خنثی‌سازی تحریم‌های حوزه برداشت گاز با بهره برداری ایرانی از فاز 11 پارس جنوبی

یک کارشناس اقتصاد انرژی تصریح کرد: انتقال موفقیت آمیز سکویی از فاز ۱۲ به فاز ۱۱ که برای اولین بار در منطقه و به صورت کم سابقه‌ای در جهان انجام شد و نشان می‌دهد که ما در مقابل تحریم‌ها دست و پایمان بسته نیست و می‌توانیم با استفاده از نبوغ خود اقدامات مثبتی را رقم بزنیم و این خودکفایی در حوزه برداشت گاز به خنثی‌سازی تحریم‌ها خواهد پرداخت. ابتکاری که کشور در بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی به نمایش گذاشتند، به لحاظ حکمرانی نشانگر خلاقیت ماست و نتایج مثبتی برای کشور دارد.
کد خبر: ۱۱۹۶۰۲۳
|
۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۱ 01 October 2023
|
4155 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ فاز ۱۱ پارس جنوبی تنها فاز توسعه نیافته این میدان مشترک گازی است که با وجود مرزی‌بودن، توسعه آن طی دو دهه گذشته بار‌ها توسط شرکت‌های ایرانی و خارجی با تعویق مواجه شده است.

 بامداد چهارشنبه هفتم تیر ماه با قرارگیری سکوی تولیدی در محل ۱۱B، شمارش معکوس تحقق رویای بیست‌ساله صنعت نفت و‌گاز کشور برای تولیدی شدن فاز مرزی ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی آغاز شد.

طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، آخرین طرح توسعه در این میدان گازی است که در مجاورت مرز مشترک با قطر قرار دارد. این فاز به عنوان اولین پروژه ‎ای بود که قرارداد آن تحت عنوان نسل جدید قرارداد‌های نفت و گاز (IPC) توسط شرکت ملی نفت ایران برای جذب سرمایه‎ گذاری ‎های خارجی، در تاریخ ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۷ با کنسرسیومی از شرکت توتال فرانسه، CNPCI  چین و پتروپارس بسته شد.

طبق مطالعات انجام شده، پس از شروع سه سال از تاریخ تولید، این میدان افت فشار را تجربه خواهد کرد که این وضعیت مستلزم نصب امکانات فشارافزایی برای حفظ تولید از این میدان در مرحله دوم خواهد بود. به همین دلیل فاز ۱۱ پارس جنوبی به عنوان پیچیده‌ترین پروژه برای توسعه در بین سایر طرح‌های توسعه میدان گازی پارس جنوبی شناخته می‎شود.

موضوع مهم این است که در نهایت فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکای کامل به توان و سرمایه‌ی داخلی به بهره برداری رسید. بار دیگر به جهانیان ثابت کردیم که تحریم‌ها نمی‌تواند دست و پایمان را ببندد و تخصص و توان داخلی به کمک مان خواهد آمد.

نظرات حامد صاحب هنر را به عنوان یک کارشناس اقتصاد انرژی در خصوص بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.

صاحب هنر با اشاره به این موضوع که قبلاً قرار بود شرکت‌های خارجی بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی را انجام دهند و آن را پیش ببرند، اما در نهایت یک پیمانکار داخلی این کار را انجام داد، تصریح کرد: در دولت آقای روحانی با امید به اینکه شرکت توتال فرانسه بتواند این پروژه را به سرانجام برساند، تلاش‌هایی انجام شد، اما نتیجه‌ای نداشت. در آن زمان قرار بود نصب یک سکوی ۲۰ هزار تنی صورت بگیرد، اما این اتفاق نیفتاد.

وی در ادامه گفت: ابتکاری که دولت سیزدهم به نمایش گذاشت این بود که به جای ساخت یک سکوی ۲۰ هزار تنی، انتقال سکوی موجود در فاز ۱۲ به فاز ۱۱ با موفقیت انجام شد. سکویی در فاز ۱۲ به خاطر افت فشار قابل استفاده نبود و به همین دلیل این سکو به فاز ۱۱ منتقل شد تا به صورت بهینه از آن بهره ببریم.

این کارشناس اقتصاد انرژی در ادامه تصریح کرد: انتقال موفقیت آمیز سکویی از فاز ۱۲ به فاز ۱۱ که برای اولین بار در منطقه و به صورت کم سابقه‌ای در جهان انجام شد و نشان می‌دهد که ما در مقابل تحریم‌ها دست و پایمان بسته نیست و می‌توانیم با استفاده از نبوغ خود اقدامات مثبتی را رقم بزنیم و این خودکفایی در حوزه برداشت گاز به خنثی‌سازی تحریم‌ها خواهد پرداخت. ابتکاری که کشور در بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی به نمایش گذاشتند، به لحاظ حکمرانی نشانگر خلاقیت ماست و نتایج مثبتی برای کشور دارد.

صاحب هنر گفت: تکنولوژی‌ای که در بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی به کار گرفتیم می‌تواند بسترساز صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها باشد و بستری برای فعالیت متخصصان ایرانی در پروژه‌های خارجی فراهم کند.

وی ادامه داد: صنعت نفت و گاز کشور پیشرفته است و در سایه‌ی تلاش متخصصان داخلی تا کنون توانسته ایم دستاورد‌های خوبی به دست آوریم. موضوع مهم این است که بتوانیم به مدیریت مصرف انرژی در کشور بپردازیم تا از مزیت‌های حداکثری این موضوع بهره‌مند شویم.

صاحب هنر گفت: بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی به سهم خودش می‌تواند به افزایش تولید در کشور منجر شود، اما نباید از بهینه سازی مصرف غافل شویم. هر چقدر بتوانیم مصرف انرژی را در کشور مدیریت کنیم، به نفع کشور است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