بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد شصت و سومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شد و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
وزارت بهداشت غزه عصر امروز (شنبه) از افزایش شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن خبر داد.
به گزارش شبکه الجزیره، «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه امروز اعلام کرد که شمار شهدای تجاوزها به نوار غزه از هفتم اکتبر تاکنون به ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن رسیده است.
وی همچنین شمار مجروحان در شصت و چهارمین روز تجاوزهای رژیم صهیونیستی به نوار غزه را هم ۴۸ هزار و ۷۸۰ تن اعلام کرد.
رسانههای رژیم صهیونیستی از کشته شدن پنج نظامی دیگر این رژیم در نبرد زمینی غزه خبر دادند.
شبکه المیادین نیز گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد که از آغاز نبرد زمینی در غزه (حدود دو هفته پس از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر) تاکنون ۱۰۲ نظامی این رژیم در نبرد غزه کشته شدند.
از سوی دیگر روزنامه یدیعوت احارانوت، چاپ فلسطین اشغالی، امروز (۱۸ آذر) در گزارشی به نقل از منابع نظامی اسرائیلی، از زخمی شدن بیش از پنج هزار نظامی این رژیم از زمان آغاز جنگ در غزه خبر داد.
به نوشته این روزنامه، از میان این تعداد زخمی، دو هزار نفرشان معلول و دچاز نقص عضو شدهاند. به گفته منابع نظامی اسرائیلی، بخش توانبخشی وزارت جنگ این رژیم روزانه ۶۰ مجروح جدید را پذیرش میکند که عمده آنها دارای جراحات شدیدی هستند.
وزارت دفاع آمریکا روز شنبه اعلام کرد که دولت بایدن از اختیارات اضطراری برای فروش 14 هزار گلوله تانک به رژیم صهیونیستی استفاده کرده است.
این اقدام دولت بایدن بدون مراجعه به کنگره برای گرفتن تاییده انجام شده است.
پنتاگون اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور از اختیارات اضطراری تحت قانون کنترل صادرات تسلیحات استفاده کرده است.
وزارت دفاع آمریکا افزود:«بلینکن توجیه مفصلی برای لزوم ارائه فوری گلوله تانک به اسرائیل به کنگره ارائه کرده است».
«بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان نیز به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتشبس در غزه واکنش نشان داد.
ایالات متحده آمریکا امروز شنبه پیش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتشبس فوری در غزه را وتو کرد.
۱۳ عضو شورا به این قطعنامه رأی موافق دادند. انگلیس به آن رأی ممتنع داد و آمریکا آن را وتو کرد.
البوسعیدی در حساب خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «استفاده آمریکا از حق وتو در شورای امنیت اهانت به معیارهای بشردوستانه است».
به نوشته وبگاه «الخلیج اونلاین»، وزیر خارجه عمان افزود: «متأسفانه آمریکا زندگی غیرنظامیان بیگناه را فدای مسئله صهیونیسم کرد».
وی همچنین نوشت: «پس از ما نیز دنیا تا مدتهای طولانی به امروز به دیده شرم نگاه خواهد کرد».
سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن خبر داد که این کشور اجازه نخواهد داد کشتیهایی که عازم فلسطین اشغالی هستند، از آبهای یمن عبور کند، مگر اینکه حامل دارو و غذا برای مردم غزه باشند.
سریع همچنین گفت: هر کشتی که عازم رژیم صهیونیستی باشد، هدف مشروعی برای ما خواهد بود. به همه کشتیها و شرکتها هشدار میدهیم که هیچ ارتباطی با بندرهای اسرائیلی نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تصمیم ممانعت از عبور همه کشتیها به سمت فلسطین اشغالی را از همین لحظه اجرایی میکنند، تصریح کرد: تصمیم جلوگیری از ورود کشتیهای خارجی به این رژیم پس از آن اتخاذ شد که اجازه ندادیم کشتیهای اسرائیلی از دریاهای سرخ و عرب عبور کنند.
سرتیپ یحیی سریع در پایان گفت: نیروهای مسلح یمن خواستار ادامه حرکت همه کشتیهاست، به جز کشتیهایی که مربوط به اسرائیلی باشد یا به بندرهای اسرائیلی، کالا منتقل کند.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن ساعتی پیش هم گفت که طی ساعات گذشته، با شمار زیادی پهپاد، اهداف مختلفی را در عمق فلسطین اشغالی هدف قرار دادند.
وی همچنین به رژیم صهیونیستی هشدار داد: تا زمانی که اسرائیل حمله به غزه را متوقف نکند، این عملیاتها ادامه خواهد داشت.
یحیی سریع چند روز پیش نیز خبر داد که ارتش این کشور اهدافی نظامی را در فلسطین اشغالی در منطقه «ام الرشراش» (ایلات- جنوب فلسطین اشغالی) با موشکهای بالستیک هدف حمله قرار داده است.
