بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد شصت و دومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شد و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل درباره وضعیت فاجعه بار نوار غزه ابراز نگرانی کرد و گفت: فرانسه نگران این وضعیت است.
«نیکلاس دی ریوایر» سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل در جمع خبرنگاران افزود: توسل دبیرکل سازمان ملل به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل نشان دهنده نگرانی شدید او از وضعیت در غزه است که البته این وضعیت بسیار ناراحت کننده است. فرانسه نیز نگران این وضعیت است.
وی تصریح کرد: شرایط در غزه بسیار بد است و هر روز وخیم تر می شود. تعداد قربانیان غیرنظامی در حال افزایش است که این امر نیز بسیار ناراحت کننده است.
سفیر فرانسه تاکید کرد: شورای امنیت باید اقدام کند و امیدوارم که این شورا بتواند در مورد قطعنامه به توافق برسد.
وی همچنین گفت که شکست دوباره و استفاده از حق وتو آخرین چیزی است که شورای امنیت می خواهد شاهد آن باشد.
سفیر فرانسه ادامه داد که ما به توافق نیاز داریم و به زمان کافی برای بررسی قطعنامه و رسیدن به توافق نیاز داریم.
گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی حماس دقایقی پیش فیلم ناکام گذاشتن عملیات آزاد سازی یک نظامی اسرائیلی اسیر در نوار غزه و به غنیمت گرفتن سلاح و ادوات ارتباطی کوماندوهای صهیونیستی و کشته شدن اسیر را منتشر کرد.
القسام اعلام کرد که نیروهای ویژه اسرائیلی در اقدامی مخالف قوانین بینالمللی سوار بر یک خودروی آمبولانس و در پوشش سازمانهای فعال در امور بشردوستانه به منطقه آمده و نیروهای القسام با آنها درگیر شده که این عملیات به کشته شدن اسیر اسرائیلی و کشته و زخمی شدن تعدادی از نیروهای کوماندوی ارتش صهیونیستی منجر شد.
سخنگوی ارتش صهیونیستی به شکست عملیات آزادسازی اسیر اسرائیلی اعتراف کرد ولی تنها اشاره کرد که تعدادی از نیروهای اسرائیلی مهاجم زخمی شدهاند.
گردانهای شهید عزالدین القسام با انتشار بیانیه کوتاهی اعلام کردند: نیروهای مجاهد القسام بامداد امروز تلاش صهیونیستها را برای رسیدن محل نگهداری یک اسیر صهیونیست ناکام گذاشتند.
القسام میافزاید: نیروهای مقاومت، متوجه تلاش یک نیروی نظامی صهیونیستها برای آزادی «ساعر باروخ»، نظامی اسیر صهیونیست شدند، اما نتیجه درگیری القسام با آنها چیزی جز کشته و زخمیشدن کلیه افراد این نیروها نبود.
در ادامه بیانیه القسام آمده است: هواپیماهای رژیم اشغالگر برای پوشش دادن عقبنشینی این نیرو، اقدام به بمباران منطقه کرد. اما در جریان درگیری نیروهای مقاومت با نظامیان اشغالگر، «ساعر باروخ»، نظامی اسیر صهیونیست دارای کارت شناسایی شماره ۲۰۷۷۷۵۰۳۲ کشته شد.
براساس این گزارش، همچنین سلاح یکی از نیروهای متجاوز و دستگاه بیسیم نیروی ویژه صهیونیستها نیز به غنیمت گرفته شد.
«دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، شامگاه امروز (جمعه)، در بیانیهای اعلام کرد عملیات نیروهای این رژیم برای آزادسازی یک نظامی اسرائیلی در غزه شکست خورده است.
سخنگوی ارتش اسرائیل از ناکامی این عملیات خبر داد؛ اما اعلام کرد فقط دو نیرو زخمی شدند و خبر کشته شدن اسیر اسرائیلی را مخفی کرد.
با این حال، «کتائب القسام» شاخه نظامی حماس با انتشار تصاویری اعلام کرد نظامیان اسرائیلی ساعت دو و نیم بامداد در پوشش نیروهای امدادی - که نقض قوانین بینالمللی است- وارد ساختمان برخی نهادهای بینالمللی شدند؛ اما قسام از عملیات مطلع شد و با آنان مقابله کرد.
