بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد نوزدهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس از موضع روسیه و چین در شورای امنیت تقدیر و تشکر کرد.
به گزارش خبرگزاری سما، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس از موضع روسیه و چین در شورای امنیت و وتوی پیش نویس قطعنامه آمریکا که در حمایت از رژیم صهیونیستی است تقدیر و تشکر کرد.
وی همچنین تاکید کرد که از تمام کشورها در داخل و خارج شورای امنیت که خواستار توقف تجاوزها علیه نوار غزه شدهاند تشکر میکنیم.
اسماعیل هنیه در بخش دیگری خاطرنشان کرد که از جامعه بینالمللی میخواهیم که رژیم صهیونیستی را به احترام اصول حقوق بشر و اجرای قانون بین المللی انسانی ملزم کند.
شبکه «المیادین» بامداد پنجشنبه گزارش داد که رژیم موقت صهیونیستی به آسمان شهرک «العدیسه» واقع در جنوب لبنان منور شلیک کرده و در حال تیراندازی به آن منطقه است.
برخی منابع غیررسمی نیز با اعلام خبر شنیدهشدن صدای انفجار در منطقه «الجلیل» در شمال فلسطین اشغالی، از سرنگونی یک فروند هواگرد کوچک خبر دادند.
دقایقی بعد خبرنگار المیادین به نقل از منابع صهیونیست گزارش داد که دلیل انفجار در منطقه «معالوت ترشیحا» واقع در شمال فلسطین اشغالی، ساقطشدن یک فروند هواپیمای بدون سرنشین رژیم تلآویو است.
وزارت بهداشت فلسطین در تازهترین آمار خود از افزایش شمار شهدای جنگ غزه به هفت هزار و ۱۶۵ نفر خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، از مجموع شهدای غزه حدود سه هزار نفر کودک و بیش از یکهزار و ۳۰۰ نفر هم زن هستند.
در حمله دیشب جنگندههای متجاوز ارتش رژیم صهیونیستی به تعدادی خانه در خان یونس در جنوب نوار غزه، ۱۴ فلسطینی به شهادت رسیده و بیش از ۸۲ نفر دیگر زخمی شدند و شماری هم هنوز زیر آوار هستند.
همچنین منابع پزشکی اعلام کردند که در بمباران دیروز برج میکونی تاج و خیابان یرموک و جلاء در شهر غزه، ۳۳ فلسطینی شهید شدند و اجساد آنها از زیر آوار بیرون کشیده شده است.
روسیه و چین از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل علیه پیش نویس قطعنامه آمریکا در مورد غزه استفاده کردند.
نماینده روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که آمریکا نمیخواهد قطعنامههای سازمان ملل تاثیری بر عملیات اسرائیل علیه غزه بگذارد.
وی هشدار داد که نقض قوانین بینالمللی، توسعه درگیری در خاورمیانه و چه بسا خارج از آن را بوجود خواهد آورد.
نماینده روسیه گفت: «پیش نویس قطعنامه آمریکا به معمای گرفتن اجازه از سازمان ملل برای ادامه حملات اسرائیل است».
وی افزود: «پیش نویس قطعنامه آمریکا نمی تواند به تصویب برسد چون اعتبار شورای امنیت سازمان ملل را به طول کامل از بین میبرد».
نماینده چین در سازمان ملل نیز در توجیه وتوی پیش نویس قطعنامه آمریکا گفت: «در پیش نویس قطعنامه آمریکا هیچ اشارهای به اشغال فلسطین از مدتها پیش، نشده است».
وی افزود که چین به نفع پیش نویس قطعنامه روسیه در خصوص غزه رای خواهد داد.
نماینده چین در سازمان ملل تاکید کرد: «ما باید نگرانیهای امنیتی هر دو طرف را و نه فقط طرف اسرائیلی را در نظر بگیریم».
از سوی دیگر «واسیلی نبنزیا»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشستی در روز سه شنبه در شورای امنیت گفت، کشورش از سالها قبل هشدار داده بود تنشها در حوزه غرب آسیا رو به افزایش هستند تا اینکه ریسک انفجار این تنشها به بیشترین حد رسیده و این انفجار اتفاق افتاد.
به نوشته خبرگزاری «تاس»، نبنزیا در جلسه مناظره علنی شورای امنیت درباره وضعیت در غرب آسیا گفت: «رخدادهای غمانگیز این منطقه ریشه در نقش مخرب دیرینهای که واشنگتن ایفا کرده و سیاستش در تخریب روند حلوفصل مسائل اساسی جنگ قدیمی در آنجا دارند. به بیانیههای ما درباره خاور میانه نگاه کنید. ما به همراه بسیاری از طرفهای دیگر از سالها قبل هشدار دادهایم که تنشها در این منطقه به آستانه انفجار رسیدهاند. حالا این انفجار اتفاق افتاده است.»
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه چهارشنبه هشدار داد که حمله زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه یک اشتباه خواهد بود.
مکرون در سفر به مصر گفت: فرانسه حق اسرائیل برای دفاع از خود را به رسمیت میشناسد.