یحیی سریع تأکید کرد حملات ارتش یمن به اراضی اشغالی فلسطین و همچنین جلوگیری از کشتیهای اسرائیلی در دریای مکران و دریای سرخ تا زمان توقف تجاوزات علیه غزه ادامه خواهد داشت.
حزب الله لبنان خبر داد که نیروهای این جنبش در ادامه حمایت از ملت فلسطین، ساعت ۱۴ و ۵۵ دقیقه به وقت محلی، مقر «السماقه» واقع در مزارع شبعا اشغالی را هدف قرا دادند
حزب الله گفت که این حملات، با موشک صورت گرفته و در جریان آن، محل استقرار نظامیان صهیونیست مورد اصابت قرار گرفت و چند نفر هم زخمی شدند.
این جنبش لبنانی همچنین ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه، مقر «البغدادی» را با سلاح مناسب، هدف قرار داد که این حمله هم به زخمی شدن صهیونیستها منجر شد.
حزب الله در یک حمله دیگر، ساعت ۱۵ و ۳۵ دقیقه، محل تجمع نیروهای پیاده ارتش صهیونیست را در اطراف «رویسة العاصی» هدف حمله قرار داد.
نیروهای مقاومت لبنان در ادامه حملات خود، ساعت ۱۵ و ۳۵ همچنین مقر فرماندهی تیپ ۹۱ ارتش صهیونیست را در مقر نظامی «برانیت»، موشکباران کردند.
در خصوص تلفات نظامیان اسرائیلی، منابع بیمارستانی سوروکا گفتند که بالگردهای اسرائیلی روز گذشته، ۲۴ نظامی مجروح در درگیریهای نوار غزه را به این بیمارستان منتقل کردند که حال برخی از آنها وخیم است.
روزنامه عبری «هاآرتص» به نقل از منابعش در ارتش هفته گذشته اعلام کرده بود که تعداد زخمیهای غزه از ۱۰۰۰ نظامی گذشته و حال ۲۰۲ نفر از آنها که جراحات شدید برداشتهاند، بحرانی است؛ ۳۲۰ نفر از این آمار هم، جراحات متوسط و ۴۷۰ نظامی دیگر هم، جراحات جزئی داشتتند.
این رسانه در ادامه گزارشش از این آمار، نوشته بود ارتش تلآویو «همچنان از انتشار تعداد مجروحان و وضعیت آنها توسط بیمارستانها و منابع پزشکی جلوگیری میکند». سوروکا، اولین بیمارستان اسرائیلی است که از زخمیهای ارتش، اطلاعاتی منتشر میکند.
نویسنده و تحلیلگر سیاسی اسرائیلی، راسم عبیدات درباره بحران زخمیها تصریح کرده بود که «حجم واقعی خسارات و تلفات ارتش ما به زودی برای همه اسرائیلیها و جهانیان مشخص خواهد شد و این مسئله بحران داخلی تلآویو را عمیقتر خواهد کرد».
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور روز شنبه تلفنی با «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه درباره تلاشها برای عدم توسعه درگیریها در غزه به دیگر مناطق گفتوگو کردند.
بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن و همتای ترکیهای خود درباره آزادسازی دیگر گروگانها در غزه و ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم غزه نیز گفتوگو کردند.
با تداوم عملیات زمینی ارتش اسرائیل در غزه، آمار تلفات نظامی رو به افزایش است؛ شامگاه پنج شنبه هم ارتش رژیم اشغالگر از کشتهشدن دو نظامی دیگرش در درگیری با نیروهای مقاومت خبر داده بود.
در ادامه محکومیت اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص توقف جنگ در غزه از سوی کشورهای مختلف، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین امروز (شنبه)، آمریکا را شریک نسلکشی مردم فلسطین دانست.
به نوشته خبرگزاری وفا، محمود عباس در بیانیهای در واکنش به نشست ناموفق شورای امنیت، از جامعه جهانی خواست تا راهحلی برای توقف نسلکشی در اراضی اشغالی، «پیش از آن که این بحران به یک جنگ دینی» تبدیل شود، بیابند.
محمود عباس، اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه شورای امنیت را محکوم کرد و گفت: «موضع آمریکا خصمانه و غیر اخلاقی و نقض صریح تمامی ارزشها و اصول انسانی بود».
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، آمریکا را مسئول ریخته شدن خون زنان و کودکان و سالمندان در غزه به دست نظامیان اشغالگر اسرائیلی دانست و گفت که کشتار موجود در غزه نتیجه سیاستهای «بزدلانه» و «حمایتگرانه از اشغالگر» است.
محمود عباس تأکید کرد که سیاست آمریکا، این کشور را در جنایت نسلکشی و پاکسازی نژادی و جنایتهایی که نظامیان اسرائیلی در نوار غزه و کرانه باختری و قدس انجام میدهند، شریک میکند. او هشدار داد که این سیاست برای جهانیان به یک خطر تبدیل شده و امنیت و صلح بین المللی را تهدید میکند.
