دستاوردهای صنعت دفاعی ایران؛ از موشک تا پهپاد

بومی‌شدن صنعت نظامی و خودکفا شدن در تجهیزات دفاعی، نشان‌دهنده ناکامی غرب و تحقیر غرب‌گرایانی است که درصدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند. امروز ایران به رتبه‌های بالایی در ساخت سلاح و تجهیزات نظامی رسیده است و می‌تواند در میدان ساخت هواپیمای مسافربری و خودرو نیز حماسه‌ساز شود.
کد خبر: ۱۱۸۹۰۰۲
|
۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ 22 August 2023
|
3498 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، علی شیرازی نماینده سابق ولی‌فقیه در سپاه قدس به‌ مناسبت ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی در یادداشتی نوشت: امروز ما در کشورمان از نظر تولیدات نظامی و ساخت تجهیزات برای مقابله با هر نوع جنگ‌ نظامی به خودکفایی رسیده‌ایم. تبیین آن دستاوردها، در راستای امیدبخشی به مردم، خصوصا نسل جوان، تکلیفی بر دوش من و شماست.

حضرت امام خامنه‌ای می‌فرمایند: روابط عمومی ها باید فعال شوند و با استفاده از رسانه ملی و روزنامه ها اقدامات مختلف را با زبانی تاثیرگذار و قابل فهم به اطلاع مردم برسانند. در این نوشتار نمایی از اقدامات انجام شده و دستاوردهای نظامی قلمی شده است.

۱. موشک هایپرسونیک فتاح که با سرجنگی دارای موتور کروی شکل و سوخت جامد و به دلیل نوع حرکتش در جهت‌ها و ارتفاع مختلف، توسط هیچ ضد موشکی قابل انهدام نیست. این موشک ۱۴۰۰ کیلومتر برد دارد و از دقت اصابت، سرعت بالا، قابلیت مانورپذیری و از توان پنهان کاری و عبور از سامانه‌های راداری برخوردار است.

۲. موشک راهبردی و نقطه‌زن خرمشهر ۴ که با سرعت بالای سرجنگی، در هنگام‌ ورود به جو زمین و با ویژگی رادارگریزی و عبور از پدافند هوایی دشمن، مقابله با آن تقریبا محال است. موتور استفاده شده در این موشک یکی از پیشرفته‌ترین موتورهای سوخت مایع می‌باشد که با توجه به سوخت مورد استفاده قابلیت ایجاد ایمپالس مورد نیاز بلند شدن موشک از سکو را ایجاد می‌کند. یکی از مهمترین ویژگی‌های این موشک، قرار گرفتن موتور در مخزن سوخت می باشد که باعث کاهش طول موشک شده است. بُرد این موشک ۲۰۰۰ کیلومتر و وزن سرجنگی آن ۱۵۰۰ کیلو گرم و سرعت آن در خارج از جو ۱۶ ماخ است.

۳. موشک خیبر، با برد ۲۰۰۰ کیلومتر که قادر است ۳ سال سوخت مایع را در خود نگه دارد. آماده‌سازی این موشک ۱۵ دقیقه و شلیک تا برخورد حدود ۱۲ دقیقه طول می کشد. یکی از ویژگی های موشک خیبر، استفاده از هوش مصنوعی در آن برای فریب دشمن است.

۴. موشک ضد زره سدید ۳۶۵، جدیدترین موشک تاپ اتک ایرانی و هدایت شونده با برد ۸ کیلومتر است که قابلیت انهدام انواع ادوات زرهی را دارد. این موشک با هدایت اپتیکی از دقت بالایی در اصابت به هدف برخوردار است و با قابلیت حمله از بالا (تاپ اتک) می‌تواند از سد سامانه‌های دفاع فعال تانک‌ها نیز عبور کرده و آنها را منهدم کند.

۵. موشک پاوه، دستاوردی در حوزه موشک های کروز زمینی با بُرد ۱۶۵۰ کیلومتر است و می تواند در ارتفاع بسیار پایین و در ۵۰ متری زمین حرکت کند. این موشک قادر است اهداف مورد نظر را از مسیرهایی پیچیده، حتی از سمت مخالف مورد هدف قرار دهد.

۶. موشک شهید حاج قاسم سلیمانی، با طول ۱۱ متر و وزن ۷ تن، جدید ترین عضو خانواده فاتح است که ۱۴۰۰ کیلومتر برد دارد. این موشک سوخت جامد و مایل پرتاب از سرعتی معادل ۱۲ ماخ در حین ورود به جو زمین برخوردار است و سرعت لحظه اصابت آن نیز ۵ ماخ است. موشک حاج قاسم می‌تواند از هر سپر دفاع موشکی عبور کند و با توجه به انواع سرجنگی‌هایی که این موشک دارد، قادر است اهداف متعددی از استحکامات بتنی و اهدافی در اعماق زمین را منهدم نماید. این موشک که توسعه یافته موشک ذوالفقار و خانواده فاتح است، می‌تواند تا ۱۷۰۰ یا ۱۸۰۰ کیلومتر ارتقا پیدا کند.