وی افزود: اگر مداخله زمینی، یک عملیات گسترده باشد و غیرنظامیان را به خطر اندازد، به نظر من این اقدام اسرائیل یک اشتباه خواهد بود.
منابع رسانهای چهارشنبه شب از اخراج سفرای کشورهای حامی رژیم صهیونیستی از لیبی در اعتراض به تداوم جنگ علیه نوار خزه خبر دادند.
خبرگزاری شهاب در این باره اعلام کرد که دولت لیبی سفرای کشورهای انگلیس، آمریکا، فرانسه و ایتالیا را به دلیل موضع دولتهایشان در قبال وضعیت غزه و حمایت آنها از جنایات رژیم صهیونیستی از طرابلس اخراج کرد.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که پارلمان لیبی بعد از ظهر امروز در پی ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در نوار غزه و حمایت کشورهای غربی از جنایات این رژیم، خواستار خروج سفرای کشورهای حامی این رژیم از این کشور شد.
پارلمان لیبی در بیانیهای اعلام کرد: سفرای کشورهای حامی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه هرچه سریعتر خاک لیبی را ترک کنند.
پارلمان لیبی همچنین در تصمیمی دیگر خواستار توقف صادرات نفت این کشور به کشورهای حامی جنایات رژیم صهیونیستی در صورت تداوم این جنایات شد.
در بیانیه پارلمان لیبی همچنین آمده است: آنچه در نوار غزه رخ میدهد یک نسل کشی است.
دبیرکل سازمان ملل متحد پس از اظهارات شب گذشته خود درباره اینکه «حملات حماس بیدلیل انجام نگرفته» امروز (چهارشنبه) با بیان اینکه «اقدامات حماس را توجیه نکردم»، گفت: از سوءبرداشتها از اظهاراتم شوکه شدهام.
آنتونیو گوترش در یک عقبنشینی آشکار از اظهاراتش پس از فشارهای سنگین سیاسی رژیم صهیونیستی افزود: از سوءبرداشتها از اظهاراتم شوکه شدهام، گویی اقدامات حماس را توجیه کردهام، این حقیقت ندارد و خلاف آن صادق است.
دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته در جلسه شورای امنیت در عین حال که جانب حق را به طور کامل نگرفت و به مقاومت فلسطین حمله کرد اما در بخش دیگری از سخنان خود یک انتقاد ناچیز از رژیم صهیونیستی و عملکرد آن کرد که صهیونیست ها تاب همین انتقاد را نیز نیاورده و به شدت به او حمله کردند و حتی خواهان استعفای او شدند.
گوترش در بخش انتقادی سخنان خود از رژیم صهیونیستی گفته بود: مهم است که بدانیم حملات حماس در خلاء و ناگهانی رخ نداده است. مردم فلسطین ۵۶ سال در معرض اشغال خفه کننده قرار گرفته اند. سرزمین آنها به طور پیوسته توسط شهرک ها بلعیده شده و گرفتار خشونت شده است. اقتصاد آنها خفه شده؛ مردم آنها آواره و خانه هایشان ویران شده است. امید آنها به یک راه حل سیاسی برای حل مشکلات آنها نابود شده است.
وی اظهار داشت: ما باید از همه طرف ها بخواهیم که به تعهدات خود در چارچوب بین المللی پایبند باشند و به آنها احترام بگذارند. در اجرای عملیات نظامی مراقب باشند تا از جان غیرنظامیان محافظت کنند و به بیمارستان ها احترام بگذارند و از آنها محافظت کنند و از حمله به تاسیسات سازمان ملل که به بیش از ۶۰۰ هزار نفر فلسطینی پناه داده اند احترام بگذارند.
گلیعاد اردان نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در واکنش به سخنان گوترش مدعی شد: او شایستگی رهبری و دبیر کلی سازمان ملل را ندارد و فوری باید استعفا دهد. گفتوگو با این افراد که با عاملان جنایات علیه «اسرائیلیها» همدردی میکنند، هیچ فایدهای ندارد.
بنی گانتس در واکنش به اظهارات گوترش گفته بود: «روزگاری که دبیرکل سازمان ملل از تروریسم حمایت کند، برای همه دنیا روزگاری سیاه و تاریک خواهد بود و هیچ توجیهی برای کشتار غیرنظامیان وجود ندارد و کسی که در طرف درست تاریخ قرار نگیرد، مجازات خواهد شد و کسی که تروریسم را توجیه کند، شایسته نیست که به اسم جهانیان سخن بگوید!».
گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس در پاسخ به کشتار غیرنظامیان در غزه، تلآویو را موشک باران کرد.
برپایه این گزارش، آژیرهای خطر در مناطق مختلف تل آویو و به ویژه جنوب آن به صدا درآمده است.
در همین راستا، منابع خبری اعلام کردند آژیرهای خطر در پایگاه هوایی «پالماخیم» که در زمره حساسترین مراکز رژیم صهیونیستی قرار دارد، نیز به صدا درآمده است.