کتائب القسام در ادامه اضافه کرد «ساعر باروخ» اسیر اسرائیلی در این عملیات کشته شد و نظامیان صهیونیست، پس از عقبنشینی شماری از تجهیزات خود را نیز جا گذاشتند.
«ابو عبیده» سخنگوی قسام همچنین اشاره کرد این عملیات افزون بر کشته شدن باروخ، منجر به کشته و زخمی شدن تعداد دیگری از اسرای اسرائیلی شده است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین امشب (جمعه) ۱۷ آذر ماه در گفتوگویی تلفنی آخرین تحولات فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
وزیر امور خارجه در این گفتوگوی تلفنی، زیاد نخاله را در جریان آخرین تحرکات دیپلماتیک عربی، اسلامی و جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از مردم فلسطین از جمله مذاکرات روز گذشته رئیس جمهوری اسلامی ایران با رییس جمهور روسیه در مسکو قرار داد.
امیرعبداللهیان همچنین بر ضرورت اقدام فوری و موثر جامعه جهانی و نهادهای مسؤول بینالمللی برای متوقف کردن جنایات جنگی رژیم صهیونیستی تأکید کرد.
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در این گفتوگو ضمن تشکر از تلاشهای اسلامی - عربی و تحرکات جمهوری اسلامی ایران، گزارشی از آخرین تحولات میدانی و آمادگی کامل گروههای مقاومت فلسطینی برای مقابله با حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی و دفاع از مردم غزه ارائه کرد.
وزارت بهداشت غزه، شامگاه امروز (جمعه)، خبر داد شمار شهدای فلسطینی از زمان آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه به ۱۷ هزار و ۴۸۷ شهید افزایش یافته و بیش از ۴۶ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
«اشرف القدره» سخنگوی وزارت وزارت بهداشت غزه در این باره گفت ۳۱۳ شهید و ۵۵۸ مجروح طی چند ساعت گذشته به بیمارستانهای غزه منتقل شدهاند و همچنان تعداد شهدایی که زیر آوار و در خیابانها روی زمین هستند، بسیار بالاست.
او در عین حال اشاره کرد ۷۰ درصد شهدای فلسطینی، زن و کودک هستند و ارتش اسرائیل مدارس و محلههای مسکونی را مودر حمله قرار میدهد و به صورت گروهی اعضای خانوادههای فلسطینی را به شهادت میرساند.
اشرف القدره در ادامه اظهار داشت: «اشغالگران از ورود آمبولانسها به مناطقی که نیروهای نظامیشان در آنجا حضور دارند، ممانعت به عمل میآورند و اجازه نمیدهند نیروهای امدادی، مجروحان را به بیمارستانها منتقل کنند و زخمیشدگان تا لحظه مرگ از شدت خونریزی میمیرند».
او همچنین در بخش دیگری از سخنانش اشاره کرد ارتش اسرائیل ۳۶ نفر از نیروهای کادر درمان غزه از جمله مدیر مجتمع پزشکی «الشفاء» را بازداشت کردهاند و آنها هماکنون در شرایطی سخت و غیرانسانی به سر میبرند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد، جنبش مقاومت فلسطین «حماس» باقی نخواهد ماند زیرا این رژیم آن را «نابود» خواهد کرد!
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با بیان ادعای مذکور گفت، سیاستش نشان میدهد که تشکیلات خودگردان فلسطین راه حل نوار غزه نیست.
رژیم صهیونیستی شهر العدیسه را در بخش شرقی جنوب لبنان هدف قرار داد و یک خمپاره هم به یک کافه اصابت کرد اما تلفاتی در پی نداشت.
به گزارش سایت خبری روسیا الیوم، ارتش رژیم صهیونیستی با چهار خمپاره یکی از جادههای اصلی شهر العدیسه را هدف قرار داد.
همچنین یکی ازخمپارهها به کافه «اکسپرس» اصابت کرد و باعث آتش گرفتن آن شد که ماشینهای آتش نشانی به سرعت وارد محل شدند و تایید کردند که هیچ تلفاتی وجود ندارد.
