بین الملل تابناک: پس از عملیات طوفان الاقصی توسط حماس که منجر به بزرگ ترین ضربه امنیتی-نظامی به اسرائیل در هفتاد سال اخیر شده است، این روزها انتقادات علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس در جامعه داخلی این رژیم به اوج رسیده است؛ انتقاداتی که نتانیاهو تلاش می کند از طریق حملات گسترده و وحشیانه علیه مردم غزه و انتقام گیری از آنها به آنها پاسخ دهد.
در همین راستا روزنامه تهران تایمز به یک فایل صوتی محرمانه از نخست وزیر سابق این رژیم دست یافته است. ایهود باراک که از چهرههای شناخته شده رژیم صهیونیستی است و بالاترین پستهای سیاسی و نظامی را تجربه کرده، در یک جلسه محرمانه که چند روز اخیر برگزار شده، وضعیت رژیم را این گونه تشریح می کند که اولا این شکست اساسی قابل پنهان کردن نیست و مسئولیت کامل آن با شخص نتیانیاهوست و باید او که اعتماد عمومی و ارتش را از دست داده، برود.
نکته دیگر آنکه وی تلویحی نسبت به عواقب حمله زمینی به غزه هشدار داده و پیروزی در آن را بعید میداند.
باراک همچنین روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «فرانس-۲۴» گفت: «بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اعتماد مردم و ارتش را به همراه ندارد.»
وی گفت که تهاجم زمینی به غزه هفتهها و شاید حتی چند ماه طول بکشد. نخستوزیر سابق رژیم اسرائیل، حمله حماس را «بزرگترین شکست در تاریخ اسرائیل» توصیف کرد، هم به این دلیل که تل آویو نتوانست از حمله جلوگیری کند و هم به دلیل تاخیر در اعزام نیرو به جنوب برای محافظت از صهیونیستها.
ایهود اولمرت: نتانیاهو تمام و بخشی از تاریخ شده است
نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی گفت: ما از عملیات حماس خبر نداشتیم و ممکن است این عملیات بسیار بزرگ، عواقب گسترده و بسیار فراتر از منطقه غزه داشته باشد.
ایهود اولمرت در پاسخ این سوال رادیو فردا که شما پیشتر، حماس و حزبالله لبنان را بازوهای کشیده ایران در جنوب و شمال اسرائیل توصیف کرده بودید؛ آیا فکر میکنید حمله اخیر حماس، بعد از چراغ سبز تهران اجرا شد، گفت: میدانید که قبل از حمله حماس، ما خبر نداشتیم که چنین برنامهای دارند. بنابراین اگر بخواهم متکبرانه ادعا کنم که نه تنها میدانم چطور این کار را کردند، بلکه حتی میدانم که دقیقاً چه کسی به آنها چراغ سبز نشان داد و حمله چطور اجرا شد، مقداری زیادهروی خواهد بود. آنچه میتوانم بگویم این است، کسی که حماس را هدایت میکند و به آن پول و تجهیزات و تسلیحات میدهد، ایران است. این حمله، عملیات بسیار بزرگی بود که میتواند عواقب گسترده و بسیار فراتر از منطقه غزه داشته باشد. بنابراین، فکر میکنم احتمال دارد ایران، درگیر برنامهریزی آن بوده باشد. حالا اینکه آیا ایران مجوز اجرای حمله، در این زمان مشخص را صادر کرده یا نه، نمیدانم. اما هیچ تردیدی ندارم که بدون حمایت ایران، حماس نمیتوانست دست به عملیات بزند؛ نه پولش را داشت، نه سلاح کافی و نه امکانات لجستیکی، که برای اجرای چنین عملیاتی، ضروری است.
وی افزود: من فکر میکنم آمریکا، از نقطه نظر دیگری -که البته متوجهش هستم و درکش میکنم- به موضوع نگاه میکند و میخواهد این وضعیت را، به همین منطقه محدود نگه دارد و جلوی گسترش احتمالیاش را بگیرد؛ چیزی که ممکن است عواقب بیشتر و جدیتری برای کل منطقه رقم بزند.
اولمرت همچنین گفت: فکر نمیکنم نیاز باشد که اسرائیل مستقیم با ایران درگیر شود. فکر نمیکنم در حال حاضر، چنین کاری به نفع اسرائیل باشد. فقط میتوانم بگویم که آمریکاییها دارند با ما همکاری میکنند که بتوانیم بحران را از نظر فیزیکی به منطقه کوچکتری محدود کنیم؛ یعنی اسرائیل و غزه، و نه فراتر از آن. از طرف دیگر، نمیشود این واقعیت را نادیده گرفت که بدون حمایت ایران، حزبالله و حماس، حداقل توان، تجهیزات، تسلیحات و حداقل پول مورد نیاز برای فعالیت عملیاتی در این ابعاد را نداشتند.