وزارت بهداشت غزه از افزایش شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۶هزار و ۵۴۶ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: تجاوزات رژیم صهیونیستی منجر به شهادت ۶هزار و ۵۴۶ نفر ازجمله ۲هزار و ۷۰۴ کودک شده است.
این وزارتخانه همچنین از افزایش شمار مجروحان در غزه به ۱۷ هزار و ۴۳۹ نفر خبر داد.
این وزارتخانه همچنین گزارش داد: آمار نشان میدهد که ۶۵ درصد از قربانیان هفته جاری در جنوب نوار غزه شهید یا زخمی شده اند؛ جایی که دشمن صهیونیستی ادعا میکند ایمن است.
حزب الله لبنان در بیانیهای از انهدام یک تانک ارتش رژیم صهیونیستی در حملات بعد از ظهر امروز به شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
به گزارش شبکه المیادین، در بیانیه حزب الله لبنان آمده است: نیروهای مقاومت یک تانک اسرائیلی را با موشک در موضع نظامی «افیفیم» هدف قرار داد و خدمه آن کشته یا زخمی شدند.
در همین حال، رژیم صهیونیستی از اصابت چهار راکت به شمال فلسطین اشغالی و گلوله باران منطقه مرزی جنوب لبنان خبر داد.
پیش از این، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد که یک موشک هدایت شونده ضد تانک از لبنان به سمت پایگاه «افیفیم» این رژیم شلیک شد.
رسانههای عبری نیز در این باره اعلام کردند که درپی این حمله چندین محور در جادههای حومه آویویم مسدود شد.
همچنین شبکه المیادین از حمله به موضع نظامی «البیاض» در شمال سرزمینهای اشغالی خبر داد.
المیادین در این باره اعلام کرد که موضع البیاض هدف حمله قرار گرفته و صدای چند انفجار از داخل شنیده شده است.
حزبالله لبنان طی روزهای اخیر و در پی جنایات هولناک رژیم صهیونیستی در نوار غزه و به خاک و خون کشیدن شمار زیادی از فلسطینیها در این شهر، مواضع نظامی این رژیم را در شمال سرزمینهای اشغالی هدف قرار داده است؛ موضوعی که سبب هراس صهیونیستهای شهرک نشین در این مناطق شده است. ارتش رژیم صهیونیستی نیز طی روزهای گذشته مناطق مرزی لبنان را هدف حملات توپخانه ای قرار داده است.
تاکنون دهها هزار صهیونیست از ترس حملات مقاومت از شهرکهای مرزهای لبنان خارج شدهاند.
در کیپ تاون، «ماندلا ماندلا»، نوه نلسون ماندلا که به اسلام گرویده است، از حقوق مردم فلسطین با برگزاری تجمعات دفاع میکند.
به گزارش فرانس 24، ماندلا ماندلا در تجمعی که در حمایت از فلسطین نزدیک سفارت رژیم صهیونیستی در پایتخت آفریقای جنوبی برگزار شد، در مصاحبهای گفت: «ما در کنار حماس و مقاومت فلسطین ایستادهایم. ما در کنار آنها میایستیم و میجنگیم تا مطمئن شویم آنها هم آزادی خود را به دست میآورند.»
به گفته رسانه فرانسوی، تظاهرات و تجمعات در آفریقای جنوبی در حمایت از فلسطین رو به افزایش است.
روزنامه صهیونیستی معاریو شدیدا از بنیامین نتانیاهو به خاطر تردیدش در اجرای حمله زمینی در نوار غزه انتقاد کرده و او را «بزدلترین رهبری که یهودیان در تاریخ به خود دیدهاند»، خواند.
این روزنامه عبریزبان نوشت: ترسو بودن نتانیاهو در جریان گفتوگوی اخیرش با جمعی از ژنرالهای بازنشسته نزدیک به فرماندهی ارتش شامل «اسحاق بریک» و «ایفی ایتام» مشخص شد.
اخیرا نشریه «العربیه» گزارش داد، «اسحاق بریک» ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی، عملیات احتمالی و غافلگیرانه حماس را پیش از «طوفان الاقصی» پیش بینی کرده بود. وی اخیرا در دیدار با نتانیاهو، شخصا در مورد «تله تهاجم به غزه» و احتمال تبدیل آن به فاجعهای با بهایی گزاف هشدار داد.
به نوشته معاریو، بریک اخیرا در دو دیدار با نتانیاهو تلاش کرد او را از حمله زمینی به غزه بدون جواب دادن به چند سوال اساسی شامل اهداف اصلی چنین حملهای و برآورد درباره مدت زمان عملیات و تلفات احتمالی آن و بررسی احتمالات درباره تشدید جنگ در چند جبهه بازدارد اما این هشدارها تنها باعث خشم نتانیاهو شد و او به دلیل ترس و تردید هنوز قادر به تصمیم گرفتن نیست.
به نوشته این رسانه صیهونیستی ظاهرا نتانیاهو بعدا از مقامات ارتش صهیونیستی خواستار پاسخ به این سوالها شد اما آنها پاسخهای درستی به او ندادهاند و همچنین با نقل قول از آریه درعی، رهبر حزب شاس نوشت که ارتش رژیم صهیونیستی برنامهای برای از بین بردن حماس ندارد.