مقامات آمریکایی گفتند، دولت این کشور به دلیل برخی عواملی که مذاکرات برای توافق تبادل اسرای نوار غزه تا پایان سال جاری را دشوارتر کرده است، امیدی به انجام شدن آن ندارند.
مقامات ارشد آمریکایی میگویند این کشور امیدی به دست یافتن به توافقی تا پایان سال جاری (میلادی) برای آزادی اسرا در نزد حماس در نوار غزه ندارد.
خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد که این مقامات به نشریه پالتیکو گفتند برخی عوامل مذاکرات درباره توافق تبادل اسرا را پیچیده کرده است؛ اولی این است که آمریکا و رژیم صهیونیستی هنوز قادر به شناسایی محل تمامی اسرا و تایید زنده بودنشان نیستند. آنها همچنین مدعی هستند کنترل عملکرد رزمندگان حماس در نوار غزه برای رهبران آن که اکثرا در قطر مستقر هستند، بیش از پیش دشوار شده است.
به گفته آنها، این عوامل در مجموع، بن بستی را ایجاد کردهاند که نشاندهنده این است آزادسازی اسرا بیش مدت مورد انتظار آمریکا طول خواهد کشید.
پالتیکو گزارش داده است که دولت آمریکا، به رغم ازسرگیری جنگ غزه میان گروههای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، امیدوار بود که تا پیش از اول ژانویه، بتواند به توافق دیگری برای آزادسازی اسرا و کمکهای انسانی برسد.
اگرچه، مقامات آمریکایی یادشده بیان کردند که مذاکرات هنوز ادامه دارد و اگر حماس با آزادسازی اسرای زن موافقت کند، وضعیت بهتر میشود.
پالتیکو در بخش دیگری از گزارش خود در این باره اشاره کرد که دولت آمریکا برنامه دارد به مذاکرات با رژیم صهیونیستی، قطر و مصر، از جمله در هفته آتی در نشست دوحه ادامه دهد که «راجر کارستن» نماینده ویژه آمریکا در امور اسرا نیز در آن شرکت خواهد کرد.
مدیرکل وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد بر اثر شلیک بمبهای آتشزا توسط نظامیان اشغالگر به شمال غزه، بیش از ۱۰۰ فلسطینی زخمی شده و بیمارستانهای غزه دیگر ظرفیت پذیرش آنها را ندارند .
«منیر البرش» در این باره گفت: بهدلیل شدت و گستردگی بمباران توسط اشغالگران، بیمارستانهای جنوب غزه گنجایش این شمار فراوان از زخمیهای انتقال یافته از شمال نوار غزه را ندارند.
این در حالی است که به دلیل بمباران گسترده بیمارستانها و مراکز درمانی شمال غزه در مرحله قبل از آتشبس یک هفته ای، بخش درمانی این منطقه به طور کامل از کار افتاده است.
البرش افزود: "ما به علت گستردگی مناطق مورد حمله توسط ارتش اشغالگر، در زمینه تهیه آمار شهدا، با مشکل مواجه هستیم."
مدیرکل وزارت بهداشت فلسطین در غزه تصریح کرد: براساس آمار بهدست آمده، تاکنون بیش از ۴۶ هزار فلسطینی بر اثر بمباران غزه توسط رژیم صهیونیستی زخمی شده اند که فقط ۳۸۸ زخمی توانسته اند برای مداوا از طریق گذرگاه رفح از غزه خارج شوند.
منیر البرش بازگشایی گذرگاه رفح و استقرار بیمارستانهای صحرایی و میدانی برای مداوای این حجم فراوان از زخمی ها را بسیار ضروری دانست و تأکید کرد: زخمیهای فلسطینی در غزه در حال جان دادن هستند و به آنها اجازه خروج از این منطقه و مداوا در خارج از فلسطین داده نمیشود که این مایه ننگ است.