رادیو فردا میگوید: سال ۲۰۰۶، وقتی نخستوزیر بودید، باید با تبعات جنگ دوم حزبالله دست و پنجه نرم میکردید. جنگی که به عنوان اولین نبرد نیابتی ایران و اسرائیل شناخته میشود. گرچه ابعاد آن جنگ، از درگیری فعلی به مراتب کوچکتر بود، باعث شد شما به سوءمدیریت جنگی متهم شوید... الان وقوع حمله اخیر حماس، خیلیها را در گوشه و کنار جهان -و از جمله خود اسرائیل- شوکه کرده است. باور اینکه چنین اتفاقی، درست زیر بینی ارتش و سرویسهای اطلاعاتیاش افتاده، آسان نیست. به نظر شما، مشکل کار، چه بود؟
اولمرت: ای کاش میدانستم. مطمئن نیستم که جواب را بدانم. به نظرم هنوز خیلی زود است. اما یک چیز کاملاً روشن است؛ اینکه شکست خوردیم. منظورم از نظر نظامی است. این باورنکردنی است و بدون بروز یکاشتباه و شکست اساسی نظامی، نمیتوانست اتفاق بیفتد. اما در مورد خود این اشتباه، اینکه چطور خبردار نشده بودیم، یا چطور نتوانستیم نشانههایی را که از تحرکات حماس دریافت کرده بودیم به درستی تفسیر کنیم، چیزی است که باید بررسی شود. به نظرم تواناییهای حماس را دست کم گرفته بودیم. فکر میکردیم که مثلاً چه کار میتوانند بکنند؟ اصلاً چه دارند؟ مگر جرات میکنند حتی به اشغال جنوب اسرائیل فکر کنند؟ آن هم در مقابل اسرائیل قدرتمند. به نظرم اینها یک جور قضاوت اشتباه، ناشی از تکبر و غرور بیجا بود که تاوانش را هم دادیم. آن هم به دردناکترین و تلخترین شکل ممکن.
وی درباره تشکیل دولت اتحاد ملی و کابینه اضطراری گفت: به نظرم ترکیب این دو دولت و عضویت گانتز و آیزنکوت، دو تن از فرماندهان پیشین ارتش، پاسخی به یک خواسته پوپولیستی است. اسرائیلیها و در واقع مردم همهجا نه فقط اسرائیل، یک جور تمرکز قدرت را دوست دارند، چون به آنها حس بهتری میدهد. من هیچ فایده خاصی در تشکیل این دولت نمیبینم. فکر میکنم آنها از خارج از دولت هم میتوانند در صورت نیاز به نخستوزیر مشاوره بدهند و به نظرم تشکیل این دولت ممکن است باعث به وجود آمدن انتظارات غیرواقعی از عملیات نظامی اسرائیل بشود و آن وقت، اگر انتظاراتی که از قبل به وجود آمده پاسخ داده نشد، ممکن است منجر به ضربه به مراتب بزرگتری به فضای جامعه و روحیه مردم شود.
او درباره ادعای دولت نتانیاهو درباره نابودی کامل حماس و کشتن همه سرانش، و شکل دادن یک خاورمیانه جدید و اینکه آیا با نتانیاهو همنظر است، گفت: من هیچوقت نگفتم که همه اعضای حماس را میکشیم و کل این سازمان را نابود میکنیم. من این را نگفتم. هیچوقت چنین ایدهای نداشتم و تصور نکردم و نمیکنم که چنین کاری، شدنی و واقعبینانه باشد. نتانیاهو این حرف را میزند، که ناشی از استیصال خود اوست. آن هم به دلیل شوک و فشاری که نه تنها از طرف افکار عمومی اسرائیل، بلکه بخصوص از طرف گروهی از حامیان خودش، به او وارد شده، معتقدم که بعضی از این دست صحبتها، ادعاهایی هستند که باعث ایجاد انتظارات غیرواقعبینانه، برای دستیابی به نتایجی به شدت دور از دسترس میشوند. اولمرت افزود: نتانیاهو تمام شده و بخشی از تاریخ گشته است. فعلاً رسما به عنوان نخستوزیر کار میکند، اما تا رفتنش، فرصت خیلی کوتاهی مانده است.
نمی خواهیم به خاطر نتانیاهو بمیریم!
«دان شیلون» یکی از خبرنگاران و تولیدکنندگان تلویزیون رژیم صهیونیستی از مقامات رژیم صهیونیستی خواست که درنگ نکنند و فورا «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر فعلی رژیم را محاکمه کنند.
خبرنگار و تولید کننده تلویزیون با بیان اینکه نتانیاهو باید سریع محاکمه شود، گفت: او یک جنایتکار جنگی است.
از سوی دیگر، شماری از صهیونیستها با برگزاری تظاهرات علیه کابینه رژیم صهیونیستی شعار دادند: ما نمیپذیریم که یهودیان به خاطر بقای نتانیاهو در قدرت بمیرند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.