بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد سیزدهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
کلیسای رم ارتدوکس در قدس بامداد جمعه در واکنش به بمباران ساختمان کلیسای غزه، اعلام کرد که بشدت اقدام اسرائیل در بمباران کلیسایمان در غزه را محکوم میکنیم.
این نهاد مسیحی فلسطین تأکید کرد: بمباران کلیساها و نهادهای وابسته به آن که سرپناهی برای مردم بیدفاغ غزه تبدیل شده است، جنایت جنگی است.
صدها مسیحی ساکن غزه و همچنین شهروندان دیگری به گمان این که ممکن است کلیساها جای مناسبی برای پناه گرفتن از شدت بمبارانها باشد، به این اماکن دینی پناه برده بودند.
جنبشهای حماس و جهاد اسلامی از همه مردم در کشورهای عربی و اسلامی خواستند تا فردا (جمعه) در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه، تظاهرات خشم برگزار کنند.
بنابر گزارش شبکه المیادین، جهاد اسلامی تأکید کرد که طرح سرکوب غزه مقدمهای برای الحاق کرانه باختری و اجرای طرحها و برنامههای کابینه فاشیستی و افراطی «بنیامین نتانیاهو» است.
این جنبش تأکید کرد: بایستی روز جمعه، روز خشم مردمی در سراسر کشورهای عربی و اسلامی باشد تا صدا و موضع آنها را کل دنیا بشنود.
نظامیان رژیم صهیونیستی از صبح امروز پنجشنبه به اردوگاه نور شمس در طولکرم واقع در کرانه باختری یورش برده و با نیروهای مقاومت درگیر شدند.
شبکه الجزیره گزارش داد که شمار شهدای اردوگاه نور شمس طولکرم به ۱۲ نفر رسیده است.
درگیریهای مسلحانه بین مبارزان فلسطینی و نظامیان رژیم صهیونیستی در اردوگاه نور شمس همچنان ادامه دارد.
نظامیان صهیونیست همچنین بیش از ۱۵ فلسطینی را بازداشت و دهها نفر دیگر را زخمی کردند.
از سوی دیگر جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد که مبارزان القسام با نظامیان صهیونیست در اردوگاه نور شمس درگیر شدهاند.
در این بیانیه آمده است که مبارزان القسام خودروهای نظامی اشغالگران را که اردوگاه نور شمس را محاصره کردهاند، هدف قرار دادند.
«ایمن الصفدی»، وزیر امور خارجه اردن امروز پنجشنبه تصریح کرد اولویت کشورش متوقف کردن جنگ است. او گفت: «اولویت ما متوقف کردن فوری جنگ است زیرا جنگ امنیت یا صلح به ارمغان نمیآورد.»
وی همچنین با اشاره به جنایت رژیم صهیونیستی در اعلام حصر کامل غزه و قطع آب، برق و سوخت به روی شهروندان گفت: «محروم کردن انسانهای بیگناه از غذا و آب و محروم کردن بیماران از دارو جنایت جنگی محسوب میشوند.»
رئیس دستگاه دیپلماسی اردن با بیان اینکه «به نظر نمیرسد اوضاع در حال حرکت به سمت آرامش باشد» اضافه کرد: « ما همه تلاشمان را برای متوقف کردن جنگ و ادامه ندادن آن انجام میدهیم و باید فورا برای رفع بنیان درگیریها همکاری کنیم.»
وزیر خارجه اردن تأکید کرد فجایع ناشی از جنگ تبعات جدی و درازمدت خواهند داشت.
خبرگزاری رویترز نوشت آنتونیو گوترش در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با سامح شکری وزیر خارجه مصر در قاهره گفت: غزه به کمک در مقیاس لازم و واقعی و به صورت پایدار نیاز دارد.
گوترش از حماس خواست اسرای رژیم صهونیستی را که در روز ۷ اکتبر (۱۵ مهر) به اسارت در آورد، آزاد کند و از رژیم صهیونیستی نیز خواست اجازه دسترسی نامحدود به کمک ها را بدهد.
وزارت امور خارجه آمریکا با استناد به «ظرفیت حملات تروریستی، تظاهرات یا اقدامات خشونتآمیز علیه شهروندان و منافع آمریکا» به شهروندان خود در خارج از کشور هشدار داد که احتیاط بیشتری داشته باشند.
در اوایل هفته، وزارت امور خارجه آمریکا به شهروندان این کشور برای سفر به لبنان هشدار داد و اعلام کرد به دلیل «وضعیت امنیتی غیرقابل پیشبینی مربوط به شلیک راکت، موشک و توپخانه بین اسرائیل و حزبالله یا سایر جناحهای شبهنظامی مسلح به این لبنان سفر نکنند.»
وزارت امور خارجه آمریکا به شهروندان آمریکایی که به دنبال کمک برای خروج از اسرائیل، کرانه باختری، غزه و لبنان هستند، دستور داده است که فرم پذیرش بحران را پر کنند.
صدها معترض عصر روز گذشته در پی حمله تروریستی به بیمارستان المعمدانی ( الاهلی) غزه به داخل ساختمان اداری کنگره راه پیدا کردند و در آنجا آواز خواندند، شعار دادند و تابلوهایی در دست داشتند که خواستار آتش بس فوری بودند. این معترضان لباسی بر تن داشتند که روی آن نوشته شده بود «به نام ما نیست» و «یهودیان میگویند حالا آتش بس کن.»
