بین الملل تابناک: جنگ میان گروههای مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس، وارد چهلمین روز خود شده است؛ جنگی که بی سابقهترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
یائیر لاپید نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی و رئیس جناح مخالف کابینه این رژیم خواستار برکناری بنیامین نتانیاهو شد.
یائیر لاپید، گفت: نخست وزیر نتانیاهو علی رغم درگیریهای جاری باید عوض شود. مردم دیگر اعتمادی به وی نداشته و او توانایی مدیریت این جنگ را ندارد.
وی افزود: نیازی به انتخابات مجدد نیست، ما در این کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) به یک کابینه متفاوت و به نخست وزیر دیگری از حزب لیکود نیاز داریم.
پیش تر نیز رسانههای صهیونیستی از افزایش اختلافات بین چهرههای سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی درباره تجاوز به غزه و نحوه انجام آن گزارش داده بودند.
شورای امنیت سازمان ملل سرانجام پس از ۴۰ روز از آغاز درگیری ها میان گروههای مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل در هفتم اکتبر، قطعنامه وقفه بشردوستانه درگیری ها در غزه را تصویب کرد.
این قطعنامه با رای مثبت ۱۲ کشور از ۱۵ عضو شورای امنیت تصویب شد و هیچ مخالفی نداشت.
سه عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل یعنی ایالات متحده آمریکا، انگلیس و روسیه به این قطعنامه به شماره ۲۷۱۲/۲۰۲۳ رای ممتنع دادند. تصویب یک قطعنامه نیازمند ۹ رای بدون وتوی اعضای دائم شورای امنیت است و بدین ترتیب قطعنامه پیشنهادی کشور اروپایی مالت بدون هیچ مخالفت و وتویی تصویب شد .
این قطعنامه که توسط کشور مالت تهیه شده است از حمایت ۲۲ کشور عرب از جمله امارات متحده عربی که یکی از اعضای منتخب شورای امنیت می باشد، برخوردار است.
این قطعنامه خواستار وقفه در درگیری ها و ایجاد کریدورهای بشردوستانه فوری و طولانی در سراسر نوار غزه جهت دسترسی کامل، سریع، ایمن و بدون مانع آژانس های بشردوستانه سازمان ملل متحد، مطابق با قوانین بشردوستانه بین المللی است.
این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا از جمله کودکانی است که توسط حماس در غزه نگهداری میشوند.
مایندگان پارلمان انگلیس شامگاه چهارشنبه به طرح پیشنهادی یکی از احزاب سیاسی این کشور درباره برقراری آتشبس در غزه رای موافق ندادند.
در این رایگیری ۱۲۵ نفر از نمایندگان به این طرح رای موافق و ۲۹۳ نماینده رای مخالف دادند.
این طرح به پیشنهاد حزب ملی اسکاتلند در مجلس عوام مطرح شد که از آغاز حملات رژیم صهیونیستی در غزه خواهان برقراری آتشبس بود. این حزب سیاسی در بیانیهای در تارنمای خود نوشت: از نگاه ناظران بیطرف، (رژیم) اسرائیل مرتکب جرائم جنگی شده و برقراری آتشبس بشردوستانه یک امر ضروری است.
گزارشها حاکیست رهبر حزب اپوزیسیون انگلیس که همسو با دولت لندن مخالف آتشبس کامل در غزه است، پیش از آغاز رایگیری به نمایندگان این حزب دستور داده بود که با پیشنهاد حزب ملی اسکاتلند مخالفت کنند اما دقایقی پیش از آغاز رایگیری «یاسمین قریشی»، «افضل خان» و «پاولا بارکر» از کابینه سایه استعفا کردند تا به این طرح رای موافق بدهند.
صبح امروز هم افزون بر ۱۱۵ تن از قانونگذاران انگلیس از احزاب سیاسی مختلف در نامهای خطاب به ریشی سوناک نخست وزیر این کشور خواستار حمایت دولت لندن از آتشبس فوری و پایان جنگ در غزه شدند. آنها در این نامه نگرانی عمیق خود را نسبت به تحولات غزه ابراز و از نخست وزیر انگلیس درخواست کردند که برای پایان دادن به «سطح وحشتناک کشتار غیرنظامیان در غزه» از توقف کامل درگیریها در این منطقه حمایت کند.
