چند توصیه تغذیه‌ای برای زائران در مسیر پیاده‌روی اربعین

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: زائران برای تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی‌ها، حبوبات، میوه‌های تازه و خشک و غلات کامل استفاده کنند.
کد خبر: ۱۱۸۹۶۶۶
|
۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴ 26 August 2023
|
5886 بازدید

به گزارش تابناک، سیده معصومه تقی‌زاده با تاکید بر لزوم تامین آب مورد نیاز بدن در پیاده‌روی اربعین در شرایط گرما اظهار کرد: به منظور پیشگیری از کم آبی بدن در فصل گرما و در پیاده‌روی اربعین حسینی، زائران حتما آب و مایعات به اندازه کافی بنوشند و در این خصوص حتما از بطری‌های آب بهداشتی و شیر و دوغ بسته‌بندی شده استفاده کنند و از مصرف دوغ شور، عرق‌های سنتی و شربت‌های خانگی شیرین بپرهیزند.

وی افزود: زائران حتما از نوشیدن مقادیر زیاد قهوه و چای و به ویژه نوشابه‌های کافئین‌دار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا در طول مسیر راهپیمایی پرهیز کنند زیرا مصرف این نوشیدنی‌ها موجب کم آبی بدن می‌شود.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: توصیه می‌شود زائران در طول مسیر مراسم اربعین میوه‌های خشک را به عنوان میان وعده با خود به همراه داشته باشند و تا حد امکان از مصرف میوه با پوست خودداری کنند و سبزی‌هایی که قابل پوست گرفتن هستند مانند خیار و هویج پوست گرفته و مصرف شود.

وی بیان کرد: زائران همچنین برای جلوگیری از یبوست، میوه‌هایی که خاصیت ملین دارند مانند آلو و انجیر همراه خود داشته باشند. برای پیشگیری از این عارضه می‌توان از نان‌هایی که حاوی سبوس بیشتری هستند به جای نان لواش استفاده کرد.

تقی‌زاده ادامه داد: در طول مراسم اربعین تا حد امکان از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها، شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی خودداری شود .

وی توصیه کرد: زائران برای تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی‌ها، حبوبات، میوه‌های تازه و خشک و غلات کامل استفاده کنند.

این کارشناس تغذیه افزود: از مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد چربی و نمک که موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود، خودداری شود. به منظور جلوگیری از مسمومیت نیز از ماست کم چرب و پاستوریزه، لیموترش و یا آب لیمو همراه با غذا استفاده شود.

وی گفت: برای جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغ‌های بسته‌بندی شده پاستوریزه استفاده شود. با توجه به اینکه نعناع و پونه خاصیت ضدعفونی کننده دستگاه گوارش دارند، توصیه می‌شود زائران با خود کمی نعناع و پونه همراه داشته باشند و با دوغ مخلوط و میل کنند .

تقی‌زاده بیان کرد: از خوردن سالاد و سبزی‌های خام و نپخته خودداری شود و اگر در کنار غذا، سبزی‌های پخته شده مانند سیب زمینی، کدو و هویج وجود دارد، حتما برای پیشگیری از یبوست استفاده شود.

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
داریک موبایل صفحه خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
رشد قیمت دلار با مذاکره با آمریکا متوقف می شود؟