بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد پانزدهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
سخنگوی وزارت بهداشت در غزه هشدار داد که این باریکه نیازمند ارسال بدون محدودیت کمکهای پزشکی و سوخت به بیمارستانهاست.
وی که با شبکه خبری الجزیره مصاحبه میکرد، افزود: «تنها چند ساعت با توقف خدمات درمانی در تمام بیمارستانهای بزرگ غزه فاصله داریم».
ابوعبیده سخنگوی گردانهای عزالدین القسام –شاخه نظامی جنبش حماس- امروز شنبه خبر داد که روز گذشته به مسئولان قطری اعلام کردهاند که حاضر دو اسیر صهیونیست را آزاد کنند.
ابوعبیده با اشاره به اینکه علت این اقدام القسام، صرفا مسائل انساندوستانه بوده است، خبر داد که مسئولان صهیونیست اما حاضر به پذیرش این اسرا نشدهاند.
وی روز گذشته (جمعه) نیز خبر داد که دو اسیر زن آمریکایی را آزاد کرده است. ابوعبیده با بیان اینکه این دو فرد، مادر و دختر بودهاند، گفت که با آزادی این افراد به ملت آمریکا و جهان ثابت کردند که ادعاهای بایدن و دولت فاشیست وی، دروغ است.
وی همچنین خبر داد که آزادی این دو فرد، در پاسخ به تلاشهای میانجیگرانه قطر صورت گرفته است. سخنگوی القسام، دوشنبه هفته جاری با بیان اینکه ۲۵۰ اسیر اسرائیلی نزد نیروهای مقاومت است، خبر داد که ۲۰۰ نفر از این افراد، اسیر القسام هستند.
ابوعبیده با اشاره به اینکه تا کنون ۲۲ اسیر اسرائیلی در حملات صهیونیستها به غزه کشته شدهاند، گفت: اسرای خارجی هم داریم که هنوز از هویت آنان مطمئن نیستیم. اگر شرایط فراهم شود، اسرای خارجی را آزاد خواهیم کرد.
وی همچنین به رژیم صهیونیستی هشدارداد: غزه گورستانی برای متجاوزان خواهد بود و شنهای غزه، دشمن خود را خواهد بلعید. ورود آنان [به غزه] فرصت تازهای خواهد بود تا به خاطر جنایاتشان بازخواست شوند.
جنبش حزب الله لبنان شامگاه امروز شنبه از شهادت دو نفر دیگر از نیروهای خود در مبارزه با رژیم صهیونیستی خبر داد.
حزب الله با انتشار بیانیهای اعلام کرد که «بلال نمر رمیتی» از ساکنان شهرک «المجادل» واقع در جنوب لبنان، در حین انجام وظیفه به شهادت رسیده است.
«علی خلیل خریس» که از ساکنان شهرک «الخیام» در جنوب لبنان است، دومین شهید حزب الله است که وی نیز در حال انجام مأموریت، شهید شد.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا با «محمد عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی» همتای قطری خود تلفنی گفتوگو کرد.
دو طرف در این تماس تلفنی روابط دوجانبه، راهکارهای تقویت و توسعه این روابط و آخرین تحولات فلسطین را بررسی کردند.
سخنگوی وزارت خارجه قطر پیشتر درباره اقدام حماس در آزادی ۲ اسیر آمریکایی گفته بود که این اتفاق بعد از «تماسهای مستمر» با همه طرفها محقق شده است.
خبرگزاری قطر «قنا» گزارش کرد که بلینکن در این تماس تلفنی از قطر به دلیل تلاش برای آزادی دو شهروند آمریکایی در نوار غزه قدردانی کرد.
وزیر خارجه قطر نیز بر تداوم هماهنگی این کشور با آمریکا و شرکای بینالملی برای آزادی اسرا و کاهش تنشها در نوار غزه تأکید کرد.
در ادامه درگیریهای جنبش حزب الله لبنان با نظامیان رژیم صهیونیستی، صهیونیستها این بار به حملات هوایی روی آوردند.
خبرنگار شبکه المیادین در جنوب لبنان گزارش داد که یک فروند جنگنده رژیم صهیونیستی اطراف شهرک مرزی «یارون» را بمباران کرده است. از آغاز عملیات طوفان الاقصی، درگیریهای حزب الله و نظامیان صهیونیست با موشک و خمپاره و یا توپخانه بوده است.
المیادین همچنین خبر داد که یک فروند جنگنده رژیم صهیونیستی، اطراف شهرک «عیتا الشعب» را نیز بمباران کرده است.
آژانسهای سازمان ملل روز شنبه طی بیانیهای هشدار دادند که غزه در وضعیتی فاجعه بار قرار داشته و جهان باید اقدامات بیشتری انجام دهد.
آژانسهای سازمان ملل در این بیانیه مشترک خواستار آتشبس و رسیدن کمکها به تمام غزه بدون هیچگونه محدودیتی شدند.
در این بیانیه تاکید شده است: «بیش از 1.6 میلیون نفر در غزه به کمکهای بشردوستانه نیاز فوری دارند».
آژانسهای سازمان ملل افزودند: «کمکهای که امروز به غزه وارد شدند تنها آغازی کوچک بوده و بعید به نظر میرسد که کافی باشند».
این نهادهای بینالمللی درباره افزایش شدید تلفات در غزه به دلیل شیوع بیماریها و کمبود مراقبتهای بهداشتی هشدار دادند.
آژانسهای سازمان ملل هشدار دادند که تاسیسات بهداشتی در غزه با مقدار کمی سوخت که به صورت محلی عرضه میشود کار میکنند و پیشبینی میشود که طی دو روز آینده به اتمام برسند.
این نهادها در بیانیه مشترک خود تاکید کردند: «بیمارستانهای غزه مملو از قربانیان بوده و غیرنظامیان با چالشهایی برای دستیابی به نیازهای غذایی خود مواجه هستند».
جنبش حزب الله لبنان امروز شنبه از حمله به مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
حزب الله با انتشار بیانیهای، تأکید کرد که نیروهای پیادهنظام صهیونیستی مستقر در مقر «هونین» (رامیم) را هدف قرار داده و در پی آن چند نفر هم زخمی شدند.
