بهروز عطایی به انتقادات از خودش و تیم ملی والیبال واکنش نشان داد.
به گزارش تابناک ورزشی؛ عطایی درمورد دلیل ثابت نبودن ترکیب تیم ملی والیبال در لیگ ملتها و قهرمانی آسیا، اظهار داشت: برای رسیدن به ترکیب به مسابقات و روش های مختلف نیاز داریم. در سالهای گذشته ترکیب ثابت و نزدیکی داشتیم و از ۶ نفر، فقط دو بازیکن جابجا می شدند. بیشتر ترکیب تیم ثابت و تغییرات کم بود و قابل اعتنا نبود اما بازیکنان زیادی را از دست دادیم و برای رسیدن به ترکیب زیاد به زمان نیاز داریم.
سرمربی تیم ملی والیبال ادامه داد: هنوز به ترکیب اصلی نرسیدهایم. پس از المپیک به جز میلاد عبادی پور، سایر بازیکنان تجربه و بازی ملی زیادی نداشتند. همین امر کار را برای ما سخت کرده است. در حال عبور از دور گذر هستیم و کار سختی داریم. برای بازی مقابل ژاپن از هفت بلند زن استفاده کردیم اما با هیچکدام نتوانستیم جریان بازی را تغییر دهیم. دلیل اصلی هم این بود که این نفرات به هم نزدیک هستند و این کار ما را سخت می کند.
سرمربی تیم ملی والیبال درمورد میزان حمایت از خودش از طرف فدراسیون والیبال و اینکه آیا ادامه حضور سرمربی ایرانی روی نیمکت، سیاست فدراسیون است یا خیر، توضیح داد: با ۲ خط آمدم و با یک خط خودم میتوانم بروم. از روزی هم که آمدم، شمارش معکوس برای رفتن من شروع شد و هر روز به روزی که باید بروم، نزدیکتر میشویم. برای همه ما هست زیرا ماهیت کارمان این است.
عطایی گفت: فدراسیون و شخص داورزنی از من و کادرفنی ایرانی حمایت کردند اما احساس کردم تمام نقدها سمت من و کادرفنی میآید که این غیرطبیعی است و نمیدانم از کجا شکل میگیرد. افکار عمومی یا افکار حاکم در رسانهها وجود دارد سبب شده از سال ۲۰۱۰ تا امروز که حسین معدنی سرمربی بود و سپس ولاسکو جانشین او شد، من هفتمین سرمربی هستم. معدنی، ولاسکو، کواچ، لوزانو، کولاکوویچ، آلکنو و عطایی این هفت سرمربی هستند.
وی خاطرنشان کرد: همان رسانهها، مردم و افکار عمومی مدعی هستند جزء ۱۰ تیم برتر جهان هستیم. یک تیم بین ۱۵ تیم برتر دنیا اسم ببرید که در ۱۳ سال این همه مربی عوض کرده باشند. دلیل این موضوع تن دادن به فشار افکار عمومی است. تیم میبازد اما فقط سرمربی تغییر میکند. شاکله فدراسیون حفظ میشود، سرپرست، پزشک، بازیکنان و مربیان ثابت هستند. آیا تنها اشکال ما سرمربی بود؟ اینگونه نیست.
عطایی درمورد اینکه آیا ادامه همکاری با مربیان ایرانی پس از پایان حضورش در تیم ملی میسر است یا گزینه بعدی خارجی خواهد بود، گفت: برداشت من این است مربی بعدی حتما خارجی است.
وی درمورد دلیل خالی بودن نیمکت تیم ملی والیبال، غیبت فردی مثل نوید مشجری به عنوان آنالیزور و معرفی یک بدنساز به عنوان دستیار و اینکه آیا این موضوع به دلیل درخواست خودش بوده یا میخواست خودرای همه کارها را انجام بدهد، تصریح کرد: تعریف ما باید از دستیار و همکار روشن باشد. متاسفانه در ایران مربیانی که از انها به عنوان دستیار صحبت میشود، ویژگی سرمربی را دارند. نمیتوانم در باشگاه خود سرمربی و در تیم ملی کمک مربی باشم. هیچ جای دنیا چنین موضوعی وجود ندارد.
سرمربی تیم ملی والیبال اضافه کرد: آیا کمک مربیان فرانسه، آرژانتین و ... را میشناسید؟ ویژگیهای دستیار با سرمربی فرق میکند. متاسفانه در ایران وقتی بحث دستیار میشود، ۹۰ درصد کارشناسان میگویند X،Y یا Z. سرمربی باید ویژگی خودش را داشته باشد.
