بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد پنجاه و سومین روز خود شده است که توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل تمدید شده است که براساس آن تعدادی از اسرای دو طرف آزاد شدند و کمک های بشردوستانه ای نیز وارد غزه شد.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی خبر داد که مذاکرات در قطر، در راستای حصول یک توافق جدید آتشبس در غزه است.
این رسانه صهیونیست همچنین گفت که توافق جدید، شامل «آزادی همه ربودهشدگان در غزه از جمله سربازان است».
به ادعای این نهاد اسرائیلی، بر اساس این توافق، رژیم صهیونیستی نیز باید تمامی زندانیان امنیتی فلسطینی در بند خود را آزاد کند.
پایگاه خبری آکسیوس شامگاه سهشنبه به نقل از یک مقام صهیونیستی خبر داد در صورتی که حماس هر روز 10 اسیر را آزاد کند، این رژیم آماده تمدید 9 روزه آتشبس است.
«اسامه حمدان» از سران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین روز سهشنبه در سخنانی گفت که تلفات دشمن صهیونیستی طی روزهای آینده افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه سخنانش گفت که تهدیدات رژیم صهیونیستی برای از سرگیری جنگ، تو خالی بوده و برای مصرف داخلی مطرح میشود.
حمدان گفت: «ارتش اشغالگر پا به 80 درصد از خاک غزه نگذاشته و این اتفاق نیز نخواهد افتاد».
این مقام حماس گفت: «اقدام القسام در خصوص تحویل اُسرا در مناطق مختلف، دروغ اشغالگران در خصوص سیطره بر مناطق شمالی غزه را فاش میکند».
وی ادامه داد: «اشغالگران جز زبان زور چیزی نمیفهمند و اگر اسیر در اختیار نداشتیم، اُسرای ما آزاد نمیشدند».
حمدان از تمامی رسانههای بینالمللی خواست تا به غزه آمده و از حجم جنایتهای رژیم اشغالگر مطلع شوند.
روزنامه آمریکایی فایننشال تایمز روز سهشنبه به نقل از منابع مطلع خبر داد که مذاکرات کنونی در قطر درباره جنگ غزه، بر روی دسته بعدی گروگانها متمرکز است که میتواند نشان دهنده تبلور توافق جدیدی باشد.
منابع مطلع امروز (سهشنبه) از برنامه دیدار «ویلیام بِرنز» رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) با «دیوید بارنیع» رئیس سازمان جاسوسی رژیم موقت صهیونیستی خبر دادند.
روزنامه «واشنگتنپست» به نقل از منابع مطلع در دولت آمریکا گزارش داد که رئیس سیا امروز در سفری محرمانه به قطر رفته تا در آنجا با رئیس موساد بهصورت مخفیانه دیداری داشته باشد.
عبدالله دوم پادشاه اردن تأکید کرد که حمله شنیع رژیم صهیونیستی به غزه و تجاوزات غیر قانونی ان به کرانه باختری، با ارزشهای انسانی و حق زندگی در تناقض است.
وی همچنین گفت که اردن به شدت مخالف هر گونه تلاش برای جدا کردن کرانه باختری از نوار غزه است و این دو منطقه را در امتداد کشور یکپارچه فلسطین میداند.
ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن هم روز گذشته گفت که جنگ غزه موسوم به «طوفان الاقصی»، از هفتم اکتبر آغاز نشد و این مسئله، معلول کشتار و اشغالگری رژیم صهیونیستی بوده است.
الصفدی با تأکید بر لزوم فوری اجرای آتشبس فراگیر در غزه، گفت: راه صلح، با راهکار دو دولتی و تشکیل کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه پیش از هفت اکتبر، شاهد خونبارترین سال در کرانه باختری بودهایم، تأکید کرد: کشتار و نابودی که اسرائیل انجام میدهد، دفاع از خود نیست، بلکه جنایت جنگی و کشتار جمعی است.
شبکه خبری الجزیره به نقل از پادشاه اردن گزارش داد، همه جهان باید برای توقف جنگ علیه غزه، حمایت از غیر نظامیان و بیمارستانها وارد عمل شوند و رژیم صهیونیستی را مجبور کنند به محاصره پایان دهد.
پادشاه اردن خاطر نشان کرد: محروم کردن مردم غزه از آب، غذا، دارو و برق، جنایت جنگی است که نمیتوان در قبال آن سکوت کرد.
وی در پایان تأکید کرد که اردن به صورت قاطع مخالف هر گونه سناریو یا ایدهای است که مبتنی بر اشغال مجدد بخشهایی از غزه یا ایجاد منطقه حائل در آن باشد.
«ریاض منصور» نماینده فلسطین در سازمان ملل شامگاه سهشنبه در سخنانی گفت که جنگ رژیم صهیونیستی باعث آوارگی 80 درصد از ساکنان این باریکه شده است.
