بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد شصت و چهارمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شد و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
عضو فراکسیون حزبالله در پارلمان لبنان در سخنانی بر پاسخ مقاومت به تشدید تنش از سوی رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
حسن فضل الله عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت در گفتوگو با رویترز گفت: حملات هوایی اسرائیل در جنوب لبنان تشدید تنشی جدید است.
فضل الله گفت: تشدید تنشها از سوی اسرائیل، مقاومت را از ادامه دفاع از لبنان و حمایت از غزه منصرف نخواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: مقاومت با حملات منحصر بفرد جدید، چه در ماهیت سلاحها و چه در زمینه انواع اهدف، به تشدید تنشهای اسرائیل پاسخ خواهد داد.
به تازگی روزنامه الاخبار نوشت که مقاومت لبنان به تاکتیکهای خاصی روی آورده است که دشمن توان رویارویی با آن را ندارد.
بر این اساس، فرماندهی مقاومت به رزمندگان اختیاراتی داده که آنها را قادر به انجام اقدامات زیادی میکند و مقاومت لبنان موفق به وارد کردن خسارات مستقیم به مواضع، جنگ افزارها و سیستمهای دشمن شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت غزه گفت که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۹۷ فلسطینی شهید و بیش از ۵۵۰ نفر نیز زخمی شدهاند.
بنابر گزارش شبکه المیادین، سخنگوی وزارت بهداشت غزه همچنین گفت که از ابتدای جنگ غزه(هفتم اکتبر) تاکنون حدود ۱۸ هزار فلسطینی به شهادت رسیده و ۴۹۵۰۰ نفر نیز زخمی شدهاند.
گردانهای القسام –شاخه نظامی جنبش حماس- خبر داد که نیروهای مقاومت، یک تانک مرکاوا متعلق به رژیم صهیونیستی را در منطقه «الزنه» واقع در شرق خانیونس هدف قرار دادند.
القسام میگوید که این حمله با راکت «یاسین-۱۰۵» صورت گرفت و پس از آن، چهار نظامی اسرائیلی را که در اطراف تانک بودند، از پای درآوردند.
القسام همچنین ظهر امروز یکشنبه، از حمله به خودروهای زرهی اسرائیلی و کشته شدن چند نظامی صهیونیست خبر داد.
شاخه نظامی حماس در کانال تلگرامی خود اعلام کرد: رزمندگان مقاومت توانستهاند ۱۰ نظامی را از فاصله صفر در منطقه «الفالوجا» در شمال نوار غزه از پا درآورند.
القسام همچنین اعلام کرد توانسته ۲ خودروی زرهی اسرائیلی را در منطقه «جبالیا» در شمال نوار غزه با راکت «یاسین ۱۰۵» و همچنین یک تانک اسرائیلی را در منطقه «تل الزعتر» در شمال غزه هدف قرار دهد.
وزارت بهداشت غزه عصر امروز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد که شمار شهدای غزه به ۱۷ هزار و ۹۹۷ نفر رسیده است.
در ادامه بیانیه آمده که تعداد مجروحان بالغ بر ۴۹ هزار و ۲۲۹ نفر است.
دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه طی بیانیهای از نهادهای بینالمللی ذیربط خواست تا به وظایف خود در زمینه حمایت از مراکز بهداشتی و درمانی در نوار غزه عمل کنند.
دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه در بیانیه خود، خواستار بازگشایی کامل گذرگاه رفح برای ورود کمکهای بشردوستانه ضروری شد.
در ادامه بیانیه آمده است: از کشورهای اسلامی و عربی میخواهیم هزاران مجروح فلسطینی را برای مداوا به بیمارستانهای خود منتقل کنند.
در ادامه اقدامات و تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای توقف جنایات صهیونیستها در غزه که دو ماه است ادامه دارد، رئیس دستگاه دیپلماسی حسین امیرعبداللهیان به مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جوزپ بورل نامه نوشت.