معاریو برخی مسائل مرتبط با عملیات زمینی احتمالی صهیونیستها در غزه از جمله عدم وجود فهرستی واضح از اهداف، نامشخص بودن اینکه ارتش رژیم کی خواهد توانست «پیروز» شود و همچنین اینکه آرمان حماس از بین رفتنی نبوده و بعدا حامیان جدیدی پیدا خواهد کرد را بر شمرد.
این نشریه با این وجود مدعی شد، این ترس و مردد بودن نتانیاهو دارای مزایایی از جمله بی گدار به آب نزدن ارتش رژیم صهیونیستی و گرفتار نشدنش در باتلاق در غزه و همچنین وجود فرصت بیشتر برای دریافت کمکها و اطلاعات بیشتر از سوی آمریکا است.
منابع خبری بعد از ظهر امروز (چهارشنبه) از حمله موشکی از خاک لبنان به شمال فلسطین اشغالی خبر دادند.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد که یک موشک هدایت شونده ضد تانک از لبنان به سمت پایگاه «آویویم» این رژیم شلیک شد.
رسانههای عبری نیز در این باره اعلام کردند که درپی این حمله چندین محور در جادههای حومه آویویم مسدود شد.
همچنین شبکه المیادین از حمله به موضع نظامی «البیاض» در شمال سرزمینهای اشغالی خبر داد.
المیادین در این باره اعلام کرد که موضع البیاض هدف حمله قرار گرفته و صدای چند انفجار از داخل شنیده شده است.
در همین حال، شبکه الجزیره نیز از حملات توپخانهای ارتش رژیم صهیونیستی به مناطق مرزی لبنان خبر داد.
این شبکه همچنین از انهدام یک تانک ارتش رژیم صهیونیستی در آویویم خبر داده است.
الجزیره گزارش داد که یگان توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی حومه شهرک «مارون الراس» در بخش مرکزی جنوب لبنان را هدف حملات خود قرار داد.
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی هزینه مستقیم جنگ غزه برای این رژیم را روزانه ۲۴۶ میلیون دلار برآورد کرد.
به گزارش سایت الحره، بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی امروز چهارشنبه در مصاحبه با رادیوی ارتش این رژیم اظهار کرد: هزینه مستقیم جنگ علیه نوار غزه، روزانه یک میلیارد شکِل معادل ۲۴۶ میلیون دلار است.
اسموتریچ در ادامه گفت: بودجه سال ۲۰۲۳-۲۰۲۴ به دلیل جنگ غزه دیگر مناسب نیست و به زودی اصلاح خواهد شد.
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی از اینکه آژانس اعتبارسنجی «Standard and Poor's» پیشبینیهای خود درباره این رژیم را از «پایدار» به «منفی» کاهش داد، ابراز ناخرسندی نکرد.
او کاهش رتبه اعتباری اقتصادی رژیم صهیونیستی در این آژانس را نگرانکننده خواند اما گفت: فکر نمیکنم با وجود بحران این مساله موجب کسری بزرگی در اسرائیل شود.
اسموتریچ در ادامه این مصاحبه گفت: هنوز هزینههای غیرمستقیم این جنگ بر اقتصاد که به دلیل فراخوان جمعی سربازان ذخیره و حملات موشکی گسترده فلسطین دچار فلج نسبی شده، ارزیابی نشده است.
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در ادامه نیز از امیر یارون، رئیس بانک مرکزی این رژیم تقدیر کرد و گفت: او در کار خود از هیچ تلاشی فروگذاری نمیکند.
یارون قرار بود از سمت خود کنارهگیری کند اما به دلیل بحرانی که در حال حاضر برای این رژیم ایجاد شده، دوره مسؤولیتش تمدید شد.
این وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه نیز از پاسخ به این سوال که آیا یارون باید به صورت رسمی در سمتش باقی بماند یا نه، خودداری کرد و گفت: زمان برای نفس کشیدن نداریم بنابراین الآن به این سوال پاسخ نخواهیم داد.
وزیر خارجه ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای قطری خود در دوحه، حملات رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در نوار غزه را جنایت علیه بشریت توصیف کرد.
هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در این کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد: هدف قرار دادن برادران فلسطینی ما بدون تبعیض میان کودکان، بیماران و سالمندان حتی در مدارس، بیمارستانها و مساجد، جنایت علیه بشریت است.
طبق گزارش شبکه الجزیره، وی در اولین انتقاد روشن ترکیه از مواضع اروپایی و آمریکایی در مورد تجاوز رژیم صهیونیستی در نوار غزه تأکید کرد: کسانی که تحت پوشش همبستگی از جنایات اسرائیل تمجید میکنند؛ شرکای جنایت در نوار غزه هستند.
فیدان از رژیم صهیونیستی خواست تا در این اشتباهات خود بازنگری کند.
وی همچنین هشدار داد که حمله زمینی به غزه به یک قتل عام کامل منجر خواهد شد.