وی در ادامه سخنانش گفت: «آتشبس موقت در غزه باید به آتشبس دائمی تبدیل شود».
منصور اضافه کرد: «اشغالگران از روز هفتم اکتبر تا کنون بیش از 3 هزار غیرنظامی فلسطینی را بازداشت کرده که در میان آنها کودکان و زنان نیز قرار دارند».
نماینده فلسطین در سازمان ملل گفت: «تمام جهان باید برای آتشبس و حمایت از غیرنظامیان و بیمارستانها اقدام کرده و اسرائیل را به پایان محاصره و تضمین رسیدن کمکها مجبور کنند».
رضا نجفی معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، روز دوشنبه ششم آذرماه و در حاشیه نشست سالانه کنفرانس دولتهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی، با فرناندو آریاس، مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی دیدار و گفتوگو کرد.
طرفین در این ملاقات در خصوص زمینههای ارتقای همکاریها بحث و تبادل نظر کردند.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در حمله به غزه، در خصوص استفاده این رژیم از سلاحهای شیمیایی هشدار داد و خواستار نظارت و پیگیری تحولات مربوطه از سوی سازمان و تقویت تلاشها برای جهانشمولی کنوانسیون شد.
وی خاطرنشان کرد که هدف و غایت کنوانسیون بدون انهدام کامل همه ذخایر سلاحهای شیمیایی محقق نخواهد شد.
رضا نجفی در این ملاقات همچنین با اشاره به تحریمهای یکجانبه آمریکا و نقض فاحش مفاد کنوانسیون از سوی آن کشور، خواستار ادامه تلاشهای مدیرکل برای دسترسی جانبازان شیمیایی ایران به داروها و تجهیزات پزشکی مورد نیاز شد.
سخنگوی نظامی گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس در سخنانی با ارائه توضیحاتی درباره درگیریهای صبح امروز (سهشنبه) در شمال نوار غزه، این اقدام رژیم صهیونیستی را نقض توافق آتشبس ارزیابی کرد.
ابو عبیده اظهار داشت: صبح امروز درگیری میدانی در شمال نوار غزه در نتیجه نقض آشکار توافق آتش بس توسط دشمن رخ داد و مجاهدان ما با این نقض برخورد کردند.
سخنگوی القسام گفت: تا زمانی که دشمن به توافق آتشبس پایبند باشد ما نیز به آن پایبند هستیم و از میانجیها میخواهیم که اشغالگران را تحت فشار قرار دهند تا به تمام مفاد آتشبس پایبند باشند.
این اظهارات پس از آن بیان شد که منابع خبری صبح امروز اعلام کردند که تعدادی از نظامیان صهیونیست که قصد پیشروی در یکی از محورهای غزه را داشتند، با مقابله نیروهای مقاومت رو به رو و مجبور به عقبنشینی شدند.
نیروها و خودروهای نظامی صهیونیستی صبح امروز تلاش کردند که از نقاط استقرار خود خارج شده و در محور شمال غربی نوار غزه پیشروی کنند.
نیروهای مقاومت به سمت آنها تیراندازی کرده و صهیونیستها بار دیگر به اماکن استقرار خود بازگشتند.
روزنامه معاریو، چاپ فلسطین اشغالی امروز (هفت آذر) در خبری نوشت که سازمان امنیت داخلی اسرائیل از سال ۲۰۱۱ تاکنون شش طرح ترور «یحیی السنوار» رهبر حماس در غزه را به نتانیاهو پیشنهاد کرده، اما هر بار این طرحها رد شده است.
به نوشته وبگاه وبگاه خبری العربی الجدید، به نوشته این روزنامه، بنیامین نتانیاهو هر ۶ بار با طرحهای پیشنهاد مخالفت کرده است، طرحهایی که شامل جزئیات دقیق و جامع از جمله پیامدهای احتمالی ترور السنوار میشد.
یحیی السنوار ۶۱ ساله، در سال ۱۹۸۸ بازداشت شده بود اما در پی توافق تبادل اسرا با «گلعاد شالیط» سرباز اسرائیلی در سال ۲۰۱۱ آزاد شد و از سال ۲۰۱۷ عهدهدار رهبری حماس در نوار غزه است.
ین طرحها در دوره ریاست «یورام کوهن»، «نداف ارگمان» و رئیس فعلی آن «رونین بار» به نتانیاهو ارائه شده و تعداد زیادی از مقامات امنیتی شاباک در گفتوگو با روزنامه معاریو این اطلاعات را تصدیق کردهاند.
معاریو نوشت که نقشههای ترور بر این واقعیت استوار بود که «یحیی السنوار» به عنوان یک فرد تحت تعقیب عمل نمیکرد، زیرا او مایل بود کارهای خود را آشکارا انجام دهد و برخلاف سید حسن نصرالله در مکانها یا پناهگاههای مخفی زندگی نکند.