وی در پایان افزود که این تصمیم آمریکا که جامعه جهانی را به چالش کشاند، چراغ سبزی به اسرائیل خواهد داد که به تجاوزات خود بر مردم فلسطین در نوار غزه ادامه دهد.
کاخ کرملین در بیانیهای اعلام کرد که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه امروز (شنبه) در تماسی تلفنی با «عبدالفتاح السیسی» همتای مصری خود درباره تحولات غزه گفتوگو کرد.
در بیانیه کرملین تصریح شده است که ولادیمیر پوتین همتای مصریاش را در جریان گفتوگوهای این هفته خود با رهبران ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی قرار داده است.
در این بیانیه آمده است که وی همچنین از سیسی برای مساعدتهایش در تخلیه شهروندان روسی از غزه و رساندن کمکهای بشردوستانه روسیه به منطقه جنگی [غزه] تشکر کرده و برای او در آستانه انتخابات ریاست جمهوری کشورش، آرزوی موفقیت کرد.
پوتین و السیسی در تماسهای قبلی خود نیز خواستار پایان خونریزیها در غزه، آزادسازی اسرا و رفع موانع برای رسیدن کمکهای بشردوستانه شده بودند.
رئیسجمهوری روسیه هفته پیش به امارات متحده عربی و عربستان سعودی سفر کرد و در آنجا با رئیس امارات و ولیعهد سعودی دیدار کرد.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) تاکید کرد که آتش بس فوری و پایدار تنها راه پایان دادن به کشتار و زخمی شدن کودکان غزه است.
به گزارش الجزیره،« ادیل خضر» مدیر منطقه ای یونیسف در خاورمیانه و شمال آفریقا در بیانیه ای بار دیگر تاکید کرد که نوار غزه خطرناک ترین مکان جهان برای کودکان است و آوارگی، کودکان را در معرض خطر ابتلا به بیماری ها قرار داده است.
وی با بیان اینکه بر اثر حملات وحشیانه رژیم اسرائیل به غزه، حدود یک میلیون کودک به اجبار از خانه های خود آواره شده اند، افزود که این افراد به مناطق کوچک و شلوغ ناامن و بدون آب و غذا به جنوب این باریکه رانده شده اند.
به گفته خضر، این کودکان در معرض خطر عفونت های دستگاه تنفسی و بیماری های منتقله از آب و زندگی آنها به دلیل خشکسالی و سوء تغذیه و بیماری بیش از پیش در معرض تهدید قرار گرفته است.
خضر ادامه داد: گزارش ها حاکی از آن است که ده ها کودک هر روز کشته و زخمی می شوند و کل مناطقی که کودکان در آنجا بازی می کردند و یا مدرسه می رفتند، به تلی از خاک تبدیل شده اند.
مدیر منطقه ای یونیسف در خاور میانه و شمال آفریقا اظهار کرد: یونیسف و سایر نهادهای بشردوستانه، زنگ خطر را از هفتهها قبل به صدا درآوردند، تیم های میدانی کودکانی را شاهد بودند که بر اثر بمباران، دست و پاهای خود را از دست داده، دچار سوختگیهای درجه سه شده و از خشونتهای مداوم در محیط اطرافشان دچار آسیب های روحی شده اند.
وی با بیان اینکه محدودیتهای اعمال شده برای ارسال کمکهای حیاتی به نوار غزه، به منزله حکم اعدام برای کودکان فلسطینی است، گفت: میزان کمک ها و کالاهای مورد نیازی که وارد غزه می شود، در مقایسه با سطح نیاز بسیار ناچیز و توزیع کمک ها به دلیل بمباران و کمبود سوخت، چالش برانگیزتر از همیشه شده است.
خضر تصریح کرد: اقدامات بشردوستانه به ویژه در سایه فشار شدید پس از پایان آتش بس در حال فروپاشی است و مردم را بیش از پیش به سمت ناامیدی سوق می دهد.
مدیر منطقه ای یونیسف در خاورمیانه و شمال آفریقا تاکید کرد که آتش بس فوری و پایدار تنها راه پایان دادن به کشتار و زخمی شدن کودکان غزه و تنها راه برای محافظت از غیرنظامیان و فراهم کردن زمینه ارسال کمک های ضروری حیاتی به آنها است.
وی گفت: برای جلوگیری از درد و رنج بیشتر ساکنان غزه به ویژه کودکان باید اجازه داده شود که کمک های بشردوستانه در مقیاس وسیع به نوار غزه وارد شود،یونیسف و سازمان های بشردوستانه باید به همه کودکان و خانواده های آنها در هر کجای نوار غزه از جمله در شمال دسترسی ایمن داشته باشند.
این مسئول سازمان ملل افزود: جهان تنها نظاره گر ناتوانی و ویرانی در غزه است، ما نمی توانیم به اندازه کافی سریع عمل کنیم و جنگ باید فورا متوقف شود.