وزیر خارجه ترکیه خاطرنشان کرد: بحران این بار بسیار بزرگ است و خطرات بسیار زیادی وجود دارد و راه حل سیاسی نباید به تعویق بیفتد. اسرائیل باید متوجه شود که نمیتواند خواستههایش را با خشونت و ظلم برآورده کند.
وی اعلام کرد که کشورش در حال حرکت و تلاش در دو مسیر عدم تعمیق بحران فعلی و عدم تکرار آن در آینده است.
محمد بن عبد الرحمن آل ثانی، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر نیز در این کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد: اسرائیل با بمباران مدارس و بیمارستانها مرتکب مجازات جمعی میشود.
وی گفت: ما بار دیگر بر موضع ثابت قطر مبنی بر محکوم کردن هدف قرار دادن غیرنظامیان تاکید میکنیم و کلیه طرفهای عامل نقض حقوق بینالملل باید مجازات شوند.
وزیر امور خارجه قطر ادامه داد: ما سیاست مجازات جمعی در قبال نوار غزه و ساکنان آن را محکوم میکنیم. ما با طرف ترکیهای درباره ضرورت کاهش تنش منجر به آتش بس کامل گفتوگو کردیم.
محمد بن عبد الرحمن همچنین تاکید کرد: ما با ترکیه بر اهمیت ارائه کمک به ساکنان نوار غزه و جلوگیری از کوچ اجباری آنها تأکید میکنیم.
وی ادامه داد: ما همچنین اظهارات تحریک آمیز برخی از مقامات اسرائیل، و طرح اتهاماتی علیه قطر را محکوم میکنیم.
یک خبرنگار تحقیقی آمریکایی در گزارشی نوشت که اسرائیل پیش از حمله زمینی قصد دارد در تونلهای زیرزمینی حماس آب جاری کند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سیمور هرش در یک یادداشت در پلتفورم «ساباستک» با طرح این موضوع افزود: یک مقام آمریکایی مطلع به من گفت که سران اسرائیل در نظر دارند پیش از ارسال نیروها (به غزه) در سیستم تونل گسترده حماس آب بیاندازند.
هرش گفت که تلآویو از طریق بمباران مداوم در حال تبدیل شهر غزه به ویرانه است و همچنین قصد دارد به زودی تهاجم زمینی را آغاز کند.
این خبرنگار تحقیقی بر این عقیده است که آب انداختن در تونلها میتواند بدین معنی باشد که رژیم صهیونیستی اسرا را نادیده خواهد گرفت.
هرش با طرح این مطلب که «حدود ۲۰۰ اسیر دقیقا کجا هستند؟ و این همچنان یک سوال باز باقی میماند»، ادامه داد که اسرائیل فقط در مورد نابودی حماس صحبت میکند و حماس تاکنون چهار اسیر را آزاد کرده است. وی به نقل از مقام آمریکایی آگاه اشاره کرد که رژیم صهیونیستی انتظار آزادی اسرای بیشتر را دارد.
یونیسف در بیانیه ای خواستار آتش بس فوری و رساندن کمک های بشردوستانه به شکل پایدار و بدون مانع به غزه شد.
یونیسف اعلام کرد: شهادت و مجروحیت کودکان غزه به مثابه لکه ننگی بر وجدان های ما است.
در بیانیه یونیسف آمده است که طی روزهایی که از جنگ میگذرد، بیش از ۲۳۶۰ کودک شهید و ۵۳۶۴ کودک هم به علت حملات مداوم زخمی شدهاند، یعنی بطور میانگین، بیش از ۴۰۰ کودک روزانه شهید یا زخمی شده است.
در این بیانیه تاکید شده است: کودکان در غزه با کمبود شدید آب، غذا و دارو دست و پنجه نرم میکنند و در معرض تحولات دردناک، حملات گسترده، آوارگی و تحولات شوکه کننده و دردناک ویرانی گسترده قرار دارند.
آژانس امداد رسانی آنروای سازمان ملل که در غزه فعالیت دارد، عنوان کرده که تحت تاثیر تشدید حملات رژیم صهیونیستی و کمبود سوخت شدید مجبور شده تا عصر روز چهارشنبه عملیات نجات و امداد خود را متوقف کند.
اظهارات این آژانس در حالی صورت گرفته است که حملات هوایی ۲۴ ساعت اخیر رژیم صهیونیستی به نوار محاصره شده غزه بیش از ۷۰۰ کشته برجای گذاشته است.
سیانان نوشته است که ذخایر حیاتی و سوخت مورد نیاز جهت تامین برق برای راه اندازی تجهیزات بیمارستانی به همراه آب و برق نانواییها درغزه در آستانه تمام شدن است. موضوعی که موجب شده دبیر کل سازمان ملل روز سهشنبه خواستار برقراری آتش بس فوری در غزه شود. با این حال اظهارات وی با تهدیدش از سوی مقامات رژِیم صهیونیستی مبنی بر استعفای وی همراه شد.