اشاره روزنامه معاریو به فعالیت آشکار یحیی السنوار، همه را یاد کنفرانس خبری او در می ۲۰۲۱ میاندازد، زمانی که خبرنگار از او پرسید آیا ترس از ترور ندارد و السنوار نیز در پاسخ گفت: «با پای پیاده به خانهام بر میگردم و بنی گانتز [وزیر جنگ وقت اسرائیل] یک ساعت فرصت دارد تا تصمیمش را بگیرد و هواپیماهایش را آماده کند». رهبر حماس در غزه سپس در مقابل دوربینها با پای پیاده در خیابانهای غزه تا خانهاش قدم زد و این حرکت او بازتاب گستردهای در رسانهها داشت.
به نوشته معاریو، طرحی که «رونین بار» رئیس فعلی شاباک به نتانیاهو ارائه کرده بود، دارای جزئیات بیشتری بود و شامل ترور تمامی رهبران حماس در غزه نیز میشد.
با این حال دفتر بنیامین نتانیاهو در پاسخ به روزنامه معاریو، این اطلاعات را تکذیب کرد. هرچند چند ماه پیش نیز «یورام کوهن» رئیس اسبق شابام به شبکه ۱۲ اسرائیل گفت که طرحهای مختلفی را برای ترور سران حماس به نتانیاهو ارائه کرده و به او گفته بود که حماس خطر بزرگی برای اسرائیل است.
معاریو سپس مدعی شد که اطلاعات به دست آمده توسط اسرائیل حاکی از آن است که گردانهای عز الدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس، تعداد اعضای واحد ویژه خود به نام «النخبه» را در سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داده است که نشان میدهد این واحد ویژه همانی است که عملیات طوفان الاقصی را در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) انجام داد و صدها کشته و زخمی از اسرائیلیها به جا گذاشت.
تلاش سرویسهای امنیتی اسرائیل برای ترور یحیی السنوار در حالی است که برخی از مقامات اسرائیلی در ذکر مخالفت خود با توافق تبادل اسرای اخیر به تجربه آزادی او اشاره میکنند و میگویند که اسرائیل با آزادی یحیی السنوار، مرتکب اشتباه بزرگی شد و هدیه ارزشمندی را به مقاومت داد.
اکنون السنوار مرد شماره یک حماس در غزه محسوب میشود؛ در این راستا روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت امروز نوشت که تعدادی از اسرای اسرائیلی که طی روزهای گذشته طی توافق تبادل اسرا، به فلسطین اشغالی بازگشتهاند، از دیدار با «یحیی السنوار» رهبر حماس در غزه خبر دادهاند.
یحیی السنوار با اسرای اسرائیلی در روزهای ابتدایی جنگ، داخل یک تونل دیدار کرده و به زبان عبری به آنها گفته است: «خوش آمدید، من یحیی السنوار هستم. شما در مکان امنی هستید و اتفاقی برای شما نمیافتد».
سخنگوی ارشد اتحادیه اروپا با نادیده گرفتن حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود و در تداوم فضاسازیها علیه عملیات دلاورانه مقاومت فلسطین ادعا کرد که حماس جایی در آینده و افق سیاسی غزه ندارد.
پیتر استانو روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در بروکسل گفت: برای اتحادیه اروپا مهم این است که درباره بازسازی، برقراری ثبات و افزودن غزه به راه حل دو دولت رایزنی شود.
وی مدعی شد: یکی از اصلیترین مولفه ها این است که حماس جایی در افق سیاسی غزه ندارد و این منطقه باید از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین مدیریت شود که تمایل و آمادگی خود را در این زمینه نشان دادهاند.
این مقام اروپایی با بیان اینکه جامعه بینالملل درباره مدیریت غزه از سوی مقامهای رامالله اتفاق نظر دارد افزود که زمان و شرایط آن در حال بررسی است.
استانو عنوان کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین، ایدئولوژی بهتری نسبت به حماس در غزه ارائه خواهد داد که بر راه حل دولت تاکید دارد.
وی مدعی شد: «به همین خاطر است که اتحادیه اروپا و بخش عمده جامعه جهانی در تلاش هستند تا ایده دو دولت را احیا و به مردم فلسطین ارائه کنند».
سخنگوی اتحادیه اروپا در حالی این اظهارات را مطرح کرد که بر اساس نظرسنجی صورت گرفته حمایت فلسطینان از حماس در پی عملیات طوفان الاقصی طی هفتههای اخیر افزایش یافته است.
منابع مطلع امروز (سهشنبه) از برنامه دیدار «ویلیام بِرنز» رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) با «دیوید بارنیع» رئیس سازمان جاسوسی رژیم موقت صهیونیستی خبر دادند.
