بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد سی و یکمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا وابسته به دموکرات ها و نزدیک به دولت جو بایدن روز دوشنبه به وقت محلی گزارش داد، یک سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوال این شبکه تلویزیونی در خصوص اظهارات حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران ادعا کرد: «این اظهارات کاملا نادرست است.»
سی ان ان به نقل از این مقام شورای امنیت ملی آمریکا که نامش را بیان نکرده است، گفت: «ما به صراحت به ایران اعلام کرده ایم که نباید به دنبال گسترش درگیری و عواقب آن باشد. ما همچنین بهطور علنی و خصوصی اعلام کردهایم که خواستار آزادی گروگانهای (اسرا) در اختیار حماس هستیم. آزادی گروگانها مستلزم وقفه بشردوستانه در جنگ است. هر گونه تاخیر در این روند به عهده حماس است.»
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز دوشنبه در حاشیه دیدار نخست وزیر عراق با رئیس جمهور ایران درجمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره ورود وزیر خارجه آمریکا با جلیقه ضد گلوله به بغداد گفت: این واقعیت نقش آمریکا در منطقه است.
وزیر امور خارجه گفت: آمریکاییها در سه روز گذشته از طرفی به ما پیام دادهاند که ما به دنبال آتش بس هستیم و اقداماتی را در این ارتباط انجام دادهایم اما در عمل آنها فقط از کشتار جمعی و نسلکشی در غزه حمایت میکنند.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: امیدواریم آمریکا هر چه زودتر سیاست خود را تغییر دهد و از طرف اشغالگر حمایت نکند.
کاخ سفید معتقد است که آتشبس در حالی که اسرائیل سعی در از بین بردن توانایی نظامی حماس، دارد، گام مناسبی نیست.
گردانهای القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) دوشنبه شب اعلام کرد که از آغاز حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به غزه تاکنون ۹۷ خودروی زرهپوش (تانک، نفربر و بولدوزر) را به طور کامل یا جزئی توسط این گروه منهدم شده است.
گروهانهای قدس نیز در این باره اعلام کرد: یک خودروی نظامی رژیم صهیونیستی را با بسته انفجاری و آر پی جی در منطقه "المقوسی" منهدم کردیم.
گردان های القسام از چند روز پیش و همزمان با یورش زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه، شماری از تانک ها و نفربرهای آنها را بویژه با راکت های الیاسین ۱۰۵ و پهپاد انتحاری الزواری و خمپاره از فاصله نزدیک هدف قرار داده و تعدادی از نظامیان صهیونیست را کشته یا زخمی کرده است.
رژیم صهیونیستی تاکنون به کشته شدن ۳۸۸ نظامی خود از ابتدای عملیات طوفان الاقصی اعتراف کرده است.
رادیو رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که از ابتدای عملیات طوفان الاقصی هزار و ۵۳۸ صهیونیست از جمله ۳۸۸ نیروی ارتش و پلیس کشته و حدود پنج هزار نفر زخمی شده اند.
فرمانده نیروی هوایی آلمان ساعاتی پیش وارد اراضی اشغالی فلسطین شد و با وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیدار و گفت و گو کرد.
«اینگو گرهارتس» فرمانده نیروی هوایی آلمان پس از ورود به اسرائیل با یواو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و فرمانده نیروی هوایی این رژیم دیدار کرد.
پیش از این اولاف شولتز، صدراعظم آلمان ۲۵ مهرماه به تلآویو رفت.
سفر فرمانده نیروی هوایی آلمان به تلآویو پس از حمایت این کشور از اسرائیل در جنگ با حماس رخ میدهد.
رابرت هابک معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان نیز ۲ روز پیش در یک پیام ویدئویی ضمن محکوم کردن آنچه وی رفتارهای یهودی ستیزانه در ابن کشور دانست، مدعی شد که رفتارهای برخی از کشورهای اسلامی «دوگانه» است.
وی همچون دیگر مقامهای دولت فدرال آلمان بر امنیت اسرائیل تأیید کرد و گفت که این تنها یک جمله یا فرمول نسبی نیست و امنیت این کشور برای ما ضروری است.
مقام های آلمان در روزهای اخیر در نوبتهای مختلف ضمن اعلام حمایت از کشتار مردم بیدفاع مظلوم فلسطین در جنگ با رژیم صهیونیستی خواهان اخراج طرفداران حماس از آلمان شدند.