سفارت فلسطین در انگلیس هم در بیانیهای از نمایندگان پارلمان انگلیس خواسته بود که از طرح آتشبس در غزه حمایت کنند. در این بیانیه آمده است: طی چهار هفته گذشته، بیش از ۱۱ هزار غیرنظامی فلسطینی در غزه کشته شدند که بیش از ۴۵۰۰ نفر از آنها کودک بودند. این یک تجاوز بی سابقه به مردم فلسطین در غزه، کرانه باختری و همه جا است.
این بیانیه میافزاید که بمباران مدارس، بیمارستانها، اردوگاههای پناهندگان و عبادتگاهها، انتقال اجباری و جابجایی حدود ۱.۱ میلیون نفر از شمال غزه، قطع غذا، آب، سوخت و برق در این منطقه و مجازات دسته جمعی طبق قوانین بین المللی جنایت جنگی است.
سفارت فلسطین یادآور شد که تاکنون ۱۲۰ کشور، افزون بر ۷۰۰ سازمان غیردولتی بین المللی (از جمله آکسفام، نجات کودکان، کمکهای مسیحی و کمکهای پزشکی برای فلسطینیان) پاپ فرانسیس و اسقف اعظم انگلیس، آژانسهای سازمان ملل، دبیر کل سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت و برنامه جهانی غذا، خواستار آتشبس شدهاند.
بر اساس این بیانیه، وقفههای بشردوستانه در غزه کافی نیست، «مقیاس ویرانی بسیار سنگین است و آژانسهای امدادی گفتهاند که وقفههای کوتاه نمیتواند زمان کافی برای رسیدگی به بحران انسانی در غزه را فراهم کند.»
سفارت فلسطین بر همین اساس خواستار آتش بس فوری برای «رفع نیاز عظیم جمعیت آسیب دیده، آواره و بی بضاعت» در غزه شد.
پیش از آغاز رایگیری هزاران تن از حامیان فلسطین مقابل ساختمان پارلمان انگلیس تجمع کرده و با سردادن شعارهایی خواستار آتشبس فوری در غزه شدند. شرکت کنندگان با حمل پرچم فلسطین خواستار پایان جنگ و توقف کشتار مردم فلسطین شدند.
بیش از ۳۰ فلسطینی در بمباران مسجدی در محله الصبره واقع در مرکز شهر غزه شهید شدند.
بر اساس این گزارش، در بمباران مدرسه ای در اردوگاه النصیرات در مرکز غزه که محل اسکان آوارگان فلسطینی است، یک نفر شهید و شماری زخمی شدند.
همچنین در بمباران یک برج مخابراتی در خان یونس واقع در جنوب غزه یک کودک شهید و شماری زخمی شدند.
حزب الله لبنان عصر چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد که در راستای حمایت از مقاومت فلسطین در نوار غزه، سه پایگاه متعلق به نیروهای اشغالگر را هدف قرار داده است.
در بیانیه اول حزب الله آمده که نیروهای مقاومت اسلامی لبنان روز چهارشنبه با هدف قرار دادن پایگاه «اومیم»، تلفات قطعی به اشغالگران صهیونیست وارد کرده است.
در بیانیه دوم حزبالله که عصر امروز منتشر شده است، آمده که پایگاه صهیونیستی «رویسات العلم» در شمال فلسطین اشغالی را با تسلیحات مناسب هدف قرار داده است.
حزبالله در بیانیهای دیگر اعلام کرد که عصر امروز همچنین پایگاه صهیونیستی موسوم به «برکة ریشا» را هدف قرار داده است.
روز سه شنبه نیز منابع خبری از حملات موشکی دقیق حزب الله لبنان به مواضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند و مقاومت اسلامی لبنان در بیانیهای اعلام کرد که موضع نظامی برکه ریشا و اطراف آن را هدف حملات موشکی خود قرار داده است.
حزب الله لبنان در این باره اعلام کرد که اهداف تعیین شده در این حمله به صورت دقیق و مستقیم هدف قرار گرفته شدند.
در همین راستا شبکه الجزیره اعلام کرد که ۲ موشک هدایت شونده به موضع نظامی رویسات العلم ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه تلال کفر شوبا اصابت کرده است.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد که یک موشک ضد زره به پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی در الجلیل علیا اصابت کرده است.
بر پایه گزارش این شبکه، این چهارمین حمله به پایگاه مذکور طی روز جاری بوده است.
معاون دبیرکل حزبالله لبنان در سخنانی تاکید کرد: ما از اسرائیل نمیترسیم و اگر تصمیم به جنگ با لبنان و حزبالله بگیرد، با تمام قدرتی که برای سرنگونی این رژیم داریم، با آن مقابله خواهیم کرد.