روزنامه «واشنگتنپست» به نقل از منابع مطلع در دولت آمریکا گزارش داد که رئیس سیا امروز در سفری محرمانه به قطر رفته تا در آنجا با رئیس موساد بهصورت مخفیانه دیداری داشته باشد.
طبق این گزارش، برنز قرار است با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه و نخستوزیر قطر نیز دیدار داشته باشد تا با دو طرف به جمعبندی برای توافق بزرگتر بین رژیم صهیونیستی و جنبش حماس در غزه برسد.
این منابع به واشنگتنپست گفتند که رئیس سیا قصد دارد در جریان سفر به قطر، چشمانداز تبادل اسرا بین رژیم صهیونیستی و حماس را تقویت کند تا شامل نظامیان صهیونیست نیز بشود.
بر این اساس، برنز همچنین به دنبال مجاب کردن حماس برای آزادی فوری آمریکاییهای اسیرشده و تمدید وقفه بشردوستانه در جنگ نوار غزه است.
شبکه صهیونیستی «کان» نیز گزارش داد که رئیس موساد هم به قطر سفر کرده و منتظر دیدار با رئیس سیا است.
طبق این گزارش، بارنیع قصد دارد ضمن دیدار با امیر و وزیر خارجه قطر، توافق مبادله اسرا با حماس را به نظامیان اسیر صهیونیست گسترش دهد.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سه شنبه به شبکه سی ان ان گفت: تل آویو معتقد است که هنوز 170 اسرائیلی در اسارت حماس هستند.
وی افزود: از میان گروگانها، 17 نفر خارجی و بقیه شهروند اسرائیل هستند.
سناتور برنی سندرز گفت، رژیم صهیونیستی حق ندارد ۱۲ هزار نفر را طی شش الی هفت هفته در پاسخ به عملیات جنبش حماس به شهادت برساند.
برنی سندرز، سناتور مستقل آمریکایی در مصاحبه با سیبیاس نیوز عنوان کرد: «ببینید، اسرائیل ضربه قطعا شدیدی توسط حماس خورد و ۱۳۰۰ فلسطینی بیگناه کشته شدند.»
گرچه این سناتور آمریکایی به آنچه «حق» تلآویو در «دفاع از خود» نامید، اشاره داشت اما تاکید کرد که «اسرائیل حق ندارد ۱۲ هزار نفر را در شش الی هفت هفته به قتل برساند؛ جمعیتی که دو سوم آن را زنان و کودکان تشکیل میدهند.»
او در ادامه مجددا تاکید کرد: «اسرائیل حق چنین کاری را ندارد این اقدام به منزله نقض قوانین بینالمللی است.»
سندرز با اشاره به ادامه حمایتهای آمریکا از رژیم صهیونیستی گفت: «آمریکا همیشه حمایتهایی را به اسرائیل ارائه داده است. فکر میکنم ما این حق را هم داریم که به او بگوییم؛ متاسفانه نمیتوانی انواع و اقسام بمبها را بر سر مردان، زنان و کودکان بیگناه بریزی و آنها را به قتل برسانی.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «باید به کابینه راستگرای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل بگوییم که برای حل بحران در کرانه باختری و فلسطینیها به راهحل دو دولتی نیاز داریم. در کل اگر از آمریکا پول میخواهید، باید به آنچه که ما میخواهیم، گوش دهید. ما نمیتوانیم فقط چک سفید امضا بدهیم.»
منابع رسانهای امروز (سهشنبه) از نقض توافق آتشبس موقت توسط رژیم صهیونیستی با حمله به مناطقی در شمال نوار غزه خبر دادند.
خبرنگار المیادین در غزه در این باره اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از زمان اجرایی شدن آتشبس تقریباً روزانه آتشبس را نقض میکند و امروز حملاتی را در شمال این باریکه و به ویژه منطقه «الشیخ رضوان» انجام داد.
وی همچنین گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با عقبنشینی نیروهایش، با شلیک توپ غرب محله الشیخ رضوان را هدف قرار داد.
رسانههای فلسطینی نیز در این باره اعلام کردند که تانکهای ارتش رژیم صهیونیستی امروز حملاتی را به الشیخ رضوان و اردوگاه «الشاطی» در غرب شهر غزه انجام دادند.
مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در سخنانی جنبش حماس را یک «ایدئولوژی غیرقابل از بین رفتن» توصیف کرد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانی در اجلاس منطقهای سالانه اتحادیه مدیترانه در شهر بارسلونا اظهار کرد: اسرائیل از حد و حدود دفاع از خود فراتر رفته و نباید به فکر اشغال دوباره نوار غزه باشد.
