مسیر واریز یارانه دارو تغییر کرد

پرداخت یارانه دارو از بیمه ها به حساب داروخانه‌ها تغییر مسیر داده و دیگر، بیمه ها پاسخگوی تاخیر در واریز یارانه دارو نخواهند بود.
کد خبر: ۱۲۰۱۵۰۰
|
۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۶ 30 October 2023
|
4061 بازدید
|
۵

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، در شهریور امسال بود که موضوع تغییر مسیر واریز یارانه دارو از سوی رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها مطرح و عنوان شد که دیگر قرار نیست این یارانه به حساب بیمه‌ها واریز شود.

علی عسگری گفته که قرار است از مهر ۱۴۰۲ یارانه دارو به جای پرداخت به بیمه‌ها، به مصرف کننده نهایی یعنی داروخانه‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی اختصاص پیدا کند.

رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، در پاسخ به این سوال که چرا چنین تصمیمی اتخاذ شده است، عنوان داشت که با اختصاص یارانه دارو به مصرف‌کننده نهایی، داروخانه‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی دلگرم می‌شوند که اگر دارویی را عرضه کردند، مطالبات آنها می‌تواند به سرعت بازگردد. البته آنها هم باید به ما تضمین بدهند که در زنجیره عمل کنند و بعد از دریافت مطالبات خود، مطالبات شرکت‌های توزیع دارو را بپردازند تا توزیع کننده هم مطالبات تولیدکننده دارو را بپردازد و در این صورت زنجیره تأمین دارو به درستی عمل خواهد کرد.

حالا با گذشت بیش از یک ماه از طرح این موضوع، محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، ماجرای تغییر مسیر واریز یارانه دارو را تأیید کرد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه گفته می‌شود چنین طرحی پیشنهاد بیمه‌ها برای فرار از مشکلات بودجه در نیمه دوم سال بوده است، گفت: چنین چیزی نیست و ما حاضریم همچنان نسبت به پرداخت یارانه دارو به داروخانه‌ها از مسیر بیمه‌ها اقدام کنیم.

اما، چنین ادعایی در حالی مطرح می‌شود که سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو، عنوان داشت که به دنبال بودجه متمم برای پایان سال هستند.

بودجه‌ای که مجلس شورای اسلامی برای دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک در سال ۱۴۰۲ مصوب کرده بود، ۶۹ همت است.

همان ایام که لایحه بودجه ۱۴۰۲ مطرح بود، دست اندرکاران و کارشناسان حوزه سلامت نسبت به کمبود بودجه هشدار داده بودند و حداقل ۱۰۵ همت بودجه پیشنهاد شده بود.

با این حال، رئیس سازمان غذا و دارو، پیشنهاد ۸۵ همت بودجه متمم را مطرح کرده است که به نظر می‌رسد با توجه به مشکلات دولت در پایان سال، بودجه متمم رد شود.

حالا در نیمه دوم سال قرار داریم و زمزمه‌های کمبود بودجه به گوش می‌رسد و بیمه‌ها هم برای خلاص شدن از بار مشکلات بودجه‌ای و دور ماندن از تقابل با داروخانه‌ها، نسبت به تغییر مسیر واریز یارانه دارو، هیچ عکس العملی نشان ندادند و حتی خوشحال هم شدند. زیرا، بعد از این قرار است داروخانه‌ها برای دریافت یارانه دارو، با سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها طرف حساب باشند.

محمدرضا کشاورز عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: چالش اصلی داروخانه‌ها، نقدینگی است و تأخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، مشکلات را تشدید کرده است.

وی در واکنش به تغییر مسیر واریز یارانه دارو از بیمه‌ها به حساب داروخانه‌ها، افزود: این طرح باید با کارشناسی دقیق، بررسی و سپس جایگزین شود.

در شرایط کنونی، بیمه تأمین اجتماعی در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها چند ماه عقب است و سازمان بیمه سلامت هم تا پایان تیرماه را تسویه کرده است. حالا، باید منتظر بمانیم و ببینیم تغییر مسیر پرداخت یارانه دارو، می‌تواند مشکلات را مرتفع کند، یا اینکه در نیمه دوم سال باید شاهد چالش در تأمین دارو باشیم که در نهایت، این مردم هستند که آسیب می‌بینند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
هنوز مملكت يك سيستم درمان درست ندارد و همه چيز بلبشو است . يعني چه بيمه تاخير دارد ؟ مگر حق بيمه را سر ماه از حقوق كارگر كم نمي كنند ؟ الان اگر بخواهي بروي بيمارستان دولتي يك نرم افزار بلا استفاده تخصيص وقت براي دكتر گذاشته اند كه تقريبا كار نمي كند بخش خصوص هم كه فقط پول را ميشناسد . الان جناب رييس جمهور و نمايندگان مجلس و ساير مسئولين اعلام كنند آخرين باري كه براي درمان به بيمارستان دولتي مراجعه كردند كي بوده است ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
دقیقا این فقط فرار دولت از انجام تعهداتش هست !!! از لحاظ حسابرسی خیلی بهتر بود که طرف حسابش بیمه ها باشند چون تعداد انها هزاران برابر کمتر از تعداد داروخانه و درمانگاههاست و بیمه ها اگر بموقع مطالبات خود را از دولت دریافت می کردند حتما تعهدات خود را نسبت به داروخانه ها و .... بموقع انجام می دادند اما در عوض بیمه ها قدرت بیشتری در وصول مطالبات دارند و مبالغ طلبکاری خود را از دولت می توانند در رسانه ها مطرح کنند اما حالا یک داروخانه یا یک درمانگاه و ... به تنهایی چه قدرتی داره که عدم وصول مطالباتش را فریاد بزنه !!!!ضمن اینکه می توانند بهر کسی که خواستند امکانات بیشتری بدهند و بهر کسی که نخواهند ندهند !!!! و کسی هم قادر نیست با اینهمه مرکز درمانی و .... حساب و کتاب کند که پولها کجا رفته!!!
ودود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
مشکل بزرگی وعجیبی هست که قیمت دارو که توسط سازمان دارو تعیین میشود با قیمتی که سازمان بیمه معین کرده دربسیاری موارد متفاوت است وجالب اینکه هردو سازمان معاون وزارت بهداشت هستند.یک مثال کوچک صرفا برای روشن شدن قضیه : پنتوپرازول خریدم که قیمتش 44 بود بیمه 10 تومنشو پرداخت میکنه با احتساب 15 تومن حق داروخانه شد49 تومن. یعنی اگر آزادمیخریدم 5 تومن ارزونتر ازنسخه بیمه ای میشد.!!!! بهتراست وزیربزرگوارودانشمندبهداشت حضرت عین الله خان دو سازمان معاون خودرا هماهنگ کند.ضمنا سایت قیمت سازمان دارو هم مدتهاست آپدیت نشده .بخصوص درمورد داروهای خارجی قیمتها بکلی مربوط به ماهها وحتی سالها قبل است که اگر زحمتی نیست این سامانه راهم به روز کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
غزه مهمتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
45 ساله که هر روز یک مشکل اساسی روی هم اضافه کردند و وعده بهتر شدن میدن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