گزارش پایگاه خبری العهد، شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزبالله لبنان خاطرنشان کرد: وقتی از سوی رژیم اسرائیل جنگی علیه ما شروع میشود، چارهای جز دفاع با تمام وجود نداریم و به همین دلیل اگر جنگ شود از ما نمیپرسند چرا مقاومت میکنید.
وی تاکید کرد: در هر جنگی با رژیم اشغالگر میتوانیم پیروز شویم.
نعیم قاسم افزود: در مورد اینکه آیا جنگ اکنون رخ خواهد داد یا خیر، باید بگویم که این موضوع به تحولات غزه و همچنین به تصمیم اسرائیل برای آغاز جنگ مرتبط است.
وی در خصوص عملیات طوفان الاقصی نیز با اشاره به اینکه باید بر هدف اصلی هفتم اکتبر متمرکز شویم، خاطرنشان کرد: هدف این عملیات، اقدام مقاومت برای رسیدگی به بسیاری از مسائل مورد توجه فلسطینیها و آزادی اسرا بود. این درست نیست که ما بر جزئیاتی که برای توجیه کشتارهای گسترده رخ داده است، تمرکز کنیم. دیدگاه ما این است که همه چیز باید به حالت اولیه برگردد: چه کسی باعث عملیات هفتم اکتبر شد؟ این رژیم اشغالگر اسرائیل بود که باعث این عملیات شد.
وی ادامه داد: هفتم اکتبر واکنش و مقاومت بود. آیا شما این فرصت را داشتید که غیرنظامیان کشته شده توسط اسرائیل را در ۷۵ سال گذشته بشمارید تا ببینید که دهها و صدها هزار فلسطینی بدون هیچ توجیهی غیر از اینکه مالک این سرزمین هستند، کشته، زخمی یا اسیر شدهاند؟
منابع رسانهای بعدازظهر امروز (چهارشنبه) از حملات راکتی و موشکی همزمان به شهرکهای صهیونیست نشین شمال و جنوب فلسطین اشغالی خبر دادند.
خبرگزاری «سما» در این باره اعلام کرد که آژیرهای خطر در شهرکهای «کریات شمونه»، «مرگلیوت» و «الجلیل علیا» در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمده است.
شبکه الجزیره نیز اعلام کرد که موضع نظامی «رویسات العلم» ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه «تلال کفر شوبا» مورد اصابت موشک قرار گرفت.
شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که اخباری مبنی بر ورود چند پهپاد به منطقه «زرعیت» در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی مخابره شده است.
این خبرگزاری همچنین اعلام کرد، همزمان آژیرهای خطر در شهر اشغالی «عسقلان» در جنوب سرزمین های اشغالی نیز به صدا درآمده است.
گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس اعلام کرد که در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی علیه غیر نظامیان عسقلان را راکت باران کرده است.
گردانهای القسام همچنین اعلام کرد که محل تجمع نظامیان رژیم صهیونیستی در محور جنوب غزه را با سامانه موشکی کوتاه برد «رجوم» هدف قرار داده است.
گردانهای القسام در ادامه از انهدام یک نفربر ارتش رژیم صهیونیستی در شمال غرب غزه با راکت الیاسین ۱۰۵ خبر داد.
۱۱۵ تن از قانونگذاران انگلیس امروز (چهارشنبه) طی نامهای خطاب به «ریشی سوناک» نخست وزیر این کشور خواستار حمایت دولت لندن از آتشبس فوری و پایان جنگ در غزه شدند.
در این نامه آمده است: ما گروهی از نمایندگان پارلمان از احزاب سیاسی مختلف، نگرانی عمیق خود را نسبت به تحولات غزه ابراز میکنیم و از شما می خواهیم از آتش بس و پایان دادن به سطح وحشتناک کشتار غیرنظامیان در غزه حمایت کنید.
قانونگذاران انگلیس با اشاره به اینکه «درخواست آتش بس توسط چندین آژانس سازمان ملل، نزدیک به ۷۰۰ سازمان غیردولتی در سراسر جهان، پاپ فرانسیس، اسقف اعظم کانتربری، بیش از ۲۵۰ وکیل انگلیسی از جمله وکلای برجسته یهودی، ۱۲۰ کشوری که به پیشنهاد مجمع عمومی سازمان ملل رای مثبت دادند و ۷۶ درصد از مردم انگلیس حمایت می شود» تصریح کردند: آتش بس نباید به خودی خود یک هدف نهایی باشد، بلکه فرصتی برای پایان دادن به خشونت، تضمین کمک های بشردوستانه، آزاد کردن اسرا و آغاز روند تحقق یک واقعیت سیاسی جدید برای غزه است.