طبق گزارش شبکه الجزیره، وی بر لزوم تمدید آتش بس بشردوستانه در نوار غزه و تبدیل آن به یک آتش بس پایدار و دائمی با هدف فراهم کردن شرایط کار بر روی راه حل سیاسی برای درگیری تاکید کرد.
بورل افزود: جنبش حماس فقط یک گروه از افراد نیست، بلکه یک ایده و ایدئولوژی است که نمیتوان آن را از بین برد.
وی همچنین گفت: اگر جنگ غزه متوقف نشود، جهان با موجهای بیسابقه افراطگرایی و خشونت مواجه خواهد شد.
این مقام اروپایی همچنین تاکید کرد: بدون تشکیل کشور فلسطین، صلح و امنیتی برای اسرائیل وجود نخواهد داشت.
یکی از رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کرد که جنبش حماس برای آزادسازی سربازان ارتش رژیم صهیونیستی با شروطی جدید اعلام آمادگی کرد.
روزنامه «جروزالمپست» نوشت، جنبش حماس آمادگی خود را برای بررسی آزادسازی سربازانی که از هفتم اکتبر بازداشت شدند، با شروطی جدید اعلام کرد.
به نوشته جروزالمپست، این موضوع در مذاکرات آتشبس گنجانده نشده بود و شروط آزادسازی این نظامیان با شروط قبلی مربوط به آزادسازی غیرنظامیان متفاوت خواهد بود.
این روزنامه رژیم صهیونیستی در ادامه نوشت، این مساله به منزله اقدام بزرگی از سوی حماس خواهد بود چرا که فشارهای بینالمللی بیشتر از آنکه بر سربازان و نظامیان متمرکز باشد، متوجه آزادسازی اسرای غیرنظامی است.
این روزنامه همچنین نوشت، از منظر قوانین بینالمللی، سربازانی که حماس آنها را بازداشت کرده، اسرای جنگی هستند.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این رژیم پس از آتشبس «با قدرت بیشتری» علیه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) خواهد جنگید.
یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در جریان سخنرانی خود در مقابل گروهی از سربازان این رژیم، اعلام کرد: «نیروهای اسرائیلی پس از آتشبس با قدرت بیشتری برای جنگ با جنبش حماس بازخواهند گشت و این عملیات در سرتاسر نوار غزه اجرا خواهد شد.»
براساس گزارش صدی البلد، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی همچنین گفت: «شما اکنون چند روز فرصت دارید. ما دوباره به جنگ باز خواهیم گشت و از همان قدرت سابق و حتی بیشتر از آن استفاده خواهد کرد و ما در سرتاسر نوار غزه جنگ خواهیم کرد.»
رسانههای صهیونیستی با انتقاد از عملکرد رژیم اسراییل در مرزهای لبنان تاکید کردند که وزیر جنگ این رژیم درباره مقابله با حزب الله دروغ می گوید.
به گزارش روزنامه صهیونیستی «بشفاع» نوشت که «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اسراییل در سایه عملیات نظامی مقاومت لبنان که این رژیم را مجبور به تخلیه شهرکهای مرزی کرد، به شهرکنشینان صهیونیست در شمال سرزمینهای اشغالی پشت کرد.
«یونی روتنبرگ» تحلیلگر و نویسنده این روزنامه از نوع نبرد در مرزهای لبنان و گزارش دستگاه های امنیتی رژیم صهیونیستی که مدعی مجازات سنگین حزب الله پس از هدف قرار دادن پایگاههای ارتش این رژیم و شهرکهای شمالی شده بودند، انتقاد کرد.
وی گفت که گالانت دروغ میگوید و به شهرک نشینان صهیونیست در شمال سرزمینهای اشغالی پشت کرده است.
علیرغم اینکه مرزهای لبنان همزمان با اعلام آتش بس در غزه اوضاع آرامی را تجربه میکند، اما «اورلی جربی» رئیس کمیته شهرک صهیونیست نشین «علما» در الجلیل اعلی گفت که زندگی به دلیل بمباران،شلیک موشک و صدای آژیرهای خطر به کابوس تبدیل شده است.
وی با انتقاد از نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که چرا همه صهیونیستها را از اینجا انتقال داد و ما را پشت سر خود تنها گذاشت.
همچنین «موشه داویدویچ» رئیس شهرکهای صهیونیست نشین در خطوط درگیری در گفتوگو با روزنامه «معاریو» تاکید کرد که اگر حزب الله لبنان در شمال بماند، شهرک نشینان صهیونیست به این منطقه باز نخواهند گشت، حتی اگر نظامیان صهیونیستی در داخل شهرک ها باقی بمانند.
از سوی دیگر، «ایریز بیرگمان» یکی از افسران صهیونیست از نتانیاهو و اظهارات وی درخصوص مقابله با حزب الله انتقاد کرد و گفت: این حرفها تو خالی است و مانند کلماتی است که قبلا شنیدهایم.