یک مقام صهیونیست، اسرای فلسطینی را انسان ندانست و آنها را شایسته زنده به گور شدن اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری انگلیسی «میدلایستآی»، «آریه کینگ» معاون شهردار قدس اشغالی در پیامی در ایکس (توئیتر سابق)، تصویری از اسرای فلسطینی در غزه را منتشر کرد و خواستار زنده به گور کردن آنها شد.
این صهیونیست افراطی با انتشار عکس اسرای فلسطینی که در غزه به اسارت صهیونیست ها درآمده بودند، نوشت: اگر من تصمیم گیرنده بودم، به بولدوزرها دستور می دادم که این مورچه ها را زنده به گور کنند.
وی، اسرای فلسطینی را حیوان خطاب کرد و آنها را شایسته زنده به گور کردن دانست.
درگیری های زمینی بین رزمندگان مقاومت و نظامیان رژیم صهیونیستی در شمال غزه و شرق شهر خانیونس در جنوب نوار غزه همزمان با بمبارانهای این رژیم ادامه دارد.
گردان های القسام نیز بعد از ظهر امروز اعلام کرد که یک دستگاه تانک مرکاوای ارتش رژیم صهیونیستی را با موشک الیاسین ۱۰۵ منهدم کرد.
این گردان ها همچنین اعلام کرد که اتاق های فرماندهی دشمن را در محور جنوبی شهر غزه با خمپاره های سنگین هدف قرار دادند.
گردانهای القسام محل تمرکز نیروهای دشمن در محور شمال شهر خانیونس را با گلولههای خمپاره هدف گرفتند.
رسانه های فلسطینی نیز از شلیک چند موشک از لبنان به سوی شهرک های صهیونیست نشین «مسگاو عام» و «المطله» در شمال فلسطین اشغالی خبر می دهند.
منابع رسمی فلسطینی آخرین آمار شهدا و بازداشتهای کرانه باختری از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون را اعلام کردند.
به گزارش المیادین، از شب گذشته تا کنون ۱۵ شهروند دیگر فلسطینی در کرانه باختری بازداشت شدند. باشگاه اسرای فلسطینی اعلام کرد که از هفتم اکتبر تاکنون آمار بازداشتها در کرانه باختری به ۳۷۰۰ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت فلسطین نیز امروز اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ علیه غزه در هفتم اکتبر، ۲۷۳ شهروند فلسطینی در کرانه باختری شهید شده اند. آمار کل شهدای کرانه باختری از آغاز سال میلادی جاری نیز به ۴۵۱ نفر رسیده است.
روزنامه یدیعوت احارانوت، چاپ فلسطین اشغالی، امروز (۱۸ آذر) در گزارشی به نقل از منابع نظامی اسرائیلی، از زخمی شدن بیش از پنج هزار نظامی این رژیم از زمان آغاز جنگ در غزه خبر داد.
به نوشته این روزنامه، از میان این تعداد زخمی، دو هزار نفرشان معلول و دچاز نقص عضو شدهاند. به گفته منابع نظامی اسرائیلی، بخش توانبخشی وزارت جنگ این رژیم روزانه 60 مجروح جدید را پذیرش میکند که عمده آنها دارای جراحات شدیدی هستند.
«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «پی.بی.اس» آمریکا گفت که ما شاهد کشتار بیسابقه در غزه هستیم و این کشتار با هیچ بهانهای برای دفاع از خود، قابل توجیه نیست.
وی افزود: تداوم عملیات نظامی به سود هیچ طرفی از جمله رژیم صهیونیستی نیست.
وزیر خارجه عربستان روز جمعه در سفر به واشنگتن نیز خواستار آتش بس در غزه شد.
وی گفت که به نظر نمیرسد پایان دادن به جنگ در غزه اولویت جامعه بین المللی باشد.
بن فرحان با درخواست از شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری آتشبس در غزه ادامه داد: ما باید فوراً به جنگ پایان دهیم و این پیام ما است.
وی به عنوان عضوی از هیات کشورهای عرب اسلامی به واشنگتن سفر کرده است.
دولت آمریکا به «ریاض المالکی» وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین و عضو گروه ارتباط سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب اجازه اظهارنظر نداد.
ریاض المالکی که به همراه شماری از مقامات کشورهای عربی به آمریکا سفر کرده، دیشب در نشستی مطبوعاتی در هتل «فور سیزن» واشنگتن با رسانهها گفتوگو نکرد.
علت این مسئله پس از آن مشخص شد که یک خبرنگار سؤالی از ریاض المالکی پرسید، اما «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی به این سؤال پاسخ داد و گفت: «آقای المالکی نمیتواند به سؤال شما پاسخ دهد چون دولت آمریکا او را محدود کرده و او نمیتواند با مطبوعات در ارتباط باشد».
