به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، سید ابراهیم رئیسی عصر سهشنبه در نشست وبیناری سران بریکس که به شکل فوقالعاده برگزار شد، غزه را نماد سقوط اخلاقی غرب دانست و گفت: حمایت همه جانبه آمریکا و غرب از نسل کشی و کودک کشی در غزه از همه چیز بدتر است. تاکنون حدود ۵۵۰۰ کودک مظلوم به خاک و خون کشیده شدند و ۴۱ هزار واحد مسکونی آسیب دیده است.
رئیسجمهور با تاکید بر رسوایی غرب به دلیل پوشالی بودن شعارهایش افزود: آمریکا، انگلیس آلمان و فرانسه روزانه انواع سلاحها و بمبها را به رژیم صهیونیستی ارسال و با آتشبس مخالفت میکنند. آمریکا حتی تمام مسیرهای کمک به غزه را بسته و شورای امنیت سازمان ملل را فلج کرده است.
رئیسی گفت: امروز کشورهای عضو بریکس مسئولیت تاریخی دارند که اثبات کنند ارزشهای انسانی را نمیتوان قربانی منافع سیاسی کرد.
رئیسجمهور در ادامه درباره توقف جنایات رژیم صهیونیستی و کمک به مردم غزه با ارائه پیشنهادهایی گفت: با توجه به ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در اجرای ماموریت خود برای ایجاد صلح و امینت و کارشکنی برای صدور قطعنامه الزامآور جهت آتش بس، لازم است کشور های عضو بریکس در چهارچوب و سازوکار اتحاد برای صلح، بانی قطعنامه الزامآور در مجمع عمومی سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی و باهدف توقف جنایت علیه مردم غزه شوند.
وی در پیشنهاد دوم خود تاکید کرد: حملات مستمر رژیم صهیونیستی به بیمارستان و مراکز درمانی و اماکنمذهبی و کشتار زنان و کودکان پزشکان و پرستاران و خبرنگاران همگی اقدام تروریستی است و لازم است این رژیم جعلی به عنوان رژیم تروریستی و ارتش آن به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی شود.
رئیسی درباره پیشنهاد سوم خود گفت: ایران از اقدام برخی کشورها در اجرای جنایت اسرائیل غاصب در غزه به دیوان کیفری بین المللی حمایت میکند و اعتقاد دارد که علاوه بر اسرائیل، آمریکا هم باید در دادگاه بین المللی به جرم جنایت علیه بشریت و کودک کشی محاکمه شوند.
رئیسجمهور در پیشنهاد دیگری گفت: اقدام جمعی اعضای بریکس برای شکستن محاصره غزه و ایجاد مسیر دائمی و امن برای ارسال کمکهای بشر دوستانه به غزه ضروری است.
رئیسی در پیشنهاد پنجم خود گفت: با توجه به جنایات بی سابقه و بمباران چندین هزار تن تسلیحات و استفاده از تسلیحات ممنوعه مانند فسفر سفید لازم است اعضای بریکس با ایجاد یک ماموریت ویژه بین المللی این جنایت را سریعا بررسی و گزارش آن را به صورت عمومی منتشر کنند تا زمینه کیفر عامران و مباشران این رژیم فراهم شود.
وی در پیشنهاد ششم تاکید کرد: با توجه به جنایتهای مستمر و ماهیت نژادپرستانه رژیم جعلی اسرائیل انتظار ملتهای آزاده از تمام دولتها به ویژه اعضای بریکس آن است که قطع کامل روابط سیاسی، اقتصادی و نظامی خود را رژیم صهیونیستی سریعا در دستور کار قرار دهند، تداوم تعاملات با این رژیم در حوزه نظامی و اقتصادی به معنی کمک به تداوم جنایت و کشتار زنان و کودکان است که مورد مزمت و سرزنش همه ملت هاست.
رئیسی درباره پیشنهاد هفتم خود افزود: شناسایی حق ملت فلسطین در دفاع از خود و مجاهدت آنها برای آزاد سازی مناطق اشغالی مورد حمایت دولت و ملتهای آزاده است. حمایت قاطعانه بریکس از این حق نشان میدهد که ما به وظیفه اخلاقی و انسانی خود عمل کردیم.
رئیسجمهور تاکید کرد: ایران بر این باور است که راه حل نهایی که منجر به صلح و ثبات پایدار در غرب آسیا و جهان خواهد شد تشکیل دولت واحد فلسطینی با برگزاری یک همه پرسی مبتنی بر اصل دموکراتیک «هر فلسطینی یک رأی» است.
وی ادامه داد: حمایت قاطعانه بریکس از فلسطین نشان میدهد ما به حق انسان دوستانه خود عمل کرده ایم.
در پی تشدید تنشها در غرب آسیا، گروه بریکس عصر امروز نشست ویژهای با محوریت جنگ غزه برگزار کرد، این نشست به میزبانی آفریقای جنوبی به عنوان رئیس دورهای بریکس برگزار شد.
سران بریکس و اعضای بریکس پلاس در این نشست مواضع خود را پیرامون حمایت از مردم مظلوم غزه بیان کردند.
براساس این گزارش، عضویت ایران در بریکس در مرداد ۱۴۰۲ پذیرفته شد و جمهوری اسلامی ایران از اول ژانویه ۲۰۲۴ رسما عضو اصلی بریکس خواهد شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.