بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد بیست و نهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
گروهانهای قدس شنبه شب اعلام کرد در واکنش به جنایتهای اسراییل شهرک های صهیونیستی اطراف نوار غزه را هدف حمله راکتی قرار داده است.
در بیانیه گروهانهای قدس آمده است: عسقلان، اسدیروت، نیرعام، مقلاسیم، کفار عزه، کفار سعد را هدف حملات راکتی شدید قرار دادیم.
این اقدام سرایا القدس دقایقی پس از آن روی میدهد که رسانههای صهیونیستی از به صدا درآمدن صدای آژیرهای هشدار در سدیروت، مفلسیم و نیر عام در اطراف نوار غزه خبر میدهند.
ابوعبیده سخنگوی نظامی گردانهای القسام –شاخه نظامی جنبش حماس- تأکید کرد که از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی، در پی بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم صهیونیستی، بیش از ۶۰ اسیر اسرائیلی کشته شدهاند.
ابوعبیده با اشاره به اینکه ۲۳ جسد از اجساد اسرای اسرائیلی، همچنان زیر آوار است، گفت: به نظر میرسد که به خاطر ادامه بمباران، ما قادر نیستیم به این اجساد دست پیدا کنیم.
سخنگوی گردانهای القسام هفته گذشته خبر داد که در جریان حملات رژیم صهیونیستی به اردوگاه آوارگان فلسطینی در منطقه جبالیا، ۷ اسیر در بند مقاومت، از جمله سه غیرنظامی دارای گذرنامه خارجی کشته شدند.
یکی از دیپلماتهای سابق انگلیس مدعی شد که یگانهای شنود این کشور از قبرس مکالمات نیروهای حماس را شنود کرده و آنها را در اختیار صهیونیستها قرار میدهند.
به گزارش منابع خبری، «کرگ موری» دیپلمات سابق انگلیس در ازبکستان و مورخ و فعال حقوق بشر شنبه شب به وقت تهران در شبکه اجتماعی «اکس» مدعی شد: «انگلیس از پایگاه شنود خود در "ترودوس" در قبرس به شنود نیروهای حماس مبادرت میکند و اطلاعات کسب شده را در اختیار (رژیم) اسرائیل قرار میدهد.»
چندی قبل نیز منابع خبری از آماده باش نیروهای ویژه آلمان در قبرس برای استقرار در غرب آسیا به بهانه تخلیه شهروندان این کشور از منطقه خبر دادند.
بر اساس این گزارش، نیروهای ویژه نیروی دریایی آلمان در حال حاضر در قبرس در حالت آماده باش بوده و آماده استقرار در خاورمیانه هستند
این در حالی است که رسانهها گزارش کردند که نیروی هوایی ایالات متحده در راستای کمک به ارتش رژیم صهیونیستی قصد دارد هواپیماهای خود را در پایگاه نظامی نزدیک «آتن» پایتخت یونان مستقر کند. پایگاه شهر «الفسینا» قرار است به مرکز حمل و نقل برای هواپیماهای نظامی آمریکا برای کمک به رژیم اسرائیل تبدیل شود. قرار است بین ۵ تا ۸ هواپیمای «سی-۱۳۰هرکولس» در این پایگاه هوایی مستقر شوند.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا شامگاه شنبه گفت که اسرائیل باید اقداماتی را اتخاذ کند تا تلفات در میان غیرنظامیان به حداقل خود برسد.
وی که در نشست خبری مشترک با وزرای خارجه اردن و مصر صحبت میکرد، افزود: «از حق اسرائیل در دفاع از خودش حمایت میکنیم.»
منابع خبری شامگاه شنبه از برگزاری تظاهرات در تلآویو علیه کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم خبر دادند. تظاهرات کنندگان در شعارهای خود خواستار اقدام برای آزادی اُسرا در غزه شدند.
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که دست کم هزاران نفر در میدان موزه در تلآویو تجمع کردند و حمایت خود را از خانواده اُسرا و مفقود شدگان ابراز داشته و اعلام کردند تا زمان آزادی این اُسرا در این میدان تحصن خواهند کرد.
تظاهرات دیگری نیز در شهر قدس اشغالی برگزار شده است. تظاهرات کنندگان خشمگین در مسیر خود به سوی منزل نتانیاهو با نیروهای امنیتی درگیر شده و فریاد میزدند: «بیبی (لقب نتانیاهو) قاتل است».
رسانههای صهیونیستی همچنین از درگیری شدید میان خانواده اُسرا و مفقودان در برابر مقر اقامت «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی خبر میدهند.