وی در این نامه خواستار اقدامات مؤثرتر در جهت توقف حملات رژیم اسرائیل به باریکه غزه شد. حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه که در واکنش به عملیات طوفان الاقصی انجام شد، تاکنون منجر به شهادت بیش از ۱۷ هزار غیرنظامی از جمله زنان و کودکان شده است. اماکن مسکونی، مدارس، بیمارستانها، مساجد و کلیساها در این مدت از حملات این رژیم در امان نماندند.
وزیر امور خارجه که پیش از این نیز چند بار با بورل درباره اوضاع غزه تلفنی گفتوگو کرده بود که آخرین تماس تلفنی ۱۱ آذر ماه انجام شده بود، در این نامه مواضع اخیر طرف اروپایی درباره لزوم برقراری آتشبس و تلاش برای پایدار کردن آن، توقف کشتار غیرنظامیان در غزه، رعایت حقوق بینالملل بشردوستانه و ارسال کمکهای فوری مورد نیاز برای مردم بیپناه غزه را مورد توجه قرار داد و از موضع بورل مبنی بر اعلام شهرکسازی به عنوان نقض فاحش حقوق بینالملل بشردوستانه و محکومیت خشونتها در کرانه باختری از سوی شهرکنشینان صهیونیست استقبال کرد.
از زمان فروپاشی آتش بس با حماس در جنگ دو ماهه در اول دسامبر، اسرائیل حملات زمینی خود را به جنوب نوار غزه گسترش داده و به «خان یونس» حمله کرده است.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «سیجیتیان» شمار رسمی کشته شدگان غزه توسط وزارت بهداشت فلسطین در منطقه تحت کنترل حماس روز یکشنبه از ۱۷۷۰۰ نفر گذشت. هزاران نفر مفقود شده و گمان میرود زیر آوار کشته شدهاند.
این وزارتخانه اعلام کرد که حدود ۴۰ درصد از مرگ و میرها مربوط به کودکان بوده است. گروههای امدادی زنگ خطر را در مورد وضعیت غیر نظامیان در غزه به صدا درآورده و هشدار دادهاند که این منطقه در آستانه شیوع بیماریها و گرسنگی است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت نیز گفت که حملات اسرائیل به بخش مراقبتهای بهداشتی غزه «فاجعه بار» بوده است و اینک که شرایط برای گسترش بیماریهای مرگبار ایده آل است.
اکثر ۲.۳ میلیون نفر ساکن غزه چندین بار مجبور به ترک خانههای خود شده اند. آژانسهای سازمان ملل می گویند عملاً هیچ جای امنی برای رفتن وجود ندارد.
«زینب خلیل» ۵۷ ساله، با اقوام و دوستان خود گفت: «ما سعی میکنیم بچه ها را بخوابانیم و بیدار میمانیم. از ترس بمباران شدن مجبوریم فرار کنیم و بچهها را بیرون ببریم.»
کارکنان پزشکی در شمال غزه، اسرائیل را به هدف قرار دادن بیمارستانها و آمبولانسها متهم کردند. یک کارمند آمبولانس در منطقه «شجایا» در شهر غزه گفت که خدمه اورژانس اغلب نمیتوانند به تماسها پاسخ دهند و با آتش اسرائیل مواجه میشوند.
«محمد صلاح» یکی از مدیران بیمارستان «العوده» گفت که نیروهای اسرائیلی برای روزها بیمارستان را با تانک محاصره کرده بودند و به افرادی که قصد ورود یا خروج را داشتند، تیراندازی کردند.
ارتش اسرائیل، بعدازظهر امروز (یکشنبه)، در بیانیهای اعلام کرد از زمان آغاز جنگ در نوار غزه، ۴۲۵ نفر از نظامیان اسرائیلی کشته و ۱۵۹۳ نفر دیگر مجروح شدهاند.
براساس بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی، ۲۵۵ نفر از نظامیانی که مجروح شدهاند، هماکنون در وضعیت خطرناکی قرار دارند و شمار مجروحان کنونی ارتش از ۵ هزار نفر فراتر رفته است.