عطایی در پاسخ به این سوال که در ایران، دستیاران خوب کم داریم، گفت: کسی که دستیاری را خیلی خوب انجام بدهد، خیلی کم داریم. آوردن دستیار خارجی هم سخت است. پول آنچنانی نمیدهیم و شرایط سیاسی و اقتصادی مملکت نیز تاثیرگذار است. مربیانی مثل سیچلو یا همین پاول که به ایران آمدند، بسیار کارآمد و قابل توجه هستند. علیرضا طلوع کیان سالها آنالیزور و مربی بود. نگاه ما به مربیگری متفاوت بود. الان درمورد بدنساز صحبت کردید اما چه کسی گفت یوناس فقط بدنساز است؟ در تیم باشگاهی خودم مهران زارع هم مربی و هم بدنساز است. طلوعکیان مربی و آنالیزور است. سیچلو هم در زمان ولاسکو مربی و آنالیزور ما بود. البته آنالیزور نه به این معنی که اپراتوری کند بلکه تحلیلگر بود. یاناس به عنوان دستیار استفان آنتیگا در سال ۲۰۱۴ قهرمان جهان شده است. آرزوی والیبال ما رسیدن به قهرمانی دنیا است اما این مربی مدال طلای جهان را دارد.
عطایی ادامه داد: او دستیار ویتال هینن، فیلیپ بلین، آندره گاردینی و دراگان تراویسا بوده است. دست ما در بین مربیان ایرانی خالی نبود زیرا به دستیاران خود اعتقاد داشته و دارم. مربیان خوبی داریم که بیشترین کمک را به من کردند. خیلی بد است که در زمان شکست، همه هجمهها به سمت یک گروه کاری برود.
وی درمورد اینکه شکست بهروز عطایی ممکن است شکست فلسفه استفاده از مربیان ایرانی باشد، عنوان کرد: قطعا من هم نگرانی دارم. ورزش یک فرآیند زمانبر است. ژاپن از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹ مدام به ما باخت. در هر تورنمنت شرکت کرد، مغلوب ما شد. از سال ۱۴۰۰ تا الان که خودم سرمربی تیم ملی شدم، ۳ بازی را باختم و فقط یک برد داشتم. قبل از من هم این اتفاق در دوره کولاکوویچ و آلکنو افتاد. نوع بد بازی کردن ما مقابل ژاپن از سال ۲۰۲۰ شروع شد نه از سال ۲۰۲۱.
سرمربی تیم ملی والیبال درپاسخ به این فرضیه که بازیکنان به دلایلی مثل تجربه نداشتن عطایی و دستیارانش در المپیک، لیگ جهانی یا کسب فلان عنوان نسبت به دستورهای او سرپیچی میکنند و به نوعی خودشان را بالاتر از سرمربی میدانند که در دورههای اخیر دیده شده و یکی از بازیکنان باسابقه نیز تلویحا به ان اشاره کرده، گفت: اصلا اینگونه نیست. به هرحال در تیمهای بزرگ دنیا اثرگذاری بازیکنان درجه یک محفوظ است. در تمام رشتههای ورزشی در کل دنیا وجود دارد و نمیتوانید انکارش کنید. در والیبال ما هم وجود دارد اما به آن معنا که تحلیلش میکنند نیست. سالها است والیبال ما متهم به بازیکن سالاری است.
عطایی افزود: از اواخر دوره ولاسکو این بحق وجود داشت و در دوره کواچ، لوزانو، کولاکوویچ و آلکنو هم میگفتند این اتفاق افتاد. به هر تحلیلی میتوان رسید اما باید دید چه قدر صحت دارد.
وی اضافه کرد: این تحلیل که بگوییم بازیکن ۳ لیگ جهانی دارد اما مربی ندارد، غلط است. آندره جیانی تعداد مربیگریاش در لیگ ملتها بیشتر بود یا بازیهایی که انگاپت انجام داده است؟ ما باید فرهنگ خود را درست کنیم. مدل شخصیت من دیکتاتورمابانه و سختگیرانه است. اعتقاد دارم سرمربی باید حرف اول و آخر را بزند اما در هر جا کار کردهام، کاپیتان تیم عصای دست من بوده است. همیشه با کاپیتان خود در ارتباط بودم. میلاد عبادیپور نیز جزء بازیکنان باتجربه ما است و با او نیز صحبت کردم. مثل پسر من است و ارتباط نزدیکی با میلاد دارم. باید با او مشورت میکردم.
سرمربی تیم ملی والیبال تصریح کرد: این ارتباط در کل دنیا وجود دارد اما در ایران هر نوع رابطه یا پیشنهادی را به مثابه دخالت یا ضعف میبینند.
عطایی درخصوص دلیل نیامدن عبادیپور به لیگ ملتها، دعوتش به قهرمانی آسیا و خط خوردن او از لیست تیم ملی برای بازیهای آسیایی یا خط خوردن امیرحسین اسفندیار برای قهرمانی آسیا و دعوت مجدد او به بازیهای آسیایی که سبب چندگانگی رفتاری درمورد موقعیت خودش میشود، خاطرنشان کرد: مسابقات متعددی پیش رو داریم. برای لیگ ملتها تمام دنیا، مسابقات را بخش بخش میکنند اما از آنجاییکه ما دنبال نتیجه هستیم، انتخابهایمان دچار چالش میشود. تعداد بازیکنانی که در لیگ ملتها بازی میکنند، باید بالا برود.