وزارت خارجه ترکیه روز شنبه اعلام کرد در پی تداوم حملات علیه غیرنظامیان و توجه نکردن به درخواستها برای آتشبس در غزه، سفیر ترکیه در تلآویو فراخوانده شد.
وزارت خارجه ترکیه در بیانیه خود اعلام کرد: «با توجه به فاجعه انسانی در حال وقوع در غزه که در پی حملات مداوم اسرائیل علیه غیرنظامیان و امتناع اسرائیل از درخواستها برای آتشبس و جریان کمک بشردوستانه مداوم و بیمانع ایجاد شده، تصمیم گرفته شد "شاکر اوزکان تورونلار" سفیر ما در تلآویو برای رایزنی به آنکارا فراخوانده شود.»
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی شنبه شب به این رویداد واکنش نشان داد. به گزارش منابع خبری، وزارت خارجه رژیم اسرائیل تصمیم ترکیه برای فراخواندن سفیر خود را برای رایزنی گامی دیگر در کنار حماس خواند.
پیشتر «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه با بیان این که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی حتی حمایت ساکنان فلسطین اشغالی را هم از دست داده، گفته بود «نتانیاهو دیگر کسی نیست که بتوانیم با او صحبت کنیم، او را کنار گذاشتهایم».
اردوغان روز جمعه هم با بیان اینکه اولویت اکنون آتشبس کامل در نوار غزه برای دستیابی به ثبات در منطقه است، گفت که صهیونیستها ۲۸ روز است در غزه جنایت میکنند.
منیر البرش مدیرکل وزارت بهداشت غزه خبر داد که ۲۴۰ نفر که اجزای بدنشان در نتیجه بمباران صهیونیستی، قطعه قطعه شده بود، در گورهای جمعی دفن شدند.
وی همچنین تأکید دارد: جنازههایی که دفن شدند، هویت ناشناسی دارند؛ زیرا بدنهای آنان تکه تکه شده یا سوخته است و به همین دلیل قابل شناسایی نیستند. برخی از افراد نیز کسی ندارند که آنان را شناسایی کند.
به گزارش خبرگزاری صفا، البرش در پایان گفت که بیش از ۶۰ پزشک نیز از زمان آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند.
کتائب القسام –شاخه نظامی جنبش حماس فلسطین- خبر داد که با یک گروه از نظامیان صهیونیست که در یک ساختمان در شمال غرب شهر غزه مخفی شده بودند، درگیر شدند.
خبرگزاری شهاب به نقل از القسام گزارش داد، در این درگیری پنج سرباز اسرائیلی کشته و شمار دیگری از آنان نیز زخمی شدند.
دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته درباره تلفات و اسرای اسرائیلی در غزه گفت: تا این لحظه ۳۳۸ نظامی ارتش در جنگ در غزه کشته شدهاند؛ ۲۴۱ اسرائیلی هم در غزه اسیر هستند که به خانوادههایشان اطلاع دادیم.
رسانههای ترکیه اعلام کردند به دلیل امتناع رژیم صهیونیستی از پذیرش درخواست آتش بس، سفیر ترکیه در سرزمینهای اشغالی فراخوانده شده است.
وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد: با توجه به فاجعه انسانی غزه به دلیل امتناع طرف اسرائیلی از پذیرش درخواستهای آتش بس، تداوم حملات علیه غیرنظامیان و ممانعت از ارسال کمکهای بشردوستانه، تصمیم گرفته شد سفیر کشورمان در تل آویو، شاکر اوزکان تورونلر برای مشاوره به آنکارا احضار شود.
وزارت امور خارجه ترکیه امروز شنبه اعلام کرد که سفیرش در تل آویو را فراخوانده است.
وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرد آنکارا سفیرش در تل آویو را به دلیل "عدم پاسخگویی طرف اسرائیلی به خواسته ها در زمینه آتش بس و ادامه حملات به غیر نظامیان" فراخوانده است.
براساس این بیانیه، از جمله سایر دلایل فراخواندن سفیر ترکیه "ندادن مجوز به ترکیه برای ارسال دائمی و مستمر کمک های انسانی به غزه با توجه به فاجعه انسانی کنونی در این منطقه" است.
اخه نظامی حماس امروز همچنین دو جنگافزار دیگر ارتش رژیم صهیونیستی را در جنوب منطقه تل الهوا با راکت یاسین 105 منهدم کرده است.
گردانهای شهید عزالدین القسام همچنین اعلام کرد که روز شنبه محل تجمع نیروها و ادوات نظامی صهیونیستی در شمال غرب غزه را هدف حملات خمپارهای خود قرار داده است.