ارتش رژیم صهیونیستی برای اولین بار از هفتم اکتبر تاکنون صفحهای در وبگاه رسمی خود ایجاد کرده و در آن آمار کشتهها و مجروحان خود را ثبت کرده است. با این حال، نیروهای مقاومت فلسطین تاکید دارند که آمار اعلام شده از سوی ارتش اسرائیل واقعی نیست و تلفات بسیار بیشتر از آمار اعلام شده است.
در بیانیه امروز ارتش همچنین اشاره شده ۹۷ نفر از نظامیان اسرائیلی بعد از آغاز جنگ زمینی در غزه کشته و ۵۹۹ سرباز و افسر مجروح شدهاند که جراحت ۱۲۷ نفر از آنها عمیق توصیف شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه این بیانیه اعلام کرد که بیش از ۲۰۰۰ نظامی این رژیم در جنگ با نیروهای مقاومت قطع عضو شدهاند.
این بیانیه در حالی منتشر شده است که «کتائب القسام» شاخه نظامی حماس، امروز، طی چند بیانیه اعلام کرد که نیروهای مقاومت توانستهاند حدود ۲۰ نظامی اسرائیلی را از پا درآورند.
قسام همچنین اعلام کرد که رزمندگان مقاومت چند خودروی زرهی و یک تانک اسرائیلی را امروز هدف حمله قرار دادهاند.
«نبرد سخت و کند پیش میرود.. زمان زیادی لازم است تا ارتش اسرائیل ماموریت خود را انجام دهد» این تیتر گزارشی است که امروز یکشنبه در صفحه نخست روزنامه یدیعوت آحارانوت در شصت و پنجمین روز جنگ غزه منتشر شد.
در همین راستا، کانال ۷ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که بر اساس برآوردهای صورت گرفته، جنگ کنونی علیه غزه، دستکم تا دو ماه دیگر با شدت بالا ادامه خواهد یافت.
منابع آگاه سیاسی در رژیم صهیونیستی میگویند که در پایان این دو ماه نیز آتشبسی وجود نخواهد داشت، بلکه عملیات محلی با کمک نیروهایی که در نوارغزه باقی می مانند، ادامه مییابد.
رسانههای اسرائیلی به نقل از منابع آگاه ارزیابی میکنند که تلاشهایی برای پیشبرد توافقهایی جدید برای تبادل اسرا در آینده نزدیک صورت گیرد.
این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی با وجود انتشار قطرهچکانی خبرهای مربوط به شمار تلفات خود در نبرد با مقاومت در نوار غزه، روز گذشته اعتراف کرد که شمار نظامیان کشته شده از زمان حمله زمینی به نوار غزه به ۱۰۲ نفر رسیده است و این تعداد از هفتم اکتبر (روز عملیات طوفان الاقصی) تاکنون به ۴۲۵ نفر رسیده است. وبگاه «وای نت» نیز نوشت: «شمار نظامیان زخمی شده اسرائیلی در جریان این جنگ به ۵ هزار نفر میرسد و حدود ۲ هزار نفر از آنها دچار معلولیت شدهاند. آماری که اسرائیل تاکنون، هرگز آن را تجربه نکرده بود».
رئیس بخش «توانبخشی» در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی لیمور لوریا نیز میگوید که حدود ۷ درصد از سربازان از آسیبهای روانی رنج میبرند و این تعداد رو به افزایش است. رئیس سازمان معلولان ارتش اشغالگر ایدان کلیمان نیز در خصوص آغاز موجی از «اختلال استرس پس از سانحه»که طی یک سال آینده در فلسطین اشغالی هشدار داد.
«کتائب القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، ظهر امروز (یکشنبه)، از حمله به خودروهای زرهی اسرائیلی و کشته شدن چند نظامی صهیونیست خبر داد.
شاخه نظامی حماس در کانال تلگرامی خود اعلام کرد رزمندگان مقاومت توانستهاند ۱۰ نظامی را از فاصله صفر در منطقه «الفالوجا» در شمال نوار غزه از پا درآورند.
قسام همچنین اعلام کرد توانسته ۲ خودروی زرهی اسرائیلی را در منطقه «جبالیا» در شمال نوار غزه با راکت «یاسین ۱۰۵» و همچنین یک تانک اسرائیلی را در منطقه «تل الزعتر» در شمال غزه هدف قرار دهد.