این در حالی است که پزشکان در بیمارستانهایی که در آستانه تعطیلی قرار دارند، بارها هشدار داده اند که تعداد زیادی از بیماران مجروح شده جدید در بمباران روزهای اخیر و همچنین نوزادان به اکسیژن نیاز دارند و اگر سوختی جهت تامین برق بیمارستانها وارد غزه نشود، جان خود را از دست میدهند.
آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در شبکههای اجتماعی نیز هشدار داده است که اگر سوخت مورد نیاز جهت تامین برق مورد نیاز برای فعالیتهای خود را دریافت نکند، مجبور است کار امدادرسانیاش را متوقف سازد. طبق بررسیهای انجام گرفته شده در حال حاضر غزه به ۱۶۰ هزار لیتر معادل ۴۲ هزار و ۲۶۷ گالن سوخت نیاز دارد.
گفته شده از ۲۰ کامیون ارسالی حامل کمک های بشردوستانه فقط ۸ کامیون وارد غزه شده اند و مشخص نیست که تکلیف 12 کامیون دیگر چه شده است.
«ریم الهاشمی»، وزیر دولت امارات در امور همکاریهای بینالمللی بامداد امروز چهارشنبه، ۲۵ اکتبر و طی شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، ضمن توصیف عملیات جنبش حماس به «جنایت»، خواستار آتش بس در فلسطین اشغالی شد.
براساس گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین»، الهاشمی افزود: در حالی که ما تکرار میکنیم حملات حماس در ۷ اکتبر حملاتی وحشیانه و شنیع بوده است، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط گروگانهای اسرائیلی هستیم تا خونریزی متوقف شود و همه غیرنظامیان، از رنج بیشتر در امان بمانند.
وزیر اماراتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید یک آتشبس انسانی فوری و پایدار برقرار شود؛ زیرا تشدید سرعت بمباران اسرائیل تأیید میکند که هرگونه تأخیری در خاموش کردن شعله این جنگ به معنای تلفات و ویرانی بیشتر و تهدیدی برای گسترش دامنه درگیری به منطقه است.
منابع رسانهای از دور جدید حملات موشکی مقاومت فلسطین در نوزدهمین روز عملیات «طوفان الاقصی» علیه رژیم صهیونیستی خبر دادند.
بر اساس این گزارش، صبح امروز (چهارشنبه، ۲۵ اکتبر)، کتائب شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس از حمله موشکی به پایگاه نظامی «رعیم» و دور جدید حملات راکتی و موشکی علیه شهرکهای صهیونیستنشین اطراف نوار غزه خبر داد.
پایگاه نظامی صهیونیستی رعیم به مقر فرماندهی یگان ضد غزه معروف است و رزمندگان حماس در آغاز نبرد طوفان الاقصی در هفتم اکتبر گذشته به آن نفوذ کرده و در دومین روز عملیات، تصاویری از کنترل خود بر این پایگاه و بازگشت موفق همه رزمندگان مقاومت از آن منتشر کردند.
امروز همچنین، رسانههای صهیونیستی نیز از به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در شهرکهای صهیونیستنشین کیسوفیم و العین الثالثه خبر دادند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته (سهشنبه ۲۴ اکتبر) اذعان داشت: «ارتش اسرائیل هفتههای طولانی عملیات در پیش رو دارد و بر اساس تصمیمات سطوح سیاسی عمل خواهد کرد..حماس همچنان قادر به پرتاب موشک است و ارتش اسرائیل همچنان به حملات شدید خود به شمال نوار غزه ادامه میدهد».
امروز، شاخه نظامی حماس، همچنین تصاویری از حملات راکتی و موشکی روز گذشته علیه مواضع صهیونیستها در پاسخ به تداوم جنایات این رژیم علیه غزه منتشر کرد.
«سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان، امروز (چهارشنبه، ۲۵ اکتبر)، در نوزدهمین روز نبرد «طوفان الاقصی» میزبان «زیاد نخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و «صالح العاروری» نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس بود.
به نوشته وبگاه شبکه «المیادین»، در این دیدار، تحولات اخیر در نوار غزه از زمان آغاز عملیات «طوفان الاقصی» و تحولات پس از آن در کلیه سطوح، درگیریهای جاری در مرز لبنان با فلسطین اشغالی بررسی شد.
بر اساس این گزارش، همچنین مواضع اتخاذ شده در سطح منطقه و بینالمللی و آنچه که احزاب محور مقاومت باید در این مرحله حساس برای تحقق پیروزی حقیقی مقاومت در غزه و فلسطین و توقف تجاوزات خائنانه و وحشیانه علیه مردم مظلوم و استوار غزه و کرانه باختری انجام دهند، ارزیابی شد.
سید حسن نصرالله و رهبران مقاومت در این دیدار بر ادامه هماهنگی و پیگیری دائمی تحولات توافق کردند.
