جای خالی نظارت کارآمد بر عملکرد فدراسیونهای ورزشی و بررسی دقیق فنی در رشته های ورزشی ایران مشهود است و وزارت ورزش، یکی از مهمترین وظایف خود را به درستی انجام نمیدهد.
به گزارش تابناک ورزشی؛ با پایان بازیهای آسیایی هانگژو، حالا فرصت کافی برای بررسی کارنامه فدراسیونهای اعزامی به این مسابقات پدید آمده و تابناک نیز تا کنون چند رشته ورزشی را زیر ذرهبین نقد و بررسی برده است.
یکی از فدراسیونهای ناکام ورزش ایران در هانگژو، بدون تردید تیر و کمان بوده است؛ فدراسیونی که با رئیس خوش سفر، پز تحصیلات او را میدهد اما در میدان جذب منابع و تامین اعتبارات لازم، کار به لغو سفر به کاپ آسیایی بخاطر بیپولی میکشد و تخصص جناب رئیس کمکی به فدراسیون نکرد.
تیروکمان ایران یکی از رشته هایی است که با وجود اعزام تیم نسبتا کامل به هانگژو بدون مدال از چین برگشت؛ نتیجهای که برای متخصصان چندان غیرمنتظره نبود.
باید از تصميم گیران کمیته ملی المپیک هم پرسید، چگونه تیمی که در کاپ آسیایی رشته خود شرکت نکرده،ا در ترکیب "کاروان کیفی" به میدان مهم بازیهای آسیایی اعزام کردهاند؟ اگر قرار به حذف رشتههای کم امید و ناموفق از کاروان کشورمان بود، چطور عدم فعالیت رسمی کمانداران در مهمترین مسابقه قارهای شان که قطعا بخاطر ضعف مدیریت این فدراسیون بود، دیده نشد؟
مرور نتایج سراسر ناکامی تیروکمان در هانگژو
تیم ملی ریکرو مردان ایران در مرحله یک چهارم نهایی مقابل تیم اندونزی شکست خورد و از دور رقابتها حذف شد. تیم میکس کامپوند در مرحله یک هشتم نهایی حذف و تیم میکس ریکرو چهارم شد. تیم کامپوند مردان و تیم ریکرو زنان و مردان نیز در مرحله یک چهارم نهایی متوقف شدند.
با این حساب تیروکمان ایران با وجود استخدام مربی کرهای و وعده کسب حداقل یک مدال در هانگژو توسط شعبانی بهار، بدون مدال به کار خود در بازیهای آسیایی پایان داد و دست خالی برگشت و اشک رئیس فدراسیون را درآورد! اشکی که ماجرای این شکست را احساسی میکند اما قطعا بکارگیری علم و تلاش مهمتر از گریه کردن بعد از ناکامی است.
شعبانی بهار در تیروکمان چه میکند؟
ریاست فدراسیون تیروکمان بر عهده غلامرضا شعبانی بهار است؛ کسی که با وجود لغو اعزام تیم ملی به کاپ آسیا بخاطر مشکلات مالی، از ابتدای سال جاری تا کنون چهار بار به چین سفر کرده و فقط پول بلیت و حواشی این پروازهای خارجی، کمر فدراسیون و مجموعه ورزش مملکت را خم کرده است.
او که عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و استاد گروه مدیریت و برنامه ریزی در دانشکده تربیت بدنی این دانشگاه است، گویا بیشتر بر تدریس و نوشتن مقاله و سفرهای خارجی تمرکز دارد تا اداره فدراسیون، جذب حامی مالی و تامین مخارج تیمهای ملی!
دکتر شعبانی بهار که سال گذشته دوره دوم ریاست خود بر تیروکمان را شروع کرده، تقریبا هیچ دستاورد قابل ذکری در کسب نتایج تیمهای ملی نداشته است و در آخرین نشست خبری خود از مخارج میلیاردی برای طرح شکایت در پرونده رئیس سابق این فدراسیون پرده برداشت.
او که در اوایل دهه نود، یعنی ده سال پیش و با شروع دولت حسن روحانی، معاون ورزش همگانی وزارتخانه شد، در توسعه ورزش تیروکمان هم توفیق چندانی نداشت و این رشته با بهانه های مختلف همچنان مهجور مانده است.
البته رئیس فدراسیون به جای عذرخواهی از نتایج فاجعهبار در هانگژو، روی پیشرفت ملیپوشان در ریکرو مانور میدهد و از تعارفات مقام ارشد فدراسیون جهانی، برای خود رزومه سازی میکند.
با این حال ستاد عالی بازیهای آسیایی هانگژو، سهمیه خوبی برای اعزام به کمانداران ایران داد که متاسفانه جز شکست، ارمغانی از چین برای ورزش کشور در جدول مدالها به همراه نیاوردند.
دریغ از سهمیه المپیک
بازیهای آسیایی در رشته تیروکمان، یکی از میادین کسب سهمیه برای بازیهای ۲۰۲۴ المپیک بود اما این سهمیه فقط به نفرات برتر بخش انفرادی و میکس دوبل اختصاص پیدا میکرد. زهرا نعمتی هم با وجود لطف ویژه کمیته المپیک، به خاطر عملکردش در مرحله مقدماتی و ثبت رکورد پایین نسبت به دو هم تیمیاش (مبینا فلاح و یسنا پورماهانی) حتی مجوز صعود از این مرحله و حضور در مرحله حذفی را هم نگرفت، چه برسد به مدال و کسب سهمیه المپیک.