گردانهای قسام طی اطلاعیهای نظامی از کشته شدن 5 نظامی اسرائیلی خبر داد و گفت که مجاهدان این گردانها امروز به یک گروه از نظامیان صهیونیست در شمال غربی شهر غزه حمله کرده و با آنها با تیربار و نارنجک درگیر شدهاند.
وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین امروز شنبه از افزایش شمار شهدای کرانه باختری رود اردن از ۲۹ روز پیش تاکنون به ۱۴۵ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین امروز شنبه اعلام کرد: یک جوان ۱۷ ساله به نام محمد وائل عطا الجعبری که دیروز جمعه در جریان یورش نظامیان صهیونیست زخمی شده بود به شهادت رسید. بدین ترتیب شمار شهدای فلسطینی در این منطقه از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر گذشته (۱۵ مهرماه) تاکنون به ۱۴۵ شهید افزایش یافت.
این جوان فلسطینی روز جمعه در منطقه باب الزاویه در شهر الخلیل زخمی شده بود که با شهادت وی، شمار شهدای فلسطینی در کرانه باختری از بامداد روز جمعه تاکنون به ۹ شهید رسیده است.
سخنگوی وزارت بهداشت غزه بعد از ظهر امروز افزود ۳۹۰۰ نفر از شهدا کودک و ۲۵۰۹ نفر زن هستند.
وی گفت: ۲۲۰۰ مورد مفقودی به اطلاع ما رسیده است که ۱۲۰۰ نفر از آنها کودک و همچنان زیر آوارها هستند. ۱۵۰ پرسنل پزشکی و امدادی شهید و ۵۷ خودروی آمبولانس منهدم شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت غزه همچنین از افزایش شمار زخمی ها به ۲۴۱۵۸ نفر خبر داد.
امروز نیز مناطق مختلف نوار غزه از جمله ورودی بیمارستان ها شاهد جنایت آفرینی ارتش رژیم صهیونیستی است.
جنبش حزبالله لبنان، بعدازظهر امروز (شنبه)، یک پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی را در خطوط مرزی لبنان منهدم کرد.
منابع خبری با انتشار تصاویری از حمله شدید مقاومت اسلامی لبنان به پایگاه «جل العلام» در خطوط مرزی لبنان و انهدام آن خبر دادند.
منابع خبری فلسطینی میگویند مقاومت اسلامی لبنان برای اولین بار از موشکهای سنگین در این حمله استفاده کرده است.
حزبالله دقایقی بعد در بیانیهای اعلام کرد رزمندگان این جنبش به صورت همزمان امروز با موشک و تسلیحات مناسب مواضع «جل العلام»، «الجرداح»، «حدب البستان»، «المالکیه»، و«المطله» را هدف حمله قرار دادهاند.
طبق این بیانیه موشکها مستقیما با اهداف مورد نظر برخورد داشتهاند و تجهیزات فنی پایگاهها منهدم شده است.
لحظاتی بعد خبرنگار «المنار» گزارش داد مقاومت اسلامی لبنان همچنین یک بالن جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی را بر فراز شهرک «مسگاو عام» سرنگون کرده است.
گردان های عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس ظهر امروز اعلام کرد: امروز صحنه های بسیار تکان دهنده ای از نظامیان اشغالگر و همچنین اسناد بسیار مهمی را به صورت صوتی و تصویری منتشر می کنیم.
گردان های القسام افزود: ما نمیخواستیم آن را منتشر کنیم و همواره به نتانیاهو هشدار دادیم که ما را مجبور به این کار نکند، اما جنایتکاری و حماقت سیاسی او باعث میشود که همه چیز را به خطر بیاندازد؛ به این امید که شاید اعتبار خود را که برای همیشه از دست رفته است، باز یابد.
جنبش حزبالله لبنان، ظهر امروز (شنبه)، تصاویر جدیدی از حملات اخیر خود به پایگاههای رژیم صهیونیستی در خطوط مرزی لبنان منتشر کرد.
مقاومت اسلامی لبنان تاکنون دهها موضع ارتش رژیم صهیونیستی را در خطوط مرزی لبنان با استفاده از خمپاره و موشکهای هدایتشونده هدف قرار داده است.
حزبالله صبح امروز همچنین مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در «الجرداح» و «حدب البستان» در شمال فلسطین اشغالی را هدف قرار داد.
دفتر رسانهای دولت در غزه امروز شنبه، ۴ نوامبر و در بیست و نهمین روز از نبرد «طوفان الاقصی» اعلام کرد که تاکنون ۴۶ خبرنگار مستقر در غزه، هدف حملات رژیم اشغالگر قرار گرفته و به شهادت رسیدهاند.