این جنبش مقاومت ساعاتی پیش نیز خبر داد که مواضع صهیونیستها را در «رویسات العلم» واقع در مزارع اشغالی شبعا و ارتفاعات «کفرشوبا» با موشک و سلاح مناسب هدف قرار داده است.
یکی از اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفت که مقاومت فلسطین خواستار بازگشایی دائم گذرگاه رفح برای تسهیل انتقال مجروحان به خارج است.
«اسامه حمدان»، از رهبران حماس در کنفرانسی در بیروت گفت که «رژیم صهیونیستی با حمایت صریح آمریکا علیه ملت ما دست به جنایت میزند».
حمدان افزود: «از سازمان ملل و آژانس آنروا میخواهیم به مسئولیت خود در قبال آوارگان عمل کنند».
وی تصریح کرد، «خواستار ورود فوری سوخت به نوار غزه هستیم تا بیمارستانها به گورستان دستهجمعی تبدیل نشوند».
عضو ارشد جنبش حماس ادامه داد: «از سازمان ملل، آنروا و هلال احمر میخواهیم کمکها را بین بیمارستانهای غزه و نیازمندان در شمال و جنوب نوار غزه توزیع کنند».
اسامه حمدان خاطرنشان کرد، «اصلا قابل قبول نیست که رژیم صهیونیستی در مورد حجم و نوع کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه تصمیمگیری کند».
وی اضافه کرد، «ما خواستار بازگشایی دائم گذرگاه رفح به منظور تسهیل انتقال مجروحان به خارج برای درمان هستیم».
وی تصریح کرد، «تاکید میکنیم که همراه با همه میانجیها در تلاش برای آزادی تمامی اسرای غیرنظامی در صورت فراهم شدن اوضاع هستیم و مسئولیت جان و سلامت آنها را متوجه رژیم صهیونیستی میدانیم».
عضو ارشد جنبش حماس با اشاره به اینکه حدود 20 درصد از شهدای فلسطین را کودکان و فلسطینیان کم سن و سال تشکیل میدهند، اعلام کرد که فردا یکشنبه باید روز جهانی همبستگی با کودکان غزه باشد.
وزیر امور خارجه ژاپن امروز در نشست صلح قاهره با تاکید بر لزوم تشدید تلاشهای دیپلماتیک برای جلوگیری از گسترش بیثباتی در منطقه در پی جنگ غزه، گفت که رایزنیهای نزدیکی با ایران دارد.
«یوکو کامیکاوا» وزیر امور خارجه ژاپن، امروز در نشستی در قاهره با تمرکز بر جنگ غزه، خواستار تشدید تلاشهای دیپلماتیک برای «جلوگیری از گسترش بیثباتی در منطقه شد.»
کامیکاوا در این نشست که سران و مقامات برخی دیگر از کشورها نیز در آن شرکت داشتند و به میزبانی «عبدالفتاح السیسی» رییس جمهور مصر در قاهره برگزار شد، در میان تداوم درگیریها میان جنبش مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، تمایل توکیو برای کمک به آرام کردن تنشها «در اسرع وقت» را اعلام کرد.
کامیکاوا که تنها پنج هفته از انتصاب او به وزارت امور خارجه ژاپن میگذرد، از فرصت سخنرانی خود در قاهره برای تاکید بر ضرورت تحویل کمکهای بشردوستانه لازم به مردم نوار غزه در اسرع وقت و تخلیه شهروندان خارجی در این منطقه استفاده کرد.
او درباره شهروندان خارجی گفت: «این شهروندان، تمامشان هنوز دوست فلسطین هستند.»
همزمان با سخنان معاون دبیر کل حزب الله لبنان مبنی بر اینکه حملات دشمنان به غیرنظامیان، بدون پاسخ نخواهد ماند و حزب الله در قلب جنگ با رژیم صهیونیستی قرار دارد، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی مدعی شد که حزب الله بهای سنگینی بابت مشارکت در جنگ خواهد پرداخت.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» به نقل از «رادیو ارتش رژیم صهیونیستی»، «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی عصر شنبه مدعی شد که حزب الله لبنان بهای سنگینی را برای شرکت در جنگ پرداخته است.
گالانت مدعی شد:«حزب الله تصمیم گرفت در جنگ شرکت کند و بهای سنگینی میپردازد.»
«نعیم قاسم» معاون دبیر کل حزب الله لبنان امروز شنبه تأکید کرد که دشمنان مقاومت، به شدت از توانمندیهای آن واهمه دارند و به همین دلیل در مسیر نابودی گام برمیدارند.
قاسم با بیان اینکه حملات دشمنان مقاومت به غیرنظامیان، بدون پاسخ نخواهد ماند، گفت: «کشورهای غربی از جنایات و کشتار رژیم صهیونیستی حمایت میکنند و آنان نیز در این مسئله شریک هستند.»
وزیر خارجه فرانسه در اظهاراتی از لزوم ایجاد کریدور بشر دوستانه برای ساکنان غزه سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری «رویترز» «کاترین کولونا» وزیر امور خارجه فرانسه روز شنبه گفت که برای رساندن کمک به غیرنظامیان غزه به یک کریدور بشردوستانه نیاز است و ایجاد آن میتواند به آتش بس منجر شود.
کولونا در نشست «صلح قاهره» به میزبانی مصر درباره تشدید جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس گفت: «توزیع کمکها به غیرنظامیان، از آسیبپذیرترینها شروع میشود، یک کریدور بشردوستانه میتواند به آتشبس منجر شود.»
وی افزود که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه به تازگی ۱۰ میلیون یورو کمک بشردوستانه به فلسطینیها اختصاص داده است.
به دنبال ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی و کشتار غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه، گردان های عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، با شلیک شمار زیادی موشک، تل آویو را هدف قرار داده است.
منابع خبری بعدازظهر امروز (شنبه) از تبادل دوباره اتش در مرز لبنان و فلسطین اشغالی خبر دادند.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد: یک موشک ضد زره (کورنت) از لبنان به سمت یک تیم نظامی در شهرک «مرگلیوت» پرتاب شد.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: ساکنان شهرک مرگلیوت و مناطق اطراف آن در پناهگاه بمانند.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز در این باره گزارش داد: دومین موشک ضد زره از خاک لبنان به سمت شهرهای مرزی فلسطین اشغالی پرتاب شد.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز مدعی شد: دو گروه مسلح را در مرز با لبنان هدف قرار دادیم.