پلیس کنگره اعلام کرد که جادههای اطراف ساختمان کنگره را میبندد تا از امنیت تظاهرکنندگان اطمینان حاصل شود.
بیش از ۱۰ هزار نفر از مردم آمریکا در تظاهراتی که توسط سازمان «صدای یهود برای صلح» در مخالفت با پاکسازی قومی مداوم فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی در مقابل ساختمان کنگره ایالات متحده سازماندهی شده بود، شرکت کردند.
اندکی پس از شروع این تظاهرات، نیروهای پلیس مستقر در محوطه کاپیتول (محوطه کنگره آمریکا) به معترضان هشدار دادند که باید متفرق شوند اما مردم بدون توجه به هشدار پلیس همچنان در حمایت از فلسطینیهای غزه شعار داده و سعی کردند به ساختمان کنگره وارد شوند.
بر اساس گزارش های رسانه ای پلیس واشنگتن ۵۰۰ نفر از جمله ۲۲ خاخام را که در داخل و خارج کنگره امریکا خواستار آتشبس فوری در غزه شده بودند، بازداشت کرد.
همچنین بیش از ۵ هزار یهودی آمریکایی و حامیان آنها در مرکز خرید ملی تجمع کردند. رشیده طلیب و کوری بوش، نمایندگان کنگره برای جمعیت سخنرانی کردند. بوش گفت: «ما از جامعه یهودی خود به خاطر حضور در اینجا و گفتن «دیگر هرگز» تشکر میکنیم.
اعتراض روز چهارشنبه تنها دو روز پس از آن صورت گرفت که فعالان یهودی همه ورودیهای کاخ سفید را مسدود کردند و از بایدن خواستند از آتشبس حمایت کند.
به گزارش ایرنا، پلیس آمریکا روز دوشنبه نیز دهها یهودی حامی فلسطین را که به تظاهرات حمایت از فلسطینیان در واشنگتن دی سی در اعتراض به سیاست های دولت ایالات متحده آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل پیوسته بودند، با ادعای مسدود کردن مسیرهای ورودی به کاخ سفید بازداشت کرد.
سازمان موسوم به « If Not Now» "ایف نات نو" (اگر اکنون نه) در رسانه های اجتماعی گزارش داد که پلیس سرویس مخفی کاخ سفید روز دوشنبه تظاهرات کنندگان یهودی حامی فلسطین را به بهانه آنکه تمام ورودیهای کاخ سفید را مسدود کرده بودند، بازداشت کرده است.
در شرایطی که طبق گزارش شبکه الجزیره تعداد شهدای فلسطینیان در حملات رژیم صهیونیستی به بیش از ۳۵۰۰ نفر رسیده، کمکهای نظامی آمریکا به این رژیم ادامه دارد.
منابع رسانهای در فلسطین اشغالی روز پنجشنبه (امروز) خبر دادند که اولین محموله از خودروهای زرهی اهدایی آمریکا به اسرائیل، امروز در فرودگاه این رژیم تخلیه شد.
«ایتای بلومنتال» خبرنگار کانال ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت که آمریکا تعدادی خودروی زرهی وارد اسرائیل کرد و قرار است هواپیمای باری سی-17 نیروی هوایی آمریکا طی روزهای آینده خودروهای زرهی و مهمات دیگری هم ارسال کند.
«کتائب الشهید عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس، امروز (پنجشنبه، ۱۹ اکتبر) با صدور بیانیهای از تداوم حملات موشکی و راکتی به مواضع اسرائیلیها در شهرکهای صهیونیستنشین اطراف نوار غزه و تلآویو خبر داد.
شاخه نظامی حماس، امروز اعلام کرد که در پاسخ به تداوم بمباران هوایی نوار غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطینی، بار دیگر تلآویو را هدف قرار داده است و علاوه بر آن، شهر صهیونیستنشین عسقلان، شهرکهای «نتیووت» و «مفتاحیم» را موشکباران کرده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی نیز از به صدا درآمدن آژیر خطر در شهرکهای اطراف نوار غزه از جمله سدیروت و نیرعام خبر دادند.
وزارت بهداشت فلسطین، امروز (پنجشنبه، ۱۹ اکتبر)، در سیزدهمین روز عملیات طوفانالاقصی، اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به ۲۴ بیمارستان از جمله بیمارستان «الشفاء» در نوار غزه پیام هشدار داده و خواستار تخلیه این بیمارستانها شده است.
وزارت بهداشت فلسطین همچنین گزارش داد که تاکنون بیش از ۳۵۰۰ فلسطینی شهید و نزدیک به ۱۲هزار نفر از زمان آغاز تجاوز رژیم اشغالگر به نوار غزه، مجروح شدهاند و شمار زیادی از شهدا و مجروحان، هنوز در زیر آوار هستند.
رژیم صهیونیستی، امروز نیز، با بمباران مناطق مسکونی در نوار غزه موجب شهادت و زخمی شدن دهها فلسطینی شد و شمار شهدای فلسطینی طی ۲۴ ساعت اخیر به ۶۷۸ نفر رسیده است.