مدیرکل وزارت بهداشت فلسطین در غزه همچنین تصریح کرد: آوارگان در اردوگاهها به بیماریهای واگیردار مختلفی دچار شدهاند و برخی از آنها نیز از بیماریهای ناشی از آب غیربهداشتی و غیرقابل آشامیدن رنج میبرند.
ارتش اعلام کرد که گروهبان ذخیره، کوبی دباش ۴۱ ساله ساکنان طبریا، از نیروهای تیپ مهندسی و گروهبان یکم، ایال مئیر از ساکنان قدس اشغالی و از نیروهای گردان ۶۹۹، دو کشتهشده جدید اسرائیلی هستند.
با اعلام خبر کشتهشدن این دو نظامی، شمار تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در حمله زمینی به نوار غزه که تاکنون رسماً تلآویو به آنها اعتراف کرده، به ۹۴ نفر افزایش یافت.
ارتش رژیم صهیونیستی صبح جمعه طی بیانیهای اعلام کرد که طی 24 ساعت گذشته به بیش از 400 هدف در کل غزه از طریف زمین، دریا و هوا حمله کرده است که بیشترین حملات از زمان پایان آتش بس در روز جمعه هفته گذشته محسوب میشود.
ارتش اسرائیل همچنین گفته که نیروهایش در نوار غزه به ادامه عملیاتها برای شناسایی و تخریب تونلهای زیرمسنی و دیگر زیرساختهای نیروهای حماس ادامه میدهند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین در بیانیه خود از بمباران دو ساعته مناطق مختلف خان یونس در جنوب غزه خبر داده و گفته که نیروهای دریایی این رژیم مواضع دریایی حماس را در مرکز و جنوب غزه هدف قرار داده است.
رژیم صهیونیستی درحالی از حمله به اهداف حماس سخن میگوید که از آغاز جنگ اغلب هداف غیرنظامی، زیرساختها و مناطق مسکونی را هدف حملات خود قرار داده است که تا کنون منجر به کشته شدن بیش از 17 هزار غیرنظامی شده است.
براساس گزارش سی ان ان، تجزیه و تحلیل ماهوارهای توسط محققان مرکز فارغ التحصیلان CUNY و دانشگاه ایالتی اورگان نشان میدهد که بین 29 تا 37 درصد از تمام سازه های نوار غزه تا 4 دسامبر آسیب دیدهاند.
این گزارش میگوید که در مقام مقایسه، این ارقام تا روز 5 نوامبر بین 13 تا 18 درصد بود.
روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» امروز جمعه، ۸ دسامبر با انتشار گزارشی، جزئیات خودزنی جدید ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه را فاش کرده و از کشته شدنِ اشتباهی یکی دیگر از نظامیان اسرائیلی خبر داد.
اسرائیل هیوم در گزارشش نوشت که یک فروند هلیکوپتر آپاچی متعلق به ارتش رژیم صهیونیستی، خانهای را در غزه بمباران کرده که نظامیان اسرائیلی در داخل آن حضور داشتند.
این روزنامه ضمن اعلام خبر «کشته شدن دست کم یک نظامی اسرائیلی بر اثر بمباران این خانه» گزارش داد که خلبانان ارتش گمان میکردند افراد حاضر در این خانه فلسطینی هستند.
پس از این اشتباه، «یدیعوت آحارانوت» دیگر رسانه عبریزبان اعلام کرد که از آغاز جنگ در غزه تاکنون یک نظامی اسرائیلی به ضرب گلوله نیروهای خودی کشته شده و دهها نظامی دیگر نیز زخمی شدند.
این روزنامه در ادامه گزارش خود از افزایش آمار خودزنی در بین صهیونیستها فاش کرد که ارتش، از ترس خشم خانوادههای اسرائیلی از ارائه جزئیات در این زمینه خودداری میکند.
سازمان بشردوستانه سازمان ملل امروز جمعه اعلام کرد که طی روز پنج شنبه تنها 69 کامیون حامل کمکهای بشردوستانه ضروری از گذرگاه رفح در مصر وارد نوار غزه شده است که نصف کمکهای بشردوستانه است که طی روزهای آتش بس وارد غزه میشد.