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که دیپلماتهای آفریقای جنوبی به کشورشان برای مشورت فراخوانده شدند.
روسای جمهوری شیلی و کلمبیا نیز ۱۰ آبان ماه اعلام کردند که سفرای خود را از سرزمینهای اشغالی فرا خواندند.
گابریل بوریچ رئیس جمهوری شیلی گفت که به دلیل «نقض قوانین بینالمللی حقوق بشر» سفیر کشورش را برای مشاوره فرا میخواند.
وی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها نوشت: شیلی این عملیات نظامی قویا محکوم کرده و با نگرانی فراوان آن را رصد میکند.
در پی این اقدام، گوستاوو پترو رئیس جمهوری کلمبیا نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: تصمیم گرفتهام که سفیر کشورمان را برای مشاوره از اسرائیل فرا بخوانیم.
وی تاکید کرد: اگر اسرائیل به کشتار مردم فلسطین پایان ندهد ما نمیتوانیم در آنجا بمانیم.
«یحیی سریع» سخنگوی ارتش یمن دوشنبه شب اعلام کرد که با شماری از پهپادها، مواضع مختلف و حساس دشمن اسرائیلی را در ساعات گذشته هدف قرار دادیم.
سریع تأکید کرد: از نتایج این عملیات میتوان به توقف حرکت در پایگاهها و فرودگاههای مورد هدف برای چندین ساعت بوده است.
وی افزود: به ادامه عملیات نظامی ویژه در حمایت از ملت فلسطین و تا توقف حملات وحشیانه دشمن اسرائیلی به غزه ادامه میدهیم.
، ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه خبر داد که تلفات نظامیان این رژیم از آغاز عملیات زمینی در نوار غزه به 35 کشته رسیده است.
گردانهای القسام –شاخه نظامی جنبش حماس فلسطین- خبر داد که موفق شده است شش تانک متعلق به نظامیان رژیم صهیونیستی را منهدم کند.
نیروهای القسام خبر دادند که هم اکنون در شمال غرب شهر غزه، به شدت با نظامیان صهیونیست درگیر هستند. این تانکها نیز با راکتهای ضد زره یاسین-۱۰۵ منهدم شده است.
۱۸ تن از مقامات ارشد سازمان ملل در آستانه یک ماهه شدن درگیری میان گروههای مقاومت و رژیم اسرائیل اعلام کردند: جنگ غزه هم اکنون باید متوقف شود.
رهبران سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی و پس از گذشت نزدیک به یک ماه از جنگ غزه خواستار خواستار آتشبس بشردوستانه شدند.
این درحالی است که طبق گفته مقامات فلسطینی تعداد شهدای غزه از مرز ۱۰ هزار نفر فراتر رفته است.
اسرائیل فشارهای فزاینده بینالمللی برای آتشبس را رد کرده و گفته است که گروگانهای در اختیار حماس باید ابتدا آزاد شوند.
در بیانیه مقامات سازمان ملل آمده است:کل جمعیت غزه در محاصره و تحت حمله هستند، از دسترسی به وسایل ضروری برای بقا محروم شده اند و در خانه ها، پناهگاه ها، بیمارستان ها و مکان های عبادت بمباران می شوند. این غیرقابل قبول است.
مقامات ارشد سازمان ملل همچنین گفته است: ما نیاز به یک آتش بس فوری بشردوستانه نیاز داریم. ۳۰ روز گذشته است. دیگر بس است.
ولکر ترک کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، تدروس آدهانوم گبریسوس،رئیس سازمان بهداشت جهانی و مارتین گریفیتس معاون دبیرکل سازمان ملل و مسوول کمک های اضطراری از جمله ۱۸ امضا کننده این نامه هستند.
آویگدور لیبرمن رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» و وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی در ادامه افزود: منتظر استعفای نتانیاهو و عدم طفره رفتن از پذیرش مسئولیت شکست (در برابر حماس) و سرزنش دیگران هستیم.
لیبرمن پیش از این در سخنان انتقادآمیز خود از عملکرد کابینه نتانیاهو در جنگ غزه گفته بود: «۲۰۰ هزار شهرکنشین در اطراف غزه را آواره دیگر مناطق کردیم و دیگر کسی بازنخواهد گشت. کسانی که از ماهها جنگ سخن میگویند، چیزی از واقعیت نمیدانند».
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز میزبان ویلیام برنز رئیس سیا در دفترش در قدس اشغالی بود.