براساس گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «الجزیره»، بمباران روز پنجشنبه جنگندههای اسرائیل، صدای حقیقت دیگری را در غزه هدف قرار داد؛ جایی که «محمد ابوحطب»، خبرنگار تلویزیون فلسطین، شهید شد تا به جمع دهها تن از همکاران شهیدش بپیوندند.
نظامیان رژیم صهیونیستی ابوحطب و تعدادی از اعضای خانوادهاش را پس از هدف قرار دادن خانهاش در خان یونس ترور کردند تا تلاشهای او در جریان پوشش خبری تجاوزات آنها به غزه و انتقال پیامش به جهانیان را متوقف کنند.
«میک والاس» قانونگذار ایرلندی پارلمان اروپا، روزهای گذشته و در واکنش به هدف قرار گرفتن خانواده خبرنگار الجزیره در غزه، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشته بود: دولت آپارتاید اسرائیل روزنامهنگارانی را هدف قرار میدهد که جرات میکنند جنایات جنگی آنها را افشا کنند.
وزیر امورخارجه ژاپن از رژیم اسرائیل خواست برای رساندن کمک های بشردوستانه به غزه با توجه به افزایش تقاضای موارد کمک ها، جنگ را متوقف کند.
به گزارش کیودو، براساس اطلاعات وزارت امورخارجه ژاپن یوکو کامیکاوا وزیر امورخارجه ژاپن علاوه بر درخواست وقفه در جنگ از اسرائیل برای ارسال کمک های بشردوستانه به فلسطین وعده داد ژاپن بسته حمایتی افزایشی ۶۵ میلیون دلاری برای کمک رسانی به غیرنظامیان فلسطینی در منطقه محاصره شده نوار غزه که با بحران جدی انسانی به دلیل محاصره اسرائیل مواجهند ارسال خواهد کرد. این درحالی است که ژاپن ماه گذشته از ارسال کمک ۱۰ میلیون دلاری به غزه خبر داده بود.
طی دیدار وزیر امورخارجه ژاپن با الی کوهن همتای اسرائیلی در تل آویو کامیکاوا گفت از تمامی طرفین درخواست شده تا براساس قوانین بین الملل رفتار کنند و گروگان ها آزاد شوند.
خبرنگار شبکه «الجزیره» امروز شنبه، ۴ نوامبر اعلام کرد که پهپادی از ارتش رژیم صهیونیستی منزل «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش «حماس» را در اردوگاه «الشاطی» غزه با موشک بمباران کرد.
طبق گزارش شبکه الجزیره، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس روز چهارشنبه هفته گذشته و در میانه تهدیدات تلآویو، ارتش رژیم اشغالگر را به متحملشدن تلفات بیشتر در نوار غزه تهدید کرده بود.
هنیه تصریح کرده بود: جنبش حماس چشماندازی جامع درباره سرنوشت عملیات ارائه کرده است که با توقف تجاوزات اسرائیل به غزه، بازکردن گذرگاه ها و توافق در پرونده تبادل اسرا آغاز میشود.
چند نهاد سازمان ملل در بیانیهای مشترک گفتند حیات نوزادان در نوار غزه به مو بند است و زنان مجبورند در خیابانها و در میان آوار زایمان کنند.
این نهادها، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)، آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا)، آژانس سلامت جنسی و باروری سازمان ملل متحد و سازمان جهانی بهداشت را شامل میشود.
به گزارش خبرگزاری «تاس» در بیانیه مشترک آنها آمده است: انتظار میرود با توجه به کمبود دسترسی به مراقبت کافی، مرگومیر مادران افزایش یابد. زندگی نوزادان هم به به موبند است. اگر سوخت بیمارستانها تمام شود، زندگی حدود ۱۳۰ نوزاد نارس که به مراقبتهای مخصوص و مراقبتهای ویژه نیاز دارند، به خطر خواهد افتاد.
نهادهای سازمان ملل افزودند: تخمین زده میشود ۵۰ هزار زن باردار در غزه وجود دارد که بیش از ۱۸۰ نفر از آنها در هر روز زایمان میکنند. پانزده درصد احتمال دارد عوارض حاملگی یا مربوط به زایمان را تجربه کنند و به مراقبتهای پزشکی بیشتر نیاز داشته باشند.
با گذشت دو روز از بیانیه وزارت خارجه مصر درباره تدارک برای خروج حدود 7 هزار تبعه خارجی از غزه، خبرها از احتمال خروج حدود ۷۳۰ شهروند خارجی طی امروز حکایت دارد.
