بین الملل تابناک: ششصد و پنج روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
آمارهای به دست آمده از میدان جنگ روسیه و اوکراین نشان میدهد بسیاری از تانکهای لئوپارد ارسال شده از سوی کشورهای غربی به سمت کییف، در میدان جنگ نابود شده است.
به گفته منابع آگاه اوکراین تقریباً یک پنجم تانکهای لئوپارد۲ خود را از دست داده و مجبور شده به استفاده از تانکهای قدیمی T-۷۲ بازمانده از دوران شوروی روی آورد.
هفته گذشته نیروهای مسلح اوکراین ۶ فروند از تانکهای لئوپارد را در منطقه زاپوروژیا از دست دادند. به گفته منابع غربی از زمان آغاز عملیات اوکراین علیه روسیه، حدود ۱۲ تانک لئوپارد۲ ارسال شده از سوی کشورهای غربی در جنگ با روسیه منهدم شده است.
رسانههای آمریکایی هواپیماهای بدون سرنشین روسیه را عامل انهدام بسیاری از تانکهای لئوپارد اعلام کردند.
به گفته رسانه های غربی، روسیه از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون ۱۳۰۱۹ تانک و خودروی زرهی جنگی متعلق به اوکراین را از منهدم کرده است.
وزارت امور خارجه روسیه در وب سایت قوانین رسمی خود اعلام کرد که توافقنامه مربوط به سفر بدون روادید بین روسیه و اوکراین مربوط به سال 1997 ، از اول ژانویه سال جاری متوقف شده است.
در این بیانیه آمده است: در 1 ژانویه 2023، توافقنامه بین دولت فدراسیون روسیه و دولت اوکراین در مورد سفر بدون روادید برای شهروندان دو کشور، که در 16 ژانویه 1997 در مسکو امضا شد، فسخ گردید. این تصمیم به مسائل امنیتی مربوط میشود.
چندی پیش یک مقام وزارت خارجه روسیه، یادآور شد که مسکو قصد ندارد از مردم عادی اوکراین انتقام بگیرد و موانعی برای ادامه تماسهای انسانی و برقراری رژیم روادیدی بین دو کشور ایجاد کند.
براساس گزارش مجله آمریکایی «تایم»، ولودیمیر زلنسکی در جنگ اوکراین «یکه و تنها» مانده است. تقریبا دو سال از جنگ گذشته و روسیه همچنان کنترل یکپنجم خاک اوکراین را به دست دارد. دهها هزار تن کشته شدهاند و حمایت جهانی از جنگ اوکراین هر روز کمرنگتر از دیروز میشود.
مجله تایم با اشاره به سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در تاریخ ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریور) به آمریکا میگوید که این سفر باعث شد تا زلنسکی مجددا حمایت سناتورهای آمریکایی را در برابر جنگ با روسیه جذب کند.
بعد از ظهر آن روز جلسات زلنسکی در کاخ سفید و پنتاگون با تاخیر یک ساعته برگزار شد و در حالیکه سخنرانی خود را آغاز کرد، مات و مبهوت و در عین حال آشفته به نظر میرسید. البته او بعدا با اشاره به حالتهایی که داشت، گفت که این احساسات او ناشی از «خستگی جنگ» بوده است.
رئیسجمهور اوکراین پس از این سفر در گفتوگو با مجله تایم صراحتا اعلام کرد: «هیچکسی مثل خودم به پیروزیمان باور ندارد. تمام قدرت و انرژی خود را به کار بگیرید. این پیروزی به خیلی چیزها احتیاج دارد.»
تایم مینویسد: وضعیت فقط دشوارتر میشود. جنگ وارد بیستمین ماه خود شده است و تقریبا یکپنجم خاک اوکراین تحت کنترل روسیه است. دهها هزار سرباز و غیرنظامی کشته شده و زلنسکی در هر بار سفر احساس کرده که حمایت جهانی را از دست میدهد.
براساس نظرسنجی خبرگزاری رویترز، حمایت عمومی از کمکها به اوکراین طی ماههای اخیر با کاهش مواجه شده است. حدود ۴۱ درصد از آمریکاییها از کنگره میخواهند تا تسلیحات بیشتری به کییف ارسال کند و این مقدار پایینتر از ماه ژوئن است که ۶۵ درصد خواهان چنین چیزی بودند.