مقاومت فلسطین همچنین ظهر امروز اعلام کرد گروهی از نظامیان اسرائیلی را در که در غرب اردوگاه جبالیا مستقر شده بودند و همچنین گروهی دیگر را که در شمال جبالیا مستقر بودهاند، هدف حمله قرار داده است.
کتائب القسام در عین حال اعلام کرد که تکتیراندازیان مقاومت یک نظامی اسرائیلی را در منطقه الفالوجا شکار کردهاند.
مطالعات انجام گرفته شده از سوی یک روزنامه صهیونیستی نشان میدهد، بیش از نیمی از تلفات غزه در جریان جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی مربوط به غیرنظامیان فلسطینی بوده و این رقم در تاریخ جنایات رژیم صهیونیستی بیسابقه است.
به گزارش «گاردین»،یک مطالعه منتشر شده از سوی روزنامه صهیونیستی هاآرتص نشان میدهد، غیرنظامیان فلسطینی ۶۱ درصد از تلفات غزه در جریان حملات هوایی رژیم صهیونیستی را تشکیل میدهند. طبق دادههای منتشر شده، نرخ تلفات غیرنظامیان در این جنگ از نرخ تمامی درگیریهای جهانی رخ داده طی قرن بیستم بیشتر شده است.
طبق بررسی انجام گرفته شده، بیتوجهی کارزار بمباران هوایی بیامان رژیم صهیونیستی نسبت به تمایز قائل شدن بین نظامیان و غیرنظامیان غزه منجر به کشتار گسترده غیرنظامیان در این جنگ شده است، طوری که آمارهای مربوطه به نرخ کشتار غیرنظامیان در جنگ کنونی در این منطقه طی سالهای اخیر بیسابقه بوده است.
تحلیل هاآرتص در حالی منتشر شده است که نیروهای رژیم صهیونیستی روز شنبه به حملات خود برای تحکیم کنترل خود بر نواحی شمال غزه به بمباران منطقه شجاعیه ادامه دادند و چندین حمله هوایی دیگر را هم به رفح انجام دادند. این حملات در حالی رخ داد که به ادعای ارتش رژیم صهیونیستی به مردم غزه گفته شده که میتوانند در رفح به عنوان مرز جنوبی این شهر با مصر به عنوان منطقه امن پناه بگیرند.
هاآرتص تحلیلی از سوی «یاگیل لوی» استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد رژیم صهیونیستی منتشر کرده است، طبق اظهارات وی در سه جنگ قبلی رژیم صهیونیستی در غزه طی دوره های زمانی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲، نرخ تلفات غیرنظامیان نسبت به مجموع شمار جان باختگان بر اثر حملات هوایی این رژیم حدود ۴۰ درصد بوده است. این نرخ در جریان کارزار بمباران غزه در اوایل سال جاری در عملیات موسوم به «سپر و پیکان» ۳۳ درصد عنوان شد.
با این حال، در جریان سه هفته اول عملیات جاری موسوم به «شمشیرهای آهنین» رژیم صهیونیستی، نرخ تلفات غیرنظامیان از کل مرگ و میرهای مربوط به این دوره از جنگ به ۶۱ درصد افزایش پیدا کرده است. لوی نرخ تلفات را به عنوان «کشتار بیسابقه» غیرنظامیان غزه از سوی نیروهای رژیم صهیونیستی توصیف کرده است.
به گفته لوی، این نسبت به میزان قابل توجهی بالاتر از میانگین نرخ تمامی تلفات مربوط به غیرنظامیان در تمامی جنگها و درگیریهای سراسر جهان طی قرن بیستم است که در جریان آن غیرنظامیان حدود نیمی از جمعیت کشتهشدگان را تشکیل میدهند.
لوی این طور در جریان مطالعاتش نتیجهگیری میکند: کشتار گسترده غیرنظامیان نه تنها هیچ کمکی به امنیت اسرائیل نمیکند، بلکه عاملی برای تضعیف بیشتر پایههای آن خواهد شد. مردم غزه که از خرابهها و ویرانههای خانههایشان تحت تاثیر حملات اسرائیل بیرون میآیند و اعضای خانواده خود را از دست میدهند به دنبال انتقامی از اسرائیل هستند که هیچ ترتیبات امنیتی نمیتواند در برابرشان مقاومت کند.