یک رسانه صهیونیستی نوشت که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسراییل از کودتای هم حزبی ها و تلاش آن ها برای برکناری خود بشدت نگران است.
پایگاه «وای نت» با اشاره به وجود مذاکرات و مشورت هایی برای بررسی امکان برکناری نتانیاهو و سرنگونی کابینه اش از طریق رای گیری در کنست (پارلمان ) افزود که وی برای حفظ جایگاه خود در لیکود، با نمایندگان این حزب در کنست دیدار و گفت وگو کرده است.
«وای نت» اضافه کرد: نتانیاهو به منظور تثبیت جایگاه در لیکود، از برنامه های کاری خود برای دیدار و گفت وگوی مستقیم با اعضای کنست سوء استفاده می کند.
این پایگاه صهیونیستی که نسخه الکترونیکی روزنامه «یدیعوت آحارونوت» است، به نقل از یک مسئول در حزب لیکود ادامه داد که نتانیاهو از تلاش ها به منظور یافتن جایگزینی برای خود بسیار نگران است و می خواهد اطمینان پیدا کند که هسته های مخالف وی در حزب لیکود وجود ندارد.
این مسئول که نامش فاش نشده است، اضافه کرد: نتانیاهو می خواهد دیدگاه حزب لیکود را پس از عملیات طوفان الاقصی درباره خود بسنجد چرا که بسیاری از اعضای این حزب، نتانیاهو را مسئول شکست و افتضاح تاریخی در این نبرد می دانند.
وی افزود: نتانیاهو از طریق این جلسات دو هدف دارد، هم تبلیغات انتخاباتی خود را انجام دهد و هم این پیام را منتقل کند که تنها اوست که می تواند از تشکیل کشور مستقل فلسطین جلوگیری کند.
به نوشته وای نت، در روزهای اخیر گفت وگوهای محرمانه ای در حزب لیکود درباره جزییات دوره پس از برکناری نتانیاهو انجام شده است.
این پایگاه به نقل از یک مسئول برجسته دیگر در حزب لیکود نوشت: این حزب امکان جایگزینی نامزد دیگری به جای نتانیاهو از طریق رای عدم اعتماد در کنست را بررسی کرده است.
وای نت درباره تلاش ها برای یافتن شخص جایگزین نتانیاهو اضافه کرد: یکی از نام های مورد نظر برای پست نخست وزیری «یولی ادلشتاین» رئیس کمیسیون روابط خارجی و امنیت کنست است که احتمال دارد به طور موقت و تا زمان انتخاب رئیس جدید برای حزب لیکود، نخست وزیر شود.
یک منبع دیگر در حزب لیکود اعلام کرد که در این حزب احساسی وجود دارد که نتانیاهو پس از پایان جنگ می خواهد در انتخاب رئیس جدید حزب، اخلال ایجاد کند.
دفتر اطلاعرسانی دولتی در غزه اعلام کرد که جنگ غزه به شهادت بیش از ۱۵ هزار فلسطینی از جمله بیش از ۶۱۵۰ کودک منجر شده است.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، دفتر اطلاعرسانی دولتی در غزه اعلام کرد: جنگ غزه منجر به شهادت بیش از ۱۵ هزار فلسطینی از جمله بیش از ۶۱۵۰ کودک و چهار هزار زن و زخمی شدن بیش از ۳۶ هزار نفر شد. این نشان میدهد که ۷۵ درصد قربانیان زن و کودک هستند.
در بیانیه این نهاد آمده است: همچنان ۷۰۰۰ مفقود در زیر آوار هستند یا سرنوشتشان نامشخص است. از جمله آنها بیش از ۴۷۰۰ زن و کودک هستند. تعداد قربانیان کادر پزشکی به ۲۰۷ شهید، کادر دفاع مدنی به ۲۶ شهید و خبرنگاران به ۷۰ شهید رسیده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: ارتش اسرائیل ۱۰۳ مقر دولتی و ۲۶۶ مدرسه را تخریب کرد. ۸۸ مسجد به طور کامل تخریب و ۱۴۷ مسجد آسیب دیدند. سه کلیسا نیز هدف قرار گرفتند. ۵۰ هزار واحد مسکونی به طور کامل و ۲۴۰ هزار واحد به صورت جزئی آسیب دیدند. فعالیت ۲۶ بیمارستان و ۵۵ مرکز بهداشتی متوقف شده و ۵۶ آمبولانس منهدم شدند.
پیش از این سلامه معروف، مدیر دفتر اطلاعرسانی دولتی در غزه اعلام کرد: ایام آتشبس میزان کشتار و تخریب عظیم در غزه را نشان داد. نیروهای رژیم صهیونیستی ۴۰ هزار تُن مواد منفجره روی غزه ریختند.