بر پایه این گزارش، این دیدار با حضور دیوید بارنیا رئیس موساد برگزار شد.
در این دیدار تحولات فلسطین اشغالی و همچنین مسئله آزادی اسرای صهیونیستی در نوار غزه مورد بررسی قرار گرفت.
پیش از این، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت گزارش داد که برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) یکشنبه شب در فلسطین اشغالی با دیوید بارنیا رئیس موساد درباره غزه دیدار و گفت وگو کرده است.
جزئیات بیشتری از این دیدار گزارش نشده است.
در همین رابطه نیویورک تایمز نیز به نقل از مقامهای آمریکایی گزارش داد، رئیس سیا برای مذاکرات درباره تحولات غزه و آزادی اسیران و جلوگیری از گسترش درگیری ها به فلسطین اشغالی سفر کرده و قرار است به تعدادی از کشورهای منطقه نیز سفر کند.
اشرف القدره سخنگوی وزارت بهداشت غزه امروز دوشنبه خبر داد که شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این منطقه، به ۱۰ هزار و ۲۲ نفر رسیده است.
القدره با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تنها تیمارستان غزه را هدف قرار داده است، گفت: اسرائیل در ساعات اخیر، ۲۴ کشتار انجام داده است که شمار قربانیان آن به ۲۹۲ شهید رسیده است.
وی با اشاره به اینکه تلآویو در خصوص وجود گذرگاههای امن برای آوارگان و کادر درمان دروغ میگوید، خاطر نشان کرد: گذرگاههای امنی که اسرائیل درباره آن سخن میگوید، فقط گذرگاه مرگ به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری صفا، این مقام فلسطینی با تأکید بر اینکه با ورود به دومین ماه تجاوز صهیونیستها، کادر درمان دیگر ناتوان شده است، در پایان از همه طرفها خواست گذرگاه امنی برای تضمین عبور کمکها ایجاد کنند.
مدیر اجرایی یونیسف روز دوشنبه در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» خواستار توقف فوری بمباران غزه توسط صهیونیستها شد.
«کاترین راسل» مدیر اجرایی یونیسف در پستی نوشت: «ما به آتش بس فوری بشردوستانه درغزه و آزادی بی قید و شرط همه غیرنظامیان گروگان نیاز داریم. ۳۰ روز (از آغاز جنگ) گذشته است، دیگر بس است. این مسئله هم اینک باید متوقف شود.»
بر اساس این گزارش، نگرانیها در حالی از شرایط کودکان در غزه رو به افزایش است که زیرساختهای غیرنظامی این منطقه نیز مورد حملات شدیدی قرار گرفته اند.
طبق گزارش یونیسف، فقدان آب سالم و بهداشت ناکافی غزه را در آستانه یک فاجعه بزرگ قرار داده است و تا زمانی که دسترسی به آب آشامیدنی و بهداشتی فراهم نشود، این امکان وجود دارد که تعداد بیشتری از غیرنظامیان از جمله کودکان در اثر کم آبی و بیماری های مربوط به آن بمیرند.
یونیسف در گزارش خود به تاثیرات بسیار منفی خشونت و درگیری های کنونی بر روی سلامت روان کودکان پرداخته و عنوان کرده تداوم این روند به جز به خطر انداختن جانشان می تواند، موجب ایجاد اختلالات بسیاری در رشد شناختی و فیزیکی کودکان شود.
طبق گزارش این سازمان ارسال کمک های بشردوستانه برای کودکان در نوار غزه بسیار چالش برانگیز شده است و بایستی اقدامات اساسی جهت جلوگیری از قطع برق،آب و سوخت از جانب رژیم صهیونیستی صورت بگیرد تا غیرنظامیان به خدمات مورد نیاز بیشتری برای زنده ماندن در شرایط جنگی دسترسی داشته باشند.
«اسماعیل صبری مقلد» استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل مصری اعلام کرد: رژیم صهیونیستی از سلاح بیولوژیک و غیربیولوژیک ممنوعه بین المللی استفاده میکند، سلاحی که بدن قربانیان را ذوب میکنند و میسوزاند و به گونهای میشکند که پزشکان کاری نمیتوانند انجام دهند.