پارلمان اروپا در تداوم حمایت تمام قد دولتهای غربی از رژیم صهیونیستی، امروز (پنجشنبه) قطعنامهای را به تصویب رساند که در آن ضمن تاکید بر حق ادعایی تلآویو برای دفاع از خود، با ادبیات انفعالی و محتاطانه از این رژیم اشغالگر درخواست شده که مطابق با قوانین بینالمللی بشردوستانه رفتار کند.
قانونگذاران اروپایی در این قطعنامه که متن آن در تارنمای پارلمان اروپا منتشر شد، ضمن محکومیت عملیات دلاورانه نیروهای مقاومت فلسطین، با رژیم جنایتکار صهیونیستی اعلام همبستگی کرده و نابودی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را خواستار شدند.
آنها همچنین آزادی فوری گروگانهای صهیونیستی از سوی حماس را خواستار شده و اعلام کردند که حق ادعایی تلآویو برای دفاع از خود را «مطابق با قوانین بینالمللی» به رسمیت میشناسند. نمایندگان پارلمان اروپا با این حال تصریح کردند که هرگونه اقدام رژیم صهیونیستی باید کاملاً با قوانین بین المللی بشردوستانه مطابقت داشته باشد.
آنها در بخش دیگری از این قطعنامه نسبت به گسترش درگیریها در منطقه هشدار داده و آنچه را که «مکث بشردوستانه» نامیدند، خواستار شدند. قانونگذاران اروپایی تاکید کردند که حمله به غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی، از جمله نمایندگان سازمان ملل، کادر درمان و روزنامهنگاران، نقض جدی قوانین بینالمللی است.
حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به بیمارستان «المعمدانی» غزه از دیگر موضوعاتی است که در این قطعنامه به آن اشاره شده است. نمایندگان پارلمان اروپا از این حادثه هولناک ابراز تاسف کرده و تحقیقات مستقل بر اساس قوانین بینالمللی را خواستار شدند تا مشخص شود که آیا یک حمله عمدی و جنایت جنگی صورت گرفته است و اگر چنین شده، عاملان آن پاسخگو باشند.
قانون گذاران اروپایی با ابراز نگرانی جدی از وضعیت رو به وخامت نوار غزه، از جامعه بینالمللی درخواست کردند که کمکهای بشردوستانه خود را به غیرنظامیان این منطقه ادامه و افزایش دهد. آنها بر همین اساس از رژیم صهیونیستی و مصر خواستند که با جامعه بین المللی برای ایجاد کریدورهای بشردوستانه به نوار غزه همکاری کنند.
در بخشی از این قطعنامه ادعاهایی علیه نقش ایران، روسیه و قطر در شکل گیری درگیریهای اخیر مطرح و درخواست غیرقانونی شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای موسوم به تروریستی اتحادیه اروپا تکرار شده است.
قانونگذاران اروپایی همچنین با تاکید بر لزوم آغاز فوری روند صلح، حمایت خود را از راهحل موسوم به دو دولت بر اساس مرزهای سال ۱۹۶۷ تجدید کردند. این قطعنامه امروز با ۵۰۰ رای موافق، ۲۱ رای مخالف و ۲۴ رای ممتنع به تصویب رسید.
افزون بر ۶۰۰ چهره فرهنگی اروپایی در نامهای سرگشاده ضمن محکوم کردن کشتار مردم بیدفاع فلسطین، توقف بمباران غزه و اعلام آتشبس فوری در این منطقه را خواستار شدند.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، در این نامه که در تارنمای «نقد کتاب لندن» (London Review of Books) منتشر شد آمده است: ما هنرمندان و نویسندگان مستقر در اتحادیه اروپا، بریتانیا و آمریکای شمالی، پایان دادن به خشونت و ویرانی در فلسطین را خواستار هستیم.
نویسندگان این نامه با بیان اینکه «کشتار عمدی غیرنظامیان یک جنایت بشمار میرود»، تصریح کردند: «این نقض قوانین بین المللی و توهین به کرامت انسانی است. ما فقط می توانیم غم و اندوه خود را برای قربانیان این فجایع اخیر و برای خانواده های آنها اعم از فلسطینی و اسرائیلی ابراز کنیم.»
در ادامه نامه یادشده آمده است: هیچ چیز نمی تواند جانهایی را که از دست رفته است بازیابی کند. اما خشونت بیسابقه و بدون تبعیض که هنوز با حمایت مالی و سیاسی قدرتهای غربی علیه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار فلسطینی در حال افزایش است، باید پایان یابد.
«اسرائیل با قطع برق، غذا و آب، آواره کردن بیش از یک میلیون فلسطینی از خانه های خود، حملات هوایی مستمر علیه غیرنظامیان، از جمله افرادی که قصد تخلیه آنها را دارند، جنایات سنگین علیه بشریت مرتکب می شود و این درحالیست متحدان آن، یعنی دولت های ما، در این جنایات شریک هستند.»
چهرههای فرهنگی اروپایی تصریح کردند: گروههای حقوق بشر مدتهاست اشغال فلسطین توسط اسرائیل و رفتار غیرانسانی و نظام سلطه نژادی بر فلسطینیها توسط دولت اسرائیل را محکوم کردهاند. اما اکنون شاهد یک وضعیت اضطراری جدید و حتی شدیدتر هستیم.
نویسندگان نامه در پایان این نامه تاکید کردند: ما از دولت های خود می خواهیم که برقراری فوری آتش بس و ورود بلامانع کمکهای بشردوستانه به غزه را خواستار شوند. ما همچنین خواهان پایان دادن به ارسال محمولههای تسلیحاتی و کمک های مالی نظامی هستیم، اقداماتی که فقط میتواند فاجعه انسانی را تشدید کند.