خبرنگار الجزیره نیز گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی مناطقی را در اطراف شهرک علما الشعب در بخش غربی جنوب لبنان هدف حملات توپخانهای قرارداده است.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد: نیروهای ما در پاسخ به شلیک موشکهای ضد زره، مناطق مختلف داخل خاک لبنان را هدف حملات توپخانهای قرار دادند.
گروههای فلسطینی امروز (29 مهر) در اولین واکنش به نشست صلح قاهره که امروز (29مهر) برگزار شد، در بیانیه مشترکی اعلام کردند که تحرکاتی که در منطقه صورت میگیرد، به سطحی نرسیده است که موجب توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی شود.
به نوشته الجزیره، در این بیانیه آمده است که هر تلاشی که توقف نسل کشی فلسطینیها در غزه را شامل نشود، بی تأثیر خواهد بود و ادامه حملات رژیم شاغالگر به غزه همزمان با نشست قاهره، نیازمند یک موضع بینالمللی قاطع برای توقف تجاوز است.
گروههای فلسطین در ادامه از تلاشهای مصر برای بازگشایی گذرگاه رفح قدردانی کرده و خواستار تسریع در خارج کردن زخمیها برای مداوا شدند.
نشست صلح قاهره امروز با هدف بررسی تحولات و آینده فلسطین و بحث و تبادل نظر درباره جنگ فلسطینیان و رژیم صهیونیستی، امروز به میزبانی مصر آغاز شد. ۳۱ کشور و ۳ سازمان بینالمللی از جمله سران قطر، ترکیه، یونان، تشکیلات خودگردان فلسطین، امارات، بحرین، عربستان سعودی، کویت، عراق، ایتالیا، قبرس و دبیرکل سازمان ملل متحد در این نشست شرکت داشتند.
جیمز کلورلی روز شنبه در این اجلاس طی سخنانی که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد ادعا کرد: ما وظیفه داریم که برای جلوگیری از بیثباتی در منطقه و تبدیل شدن وضعیت غم انگیز غزه به یک درگیری منطقه ای، با یکدیگر کار کنیم.
وی با تکرار مواضع خصمانه انگلیس علیه گروههای مقاومت فلسطین و ادعای حق رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود تاکید کرد که اقدامات تلآویو باید مطابق با قوانین بین المللی باشد. «من مستقیماً با دولت اسرائیل در مورد وظیفه آنها برای احترام به قوانین بین المللی و اهمیت حفظ جان غیرنظامیان در غزه صحبت کرده ام. بهرغم شرایط فوقالعاده دشوار، من خواستار نظم و انضباط، حرفهای بودن و خویشتنداری از سوی ارتش اسرائیل هستم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس افزود: وضعیتی که در حال حاضر جریان دارد احتمالاً چالش برانگیزترین شرایطی است که من در زندگی حرفه ای، شخصی و سیاسی خود با آن مواجه بودهام و شک ندارم که در این زمینه تنها نیستم. اما همچنان به قدرت دیپلماسی اعتقاد دارم و هنوز معتقدم که می توانیم با هم کار کنیم تا آینده ای صلحآمیز را تضمین کنیم.
براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، شمار زخمی ها هم به ۱۳ هزار و ۵۶۱ نفر رسیده است.
در حالی آمار شهدا و مجروحان غزه در حال افزایش است که سران شماری از کشورهای عربی و غیرعربی در کنفرانس سران صلح قاهره ۲۰۲۳ با موضوع بررسی تجاوزگری رژیم صهیونیستی به غزه و کاستن از تنش در فلسطین بر رفع محاصره غزه و توقف کشتار غیر نظامیان تاکید کردند.
نخست وزیر عراق در این کنفرانس گفت: آنچه در غزه می گذرد، نسل کشی و اینها جنایات جنگی است که چهره رژیم صهیونیستی را نشان می دهد.
«محمد شیاع السودانی» افزود: ملت فلسطین در معرض نسل کشی قرار دارد و با عبارات نمی توان جنایات ها در غزه و دفن فلسطینیی ها زیر آواره خانه های خود را توصیف کرد.
ولیعهد کویت نیز در کنفرانس سران صلح قاهره ۲۰۲۳ گفت: تحولات در غزه پیامدهای خطرناکی برای منطقه و کل جهان دارد.
«شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح» افزود: بار دیگر جرایم و حملات اسرائیل را محکوم و خواهان حفاظت از غیرنظامیان هستیم.
وی ادامه داد: خواهان گشودن گذرگاه ها و رساندن کمک ها به فلسطینی ها در غزه هستیم.
«عبدالله دوم» شاه اردن با بیان اینکه جان همه غیرنظامیان با ارزش است، بمباران غزه را جنایت جنگی خواند و خواستار توقف فوری آن شد.
به گزارش الجزیره، شاه اردن در کنفرانس سران صلح قاهره ۲۰۲۳ که با هدف بررسی تجاوزگری رژیم صهیونیستی به غزه و کاستن از تنش در فلسطین برگزار شده است ، افزود: بمباران شدید غزه به طور کامل غیرقابل قبول و جنایت جنگی است.
وی ادامه داد: محاصره غزه و قتل و گرسنه نگهداشتن مردم ما در غزه در سایه سکوت بین المللی صورت می گیرد.
«عبدالله دوم» گفت: سوخت و کمک های انسانی و دارو باید به طور کامل به غزه برود و کوچاندان فلسطینی ها خط قرمز ما است.
سران شماری از کشورهای عربی و غیر عربی در این کنفرانس که لحظاتی پیش آغاز شده است، شرکت کرده اند.
رییس شورای اجرایی حزب الله لبنان تاکید کرد: امروز برای یک مسئله برحق و دفاع از میهن مبارزه می کنیم و آنچه در غزه امروز روی می دهد، فقط مرتبط به غزه و فلسطین نیست.
وی افزود: دشمن هنوز درپی گرفتن انتقام سال ۲۰۰۶ است.
رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان پیشتر هم با هشدار به صهیونیست ها گفته بود بی شرمی صهیونیست ها با تلاش برای شانه خالی کردن از مسئولیت جنایت خود و متهم کردن گروه های فلسطینی در حمله به بیمارستان المعمدانی به اوج خود رسید و این اقدام زشت تر از کشتار کودکان بود.
وی اضافه کرد: هر دقیقه دشمن در یک جنایت جدید یک خانواده را در نوار غزه قتل عام می کرد و وجدان هیچ کسی به درد نمی آمد.آمریکا نمی خواهد از اشتباه نخست خود درباره سربریدن کودکان عبرت بگیرد.
وی ادامه داد: مواضع ناامیدکننده غربی ها در قبال تجاوزهای رژیم صهیونیستی در غزه ثابت کرد که غربی ها و در راس آن ها آمریکا، عرب ها و فلسطینی ها را انسان بشمار نمی آورند.
شعار مردم مصر برای حمایت و کمکخواهی از جنبش حزبالله لبنان، شامگاه جمعه، واکنش و هشدار رسانههای رژیم صهیونیستی را به دنبال داشت.
منابع صهیونیستی، شامگاه جمعه، تصاویری از تظاهراتکنندگان مصری منتشر کردند که از «سید حسن نصرالله» دبیرکل جنبش حزبالله لبنان درخواست کمک و حمله به رژیم صهیونیستی کردند.
براساس گزارش شبکه «المیادین»، این شعار در جریان راهپیمایی روز جمعه مردم مصر سر داده شده؛ راهپیمایی که از مسجد الازهر آغاز شد و دهها هزار نفر در محکومیت کشتار غیرنظامیان فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی در آن شرکت کردند.
کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اشاره کرد مردم مصر در این راهپیمایی شعار «یا نصرالله یا حبیب اضرب اضرب تل ابیب» (نصراللهِ عزیز تلآویو را بزن بزن) و «اضرب اضرب یا نصرالله» (نصرالله [آنها] را بزن بزن) سر دادهاند.
این شبکه صهیونیستی در ادامه همچنین اشاره کرد که سردادن چنین شعارهایی در کشور مصر «بیسابقه» بوده است.
شورای امنیت داخلی، دفتر نخستوزیری و وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی امروز شنبه، ۲۱ اکتبر در بیانیه مشترک اعلام کردند که سطح تهدید در اردن و مناطق مصری از جمله سیناء به سطح ۴ افزایش یافته و «در این فراخوان از همه اسرائیلیها در این دو کشور خواسته میشود تا آن را در اسرع وقت ترک کنند».
طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، در خصوص مغرب هم، میزان تهدید به سطح ۳ افزایش یافته و نهادهای امنیتی تلآویو در بیانیه امروز، از اسرائیلیها خواستهاند از سفرهای غیرضروری به آنجا خودداری کنند.
در این بیانیه آمده است: «با توجه به ادامه جنگ و اعتراضات ضد اسرائیلی که در روزهای اخیر در کشورهای مختلف جهان و به ویژه در کشورهای عربی تشدید شده است و همچنین مظاهر خصومت و خشونت علیه نمادهای اسرائیلی و یهودی درباره سفر به این کشورها هشدار میدهیم».
این بیانیه همچنین شامل توصیهای به اسرائیلیها برای پرهیز از اقامت در تمام کشورهای خاورمیانه و عربی از جمله ترکیه، مصر، اردن، امارات، بحرین و مغرب، علاوه بر پرهیز از سفر به کشورهایی مانند مالزی، بنگلادش، اندونزی و مالدیو بود.
شبکه صهیونیستی «کان» روز پنجشنبه اعلام کرده بود که رژیم اشغالگر سفارتخانههای خود در خاورمیانه از جمله کشورهای بحرین، اردن، مغرب، مصر و ترکیه تخلیه کرده است.
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، امروز (شنبه، ۲۱ اکتبر)، در «اجلاس صلح قاهره» که در حمایت از فلسطین برگزار شده، سخنرانی کرد.
وی در خصوص تلاش برنامهریزی شده رژیم صهیونیستی برای کوچاندن اجباری ساکنان نوار غزه، تصریح کرد: ما این مهاجرت را نخواهیم پذیرفت و با وجود همه چالشها در سرزمین خود باقی خواهیم ماند. درباره تجاوزهای اشغالگران، شهرکنشینان و افراطیها علیه مقدسات خود در قدس و مسجدالاقصی هشدار میدهیم. کوچ نخواهیم کرد، کوچ نخواهیم کرد، کوچ نخواهیم کرد و در سرزمین خود باقی خواهیم ماند.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بر رد کشتار غیرنظامیان از هر دو طرف و ضرورت آزادی غیرنظامیان، اسرا و بازداشتشدگان تاکید کرد و از شورای امنیت خواست تا به وظیفه خود در قبال حمایت از مردم فلسطین و اعطای عضویت کامل به کشور فلسطین و به رسمیت شناخته شدن آن از سوی همه کشورها تاکید کرد.
وی افزود: ما درباره بیرون کردن فلسطینیها از خانههایشان و کوچاندنشان به غزه، کرانه باختری و قدس هشدار میدهیم. ما به مشروعیت بینالمللی و توافقنامههای امضا شده برای دستیابی به اهداف ملی خود پایبندیم و درباره ادامه خشونت علیه غیرنظامیان از هر دو طرف هشدار میدهیم. امنیت و صلح محقق نخواهد شد، مگر با راه حل دو کشوری، پایان اشغالگری و حل و فصل مسئله آوارگان طبق قطعنامههای سازمان ملل با تضمینهای بینالمللی.
کامیون های حامل کمک های انسانی که از چند روز پیش، پشت درهای گذرگاه رفح در مرز مصر و نوار غزه منتظر اجازه ورود به این منطقه بودند، امروز ساعت ۱۰ به وقت محلی حرکت به داخل غزه را آغاز کردند.
سفارت آمریکا در سرزمینهای اشغالی پیش از این گزارش داده بود که گذرگاه رفح ساعت ۱۰ صبح امروز (شنبه) به وقت محلی باز می شود.
این سفارتخانه افزوده بود که روشن نیست چه تعداد از اتباع خارجی میتوانند از آن خارج شوند.
رسانه های رژیم صهیونیستی نیز گزارش داده بودند که ورود کامیون های حامل کمک های انسانی به گذرگاه رفح و ورود به غزه از ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی است و شش ساعت طول خواهد کشید.
