به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، عبدالله مرادی گفت: اگر یک حزب پس از انتخابات پیروزی کسب کرد، نسبت به برنامه و ایده حکمرانیش باید مسئولانه عمل کند؛ متأسفانه در سالهای گذشته آسیبهایی داشتیم، چون مسئولانه عمل نکرده اند.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب افزود: همه فرآیندهای انتخابات در وزارت کشور به صورت قانونی جلو میرود و دغدغه داریم تا فعالیتهای سیاسی قاعدهمند شود و رفتارهای سیاسی، مسئولانه باشد.
وی گفت: حزبی که دعوت میکند انتخابات تحریم شود، کار سیاسی خودش را نقض میکند و خلاف ذات سیاسی اش عمل کرده.
عبدالله مرادی گفت: حزب سیاسی برای فعالیت سیاسی تشکیل شده و بهار فعالیتش هم در همان سال انتخابات است. قانون تا جای ممکن تلاش کرده فضای کار سیاسی را آسانتر کند.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفت: این کمیسیون درباره وضع حزب اتحاد ملت و جبهه اصلاحات چند بار بحث کرده و پیشتر هم با توجه به فرآیند بررسی قضایی انجام شده، اطلاع رسانی شده است؛ به زودی هم در این زمینه اطلاع رسانی خواهیم کرد.
او افزود: اخیرا حزب کارگزاران سازندگی و اعتماد مجمعهای عمومی خود را برگزار کردند و کمیسیون ماده ۱۰ احزاب هم منتظر است تا اسم افراد منتخب و مدارک این دو حزب را دریافت کند.
مرادی گفت: تعداد احزاب کشور زیاد است. سال ۹۵ که قانون احزاب جدید ابلاغ شد، بیش از ۲۵۰ حزب داشتیم و یکی از دغدغهها این بود که استاندارد فعالیت حزبی در تشکیلات، سازماندهی، آموزش و... بالا برود.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفت: با قانون جدید احزاب، تعداد احزاب کشور از ۲۵۰ به حدود ۱۳۹ حزب رسید و فعالیت حزبی با کیفیتتر شد. ما شعبهها و دفاتر احزاب را هم حمایت میکنیم، البته اصرار داریم احزاب با کیفیتتر عمل کنند. قانون با پیش بینی موضوع جبهههای سیاسی، تلاش کرده تعدد احزاب را قابل پذیرشتر کنند.
او گفت: کمیسیون ماده ۱۰ احراب به متن قانون احزاب توجه میکند و قانون درباره اسم احزاب نگاه گستردهای دارد و برای نمونه کلمه سازمان، حزب، جمیعت و مجمع در نام مجموعه حزبی قابل استفاده است.
عبدالله مرادی افزود: آیین نامه قانون احزاب درباره نام احزاب سازوکارهای تعریف کرده؛ عناوینی که بار ارزشی زیادی دارند و به یک مفهوم کلی که از سوی نظام مطرح شده، اشاره دارند، با مخالفت همراه میشود. مثلا استفاده از نام گام دوم با مخالفت کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مواجه شده بود.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفت: کمیسیون ماده ۱۰ احراب امروز گزارش مجمع عمومی حزب ملی جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران را تأیید کرد. این کمیسیون همچنین گزارش مجمع عمومی انجمن اسلامی مهندسان ایران را به عنوان یک حزب ملی به تصویب رساند.
وی ادامه داد: موافقت با صدور مجوز فعالیت جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی به عنوان یک حزب ملی، از مصوبات دیگر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب است. این کمیسیون با درخواست صدور پروانه فعالیت حزب رفاه و سلامت آذربایجان شرقی هم موافقت کرد و مجمع عمومی اش هم تأیید شد.
مرادی گفت: موافقت با ادامه فعالیت انجمن زرتشتیان کوچه بیوک یزد مصوبه دیگر این کمیسیون بود. مجموعا ۵۷ تشکل درون جامعه اقلیتهای دینی وجود دارند که در کشور فعالیت میکنند.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفت: شهروندان و گروههای سیاسی باید عبارت جبهه سیاسی را به درستی استفاده کنند. «جبهه» تشکلی از احراب سیاسی دارای پروانه است که احزاب باید تشکیل آن را به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب اطلاع بدهند.
وی افزود: کشور ۱۳ جبهه سیاسی دارد که حداقل ۳ حزب درون خودش دارد. اگر یک جبهه ملی باشد، بیشتر احزاب آن باید ملی باشند و فرد اصلی آن جبهه هم باید عضو مؤثر یکی از آن احزاب باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.