آنها خاطر نشان کردند: اگرچه این اقدامات برای برقراری عدالت واقعی، آزادی و برابری کافی نخواهد بود، اما اولین گام فوری و ضروری است. ما پایان دادن به همه خشونتها، پایان دادن به همه ظلمها و انکار حقوق بشر، و راهی به سوی صلح عادلانه و پایدار برای همه را خواستار هستیم.
شبکه تلویزیونی الجزیره قطر گزارش داد که خانم دکتر جمیله الشنطی عضو دفتر سیاسی جنبش حماس و همسر شهید عبدالعزیز الرنتیسی از بنیانگذاران این جنبش در حمله هوایی شب گذشته ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسید.
ارتش رژیم صهیونیستی، عبدالعزیز الرنتیسی را با حمله به خودروی وی در سال ۲۰۰۴ میلادی ترور کرد.
همچنین منابع خبری فلسطینی از شهادت سرتیپ جهاد محیسن فرمانده نیروهای امنیت ملی فلسطین در نوار غزه و خانواده اش در بمباران منزلشان در محله شیخ رضوان در شمال شهر غزه خبر دادند.
رئیس هیات اسرای فلسطینی اعلام کرد که از ۷ اکتبر(۱۵ مهر) تا امروز رژیم صهیونیستی ۵ هزار فلسطینی را بازداشت کرد.
وی گفت که از طریق سازمانهای بین المللی شناسایی بازداشت شدگان و وضعیت آنها را خواستار شدیم اما رژیم صهیونیستی نپذیرفت.
رئیس هیات اسرای فلسطین گفت که نیروهای اشغالگر به طور وحشیانه به اسرا تعرض می کنند و دسترسی آنان را به آب و برق و دارو قطع کرده اند.
وی گفت که زندان «النقب» همانند زندان «ابوغریب» بدنام است و در آنجا قوانین نقض می شود.
وی همچنین از مقاومت مردم غزه در برابر رژیم صهیونیستی تمجید کرد.
جنبش حماس نیز در بیانیه ای اعلام کرد که بازداشت دهها نفر از اعضا و رهبران جنبش حماس در کرانه باختری به شکستن اراده مردم در حمایت و همبستگی با مقاومت منجر نمی شود.
برخی منابع خبری دیگر نیز اعلام کردند که در این ۱۳ روز آمار بازداشت شدگان فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی دو برابر شده است.
رهبر جریان صدر عراق به پیشنهاد رئیسجمهوری مصر مبنی بر انتقال اهالی غزه به صحرای «النقب» واکنش نشان داد.
مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی X، نوشت: «خوار و ذلیل باد هرکسی که در مورد کوچاندن اجباری ملت فلسطین به شبه جزیره سیناء یا الانبار یا نقب و یا هر مکان دیگری صحبت کند یا آن را تایید کند.»
براساس گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، وی در ادامه افزود: «خوار و ذلیل باد هرکسی که با این ایده خبیثانه و تروریستی همراه باشد زیرا از روی آگاهی یا عدم آگاهی گسترش و توسعه رژیم صهیونیستی و تروریستی غاصب را تایید و از آن حمایت کرده است.»
مقتدی صدر همچنین تصریح کرد: «صدور این طرح و ایده از سوی (بنیامین النتن) و یا (پیرمرد خرفت) یا دنبالهروهای آنها در خاورمیانه به مثابه توسعه جنگ و بینالمللی کردن آن است.»
پیشتر عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر در سخنانی در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در قاهره تاکید کرد که کشورش اجازه از بین بردن مسأله فلسطین را نخواهد داد و مخالف کوچاندن ساکنان نوار غزه است.
رئیس جمهور مصر تصریح کرد: اگر ایده آوارگی مطرح است، چرا فلسطینیها را به نقب منتقل نمیکنیم؟ ما نمیخواهیم سینا به پایگاهی برای انجام عملیات علیه اسرائیل تبدیل شود و میلیونها مصری آماده تظاهرات در رد ایده آواره کردن فلسطینیها از نوار غزه هستند.
یک شبکه تلویزیونی انگلیسی تلاش کرد تا با بررسی شواهدی که تاکنون از بمباران بیمارستان المعمدانی در مرکز غزه به دست آمده و گفتوگو با شاهدان، نشان دهند که عصر سهشنبه واقعا چه اتفاقی در غزه رخ داده است.
شبکه تلویزیونی کانال چهار انگلیس با انتشار گزارشی در رابطه با بمباران المعمدانی در مرکز غزه گفت: ما واقعا در مورد انفجار این بیمارستان و ادعاهای متناقض اسرائیل و حماس چه میدانیم؟ انجام هرگونه راستیآزمایی مستقل غیرممکن است، اما ما تاکنون در حال بررسی شواهد ارائه شده توسط هر دو طرف بودهایم.