این رسانه ها افزودند: روند ورود کامیون ها به نوار غزه تحت نظارت و کنترل اسرائیل، آمریکا و مصر خواهد بود.
خبرگزاری بلومبرگ نوشت: آمریکا و رژیم صهیونیستی بر سر ایجاد یک دولت موقت با حمایت سازمان ملل با یکدیگر گفت و گو کرده اند. به نوشته این خبرگزاری، دو طرف ضمن تاکید بر نقش مهم کشورهای عربی منطقه در حمایت از چنین دولتی، نسبت به آن تردید دارند.
به گفته منابع نزدیک به این مذاکرات، مقام های آمریکایی و اسرائیلی در مورد احتمالاتی از جمله روی کار آمدن یک دولت موقت با حمایت سازمان ملل متحد و مشارکت دولت های عربی گفت و گو کرده اند.
مطابق گفته این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، هنوز جزئیات چندانی از این مذاکرات اعلام نشده و و ادامه این گفت و گوها به تحولات آینده بستگی دارد.
بلومبرگ در ادامه این گزارش به حمله زمینی قریب الوقوع رژیم صهیونیستی به غزه اشاره کرد و افزود: مقام های این رژیم از یک سو ادعا می کنند که قصد اشغال غزه را ندارند، اما از سوی دیگر حکومت حماس بر این منطقه را به ویژه پس از حمله روز ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) موسوم به طوفان الاقصی، غیرقابل قبول می دانند.
از همین رو واشنگتن نگران است که اسرائیل برای حمله زمینی به غزه به اندازه کافی همه جوانب را در نظر نگرفته باشد. آمریکا همچنین نگران است که حمله به غزه بدون هدف مشخص به یک درگیری منطقه ای تمام عیار بدل شود.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در همین خصوص مدعی شد: تمرکز در حال حاضر بر اتحاد جهان علیه حماس و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه در سریعترین زمان ممکن است.
این خبرگزاری در ادامه با بیان اینکه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نگرانی های بسیاری نسبت به حمله زمینی اسرائیل به غزه دارد، افزود: در دو هفته گذشته از حمله حماس به اسرائیل، تیم بایدن به دنبال ایجاد توازن در حمایت از اسرائیل از یک سو و نگرانی درباره بحران انسانی در حال گسترش در غزه از سوی دیگر بوده است.
به نوشته بلومبرگ، آمریکا و متحدانش در بخشی از گفت و گوهای جاری اخیر بر سر کاهش زمان تهاجم به منظور فراهم کردن فرصت بیشتر برای فرار مردم عادی از شمال غزه و مذاکرات محرمانه با میانجیگری قطر برای آزادی اسرای اسرائیلی در دست حماس تمرکز کرده اند.
از سوی دیگر برخی ناظران ایجاد یک دولت موقت در غزه بدون حماس را دشوار ارزیابی کرده اند؛ ویلیام آشر تحلیلگر ارشد سابق خاورمیانه در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، ایجاد یک دولت موقت را بسیار دشوار ارزیابی کرده و حمایت دولت های عربی از چنین طرحی را به مراتب چالش برانگیزتر از ایجاد یک دولت موقت دانسته است.
آشر در این خصوص گفت: چنین طرحی با حمایت دولت های عربی منطقه، مستلزم تغییر اساسی در نحوه همکاری این کشورها است. در این مسیر اعتماد کشورهای عربی به اسرائیل باید پیش از گذشته شود که بعید است.
از سوی دیگر، یوآف گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیروز جمعه گفت که اسرائیل نمی خواهد پس از پایان عملیات نظامی، غزه را تحت کنترل خود بگیرد. وی به کمیته امور خارجه و دفاع پارلمانی در تل آویو گفت که اسرائیل قصد دارد خود را از غزه جدا کند و یک واقعیت امنیتی جدید در منطقه ایجاد کند.
«ایتان داویدی» رئیس شهرک صهیونیست نشین مارگالیوت در شمال فلسطین اشغالی افزود: ما هنوز زنده ایم، زیرا حزب الله هنوز تصمیم به کشتن ما نگرفته است.
وی افزود: اگر وضعیت را تغییر ندهیم، هیچ کسی حاضر نخواهد شد، در شهرک های نزدیک حصار مرزی با جنوب لبنان زندگی کند.
منابع خبری پیشتر نیز اعلام کرده بودند که صهیونیستها درحال تخلیه مناطق مرزی سرزمینهای اشغالی با لبنان هستند.
وزارت بهداشت در نوار غزه، اعلام کرد که شمار شهدای نوار غزه از چهار هزار نفر فراتر رفته است.
وبگاه خبری فلسطین الیوم نوشت، «۱۴ روز از حملات اشغالگران صهیونیستی به غیرنظامیان در غزه گذشت و در این مدت (تا دیروز جمعه) ۴۱۳۷ فلسطینی شهید و ۱۳۱۶۲ نفر مجروح شدند».
وزارت بهداشت در غزه دیروز جمعه در بیانیه خود اعلام کرد که ۷۰ درصد شهدای غزه، زن، کودک و سالخورده هستند.
همچنین اشرف قدره سخنگوی وزارت بهداشت غزه گفت: اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۷ کشتار در غزه انجام دادند که در پی آن ۳۵۲ نفر شهید و ۶۶۹ نفر مجروح شدند.
طبق این گزارش، رژیم صهیونیستی از ابتدای تجاوز (طی دو هفته) به ۵۲۱ خانواده و منزل مسکونی آنان حمله کردهاند که نتیجه آن ۳۱۰۹ شهید بوده است.
اشرف قدره همچنین اعلام کرد، هنوز بسیاری از قربانیان زیر آوار هستند و وزارت بهداشت تا الان ۱۴۰۰ اعلامِ مفقودی دریافت کرده که ۷۲۰ نفرش، کودک است.
بنا بر این گزارش، ۷ بیمارستان و ۲۱ مرکز بهداشتی در پی حملات اسرائیل یا در نتیجه اتمام سوخت از مدار خدمت خارج شده است.
همچنین، کادر پزشکی تا الان (طی دو هفته) ۴۶ شهید و ۸۵ مجروح داده و ۲۳ خودرو امداد منهدم یا از مدار خدمت خارج شده است.
