بازار ساخت و ساز مسکن از رکود خارج می‌شود؟

کارشناسان در تحلیل چرایی کاهش روند ساخت و ساز از کمبود شدید زمین در پایتخت، افت حاشیه سود ساخت مسکن و همچنین افزایش بی‌ثباتی اقتصادی به عنوان مهمترین علل کوچ سازندگان ملک در تهران یاد می‌کنند.
کد خبر: ۱۱۹۸۰۱۲
|
۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۰ 11 October 2023
|
7580 بازدید
|
۲

 

به گزارش تابناک به نقل از «اطلاعات آنلاین»، وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال یکی از وعده‌های پرسروصدای حجت الاسلام رئیسی و دولت وی بوده است. اگرچه رئیس دولت و برخی از اعضای کابینه همچنان بر این شعار انتخاباتی تاکید می کنند اما برخی از گزارشات فنی - تخصصی نشان می دهد که این وعده  نه‌تنها محقق نشده است، بلکه احتمالا هرگز محقق نشود. 

خاطره افکار عمومی هنوز اخبار و گزارشات دولتمردان کابینه رئیسی مبنی بر مقاومت برخی از وزارت خانه ها در واگذاری زمین یا دیگر تجهیزات مورد نیاز اجرای این شعار انتخاباتی را به خاطر دارند.

اما دولت رئیسی با گذشت دو سال و اندی همچنان بر این وعده اصرار دارد. البته تغییر و جابه جایی هم در سطح  وزارت راه و شهرسازی صورت گرفته اما برخی از مسائل از جمله عدم تحقق منابع مالی مورد نیاز همچنان دردسرساز نشان می دهد.

به گفته بسیاری از کارشناسان، دولت رئیسی تلاش می کند تا اولا از طریق منابع بانکی و ثانیا از طریق قیمت‌گذاری بر مصالح ساختمانی اصلی مانند سیمان و فولاد و احتمالا حتی خارج کردن این شرکت‌ها از بورس کالا به منابع مالی دست یابد. 

به تازگی نیز اخباری مبنی بر اختلاف نظر شدید میان وزرای اقتصاد و امور دارایی و راه و شهرسازی درباره خروج این دو کالای استراتژیک در صنعت ساختمان از بورس کالا منتشر شده است. 

اما از سوی دیگر، آهنگ ساخت و ساز در کشور کند شده و احتمال خروج فعالان و سازندگان از بازار مسکن را قوت بخشیده است. 

به تازگی مرکز آمار ایران گزارشی از روند ساخت و سازها در بهار امسال را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، در بهار امسال، تعداد 98 هزار و 525 واحد مسکونی در پروانه‌های صادرشده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری تهران، پیش‌بینی شده؛ این رقم در مقایسه با زمستان سال گذشته حاکی از کاهش بیش از ۲۸ درصدی است.

همچنین با در نظر گرفتن تعداد ۱۳۸۹ پروانه احداث صادر شده از سوی شهرداری تهران در اولین فصل سال ۱۴۰۲، تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده نیز با کاهش حدود ۲۴ درصد نسبت به زمستان سال گذشته همراه بوده است.

متوسط تعداد واحد مسکونی در هر پروانه‌‌‌‌ احداث ساختمان ۳.۳ واحد بوده است‌‌‌‌.

اگر به آمارهای سال‌های قبل‌تر نگاه کنیم متوجه می‌شویم که ساخت‌وساز همچنان در سطوح پایینی قرار دارد. به عنوان مثال در بهار سال ۱۴۰۰، یعنی سالی که ساخت‌وساز در پایتخت به کمترین میزان خود در ۲۰ سال اخیر رسیده بود، برای بیش از ۱۱ هزار واحد مسکونی پروانه ساخت صادر شده بود که نسبت به بهار امسال حدود ۱۵ درصد بیشتر است.

کارشناسان در تحلیل چرایی کاهش روند ساخت و ساز از کمبود شدید زمین در پایتخت،  افت حاشیه سود ساخت مسکن و همچنین افزایش بی‌ثباتی اقتصادی به عنوان مهمترین علل کوچ سازندگان ملک در تهران یاد می کنند.

افکارعمومی انتظار دارد با تلاش دولت رئیسی در افزایش نسبی ثبات اقتصادی در سال جاری باردیگر سرمایه‌گذاری برای ساخت مسکن افزایش یابد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۹
در ایران قیمت مواد خام و مصالح مورد نیاز برای هر تولیدی برابر با قیمت گذاری آزاد است و از دید مردم و رسانه ها تقریبا پنهان هستند ولی وقتی به محصول نهایی تبدیل می شوند شامل انواع قوانین و مالیات و قیمت گذاری می شوند در چنین شرایطی نگهداری و خرید و فروش مواد خام بسیار بهتر از استفاده آنها برای تولید است و تولید متوقف می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۹
هر روز دولت یک خوابی برای سرمایه گذاری در کشور می بیند از بورس تا مسکن، دست توجیب کردن شرکتهای بورسی تا تهدید به ورشکسته کردن شرکتها با صحبتهای نسنجیده ولی عمدی وزرا هر از چندگاهی، تهدید به به مالیات در مسکن بصورت نسنجیده و تصویب یا طرح لوایح یا طرحهای مالیات بر سرمایه و امثال هم هیچ انگیزه و آینده پیش بینی پذیر برای کسب و کار حلا تو کشور نمی گذارد لذا یا باید از کشور فرار کرد یا بخواهی زندگی کنی باید دست کج و فاسد داشته باشی. چنین کشوری فقط به فنا می رود و موزه ای خواهد در تاریخ کشور که چگونه دلت باید حافظ و حامی تولید و کسب وکارها باشد خودش عامل و بانی ناامنی است.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