علاوه بر این، مجله تایم با تعدادی از دستیاران و نزدیکان ولودیمیر زلنسکی به شرط آنکه نامشان فاش نشود، مصاحبه کرده که آنها هم نارضایتی و دیدگاه منفی خود را نسبت به جنگ و ضدحمله اوکراین به اشتراک گذاشتهاند.
این مجله به نقل از اعضای دولت ولودیمیر زلنسکی مینویسد: زلنسکی احساس میکند حامیان غربیاش به او «خیانت» کردهاند. آنها زلنسکی را بدون هیچ ابزاری برای پیروزی در جنگ تنها گذاشتند. فقط راه بقا برای او موجود است.
تایم تاکید میکند که رئیسجمهور اوکراین این جنگ را به عنوان «جنگ ارادهها» توصیف میکند و میترسد که اگر روسیه در این جنگ متوقف نشود، نبرد به آن سوی مرزهای کشورش کشیده شود.
زلنسکی در گفتوگو با این مجله گفت: مدتهاست چنین ترسی دارم. شاید یک جنگجهانی سوم در اوکراین شروع شود و سپس به اسرائیل کشانده شود و در نهایت در آسیا گسترش پیدا کند.
تایم میگوید که ولودیمیر زلنسکی قصد پیروزی اوکراین را دارد و برای دسترسی به آن، تاکتیکهایش را تغییر میدهد. او میداند که تسلیحات و کمکهای غربی احتمالا کاهش پیدا کند اما میخواهد که کشورش را برای فصل زمستان در برابر حملات روسیه آماده کند.
- وزارت دفاع روسیه در بیانیهای از حمله موشکی اوکراین به کریمه خبر داد.
به گزارش وب گاه وزارت دفاع روسیه، در این بیانیه آمده است: رژیم کییف بامداد امروز (سهشنبه) اقدام به حمله موشکی به شبه جزیره کریمه کرده است.
این بیانیه میافزاید: تلاش اوکراین برای حمله موشکی توسط ۸ موشک کروز سایه به شبهجزیره کریمه انجام شد.
در ادامه بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: تمامی موشکهای کروز طوفان سایه اوکراین بر فراز شبهجزیره کریمه رهگیری و سرنگون شده است.
بر اساس این بیانیه، همچنین ۳۹ پهپاد اوکراینی در مناطق مختلف از جمله خارکیف، لوهانسک، دونتسک و خرسون رهگیری و سرنگون شدهاند.
در همین حال به نوشته رسانههای اوکراینی، ستاد کل ارتش اوکراین با صدور بیانیهای مدعی شد که طی یک حمله موشکی موفقیتآمیز، یک سامانه استراتژیک دفاع هوایی روسیه را در سواحل غربی کریمه هدف قرار داده و منهدم کرده است.
در این بیانیه آمده است: واحدهای موشکی ارتش اوکراین، یک انبار مهمات و تجهیزات نظامی، یک پایگاه فرماندهی، سه سامانه موشکی زمین به هوا و ۶ سامانه توپخانه ارتش روسیه را در مناطق مختلف از جمله در شبهجزیره کریمه هدف قرار دادند.
کشته شدن ۹۰۰ نظامی اوکراینی در یک روز
وزارت دفاع روسیه امروز (سهشنبه) آمار جدیدی از تلفات و خسارات ارتش اوکراین در جریان درگیری با نیروهای این کشور، طی 24 ساعت گذشته ارائه کرد.
این وزارتخانه در بیانیهای گفت که حداقل ۹ عملیات تهاجمی نظامیان اوکراینی به مواضع نیروهای روسیه در محورهای جنوب دونتسک، کوبیانسک، زاپروژیا، کراسنیلیمان و خِرسون طی یک روز دفع شدند.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزارت دفاع روسیه در ادامه توضیح داد که در جریان مقابله نیروهای روس با حملات ارتش کییف در محورهای مذکور، بیش از ۹۰۰ نظامی اوکراینی کشته و حجم زیادی از تجهیزات جنگی آنها نابود شد.
در این بیانیه آمده است که یک فروند جنگنده، یک فروند بالگرد، ۳۳ هواپیمای بدون سرنشین، ۸ دستگاه تانک، ۱۷ نفربر و خودروی زرهی، ۲۱ خودروی نظامی، ۱۷ قبضه توپخانه و موشکانداز چندگانه طی این حملات روز گذشته از بین رفتند.