نویسندگان این نامه به آمار بالای تلفات در جنگ غزه اشاره کرده و هشدار دادند که این مساله «نگرانیهای قابل توجهی را در مورد اینکه آیا اسرائیل از قوانین بینالمللی تبعیت میکند یا خیر، ایجاد کرده است. محاصره کامل غزه که بیش از ۲ میلیون غیرنظامی را از غذا، آب و سوخت محروم می کند، نقض جدی قوانین بین المللی و جنایات جنگی محسوب می شود.»
قانونگذاران انگلیس ضمن محکومیت کشتار غیرنظامیان، تلاش برای حلوفصل درگیریها با نگاه به حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود را خواستار شدند.
یک روزنامه عبری زبان با اشاره به وجود تهدید جدی در مرزهای شمالی اراضی اشغالی برای رژیم صهیونیستی به دلیل استمرار عملیاتهای حزبالله لبنان در آنجا نوشت، شهرکنشینها بازگشت به شهرکهای خود را به رفع خطر حزبالله منوط کردهاند.
به گزارش سایت شبکه خبری المیادین، روسای شهرکهای واقع در شمال فلسطین اشغالی پس از دیداری که امروز (چهارشنبه) با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی داشتند، اظهار کردند: ما در یک جلسه عکاسی ساختگی، اضافی بودیم.
با تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه برای چهلمین روز پیاپی، نگرانی سران این رژیم از جبهه شمالی به دلیل تشدید و گسترش حملات مقاومت اسلامی لبنان رو به افزایش است.
در این رابطه روزنامه عبری زبان معاریو به تحولات نظامی در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی پرداخت و نوشت، این جبهه نگرانی دیگری را برای تلآویو که در جبهه غزه نیز با مقاومت شدیدی روبهروست، ایجاد کرده است.
معاریو نوشت، تهدید از سمت جبهه شمالی جدی بوده و این تهدید بازگشت شهرکنشینها را دشوار کرده است.
این روزنامه عبری زبان در توصیف شدت درگیری فعلی در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی نوشت، این روزها شرایط در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی سخت است و شهرکنشینها خواستار رفع تهدید حزبالله از شهرکهای خود بوده و تاکید دارند، در صورتی که این خطر برطرف نشود آنها هرگز به شهرکهایشان باز نخواهند گشت.
همچنین معاریو نوشت: حتی اگر حزبالله نیروهای خود را به شمال «اللیطانی» عقب ببرد و حتی اگر در جبهه شمالی آرامشی موقت با هدف سست کردن ما برقرار شود، اسرائیل نباید مهار خطر موجود در جبهه شمالی را به تعویق بیاندازد.
این رسانه رژیم صهیونیستی در ادامه تاکید کرد، در این مقطع زمانی که ارتش این رژیم اساس تمرکز خود را بر جنگ غزه، آزادسازی اسرا و نابودی حماس و جهاد اسلامی قرار داده، مرزهای شمالی عامل نگرانی جدی برای دهها هزار تن از ساکنان این مناطق شدند که حزبالله در جبهه مقابل آنها به عنوان تهدیدی واقعی ایستاده و حضور دارد.
معاریو در ادامه نیز به دهها هزار موشک و خمپاره و نیز پهپادهای نقطهزن و ویرانگری اشاره کرد که حزبالله لبنان در اختیار داشته و خطری جدی برای رژیم صهیونیستی هستند.
استمرار عملیاتهای مقاومت اسلامی لبنان-حزبالله در جبهه شمالی که در چارچوب حمایت از مقاومت فلسطین و در پاسخ به حملات رژیم اشغالگر صهیونیستی به روستاهای جنوبی لبنان انجام میشوند، موجب افزایش نگرانیها در محافل این رژیم نسبت به تحولات این منطقه مرزی شده است.
رسانه جنگ حزبالله لبنان نیز بامداد سهشنبه تصاویری را از حمله نیروهای مقاومت لبنان به یک گروه از نیروهای پیادهنظامی ارتش رژیم صهیونیستی در شهرک «نطوعا» واقع در نزدیکی پایگاه «برانیت» در مرزهای لبنان-فلسطین منتشر کرد.