دولت آمریکا -تا لحظه انتشار این گزارش- درباره علت ممنوعیت اظهارنظر این وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین توضیحی نداده است.
دو روز پس از اعلام هلاکت پسر رئیس اسبق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، منابع رسانهای عبری امروز (شنبه) از کشته شدن خواهرزاده وی در جریان نبردهای زمینی در نوار غزه خبر دادند.
خبرگزاری فلسطینی «سما» در این باره به نقل از رسانههای عبری زبان اعلام کرد که «مائور مئیر کوهن»، نظامی صهیونیست و خواهرزاده گادی آیزنکوت، رئیس اسبق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی و عضو فعلی کابینه جنگ این رژیم در جریاد درگیریهای زمینی در نوار غزه کشته شدهاست.
کوهن، پسر شارون آیزنکوت، خواهر گادی آیزنکوت است درحالیکه پسرش گال آیزنکوت نیز پنجشنبه شب در درگیریهای شمال غزه کشته شد.
منابع صهیونیستی در این باره اعلام کردند که هنوز جزئیات کشته شدن وی منتشر نشدهاست.
با گسترش عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و درخواست نیروهای این رژیم از ساکنان شهر خان یونس برای رفتن به شهر رفح، دیگر هیچ مکانی برای تعداد زیاد آوارگان در این شهر هممرز با استان سینای شمالی مصر وجود ندارد و همین مساله هزاران تن از آنها را وادار کرده تا چادرهایشان را در منطقه السوافی، واقع در مرزهای فلسطین و مصر نصب کنند.
به گزارش وبگاه العربی الجدید، منابع محلی اعلام کردند: آوارگان فلسطینی اردوگاهی را در منطقه بیمارستان حمد بن خلیفه در شهر رفح ایجاد کردهاند. این بیمارستان در منطقه السوافی در محله تل السلطان در غرب شهر رفح یعنی در مسافت کمتر از یک کیلومتری مرزهای مصر واقع است. آوارگان در این منطقه میتوانند به خوبی مرزها و ارتش مصر را ببینند. سربازان مصری نیز میتوانند آوارگان فلسطینی را در چادرهایشان مشاهده کنند.
منابع محلی فلسطینی اعلام کردند، بعد از اینکه پناهگاهها و اماکن عمومی در شهر رفح پر شد، شهروندان مجبور شدند در بیمارستان حمد اقامت داشته باشند. قطر قبل از آغاز جنگ غزه برای ایجاد این بیمارستان تلاش میکرد. با ورود هزاران آواره، دیگر ساختمانها جایی برای آنها ندارند و آوارگان مجبور شدند تا چادرهایی را در نزدیکی بیمارستان حمد نصب کنند. اگر کوچ از شهر خان یونس به شهر رفح ادامه یابد، اردوگاه آوارگان طی روزهای آینده گسترده خواهد شد.
همچنین منابع اعلام کردند که ارتش مصر خاکریزها و دیوارهای بتنی را در مرزهای غزه در طول هفتههای گذشته ایجاد کرده و نیروهای خود را در این منطقه افزایش دادهاست. آخرین اقدامات ارتش مصر ایجاد گذرگاههایی برای ورود افراد در منطقه السوافی بود. این نشان میدهد که ارتش مصر مراقب تلاش فلسطینیها برای عبور از مرزها در صورت رسیدن حملات ارتش اشغالگر به شهر رفح یا وخامت بحران انسانی و بهداشتی در این شهر است. نیروهای ارتش مصر حضور خود را در مناطق شمالی شهر رفح تقویت کرده و مناطقی را با سیم خاردار ایجاد کردهاند.
احمد الصوفی، رئیس شهرداری شهر رفح گفت: تعداد ساکنان این شهر چندین برابر شدهاست و این مساله موجب ازدحام شدید تمام اماکن رفح به ویژه مناطق غرب این شهر از جمله بیمارستان حمد و اطراف آن شدهاست.
وی نسبت به یک فاجعه انسانی در این شهر در صورت متوقف نشدن کوچ فلسطینیها به آن یا گسترش عملیات زمینی رژیم صهیونیستی به سمت شهر رفح هشدار داد.
وی گفت: منابع و امکانات این شهر برای تعداد زیادی از آوارگان کافی نیست. نهادهای بینالمللی فراخوانهای فوری را برای نجات وضعیت انسانی در نوار غزه به ویژه مناطق جنوبی به دلیل افزایش تعداد آوارگان در این مناطق و عدم توانایی موسسات برای کمک رسانی دادهاند. این وضعیت خواهان مداخله بینالمللی فوری از طریق گذرگاه رفح برای ورود کمکهای بیشتر برای رفع نیازهای شهروندان است.