سازمان ملل همچنین اعلام کرده که طی همین روز فقط 61 هزار لیتر سوخت وارد نوار غزه شده که بسیار کمتر از 110 هزار لیتری است که طی دوران وقفه جنگ به غزه ارسال میشد.
مساله کمبود ارسال کمکهای بشردوستانه پس از آن مطرح شد که «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل شامگاه چهارشنبه نامهای را به شورای امنیت سازمان ملل درباره اوضاع غزه ارسال کرد. وی این نامه را بر اساس ماده 99 منشور سازمان ملل که در خصوص تهدیدات صلح جهانی است، منتشر کرده است.
گوترش از اعضای شورای امنیت سازمان ملل خواست تا با اعمال فشار از ایجاد بحران انسانی جلوگیری کرده و خواستار ایجاد آتشبس بشردوستانه در نوار غزه شد.
بنا به آمارهای آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک(آنروا)، قبل از آغاز جنگ به طور میانگین روزانه 500 کامیون کمک وارد غزه میشد.
آنروا میگوید، به دلیل قطع راههای ارتباطی از جمله خطوط تلفن و اینترنت، کارکنان سازمان ملل قادر به ارائه گزارش به گذرگاه رفح در زمینه نیازهای مردم غیزه نیستند و این موضوع دریافت کمکهای بشردوستانه را با چالش اساسی مواجه کرده است.
منابع بیمارستانی سوروکا گفتند که بالگردهای اسرائیلی امروز، جمعه ۸ دسامبر ۲۴ نظامی مجروح در درگیریهای نوار غزه را به این بیمارستان منتقل کردند که حال برخی از آنها وخیم است.
روزنامه عبری «هاآرتص» به نقل از منابعش در ارتش هفته گذشته اعلام کرده بود که تعداد زخمیهای غزه از ۱۰۰۰ نظامی گذشته و حال ۲۰۲ نفر از آنها که جراحات شدید برداشتهاند، بحرانی است؛ ۳۲۰ نفر از این آمار هم، جراحات متوسط و ۴۷۰ نظامی دیگر هم، جراحات جزئی داشتتند.
این رسانه در ادامه گزارشش از این آمار، نوشته بود ارتش تلآویو «همچنان از انتشار تعداد مجروحان و وضعیت آنها توسط بیمارستانها و منابع پزشکی جلوگیری میکند». سوروکا، اولین بیمارستان اسرائیلی است که از زخمیهای ارتش، اطلاعاتی منتشر میکند.
نویسنده و تحلیلگر سیاسی اسرائیلی، راسم عبیدات درباره بحران زخمیها تصریح کرده بود که «حجم واقعی خسارات و تلفات ارتش ما به زودی برای همه اسرائیلیها و جهانیان مشخص خواهد شد و این مسئله بحران داخلی تلآویو را عمیقتر خواهد کرد».
گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس درباره شکست این عملیات ارتش اسرائیل توضیح داد که مجاهدان این گردانها متوجه حضور نیروهای کماندوی اسرائیلی برای آزادی یکی از اسرا شده و با آنها درگیر شدهاند.
براساس بیانیه القسام، طی این درگیری شماری از نظامیان اسرائیلی کشته و تعدادی هم مجروح شدهاند؛ پس از این شکست، جنگندههای اسرائیلی منطقه درگیری را تحت بمباران شدید قرار میدهند تا نظامیانشان بتوانند عقبنشینی کنند.
شاخه نظامی حماس تصریح کرد که در جریان این درگیریها «ساعر باروخ» نظامی اسیر ۲۵ ساله اسرائیلی به شماره شناسایی ۲۰۷۷۷۵۰۳۲ کشته، و سلاح یکی از نیروهای کماندوی اسرائیلی و دستگاه ارتباطی آنها با یکدیگر نیز به غنیمت گرفته شد.
با اعلام القسام مبنی بر کشته شدن این سرباز اسرائیلی، تعداد تلفات نظامی صهیونیست از زمان آغاز تهاجم به غزه تاکنون، به ۹۲ نفر رسید تا مجموع این هزینههای جانی در نبرد «طوفان الاقصی» به ۴۱۹ نظامی اسرائیلی برسد.