رسانه آمریکایی «بلومبرگ» با استناد به فهرست داخلی وزرات دفاع این کشور گزارش داده پنتاگون مشغول تحویل درخواستهای تسلیحاتی تلآویو است که شامل موشکهای هدایتشونده لیزری بیشتر برای ناوگان بالگرد تهاجمی آپاچی و همچنین گلولههای ۱۵۵ میلی متری، دستگاههای دید در شب، مهمات سنگرشکن و خودروهای نظامی جدید میشود.
این تسلیحات در سندی فهرست شده که بلومبرگ گفته تاریخ آن اواخر اکتبر (ماه میلادی سابق) است و در پنتاگون دست به دست میشود. طبق این سند، «این تسلیحات در حال ارسال است یا وزارت دفاع (آمریکا) در تلاش است آنها را از انبارهای آمریکا و اروپا در دسترس قرار دهد».
به گزارش الجزیره به نقل از بلومبرگ، «به طور مثال، تا اواخر اکتبر، همه ۳۶ هزار گلوله مهمات توپ ۳۰ میلیمتری، ۱۸۰۰ مورد از مهمات سنگرشکن M۱۴۱ تقاضا شده و دستکم سه هزار و ۵۰۰ دستگاه دید در شب تحویل داده شده است».
بلومبرگ گزارش داد یکی از سخنگویان پنتاگون از گفتوگو درباره جزئیات خودداری کرد اما این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد از راههای مختلف «از موجودی داخلی تا کانالهای صنعتی ایالات متحده برای اطمینان از اینکه اسرائیل ابزار دفاع از خود را در اختیار دارد، استفاده میکند».
بلومبرگ پیشتر هم گزارش داده بود درخواست کمک ۱۴ میلیارد دلاری دولت بایدن برای اسرائیل، به طور قابل توجهی دفاع موشکی آن را توسعه میدهد..
ارتش رژیم اشغالگر صبح امروز چهارشنبه، ۱۵ نوامبر از تداوم عملیات خود در مجتمع پزشکی الشفاء غزه خبر داده و از آوارگان فلسطینی خواست تا این بیمارستان را ترک کنند.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «الجزیره»، ارتش صهیونیستی مدعی شد: نیروهای ما همچنان به عملیات متمرکز خود در داخل بیمارستان الشفاء در غزه ادامه میدهند. فعالیت ما در محدودهای مشخص انجام میشود که درباره آن اطلاعات داریم.
ارتش اشغالگران در ادامه اذعان کرد: از حضور گروگانها در بیمارستان الشفاء اطلاعی در دست نیست اما عملیات ادامه دارد؛ در این عملیات هیچ تلفاتی نداشتیم.
یکی از منابع پزشکی مجتمع پزشکی الشفاء، امروز در گفتوگو با الجزیره اظهار کرد: اشغالگران از آوارگان خواستهاند که بیمارستان را ترک کنند.
این منبع از درون بیمارستان محاصرهشده گزارش داد: ارتش رژیم صهیونیستی به ساختمان پزشکان داخلی و بیماریهای کلیوی در مجتمع پزشکی الشفاء یورش برد.
دفتر رسانهای دولت در غزه هم امروز تصریح کرد: حمله اشغالگران به مجتمع الشفاء جنایت جنگی است؛ در جریان محاصره این بیمارستان، اشغالگران ۵ ساختمان را بمباران کردند و همه مردم را به گلوله بستند.
این منبع حکومتی در غزه با تاکید بر اینکه یورش نظامی به مراکز درمانی، جنایت اخلاقی و جنایت علیه بشریت است، اعلام کرد: جنگ بیمارستانها توسط صهیونیستها و قتلعام در مجتمعهای پزشکی نوار غزه، تاکنون ۷۰۰ شهید و صدها زخمی برجای گذاشته است.
«عزت الرشق»، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس روز گذشته تصریح کرد که در نتیجه محاصره رژیم صهیونیستی، ۱۷۹ نفر از شهدای بیمارستان الشفاء غزه در یک گور جمعی در صحن این بیمارستان دفن شدند.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی اجازه نمیدهد ۲۰۰ خانواده حاضر در بیمارستان الشفا، خارج شوند و به منازل خود بازگردند، تأکید کرده بود: این اقدام لکه ننگه بر پیشانی همه کسانی است که برای توقف کشتار قرن در نوار غزه، دست به هیچ اقدامی نمیزنند.
