با همسایه مزاحم چه کار کنیم؟

اولین قانونی که به حقوق همسایه اشاره می‌کند قانون ۳۰ قانون مدنی است؛ هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد.
کد خبر: ۱۲۰۲۰۱۷
|
۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۲ 01 November 2023
|
40075 بازدید
|

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، افزایش جمعیت، بالا رفتن قیمت مسکن و اجاره خانه و هزاران دلیل دیگر باعث شده که بیشتر خانواده‌ها به آپارتمان‌نشینی روی آورده و با فاصله کم از همدیگر زندگی کنند و فضای کمی را با هم به اشتراک بگذارند. در این زمان موضوع رعایت حقوق همسایگان مطرح می‌شود.

افزایش جمعیت، بالا رفتن قیمت مسکن و اجاره خانه و هزاران دلیل دیگر باعث شده که بیشتر خانواده‌ها به آپارتمان‌نشینی روی آورده و با فاصله کم از همدیگر زندگی کنند و فضای کمی را با هم به اشتراک بگذارند. در این زمان موضوع رعایت حقوق همسایگان مطرح می‌شود. با ما همراه باشید تا به شما آموزش دهیم با همسایه مزاحم که حقوق همسایگی را رعایت نمی‌کند، چه کار کنیم.

حقوق همسایگان نسبت به یکدیگر در قانون
برای اینکه بدانیم چگونه باید با همسایه مزاحم رفتار کنیم ابتدا باید بدانیم همسایگان چه حقوق و تکالیفی نسبت به هم دارند و کدام رفتار آن‌ها مزاحمت تلاقی می‌شود؟

اولین قانونی که به حقوق همسایه اشاره می‌کند قانون ۳۰ قانون مدنی است؛ «هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد». طبق این قانون، مالک تصرفاتی که قانون منع کرده است را نمی‌تواند در ملک شخصی خود انجام دهد.

اصل ۴۰ قانون اساسی هم می‌گوید: «هیچکس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد.» بنابراین هرکاری که ضرری به همسایگان وارد کند، نافع حقوق همسایگی است.

همچنین ماده ۱۳۲ قانون مدنی عنوان می‎‌کند: «کسی نمی‌تواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم تضرر همسایه شود مگر تصرفی که به قدر متعارف بوده و برای رفع حاجت یا رفع ضرر از خود باشد.» طبق این قانون، ضرر را عرف تعیین می‌کند و عرف بر اساس منطقه، شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن منطقه تعیین می‌شود.

ماده ۲۳ آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها نیز بیان می‌کند که «شرکا ساختمان موظفند در پرداخت هزینه‌های مستمر و هزینه‌هائی که برای حفظ و نگاهداری قسمت‌های مشترک بنا مصرف می‌شود طبق مقررات ... مشارکت نمایند.» بنابراین عدم پرداخت هزینه‌ها مزاحمت تلاقی می‌شود.

طبق ماده ۵۹ قانون آپارتمان نشینی «در میهمانی‌های شب‌های غیر تعطیل بعد از ساعت ۲۲ و در شب‌های تعطیل بعد از ساعت ۲۴ رعایت سکوت کامل ساختمان الزامی است.»

راه‌های مقابله با همسایه مزاحم:
تذکر آرام و گفتگو مسالمت‌آمیز

گام اول برای مقابله با همسایه مزاحم گفتگو با زبانی نرم و کلامی دوستانه است. در این گام سعی می‌کنیم در فضایی آرام و بدون تشنج از همسایه بخواهیم رفتار نامتعارفی که موجب مزاحمت شده را پایان داده و مشکل را با گفتگو از بین ببریم.

پیگیری مزاحمت از طریق مدیریت ساختمان

چنانچه روش اول کارساز نبود، مشکل خود را با مدیریت ساختمان در میان گذاشته و از او می‌خواهیم با برگزاری جلسه‌ای جدی از همسایه مزاحم بخواهد، به مزاحمت خود پایان دهد.

ارسال اظهارنامه قضایی

چنانچه هیچ‌یک از دو گام اول کارساز نبود، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و اقدام به ارسال اظهارنامه قضایی با موضوع مزاحمت همسایه و درخواست رفع آن نمایید. در اظهارنامه باید به موضوع مزاحمت همسایه اشاره کرده و از همسایه خود بخواهید با توجه به اینکه رفتار او ناقض تکالیف همسایگی است، به مزاحمت خود پایان دهد، در غیر این صورت با اقدام قضایی از جانب شما مواجه خواهد شد.

تماس با پلیس ۱۱۰

در صورت بی‌توجی همسایه به اظهارنامه قضایی، در زمانیکه همسایه در حال انجام مزاحمت است، با پلیس ۱۱۰ تماس گرفته و از آن‌ها به خواهید تا صورت جلسه‌ای مبنی بر مزاحمت همسایه برای شما تنظیم کنند.