پیشتر نشریات صهیونیستی دیگری هم عنوان کرده بودند که رژیم صهیونیستی عمدا منازل مسکونی و مناطق سکونت غیرنظایمیان فلسطینی را هدف قرار می دهند تا باعث تلفات گسترده غیرنظامیان شوند به این امید که آنها را علیه حماس تحریک کرده و بشوراند.
ارقام مذکور برای دولت بایدن، رئیسجمهور آمریکا که به دلیل وتو کردن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل با هدف برقراری آتشبس در غزه با انتقادات و انزوای شدید جهانی مواجه شده است، ناخوشایند خواهد بود.
گاردین مینویسد: از زمان آغاز جنگ در تاریخ ۷ اکتبر، آمریکا به دنبال حمایت از اسرائیل برای تداوم حملات خود به غیرنظامیان بوده است و با وجود تلفات بالای غیرنظامیان بارها ادعا کرده است که ارتش اسرائیل حرفهای دولت وی را گوش میدهد.
«جان کربی»،سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا هم این ادعا را در روز جمعه بار دیگر در گفتگو با خبرنگاران تکرار کرد و افزود: همه ما میدانیم که میتوان اقدامات بیشتری را برای کاهش تلفات غیرنظامیان در غزه انجام داد. ما به همکاری خود با همتایان اسرائیلی با این هدف ادامه میدهیم. اظهارات کربی در حالی مطرح شد که بایدن با اتهاماتی مبنی بر مشارکت در جنایات جنگی اسرائیل به دلیل وتوی قطعنامه شورای امنیت مواجه شده است.
در همین رابطه دیدهبان حقوق بشر هم عنوان کرده است: ایالات متحده با ادامه دادن حمایت دیپلماتیکش از اسرائیل و ارائه تسلیحات به آن برا ی حمله به غیرنظامیان در جنایات جنگی اسرائیل همدستی کرده و شریک است.
«پل اوبراین» مدیر اجرایی عفو بینالملل هم در انتقاد از مواضع دولت بایدن گفته است: مایه تاسف است که دولت آمریکا با اقدام خود مبنی بر وتوی قطعنامه شورای امنیت به درد و رنج بی سابقه غیرنظامیان، شمار حیرتانگیز تلفات و فاجعه انسانی بیسابقه در غزه پشت میکند.
علاوه بر این، «فیصل بن فرحان آل سعود»، وزیر خارجه عربستان سعودی نیز در جریان دیداری با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در جمعه شب، از لزوم برداشتن گام های فوری از سوی آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه جهت ارائه کمکهای بشردوستانه صحبت کرد.
با این حال، مقامات آمریکایی در مواجهه با انتقادات جهانی تنها بر نقشی که این کشور در فشار بر رژیم صهیونیستی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه از طریق گذرگاه رفح ایفا کرده است، تاکید می کنند.
یک روز بعد از وتوی قطعنامه پیشنهادی شورای امنیت سازمان ملل توسط ایالات متحده، رادیو کان اسرائیل به نقل از مقامات کابینه این رژیم گزارش داد که حملات فشرده ارتش رژیم صهیونیستی در غزه حداقل تا دو ماه دیگر ادامه خواهد داشت.
آمریکا از زمان آغاز حملات نظامی اسرائیل در غزه اصلیترین حامی این رژیم بوده و با ارسال سلاح و حمایتهای سیاسی به شعلهور کردن آتش جنگ کمک کرده است. این کشور آخرین قطعنامه پیشنهادی شورای امنیت برای آتش بس در غزه که 13 رای مثبت به دنبال داشت را نیز وتو کرد.
این منابع ناشناس میگویند که بعد از دو ماه جنگ، هیچ توافق آتش بسی در چشم انداز مقامات اسرائیلی نیست و عملیات نظامی ارتش این رژیم در نوار غزه توسط واحدهای مختلف ادامه خواهد یافت.