«بعد از عملیات طوفان الاقصی حماس در ۷ اکتبر، رهبر حماس در فلسطین، آتش بسی را که برای آزادی گروگانها مذاکره شده بود به نفع خود تبدیل میکند. او که با ذهنیت و طرز تفکر اسرائیلی آشنا بود، خودش در سال ۲۰۱۱ در مبادله اسرا آزاد شده بود.»
روزنامه فرانسوی لوموند در گزارشی آورده است: «استاد زمان و وقت شناس، یحیی السنوار در مورد هر نقطه از توافقنامه آتشبس، از آزادی گروگانهای اسرائیلی گرفته تا آزادی اسرای فلسطینی، مذاکره کرد و به دنبال برتری آرمان فلسطین بود. از زمانی که آتش بس موقت در روز جمعه، ۲۴ نوامبر اجرایی شد، رهبر حماس در نوار غزه، ضرب آهنگ این آتش بس را دیکته کرده تا در صورتی که احساس کند اسرائیل شروط مذاکره را زیر پا می گذارد، آماده مهار آن باشد.
رهبر ۶۱ ساله فلسطینی باعث شد تمام کسانی که در اسرائیل او را مرده معرفی کرده بودند، نشان دهد که دروغ است. یحیی السنوار پس از امضای عملیات حماس که در تاریخ ۷ اکتبر علیه اسرائیل انجام شد، نه تنها پنجاه روز پس از آغاز جنگ هنوز زنده است، بلکه یک پیروزی سیاسی جدید نیز به دست آورده است.
متی اشتاینبرگ، مشاور سابق چندین رئیس شاباک، سرویسهای اطلاعاتی داخلی اسرائیل معتقد است که کسی مانند السنوار به خوبی اسرائیلیها را رمزگشایی میکند. رهبران حماس اساساً تقسیمات موجود و در نتیجه ضعف آن را کاملاً درک میکردند و این واقعیت را میدانستند که برای مبارزه با ارتشی که از نظر ابزار و نیرو بسیار قویتر است، باید به سلاحهای مختلف متوسل شد.
وی "بازی" با گروگانها را بسیار مهم میداند؛ السنوار حماس را به عنوان آزادکننده اسرای فلسطینی معرفی میکند. قول دادهاند و عمل میکنند. آنها نشان دادهاند که ۷ اکتبر یک پیروزی برای جنبش آنها بود و هر رهایی از گروگانها در نظر افکار عمومی فلسطین یادآور این پیروزی است.
السنوار به مدت بیست و دو سال در اسرائیل زندانی شد، سپس توسط بنیامین نتانیاهو، که در آن زمان نخست وزیر بود، به لطف «توافق (گلعاد) شلیط» سربازی که در سال ۲۰۰۶ توسط حماس دستگیر شد و پنج سال بعد با ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی مبادله شد، آزاد شد. یحیی السنوار بهتر از هرکسی اهمیت نمادین و استراتژیک چنین توافقی را درک میکند.
او گواه این است که این شکل از چانهزنی میتواند کارساز باشد. او با استفاده مجدد از این سلاح در ۷ اکتبر به همراه محمد الضیف، رئیس شاخه نظامی حماس، عملیات گستردهای را با هدف آزادی هزاران فلسطینی محبوس در زندانهای اسرائیل طراحی کرد. با این حال، توافق امروز، تعداد زندانیان قابل آزادی را به سه نفر برای هر اسیر اسرائیلی محدود میکند.
برای بنیامین نتانیاهو، تحقیر فریب خوردن از مردی که فکر میکرد از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۷ مهارش کرده بود، سنگین شده است. او دوست داشت او را به زور خم کند. اما مقاومت جنبش در برابر خشونت بمباران اسرائیل که از زمان آغاز جنگ بیش از ۱۴۸۰۰ کشته بر جای گذاشته و فشار خانوادههای گروگانها، آن را مجبور به پذیرش مذاکره کرد.
جنگ روانی به نفع یحیی السنوار آشنا با روحیه اسرائیلیها تبدیل شد. در زندان عبری آموخت و زیاد خواند. او کاریزماتیک بود و خود را به عنوان واسطه مقامات زندان با زندانیان حماس تثبیت کرد.
او که در سال ۱۹۶۲ در اردوگاه پناهجویان در جنوب غزه تحت محاصره به دنیا آمد، زمانی که حماس تأسیس شد، به این جنبش پیوست. او بنیانگذار آن، احمد یاسین، که به او نزدیک بود، متقاعد کرد که یک دستگاه امنیتی به نام المجد را برای ردیابی جاسوسان تأسیس کند.
