دولت پولی برای ساخت مسکن ندارد
سایز متن
الف الف
۳.۱K
۷۲
اعتماد/متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه اعتماد، حسین عبدهتبریزی تاکید کرد: اما باید توجه داشت که بازار مسکن شبیه به بازار طلا نیست که اصلاح قیمتها با ریزش و کاهش انجام شود بلکه قیمت مسکن به دلیل چسبندگی قیمتی، وقتی بهطور قابل توجه افزایش پیدا میکند، افزایش قیمت آن مدتی متوقف میشود تا تورم به آن برسد که به این دوره توقف افزایش قیمت، دوره رکود میگویند.
این کارشناس اقتصاد مسکن درباره بازه زمانی رکود بازار به ایلنا گفت: مدتی است که بازار مسکن در دوره رکود قرار گرفته و ممکن است که این دوره بیش از 6 ماه و تا یکسال طول بکشد تا بازار مسکن بتواند پیشخوری که در تورم داشته را پوشش دهد اما باز هم با تورم حرکت میکند هر چند که قیمتها در این بازار بیش از تورم بالا رفته است.
عبدهتبریزی ادامه داد: در حال حاضر شاهد یک رکود عمیق در بازار مسکن هستیم و مردم قدرت خرید برای انجام معاملات مسکن را ندارند و اغلب به دنبال این هستند که با تهاتر بتوانند معاملهای را در بازار مسکن انجام دهند. امروز هیچ کسی توان این را ندارد که معامله نقدی را انجام دهد. وی درباره اثرگذاری پروژه نهضت ملی مسکن و پاسخ به نیاز مردم و رفع انباشت تقاضا اظهار داشت: برنامهها و پروژههای عمومی مانند مسکن مهر و نهضت ملی مسکن برای مواقعی است که دولتها گیر میافتند و در این شرایط حرفی درباره مسکن میزنند اما الان نه منابعی برای ساخت مسکن در اختیار دارند و نه امکان اجرای آن را دارند و عملا دولت در این دو سال پروژه را به اجرا نرساند و در نهایت هم اعلام شد که منظور این نبود که دولت این 4 میلیون مسکن را میسازد بلکه مردم باید این تعداد مسکن را بسازند. این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه دولت پولی برای ساخت مسکن ندارد، افزود: به نظر نمیرسد که در این پروژه موفقیتی حاصل شود چراکه منابع آن وجود ندارد و نمیتوان کاری خارج از چارچوب اقتصاد انجام داد و به همین دلیل که منابعی نیست، پروژه به اجرا نرسیده است.
عبدهتبریزی با اشاره به اثرگذاری بازار مسکن چه اجاره و چه خرید و فروش در تورم تاکید کرد: تورم یک پدیده پولی است و به هر حال تاکنون کنترل شده است، چراکه توانستهاند نقدینگی را کنترل کنند و هیچ ارتباطی به قیمت کالای خاصی ندارد و در عین حال با بازارها در ارتباط است.