به گزارش تابناک؛ جواد خیابانی روز گذشته در یک برنامه زنده تلویزیونی به طور مفصل درباره برنامهها و شرایط کادر فنی صحبت کرد. مهمترین مسئله جواد خیابانی در این صحبتها عدم جوانگرایی بود و سپس او انتقادات دیگری را نیز به شرح زیر مطرح کرد:
در ادامه مطلب کادر فنی تیم ملی پاسخ مفصلی به انتقادات جواد خیابانی داده و در اختیار "ورزشسه"، قرار داده که در ادامه میخوانید.
جلسات آنالیز حریفان در روز قبل از مسابقه و پیش از ناهار صورت میگیرد. جلسه فنی که با استفاده از دیتا و تصاویر، می تواند به بازیکنان تیم تصویر مناسبی از مدل بازی، الگوهای حمله و دفاع و انتقال و ضربات ایستگاهی ارائه کند. تمرین آخر تیم، معمولا براساس همین جلسه آنالیز طراحی و اجرا میشود. پس هیچ وقت نمیتوانیم جلسه آنالیز رقیب را دیرتر از تمرین تاکتیکی آخر بطور مثال در روز مسابقه برگزار نماییم.
بطور مثال در مورد قرقیزستان که این فکت اشتباه در موردش اشاره شد، دو دیدار این تیم برابر روسیه و هند در فیفا دی های قبلی، پیش از مسابقات کافا تحلیل و آنالیز شده بود و انجام آنالیز دیدار اول این تیم در تورنمنت کافا در روز سه شنبه (بعد از بازی با افغانستان) این اطلاعات فنی را تکمیل نمود. پس ذکر این موضوع که روز بازی با قرقیزستان، کادر فنی اقدام به آنالیز فنی این تیم نموده است، اشتباه و براساس اطلاعات کاملا غلط است.
پروسه مورد اشاره تنها بخش مربوط به تیم های حریف است. تحلیل و آنالیز تیم خودی در رقابت های دوستانه و رسمی، آنالیز تصویری و آماری تمرینات تیم ملی در فیفادیها و همچنین آنالیز آماری و تصویری بازیکنان لایه اول تا سوم ماتریس لیگ برتر در کنار تحلیل و آنالیز دیتای مربوط به عملکرد جسمانی بازیکنان در رقابت های لیگ برتر، جلسات تمرینی تیم ملی و دیدارهای دوستانه و رسمی بخش های مهم دیگر وظایف اعضای کادر فنی است که توسط گروه آنالیز، کادر مربیان و مشاورین فنی تیم ملی زیر نظر سرمربی تیم ملی صورت می گیرد.
در نظر داشته باشید که در هر روز اردوی تیم ملی بصورت میانگین دو جلسه فنی برگزار میشود که شامل آنالیز های هدفمند و منطبق با پروسه توسعه مدل بازی تیم، طراحی جلسه تمرینی روز و حریف آینده است. یک جلسه قبل از ناهار و یک جلسه قبل از تمرین عصر تیم.
نکته مهم دیگر ، آنالیز انفرادی رقبا است که توسط کادر آنالیز تیم ملی صورت می گیرد و بعد از جلسه تمرینی روز قبل از مسابقه در گروه بازیکنان به اشتراک گذاشته می شود. ویدئوهایی در حدود 4 تا 5 دقیقه از بازیکنان حریف که بیانگر سبک بازی، نقاط قوت و ضعف انفرادی است تا بازیکنان تیم ملی با آگاهی بالاتری نسبت به بازیکنان مقابل خود، تمرینات ذهنی و تصویرسازی را انجام بدهند. بطور مثال مدافعین میانی تیم ما روی بازیکنان تهاجمی و مهاجمین حریف تمرکز میکنند و ویدئوهای مربوط به آنها را تماشا میکنند و مدافعین کناری ما تمرکز خود را روی تماشای ویدئو وینگرها و بازیکنان کناری حریف قرار می دهند.