وی افزود: برای هفته دوم مسابقات لیگ ملتها میخواستم میثم صالحی را که از تمریناتش اطلاعات کافی داشتم، با وجود اینکه ۵ بلندزن به مسابقات برده بودیم کنار ما تمرین کند تا ببینیم آمادگیاش به این سطح رسیده که در قهرمانی آسیا به ما کمک کند یا خیر؟ جواد معنوینژاد را در این مرحله از تیم جدا کرده و از میثم دعوت کردم. برنامه ما این بود جواد در هفته سوم لیگ ملتها در آمریکا کنار تیم باشد اما جنجال درست شد و حرف هایی زده شد. این اتفاق را در لهستان هم دیدید که در هفته دوم از بازیکنانی که کمتر خسته بودند، مثل سمنیوک، پیانیک استفاده نکرد و در هفته سوم یا چهارم استفاده کرد. این اتفاق برای ما هم افتاد اما در ایران شکل عجیب و غریبی دارد. ایتالیا در هفته اول با بازیکنان جوانش رفت و ۲ باخت آورد. اصلا معتقد به این رفت و برگشتها هستم.
سرمربی تیم ملی والیبال اضافه کرد: درمورد میلاد بحث متفاوت است. او به دلیل مصدومیت و تولد پسرش از من خواست در لیگ ملتها حضور پیدا نکند. قرار بود مصدومیت او را رسانهای نکنیم زیرا میخواست با باشگاه خارجی قرارداد ببندد و شاید اعلام مصدومیت، این اتفاق را دچار مشکل میکرد. آرام آرام تمرینات خود را شروع کرد و وقتی به تمرینات آمد، وضعیت قابل قبولی داشت. با آمادگی ۷۰ درصدی به تیم آمد و با ما در تمرینات و مسابقات شرکت کرد اما در مسابقات وضعیت ایدهآلی نداشت. در هانگژو کار بسیار سختی داریم و تیمها قدرتمند هستند. هیچ بازیکنی از تیم ملی جدا نمیشود. یک گروه ۳۰ نفره داریم که باید از مقاطع مختلف از آنها استفاده کنیم.
عطایی گفت: عبادیپور به عنوان یک بازیکن بزرگ از تیم ملی خط نخورده اما در این مقطع همراه ما نیست. با رسیدن به آمادگی از مسابقات آینده از وی استفاده خواهیم کرد اما نگاه ما این است در این مرحله از آمادهترینها استفاده کنیم. درمورد اسفندیار نیز همین حالت وجود دارد. وضعیت او در لیگ ملتها خیلی مناسب نبود و برای قهرمانی آسیا کنارش گذاشتیم. الان نیز اگر آماده نباشد، باز هم خط میخورد. این نگاه درمورد همه بازیکنان حتی معنوینژاد هم وجود دارد. با هیچکس دعوا نداریم. بازیکن تیم ملی سرباز تیم ملی است و نمیتواند بگوید من به فلان دلیل در تیم ملی بازی نمیکنم اما برای باشگاهم بازی میکنم. یک سری حرفها تولید حاشیه است. اگر پرچم برایت مهم نیست، تکلیفت را مشخص کن. اگر پول باشگاهی برایت مهم است، یعنی پول باشگاه را به پرچم کشورت ترجیح میدهی. باید ابتدا این را مشخص کنیم.
وی افزود: گزارشگر تلویزیونی میگوید امیر غفور نیست و وزن کادرفنی فلان است. عیبی ندارد. همه مربیان باشگاهی ما که ایرانی هستند. چگونه این بازیکن در باشگاهش بازی میکند؟ اصلا امیر هم طبق صحبتی که با خودش داشتم چنین صحبتی نکرده بود. اگر بحثی بود، خود غفور توانایی مصاحبه کردن دارد و اگر نکرد مصلحت ندید اما این گزارشگر در برنامه تلویزیونی میگوید غفور چنین حرفی زد. اگر قیمت پرچم کشور برای امیر پایینتر از پول باشگاه بود یا چیز دیگری این وسط است؟ با همان گروه کادرفنی در باشگاه کار میکنید زیرا پول میگیرید.
سرمربی تیم ملی عنوان کرد: این صحبتها آسیب تولید میکند. میگوییم سرمربی تیم ملی فرانسه آندره جیانی است که ۲ طلای المپیک، ۴ طلای جهانی و .... دارد اما کادرفنی ما چه دارد؟ آیا این ملاک است؟ ویتال هینن، آلکنو یا بلین بازیکن تیم ملی بودهاند. اگر ملاک پسندیدن سرمربی خارجی است، باید جور دیگری صحبت کنیم. گزاشگر ایتالیا آندره لوکتا است که کاپیتان همین جیانی بود اما گزارشگر ما کجا والیبال بازی کرده؟ این حرف غلط است و تیم ملی را با حرفهای خود خیلی کوچک کردهایم.
عطایی تصریح کرد: برزیل به عنوان پرافتخارترین تیم دنیا در والیبال کجا است. ۲ شب قبل در خانه خودش در مسابقات قهرمانی آمریکای جنوبی به آرژانتین ۳ بر صفر باخت. این فشاری که به ما آمد به آنها هم آمد؟
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.