مقلد ادامه داد: پزشکان غزه در برابر پدیده خطرناکی قرار گرفته اند و این گواهی دهنده کشتار جمعی تمام عیار است. این تحول فاجعه بار و خطرناکی در ماهیت جنگهای عربی - اسرائیلی است. رژیم اسرائیل همه امور ممنوعه را برای خود مجاز می داند و جز به جنگ و خشونت نمیاندیشد؛ این رژیم برای بقا به هر اقدامی روی میآورد؛ ما در برابر جنایتکاران جنگی اسرائیلی قرار داریم که طی دهه های طولانی دنیا به خود ندیده است.
این استاد مصری معتقد است: جنایات غیرانسانی و سلاح شیطانی صهیونیست ها، کشتاری وحشیانه (در غزه) رقم زده که در هیچ جنگی شاهد آن نبودهایم؛ آیا این همه جنایات و کشتار کافی نیست که نتانیاهو به عنوان جنایتکار جنگی و دیگر اعضای باند او در تل آویو به دادگاه بین المللی کیفری برای مجازات به خاطر جنایات غزه که قصد پایان دادن به آنرا هم ندارند، کشیده شوند؟ آیا خروش افکار عمومی دنیا علیه نتانیاهو و وزیرانش که خواهان انداختن بمب اتم بر روی غزه برای نابودی ساکنان غزه است، کافی نیست؟ اینها نئونازی و نئوفاشیسم هستند که خطری برای صلح و امنیت جهانی هستند.
وی تصریح کرده که، کشورهای عربی منتظر چه هستند؟ چرا کاری حداقل از حیث رسانه ای انجام نمیدهند؟ اگر یک وزیر عربی خواستار انداختن بمب اتمی بر روی تل آویو بود چه کار میکردند؟ آنهایی که در کمین ایران نشسته اند تا روزی به سلاح اتمی دست نیابد و به سمت آنها بیاید؟
صبری مقلد در پایان گفت: آنچه در غزه رخ میدهد به اندازه ای شنیع است که نمیتوان در قبال آن سکوت کرد؛ اگر ما حرکتی انجام ندهیم، دنیا حرکتی نخواهد کرد.
«زهدی الشامی» سیاستمدار مصری هم در این باره معتقد است: اینکه وزیر اسرائیلی خواستار انداختن بمب اتم روی غزه است، بیانگر حقایق خطرناکی است و آن اذعان به داشتن بمب اتم از سوی رژیم صهیونیستی است.
وی گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی کجاست؟ این تهدیدی خطرناک برای صلح جهانی است پس شورای امنیت کجاست؟
«محمد نصر علام» وزیر اسبق مصری هم در این باره گفت: اینکه وزیر اسرائیلی خواهان انداختن بمب اتمی بر روی غزه است، نمایانگر نفرت اسرائیلی از اعراب است؛ صهیونیست ها تروریستهای بین المللی هستند.
«عمیحای اِلیاهو» وزیر باصطلاح میراث! فرهنگی رژیم صهیونیستی روز گذشته در راستای سرپوشی بر ناکامی این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین در غزه و ناتوانی در آزاد سازی اسرای صهیونیستی از دست مقاومت، گفته بود که استفاده از بمب هستهای در غزه تنها راه حل ممکن است و جنگ هزینه دارد.
رزمندگان فلسطینی امروز (دوشنبه) با نظامیان رژیم صهیونیستی که وارد غرب شهرک الزهرا در بخش میانی نوار غزه شده اند، درگیر شدند.
در ادامه نبرد رزمندگان مقاومت با صهیونیست های غاصب، نیروهای القسام همچنین نیرو و تجهیزات دشمن صهیونیستی را در شرق «جحرالدیک» با خمپاره هدف قرار دادند.
ارتش رژیم صهیونیستی به زخمی شدن یک نظامی عضو تیپ هوابرد در درگیری های شب گذشته با مبارزان فلسطینی اعتراف کرد.
«دونالد ترامپ»، در جریان سخنرانی اخیرش در بین هواداران فلوریدایی خود، نسبت به ریاست جمهوری جو بایدن در سال ۲۰۲۰ ابراز تاسف کرده و مدعی شد که اگر وی در کاخ سفید بود، حمله غافلگیرانه ماه گذشته حماس به رژیم صهیونیستی هرگز اتفاق نمیافتاد.
به گزارش «نیوزویک» ترامپ بار دیگر در این سخنرانی مدعی شد که در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ علیه وی «تقلب» صورت گرفته و عنوان کرد در صورت ریاست جمهوریاش در آن سال، اکنون میلیونها نفری که در جریان درگیریهای جهانی در این سالها کشته شدند، هنوز زنده بودند.