با این حال منابع رادیو کان همچنین میگویند که طی دو ماه آینده تل آویو به تلاشهای خود برای پیشنهاد توافقهای بیشتر برای آزادی اسرای صهیونیست که در نوار غزه زندانی هستند ادامه خواهد داد.
منابع خبری از کشته شدن سه تن و زخمی شدن ۲۳ تن دیگر در حمله موشکی هیئت تحریرالشام (جبهه النصره سابق) به شهرکهای «نبل» و «الزهراء» در حومه حلب خبر دادند.
خبرنگار خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد، در نتیجه بمباران محلههای مسکونی دو شهرک «نبل» و «الزهراء» در حومه شمال غربی حلب توسط هیئت تحریرالشام (جبهه النصره سابق) سه تن کشته و چند تن دیگر زخمی شدند.
خبرنگار خبرگزاری اسپوتنیک همچنین اعلام کرد، شماری از زخمیشدگان به منظور درمان و معالجه به بیمارستان شهر حلب منتقل شدند.
خسارتهای گستردهای به اموال و داراییهای غیرنظامیان در نتیجه این حمله موشکی ثبت شده است.
هلال احمر فلسطین کمکهای ارسال شده به نوار غزه را ناکافی دانست و درباره وضعیت بهداشتی و پزشکی این منطقه هشدار داد و اعلام کرد: ۲۷ بیمارستان از کار افتاده اند.
به گزارش فلسطین الیوم، هلال احمر فلسطین اعلام کرد: کمک های ارسال شده به غزه متناسب با مشکلات و حجم رنجهای ساکنان غزه نیست.
منابع وابسته به هلال احمر فلسطین بیان کردند: به دست آوردن نان یکی از بزرگترین مشکلات ساکنان غزه است.
هلال احمر فلسطین همچنین به از کارافتادن ۲۷ بیمارستان در غزه اشاره کرد.
همچنین منابع وابسته به هلال احمر فلسطین اعلام کردند: پیکرهای شهدا در زیر آوار گواهی دهنده فاجعه بهداشتی در غزه است. خدمات دهی پزشکی در شمال غزه به طور کامل متوقف شده است.
از سوی دیگر، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که تکتیراندازان ارتش رژیم صهیونیستی به سمت دکتر «اشرف ابو مهادی» مدیرکل بخش داروسازی این وزارتخانه تیراندازی کردند.
در بیانیه وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه آمده است: دکتر ابو مهادی در حال رفتن به انبارهای دارو بود که هدف تیراندازی قرار گرفت.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه بیان کرد: به محض رسیدن دکتر ابومهادی و برخی دیگر به انبارهای دارو، تک تیراندازان صهیونیست که در نزدیکی محل مستقر بودند اقدام به تیراندازی به سمت ابومهادی و راننده کردند که به زخمی شدن این دو و نیز یک نفر دیگر منجر شد.
وزارت بهداشت فلسطین با اشاره به اینکه نظامیان "اسرائیلی" حتی به سمت آمبولانسی که برای انتقال مجروحان آمده بود، تیراندازی کردند، این جنایت را به شدت محکوم کرد و از سازمان ملل و دیگر نهادهای بینالمللی خواست بلافاصله قوانین بینالمللی انسانی و قطعنامههای ذیربط در زمینه حمایت از کادر پزشکی و درمانی را به اجرا بگذارند.
روزنامه هاآرتص از ناامیدی حاکم بر ارتش صهیونیستی به دلیل عدم تعیین اهدافی که دولت بر تحقق آنها در جنگ غزه تاکید دارد، نوشت.
این روزنامه در گزارشی که توسط آموس هارل، مفسر نظامی خود تهیه کرد، اشاره کرد که هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش صهیونیستی پیش از آغاز عملیات زمینی بزرگ در نوار غزه، در پایان اکتبر گذشته از شورای وزیران امور امنیتی (کابینه) خواست که اهداف جنگ غزه را به وضوح مشخص کنند.
این روزنامه افزود که حدود یک ماه و نیم پس از آغاز عملیات زمینی، هالوی همچنان منتظر است تا کابینه امنیتی اهداف جنگی را برای او مشخص کند.