۷. موشک شهاب ۳، موشکی از نوع بالستیک میان‌برد با سوخت مایع است. این موشک قابلیت اتصال کلاهک جنگی ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلویی را دارا می باشد، که بسته به حجم کلاهک جنگی آن دارای بردی بین ۱۳۰۰ تا ۲۱۰۰ کیلومتر است. وزنی معادل ۱۶ تن و قطری به اندازه‌ ۱.۳ متر، به همراه طول ۱۶ متری از خصوصیات ظاهری این نوع موشک می باشد.

۸. سامانه پدافند موشکی برد بلند باور ۳۷۳ که برد کشف آن به بیش از ۳۲۰ کیلومتر، برد رهگیری آن به ۲۶۰ کیلومتر و برد درگیری آن به ۲۰۰ کیلومتر می رسد و برتری آن نسبت به S-۴۰۰ محقق شده است. از دیگر قابلیت‌های سامانه پدافندی باور ۳۷۳، ارتفاع درگیری در ۲۷ کیلومتر، کشف همزمان ۳۰۰ هدف، رهگیری همزمان ۶۰ هدف و درگیری همزمان در ۶ هدف است؛ صیاد ۲، ۳، ۴، و ۴ب از جمله موشک‌های مورد استفاده در این سامانه‌اند.

۹. هواپیمای ترابری سیمرغ، مطابق با استانداردها و مقررات بین المللی ساخته شده است و سبک بودن، متناسب با شرایط اقلیمی کشور، قادر به نشستن و برخاستن در باندهای کوتاه، چابک و سریع در خدمات رسانی؛ از قبیل آمبولانس هوایی و قابلیت فرود در باندهای خاکی از ویژگی‌ها و کاربردهای ترابری سبک آن است.

۱۰. هواپیمای شکاری بمب افکن کوثر با موتور ملی، یک جنگنده دیجیتال صد در صد ایرانی و بومی است که تمام سیستم‌های آن اعم از سیستم رادار و ناوبری، ارتقا یافته و سیستم هسته مهمات هواپیما نیز به روش های روز دنیا توسط صنعتگران ما ساخته و طراحی شده است.

۱۱. جنگنده آموزشی پیشرفته یاسین، با سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت، دو سرنشینه است که با استفاده از آن چرخه آموزش خلبانی در کشورمان تکمیل می‌شود. این هواپیما دارای ۱۲ متر طول، ۴ متر ارتفاع و ۵/۵ تن وزن است و بال این جنگنده‌هایش از ۱۰ متر طول و ۲۴ متر مربع مساحت دارد. جنگنده یاسین از ۲ موتور توربو جت با قدرت رانش ۷ هزار پوند بهره می‌برد که از نظر قدرت در رده موتور هواپیماهای جنگنده دنیاست. مسافت باندی که این هواپیما برای فرود احتیاج دارد ۷۰۰ متر است. این جنگنده همچنین قابلیت فرود بر روی باندهای کوتاه را داراست و صندلی آن تا ۱۰۰ متر در کسری از ثانیه به بیرون پرتاب می‌شود. محدودیت خلبان را از سقوط دورانی برطرف می‌کند؛ و وزن بدون بار آن در شرایط برخاست تا ۱۲ کیلومتر است.

۱۲. هواپیمای بومی ایران ۱۴۰ با دو موتور توربوپراپ و قادر به حمل ۵۲ مسافر است. از ویژگی‌های این هواپیما، نشستن در فرودگاه‌های خاکی و همچنین ۳۰۰۰ کیلومتر پرواز بدون سوختگیری است.

۱۳. پرنده بدون سرنشین قاهر ۳۱۳ که به‌عنوان یک هواپیمای بدون سرنشین پنهان‌کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این هواپیما مجهز به سامانه‌های الکترواویونیک و دارای ۱۴ متر طول و ۵ متر عرض است و از سطح مقطع راداری بسیار کمی برخوردار می باشد. قاهر ۳۱۳ توانایی حمل ۶ موشک هوا به هوا را داراست و از قابلیت پشتیبانی نزدیک از نیروی زمینی را برخوردار می باشد و می‌تواند در ارتفاع کم پرواز کند.

