بسته ویدیویی «تابناک»

نبردهای هوایی در جنگ جهانی دوم / انقلاب اسلامی ایران از دید آمریکا / کنفرانس مطبوعاتی اعضای ساواک / روایت بهروز وثوقی از تهدیدش به قتل توسط پرویز ثابتی

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.
کد خبر: ۱۲۰۸۹۹۴
|
۱۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۵ 08 December 2023
|
9788 بازدید

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

نبردهای هوایی در جنگ جهانی دوم

نبردهای هوایی یا داگ فایت / Dogfight یکی از نخستین مراحل رویارویی در جنگ محسوب می‌شود. جنگنده‌های دو طرف نبرد، در آسمان رو در روی هم قرار می‌گیرند و می‌کوشند با ساقط کردن هم، کنترل آسمان را در دست بگیرند. طرفی که آسمان را در اختیار گرفت و پیروز نبرد هوایی شد، شروع به بمباران مواضع طرف مغلوب روی زمین، به وسیله بمب افکن می‌کند و پیشروی زمینی را ساده و سریع می‌نماید. در این تصاویر نبرد هوایی نیروهای آلمانی و ژاپنی با نیروهای متفقین را می‌بینید که در بخشی از آن نیروهای آلمانی موفق به ساقط کردن شماری از جنگنده‌های متفقین می‌شوند اما در نهایت متفقین پیروز نبرد هوایی می‌شوند و بمباران مواضع آلمان‌ها و ژاپنی‌ها را شدت می‌بخشند. بخشی از این تصاویر دیدنی، سیاه و سفید است و بخشی دیگر رنگی شده که در «تابناک» می‌بینید. 

 

انقلاب اسلامی ایران از دید آمریکا

در دوران حکومت آخرین شاه پهلوی، ایالات متحده آمریکا به واسطه ضعف شاه موفق شده بود نفوذی بیش از پیش در ایران پیدا کند. انقلاب اسلامی ایران با سرنگونی رژیم شاه و قطع دست آمریکا از ایران، نه تنها شاه بلکه متحدان آمریکایی آن را نیز به شدت غافلگیر کرد. در این ویدیو که گزارشی است از شبکه ان‌بی‌سی در سال ۱۹۷۹ اتفاقات از زبان سیاست‌مداران آمریکایی و عوامل سی‌آی‌ای روایت می‌شود. در این گزارش تحلیل این افراد از دلایل ناکامی آمریکا در ایران را ببنید.  

 

 

کنفرانس مطبوعاتی اعضای ساواک

سازمان اطلاعات و امنیت کشور که با سرواژه ساواک در زمان حکومت پهلوی شناخته می‌شد، سه سال پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، در اسفند ۱۳۳۵ با تصویب مجلس شورای ملی و به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های نخست‌وزیری تأسیس شد. تا پیش از تأسیس ساواک، شهربانی و به‌طور مشخص، اداره اطلاعات شهربانی، مسئولیت برقراری امنیت کشور را بر عهده داشت. سال ۱۳۴۲ بخش‌های تخصصی تشکیل و چارت سازمانی آن توسعه یافت، به‌طوری‌که از ۵۳۰۰ افسر تمام‌وقت و تعداد بسیار نامعلومی از خبرچینان پاره‌وقت تشکیل شد. ساواک هم‌چنین با تأسیس اداره کل اطلاعات خارجی و اداره کل ضد جاسوسی، به اقدامات متقابل می‌پرداخت که محور آن در اروپا، سفارت ایران در ژنو سوئیس بود.

ساواک ۱۱ اداره کل داشت و هر یک از آنان برحسب چارت سازمانی وظایف تعیین‌شده‌ای داشتند. اداره یکم مسئول کار‌های استخدامی، اداره‌های دوم، هفتم و هشتم مسئول اطلاعات خارجی و ضدجاسوسی، اداره سوم مسئول امنیت داخلی، اداره چهارم مسئول حفاظتِ اطلاعات، اداره پنجم مسئول امور فنی، اداره ششم مسئول امور مالی، اداره نهم مسئول تحقیق و پژوهش، اداره دهم مسئول آموزش و اداره یازدهم مسئول بازرسی و رسیدگی به شکایات و پیگیری تخلفات بود. اداره کل سوم، مهم‌ترین و مقتدرترین اداره ساواک بود. پس از انقلاب همزمان با انحلال ساواک، تسویه گسترده‌ای صورت گرفت؛ از جمله این اقدامات دستگیری و ثبت اطلاعات عناصر ساواک بود. همچنین یک رشته کنفرانس مطبوعاتی برای اطلاع رسانی درباره نوع فعالیت ساواک برگزار شد که کنفرانس اصلی را با حضور تعدادی از عناصر ساواک، که اغلب‌شان جزو روسای ادارات محسوب نمی‌شدند؛ در تابناک می‌بینید.  

 

روایت بهروز وثوقی از تهدیدش به قتل توسط پرویز ثابتی

فیلم گوزن‌ها به کارگردانی مسعود کیمیایی، جزو آثاری بود که ساواک با حضور در صحنه فینال فیلم را دوباره فیلمبرداری و به طور کلی عوض کرد! بهروز وثوقی، بازیگر این فیلم روایتی تکان دهنده از تهدیدش به مرگ با صحنه سازی توسط پرویز ثابتی از عناصر کلیدی ساواک به واسطه بازی در این فیلم و دیالوگی که میان آنها تبادل شده، سخن به میان آورده است. اظهارات بهروز وثوقی را می‌بینید و می‌شنوید. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