از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی علیه اشغالگران صهیونیست در هفتم اکتبر گذشته، این نخستین دیدار اعلامی نصرالله با رهبران مقاومت فلسطین است. «حسن فضلالله» عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان چند روز پیش درباره مواضع سید حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله در خصوص عملیات طوفان الاقصی و درگیریهای مرزی در جنوب لبنان و اینکه او چرا تا این لحظه اقدام به سخنرانی نکرده اظهار داشت، سید نصرالله هر لحظه تحولات جنوب لبنان و غزه را دنبال میکند و همراه با فرماندهان میدانی مقاومت بر مدیریت نبرد نظارت دارد. سید حسن نصرالله کسی است که این نبرد را مدیریت میکند و برای هر احتمال و سناریویی آماده است.
عضو شورای عالی سیاسی یمن اعلام کرد که جنگ با دشمن صهیونیستی ادامه دارد و جنبش انصارالله با تمام طرفهای محور مقاومت در هماهنگی دائم است.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، محمدعلی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن گفت: جنگ با دشمن صهیونیستی ادامه دارد و جنبش انصارالله با تمام طرفهای محور مقاومت در هماهنگی دائم است. نظامهای عربی به نقش اصلی خود در مقابله با اسرائیل عمل نکردند.
وی گفت: ملت یمن نباید نگران باشند چرا که در خط مقاومت هستند و حمایت آنها از مبارزان مقاومت یک نعمت بزرگ است.
پیش از این رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند که انصارالله یمن به منطقهای در ایلات موشکها و ۱۵ پهپاد انتحاری را شلیک کرده است.
اخیرا یک مسئول نظامی آمریکایی اعلام کرد که ناو این کشور چهار موشک کروز و ۱۵ پهپاد را در مقابل سواحل یمن رهگیری کرده است و این عملیات حدود ۹ ساعت به طول انجامید.
این مسئول اعلام کرد که این موشکها و پهپادها در واقع به سمت اهداف اسرائیلی شلیک شده بودند.
عبدالعزیز بن حبتور، نخست وزیر یمن در صنعا پیشتر تهدید کرده بود که در صورت ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه کشتیهای اشغالگران در دریای سرخ مورد هدف قرار خواهد گرفت.
وی اعلام کرده بود که صنعا در پاسخ به جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه با تمام امکانات خود شرکت خواهد کرد.
در واکنش به این هشدارها رسانههای رژیم صهیونیستی بر لزوم تعامل با تهدید یمن به دلیل احتمال حمله به کشتیهای رژیم صهیونیستی در باب المندب در صورت آغاز عملیات زمینی در غزه تأکید کردند.
عملیات نیروهای ویژه آمریکا و اسرائیل برای ورود به تونل های حماس
مشاور سابق پنتاگون افشا کرد، نیروهای آمریکایی و صهیونیستی که سعی داشتند با یک نفوذ به نوار غزه، اسرای خود نزد حماس را آزاد کنند، کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری نووستی روسیه، داگلاس مکگرگور، مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) فاش کرد: یک گروه از نیروهای ویژه آمریکایی-اسرائیلی در نوار غزه که سعی داشت محل گروگانها را شناسایی کند، منهدم شد.
مکگرگور اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته یا نزدیک به آن، جمعی از نیروهای ویژه (آمریکایی) و اسرائیلی با هدف شناسایی و تعیین راههای ممکن برای آزادسازی گروگانها به نوار غزه رفت، اما هدف تیراندازی قرار گرفتند و تکه تکه شدند.
این کارشناس با اشاره به اینکه به هیچ شکلی نمیتواند پیروزی رژیم صهیونیستی را متصور شود، گفت: این درگیری به دلیل خطر جنگ با ایران، برای خود آمریکا بسیار خطرناک است.
مشاور سابق پنتاگون در ادامه گفت: گروه نظامی آمریکایی به ضعیفترین نقطه خود در عصر نوین رسیده و بر این اساس آمریکا آماده حضور گستردهتر در یک درگیری بزرگ را ندارد.
ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون نیز پیشتر تاکید کرد که حضور مشاوران نظامی آمریکا در اراضی اشغالی برای گفتوگو درباره مسایل مربوط به «برنامهریزی» است.
افزایش شمار شهدای غزه به بیش از 6 هزار نفر
وزارت بهداشت فلسطین، صبح امروز (چهارشنبه)، اعلام کرد که در سایه شرایط دشوار بهداشتی و پزشکی، شمار شهدای غزه به بیش از ۶ هزار نفر رسیده است. این در حالی است که بمباران غزه در طول شب گذشته، بدون توقف ادامه داشت و رژیم صهیونیستی، یک جنایت و کشتار جمعی دیگر در اردوگاه «المغازی» مرتکب شد.
جنگندههای اسرائیل، بامداد امروز در بمباران اردوگاه المغازی در نوار غزه، یک نانوایی را هدف قرار دادند که موجب شهادت دستکم هفت شهروند فلسطینی شد.
توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی نیز بامداد امروز به صورت بیوقفه خانیونس را گلولهباران کرد. در همین راستا، وزارت بهداشت گزارش داد که طی ۲۴ ساعت گذشته در جریان حملات رژیم اشغالگر، بیش از ۷۰۰ نفر شهید شدند که ۳۰۰ نفر از آنها کودک هستند.