۱۴. پهپاد شاهین، توسعه یافته نسل چهارم مهاجر است. وزن این پهپاد ۲۳۰ کیلوگرم، و به عنوان سنگین ترین پهپاد محسوب می شود. این پهپاد تا عمق ۳۰۰ کیلومتری پیش می رود و در زیر دماغه آن دوربینی به کار رفته که قابلیت بزرگنمایی تصویر تا ۲۸ برابر را دارد.

۱۵. پهپاد معراج ۵۳۲، از سری پهپادهای انتحاری که با برد ۴۵۰ کیلومتر قادر است تا ارتفاع ۱۲ هزار پا به مدت ۳ ساعت پرواز کند و با دقت بالا اهداف مورد نظر را مورد اصابت قرار دهد.

۱۶. پهپاد جمر مهاجر۶، مجهز به سامانه جنگ الکترونیک است و قابلیت عملیات و پشتیبانی جنگ الکترونیک و آفند الکترونیک علیه شبکه‌های ارتباطی دشمن را دارد. بُرد عملیاتی این پرنده، بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر است و می تواند ۱۵۰ کیلوگرم تسلیحات را حمل کند. سرعت مهاجر ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت بوده و می تواند ۴ بمب هوشمند و نقطه زن اپتیکی - حرارتی قائم را در پایین بال‌های خود قرار دهد.

۱۷. پهپاد کرار، پهپادی چند منظوره با موتور توربوجت است که قابلیت حمل انواع موشک کروز و بمب را دارد.

۱۸. پهپاد ابابیل ۵، دارای موتور پیستونی و ملخ است و ارتفاع پروازی آن ۲۵ هزار پا و سرعت کروز آن ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود.

۱۹. پهپاد آرش، با ۲۰۰۰ کیلومتر برد، دوربردترین پهپاد انتحاری ایران و جهان می‌باشد. این پهپاد، ارتقا یافته پهپاد کیان ۲ است که به‌جای پیشرانه جت از پیشرانه پیستونی نیرو می گیرد؛ این پهپادها از بهترین و کارآمدترین پهپادها در دنیا محسوب می‌شوند و می‌توانند در حوزه‌های مختلف به اجرای مأموریت بپردازند.

رئیس پیشین سازمان دفاع موشکی رژیم صهیونیستی می‌گوید: پهپادهای ایرانی تهدیدی راهبردی اند که توازن قدرت را در سطح بالایی بر هم‌ زده‌اند! روزنامه گاردین به نقل از مقام‌های آمریکایی نوشت: ایران به عنوان رهبر جهان در تولید پهپادهای ارزان و خیلی موثر ظهور کرده است. تحلیلگران در آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا هم اذعان کردند: چطور ایران از یک بازیگر پهپادی منطقه‌ای در خاورمیانه، به یک بازیگر سطح جهانی رسیده است.

۲۰. ماهواره سار، مجهز به رادار SAR که قابلیت مهم و کم نظیری دارد و با بهره گیری از تصویربرداری رادیویی، ایجاد تصویری را ممکن می‌ سازد که اندازه سلول تصویری آن در جهت حرکت آنتن، مستقل از فاصله آنتن رادار از هدف است. این اندازه با دقت تفکیک رادار رابطه مستقیم دارد و می‌تواند با استفاده از آنتنی کوچک تر از رادارهای معمولی به دقت تفکیکی به مراتب بیشتر از آن دست یابد. این رادار در اموری همچون بررسی زلزله و طوفان، اقیانوس‌شناسی و رصد تغییرات قطب‌های زمین، تغییرات محیطی مناطق جنگلی و شهری، بررسی ترافیک شهری و دریایی و امور امنیتی و شناسایی هوایی در تمام شرایط جوی و شب و روز کاربرد دارد.

۲۱. شناور تندرو ذوالفقار، اولین شناور پدافندی مجهز به چهار موشک عمودپرتاب و با برد ۲۵ کیلومتر است. سرعت این شناور ۷۰ نات؛ حدود ۱۲۹ کیلومتر بر ساعت، با طول ۱۹متر و عرض ۵متر است. بدنه شناور ذوالفقار از فیبرکربن ساخته شده است که مقاومت بالاتری نسبت به فولاد دارد.

۲۲. شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی دارای بدنه شناساگریز با سطح مقطع راداری بسیار پایین است که با توجه به نوع طراحی، قابلیت دریانوردی و اجرای انواع عملیات در آب‌های دور را فراهم می‌کند.