شکایت کیفری با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی

تیر آخر برای رهایی از مزاحمت همسایه طرح دعوای حقوقی یا شکایت کیفری است. در این راه شما باید ابتدا استشهادی مبنی مزاحمت یکی از همسایه‎‌ها تنظیم کرده و سایر همسایه‌های شاکی آن را امضا کنند. سپس به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست یا شکوائیه خود را ثبت و به مرجع ذیصالح ارسال نمایید. در این مرحله علاوه بر استشهادیه داشتن مدرک برای اثبات مزاحمت الزامی است.

سخن پایانی

حال که نسبت به حقوق همسایگی آگاهی پیدا کردیم و متوجه شدیم با همسایه مزاحم چگونه رفتار کنیم، باید به شما بگویم مدارا با همسایه، زبان نرم، رفتار پسندیده بهترین راه برای آگاه کردن همسایه مزاحم به رفتار ناشایست اوست. چنانچه قصد شکایت از او را دارید، به شما یادآوری می‌کنیم فردا‌هایی است که با او چشم در چشم و رو در رو می‌شوید و ممکن است او عرصه زندگی را بر شما تنگ آورد؛ لذا با یادآوری حقوق و تکالیف به همسایگان و رعایت آن از زندگی آرام در کنار هم لذت ببریم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۳
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
همسایه مزاحم که زبان می فهمید که مزاحمت نمیکرد باید قانون فراگیر و کارامدی تدوین و تصوب شود
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
تابناک. چوب حراج زدی به زمینهای محمد آباد؟؟؟؟
از رو عکس مشخص هستن زمین زراعی هستن که میخوان تبدیل به مسکونی بشن. تازه بر فرض واقعیت و عدم کلاهبرداری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
خونشونو بخری یا خونتو بهش بفروشی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
متأسفانه بعضی از همسایگان اصلا مراعات حال همسایه را نمی‌کنند. طبقه بالای ما مثل پیست اسب سواریست. از صبح علی الطلوع تا نیمه‌های شب سر و صداست. بارها هم تذکر دادیم ولی فاقه‌ای نکرده.
محمدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
اون آخر مطلب که گفته فرداهایی هم هست وممکنه چشم درچشم بشیم ،خیلی جالب،ومضحک بود،،قانون اگر اجرا میشد که نباید از عواقبش مارو بترسونی ?
هومن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
همسایه خوب داشتن هم شانس میخواد من یک همسایه بد داشتم خونه روفرختم اومدم خونه دوم باز همسایه بد قسمتم شد حالا چه گلی بگیرم تو سرم خدا لعنت کنه هر کسی آپارتمان نشینی را باب کرد توصیه من به اونایی که میخوان خونه بگیرن آپارتمان نگیرید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
برای خرید ویلا که باید ۱۹۰ سال پس انداز کنیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
راهی نیست.....وقتی مجبوریم که اپارتمان بگیریم..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
چشممتان روز بد نبیند یه همسایه داریم یند و مدرک هم نشانش میدهیم ۲۰۰بار فیلم هم نشانش می دهیم زباله های خود را راس ساعت بیرون بذاره با دوریبن می بینم
میگه ما نیسیم. آسانسور. راه پله. پارکینگ را کثیف می کنه ما تمیز می کنیم انگار نه انگار میگیم رعایت کن.
میگه شکرش را بجا آورید سگ و گربه معتاد نیستیم و چه و چه خلاصه فرهنگ نیست کاری نمیشه کرد.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
به تجربه دیده ام هر گونه مزاحمت برای همسایه ، بالاخره باعث گرفتاری میشود . یا عینا گرفتار همسایه بدتر از خود میشود یا به گونه ای دیگر تاوان میدهد. اینو یقین دارم و به چشم دیده ام .شک نکنید. دقیقا عین شعر
از مکافات عمل غافل مشو گندم از گندم بروید جو ز جو

شوخی نیست ، وقتی حضرت رسول اکرم صلی الله علیه اینقدر در خصوص همسایه سفارش فرموده اند که برخی میگفتند شاید همسایه از همسایه ارث میبرد. ولی حقیقت اینست که دو همسایه که هر روز بیخ گوش هم هستند و باعث آزار ، و همسایه مظلوم به هر دلیل سعی میکند تحمل کند ولی داغون میشود ، مسلما این تاوان خواهد داشت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
کلا آدم با شعور کمه باید قانون تعطیل بشه هرکی با چوب و چماق از حقوقش دفاع کنه شکایت کردن و قانون و پلیس کشکه فقط در خدمت خاله زنکها برای سرک کشیدن مردم هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
همسایه ما خانه شون ویلایی وهفته ای یکبار مهمانی دارند وتا حدود یک یا کمی بیشتر آنقدر سرو صدا دارند انگار نه انگار که بعضی همسایه ها زودتر می خوابند مثل کسانی که صبح خیلی زود مثل نانوا وغیره می خوان برن. سر کار
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