حمله موشکی رژیم صهیونیستی به اردوگاه جنین
بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، هفت فلسطینی در عملیاتهای ارتش رژیم صهیونیستی در بامداد چهارشنبه در کرانه باختری به شهادت رسیدند به این ترتیب از هفتم اکتبر و از زمان آغاز جنگ غزه، ۱۰۳ تن در کرانه باختری شهید شدهاند.
وزارت بهداشت فلسطین در اطلاعیهای تشریح کرد: بامداد امروز هفت شهروند بر اثر اصابت گلوله و موشک اشغالگران به شهادت رسیدند که چهار شهید در جنین، یک شهید در قلقیلیه، یک شهید در قلندیا و یک شهید در طولکرم بودند.
نیروهای اشغالگر با همراهی دو بلدوزر نظامی به شهرک بورقین، وادی بورقین و منطقه مورد نظر در نزدیکی اردوگاه جنین یورش بردند و تک تیراندازهای خود را بر بام تعدادی از خانهها و ساختمانها مستقر کردند. پس از آن یک هواپیمای رژیم صهیونیستی حداقل دو موشک به سمت گروهی از شهروندان در مجاورت اردوگاه جنین شلیک کرد که منجر به شهادت چهار شهروند و زخمی شدن تعدادی دیگر شد. جراحات تعدادی از آنها وخیم توصیف شد که به بیمارستانهای شهر جنین منتقل شدند.
دکتر وسام بکر رئیس بیمارستان دولتی جنین گفت: سه شهید به بیمارستان منتقل شدند و شهید سوم به بیمارستان ابن سینا انتقال یافت و حدود ۲۳ نفر از شهروندان هم مجروح شدند که حال تعدادی از آنها وخیم است.
خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) با اشاره به اینکه «نیروهای اشغالگر مانع رسیدن آمبولانسها به مجروحان شدند و به سمت مجروحان گلوله شلیک کردند»، خاطرنشان کرد: همزمان با تهاجم نیروهای اشغالگر، برق چندین محله در شهر جنین قطع شد.
از سوی دیگر، گردانهای القدس - تیپ جنین از انفجار مواد منفجره در خودروهای ارتش رژیم صهیونیستی که قصد هجوم به اردوگاه جنین را داشتند، خبر داد و وقوع تلفاتی در صفوف نیروهای صهیونیست را تایید کرد.
این گروه افزود: زمانی که نیروهای اشغالگر به محور هدف حمله کردند، با آنها مقابله کرده و تلفات قطعی در بین صفوف آنها وارد کردیم.
تیپ جنین بر آمادگی خود برای رویارویی در هر زمان و در هر شرایطی تاکید کرد و گفت: در نبرد طوفان الاقصی چیزهای بیشتری داریم.
تیپ جنین به مردم ثابت قدم غزه ادای احترام کرد که با خون خود شگفتانگیزترین حماسهها را در برابر ماشین ظلم و شر مطلق به نام رژیم صهیونیستی مینویسند.
این تیپ در بیانیهای اعلام کرد که مبارزان آن در رویارویی شب گذشته با رژیم صهیونیستی عملیات ویژه انجام داده و سلاحهای جدیدی را وارد خدمت کردند.
در این بیانیه اشاره شده است: استفاده رژیم صهیونیستی از هواپیماهای جنگی در جریان درگیریها در اردوگاه جنین، نشان از بزدلی سربازانش، ناتوانی آنها در مقابله مستقیم، درماندگی آنها در مقابل مجاهدان ما و سنگر گرفتن آنها در پشت خودروهای زرهیشان دارد.
رویترز گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی در جریان درگیری با «مبارزان فلسطینی» دست به حمله پهپادی به جنین زده است.
خبرنگار الجزیره گفت که نیروهای صهیونیست حملاتی را به منازل تعدادی از رهبران حماس در نزدیکی جنین در کرانه باختری انجام دادند.
اشغالگران به اردوگاه قلندیا یورش بردند
خبرنگار الجزیره گفت: نیروهای اشغالگر اسرائیل به اردوگاه قلندیا در شمال بیت المقدس اشغالی و به تعدادی از منازل یورش بردند. وزارت بهداشت فلسطین همچنین گزارش داد که یک شهید اهل قلندیا که براثر گلولههای رژیم صهیونیستی مجروح شده بود به مجتمع پزشکی فلسطین در رام الله منتقل شد.
حمله صهیونیستها به قلقیلیه
شاهدان عینی به خبرگزاری آناتولی گفتند که نیروهای اشغالگر در شهر قلقیلیه تعدادی از خانهها را تفتیش کردند که منجر به درگیری با دهها فلسطینی شد که طی آن ارتش از گلولههای واقعی و فلزی استفاده کرد.
منابع محلی نیز از شهادت یک جوان فلسطینی به ضرب گلوله اشغالگران در شهر قلقیلیه در کرانه باختری خبر دادند.
همچنین اعلام شد که یک جوان دیگر اهل شهرستان طولکرم بر اثر تجاوزات چند روز پیش اشغالگران به قرارگاه نور شمس بر اثر جراحات وارده به شهادت رسیده است.