ترامپ در سخنرانی خود گفت: نتایج انتخابات ریاست جمهوری میتواند بسیار مهم باشد طوری که در حفظ جان میلیونها نفر موثر بوده و اگر در انتخابات تقلبی صورت نمیگرفت تمام مردمی که در جریان جنگ اوکراین و غزه جان باختند، اکنون زنده بودند.
ترامپ از این ادعا هم فراتر رفته و مدعی شد در صورتی که وی رئیس جمهور آمریکا بود اصلا اجازه نمیداد جنگی در جهان اتفاق بیفتد و اکنون همه کشورهای درگیر جنگ پر رونق بود.
ترامپ در این اظهارات عنوان کرد که در دوران ریاست جمهوریاش توانسته رژیم صهیونیستی را ایمن و از هر جنگی به دور نگه دارد و عنوان کرد: در دوران ریاست جمهوریام، آمریکا و اسرائیل و کل جهان را ایمن نگه داشتم. اما آنچه که اکنون در جهان تحت رهبری بایدن در حال اتفاق افتادن است، تکان دهنده است.
پیشتر اظهارات ترامپ در باب «باهوش خواندن»حزب الله واکنشهای شدیدی را علیه وی برانگیخت. او در جریان یکی از سخنرانیهایش از حزب الله پس از حمله موشکی به رژِیم صهیونیستی تمجید کرد و چند روز بعد در جریان سخنرانی دیگری رژیم صهوینسیتی را به دلیل «آماده نبودن» برای مقابله با حمله غافلگیرانه حماس به باد انتقاد گرفت.
اظهارات ترامپ موجب شد تا وزیر ارتباطات رژیم صهوینسیتی سخنان وی را محکوم کند و حرفهای ترامپ را «ضد اسرائیلی» توصیف کند. وی حتی در بخشی از اظهاراتش عنوان کرد«بدیهی است» اسرائیل نمیتواند به ترامپ به چشم یک متحد تکیه کند.
وزیر بهداشت فلسطین گفت: بیش از ۲۴ هزار زخمی در غزه داریم و نیازمند برپایی بیمارستان های صحرایی هستیم.
به گزارش رسانه های فلسطینی «مای الکیله» اضافه کرد: از جامعه جهانی و نهادهای بشردوستانه می خواهیم برای بازگشایی گذرگاه مرزی رفح اقدام کنند.
وی افزود: از ۷۲ مرکز درمانی در غزه، ۵۱ مرکز براثر بمباران یا کمبود سوخت تعطیل شده و اوضاع بخش بهداشت و درمان غزه فاجعه آمیز است.
الکیله گفت: ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره بیمارستان های غزه، بهانه جویی برای بمباران آن ها است.
در حالی که حملات بیوقفه و کور رژیم موقت صهیونیستی به نوار غزه باعث شده هیچکس از جمله کارکنان رسمی سازمانهای بینالمللی در امان نباشند، سازمان ملل از بیشترین میزان تلفات خود در این جنگ خبر داد.
کمیته دائمی بینسازمانی در آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) بامداد امروز (دوشنبه) اعلام کرد که از زمان آغاز حملات جنایتکارانه اشغالگران به نوار غزه در تاریخ هفتم اکتبر، ۸۸ کارمند سازمان ملل جان خود را از دست دادهاند.
در این بیانیه ضمن اشاره به بیش از یکصد حمله مستقیم صهیونیستهای تروریست به بیمارستانها و مراکز درمانی در نوار غزه، آمده است که تعداد تلفات سازمان ملل در این حملات بیشتر از تلفات این سازمان در هر جنگ دیگری است.
مسئولان سازمان ملل در این بیانیه نوشتند: «کل جمعیت [غزه] محاصره شده و مورد حمله قرار میگیرند، از دسترسی به امکانات ضروری برای بقا محروم میشوند، در خانهها، پناهگاهها، بیمارستانها و عبادتگاهها بمباران میشوند. این غیرقابل قبول است».
روزنامه هاآرتص نوشت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دیدار با خبرنگاران از قبول مسؤولیت شکست امنیتی هفتم اکتبر سر باز زد.
این روزنامه نوشت، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جمع خبرنگاران خواهان بررسی تاثیر امتناع نیروهای ذخیره ارتش از انجام خدمت نظامی بر تصمیم جنبش حماس فلسطین برای آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر شد.