اندکی پس از ساعت هفت عصر به وقت محلی سهشنبه مثل هر شب، دوربین خبرگزاریها روی غزه قفل شد تا گزارشی از انفجارها بدهند. در یک لحظه یک راکت ظاهرا در میان آسمان منفجر شد و اندکی پس از آن دو انفجار، که انفجار دوم گمان میرود در پارکینگ بیمارستان المعمدانی بوده باشد، آتشسوزی ایجاد کرد. چیزی وجود ندارد که ثابت کند انفجار آن راکت در میانه آسمان و انفجاری که روی زمین رخ داد، لزوما مرتبط باشند. این شبکه در این رابطه با یک شاهد عینی صحبت کرد.
این شهروند ساکن غزه گفت: من در نزدیکی بیمارستان زندگی میکنم. ما مناطق اطرافمان میدیدیم که بمبهایی به نزدیکی بیمارستان المعمدانی (الاهلی العربی) برخورد میکند. انفجار خیلی بزرگ و مهیبی بود و شدت موج انفجار که به سمت آسمان میرفت، بسیار وحشتناک بود. میدانستیم که انفجاری در المعمدانی یا همان بیمارستان بپتیست که قدیمیترین بیمارستان غزه است، رخ داده است.
یک پزشک حاضر در صحنه میگوید که ارتش رژیم صهیونیستی از قبل هشدار حمله نداد، بر خلاف چیزی که صهیونیستها بعدا ادعا کردند. به گفته او، حدود سه هزار نفر در بیمارستان پناه گرفته بودند – چون فکر میکردند که طبق قوانین بینالمللی بیمارستان هدف حملات قرار نمیگیرند. این پزشک میگوید که نمیداند چه چیزی عامل انفجار بوده، اما بعد که کودکان تکهتکه شدند، او فهمیده آنچه به بیمارستان اصابت کرده، چه کار میتوانسته بکند.
به گفته حماس بیش از ۴۰۰ تن در این حمله جان باختند. بعد از این حمله مصیبتبار، پزشکان در حیاط بیمارستان که موقتا اجساد کشتهشدگان را قرار داده بودند، کنفرانس خبری گذاشتند و گفتند که چند صد تن به شهادت رسیدند.
اسقف کانتربری مدعی است یکشنبه اسرائیلی هشدار تخلیه المعمدانی را داده بودند.
تصویری که اکنون از این منطقه دیده میشود، ویرانی و با خاک یکی شدن ساختمانهای بتونی است. خسارات وارد آمده، از برخورد موشک حکایت دارند. در داخل بیمارستان هم حفرههای کوچکی روی زمین هست که میتواند کار خمپاره و توپخانه باشد نه موشک. ساختمانهای اطراف هم خسارت دیدهاند اما ویران نشدهاند. این انفجار زمینی موشکهای اسرائیلی را بعید میکند اما انفجار مهمات هوایی که میتواند جان مردم بیشتری را بگیرد اما خسارت میدانی کمتر بزند، رد نمیکند.
موضع اسرائیلیها بعد از انفجار چه بود؟ آنها کنفرانس خبری گذاشتند و علت این انفجار را شلیک ناکام موشک از سمت جهاد اسلامی فلسطین دانستند. آنها در توجیه صحبتهایشان به یک فایل صوتی از گفتوگوی ادعایی دو عضو حماس اشاره داشتند که حماس آن را ساختگی خوانده و گفت که گویش مورداستفاده افراد در نوار صوتی با گویش اهالی غزه متفاوت است. دو روزنامهنگار مستقل عرب هم به این شبکه انگلیسی گفتند که بررسی زبانشناسی و مشخصات لهجه و گویش، صحبت حماس را تایید میکند و آنچه در این فایل صوتی گفته میشود معتبر نیست.
به گفته اسرائیل، موشک ادعایی جهاد اسلامی از نزدیکی بیمارستان و از یک قبرستان شلیک شده اما فیلمی که از آن روایت منتشر شده، با توجه به ارتفاع و عرض موشک و دیگر مشخصات، میگوید که موشکی از نقطه مدنظر اسرائیلیها شلیک نشده است. جهاد اسلامی فلسطین هم میگوید که میتواند ثابت کند که موشکپراکنی کار اسرائیل بود.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا هم در سفر به سرزمینهای اشغالی، تمام قد کنار ادعای نتانیاهو مبنی بر بیخبری از بمباران بیمارستان المعمدانی ایستاد و موضعی گرفت که بیشتر جهان به آن اعتقادی ندارد.
از سری دروغپراکنیهای اسرائیل میتوان به دو نمونه اشاره کرد: کشته شدن جیمز میلر فیلمبردار که ۲۰ سال پیش در غزه کشته شد و کشته شدن شیرین ابوعاقله خبرنگار. در هر دو مورد رژیم صهیونیستی هرگونه دست داشتن در قتل آنها را تکذیب میکرد اما نهایتا اعتراف کرد. اینها فقط دو نمونه هستند. اسرائیل میتواند هر چه میخواهند در توییتر بگوید اما حقیقت ماجرا نیاز به تحقیق مستقل دارد که تاکنون محقق نشده است.
وزیر خارجه اردن اعلام کرد، هرگونه تلاش برای کوچاندن اجباری فلسطینیان از کرانه باختری به مثابه اعلان جنگ علیه این کشور است.
ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن خاطرنشان کرد: «هرگونه تلاش برای کوچاندن اجباری فلسطینیان از کرانه باختری را اعلان جنگ تلقی میکنیم. حمله به غزه در حال وخیمتر شدن است و احتمال گسترش آن وجود دارد.»
