احتمال بروز پیک آنفلوآنزا از نیمه آبان

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه با سردتر شدن هوا کم‌کم به پیک بروز آنفلوآنزا هم نزدیک می‌شویم، گفت: معمولا اوایل تا اواسط آبان‌ ماه منتظر شیوع آنفلوآنزای فصلی هستیم و معمولا هم پیک اولیه همان زمان رخ می‌دهد.
کد خبر: ۱۱۹۹۲۳۲
|
۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۴ 18 October 2023
|
3636 بازدید

به گزارش «تابناک»، دکتر شهنام عرشی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: همه ساله با شروع فصل سرما و پاییز و بازگشایی مدارس، سرماخوردگی‌ها افزایش می‌یابد و امسال هم البته با اندکی تاخیر شاهد همین روند هستیم. تصور ما این است که با سردتر شدن هوا و بسته شدن درها و پنجره‌ها طی هفته‌های آتی این موارد سرماخوردگی باز هم افزایشی باشد.

وی افزود: از ابتدای سال جاری رصد منظمی در خصوص بیماری‌های تنفسی انجام می‌دهیم و از تابستان تاکنون حدود یک سوم موارد سرماخوردگی سرپایی را کرونا تشکیل می‌دهد. یک سوم موارد هم مربوط به ویروس‌های سرماخوردگی معمولی است و حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد موارد با علائم سرماخوردگی را هم اکنون آنفلوآنزا تشکیل می‌دهد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه پیک آنفلوآنزا هنوز آغاز نشده است، اظهار کرد: با سردتر شدن هوا کم‌کم به پیک بروز آنفلوآنزا هم نزدیک می‌شویم؛ به شکلی که معمولا اوایل تا اواسط آبان‌ ماه منتظر شیوع آنفلوآنزای فصلی هستیم و معمولا هم پیک اولیه همان زمان رخ می‌دهد؛ هرچند که با توجه به اینکه در نیم‌کره جنوبی زمین ماه‌های گذشته افزایش موارد و شدت بیماری بیشتر بوده است.

او در خصوص پیش‌بینی‌ها از وضعیت بروز کرونا نیز به ایسنا گفت: سویه‌هایی که در گردش هستند اکثرا موارد خفیفی از بیماری را ایجاد می‌کنند به جز در افراد بالای ۶۰ سال یا مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای قلبی و ریوی که شاید بیماری سخت‌تر ایجاد شود که در این موارد هم توصیه کرده‌ایم اگر از تزریق واکسن قبلی کرونا بیش از یک سال گذشته است اقدام به تزریق واکسن مجدد کنند و همینطور این افراد باید اقدام به تزریق واکسن آنفلوآنزا هم کنند.

وی افزود: افراد بالای ۶۰ سال و کسانی که بیماری‌های قلبی‌ و عروقی و بیماری‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی دارند باید واکسن تزریق کنند. تا بهمن ماه هم زمان تزریق واکسن وجود دارد.

عرشی درباره سویه‌های در گردش کرونا در ایران نیز بیان کرد: الان سویه‌های مختلف اومیکرون شامل ۲۰ زیرسویه با شیوع بالاتر XBB در گردش است و سویه جدیدی در کشور شناسایی نشده است.

وی با تاکید بر اینکه برای تمام موارد سرماخوردگی نیازی به نمونه‌گیری نیست،‌ تصریح کرد: رصد دائمی در حال انجام است و ماهیانه سویه‌های مختلف کرونا سکانس ژنی می‌شوند تا ببینیم انواع آن به چه صورت است که به مجامع بین‌المللی گزارش شود. پایش شیوع کرونا و آنفلوآنزا روندی ادامه‌دار است.

او تاکید کرد: توصیه می‌کنیم افراد با علائم مشابه سرماخوردگی حتما از ماسک استفاده کنند تا بیماری به سایرین انتقال نیابد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص وضعیت ذخیره داروهای مرتبط با سه بیماری سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا، بیان کرد: آن مقداری که حوزه بهداشت برای گروه‌های خاص دارو ذخیره می‌کند، تامین است اما به طور کلی در این حیطه باید سازمان غذا و دارو اظهار نظر کند.

وی با تاکید بر اینکه برای سرماخوردگی هیچ زمانی به آنتی‌بیوتیک نیاز نیست، تصریح کرد: مگر در دو تا سه درصد موارد که سرماخوردگی منجر به عوارض باکتریایی شود که با تشخیص پزشک آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. عمده دلایلی که پزشک آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند عفونت گوش یا سینوس‌ها است. سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است که نیازی به آنتی‌بیوتیک ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