شبکه «سیانان» روز شنبه (امروز) در گزارش تازه خود درباره تحولات جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، خبری به نقل از یک منبع مصری درباره خروج اتباع خارجی از غزه منتشر کرد.
این مقام مصری که نامش فاش نشده، خبر داد که انتظار میرود روز شنبه (امروز) حدود ۷۳۰ تبعه خارجی از طریق گذرگاه رفح، غزه را ترک کنند.
این رسانه آمریکایی در گزارش خود افزود، منبع مصری اعلام کرد که قرار است ۵۵ شهروند مصر، ۳۸۶ تبعه آمریکایی، ۱۱۲ شهروند بریتانیایی، ۷۷ فرانسوی و ۱۵۱ شهروند آلمانی امروز غزه را ترک کنند.
ک مقام ارشد دولت «جو بایدن» گفت که اسرائیلیها پس از گفتوگو با آمریکا، طرح نظامی اولیه خود برای حمله به حماس را به طور قابل توجهی اصلاح کردند.
به گزارش روزنامه تایمز آو اسرائیل، این مقام آمریکایی در یک نشست تلفنی با خبرنگاران به شرط ناشناس ماندن در پاسخ به پرسش های بسیار در خصوص اینکه آیا واشنگتن با اسرائیل در مورد شمار زیاد تلفات غیرنظامیان در غزه هم گفت و گو کرده است یا خیر، گفت که امریکا سرسختانه به دنبال اطمینان از درک اهدافش توسط طرف مقابل است.
وی سپس افزود: اسرائیلی ها به طور قابل توجهی طرح اولیه حمله خود را تغییر داده و اصلاح کرده اند.
این مقام ارشد همچنین درخواست برای آتشبس پس از حمله ۷ اکتبر (۱۵ مهر) حماس به اسرائیل را سیاست درستی برای آمریکا ندانست و در ادامه گفت: آتش بس بستگی به آن دارد که اسرائیلی ها احساس امنیت کنند و اطمینان داشته باشند که دیگر چنین اتفاقی نمی افتد.
وی در عین حال آتش بس موقت را راهی مناسب برای عبور امن غیرنظامیان و جریان بیشتر کمکها به غزه ارزیابی کرد.
این مقام با اشاره به اینکه ۱۰۰ کامیون روز جمعه وارد غزه شده است، اضافه کرد که بهنظر میرسد در روزهای آینده این کمک ها افزایش چشمگیری داشته باشد.
عضو دفتر سیاسی جنبش حماس اعلام کرد، این جنبش آماده آزادی ۲۴۰ اسیر صهیونیست در ازای آزادی همه اسرای فلسطینی در بند زندانهای رژیم صهیونیستی است.
غازی حمد، عضو دفتر سیاسی حماس در گفتوگو با شبکه «ان بی سی» گفت، شروط این جنبش آزادی تمامی اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی در ازای آزادی ۲۴۰ اسیر صهیونیستی است. وی تاکید کرد، قربانیان غیرنظامی جنگ هفتم اکتبر به دلیل پیچیدگیهای غیرمنتظره است.
وی افزود، مردم غزه از ۱۷ سال پیش دچار درد و رنج هستند و این حق قانونی فلسطینیهاست که با اشغالگر بجنگند. رژیم صهیونیستی باید برای انجام هرگونه مذاکرات درباره تبادل اسرا از حمله به نوار غزه عقبنشینی کند.
حمد گفت: «خواهان توقف تجاوز، قتل و کشتار علیه ملت خود هستیم و پس از آن میتوانیم درباره اسیران و هر چیز دیگری صحبت کنیم، اما آنها اول باید تجاوز را متوقف کنند.»
یک مقام آمریکایی و ۳ مقام اسرائیلی گفتهاند آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در سفرش به تلآویو به همتایان اسرائیلی خود گفته که موافقت با وقفههای انساندوستانه در جنگ به واشنگتن برای کاستن از فشارهای فزایندهای که بابت حمایت از اسرائیل با آن روبرو است کمک خواهد کرد.
وبگاه آکسیوس که یک رسانه نزدیک به منابع امنیتی-نظامی رژیم صهیونیستی است گزارش داده بلینکن علاوه بر این به مقامهای اسرائیلی گفته موافقت با وقفههای انساندوستانه به اسرائیل کمک خواهد کرد برای پیشبرد عملیات زمینی در غزه زمان بخرد.
دولت بایدن به صورت علنی گفته که از هدف اسرائیل برای نابود کردن توانمندیهای نظامی حماس حمایت میکند اما از طرف برخی از نمایندههای دموکرات در کنگره و همچنین از طرف متحدان و شریکانش در کشورهای عربی برای درخواست آتشبس تحت فشارهای فزایندهای قرار گرفته است.