شبکه الجزیره امروز اعلام کرد: ۲۵ شهید بمباران محله شیخ رضوان در شمال نوار غزه به بیمارستان المعمدانی منتقل شده اند.
این درحالی است که شماری از شهروندان فلسطینی نیز امروز در بمباران یک خانه در اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه شهید یا زخمی شده اند.
مناطق مختلف شمال نوار غزه و جنوب آن از شب گذشته تاکنون شاهد بمباران و حملات توپخانه ای بوده است.
پیش از این منابع خبری از افزایش شمار شهدای بمباران یک خانه در مرکز خانیونس در جنوب نوار غزه نیز به ۹ نفر خبر داده و گفته بودند که ۹ نفر دیگر نیز در بمباران شهرک القراره در شمال شهر خانیونس زخمی شده اند.
امروز ارتش رژیم صهیونیستی منطقه قلیبو و اطراف بیمارستان اندونزی را نیز بمباران کرده است.
«کاترین راسل» مدیر اجرایی یونیسف بعد از سفری نادر به نوار در محاصره غزه در بیانیهای، وضعیت این منطقه را ناگوار توصیف کرد و گفت هیچ جای امنی برای یک میلیون کودک غزه وجود ندارد.
او در بیانیه خود از تخلفات شدید علیه کودکان شامل کشتار، نقص عضو، آدمربایی و حملات به مدارس و بیمارستانها و ممانعت از دسترسی بشردوستانه خبر داد و این اقدامات را محکوم کرد.
راسل افزود: بسیاری از کودکان ناپدید شدهاند و گمان میرود زیر آوار ساختمانها و خانههای فروریخته مدفون شده باشند که نتیجه غمانگیز استفاده از تسلیحات انفجاری در مناطق پرجمعیت است.
شامگاه چهارشنبه دفتر اطلاعرسانی دولت در غزه اعلام کرد طی سی و هشت روز جنگ صهیونیستها علیه فلسطینیان، ۱۱۲۴۰ نفر شهید شدند که ۴۶۳۰ نفر از این شهدا کودک و ۳۱۳۰ نفر زن هستند.
به گزارش الجزیره، مدیر اجرایی یونیسف همچنین گفت «بسیاری، از جمله کارکنان این نهاد سازمان ملل در پناهگاههای شلوغ با آب و غذای ناچیز یا شرایط بهداشتی نامطلوب زندگی میکنند؛ شرایطی که میتواند منجر به شیوع بیماری شود». سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته اعلام کرد بیماریهای واگیردار مثل اسهال و آبلهمرغان در غزه در حال افزایش است.
راسل افزود: یک بار دیگر از همه طرفها میخواهم طبق قوانین بشردوستانه بینالمللی، اطمینان یابند از کودکان حفاظت و به آنها کمک میشود.
او همچنین از همه طرفها خواستار «اجرای آتشبس بشردوستانه فوری، آزادی کودکان ربوده شده و فراهم کردن دسترسی بلامانع به امدادگران بشردوستانه برای ارائه خدمات ضروری شد».
آمریکا و انگلیس که از آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در نوار غزه از ارائه هیچ کمکی به رژیم کودککُش دریغ نکردهاند، این بار در اقدامی تحریمهایی را علیه رهبران ارشد جنبش حماس به عنوان نوک پیکان مقاومت فلسطین وضع کردند.
وزارت خارجه انگلیس در بیانیهای اعلام کرد که با هدف جلوگیری از عملیات شاخه نظامی حماس در غزه و مناطق دیگر فلسطین شش تن از رهبران و حامیان مالی حماس را تحریم کرده است.
طبق گزارش شبکه الجزیره، وزارت خزانهداری آمریکا نیز در این باره اعلام کرد: تحریمهایی که با هماهنگی انگلیس وضع شده است اعضای ارشد جنبش حماس و سازوکار حمایت و کمک لجستیکی از این جنبش و جنبش جهاد اسلامی فلسطین را هدف قرار گرفته است.
طبق بیانیه وزارت خارجه انگلیس، تحریمهای وضع شده شامل ممنوعیت سفر و بلوکه داراییهای چهار رهبر حماس و دو تن از حامیان مالی آن میشود.
دیوید کامرون در اولین اقدام خود به عنوان وزیر امور خارجه انگلیس گفت: ما برای مختل کردن فعالیت این جنبش به استفاده از هر ابزاری که در اختیار داریم، همکاری با آمریکا و سایر متحدانمان، استفاده خواهیم کرد. این اقدام کار آنها (مقاومت فلسطین) را دشوارتر و آنها در صحنه بینالمللی منزوی میکند.