هارل به شدت از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی انتقاد کرده و گفته است که هدف او تلاش برای تضمین آینده سیاسی خود و آمادهسازی برای انتخابات آتی از طریق برگزاری «جلسات بیسروته» با افسران و سربازان بود.
دان آدین، نویسنده اسرائیلی، در توضیح گزارش هاآرتص درباره عدم تعیین اهداف مشخص از سوی دولت برای جنگ غزه، گفت: «ارتش همچنان بهای سنگینی میپردازد بدون اینکه دولت هدف یا سیاست نظامی مشخصی برای آن تعیین کند. آدین معتقد است که قربانی کردن سربازان بدون تعیین هدف مشخصی، جنایتی است که توسط دولت نتانیاهو، که درخواست رهبری ارتش برای تعیین اهداف جنگ را نادیده میگیرد، رخ میدهد.
او نتانیاهو را متهم به اولویت دادن به ملاحظات سیاسی داخلی و شخصی بر الزامات جنگ غزه کرده است.
ران ادلست، نویسنده نیز به نوبه خود، اعلامیه نتانیاهو مبنی بر اینکه هدف جنگ از بین بردن حماس است را فقط یک «نمایش» خوانده و در پلتفرم X نوشت: هدف واقعی جنگ (برای نتانیاهو) حفظ ائتلاف حاکم برای هدف نهایی دفاع از شهرکها در کرانه باختری است.
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی گفت که هیچ پولی از طریق تشکیلات خودگردان فلسطین یا هیچ طرف دیگری به غزه منتقل نخواهد شد.
بتسئلیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در حساب کاربری خود در پلتفرم X نوشت، حتی یک شکِل (واحد پول رژیم صهیونیستی) به غزه نمیرود. روزهای انتقال پول توسط این رژیم که تشکیلات خودگردان فلسطین آن را به عنوان حقوق برای خانوادههای اسیران و شهدا واریز میکرد، به پایان رسیدهاست.
وی افزود: ماه گذشته کابینه موضع من را پذیرفت و صدها میلیون شکِل را که میخواستند به غزه منتقل کنند، کسر کردند و همین موضوع در این ماه و در آینده نیز تکرار خواهد شد، چه به صورت مستقم و چه از طریق هر طرف دیگری.
حملات شدید جنگنده ها و توپخانه اسرائیل به نوار غزه
رسانههای فلسطینی بامداد یکشنبه از حملات شدید جنگندهها و توپخانههای رژیم صهیونیستی به مرکز نوار غزه خبر دادند.
شبکه «المیادین» گزارش داد که اردوگاههای «البریج»، «المغازی» و «دیر البلح» در مرکز نوار غزه هدف گلولهباران و بمباران شدید صهیونیستها قرار گرفتهاند.
بر این اساس، در پی بمباران یک منطقه مسکونی در اردوگاه البریج در مرکز نوار غزه، حداقل ۷ فلسطینی به شهادت رسیده و تعداد زیادی نیز مجروح شدند.
خبرگزاری «شهاب» نوشت که اراضی کشاورزی در نزدیکی مسجد الدعوه در اردوگاه «النصیرات» توسط جنگندههای صهیونیستی و محلههای «الشجاعیه» و «الزیتون» نیز توسط توپخانههای این رژیم هدف قرار گرفتند.
شبکه «الجزیره» نیز گزارش داد که حمله هواپیماهای اشغالگران به خانهای در اردوگاه المغازی در مرکز نوار غزه، حداقل ۶ شهید و چندین مجروح برجای گذاشته است.
پیش از این، وزارت بهداشت غزه خبر داد شمار شهدای فلسطینی از زمان آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه به ۱۷ هزار و ۷۰۰ شهید افزایش یافته و حدود ۴۸ هزار و ۸۰۰ نفر دیگر مجروح شدهاند.
درگیری شدید مقاومت با صهیونیستها نزدیک «جبالیا»
رسانههای فلسطینی بامداد یکشنبه گزارش دادند که درگیریهای شدیدی بین رزمندگان مقاومت و نظامیان صهیونیست در نزدیکی اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه رخ داده است.
