به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه کیهان، نشریه آمریکایی فوربز با انتشار این خبر نوشت: ایران و اسرائیل پهپاد به کشورهای آمریکای جنوبی میفروشند. آیا دیگران به زودی میتوانند وارد این رقابت شوند؟ وزیر دفاع بولیوی، علاقه کشورش را در پی درخواست اطلاعات در این باره تایید کرد. نوویلو گفت که بولیوی از هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی برای نظارت بر مناطق مرزی خود و ارائه فیلم فوری به نیروهای مسلح خود میخواهد. ایران همچنین به شدت درگیر برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ونزوئلاست و تحلیلها حاکی از آن است که تولید پهپادها، مشابه سری شاهد را که توسط روسیه علیه اوکراین استفاده میشود، به آن کشور آمریکای جنوبی برونسپاری کرده است.
در حالی که به نظر میرسد ایران و اسرائیل آماده صادرات هواپیماهای بدون سرنشین بیشتری به آمریکای جنوبی هستند، بازار وسایل پهپاد در آن منطقه نسبتاً کوچک است. ترکیه در سالهای اخیر بارها به دلیل صادرات پهپاد بیرقدار خود به 30 کشور خبرساز شده. با این وجود، هیچ یک از آن کشورها در آمریکای جنوبی نبودند. همچنین افزایش قابل توجهی در تعداد پهپادهای وارداتی توسط کشورهای آفریقایی مشاهده شده است. به عنوان مثال، اتیوپی هواپیماهای بدون سرنشین را از چین، ایران و ترکیه خریداری کرد. اسرائیل همچنین از زمان توافق ابراهیم در سال ۲۰۲۰ به مراکش هواپیماهای بدون سرنشین فروخته است.
راجرز یک تحلیلگر نظامی در این باره گفت: پهپادهای ایرانی مانند شاهد در این دسته قرار میگیرند و ایران نشان داده است که کشورهای زیادی علاقهمند به خرید پهپادهایش هستند. بنابراین، جای تعجب نیست که بولیوی پس از ونزوئلا، اتیوپی، تاجیکستان و احتمالاً ارمنستان در ردیف بعدی برای دریافت پهپادهای ایرانی باشد. کشورهای آمریکای جنوبی نیز ممکن است خودشان هواپیماهای بدون سرنشین بسازند.
راجرز خاطرنشان کرد جنگ روسیه علیه اوکراین به این علاقه جهانی به انواع پهپادهای مختلف دامن زده است. او گفت: جنگ، ویترینی برای ایران و ترکیه بوده و به جهان نشان میدهد که سلاحهای آنها چه کار میتوانند انجام دهند. در واقع، پهپادها برای هدف قرار دادن زیرساختهای انرژی، نیروها در میدان جنگ و مراکز غیرنظامی استفاده شدهاند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.