مقامهای اسرائیلی میگویند بلینکن به همتایان اسرائیلی خود گفته است دولت بایدن به دلیل حمایت کامل از اسرائیل هم در صحنه داخلی و هم در صحنه بینالمللی زیر آتش انتقادات قرار گرفته است.
بلینکن همچنین به بنیامین نتانیاهو و اعضای کابینه جنگی اسرائیل گفت که او میداند که عملیات اسرائیل علیه حماس بیشتر از چند روز زمان خواهد برد.
مقامهای آمریکایی و اسرائیلی گفتهاند بلینکن گفته به دلیل فشارهایی که آمریکا با آن مواجه است برقراری وقفه در جنگ به اسرائیل کمک خواهد کرد برای پیشبرد عملیات زمانی خود زمان بیشتری بخرد.
منابع مورد استناد آکسیوس گفتهاند پیام بلینکن به مقامهای اسرائیل این بود: «ما نمیخواهیم جلوی شما را بگیریم اما به ما کمک کنید تا به شما کمک کنیم زمان بیشتری در اختیار داشته باشید.»
مقامهای اسرائیلی از جمله یوآو گالانت، وزیر جنگ و هرزی هالوی، رئیس ستاد مشترک ارتش به بلینکن گفتهاند که وقفه در جنگ مگر در صورت آزادی همه گروگانها اتفاق نخواهد افتاد.
بلینکن در رایزنیهای خود با مقامهای اسرائیلی به آنها گفت افزایش شمار تلفات غیرنظامیان در غزه و منتشرشدن تصاویری مانند تصاویر مربوط به حملات هوایی به اردوگاه جبالیا کمکی به دولت بایدن برای دفع فشارهایی که با آن مواجه است نخواهد کرد.
گالانت از حمله به اردوگاه جبالیا دفاع کرد و مدعی شد که عوامل حماس خودشان را در محاصره دهها غیرنظامی پنهان کرده بودند.
او همچین ادعا کرد که یکی از فرماندهان حماس و ۲۰ عضو دیگر این گروه که در عملیات ۷ اکتبر دست داشتهاند در آن عملیات کشته شدهاند. این در حالی است که حماس شهادت یکی از فرماندهانش در این حمله را تکذیب کرده است.
سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گفت که به ۱.۲ میلیارد دلار برای پاسخ به نیازهای ۲.۷ میلیون نفر در غزه و کرانه باختری نیاز است.
ینس لارکه، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گفت که به ۱.۲ میلیارد دلار برای پاسخ به نیازهای ۲.۷ میلیون نفر در غزه و کرانه باختری نیاز است.
به گزارش آناتولی، وی در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو گفت که بحران در غزه و مناطق اشغالی در فلسطین در حال وخیم شدن است و آنها در مدت باقیمانده از سال، درخواست کمک اضطراری برای غزه را آغاز خواهند کرد.
به نقل از میدل ایست نیوز، جنگ غزه وارد بیست و نهمین روز خود شده و ارتش اشغالگر همچنان به بمباران نوار غزه ادامه میدهد.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت غزه، از زمان آغاز حملات صهیونیستها به غزه تاکنون ۹ هزار و ۶۱ نفر شهید و ۳۲ هزار نفر مجروح شدهاند.
مدیر بیمارستان «الشفاء» غزه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در غزه گفت: رژیم اسرائیل با بمباران خودروهای امدادی و آمبولانس ها از همه خطوط قرمزعبور کرده است و غعالیت در بیمارستان الشفاء نه تنها به مرحله خطرناکی رسیده بلکه یک فاجعه بزرگ درحال رخ دادن است.
«محمد ابوسلمیه» امروز شنبه افزود: بمباران آمبولانس ها در ورودی بیمارستان الشفاء ۱۳ شهید و ده ها مجروح برجای گذاشت و خسارت های سنگینی را به دیوارها و ساختمان بیمارستان وارد کرد.
وی افزود: دو آمبولانس دیگر نیز که در حال انتقال مجروحان به بیمارستان های مصر بودند، در خیابان «الرشید» و منطقه اداری «انصار» در غرب غزه هدف بمباران صهیونیست ها قرار گرفتند.
ابوسلمیه گفت: فعالیت در این بیمارستان نه تنها به مرحله خطرناکی رسیده است بلکه یک فاجعه بزرگ درحال رخ دادن است.