ارتش روسیه همچنین اعلام کرد که از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه در منطقه دونباس (۲۴ فوریه ۲۰۲۲) تاکنون ۵۱۸ فروند هواپیمای جنگی، ۲۵۴ بالگرد رزمی، ۸ هزار ۴۶۴ فروند پهپاد، ۴۴۱ سامانه پدافند موشکی، ۱۳ هزار ۴۴ دستگاه تانک و خودروهای زرهی، ۱ هزار و ۱۷۲ دستگاه موشکانداز چندگانه، ۶ هزار ۹۲۹ قبضه توپخانه و خمپارهانداز، و همچنین ۱۴ هزار ۷۹۷ دستگاه خودروی نظامی نیروهای مسلح رژیم کییف منهدم شدهاند.
بلومبرگ: نشست صلح اوکراین در مالت به دلیل اسرائیل با شکست پایان یافت
صبح امروز آژانس خبری بلومبرگ گزارش داد که کشورهای جنوب جهانی، هیچ علاقهای به "فرمول صلح" پیشنهادی رئیس جمهور اوکراین در اجلاس صلح که اوایل هفته جاری در مالت برگزار شد، نشان ندادند، زیرا توجه آنها روی درگیری کنونی بین فلسطین و اسرائیل متمرکز بود.
کارشناسان به این نشریه آمریکایی گفتند: «تلاشهای اوکراین برای یافتن متحدانی در به اصطلاح جهان جنوبی برای ترویج فرمول صلح خود به دلیل نگرانیهای فزاینده درباره اسرائیل و حماس راه به جایی نداشته است.»
ناظران یادآور شدند که برخی از شرکت کنندگان در نشست مالت، بر لزوم مشارکت روسیه در مذاکرات صلح درباره اوکراین اصرار دارند. علاوه بر این، برخی پایتختها به حضور فوری نمایندهای از طرف روسیه در حلقه کشورهای شرکت کننده در نشست های صلح امیدوارند.
علاوه بر این، به عقیده شرکت کنندگان در کنفرانس مالت، روند مذاکرات صلح مستقیم به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده بستگی دارد.
لازم به یادآوری است، در روزهای ۲۸ و ۲۹ اکتبر، یک نشست بین المللی در خصوص درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین در مالت برگزار شد. این نشست کار رایزنیهای مشابه قبلی در کپنهاگ و جده را ادامه داد. روسیه این بار نیز به این رویداد دعوت نشد.
لایحه حمایت مالی از اسرائیل بدون در نظر گرفتن اوکراین به کنگره آمریکا ارائه شده است
نشریه آمریکایی "هیل" صبح امروز با استناد به اسناد منتشره از سوی کنگره گزارش داد که اعضای حزب جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا، لایحهای را برای کمک مالی به اسرائیل به مبلغ ۱۴.۳ میلیارد دلار، بدون در نظر گرفتن اوکراین ارائه دادند. این نشریه بدون اشاره به جزییات این سند، یادآور شد، این بسته کمکی مبتنی بر استراتژی اصلی کاخ سفید برای حمایت نه تنها از اسرائیل، بلکه از اوکراین نیست و این واقعیت ممکن است باعث نارضایتی دموکراتها و تاخیر در تصویب آن شود.
پیش از این، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا از کنگره ایالات متحده درخواست کرد، کمکهای نظامی و دیگر کمکهای اضافی به اوکراین و اسرائیل به مبلغ حدود ۱۰۶ میلیارد دلار، که ۶۱.۳ میلیارد دلار آن به کییف و ۱۴.۳ میلیارد دلار به تل آویو ارائه شود.
بی علاقگی به سخنرانی زلنسکی در نشست شورای اروپا
رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی فاش کرد که سخنرانی ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در نشست شورای اروپا در ۲۶ اکتبر با عدم علاقه شرکتکنندگان در آن مواجه شد.
وی شب گذشته در یک پیام ویدئویی در فیس بوک گفت: من اصلاً تعجب نکردم وقتی دیدم پیام ویدیویی زلنسکی در جلسه شورای اروپا بدون علاقه مورد استقبال قرار گرفت. زمان در حال تغییر است، تا اینکه اخیراً او در همه جا با تشویق استقبال میشد، اما اکنون او اجازه ندارد، در برخی اتاقهای قانونگذاری صحبت کند، همانطور که در ایالات متحده اتفاق افتاد.