شیخ محمد بن زاید آل نهیان رئیس امارات متحده عربی تلفنی با لوید آستین وزیر دفاع آمریکا گفت وگو کرد.
بر اساس این گزارش، دو طرف بر اولویت حفاظت از جان غیرنظامیان مطابق با قوانین بشردوستانه بین المللی در جنگ بین حماس و رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
محمد بن زاید در این تماس بر اهمیت تلاش برای تامین امنیت کریدورهای فوری بشردوستانه برای رساندن کمکهای امدادی و پزشکی به غزه با توجه به بدتر شدن شرایط انسانی که غیرنظامیان در این باریکه با آن مواجه هستند، تاکید کرد.
رئیس امارات همچنین تشدید تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای یافتن افق سیاسی روشن جهت دستیابی به صلحی عادلانه و همهجانبه به نفع همه مردم منطقه و به گونهای که امنیت و ثبات منطقه را حفظ کند را مورد تاکید قرار داد.
محمد بن زاید و وزیر دفاع آمریکا در ادامه این رایزنی تلفنی در مورد تحولات خطرناک در حال وقوع در منطقه و تشدید تنشها که تهدیدی برای گسترش چرخه خشونت و بی ثباتی در خاورمیانه است و شانس دستیابی به صلح در منطقه را تضعیف میکند، گفت وگو کردند.
در این تماس همچنین ابعاد مختلف همکاریهای مشترک میان دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سازمان ملل اعلام کرد که تقریبا ۴۹۳ هزار زن و دختر در غزه مجبور به مهاجرت و ترک خانه خود شدند.
اخیرا دفتر سازمان ملل برای امور هماهنگیهای بشردوستانه اعلام کرد که حدود ۱.۴ میلیون نفر در غزه آواره و بیش از ۵۴۴ هزار نفر در ۱۴۷ پناهگاه اضطراری سازمان ملل اسکان داده شدهاند.
«رای الیوم» در مطلبی به دلایل بمباران سنگین و جنون وار رژیم صهیونیستی نوار غزه پرداخته و آورده است: «گنج گمشده» این راز خشم اسرائیل در بمباران شدید علیه غزه و همان چیزی است که به شدت به دنبال یافتن آن هستند. اطلاعات مخفی و امنیتی در دست مقاومت افتاده و اسرار و طرحها و نقشههایی که منطقه را دگرگون میسازد و اشغالگران را مجبور به تغییر نقشه خود می کند. آنچه در دست مقاومت افتاده، چیست؟
این رسانه ادامه میدهد: غزه از روز اول شروع عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر جاری در معرض بمباران شدیدی قرار دارد که کل منطقه از سالهای طولانی شاهد آن نبوده است. حجم ویرانی که جنگنده های اشغالگران اسراییلی برجای گذاشتهاند، از حد فراتر رفته و حتی از آن به عنوان «هیروشیمای دوم» نام برده میشود.
این بمباران و ویرانی شدید فقط به خاطر تقویت قدرت مقاومت فلسطین و موفقیت آن در رخنه به مرزها و داخل شهرک های اطراف غزه و درگیری مستقیم با نظامیان اشغالگر و حتی به اسارت گرفتن شخصیت های امنیتی و نظامی در ارتش و سرویس های اطلاعاتی اسرائیل نیست، بلکه اسرار دیگری دارد.
رسانه های صهیونیستی ساعاتی پس از حمله غافلگیرکننده بر این گنج امنیتی بسیار محرمانه و خطرناکی که در دست مقاومت افتاده است، تمرکز کردند، اما اندکی بعد به دستور مستقیم سرویس امنیتی رژیم اسرائیل به خاطر خطرناک و محرمانه بودن موضوع، بحث این پرونده قدغن شد.
رای الیوم اضافه می کند: تحلیل های نخست راجع به این موضوع حاکی از دستیابی رزمندگان گردان های القسام به این گنج خطرناک از داخل یکی از مراکز نظامی مجاور غزه در جریان عملیات طوفان الاقصی و انتقال آنها به غزه به شکل کاملا محرمانه است. به طور تلویحی، برخی فرماندهان القسام و سخنگوی آن از دستیابی به گنجی خبر دادند که چهره منطقه را به طور کلی تغییر و رژیم اسرائیل را به شدت در تنگنا قرار خواهد داد.
اما گنج مورد نظر چیست؟«نقشه تونل زیرزمینی غزه، مراکز نظامی مهم، شماره و محل جاسوسانی که به نفع رژیم اسرائیل فعالیت میکنند و بانک اهداف»، این جزئیات گنجی است که بسیاری از تحلیلگران و ناظران امور احتمال میدهند که به دست حماس افتاده و به عنوان برگه و اهرمی به مراتب قوی تر از اسیرانی است که در جریان عملیات به شهرک های اطراف غزه به چنگ آورده است.
به نوشته این روزنامه، اشغالگران صهیونیستی ادعا میکنند که به دنبال یافتن اسیرانی هستند که نزد مقاومت فلسطین است، اما واقعیت امر این است که این گنج امنیتی، دغدغه اصلی آن است و به همین علت کل منطقه را ویران میکنند تا این اطلاعات را به چنگ بیاورند یا آن را بسوزانند.
در همین حال، روزنامه ایندیپندنت به این موضوع پرداخته و به نقل از یک منبع جنبش حماس، آورده که این جنبش گنج امنیتی راهبردی هنگام حمله نیروهایش به مراکز صهیونیستی در مرز با غزه دست یافته است.
این منبع گفت: افسران سرویس اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل در روز حمله حماس، آماده ملاقات با کارگران غزه که در سرزمین های اشغالی کار می کردند، با هدف دستیابی به اطلاعات درباره مقاومت فلسطین بودند که با حمله رزمندگان حماس به دفاتر آنها و به چنگ آوردن پرونده ها و سیستم های رایانه مخصوص آنها، غافلگیر شدند.
این منبع افزود: این سیستم ها حامل اطلاعات بسیار زیادی است به حدی که رمزگشایی و تحلیل آن به ماهها زمان نیاز دارد. این حادثه هنگام حمله به گذرگاه «ایرز» رخ داده و نیروهای مقاومت افسرانی از سازمان جاسوسی اسرائیل را بازداشت کرده اند که در گذرگاهی حضور داشتند که کارگران فلسطینی که در داخل اراضی اشغالی از آن استفاده میکنند.