وی بیان کرد: مجتمع درمانی الشفاء بزرگترین مجتمع بهداشتی درمانی در نوار غزه بود که با ۳ ژنراتور برق کار می کرد ولی اکنون فقط یک ژنراتور فعال دارد و برخی از بخش های آن فقط ۴ ساعت برق دارند.
مدیر مجتمع بیمارستانی الشفاء غزه اظهار داشت: ما وارد یک مرحله خطرناک شده ایم و اکنون تلاش می کنیم فقط بخش های حیاتی مانند مراقبت های ویژه، اورژانس تولید اکسیژن و مراقبت از نوزادان به فعالیت ادامه دهند.
ابوسلمیه اضافه کرد: نبود برق بر بیماران تاثیر منفی می گذارد و اگر این وضعیت ادامه یابد و از ورود سوخت جلوگیری شود، فعالیت بخش های حیاتی از کار خواهد افتاد و ما اینجا شاهد یک قبرستان واقعی خواهیم بود.
وی افزود: بدون برق نمی توان حتی یک دقیقه نیز کار کرد و بیمارستان به جای مداوای مجروحان و بیماران به قبرستان آن ها تبدیل می شود.
ابوسلمیه گفت: بخش های مراقبت از کودکان، مراقبت های ویژه، اورژانس، اتاق عمل و تولید اکسیژن و آزمایشگاه هم اکنون فعال است و در بخش های داخلی و بستری برق ها را قطع می کنیم و فقط از ساعت ۱۸ تا ۲۲ برق در اختیار آن قرار می گیرد.
مدیربیمارستان الشفاء تصریح کرد: ما از درخواست کمک خسته شده ایم و با اینکه جهان اسلام و عرب را به کمک فراخوانده ایم ولی تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده ایم.
ابوسلمیه افزود: همچنان خواستار بازگشایی گذرگاه رفح و ورود سوخت لازم برای ادامه فعالیت موتور برق های بیمارستان ها و ورود تجهیزات پزشکی، بیمارستانی و دارو هستیم.
وی گفت: بیماران موجود در این بیمارستان و دیگر بیمارستان های غزه باید تخلیه شوند تا بتوانیم مجروحان و بیماران جدید را پذیرش کنیم زیرا اوضاع داخل بیمارستان ها نیز فاجعه آمیز است.
نظامیان صهیونیست به اردوگاه الفوار واقع در جنوب الخلیل یورش بردند و ۱۹ فلسطینی را بازداشت کردند.
بر اساس این گزارش، نظامیان صهیونیست همچنین به اردوگاه بلاطه واقع در شرق نابلس یورش بردند و با فلسطینیان درگیر شدند.
ارتش رژیم اشغالگر به شهر نابلس، شهرک جبع واقع در جنوب جنین، شهرک بیت امر واقع در شمال الخلیل و منطقه وادی شاهین و شهرک بیت ساحور در بیت لحم نیز یورش بردند و اقدام به بازداشت فلسطینیان کردند.
یورش صهیونیستها به کرانه باختری در حالی صورت گرفته است که حملات این رژیم به مناطق مختلف غزه در بامداد شنبه ادامه داشت.
حملات مرگبار اسرائیل به کاروان آمبولانس ها در غزه+ عکس
هواپیماهای ارتش رژیم صهیونیستی کاروان امدادی و گروهی از آمبولانسها را که از مجتمع پزشکی الشفا در نوار غزه خارج شده و در حالی که برای انتقال مجروحان به گذرگاه رفح در حرکت بودند، هدف قرار دادند.
این حمله در فاصله زمانی کوتاه بین حرکت کاروان امدادی تا رسیدن آن به بیمارستان دو بار تکرار شد که منجر به یک تراژدی انسانی شد.
جمعیت هلال احمر فلسطین تاکید کرد که کاروان مذکور متشکل از پنج آمبولانس در حدود یک کیلومتری بیمارستان الشفاء مورد حمله قرار گرفت و پس از بسته شدن جاده در اثر بمباران به بیمارستان بازگشت.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی «وفا»، در حین بازگشت این کاروان در فاصله کمی از بیمارستان، یکی از آمبولانسها مستقیما مورد هدف موشک قرار گرفت که منجر به تلفات زیادی از غیرنظامیان و آوارهها در ورودی بیمارستان شد.
خبرگزاری وفا خاطرنشان کرد که خدمه آمبولانس و شهروندان به شدت مجروح شدند. این حمله دست کم ۱۵ شهید و بیش از ۶۰ زخمی در بین سرنشینان کاروان امدادی برجای گذاشت.
سپس این حمله وحشیانه و هولناک آمبولانس جمعیت هلال احمر حامل یک مجروح را هدف قرار داد که برای درمان در بیمارستانهای مصر به سمت گذرگاه رفح حرکت میکرد که در نتیجه این حمله وحشیانه خودرو و امدادگران آسیب زیادی دیدند.