جنت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا نیز در این باره گفت: ما قاطعانه با شرکای خود برای تضعیف زیرساختهای مالی حماس، محروم کردن آن از دسترسی به منابع مالی خارجی و مسدود کردن کانالهای مالی جدید که آنها به دنبال آن هستند، اقدام میکنیم.
این تحریمها علیه یحیی السنوار، رئیس حماس در غزه، محمد الضیف، فرمانده گردانهای شهید عزالدین القسام، مروان عیسی، از رهبران ارشد و معاون الضیف و موسی دودین، نماینده حماس در کرانه باختری وضع شده است.
آمریکا و انگلیس همچنین «عبدالباسط حمزه» صاحب چند شرکت و مقیم سودان و «نبیل شومان» صاحب یک شرکت صرافی در لبنان را به بهانه تامین مالی جنبش حماس تحریم کردهاند.
این اقدام درحالی صورت گرفته است که کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا و انگلیس از ابتدای تجاوزات به غزه ارسال تسلیحات نظامی برای رژیم صهیونیستی را در دستور کار قرار دادند تا مانع از عملیات مقاومت فلسطین شوند، اما راه به جایی نبرده و عملیات «طوفان الاقصی» علیرغم جنایات شنیع و این حمایتهای نظامی از رژیم اشغالگر، همچنان ادامه دارد و وارد چهلمین روز خود شده است.
حملات شدید اسرائیل به مناطق مختلف غزه+ فیلم
شبکه الجزیره قطر امروز اعلام کرد که مناطق مختلف شمال نوار غزه و جنوب آن هم اکنون شاهد بمباران و حملات توپخانه ای است.
الجزیره افزود: ارتش رژیم صهیونیستی در حال بمباران منطقه قلیبو و اطراف بیمارستان اندونزی است.
دکل مخابراتی در ورودی خیابان دوم در شهرک القراره در شمال شهر خانیونس در جنوب نوار غزه نیز هدف قرار گرفته و ۹ نفر زخمی شده اند.
بر اساس این گزارش شمار شهدای بمباران یک خانه در مرکز خانیونس در جنوب نوار غزه نیز به ۹ نفر رسیده است.
مدیر اجرایی یونیسف هم اعلام کرده که بیش از ۴۶۰۰ کودک در غزه شهید و حدود ۹۰۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند.
وی افزود: بسیاری از کودکان به دلیل بمباران مناطق پرجمعیت مفقود شده اند و گمان می رود زیر آوار باشند.
این مدیر یونیسف گفت: بیش از ۱۰۰ کارمند فلسطینی آژانس آنروا وابسته به سازمان ملل از اکتبر گذشته در حملات جان باخته اند.
در حالی چهل روز از آغاز عملیات طوفان الاقصی می گذرد که اشغالگران جنایتکار بامداد امروز پس از چند روز محاصره بیمارستان الشفاء غزه وارد این مجتمع بیمارستانی شدند.
نظامیان صهیونیست ساعاتی پیش به وزارت بهداشت اطلاع داده بودند که قصد یورش به مجتمع بهداشتی درمانی الشفا را دارند.
این دفتر اعلام کرد که مسئولیت جان هزاران نفر از کادر پزشکی، مجروحان و آوارگان مستقر در در این مجتمع بیمارستانی برعهده اشغالگران، آمریکا و جامعه جهانی است.
نابودی 88 خودروی زرهی رژیم صهیونیستی در 5 روز
بر اساس تصاویر ماهوارهای اخیر از شمال غزه، ارتش رژیم صهیونیستی تلفات قابل توجهی را متحمل شده ا، به طوری که ۸۸ خودروی زرهی ارتش این رژیم در طی پنج روز نابود شده است.
وبگاه «بالگرین میلیتری» روز سه شنبه نوشت، ۲۳ درصد از ۳۸۳ خودروی زرهی ارتش اسرائیل در پنج روز منهدم شد.
بر اساس این گزارش، نیروهای حماس همراه با دیگر گروههای فلسطینی در چندین نوبت موفق شدهاند تانکها و نفربرهای زرهی (رژیم) اسرائیل را منهدم کنند.نیروهای فلسطینی در این ماموریتها طیف وسیعی از شیوههای پیچیده را به کار گرفتهاند.
