آزاد گذاشته میشد، به این رقم میرسید. اما تدابیری در این زمینه در نظر گرفته شد که مانع از مصرف بیرویه شد.
شهابی در خصوص ناترازی برق در کشور گفت: در حال حاضر حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور وجود دارد. رقمی که به اندازهی مصرف استان تهران، البرز و قم است؛ یعنی ما به اندازه مصرف این سه استان با کمبود برق مواجهیم. برای حل این مساله دو راه وجود دارد؛ نخست این که تمام برق تولید شده را مصرف کنیم و هر زمان تمام شد، برق مشترکین را بدون برنامه قبلی از مدار خارج کنیم. دومین راه هم برنامهریزی است. کاری که وزارت نیرو انجام داد. از سال گذشته ابتدا این ناترازی از سوی متولیان امر مشخص و برای توزیع آن برنامهریزی صورت گرفت.
یکی از تصمیمات این بود که برق مشترکین خانگی از مدار خارج نشود. به این ترتیب ابتدا برای ادارات بخشنامهای صادر و آنها موظف به کاهش مصرف برق خود شدند. به این صورت که در ساعات اداری مصرف برق خود را تا 30 درصد و بعد از ساعت اداری ۶۰ درصد کاهش دهند.
وی ادامه داد: در بخشنامه بعدی سختگیری افزایش پیدا کرد و معین شد که این رقم افزایش پیدا کند. یعنی در ساعت اداری ۴۰ درصد و پس از ساعت اداری، ۷۰درصد مصرف برق کاهش نسبت به سال پایه کاهش پیدا کند. بنابراین در تمام ادارات ما کنتور هوشمند نصب شد تا از راه دور مصرف آنها را ارزیابی شود. درصورت عدم رعایت ادارات نیز ابتدا سعی کردیم با حضور در آنجا، روشهای کاهش مصرف برق را آموزش دهیم و سپس با تذکر و آموزش صرفهجویی به مدیریت آنها بپردازیم.
شهابی گفت: استفاده از روشنایی طبیعی و پنکه و یا تنظیم کولر در دمای ۲۴ تا ۲۶ درجه از جمله راهکارهای پیشنهادی برای کاهش مصرف برق است. این راهکارها به ادارات ابلاغ شده است. در حال حاضر نیز حدود ۲۰۰ اداره که محدودیتها را رعایت نکردهاند اخطار کتبی دادهایم و برق حدود ۱۰۰ اداره بعد از ساعت اداری قطع شده است تا خدماترسانی به مردم نیز دچار مشکل نشود.
وی افزود: مساله بعدی، مصرف بالای چاههای کشاورزی است. تقریبا ۹ درصد از مصرف استان را بخش کشاورزی تشکیل میدهد. بنابراین یک طرح تشویقی در این بخش در نظر گرفته شد. به این صورت که اگر بین ساعت ۱۱ صبح تا ۴ بعد از ظهر یا ۱ ظهر تا ۶ بعد از ظهر مصرف برق نداشته باشند، در مابقی ساعات همان روز میتوانند برق رایگان مصرف کنند. بنابراین، حدود ۵۰ مگاوات در این زمینهجویی صورت گرفت و میزان صرفهجویی شده در اختیار خانهها، بیمارستانها و مراکز مهم قرار گرفت.
مطلب بعدی استفاده از مولدهاست؛ به این صورت که چگونه از دیزل ژنراتورهایی که در ادارات، کارخانجات، بیمارستانها وجود دارد استفاده کنیم که از ساعت ۱۰ صبح تا ۲ ظهر که اوج مصرف است، وارد مدار شوند و در عین حال پاداش بگیرند. به این منظور، ما متوسط هر کیلووات برق را بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومان فروختیم و با رقم حدود ۱۴۰۰ تومان از خریداری کردیم. چراکه در این ساعات نیاز داشتیم مصرف را کاهش دهیم. به این ترتیب حدود ۵۰ مگاوات در مصرف برق با ما همکاری شد که عدد بسیار بزرگی بود و از همین مسیر برق حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار مشترک خانگی تامین شد.
شهابی در ادامه گفت: حدود ۳۷ درصد از مصرف برق استان، مربوط به بخش صنعت است. زیرا حدود ۳۸ شهرک صنعتی در تهران وجود دارد. در سال ۱۴۰۰ برای تامین برق صنایع دچار بیبرنامگی بودیم و بدون هماهنگی برق صنایع را قطع میکردیم. مسئلهای که باعث ایجاد اختلال و مشکلاتی در این بخش شد.
وی افزود: اما امسال مطابق برنامهریزی صورت گرفته، قرار شد صنایع هفتهای یک روز از ساعت ۱۱صبح تا ۱۱ شب مصرف خود را قطع و این مصرف را به انتهای شب یا روز های تعطیل موکول کنند. این موضوع برای بنگاههای صنعتی سخت بود، ولی با ما همکاری کردند.
وی افزود: به تازگی هم به این دلیل که به اواخر تابستان رسیدیم و تولید برق آبی ما به دلیل کاهش میزان آب سدها کاهش یافته است یک روز دیگر به محدودیت صنایع اضافه کردیم. در این روز از ساعت ۱۲ ظهر تا ۸ شب برق این مشترکین قطع میشود. بنابراین با همکاری خوبی که صنایع در مدیریت مصرف با ما شد، تقریبا روزانه ۳۵۰ تا ۳۹۰ مگاوات صرفه جویی شد که معادل مصرف ۳۵۰ هزار خانوار است.
شهابی در خصوص تاثیر خاموشیها بر تولید صنایع گفت: علیرغم این محدودیتها، مصرف صنایع نسبت با سال گذشته بین ۶ تا ۸ درصد افزایش داشته است؛ یعنی با وجود دو روز تعطیلی در بنگاههای صنعتی، صنایع مصرف برق خود را در روزهای تعطیل یا خارج از ساعات محدودیت انجام میدهند و تولید انجام میشود.
مدیر عامل توزیع برق استان در خصوص قطعی های نامنظم در بخش خانگی گفت: قطعیهای بی برنامه ای که در این چند روز شاهد آن بودیم به دلیل اتفاقات غیر مترقبه ای است که گاه در شبکه اتفاق میافتد. این قطعی ها به ندرت و کوتاه مدت است و همانطور که گفته شد، قطع برق مشترکین خانگی خط قرمز وزارت نیرو و شخص وزیر است. به همین دلیل، ما حق قطع برق با برنامه مشترکین خانگی را نداریم و اینها به دلیل حوادثی است که به ندرت رخ میدهد.
وی افزود: برنامه مدیریت مصرف از سال گذشته تدوین شد و تا دو سال دیگر نیز این برنامه ادامه دارد. برای تحقق این برنامه، نیاز است تا همه ی مشترکین در بخش های مختلف با ما همکاری کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.