شاباک خواهان حذف این رهبر است. مقامات اسرائیلی که فکر میکردند حماس ضعیف و محدود است، هوشیاری خود را بر کرانه باختری متمرکز کرده بودند. او در ۷ اکتبر حماس را وارد مبارزه مسلحانه کرد، زیرا مطمئن بود که اسطوره شکست ناپذیری دولت یهود به دلیل اختلافات داخلی آن درهم شکسته شده است. حالا حماس حامیان زیادی پیدا کرده است که از ضربه به دشمن در سرزمینهای فلسطین و فراتر از آن استقبال میکنند.
حماس با امضای توافقی با دولت یهود، خود را به عنوان یک مخاطب معرفی میکند که باید با آن مذاکره کرد.»
تایید زخمی شدن 1000 سرباز اسرائیل توسط حماس
ارتش رژیم صهیونیستی از زخمی شدن حدود ۱۰۰۰ تن از نیروهای این رژیم در جریان نبرد طوفان الاقصی خبر داد.
روزنامه عبری زبان هاآرتص به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی نوشت، حدود ۱۰۰۰ سرباز اسرائیلی در جریان عملیات طوفان الاقصی زخمی شدهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین اعلام کرد که وضعیت ۲۰۲ تن از سربازان ارتش این رژیم وخیم است.
پیشتر ارتش رژیم صهیونیستی به کشته شدن بیش از ۳۸۵ نفر از نظامیان صهیونیست اذعان کرده بود.
در همین راستا «لیلاخ شوبیل»، خبرنگار نظامی روزنامه «یسرائیل هیوم» گفته بود، آمار اعلام شده از کشتههای ارتش رژیم صهیونیستی قابل درک نیست. این آمار نزدیک به نیمی از کشتهها در جنگ شش روزه است و ارتش رژیم صهیونیستی طبق ارزیابیهایی که نشان میدهد با گسترش هرچه بیشتر عملیات زمینی ارتش، درگیریها سختتر و تعداد قربانیان بیشتر میشود، در انتظار شرایط دشوارتر است.
شامگاه دوشنبه، ساعتی پس از اعلام تمدید دو روزه آتشبس در غزه، چهارمین گروه از اسرای صهیونیست در غزه تحویل صلیب سرخ شد. جنبش حماس دوشنبه شب اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتشبس بشردوستانه موقت برای دو روز دیگر بر اساس همان شروط آتشبس قبلی به توافق رسید.
نتانیاهو: ۸ میلیارد دلار برای جنگ اختصاص دادیم
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم موقت صهیونیستی بامداد سهشنبه گفت: «حدود ۸ میلیارد دلار برای تامین هزینههای نظامی و غیرنظامی در طول یک ماه و نیم از آغاز جنگ اختصاص دادهایم».
نتانیاهو اظهار داشت: «ما همچنان بر روی هدف خود برای بازگرداندن همه ربودهشدگانمان و اطمینان از اینکه حماس دیگر ما را تهدید نمیکند کار میکنیم».
وی پیش از این گفته بود که بعد از تماس تلفنی با «جو بایدن رئیس» جمهور آمریکا نگاه مثبتی به تمدید آتش بس بعد از پایان آتش بس بشردوستانه ۴ روزه فعلی دارد اما به شرطی که روزانه بیش از ۱۰ نفر از زندانیان صهیونیست نزد حماس آزاد شوند.
جهاد اسلامی: به توافقی برای تمدید دو روزه آتشبس دست یافتیم
جنبش جهاد اسلامی اعلام کرد که به توافقی برای تمدید آتشبس در غزه به مدت دو روز دیگر و با همان شروط تبادل اسرا دست یافتهاند.
آتشبس انسانی در نوار غزه از ساعت ۷ صبح روز جمعه به وقت محلی (سوم آذر) وارد فاز اجرایی شده است. این آتشبس به مدت ۴ روز ادامه خواهد داشت.
بنابر گزارش شبکه المنار، جهاد اسلامی تأکید کرد: «تلاش ما برای تمدید آتشبس به منظور رعایت منافع ملت صبور و استوار ما و فراهم کردن زمینه ورود بیشترین مقدار مایحتاج مردم این منطقه است».
همچنین «محمد الهندی» معاون دبیر کل جنبش جهاد اسلامی گفت که رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش آتشبس شد، چرا که این رژیم اهداف خود را محقق نکرد.
کابینه رژیم صهیونیستی با آزادی ۵۰ اسیر فلسطینی دیگر موافقت کرد
دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد، کابینه گنجاندن ۵۰ زندانی زن را در فهرست زندانیان واجد شرایط برای آزادی در صورت آزادی گروگانهای اسرائیلی دیگر تائید کرده است.
از سوی دیگر رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد، مقامات صهیونیستی اسامی ۱۰ اسیر این رژیم که قرار است حماس روز سهشنبه براساس توافق آتش بس دو روزه آزاد کند را دریافت کردهاند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.