خبرگزاری «شهاب» نوشت که تانکها و توپخانههای صهیونیستی نیز در حال گلولهباران شدید مناطق نزدیک جبالیا هستند.
از سوی دیگر شبکه «المیادین» نیز خبر داد که رزمندگان فلسطینی در شهرکهای «عبسان» و «بنی سهیلا» در شرق «خانیونس» با نظامیان صهیونیست درگیر شدهاند و انفجارهای شدیدی در منطقه رخ میدهد.
وزارت بهداشت غزه نیز بامداد یکشنبه اعلام کرد که ارتش صهیونیستی، بیمارستان صحرایی اردن در خانیونس را هدف قرار داد و به تجهیزات آن آسیب وارد کرد.
خبرنگار الجزیره هم به نقل از منابع پزشکی گزارش داد که ۵ نظامی صهیونیست مجروح در نبردهای غزه به بیمارستان بیلینسون در تلآویو منتقل شدند و حال ۲ نفر از آنها وخیم است.
استقبال حماس از بیانیه یمن درباره کشتیهای صهیونیستی
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» بامداد یکشنبه از بیانیه نیروهای مسلح یمن مبنی بر جلوگیری از عبور کشتیهای صهیونیستی از آبهای یمن مگر اینکه حامل غذا و دارو برای غزه باشند، استقبال کرد.
حماس طی بیانیهای گفت: «ما از تصمیم برادران یمنی برای جلوگیری از عبور کشتیهای صهیونیستی و همه کشتیهایی که به سمت رژیم صهیونیستی از هر ملیتی حرکت میکنند، تا زمانی که غذا و داروی مورد نیاز وارد نوار غزه نشود، قدردانی میکنیم».
حماس ضمن شجاعانه توصیف کردن این تصمیم به نفع مردم غزه، توضیح داد: «در مقابل تجاوزات صهیونیستی-آمریکایی که به نسلکشی و قتل عام علیه تمام جنبههای زندگی بشری برای مردم فلسطین در ۶۴ روز اخیر ادامه دادند، میایستیم».
در پایان این بیانیه تاکید شده است: «ما از کشورهای عربی و اسلامی میخواهیم که بر اساس مسئولیت تاریخی خود، همه ظرفیتها و تواناییهایشان را فعال کنند و از روی جوانمردی به سمت شکستن محاصره غزه و جلوگیری از ادامه کشتارها و جنگ گرسنگی و تشنگی و توقف تجاوزات اشغالگران نازی تحت حمایت آمریکا، حرکت کنند».
هلاکت ۴۲۵ نظامی صهیونیست در جریان عملیات طوفان الاقصی
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، ۵ نظامی دیگر این رژیم در جریان عملیات زمینی در غزه کشته شدند تا شمار کشتههای این رژیم در عملیات زمینی به ۱۰۲ نفر برسد.
بر اساس این گزارش، ۱۵ نظامی صهیونیست نیز طی ساعات گذشته زخمی شدند که ۲ نفر از آنها در مرز با لبنان زخمی شدهاند.
بنابر این گزارش، شمار نظامیان رژیم صهیونیستی که از آغاز عملیات طوفان الاقصی کشته شدند به ۴۲۵ نفر رسیده است.
حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان صحرایی در جنوب غزه
وزارت بهداشت فلسطین در غزه بامداد یکشنبه اعلام کرد، رژیم صهیونیستی بیمارستانی در جنوب این باریکه را هدف قرار داده است.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی بیمارستان صحرایی اردن در خانیونس را هدف قرار داده و به تجهیزات آن آسیب وارد کرده است.
از سوی دیگر منابع فلسطینی گزارش دادند، نیروهای فلسطینی در مناطقی در شرق خانیونس با نظامیان صهیونیست درگیر شدهاند و انفجارهای شدیدی در منطقه رخ داده است.
همچنین منابع خبری از درگیریهای شدیدی بین نیروهای مقاومت و نظامیان صهیونیست در نزدیکی اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه خبر دادند.