نخست وزیر اسلواکی افزود: «خستگی وحشتناکی» از مباحث شورای اروپا در مورد مساله اوکراین بوجود آمده است. آنها به جای ارائه طرحی جهانی برای حل مناقشه، تنها میتوانند از سیاست آمریکا کپی کنند.»
دفتر زلنسکی: کنگره آمریکا توضیح داد که اسرائیل نیز به مهمات نیاز دارد
نمایندگان کنگره آمریکا در جریان سفر خود به کییف با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مورد نیازهای اولویت دار ارتش اوکراین صحبت کردند و یادآور شدند که اسرائیل هم اکنون به مهمات زیادی نیاز دارد. ویدئویی از این دیدار شب گذشته در کانال تلگرام دفتر زلنسکی منتشر شد.
مایکل کویگلی، نماینده دموکرات ایالت ایلینوی، گفت: «میدانم که نیاز به گلولههای ۱۵۵ میلیمتری وجود دارد، اما اسرائیل نیز به آنها نیاز دارد.»
زلنسکی در این دیدار با نمایندگان کنگره، از دیگر نیازهای نیروهای مسلح اوکراین نیز نام برد و علاوه بر آن، زمینههای کلیدی کمک بیشتر آمریکا به کییف در زمینه امنیتی و دفاعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نامزد ریاست جمهوری آمریکا قول داد، از آغاز جنگ جهانی توسط اوکراین جلوگیری کند
ویوک راماسوامی، نامزد جمهوری خواه پست ریاست جمهوری آمریکا، وعده داد، در صورت انتخاب شدن، اجازه نخواهد داد، اوکراین جنگ جهانی سوم را آغاز کند و ایالات متحده را به آن بکشاند.
او بامداد امروز در صفحه خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) در این باره نوشت: «به نظر من، تنها راه اجتناب از جنگ جهانی سوم، وضعیتی است که هر ملتی به دنبال منافع خود باشد. جنگ جهانی جزئی از منافع هیچ کشوری نیست. تنها راهی که این اتفاق بیفتد آن است که کشورهایی مانند اوکراین، با انگیزه گسترش درگیری نظامی خود، موفق شوند پای ایالات متحده را نیز به یک جنگ بکشانند.»
راماسوامی اطمینان داد که تحت رهبری وی چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا نیز در اواخر ماه اکتبر گفت که ایالات متحده به دلیل سیاست غلط جو بایدن، به سمت جنگ جهانی سوم پیش می رود. به عقیده ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا نمی داند چه اتفاقی در حال رخ دادن است.
بسته شدن احتمالی مرز اوکراین و لهستان تا پایان سال جاری
اتحادیه خودروسازان اوکراینی " Ukravtoprom" در کانال تلگرامی خود گزارش داد که شرکتهای حمل و نقل لهستانی ممکن است در ماه نوامبر دست به اعتصاب بزنند و این امر منجر به بسته شدن تمام ایستهای بازرسی در مرز این کشور با اوکراین خواهد شد.
در این گزارش اشاره شده، اعتصابهای بخش حمل و نقل لهستان قرار است در اوایل ماه نوامبر آغاز شود. آنها با رقابت رو به رشد در حمل و نقل بین المللی بین اوکراین و اتحادیه اروپا مرتبط هستند. شرکتهای حمل و نقل لهستان اکنون قصد دارند، تمام ورودیهای موجود در مرز اوکراین را ببندند. این اقدام برای دو ماه برنامه ریزی شده است.
حمایت کرملین از سخنان شویگو درباره خطر درگیری بین قدرتهای هستهای
روز دوشنبه، دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی ریاست جمهوری، در یک نشست خبری اعلام کرد که کرملین با اظهارات سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه درباره خطر درگیری مستقیم نظامی بین قدرتهای هستهای جهان، کاملا موافق است. بدین ترتیب، سخنگوی کرملین در مورد اظهارات شویگو که روز دوشنبه پکن بیان شد، اظهار نظر کرد. وزیر دفاع روسیه گفته بود که خط مشی کشورهای غربی با هدف تشدید درگیری با روسیه، خطر درگیری نظامی مستقیم بین قدرتهای هستهای را به همراه دارد که «مملو از پیامدهای فاجعهبار» برای کل جهان است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.