عبدالله الاشعل، معاون سابق وزارت خارجه مصر درباره وضعیت مرزهای مصر و نوار غزه گفت: هدف اصلی رژیم اشغالگر اسرائیل از حمله به نوار غزه تخلیه کردن این شهر از ساکنان آن چه از طریق کشتار جمعی و چه از طریق بمباران مکرر است اما مقاومت پیروز خواهد شد و تمام ملتهای عربی را آزاد خواهد کرد. هدف از ایجاد ازدحام شدید در گذرگاه رفح وادار کردن ساکنان برای رفتن به مصر است و به عقیده من به رغم اینکه مصر بارها مخالفت خود را با طرح کوچاندن فلسطینیها اعلام کردهاست اما اقدامی برای ممانعت از این مساله اتخاذ نخواهد کرد.
وی گفت: مصر در سال ۱۹۶۴ مساله فلسطین را احیا کرد و در نشست سران عرب در قاهره سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) و تشکیلات خودگردان فلسطین را به رسمیت شناخت. در سال ۱۹۶۵ مقاومت در جنبش فتح ایجاد شد و اولین عملیات خود را فوریه همان سال آغاز کرد.
معاون شهردار رژیم صهیونیستی در قدس خواهان زنده به گور کردن اسرای فلسطینی از نوار غزه شد.
«اریه کینگ» معاون شهردار رژیم صهیونیستی در قدس و نامزد ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی این رژیم برای ریاست آتی شهرداری قدس غربی تصاویری از این اسرا در صفحه توییتری خود منتشر کرد که ارتش رژیم صهیونیستی آنها را مجبور کرده لباس خود را درآورند.
این تصاویر نشان میدهد که ارتش رژیم صهیونیستی همه اسرا را در زمینی ماسهای جمع کرده و پرچم این رژیم را کنار زمین قرار دادهاست.
تصاویر دیگر نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی را نشان میدهد که با خودروی نظامی در حال انتقال اسرا هستند و لباس آنها را درآوردهاند.
در هوای سرد نظامیان صهیونیستی در حال گردآوری اسرا در زمینی هستند که گویی یک حفره بزرگ در آن قرار دارد.
کینگ خواهان دفن زنده اسرای صهیونیستی شد که از یکی از پناهگاههای آوارگان در نوار غزه بازداشت شدهاند. وی در اظهاراتی نژادپرستانه نوشت: «اسرائیل باید این نازیها را در این خاک دفن کند تا هیچ انسانی تا ابد آنها را نبیند.»
وقتی یکی از کاربران توییتر در پاسخ به کینگ نوشت که بابت این حرفهایش به دادگاه کیفری بینالمللی کشیده خواهد شد، وی ضمن دفاع از اظهارات خود نوشت: «چرا؟ به خاطر قتل نازیها؟»
در توییتی دیگر که نقض شروط نشر در این فضای مجازی محسوب میشود، کینگ در اظهاراتی افراطی نوشت، «اگر صاحب اختیار بود چهار بولدوزر میآورد و این اسرا را زنده زنده دفن میکرد زیرا آنها انسان نیستند و باید به این شکل با آنها رفتار کرد»
کینگ به حمایت از شهرکسازی در قدس شرقی و اخراج ساکنان فلسطینی از منازل خود معروف است.
نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه را برای از بین بردن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بینتیجه دانست و گفت که این جنبش قابل حذف نیست.
«محمد اشتیه» در گفتوگو با خبرگزاری بلومبرگ، با اشاره به مذاکرات تشکیلات خودگردان فلسطین با آمریکا درباره آینده غزه، افزود: امیدواریم که این مذاکرات، حماس را نیز به عنوان یکی از طرف های (درگیر) شامل شود.
وی درباره قدرت حماس و ناتوانی رژیم صهیونیستی برای از بین بردن آن اضافه کرد: اسرائیل نمی تواند جنبش حماس را از بین ببرد، زیرا این جنبش فقط در غزه حضور ندارد، بلکه در لبنان، قطر و کرانه باختری نیز حضور دارد.
این مقام تشکیلات خودگردان فلسطین، جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان فلسطینی در غزه را انتقام جویانه و بی هدف دانست و ادامه داد: (اسرائیل) از این اقدامات نتیجه نمی گیرد.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار زیادی در حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه شهید و زخمی شدند، به طوری که ۷۱ شهید و ۱۶۰ زخمی به بیمارستان شهدای الاقصی منتقل شده است.
به گزارش فلسطین الیوم، وزارت بهداشت غزه از شهادت جمعی دیگر از غیرنظامیان طی ساعات گذشته بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به غزه خبر داد.
از سوی دیگر منابع فلسطینی اعلام کردند: جنگندههای اسرائیلی منزل خانواده «ابو مهادی» را در اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه بمباران کردند که طی آن ۵ نفر شهید و تعدادی هم زخمی شدند.
همچنین قایقهای جنگی رژیم صهیونیستی به سمت ساحل رفح در جنوب نوار غزه آتش گشودند.