در آخرین اقدامات وحشیانه اشغالگران، ویدئو و عکسهایی روز پنجشنبه منتشر شده که صحنههایی از دستگیری دهها غیرنظامی فلسطینی غیرمسلح توسط نیروهای اشغالگر و درآوردن لباسهایشان در مناطق جبالیا و بیت لاهیا در شمال نوار غزه را نشان میدهد.
در این تصاویر بدون اینکه مکانش مشخص باشد، تعدادی از بازداشت شدگان را با دستبند و بدون لباس در یکی از خیابانهای غزه نشان میدهد. در عکسی دیگر، بازداشت شدگان تقریباً برهنه به نظر میرسند و پشت یک کامیون نظامی اسرائیلی سوارشان کردهاند.
فعالان در شبکههای اجتماعی اقدامات نیروهای اشغالگر علیه اسرای غیرنظامی غزه را به همان روشی که داعش در اعدامهای جمعی در سوریه و عراق به کار میبرد، تشبیه کردند.
اشغالگران در توجیه این اقدام غیرانسانی مدعی شدند که هدفشان از دستگیری دهها مرد این بوده که میخواستند بفهمند که آیا برخی از آنها افراد مسلح یا فعالان حماس هستند یا نه.
به نقل از المیادین، در تلاشهای اشغالگران برای جستجوی تصویری از یک پیروزی خیالی به هر طریقی، آنها مدعی شدند که این عکسهای غیرنظامیانی که از شمال نوار غزه دستگیر کردهاند، مبارزان مقاومت و حماس هستند.
بعداً، دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه تأیید کرد که دستگیری دهها غیرنظامی فلسطینی از جمله روزنامهنگاران، پزشکان، دانشگاهیان و افراد مسن را توسط «ارتش اشغالگر اسرائیل» پس از اینکه روزها در دو پناهگاه در شهر بیت لاهیا در شمال نوار غزه تحت شکنجه و برهنه شدن در نتیجه محاصره شدنشان قرار گرفته بودند، مستند کردهاست.
دیده بان مذکور در بیانیهای گفت که گزارشهایی دریافت کردهاست مبنی بر اینکه نیروهای اشغالگر کمپینهای دستگیری تصادفی و خودسرانه را علیه آوارگان از جمله پزشکان، دانشگاهیان، روزنامه نگاران و سالمندان از داخل دو مدرسه «خلیفه بن زاید» و «حلب جدید» آغاز کردهاند. مدارسی که هر دو وابسته به آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هستند.
دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه شهادتهای وحشتناکی از آنچه اتفاق افتاده، مخابره کرد، به طوریکه خواهر روزنامهنگار العربی الجدید قطر ضیاء الکحلوت (که دستگیر شده) به این مرکز گفت که نیروهای اشغالگر او را مجبور به ترک فرزند معلول خود، ندی (۷ ساله) کردند و بعد او را به زور اسلحه دستگیر و مجبورش کردند لباسهایش را از تنش درآورد و همانند دیگر بازداشت شدگان او را نیز مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند.
همچنین دیده بان مذکور گفت که مواردی از تیراندازی و کشتار مستقیم توسط ارتش اشغالگر علیه آوارگان در اطراف دو مدرسه فوقالذکر و نیز هدف قرار دادن افرادی با وجود در دست داشتن پرچمهای سفید که قصد خروج داشتند را مستند کردهاست.
دیده بان حقوق بشر همچنین سخنان محمد الراعی مرد جوانی را گزارش کرد که گفته شاهد تیراندازی نیروهای اشغالگر به دست کم هفت مرد جوان و به شهادت رساندن آنها در حوادث جداگانه بود تنها به این دلیل که آنها تمایلی به درآوردن لباسهای خود نداشتند و نمیخواستند دستورات ارتش که مبتنی بر ذلت و خواری بوده را اجرا کنند.
دیده بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه همچنین خواستار آغاز تحقیقات فوری در مورد تجاوزات رژیم اشغالگر علیه این غیرنظامیان شد و بر لزوم انجام مسؤولیتهای سازمان ملل در اقدام فوری برای نجات آوارگان و ایجاد گذرگاه امن برای خروج آنها تاکید کرد.