خسارات وارده به خودروهای زرهی اسرائیل در مرز لبنان نیز مشخص است. یگانهای ضد تانک حزب الله به ویژه بر روی این خودروها تمرکز کردهاند. آنها از سلاحهای ضد تانک استفاده می کنند که بسیار پیچیدهتر از سلاحهای موجود در اختیار حماس است.
وبگاه عبریزبان «واللا» نیز اخیرا نوشت که تانکهای ارتش رژیم اسرائیل برای مانور در عرصه نبرد مناسب نیستند. این وبگاه در گزارشی نوشت که شماری از نظامیان و افسران ارتش این رژیم از ضعف تانکهای «مرکاوا ۳» و مناسب نبودنشان برای نبرد زمینی در غزه عصبانی هستند.
افسران ارتش رژیم صهیونیستی میگویند که این تانکها جان آنها را به خطر میاندازند، به خصوص اینکه برخی از آنها تعمیر شدهاند و دستکم ۲ بار موتور آنها تعویض شده است.
تانک مرکاوا دارای ویژگیهای بسیار خاصی است و همین ویژگیهای خاص باعث شده تا انهدام آن توسط نیروهای مقاومت اهمیت بالایی داشته باشد و بشدت موجب تحقیر صهیونیست ها شود.
مخالفت هیلاری کلینتون با برقراری آتشبس در غزه
«هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما»، در اظهاراتی خود را مخالف برقراری آتشبس کامل میان رژیم صهیونیستی و حماس عنوان کرد و مدعی شد، برقراری آتشبس تنها به حماس این اجازه را میدهد تا نفسی تازه کرده و درگیریهایش با تلآویو را طولانیتر کند.
کلینتون استدلالهای خود را در این رابطه در مقالهای تحت عنوان «حماس باید برود» که به تازگی در نشریه آتلانتیک منتشر شده، بیان کرد. او ضمن موافقت با مواضع دولت بایدن در مخالفت با آتشبس، عنوان کرده این راهکار تنها فرصت تقویت و از سرگیری حملات حماس علیه رژیم صهیونیستی را فراهم میکند.
هیلاری کلینتون در این مقاله ضمن اشاره به این موضوع که «آتشبس تنها موجب پیروزی نهایی حماس میشود»، گفت: «چنین راهکاری موجب خواهد شد تا حماس همچنان به عنوان یک بخش کلیدی و بسیار مهم در محور مقاومت ایران باقی بماند. آتشبس به جای حل و فصل مناقشات، تنها آنها را به حالت تعلیق درمیآورد».
وزیر امور خارجه پیشین آمریکا از پیشنهاد وقفه بشردوستانه حمایت و ادعا کرد به موجب آن طرح به راحتی میتوان برای غیرنظامیان غزه و اسرای حماس کمک ارسال کرد. اظهارات وی در باب حمایت از طرح وقفه بشر دوستانه همانند موضع دولت بایدن است که از چنین وقفهای حمایت کرده و در عین حال از پاسخ به درخواستهای برخی دموکراتها جهت برقراری آتشبس خودداری میکند.
کلینتون در مقاله مذکور نوشت: وقفه در جنگ میتواند به «امدادگران و پناهندگان» و همچنین «تسهیل مذاکرات مربوط به گروگانها» کمک کند.
او در پایان عنوان کرد در شرایطی از برقراری آتشبس حمایت میکند که این طرح در زمان درستی اتفاق بیفتد. او در بخش دیگری از اظهاراتش بر لزوم روی کار آمدن رهبری جدید در تلآویو تاکید و اظهار کرد که «سیاست مهار» از سوی نتانیاهو به طور کامل شکست خورده است.
وی همچنین اظهار کرد که رژیم صهیونیستی باید از «اشغال مجدد نوار غزه دست بکشد». کلینتون در پیشنهاداتی عنوان کرد: اسرائیل باید روی کار آمدن یک دولت موقت بینالمللی جهت اداره نوار غزه را بپذیرد و از تلاشهای منطقهای برای اصلاح و احیای تشکیلات خودگردان فلسطین نیز حمایت کند.
کلینتون در پایان، تنها راه تضمین آینده رژیم صهیونیستی را در راهکار دستیابی به «ایجاد دو کشور برای دو ملت» دانست و عنوان کرد: زمانی که اسلحهها به زمین گذاشته میشوند، اقدامات سخت برای برقراری صلح آغاز میشود و هیچ انتخاب دیگری وجود ندارد.