جنبش صهیونیستی «برادران و خواهران در سلاح» در واکنش به این اظهارات اعلام کرد: «نتانیاهو در کشاکش جنگ چاقو بر قلب نظامیان میگذارد. همه مردم به جز پسران تو در ارتش هستند و تنها تو به پاره پاره کردن مردم ادامه میدهی».
هاآرتص نوشت، بنی گانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی از نتانیاهو خواسته فورا این اظهارات خود را پس بگیرد. وی از نتانیاهو خواست از این حرف که عملیات طوفان الاقصی مقاومت فلسطین و اعتراض برای دموکراسی باهم مرتبطند، برگردد.
گانتس درخواست نتانیاهو را برای بررسی تاثیر امتناع نیروهای ذخیره ارتش از انجام خدمت نظامی قبل از جنگ رد کرد.
وی در توییتی نوشت: «فرار از مسؤولیت و تهمت در زمان جنگ توهین به کابینه است و نخست وزیر باید صریح و شفاف سخنان خود را پس بگیرد.»
برنی سندرز، سناتور مستقل آمریکایی اظهار امیدواری کرد که بنیامین نتانیاهو از نخست وزیری رژیم صهیونیستی بر کنار شود.
برنی سندرز، سناتور مستقل آمریکایی در مصاحبهای با شبکه سی.ان.ان اظهار کرد: «این مساله به طرز وحشتناکی پیچیده است. شما یک دولت راستگرا در اسرائیل دارید که نژادپرست است. و همین طور افرادش. اما خبر خوب این است که من در آخرین نظرسنجی دیدم تنها 18 درصد از اسرائیلیها خواستار باقی ماندن نتانیاهو در نخست وزیری هستند. من امیدوارم که آنها از شر او خلاص شوند. من امیدوارم آنها دولتی را مستقر کنند که شدت حاد بودن بحران را درک کند.»
به نوشته پایگاه «هیل»، سندرز اخیرا همچنین بر ضرورت «جلوگیری از مرگ غیرنظامیان در جنگ جاری بین اسرائیل و حماس» تاکید کرد.
او هر چند از رژیم صهیونیستی خواسته بود تا بمباران غزه را متوقف کند اما مدعی شد «برای اسرائیل باید راه بهتری برای از بین بردن حماس وجود داشته باشد.»
سندرز ادعا کرد: «باید راهی بهتر از کشتن هزاران مرد، زن و کودک وجود داشته باشد. بنا بر این نگرانی فوری این است که شما باید یک وقفه در بمباران داشته باشد. شما باید به مراقبت از فاجعه فوری بپردازید.»
او بیان داشت، دولت نتانیاهو «تلاش میکند راه حل دو دولتی را در کرانه باختری غیرممکن سازد.»
این سناتور مستقل آمریکایی از سوی دیگر در مصاحبهای با یک برنامه شبکه ام.اس.ان.بی.سی گفت: «اسرائیل باید کشتار کور مردم بیگناه را متوقف کند.» برنی سندرز در این مصاحبه تصریح کرد: «چیزی که اکنون داریم میبینیم یکی از وحشتناکترین لحظات در تاریخ مدرن است.»
گردانهای القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین ویدیویی را از راکتها و موشکهای شلیک شده خود به اراضی اشغالی منتشر کرد.
رسانه جنگ گردانهای القدس در این ویدیو صحنههایی از حملات خود به شهرها و شهرکهای اشغالی و همچنین مواضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را ثبت کرده است.
در این ویدیو همچنین تصاویری از موشکها و راکتهای گردانهای القدس و آمادهسازی آنها برای پرتاب به سرزمینهای اشغالی ثبت شده است.
طبق این گزارش، روی این موشکها عبارتهای «ساخت فلسطین» و حدیث «ألا إنّ القوة الرمیُ» (بدانید که نیرو و قدرت، تیراندازی است) از پیامبر اسلام (ص) در توصیه به آموزش تیراندازی نوشته شده است.
«رفیق عبدالسلام» وزیر خارجه اسبق تونس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به اندازهای که نفس می کشد، دروغ میگوید.
وی افزود: او خواهان پایان این جنگ نیست و خواهان تحویل کلیدهای غزه از سوی اسرائیل است.
وزیر خارجه اسبق تونس بیان کرد: اصولا او به خاطر وظیفه امنیتی و سرکوبگری که به نیابت از اشغالگران انجام میدهد، پابرجاست. محمود عباس به شدت آماده ایفای نقشی مانند «آنتوان لحد» در جنوب لبنان است.