استفان دوجاریک، سخنگوی رسمی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل عصر پنجشنبه نگرانی خود را از تصاویری که پس از دستگیری خبرنگار العربی الجدید در غزه منتشر شد، ابراز کرد.
العربی الجدید بعدازظهر پنجشنبه تماس خود را با خبرنگارش از دست داد. حسام کنفانی، سردبیر العربی الجدید گفت: رژیم اشغالگر اسرائیل عمداً روزنامه نگاران را دستگیر، هدف قرار داده و ترور میکند تا از مستندسازی جنایات و کشتارهای خود در نوار غزه جلوگیری کند.
وی افزود: ما تمام تلاش خود را با همکاری نهادها و سازمانهای بینالمللی مرتبط با حقوق و آزادی خبرنگاران در جهان به کار خواهیم بست تا محل اختفای همکارمان ضیاء را مشخص و در اسرع وقت او را آزاد کنیم.
این بیانیه دوجاریک در جریان کنفرانس مطبوعاتی روزانه در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک و در پاسخ به سوال خبرنگار العربی الجدید درباره دستگیری الکحلوت و انتقال او به مقصد نامعلومی همراه با سایر اسرا بیان شد.
نماینده سازمان ملل گفت: تصاویری که امروز صبح دیدیم بسیار ناراحت کنندهاست، زیرا هر فردی حق اساسی کرامت انسانی را دارد، این تصاویر و نحوه برخورد با مردم بسیار ناراحت کننده است.
وی افزود: ما قبلاً بر مخاطراتی که خبرنگاران در پوشش خبری درگیریهای جاری در معرض آن قرار داردن، تاکید کردیم و باز تاکید خواهیم کرد. بسیاری از همکاران شما بهای جان خود را در غزه پرداختهاند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار «انتشار اطلاعات مربوط به محل نگهداری خبرنگاران و دلایل بازداشت آنها در اسرع وقت» شد.
هشدار مصر به آمریکا و اسرائیل درباره کوچاندن مردم غزه به صحرای سینا
پایگاه آکسیوس، نزدیک به منابع آمریکایی و صهیونیستی گزارش داده، مصر به واشنگتن و تلآویو درباره کوچاندن ساکنان غزه به صحرای سینا هشدار داده است.
چهار مقام اسرائیلی و آمریکایی به پایگاه آکسیوس گفتهاند، مصر هشدار داد چنانچه آوارههای فلسطینی در نتیجه عملیات نظامی اسرائیل در جنوب غزه به سمت صحرای سینا فراری داده شوند، این مساله میتواند به «تخریب روابط» قاهره و تلآویو منجر شود.
روابط بین مصر و اسرائیل به ویژه میان نهادهای نظامی و اطلاعاتی دو طرف اهمیت زیادی در جنگ غزه به ویژه برای تبادل اسرا داشته است.
مصر از زمان شروع جنگ بارها درباره هر گونه طرح برای خارج کردن فلسطینیهای غزه از مرز و گسیل داشتن آنها به سمت مصر هشدار داده است.
آژانس پناهندگان سازمان ملل، آنروا پنج روز پیش از این، اعلام کرد ۱.۹ میلیون ساکن غزه که ۸۵ درصد از کل جمعیت این باریکه را شامل میشود، مجبور به کوچ اجباری داخلی شدهاند.
جنگ در غزه همچنین طبق اعلام وزارت بهداشت غزه شهادت دستکم ۱۷۷۰۰ فلسطینی را به همراه داشته است.
روزنامه «اسرائیل هیوم» چاپ قدس اشغالی جمعه هفته گذشته در گزارشی از طرح اسرائیل و آمریکا برای انتقال ساکنان غزه به چهار کشور ترکیه، مصر، عراق و یمن در ازای مشوقهای اقتصادی برای این کشورها خبر داده بود.
این روزنامه نوشته بود که طرح مذکور به اطلاع مقامات بلندپایه حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا در مجلس نمایندگان و سنا رسیده و با موافقت آنها مواجه شده است.