براساس گزارش سایت شبکه خبری روسیا الیوم، ایمن الصفدی خواستار توقف فوری جنگ و همچنین اجازه ورود کمکهای پزشکی و انساندوستانه به نوار غزه شد.
وی در ادامه افزود: «ما خواستار حمایت از فلسطینیان هستیم، اساس این درگیری، اشغالگری است که باید پایان یابد».
وزیر خارجه اردن همچنین تصریح کرد، این ایده که میتوان مسأله فلسطین را با فراهم کردن فرصتهای شغلی و بهبود اوضاع اقتصادی حل کرد، ایده عبث و بیهودهای است.
سفارت انگلیس در بیروت اعلام کرد: تا فرصت باقی است از شهروندان خود در لبنان میخواهیم که این کشور را ترک کنند.
سفارت عربستان در بیروت نیز به تازگی از همه اتباع خود خواسته بود تا هر چه سریعتر خاک لبنان را ترک کنند.
سیمور هرش روزنامه نگار تحقیقی آمریکایی گفت: اسرائیل مصمم است شهر غزه را به هیروشیمای دیگری اما بدون استفاده از سلاحهای هستهای تبدیل کند.
برنده جایزه پولیتزر به نقل از برخی منابع در شبکه اجتماعی ایکس (توئیترسابق) نوشت: بر اساس ارزیابی تحلیگران امنیتی که با او صحبت کرده اند تمایل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مثابه تصمیم برای «نابودی حماس» است.
هرش نوشت: یک مقام اطلاعاتی به او گفته است که «شهر غزه در شرایط تبدیل شدن به هیروشیما بدون استفاده از سلاح های هسته ای است».
خبرگزاری تاس نوشت: این مقام آمریکایی توضیح داد که ارتش اسرائیل می تواند از بمب های ساخت آمریکا از جمله بمب سنگرشکن در عملیات زمینی استفاده کند که قادر است پیش از انفجار به عمق ۳۰ تا ۴۰ متری زیر زمین نفوذ و سامانه های زیرزمینی را تخریب کند.
این رسانه افزود: هرش به نقل از منبع مذکور اظهار داشت که اسرائیل برنامه ای برای «حمله زمینی گسترده» به غزه ندارد زیرا نیروهایش نیاز دارند به تعقیب نیروهای حماس در تونل های زمینی بپردازند.
روزنامه نگار آمریکایی اظهار داشت منبع مذکور به او گفته است دستورات بر اساس تیراندازی فوری به هر کسی که در معرض دید باشد، خواهد بود و تسلیم شدن نیروهای حماس گزینه آنها نیست. اما سرنوشت اسرای اسرائیلی هنوز معلوم نیست.
هرش افزود: منبع یاد شده به او گفت که طرح نتانیاهو درخواست از ارتش اسرائیل برای پیدا کردن هر تعداد از نیروهای حماس است. ماموریت سربازان اسرائیلی حرکت به صورت بلوک به بلوک برای نابودی شهر و یافتن افراد است و باید دقت کنند که هیچ یک از نیروهای حماس فرار نکنند.
ارتش رژیم صهیونیستی ۹ عملیات راکتی از خاک لبنان را در ۱۲ ساعت گذشته تایید کرد.
حزب الله لبنان چهارشنبه شب نیز یک پهپاد متعلق به رژیم صهیونیستی را در منطقه «جباع» واقع در جنوب این کشور ساقط کرده است.
در همین پیوند، حزب الله لبنان اعلام کرد، طه عباس عباس و علی محمد مرمر حین انجام وظیفه جهادی خود در جنوب لبنان به شهادت رسیدند.
حزب الله لبنان چهارشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد که پایگاه صهیونیستی «المالکیه» را با انواع موشک و تیربار هدف قرار داده، تلفاتی قطعی به دشمن وارد و بخشی از تجهیزات فنی اشغالگران را منهدم کرده است.
کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی از ورود «ریشی سوناک» نخستوزیر انگلیس به فلسطین اشغالی خبر داد.
ریشی سوناک نخستوزیر انگلیس امروز (پنجشنبه، ۱۹ اکتبر) در سیزدهمین روز جنگ غزه، در سفر به فلسطین اشغالی با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
رسانههای صهیونیستی، پیشتر گزارش داده بودند که سوناک برای اعلام همبستگی با تلآویو در جنگ غزه، به اراضی اشغالی سفر میکند.
رسانههای انگلیسی روز گذشته گزارش دادند که نخستوزیر این کشور روز پنجشنبه برای اعلام حمایت لندن از رژیم موقت صهیونیستی راهی فلسطین اشغالی میشود و قصد دارد از اشغالگران بخواهد که از تشدید بیشتر درگیریها با گروههای مقاومت و افزایش حملات به نوار غزه اجتناب کند.
همزمان وزارت خارجه انگلیس نیز اعلام کرد که «جیمز کلورلی» وزیر خارجه این کشور به مصر، ترکیه و قطر میرود تا درباره جلوگیری از گسترش جنگ غزه به منطقه غرب آسیا گفتوگو کند.
پیش از این نیز «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و دیگر مقامات ارشد این کشور از جمله «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه، «لوید آستین» وزیر دفاع و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید به فلسطین اشغالی رفته و حمایت خود از حملات جنایتکارانه رژیم تروریست صهیونیستی به نوار غزه را اعلام کرده بودند.
