پکن چگونه بزرگترین شریک اقتصادی ریاض شد؟

بانک چین (BOC)، یکی از چهار بانک تجاری بزرگ دولتی چین، اولین شعبه خود را در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، افتتاح کرد. چین، از این راه، استفاده از یوان را در امور مالی و تجاری گسترش خواهد داد.
کد خبر: ۱۱۹۲۶۷۹
|
۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۲ 12 September 2023
|
3044 بازدید

 

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، بر اساس اعلامیه‌ای که روز چهارشنبه از سوی بانک چین منتشر شد، این بانک روز سه‌شنبه شعبه خود را در ریاض افتتاح کرد و لیو جین ، رئیس بانک چین، چِن ویکینگ، سفیر چین در عربستان سعودی، اَیمَن السیاری، رئیس بانک مرکزی عربستان و برخی از مقامات دیگر در مراسم افتتاحیه شرکت کردند.

لیو جین در این مراسم گفت که ایجاد شعبه در عربستان سعودی برای خدمت به مبادلات تجاری و سرمایه گذاری یک ابتکار قوی برای گسترش طرح کمربند و جاده است. وی ادامه داد: این بانک به بهبود شبکه خدمات جهانی خود و ارائه خدمات مالی با کیفیت بالا ادامه خواهد داد و به تعمیق همکاری بین چین و کشورهای عربی، شورای همکاری خلیج فارس و عربستان سعودی کمک خواهد کرد.

 

چن ویکینگ هم افتتاح این شعبه بانک را تبریک گفت و آن را نتیجه تحولات مثبت در روابط دوجانبه بین دو کشور و مرحله جدید همکاری‌های مالی دانست. چن همچنین افزود: افتتاح این بانک در عربستان نشان می‌دهد که چین قوانین مالی، محیط سرمایه‌گذاری و مزیت‌های جغرافیایی عربستان سعودی را کاملاً به رسمیت می‌شناسد.

السیاری نیز در سخنانی راه اندازی این شعبه را نقطه عطف دیگری در تعمیق همکاری های عملی دو کشور دانست و بر حمایت بی دریغ کشورش از ادامه رشد و توسعه پایدار تاکید نمود.

گفتنی است با راه اندازی شعبه ریاض، BOC اکنون در ۶۴ کشور در سراسر جهان فعالیت می کند و خدمات مالی ارائه می کند. (BOC) بیش از ۲۰ پرسنل دارد که اکثریت آنها به صورت محلی استخدام شده اند.این شرط توسط مقامات محلی درخواست شده است. (BOC) دومین بانک چینی است که در عربستان شعبه افتتاح می کند. پیش از این در سال ۲۰۱۵ بانک صنعتی و تجاری چین (ICBC)در شهر جده فعالیت خود را آغاز کرد.

 

گسترش روابط اقتصادی چین و عربستان سعودی

عربستان سعودی سال‌ها بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام به چین و برای بیش از دو دهه بزرگ‌ترین شریک تجاری پکن در خاورمیانه بوده است. چین نیز از سال ۲۰۱۳ بزرگ‌ترین شریک تجاری عربستان سعودی است.

بر اساس گزارش رسانه ها، چین بزرگترین خریدار نفت خام عربستان سعودی است، این کشور در سال ۲۰۲۲، ۸۷.۵ میلیون تن نفت خام از عربستان سعودی وارد کرد که ۲۱.۷ درصد از کل صادرات نفت خام عربستان را تشکیل می داد. نفت تنها عامل پیوند اقتصادی چین و عربستان نیست. عربستان سعودی و چین ۳۵ قرارداد سرمایه گذاری در زمینه های مختلف به ارزش حدود ۳۰ میلیارد دلار را در جریان سفر شی جینپینگ رئیس جمهور چین به عربستان در دسامبر گذشته امضا کردند که نشان دهنده تمایل هر دو کشور برای پیشبرد روابط اقتصادی فراتر از تمرکز بر منابع انرژی است.

همچنین ریاض و پکن در کنفرانس تجاری چین و عرب در ماه ژوئن سال جاری میلادی در ریاض بیش از ۳۰ توافق به ارزش حداقل ۱۰ میلیارد دلار منعقد کردند. از جمله آنها قراردادی ۵.۶ میلیارد دلاری بین وزارت سرمایه‌گذاری عربستان و خودروساز چینی Human Horizon بود که بر توسعه و تولید خودروهای الکتریکی تمرکز داشت. همچنین، یک معامله ۵۰۰ میلیون دلاری بین گروه ASK عربستان و شرکت ملی زمین‌شناسی و معدن چین امضا شد که به این شرکت چینی امکان می‌دهد تا به فعالیت بر روی معادن مس عربستان مشغول شود.

بازی دو سر برد چین و خاورمیانه

برای چین، روابط با عربستان و سایر کشورهای منطقه نه تنها دارای اهمیت اقتصادی بلکه دارای وجهی سیاسی است. پکن دیگر تنها به این که مشتری اصلی نفت خام منطقه باشد راضی نیست بلکه می‌خواهد پتانسیل منطقه را به عنوان بازاری برای کالاها، نیروی کار و فناوری‌های چینی به حداکثر برساند و با سرمایه‌گذاری و همکاری بلندمدت، با پرکردن جای آمریکا در منطقه جای پائی در آینده سیاسی و اقتصادی کشورهای منطقه برای خود باز کند. سرمایه‌گذاری مداوم و روابط دوجانبه شاید مؤثرترین ابزار پکن در رقابت آن با ایالات‌متحده برای نفوذ در منطقه باشد. این رابطه علاوه بر این که منافع سیاسی و اقتصادی بزرگی برای پکن به همراه دارد قدرت مانور کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی در برابر آمریکا را نیز افزایش می دهد. در دسترس بودن چین به عنوان گزینه جایگزین‌ آمریکا در منطقه، به واشنگتن یادآور می‌شود که خاورمیانه دیگر مجبور نیست از اصول و دستورالعمل‌های آمریکا پیروی کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