جمعیت هلال احمر فلسطین این حمله وحشیانه را که نقض آشکار کنوانسیونهای ژنو و جنایت جنگی تلقی میشود، محکوم کرد.
جمعیت هلال احمر از جامعه بینالمللی خواست فوراً برای کمک به حفاظت از غیرنظامیان، مقرها و تیمهای پزشکی که در آن کار میکنند، مداخله کند.
جمعیت هلال احمر فلسطین بر لزوم پاسخگویی عاملان این جنایات فجیع و محاکمه آنها، علاوه بر پایبندی به مسؤولیت قانونی کشورهای طرف کنوانسیون ژنو برای تضمین حمایت از پرسنل پزشکی و غیرنظامیان در همه شرایط تاکید کرد.
گوترش: از بمباران آمبولانسها توسط اسرائیل در غزه وحشت کردم
امروز شنبه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، احساس «وحشت» خود را از حمله ارتش اشغالگر به کاروان آمبولانس در غزه در روز جمعه ابراز و تاکید کرد که درگیری بین صهیونیستها و حماس «باید متوقف شود».
گوترش در بیانیهای گفت: «از حمله گزارش شده در غزه به کاروان آمبولانس در خارج از بیمارستان الشفا وحشت کردم.» وی افزود: «تصاویر اجساد پراکنده در خیابان مقابل بیمارستان دلخراش است.»
سازمان ملل: یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در غزه آواره شدهاند
یکی از مقامات ارشد سازمان ملل عصر جمعه به وقت محلی اعلام کرد که یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در غزه آواره شدهاند.
لین هاستینگز دستیار دبیر کل سازمان ملل متحد و هماهنگ کننده امور بشردوستانه این سازمان، افزود: بیش از ۶۹۰ هزار فلسطینی هم اکنون در نوار غزه به تاسیسات آنروا و سایر مکانهایی که به امن بودن آنها امیدوار هستند از جمله بیمارستانها، کلیساها و مدارس پناه آوردهاند.
وی که در یک نشست خبری صحبت میکرد، بر وضعیت چالشبرانگیز کنونی در نوار غزه تاکید کرد و گفت: واقعیت این است که در حال حاضر هیچ منطقهای در نوار غزه واقعا امن نیست.
هاستینگز همچنین یادآور شد: هزینه تامین نیازهای کل جمعیت غزه و ۵۰۰ هزار نفر که در کرانه باختری ساکن هستند تا پایان سال جاری بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
مارتین گریفیتس هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل نیز پیشتر در رابطه با وضعیت ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه گفته بود: از طریق انجام مذاکرات، پیشرفتهایی در زمینه ورود سوخت بیشتر به غزه صورت گرفته است.
وی افزود: تامین سوخت برای تداوم عملکرد موسسات، بیمارستانها، توزیع آب و برق ضروری است و ما باید این منابع را به طور پیوسته وارد غزه کنیم.
گریفیتس همچنین خاطرنشان کرد: باید وقفههایی در جنگ ایجاد شود تا از این طریق بتوانیم نیازهای مردم غزه را برآورده کنیم.
مشاور نتانیاهو: بیمارستان الشفا در غزه یک هدف مشروع برای ارتش اسرائیل است
مارک رگو، سفیر سابق اسرائیل در لندن که در حاضر یکی از مشاوران بنیامین نتانیاهو است گفت که تلآویو معتقد است که سیستم «کنترل و فرماندهی» حماس زیر بیمارستان الشفا قرار دارد.
اظهارات رگو در مصاحبه با کانال ۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی بعد از افزایش خشم عمومی از این رژیم در نتیجه حمله به آمبولانسی که در حال انتقال زخمیها از بیمارستان الشفا به گذرگاه رفح بود مطرح شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی حمله به آن آمبولانس را پذیرفته اما مدعی شده که این خودرو در حال انتقال عوامل حماس بوده است.
ونزوئلا: آنچه در غزه رخ میدهد یک نسلکشی به سبک نازیها است
وزیر خارجه ونزوئلا بامداد شنبه گفت آنچه در غزه رخ میدهد یک نسلکشی به سبک نازیها است.
وزیر خارجه ونزوئلا همچنین گفت تصاویری که هر روزه دریافت میکند نشاندهنده ارتکاب جنایات جنگی توسط اسرائیل است.
او گفت این توحش بایستی فورا متوقف شود و مرتکبان این جنایتها به محکمه عدالت آورده شوند.