طراحی تمرینات
پروسه طراحی تمرینات براساس دیتا و اطلاعات تجمیع شده حاصل از آنالیز عملکرد فنی تیم و بازیکنان در دیدارهای قبلی تیم ملی و جلسات تمرینی قبلی، پروسه توسعه مدل بازی و اهداف تاکتیکی صورت می پذیرد و عموما چهارچوب اصلی تمرینات قبل از شروع اردوی تیم ملی طراحی و جزئیات براساس مواردی که ذکر شد طراحی می گردد.
این بهم پیوستگی پروسه تاکتیکی، طراحی تمرینات و جلسات آنالیز موجب شده است که فارغ از نتایج خوب در دیدارهای دوستانه، پیشرفت محسوس و مناسبی در مدل بازی در بخشهای مختلف مشاهده گردد که در آینده در مورد این موارد و توسعه فراگیر صورت گرفته با استفاده از دیتا و اطلاعات فنی حاصل از هوش مصنوعی صحبت خواهیم کرد.
جوانگرایی
مطمئنا کارشناسان محترم فوتبال نسبت به این موضوع اتفاق نظر دارند که پروسه جوانگرایی در باشگاه شروع می شود و در تیم ملی امتداد پیدا میکند. در واقع این مربیان باشگاهی هستند که می بایست حاصل عملکرد آکادمیهای خود را در زمان مناسبی وارد چرخه تمرینات تیم اصلی نمایند و در زمان مناسبی در معرض بازی کردن و کسب تجربه قرار دهند. این پروسه بعنوان کشف و توسعه استعداد شناخته می شود.
پس از تثبیت این استعداد ها در باشگاه که به معنای استمرار در ارائه کیفیت فنی، جسمانی و شخصیتی است، سرمربی تیم ملی میتواند در زمان مناسب، بازیکن جوان را به اردوی تیم ملی دعوت کند تا فرصت تطبیق پذیری و سازگاری با مدل بازی متفاوت، فضای روانی جدید و ساختارهای متفاوت را به این بازیکن جدید بدهد.
این پروسه در تیم ملی ایران ، در حال اجرا است . هرچند که با حدود 6 ماه تحلیل مناسب کادر فنی روی بازیکنان جوان لیگ برتر ، باید اذعان کنیم که متاسفانه این فرآیند در ایران با شدت بسیار کمی در حال انجام است. با این حال معدود بازیکنان جوان و مستعد لیگ برتر که در پروسه بازی کردن قرار دارند و کیفیت مناسبی از خود نشان داده اند، در ماتریس بازیکنان مورد توجه آقای قلعه نویی قرار دهند و بصورت دقیق مورد بررسی قرار می گیرند تا در زمان مناسب به اردوی تیم ملی دعوت شوند .
مدل بازی
2بخش اصلی برنامه آقای قلعه نویی در تیم ملی ، ایجاد و توسعه مدل بازی متناسب با پتانسیل فوتبال ایران و فرهنگ فوتبالی، اجتماعی و تاریخ ایران و همچنین تسهیل ورود بازیکنان جوان و مستعد در پروسهای زمانبندی شده به تیم ملی بوده است. بطوری که ریسک ناشی از این ارتقا و تغییر در شرایط برای تیم ملی و بازیکنان جوان به حداقل برسد و صدالبته که کمترین ریسک در پروسه نتیجه گیری تیم ملی داشته باشد.
در حوزه مدیریت کلان، صاحبان اندیشه قائل به تحلیل عملکرد و ارزیابی میزان تحقق اهداف و برنامه در یک پروسه و چشم انداز بلند مدت هستند. با وجود اینکه تیم ملی با تلاش بازیکنان و اعضای کادر فنی و پزشکی و مدیریتی با وجود همه مشکلات و کمبودها، نتایج مناسبی بدست آورده است ولی بازهم این بازه زمانی جهت ارزیابی میزان پیشرفت تیم ملی در برنامه های ارائه شده کافی نیست. شاید در زمانی مناسبتر ، با دیتا و اطلاعات بیشتر و البته تحلیل بهتر از برنامه های تیم ملی بتوانیم دورنمای روشنتری برای تیم ملی ایران متصور باشیم و اطلاعات بهتری جهت تحلیل و آنالیز تیم ملی و برنامه های این تیم در اختیار کارشناسان و علاقمندان فوتبال ایران قرار دهیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.