این طرح بر مبنای تشویق ساکنان غزه برای خروج از این منطقه و سفر به دیگر کشورهاست و آنگونه که اسرائیل هیوم مدعی شده، قرار نیست، اجباری در کار باشد. مجموعا چهار طرح در دست بررسی است که طبق آن مشوقهایی هم برای ساکنان غزه و هم کشورهای مقصد در نظر گرفته شده است.
هرچند دولت آمریکا در مراحل اولیه جنگ اعلام کرد با آوارگی اجباری مردم غزه مخالفت خواهد کرد، اظهارات رسمی نشان میدهد که دولت «جو بایدن» با خروج داوطلبانه فلسطینیها مخالفتی نخواهد داشت.
پایگاه آکسیوس مدعی شده که مقامهای اسرائیل هم در اظهارات علنی و هم در پیامهای خصوصی به مصر اطمینان دادهاند که چنین قصدی وجود ندارد و فلسطینیهایی که غزه را برای درمان ترک کردهاند میتوانند دوباره وارد این منطقه شوند.
گفت وگوی شاه اردن و رئیس جمهور آمریکا درباره تحولات غزه
عبدالله دوم، شاه اردن در گفت وگوی تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، خواستار آتش بس فوری در غزه و حفاظت از جان غیرنظامیان شد.
شاه اردن در این گفت وگوی تلفنی بر اهمیت حفظ هماهنگی نزدیک و تلاش برای پایان دادن به جنگ و رسیدن به صلح در غزه تاکید کرد.
وی افزود: در صورت ادامه عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه، وضعیت انسانی بدتر خواهد شد.
پادشاه اردن بار دیگر با هرگونه تلاش برای کوچاندن اجباری فلسطینیان در داخل یا خارج از نوار غزه یا تلاش برای اشغال دوباره هر بخش از نوار غزه مخالفت کرد.
عبدالله دوم همچنین نسبت به هرگونه تلاش برای جداسازی کرانه باختری از نوار غزه که یک کشور فلسطینی را تشکیل میدهند، هشدار داد.
پادشاه اردن و رئیس جمهور آمریکا همچنین در مورد تحولات کرانه باختری و قدس اشغالی و لزوم حفظ آرامش با یکدیگر رایزنی کردند.
عبدالله دوم گفت که تشدید تنشها از سوی رژیم صهیونیستی و خشونت شهرک نشینان افراطی علیه فلسطینیها ممکن است درگیری را گسترش دهد و در کرانه باختری هرج و مرج ایجاد کند.
وی بر لزوم ایفای نقش آمریکا در ایجاد افق سیاسی برای رسیدن به صلح بر اساس راه حل دو کشوری در خصوص مساله فلسطین تاکید کرد.
ادامه حملات صهیونیستها به غزه، خان یونس و رفح
تداوم حملات وحشیانه هوایی و توپخانهای رژیم اسرائیل به مناطق مختلف غزه از جمله به محلات الشجاعیه، الزیتون، التفاح، الدرج و الصبره چندین فلسطینی شهید و زخمی شدند و در ادامه بمباران اردوگاههای آوارگان توسط اشغالگران صهیونیست، یک اردوگاه بامداد امروز (جمعه) در شمال نوار غزه دچار آتشسوزی گسترده شد.
بر اثر حمله هوایی وحشیانه رژیم اسرائیل به محله مسکونی الشجاعیه در شهر غزه، چندین فلسطینی شهید و زخمی شدند. توپخانه این رژیم نیز محلات الشجاعیه، الزیتون، التفاح، الدرج و الصبره در شهر غزه را هدف حملات خود قرار دادند.
رژیم اشغالگر قدس همچنین مناطق شرقی شهر خان یونس و سواحل شهر رفح در جنب نوار غزه را بمباران کرد. هواپیماهای جنگی این رژیم نیز مناطق مرکزی نوار غزه را چندین بار بمباران کردند.
همچنین بر اثر بمباران وحشیانه اردوگاه های موقت آوارگان در شمال غزه توسط هواپیماهای اشغالگران، یک اردوگاه بامداد جمعه دچار آتش سوزی گسترده شد.
هنوز آماری از قربانیان این حملات منتشر نشده است.