منابع رسانهای از حمله پهپادی به پایگاه نیروهای آمریکایی در التنف واقع در در جنوب شرق سوریه و نزدیکی مرز عراق خبر دادند.
پایگاه خبری شبکه المیادین گزارش داد که پایگاه آمریکایی التنف با سه پهپاد هدف قرار گرفته است اما هنوز از میزان خسارات وارده خبری در دست نیست.
پایگاه التنف مهمترین مقر نظامیان آمریکایی در جنوب شرق سوریه محسوب میشود که در مثلث مرزی سوریه، عراق و اردن واقع شده است. نکته قابل توجه اینکه مقر گروهک تروریستی «مغاویر الثوره» نیز در داخل همین پایگاه و در مجاورت نیروهای آمریکایی قرار دارد.
از سوی دیگر، کانال تلگرامی «صابرین» علاوه بر انتشار خبر حمله پهپادی به التنف از هدف قرار گرفتن پایگاه اشغالگران آمریکایی در میدان گازی «کونیکو» واقع در شرق سوریه و استان دیرالزور با راکت گزارش داد و نوشت که منابع آگاه از شنیده شدن صدای چندین انفجار در این پایگاه خبر دادند اما هنوز هیچ طرفی مسؤولیت این حملات را برعهده نگرفته است.
همزمان با حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه، نظامیان اشغالگر، امروز (پنجشنبه، ۱۹ اکتبر) در کرانه باختری اقدام به یورش به برخی منازل و اسارت شماری از شهروندان فلسطینی کردند.
به نوشته خبرگزاری فلسطینی «صفا»، نظامیان اسرائیلی، بامداد امروز در با یورش به استانهای مختلف، شماری از فلسطینیها را به اسارت گرفتند.
بر اساس این گزارش، در حمله اشغالگران به شهرک «بیتونیا» در نزدیکی رامالله، «حسن یوسف» از رهبران جنبش حماس که تنها چند هفته است از زندانهای اسرائیلی آزاد شده و از چند بیماری مزمن رنج میبرد، بار دیگر به اسارت گرفتند. «فلاح ندی» یکی دیگر از رهبران حماس در حمله اشغالگران به منزلش در شهر «البیره» به اسارت گرفته شد. اشغالگران همچنین به منزل «جمال الطویل» از دیگر رهبران مقاومت یورش بردند و دو پسرش یحیی و نصرالله را به گروگان گرفتند تا وی، خود را تسلیم کند. نظامیان اسرائیلی در حمله به منزل «علاء الریماوی» خبرنگار فلسطینی، پسر او را به گروگان گرفتند تا وی خود را تسلیم کند.
«عماد ابو عواد» از تحلیلگران امور اسرائیل نیز از دفترش در «البیره» و «ریاض ناصر» آزاده فلسطینی از منزلش در روستای «دیر قدیس» به اسارت گرفته شد.
نظامیان صهیونیست در ادامه به شهرک «بیت لقیا» در جنوب غرب رامالله یورش بردند و هفت نفر دیگر از جمله چند آزاده را به اسارت گرفتند که عبارتند از: بکر مفارجه، أحمد مفارجه، هانی عاصی، فؤاد عاصی؛ حقوقدان، رفیق مفارجة، محمد صالح موسى و إسلام صالح موسى فرزندان اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد به نام صالح دار موسى.
شهرک «نعلین» در غرب رام الله نیز شاهد یورش نظامیان اسرائیلی و تحقیق میدانی بود و طی آن ۱۱ شهروند فلسطینی از جمله چند آزاده به اسارت گرفته شد که عبارتند از: شکری الخواجا، أحمد عاید سرور و برادرش عبد الرحمن، محمد عبد الکریم سرور وپسرش تمیم، یوسف علی الحبازی، طالب تیسیر نافع، صهیب فهمی سرور، ولید نمر نافع، مصعب محمد سرور وبرادرش معتصم.
صهیونیستها در شهر نابلس واقع در شمال کرانه باختری نیز دو جوان فلسطینی به نامهای مؤید معالی و جارح المعالی را در یورش به شهرک بیتا واقع در جنوب شهر و دو جوان به نامهای بشار العامودی و عباده العامودی را به اسارت گرفتند.
در استان الخلیل نیز، اشغالگران، ۴۱ آزاده فلسطینی را در حمله به دهها منزل و تفتیش و تحقیق میدانی به اسارت گرفت که اسامی آنها عبارت است از:
نایف الرجوب نماینده فلسطینی، غالب طه، هانی أبو سباع کارشناس امور اسرائیل، علاء الجعبری، محمد أبو حدید، محمود دویک، لؤی غیث، فرید السلایمة، شادی القواسمی، یوسف صرصور، محمد أبو فنونه، أشرف بدر، یوسف القزاز، عماد جاد الله، شادی النمورة،علاء الربعی خبرنگار، جاد الله رجوب، أسامة شاهین، یوسف أبو راس، منذ زونه، محمد أبو هلیل، طارق عاشور، عبد الجلیل الشحاتیت، نبیل عواودة، منتصر شدید، زید الجعبری، علی سکافی، محمود أبو وردة، عدی عواودة، عنتر الناظر، سلیم رجوب، أنس عمرو، عز الدین أبو حسین، یوسف نصار، سعید علامی، مهند مرشد عوض ودو برادرش مهدی ومحمد، محمد نبیل عوض و ورد عوض.