جنگندههای رژیم صهیونیستی مجددا شهر خان یونس در جنوب نوار غزه را بمباران کردند که بر اثر آن تعدادی شهید و مجروح شدند.همچنین جنگندههای این رژیم بمباران شهر رفح را از سرگرفتند.
به گزارش منابع فلسطینی، صهیونیستها محوطه بیمارستان کویتی در شهر رفح را بمباران کردند. این منابع همچنین اعلام کردند: جنگندههای رژیم صهیونیستی خانهای را در شهر رفح هدف قرار دادند که بر اثر آن، یک نفر شهید و ۱۰ نفر هم زخمی شدند.
همچنین در بمباران منزل خانواده النجار در خان یونس، سه نفر شهید و تعدادی هم زخمی شدند.
جنگندههای رژیم صهیونیستی خانهای را هم در شمال غرب النصیرات بمباران کردند که بر اثر آن ، دست کم سه نفر شهید شدند.
منابع فلسطینی همچنین از بمباران خانهای در شهرک «الزوایده» در مرکز نوار غزه خبر دادند.
بر اساس گزارش این منابع، همچنین جنگندههای رژیم صهیونیستی منزلی را در غرب گذرگاه رفح هدف قرار دادند که بر اثر آن، پنج نفر شهید شدند.
منابع فلسطینی اعلام کردند: مناطق شرقی شهر غزه نیز هدف حملات سنگین هوایی و توپخانهای ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
حزب الله: پایگاه رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادیم
حزبالله اعلام کرد که پایگاه "رامیه" را با سلاح مناسب هدف قرار دادیم.
براساس این گزارش، این پایگاه به صورت مستقیم هدف قرار گرفت و در جریان آن شماری کشته و زخمی شدند که البته به تعداد آنها اشاره نشده است.
از سوی دیگر، خبرنگار الجزیره گزارش داد که آژیر خطر در پایگاه المالکیه اسرائیل در نزدیکی مرز با لبنان به صدا درآمده است.
براساس این گزارش همچنین رژیم صهیونیستی دو بار اطراف دهستان "عیتا الشعب" در بخش میانی در جنوب لبنان را بمباران کرده است.
جنبش حزب الله لبنان جمعه شب نیز شهادت سه تن از اعضای خود را تأیید کرد.
حزب الله همچنین اعلام کرد که روز جمعه نیز ۶ موضع و پایگاه نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی را هدف موشکی و راکتی قرار داده است.
این گروه مقاومت در بیانیهای در این باره اعلام کرد موضع نظامی «العباد»، ارتش رژیم صهیونیستی را بهصورت مستقیم هدف قرار داده است.
حزب الله پنجشنبه شب نیز یکی از مواضع نظامیان صهیونیست در مرز با لبنان را هدف موشکی قرار داد که در جریان آن ۲ نظامی صهیونیست کشته شدند.
واکنش ها به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه از سوی آمریکا
اقدام آمریکا در وتوی قطعنامهای در شورای امنیت که خواستار آتشبس در غزه است با واکنش رژیم صهیونیستی و کشورهای مختلف روبرو شد.
ایالات متحده آمریکا بامداد شنبه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتشبس فوری در غزه را وتو کرد. ۱۳ عضو شورا به این قطعنامه رأی موافق دادند. انگلیس به آن رأی ممتنع داد و آمریکا آن را وتو کرد.
بعد از این رأیگیری گیلاد عردان، نماینده اسرائیل طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از دولت جو بایدن بابت «حمایت قاطع از اسرائیل» تشکر کرد.
او قطعنامهای را «تحریفشده» توصیف کرد و مدعی شد که آتشبس تنها زمانی ممکن خواهد بود که همه اسرا در غزه آزاد شوند و حماس نابود شود.
دیمیتری پولیانسکی معاون نماینده روسیه در سازمان ملل گفت که انفعال این شورا باعث ویرانیهای گسترده در غزه و فاجعه انسانی شده است.
پولیانسکی تصریح کرد: «یکبار دیگر دیپلماسی آمریکا در حال به جا گذاشتن زمین سوخته و ویرانی است.»
این دیپلمات روسیه همچنین گفت: «همکاران، اگر یک بار دیگر مانع آتشبس فوری شوید این را چطور برای مردمتان توضیح خواهید داد؟»
نیکلاس دی ریوری، نماینده فرانسه گفت که «بار دیگر این شورا شکست خورده است.». او تصریح کرد «فرانسه به شدت درباره تراژدی انسانی که در حال وقوع در غزه است نگرن است و به همین دلیل است که فرانسه به این قطعنامه رأی مثبت داد.»
نماینده فرانسه گفت: «این شورا به دلیل عدم اتحاد و به دلیل نشان ندادند تعهد راستین به مذاکرات شکست خورده است.»
مقام اسرائیلی: عملیات ما در خانیونس ۳ تا ۴ هفته طول میکشد
پایگاه آکسیوس به نقل از یک مقام ارشد وزارت جنگ اسرائیل گزارش داد تلآویو انتظار دارد عملیاتهای نظامیاش در شهر خانیونس در جنوب غزه را ظرف ۳ تا ۴ هفته به اتمام برساند.
دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا از عملیات نظامی اسرائیل حمایت کرده اما فشارهای داخلی و بینالملل بر واشنگتن برای برقراری آتشبس در غزه رو به افزایش است.
یک مقام ارشد اسرائیل به آکسیوس گفت ارتش معتقد است که عملیات در شهر خان یونس، جایی که تلآویو معتقد است محل حضور سران حماس است تازه آغاز شده است.
مقام ارشد اسرائیلی گفته آمریکا تلاشی برای مانعتراشی در عملیات اسرائیل یا دادن ضربالاجلهای محکم به این رژیم نمیکند.
این خبر در شرایطی منتشر شده که ایالات متحده آمریکا بامداد شنبه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتشبس فوری در غزه را وتو کرد.
رابرت ای. وود، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت گفت که واشنگتن از درخواستها برای آتشبس فوری حمایت نمیکند. او مدعی شد چنین اقدامی بذر جنگ بعدی را میکارد.
آمریکا از زمان آغاز حملات نظامی اسرائیل در غزه اصلیترین حامی این رژیم بوده و با ارسال سلاح و حمایتهای سیاسی به شعلهور کردن آتش جنگ کمک کرده است.
دولت جو بایدن در هفتههای آغاز جنگ در برابر درخواستهای مستمر برای کمک به برقراری آتشبس در غزه گفته بود که کاخ سفید تنها از «وقفههای جنگی» در غزه حمایت میکند و طرفدار آتشبس که میتواند به نفع حماس تمام شود نیست.
این در حالی است که فعالان حقوق بشر و برخی از سیاستمداران حزب دموکرات بارها از بایدن خواستهاند اسرائیل را برای پایان عملیاتی که به کشته شدن هزاران غیرنظامی منجر شده تحت فشار قرار دهد.
پائول او براین، از مقامهای عفو بینالملل چهارشنبه هفته پیش گفت: «وقفههای کوتاهمدت برای برآورده کردن نیازهای میدانی و رسیدگی به وضعیت حقوق بشری در غزه کافی نیستند.»
او براین گفت: «آمریکاییهای بیشتر و بیشتری خواستار این آتشبس هستند.» طبق نتایج یک نظرسنجی که اخیرا توسط موسسه مورنینگ کانسالت انجام شده 53 درصد از رأیدهندگان آمریکایی گفتهاند که از برقراری آتشبس دائم در غزه حمایت میکنند.
عفو بینالملل: وتوی آمریکا غیرقابل دفاع است
سازمان حقوق بشری عفو بینالملل وتوی قطعنامه برقراری آتشبس غزه توسط آمریکا را محکوم و اعلام کرد که این اقدام از لحاظ اخلاقی غیرقابل دفاع است.
اگنس کالامارد دبیرکل عفو بینالملل بامداد شنبه در بیانیهای در تارنمای این سازمان گفت که آمریکا «بیاعتنایی سنگدلانه خود در قبال رنج غیرنظامیان» را نشان داد.
وی افزود: آمریکا به طرز بیشرمانهای از وتوی خود استفاده تسلیحاتی کرد و اعتبار و توانایی خود برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی را تضعیف کرد.
کالامارد تاکید کرد که استفاده آمریکا از وتوی خود درباره این قطعنامه «از لحاظ اخلاقی غیرقابل دفاع است.»
قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی در نشست جمعه شورای امنیت سازمان ملل به رای گذاشته شد که از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۳ عضو رای موافق، یک عضو یعنی ایالات متحده آمریکا رای مخالف و انگلیس دیگر عضو این شورای رای ممتنع دادند.
امارات متحده عربی پیش نویس قطعنامه کوتاهی را به شورا ارائه داده بود که خواستار «آتش بس فوری بشردوستانه» بود و از حمایت کشورهای عربی و اسلامی برخوردار بود. قطعنامه پیشنهادی که به تصویب شورای امنیت نرسید، با ابراز نگرانی شدید از وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه و رنج مردم غیرنظامی فلسطین، تاکید می کرد که جمعیت غیرنظامی فلسطین و اسرائیل باید بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه محافظت شوند.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد با توجه به گستردگی تلفات انسانی در غزه در پی جنگ اسرائیل، نامه ای را با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل به رئیس شورای امنیت ارسال کرده بود.
ماده ۹۹ منشور سازمان ملل که در تاریخ سازمان ملل متحد تنها ۹ بار مورد استفاده قرار گرفته است، بیان میکند که «دبیر کل میتواند هر موضوعی را که به نظر او ممکن است حفظ صلح امنیت بینالمللی را تهدید کند، به شورای امنیت اطلاع رسانی کند.»
حماس: وتوی آمریکا در شورای امنیت ضد بشری است