حماس به فهرست اسامی آنها که با سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی همکاری میکنند و راههای ارتباط گیری با آنها و شیوه فعالیت و استقرار در غزه، دست یافتهاند.
این منبع وابسته به حماس تاکید کرده که منتظر پایان جنگ است تا جاسوسان اسرائیلی را بازداشت کند و این یک ضربه امنیتی است که تاثیرش از حمله نظامی کمتر نیست.
در درگیریهای بامداد امروز شنبه در اریحا دو جوان فلسطینی به ضرب گلوله اشغالگران صهیونیست زخمی شده و تعدادی دیگر از آنها بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری قدس پرس، به گفته برخی منابع محلی در اریحا، بامداد امروز در پی یورش نیروهای اشغالگر صهیونیستی به دو اردوگاه عقبه جبر و عین السلطان در این شهر، واقع در شرق کرانه باختری، دو جوان فلسطینی به ضرب گلوله اشغالگران زخمی شده و تعدادی دیگر نیز بازداشت شدند.
به گفته این منابع، اشغالگران با گلوله واقعی به سمت جوانان فلسطینی شلیک کردند که در نتیجه آن یکی از آنها از ناحیه کمر و دومی از ناحیه دست زخمی شد، همچنین اشغالگران خمیس الصرفندی، کارمند دانشگاه الاستقلال را از اردوگاه عقبه جبر و یک جوان فلسطینی به نامه سلیمالن ابو رومی را از منزلش در اریحا بازداشت کردند.
منابع یاد شده اظهار کردند، اشغالگران همراه با یک دستگاه بلدوزر به منزل ماهر شلون اسیر ۴۴ ساله فلسطینی واقع در اردوگاه عقبه جبر یورش برده و مقدمات تخریب آن را آغاز کردند.
همچنین آنها به خانواده محمود عید، جوان فلسطینی ساکن اردوگاه عین السلطان حکم بازرسی نشان داده و به تعدادی دیگر از خانههای واقع در اردوگاه یورش برده و آنها را تفتیش کردند.
شهادت نوجوانی فلسطینی به ضرب گلوله صهیونیستها در اریحا
نوجوانی فلسطینی در حمله اشغالگران به شهر اریحا در کرانه باختری به شهادت رسید.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، منابع محلی اعلام کردند که محمد عواجنه نوجوان فلسطینی در جریان یورش نظامیان اشغالگر اسرائیلی به اردوگاه عقبه جبر در اریحا به ضرب گلوله به شهادت رسیده است.
در حمله صهیونیستها به اردوگاه عقبه جبر ۴ نفر هم زخمی شدند.
با شهادت این نوجوان، شمار شهدای کرانه باختری از آغاز نبرد طوفان الاقصی در هفتم اکتبر به ۷۶ نفر افزایش یافت.
دفتر سازمان ملل برای امور هماهنگیهای بشردوستانه اعلام کرد حدود ۱.۴ میلیون نفر در غزه آواره شده و بیش از ۵۴۴ هزار نفر در ۱۴۷ پناهگاه اضطراری سازمان ملل اسکان داده شدهاند.
بر اساس این گزارش، در ۲۴ ساعت گذشته نیز ۳۵۲ نفر در حملات رژیم صهیونیستی به غزه شهید شدند.
پیش تر وزرات داخله غزه اعلام کرده بود، در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی به غزه، ۵ هزار و ۵۰۰ ساختمان شامل ۱۴ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی به صورت کامل ویران شده است.
همچنین وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرده بود که از آغاز حملات اخیر رژیم صهیونیستی به غزه ۴ هزار و ۱۳۷ نفر شهید و ۱۳ هزار و ۱۶۲ نفر زخمی شدند.
انتشار تصاویر لحظه آزادی دو اسیر آمریکایی توسط حماس+ فیلم
ابو عبیده سخنگوی نظامی گردانهای قسام شاخه نظامی حماس اعلام کرد که در پی تلاشهای قطر و در راستای انگیزههای بشردوستانه دو اسیر آمریکایی (مادر و دختر) را آزاد کردیم.
وی در بیانیهای تاکید کرد که با این اقدام میخواهیم به مردم آمریکا و جهان ثابت کنیم که ادعاهای بایدن و دولت فاشیستی آن دروغین بوده و بی اساس است.
ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در پانزدهمین روز از جنگ خود علیه غزه به بمباران مناطق مسکونی ادامه داده که منجر به شهادت افراد بیگناه بیشتری شده است.
وزارت بهداشت فلسطین از شهادت بیش از ۴۱۳۷ فلسطینی و مجروح شدن ۱۳۰۰۰ فلسطینی خبر داد و هلال احمر تأیید کرد که هشدار رژیم صهیونیستی را برای تخلیه فوری بیمارستان قدس در منطقه تل الهوا در غزه به منظور آمادگی برای بمباران آن دریافت کرده است.
سازمان هلال احمر فلسطین خاطرنشان کرد که بیمارستان قدس که اشغالگران خواستار تخلیه فوری آن شدهاند، شامل بیش از ۴۰۰ بیمار است.
هلال احمر فلسطین افزود: این بیمارستان همچنین شامل ۱۲ هزار غیرنظامی آواره است. این سازمان از جهان خواست اقدام فوری برای جلوگیری از وقوع یک قتل عام جدید در بیمارستان قدس انجام دهند تا آنچه در بیمارستان المعمدانی رخ داد، اتفاق نیفتد.
مدیر هلال احمر فلسطین در غزه به المیادین گفت: ارتش اسرائیل به ما دستور تخلیه فوری بیمارستان قدس و انتقال افراد حاضر در آن به جنوب غزه را داده است.
این در حالی است که خبرنگار المیادین در غزه تاکید کرد که اکثر جادههای منتهی به بیمارستان قدس ویران شده و هرگونه تخلیه آوارگان به زمان زیادی نیاز دارد. وی اشاره کرد که آنچه در بیمارستان المعمدانی رخ داد میتواند تکرار شود.