اشغالگران همچنین پدر شهید ندیم راسم را در الخلیل بازداشت کردند تا وی فرزندش را تسلیم کند.
این در حالی است که یورش شبانه اشغالگران به مناطق مختلف استان رامالله موجب شهادت چهار جوان فلسطینی به نامهای «محمد عبدالرحمن فواقه» (۲۱ ساله) در روستای «دورا القرع» در شرق رامالله، «جبرئیل احمد عوض» (۳۲ ساله) از روستای «بدرس» در غرب رامالله، «طه محامید» (۱۶ ساله) از اردوگاه نورشمس در طولکرم و «احمد منیر صدوق» (۱۷ ساله)، از اردوگاه الدهیشه در بیتلحم منجر شد.
سازمان بهداشت جهانی: غزه در آستانه فاجعه است
ادامه جنایتگری رژیم صهیونیستی واکنش و هشدار سازمان جهانی بهداشت را به همراه داشته است.
سازمان جهانی بهداشت در این باره اعلام کرد که تعداد شهدا در غزه بسیار بیشتر از ظرفیت سردخانهها است.
این سازمان همچنین هشدار داد که این اتفاق یک فاجعه زیست محیطی است و سلامت عمومی را تهدید میکند.
آوارگی دهها خانواده طی ساعات گذشته
در همین راستا، شبکه خبری المیادین از آوارگی شمار قابل توجهی از فلسطینیها درپی تداوم حملات رژیم صهیونیستی خبر داده است.
این شبکه اعلام کرد که تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان طی ساعات گذشته در مناطق و شهرهای مختلف نوار غزه منجر به بیخانمان شدن تعداد زیادی خانواده و آواره شدن آنها در داخل این باریکه شده است.
دفتر اطلاع رسانی دولتی فلسطین در نوار غزه اعلام کرد بیش از یک میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه در پی حملات رژیم صهیونیستی به این منطقه آواره شدهاند.
طبق اعلام این دفتر،۶۰۰ هزار نفر از آنها نیازمند نیازهای اولیه زندگی بوده و از شرایط فاجعه بار ناشی از توقف خدمات آنروا در مناطق شمالی غزه رنج میبرند.
این نهاد فلسطینی از آنروا خواست به مسئولیتهای خود در قبال آوارگان و ازسرگیری خدمات رسانی در شمال غزه عمل کند.
بنسلمان: حمله به غیرنظامیان غزه جنایتی وحشیانه است
«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی بامداد پنجشنبه بهصورت تلفنی با سران ژاپن و یونان درباره حملات رژیم موقت صهیونیستی به نوار غزه گفتگو کرد.
بنسلمان در این تماسها گفت: «هدف قرار دادن غیرنظامیان در نوار غزه جنایتی فجیع و حملهای وحشیانه است».
وی ضمن تاکید بر ضرورت تلاش برای حمایت از حقوق فلسطینیان، تقویت تلاشها برای توقف حملات صهیونیستها به نوار غزه را مهم برشمرد.
ولیعهد سعودی همچنین ضمن لازم دانستن جلوگیری از گسترش جنگ غزه به دیگر مناطق غرب آسیا، بر اهمیت ایجاد شرایط برای بازگشت ثبات و دستیابی مردم فلسطین به حقوق خود تاکید کرد.
رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که «ما به اسرائیل نگفتیم که در صورت پیوستن حزبالله به جنگ، وارد جنگ خواهیم شد».
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا بامداد امروز به وقت تهران در سخنانی گفت: «در مورد نیاز به کمکهای بشردوستانه برای ارسال سریع به غزه، خیلی صریح صحبت کردم و اقدامات ممکن است در رابطه با ورود کمکها کمی طول بکشد».
به گزارش الجزیره، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در ادامه افزود: «ما به اسرائیل نگفتیم که در صورت پیوستن حزبالله به جنگ، وارد جنگ خواهیم شد».
وی افزود: « ما نمیگوییم که اسرائیل مسئول انفجار بیمارستان نیست. من نمیگویم که حماس عمدا بیمارستان را بمباران کرد».
حزب الله ۱۰ برابر از حماس قویتر است
رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که یوآو گالانت در جلسهای با حضور مقامهای ارشد این رژیم با بیان اینکه باید در جبهه شمالی آماده شد، گفت: درگیری با حزب الله لبنان سخت است.
وی از مقامات ارشد دولتی خواست که برای تکمیل انتقال ذخایر و تجهیزات نظامی به ارتش و تکمیل مقدمات در جبهه شمالی اقدام کنند.
بر اساس این گزارش، مقامهای شرکت کننده در این جلسه با نگرانی آن را ترک کردند و گفتند که باید هرچه سریعتر اقدام کرد و کاستیها و آمادگیها تکمیل شود تا حوادث جنوب (عملیات طوفان الاقصی حماس) تکرار نشود.
از سوی دیگر فرمانده بخش جبهه داخلی ارتش رژیم صهیونیستی نیز، گفت: ما نتوانستیم از جبهه جنوبی محافظت کنیم و تا زمانی که ثابت نکنیم زندگی در غزه تغییر کرده است، نمیتوانیم مردم را به خانههایشان بازگردانیم.
وی همچنین ادعا کرد که هدف از عملیات نظامی در غزه این است که هیچ حکومت نظامی و سیاسی از سوی حماس وجود نداشته باشد.