در شرایطی که رژیم صهیونیستی مانع از ارسال کمکها به مردم غزه میشود،۱۸ آژانس امدادی و وابسته به سازمان ملل در بیانیه مشترکی اعلام کردند: ۳۰ روز گذشته و اوضاع به شدت وخیم شده و باید فورا آتش بس برقرار شود.
در این بیانیه همچنین آمده است: باید کمکهای بیشتری به غزه به شکل امن و خیلی سریع ارسال شود. بیش از صد حمله از زمان شروع جنگ انجام شده است.
از سوی دیگر سازمان یونیسف، صندوق اسکان سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی و آژانس امدادرسانی آنروا در بیانیه ای اعلام کردند که ۶۷ درصد از شهیدان حملات اسرائیل به غزه را کودکان تشکیل میدهند.
این چهار نهاد اعلام کردند: روزانه ۴۲۰ کودک شهید شدهاند که برخی از آنها را شیرخواره هایی تشکیل میدادند که زمان زیادی از زندگی آنها نمی گذشت و این آمار در هر دقیقه روز به افزایش است. بمباران غزه آسیب زیادی به مراکز درمانی وارد کرده است. برخی زنان مجبور به وضع حمل در منزل به سبب بسته بودن بیمارستان ها و مراکز درمانی شدهاند و از سویی نوزادان متولد شده با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
این چهار نهاد خواستار برقراری آتش بس انسانی فوری و حمایت از غیرنظامیان به ویژه کودکان مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه شدند.
ارتش رژیم صهیونسیتی صبح امروز (دوشنبه) اعلام کرد که گروهبان "شاحار کوهین" ۲۲ ساله از ساکنان منطقه کرمیئیل در سرزمین های اشغالی در نبردهای زمینی با رزمندگان مقاومت فلسطین کشته شد.
با احتساب هلاکت این نظامی، ارتش رژیم صهیونسیتی به کشته شدن بیش از ۳۰ نظامی خود در نبرد زمینی در غزه اذعان کرده است.
منابع خبری بامداد دوشنبه گزارش دادند، شمار کارکنان آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) که در غزه کشته شدند به ۸۸ نفر رسیده است.
۸۸ نفر از کادر آژانس آنروا در غزه کشته شدهاند که بزرگترین تلفات این آژانس در یک نبرد بوده است.
پیش تر آنروا اعلام کرده بود که ۷۹ نفر از کارکنان این آژانس در غزه در حملات رژیم صهیونیستی کشته شدهاند.
آنروا گفته بود که همکاران سازمان ملل نیز مانند بسیاری از ساکنان نوار ساحلی، همراه با خانوادههای خود آواره شدهاند.
این آژانس سازمان ملل متحد تاکید کرده بود که آنها به کار خستگیناپذیر برای ارائه کمکهای بشردوستانه ادامه میدهند.
یک منبع دیپلماتیک به خبرگزاری روسی «تاس» گفت چین و امارات خواستار جلسه امروز (دوشنبه، ۱۵ اّبان) شورای امنیت سازمان ملل درباره درگیریهای فلسطینی-اسرائیل پشت درهای بسته شدند.
این منبع گفت چین و امارات خواستار برگزاری نشستی در روز دوشنبه (ساعت هشت شب به وقت روسیه) شدند که حملات به اردوگاه فلسطینی جبالیا در شمال نوار غزه و کاروان آمبولانسها نزدیک بیمارستان مرکزی الشفا را به طور ویژه مورد بحث قرار خواهد داد.
ماه پیش شورای امنیت سازمان ملل نتوانست هیچ یک از چهار پیشنویس قطعنامه درباره درگیریها را تصویب کند. طبق این گزارش، ده عضو غیردائم شورای امنیت در حال حاضر مشغول تهیه پیشنویس خود هستند که انتظار میرود مفاد پیشنویسهای قبلی را شامل شود.
پیشتر «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به جنایت صهیونیستها در اردوگاه جبالیا که بیش از ۱۰۰ شهید و ۳۰۰ زخمی داشت، گفت پکن از تعداد زیاد تلفات غیرنظامیان بر اثر حمله هوایی به اردوگاه آوارگان غزه شوکه شده و به شدت چنین حملهای را محکوم میکند.
حملات سنگین و هولناک هوایی اسرائیل به غزه+ فیلم
منابع خبری بامداد دوشنبه از حملات سنگین رژیم صهیونیستی به غزه خبر دادند که منجر به شهادت دستکم ۲۵ فلسطینی شده است.
