به گزارش
تابناک اقتصادی، بلومبرگ نوشت: اگرچه چشم انداز امضای توافق بین تهران و واشنگتن در آینده نزدیک مبهم به نظر میرسد، اما روابط بین دو کشور به طور قابل توجهی گرم شده است، به طوری که دولت بایدن دارایی های مسدود شده ایران را آزاد کرده و احتمالاً حتی اجازه غنی سازی اورانیوم را نیز داده است.
دولت ایالات متحده ممکن است علناً آن را نپذیرد، اما ترجیح داده است تا اجازه دهد فروش نفت ایران به بالاترین حد خود برسد – و کاملا روشن است که از عرضه بازارها در تلاش برای پایین نگه داشتن قیمت نفت خوشحال است. صادرات نفت خام ایران به دو میلیون بشکه در روز رسیده است که بالاترین سطح از سال 2018 است، بهرغم اینکه این کشور همچنان تحت تحریم های ایالات متحده است.
همچنین تهران اعلام کرد که تولید نفت خام را به بالای 3 میلیون بشکه در روز رسانده است که باز هم بالاترین میزان از سال 2018 به حساب میآید. افزایش تولید و صادرات نفت ایران در حالی است که کشورهای عضو اوپک پلاس به خصوص روسیه و عربستان قصد دارند با کاهش تولید و عرضه، از قیمت های جهانی حمایت کنند.
پیش از این، گزارشهایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه ایالات متحده و ایران پس از از سرگیری مذاکرات بر سر توافق هستهای در حال پیشرفت هستند، اقدامی که میتواند تحریمهای صادرات نفت ایران را کاهش دهد.
روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که مذاکرات با سرعتی بیش از حد انتظار پیش میرود و احتمال دستیابی به توافق در عرض چند هفته وجود دارد. مفاد قرارداد احتمالاً شامل توقف فعالیتهای غنیسازی اورانیوم 60 درصدی و بالاتر از سوی ایران در ازای صدور مجوز به میزان یک میلیون بشکه در روز نفت میشود.
توافق هستهای موفق میتواند بازارهای نفت را تغییر دهد، بیژن نامدار زنگنه، وزیر سابق نفت ایران همیشه میگفت بزرگترین آرزویش افزایش تولید نفت ایران به شش میلیون بشکه در روز بوده است.
تولید فعلی ایران به میزان قابل توجهی کمتر از اوج سال 2018 یعنی 3.7 میلیون بشکه در روز است. با این حال، افزایش تولید از سطح فعلی به هر نقطه نزدیک به شش میلیون بشکه در روز، به دلیل سالها سرمایهگذاری کم، میتواند حداقل چندین سال طول بکشد.
صادرات نفت ایران از طریق مالزی انجام میشود
سایت خبری Energy Intelligence نیز در گزارشی اعلام کرد که مذاکرات دیپلماتیک اخیر بین ایران و آمریکا به طور بالقوه میتواند نفت خام ایران را بیشتر وارد بازار کند. یان یاو چونگ، مدیر تحقیقات نفتی Refinitiv گفت که تولید ایران از حدود 2 میلیون بشکه در روز در اوج حمله روسیه به اوکراین به حدود 2.6 میلیون بشکه در روز در حال حاضر افزایش یافته است.
با این حال، Energy Intelligence تخمین میزند که این ارقام بالاتر باشد، زیرا ایران در آن زمان حدود 2.5 میلیون بشکه در روز پمپ میکند و در حال حاضر به حداقل 2.7 میلیون بشکه در روز رسیده است.
چونگ خاطرنشان کرد: تمام صادرات ایران به چین و برخی غیرمستقیم از طریق مالزی انجام شده است. تنش ها بین واشنگتن و تهران پس از اینکه دو طرف در ماه گذشته پس از آزادی شهروندان آمریکایی و ایرانی از زندان و آزادسازی میلیاردها دلار دارایی های ایران در بانک های کره جنوبی به تفاهم رسیدند، تا حدودی کاهش یافت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.