خبرنگار المیادین همچنین با بیان اینکه حملات هوایی و توپخانهای رژیم صهیونیستی از صبح امروز منازل شهروندان در مناطق مختلف غزه را هدف قرار داده است، اعلام کرد: در حملات رژیم صهیونیستی به منازل شهروندان در بامداد امروز، شنبه دهها شهید جان باختند.
خبرنگار الجزیره نیز گزارش داد که بمباران رژیم صهیونیستی که خانهای در محله التفاح در شرق غزه را هدف قرار داد، شهدا و مجروحانی برجای گذاشت.
به گفته این خبرنگار، بیش از ۳۰ شهید در حملات صهیونیستها در ساعات گذشته جان باختند.
همچنین یک منبع پزشکی به الجزیره گفت که در پی حمله رژیم صهیونیستی که خانه خانواده زعرب در رفح در جنوب نوار غزه را هدف قرار داد، ۱۰ شهید از زیر آوار بیرون کشیده شدند.
این در حالی است که بمباران رفح در حالی صورت گرفته که انتظار میرفت گذرگاه رفح باز شود آنهم پس از آنکه جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرد که از اسرائیلیها و عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهوری مصر برای باز کردن گذرگاه و اجازه ورود ۲۰ کامیون کمکرسانی به این گذرگاه ظرف ۲۴ یا ۴۸ ساعت آینده تعهد گرفته است.
منابع رسانهای اعلام کردند، اطراف مجتمع پزشکی الشفا در شهر غزه نیز آماج حملات صهیونیستها قرار گرفت.
بمباران اسرائیل ۵۵۰۰ ساختمان مسکونی را به طور کامل تخریب کرده است
سلامه معروف، رئیس دفتر رسانهای دولت غزه - عصر جمعه - اعلام کرد که ۵۵۰۰ ساختمان مسکونی در غزه که شامل ۱۴ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی بود در نتیجه بمباران رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر به طور کامل تخریب شده است.
سلامه افزود: حدود ۱۳۳ هزار و ۳۷۰ واحد مسکونی دچار خسارت جزئی شدند که ۱۰ هزار و ۱۲۷ واحد مسکونی غیرقابل سکونت هستند.
به گزارش روزنامه قدس پرس، علاوه بر آن ۶۲ دفتر دولتی و دهها تاسیسات عمومی و خدماتی نیز ویران شدهاند.
سلامه معروف، رئیس دفتر رسانهای دولت غزه اعلام کرد: اشغالگران رژیم صهیونیستی تاکنون ۱۷ مسجد و کلیسا را در نتیجه تجاوزات مستمر به نوار غزه تخریب کردهاند.
معروف گفت که اشغالگران، با نادیده گرفتن حرمت این اماکن مذهبی و حفاظتی که طبق قوانین بشردوستانه از آنها باید حفاظت شود، هدف قرار دادن اماکن مذهبی اسلامی و مسیحی را افزایش میدهد.
وی افزود: اشغالگران مستقیما کلیسای ارتدوکس یونان را بمباران کردند و در حالیکه دهها خانواده در آنجا پناه گرفته بودند ۲۰ شهید بر جای گذاشتند. هواپیماهای اشغالگر همچنین مسجد عمری در شهر جبالیا را تخریب کردند
تایم: اسرائیل راهبردی برای بعد از حمله زمینی به غزه ندارد
نشریه تایم در گزارشی نوشت رژیم اسرائیل طی سالهای گذشته همواره تلاش کرده از وقوع درگیری تمامعیار با حماس جلوگیری کند.
مطابق این گزارش، ارزیابی تلآویو این بود که وجود یک قدرت محدودشده برای کنترل غزه بهتر از وضعیت خلا قدرت در آنجا است. به همین دلیل نتانیاهو و دستگاه امنیتی او در تلاش بودند از طریق انجام حملات هوایی روزمره تهدیدهای ناشی از حماس را محدود کنند.
طبق نوشته تایم، بعد از عملیات حماس رژیم اسرائیل اعلام کرده که قصد حمله زمینی به غزه دارد و هدف نظامیاش را ریشهکن کردن حماس قرار داده است.
با این حال، پرسش سختی که اکنون به صورت بیسر و صدا توسط مقامهای اسرائیلی پرسیده میشود این است که «بعد از حماس چه؟»
تایم اشاره کرده اسرائیل نگران است که ایجاد خلا قدرت در غزه موجی از بیثباتی و آشفتگی با تبعات درازمدت برای این رژیم به همراه خواهد آورد.
به نوشته این نشریه، فلسطینیها در صورت وقوع چنین اتفاقی یک جنگ نامتقارن تمامعیار علیه نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در غزه و در فلسطین اشغالی آغاز خواهند کرد.
پیش از این تحلیلگران به دلایل متعددی درباره نگرانیهای رژیم صهیونیستی از حمله زمینی به غزه اشاره کردهاند. هراس از باز شدن همزمان جنگ در چند جبهه، نگرانی بابت جان اسیران صهیونیست و افزایش فشارهای جهانی از جمله دلایلی بوده که تا پیش از این درباره نگرانیهای رژیم صهیونیستی از آغاز حمله زمینی به غزه مورد اشاره قرار گرفتهاند.
دنیس راس، تحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا به تایم گفت: «زمان فکر کردن به یک روز بعد، وقتی که شما به آن روز میرسید نیست. باید قبل از رسیدن به آنجا درباره روز بعد فکر کرد.»
یورش شبانه نظامیان صهیونیست به کرانه باختری
نظامیان صهیونیست به شهرکهای بیتا، برقه، قصره، یتما و اردوگاه بلاطه در نابلس، شهرک رنتیس واقع در رام الله، شهر اریحا و البیره و اردوگاه عقبه جبر یورش بردند و دست به بازداشت گسترده فلسطینیان زدند.
بر اساس این گزارش، در جریان درگیری بین نظامیان صهیونیست و فلسطینیان در شهر اریحا یک جوان فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست شهید شد.
این گزارش میافزاید، در اردوگاه عقبه جبر واقع در کرانه باختری نیز چهار فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست زخمی شدند.
پیش تر وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده بود، از آغاز حملات اخیر رژیم صهیونیستی به غزه، ۸۳ فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست در کرانه باختری و قدس اشغالی شهید شدند.