جنگندههای رژیم صهیونیستی طی کم تر از یک ساعت ۱۰۰ مرتبه شهر غزه را بمباران کردند.
بر اساس گزارش رسانههای فلسطینی، در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به منطقه الزواید در مرکز غزه ۱۰ نفر به شهادت رسیدند.
همچنین در بمباران محله تل السلطان واقع در غرب شهر رفح در جنوب غزه نیز ۱۵ فلسطینی شهید شدند.
همچنین درگیریهای شدیدی بین ارتش رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطین در شمال غرب غزه و خط ساحلی آن گزارش شده است.
در ادامه حملات هوایی وحشیانه صهیونیستها، هواپیماهای صهیونیستی طبقه سوم بیمارستان کودکان رنتیسی در غزه را نیز هدف قرار دادند و خانهای در مرکز جبالیا در شمال نوار غزه را هم بمباران کردند.
همچنین توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی منطقه قلیبو در شمال نوار غزه را هدف قرار داد و خان یونس در جنوب نوار غزه هم هدف حمله هواپیماهای اسرائیلی قرار گرفت.
جنگندههای اسرائیلی همچنین چند محله مسکونی را در اردوگاه الشاطئ در غرب نوار غزه بمباران کردند و هواپیماهای اسرائیلی هم خیابان الهوجا در جبالیا در شمال نوار غزه را هدف قرار دادند.
اردن با استفاده از چتر نجات برای غزه کمکهای فوری پزشکی پرتاب کرد
پادشاه اردن از ارسال کمکهای فوری پزشکی به بیمارستان صحرایی این کشور در غزه با استفاده از چتر نجات خبر داد.
به گزارش الجزیره، عبدالله دوم پادشاه اردن گفت: نیروهای هوایی ما امشب توانستند کمکهای پزشکی فوری را به بیمارستان صحرایی اردن در غزه ارسال کنند.
وی افزود: کمکهای پزشکی در تاریکی نیمه شب با چتر نجات در بیمارستان صحرایی اردن در غزه انداخته شد.
ادعای ارتش رژیم صهیونیستی: محاصره شهر غزه کامل شده است
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که محاصره شهر غزه را تکمیل کرده است و نوار غزه را به دو قسمت تقسیم کرده است.
براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، «دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه یک شنبه با ادعای اینکه محاصره شهر غزه کامل شده است و آنها به ساحل غزه رسیدهاند بار دیگر از فلسطینیها خواست به جنوب غزه بروند.
وی همچنین مدعی شد که ارتش این رژیم تحت فرماندهی تیپ گولانی نوار عزه را به دو بخش شمال و جنوب تقسیم کرده است.
وی با بیان اینکه ارتش امشب نیز حملات خود را به شیوه ای موثر علیه غزه تشدید کرده است از مردم غزه خواست به سمت مناطق جنوبی بروند.
سازمان ملل: 1.5 میلیون نفر از جمعیت 2.2 میلیونی غزه آواره شدهاند
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک موسم به آنروا اعلام کرد که از زمان شروع جنگ اسرائیل در غزه حدود 1.5 میلیون نفر از جمعیت 2.2 میلیون نفری غزه آواره شدهاند که بیش از نیمی از آنها در حدود 150 مقر و پناهگاه وابسته به سازمان ملل پناه گرفتهاند.
آنروا در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: غزه در حال حاضر در شرایط قطع کامل ارتباطات قرار دارد چرا که اسرائیل دوباره خطوط ارتباطی و اینترنت غزه را قطع کرده است.
این نهاد وابسته به سازمان ملل در غزه همچنین گفته: 48 مقر و مکان این سازمان از ابتدای حملات اسرائیل به غزه دچار آسیب شده است.
آنروا در ادامه تاکید کرده است که مردم غزه به طور کامل از عزیزان خود و همچنین جهان خارج جدا افتادهاند.
۳۴۷ نظامی صهیونیستی از آغاز عملیات طوفان الاقصی به هلاکت رسیدند
دانیل هاگاری سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که از تاریخ هفتم اکتبر تا کنون ۳۴۷ نظامی در جریان درگیری با حماس کشته شدند.
هاگاری همچنین مدعی شد که ارتش این رژیم شهر غزه را به صورت کامل محاصره کرده است.
این در حالی است که حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی در طول شامگاه یکشنبه و بامداد دوشنبه همزمان با قطع اینترنت به شهر غزه ادامه داشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.