قابلیت حمل و نشست و برخواست‌ بالگرد دریایی، حمل و به‌ آب‌اندازی و از آب‌گیری انواع شناورهای تندروی تهاجمی و پهپاد عمودپرواز حین دریانوردی، بهره‌مندی از سامانه‌های بومی خود حفاظتی و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی پیشرفته و مدرن از دیگر ویژگی‌های شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی است. این شناور در حوزه اشراف اطلاعاتی و شناسایی و پایش اهداف و ترددهای سطحی، زیرسطحی و هوایی، مجهز به پیشرفته‌ترین سامانه‌های کشف و آشکارسازی شنود راداری و مخابراتی و جنگ الکترونیک است.

۲۳. ناوشکن تمام ایرانی دنا که از یک بدنه فولادی برخوردار است. این ناوشکن برای ۲۸ درجه کجی طراحی شده بود که در میدان عمل ۴۸ درجه کجی را در شرایط طوفان تجربه کرد و از میدان مواجهه با شرایط سخت، سربلند بیرون آمد. ناوشکن دنا حدود ۱۵۰۰ تن وزن، ۹۵ متر طول، ۱۱ متر عرض دارد و قادر است حدود ۳۰ گره دریایی، معادل ۵۷ کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد. این ناوشکن به ۱۹۰ سامانه بومی پیشرفته و موشک‌های عمود پرتاب مجهز شده است و می تواند با ۱۶ هدف سطحی، زیرسطحی و پروازی درگیر شود.

۲۴. ناو اقیانوس پیمای شهید مهدوی، بیش از ۲۱۰۰ تن وزن دارد و طول آن ۲۴۰ متر و عرضش ۲۷ متر می باشد. این ناو انواع رادارهای پیشرفته، سامانه‌های موشکی و مخابراتی پیشرفته را دارا است. ناو شهید مهدوی قادر است انواع بالگرد، پهپادهای سپهر ۷ و انتحاری با برد ۱۳۰۰ کیلومتر را حمل کند؛ این ناو به موشک های کروز ضد کشتی با برد ۷۵۰ کیلومتر مجهز است.

۲۵. تانک غول پیکر کرار، نخستین تانک پیشرفته بومی کشور است که از موتوری جدید با ساختار بهینه شده استفاده می‌کند و توانی بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ اسب بخار دارد.

۲۶. سامانه ضد تانک الماس یک، برای استفاده در پهپادهای رزمی و یا به صورت زمین پایه با بهره گیری از هدایت آتش و رها ساخته شده است. الماس یک دارای موتور راکتی سوخت جامد و بال های بازشونده از داخل بدنه بوده و از جستجوگر تصویری حرارتی به عنوان سامانه هدایت خود بهره می پ‌برد؛ بُرد آن در پرتاب از پهپاد به ۸ تا ۱۲ کیلومتر می رسد و هدایت آن از نوع اپتیکی تصویرساز فروسرخ است.

۲۷. موتور ملی اوج، اولین موتور توربو جت بومی و توسعه یافته است. این موتور قابلیت پرواز تا ارتفاع ۵۰ هزار پا را دارد و بیش از ۴۰ هزار قطعه در آن به کار رفته و وزن برخاست موتور آن حدود ۱۰ تن می‌باشد. سیستم آن از نوع هیدرومکانیکال است که در صورت نیاز قابلیت ارتقاء به سیستم تمام الکترونیک (FADEC) را داراست.

۲۸. خودروی امرپ رعد، خودرویی ضد مین و ضد کمین است. ابعاد این خودرو در اندازه ۳۲۰×۲۶۹×۷۴۰، وزن آن ۲۱/۵ تن، شیب روی طولی ۶۰ درصد و شیب روی عرضی آن ۳۰ درصد است. حداکثر سرعت این خودرو ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و شعاع عملیاتی آن ۹۰۰ کیلومتر، تعداد سرنشین ۸+۲ نفر و ارتفاع مانع عبور آن ۵۰ سانتی متر می‌باشد. موتور این خودرو ۴۵۹ اسب بخار، دیزل و ۶ سیلندر و سلاحی از نوع تیربار ۱۴/۵ میلی متری است و در برابر ۱۰ کیلوگرم تی‌ان‌تی حفاظت انفجار دارد و از ۸ دریچه داخل آن می‌توانیم تیراندازی کنیم.

بومی‌شدن صنعت بسیار مهم نظامی و خودکفا شدن در تجهیزات دفاعی، نشان‌دهنده ناکامی غرب و تحقیر غرب‌گرایانی است که درصدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند. امروز ایران به رتبه‌های بالایی در ساخت سلاح و تجهیزات نظامی رسیده است و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران می‌تواند در میدان ساخت هواپیمای مسافربری و خودرو نیز حماسه‌ساز شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