به گزارش تابناک - اولین دوره این جشن در سال ۱۳۷۶ با حضور بازیگران و کارگردانان درخشان آن دوران برگزار شد. هیئت داوران جشن دنیای تصویر ترکیب نه نفره نویسندگان و منتقدان سینمایی دنیای تصویر هستند و علاوه بر جوایز معمول از یک چهره تلویزیونی هم تقدیر خواهد شد.
کلیه فیلمهای سینمایی ایرانی نمایش داده شده در سینماهای کشور و مجموعههای داستانی تلویزیونی و ویدئویی پنج شبکه صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی از ابتدای فروردین تا انتهای اسفند مورد داوری قرار میگیرد و نامزدها از میان ۷۸ فیلم اکران شده سال گذشته انتخاب میشوند. جایزه این جشنواره تندیس حافظ نام دارد.
جشنواره دنیای تصویر نیز مانند تمامی جشنهای سینمایی در سراسر جهان در بخشهای مختلف سینمایی جوایزی را اهدا میکند این بخشها و نقشها شامل موارد زیر هستند.
- تندیس حافظ بهترین فیلم
- تندیس حافظ بهترین کارگردان
- تندیس حافظ بهترین فیلمنامهنویس
- تندیس حافظ بهترین فیلمبرداری
- تندیس حافظ بهترین موسیقی متن
- تندیس حافظ بهترین دستاورد فنی-هنری در زمینههای تدوین، صدا، طراحی صحنه و لباس و چهره پردازی
- تندیس حافظ بهترین بازیگران مرد - ۲ جایزه اول و دوم
- تندیس حافظ بهترین بازیگران زن - ۲ جایزه اول و دوم
- تندیس حافظ جایزه ویژه هیئت داوران
- تندیس حافظ یک عمر فعالیت هنری
- تندیس حافظ فعالیت پربار در حوزه ادبیات سینمایی
- تندیس حافظ بهترین ترانه فیلم و سریال
- تندیس حافظ بهترین مجموعه تلویزیونی
- تندیس حافظ بهترین کارگردانی مجموعه تلویزیونی
- تندیس حافظ بهترین فیلمنامه مجموعه تلویزیونی
- تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد درام تلویزیونی
- تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد کمدی تلویزیونی
- تندیس حافظ بهترین بازیگر زن درام تلویزیونی
- تندیس حافظ بهترین بهترین بازیگر زن کمدی تلویزیونی
- تندیس حافظ بهترین چهره تلویزیونی
- بهترین مستند
تندیس عباس کیارستمی
در جدیدترین دوره برگزاری جشن حافظ جایزه و تندیسی بهنام عباس کیارستمی کارگردان فقید کشورمان به یک سینماگر جوان حوزه فیلم کوتاه یا بلند که کارهایش واجد نوآوری بود اهدا گردید.
یالثارات و جشنواره حافظ
به دنبال برگزاری مراسم تقدیر از اهالی سینما در سال 95 هفته نامه یالثارات به انتقاد شدید از بازیگران حاضر در این مراسم پرداخت.
نشریه یالثارات تاکید کرد که جشن حافظ موقعیت بسیار خوبی بود که در نهایت به نمایشی از والنگاری رفتاری و اجتماعی و پوششی در سینمای ایران بدل شد. سینمایی که قرار بود ابزاری برای توسعه اجتماعی اخلاق باشد و بر همان مدار دیاثت فرهنگی همچنان میگردد و به قلههای تازهای در حوزه جشنوارههای سیاه خارجی دست پیدا میکند.
جشن دنیای تصویر از گذشته تا بحال
در سالهای اخیر این جشن برای بازیگران و اشخاص مشهور در حوزه سینما فرصتی را مهیا کرده است که در مجامع عمومی خود را بیشتر نمایش دهند. مجالی که شاید در روزهای عادی در اختیار آنان نباشد. فرش قرمزی پهن شده و هر یک با جدیدترین مدلها در لباس و ... از روی آنان عبور میکنند. جشن دنیای تصویر در اصل برای تجلیل از بهترینها برگزار میگردد ولی در این سالها جای خود را به رد کارپت اسکار داده و دست کمی از آن پیدا نکرده است.
با هم به دیدن تصاویری از این جشن در سالهای دور تا اکنون مینشینیم و سیر صعودی از دیدگاه برخی و سیر نزولی از منظر مخالفان اینگونه جشنها را در تصاویر مشاهده میکنیم.
صحبت های عادل فردوسی پور بعد از دریافت جایزه بهترین چهره تلویزیونی در جشن حافظ سال 1402 با حاشیه همراه شد.
عادل فردوسی پور در این برنامه گفت: همیشه دریافت جایزه لذت بخش است، اما این جایزه برای من لطف دیگری دارد.چیزی نمانده که از ابراز محبت شما به گریه بیفتم. میدانید در این ۵ سال چه اتفاقاتی رخ داد و درها به روی من بسته شد. خوشحالم که در کشور خود و کنار مردم دوستداشتنی ایران باقی ماندم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.