بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد شصت و پنجمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شد و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
مارتین ایندیک، سفیر سابق آمریکا در فلسطین اشغالی روز دوشنبه «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی را «خطری آشکار و واقعی» برای اسرائیل توصیف کرد و از او خواست قبل از وارد کردن آسیبهای بیشتر به اسرائیل از سمتش کنارهگیری کند.
مارتین ایندیک در یک پیام در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «عزم نتانیاهو برای باقی ماندن در قدرت علیرغم هزینههایی که به بار میآورد خطری آشکار و بلافاصله برای اسرائیل است. او باید استعفا بدهد.»
بسیاری از تحلیلگران در نقاط مختلف دنیا از جمله در داخل فلسطین اشغالی بعد از روی کار آمدن کابینه راست افراطی نتانیاهو هشدار داده بودند که سیاستهای او میتواند به فروپاشی این رژیم منجر شود.
شبکه خبری الجزیره به نقل از منابع خود خبر داد که انصارالله یمن، از عبور یک کشتی دیگر در دریای سرخ جلوگیری کرده است.
این کشتی به مقصد رژیم صهیونیستی در حال حرکت بوده است. وزارت دفاع یمن نیز روز گذشته خبر داد که از عبور یک کشتی به مقصد تلآویو جلوگیری کرده است.
چند روز قبل سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن خبر داد که این کشور اجازه نخواهد داد هیچ محمولهای به مقصد فلسطین اشغالی از آبهای یمن عبور کند؛ مگر اینکه حامل دارو و غذا برای مردم غزه باشد.
او با اشاره به حملات نیروهای تحت مسئولیتش به بنادر و کشتیهای اسرائیلی، تأکید کرد: تمامی کشتیهایی را که مربوط به رژیم اسرائیل باشد یا به بندرهای اسرائیلی کالا منتقل کند، هدف مشروعی برای یمن میداند. تا زمانی که اسرائیل حمله به غزه را متوقف نکند، این عملیاتها ادامه خواهد داشت.»
«اسرائیل چند دهه است که از مجازات بابت اقداماتش گریخته است» این سخنان مدیر دیدهبان حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی است که طی آن به معیارهای دوگانه جهان غرب در قبال جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان اشاره میکند.
وی که این سخنان را در جریان مصاحبه با شبکه خبری الجزیره مطرح میکرد، افزود: «مسیرهایی برای بازخواست کردن اسرائیل وجود دارد که از جمله میتوان به دادگاه کیفری بینالمللی اشاره کرد».
وزارت بهداشت غزه بعد از ظهر امروز دوشنبه اعلام کرد که شمار شهدای غزه در نتیجه تجاوزات رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر تاکنون به ۱۸ هزار و ۲۰۵ نفر افزایش یافته است. خبرگزاری شهاب به نقل از این نهاد فلسطینی گزارش داد، در جریان حملات صهیونیستها، ۴۹ هزار و ۶۴۵ نفر نیز زخمی شدهاند. سخنگوی وزارت بهداشت غزه شامگاه گذشته نیز گفت که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۹۷ فلسطینی شهید و بیش از ۵۵۰ نفر نیز زخمی شدهاند.
از سوی دیگر «تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیر کل سازمان بهداشت جهانی نیز امروز عنوان کرد که از ابتدای جنگ تاکنون بیش از ۴۴۹ حمله از سوی رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی در غزه و کرانه باختری صورت گرفته است.
مدیر کل سازمان بهداشت جهانی گفت که تحت تاثیر حملات گسترده به این مراکز امکان فعالیت کارکنان بهداشت و درمان «غیرممکن» شده است.
وی همچنین تأکید کرد: طبق گزارشات منتشر شده تاکنون بیش از ۱۷ هزار نفر در غزه جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد ۷ هزار نفرشان کودکان بودهاند و هنوز آمار دقیقی از جان باختگانی که زیر آوار خانه هایشان مدفون شدهاند، وجود ندارد. علاوه بر این ۴۶ هزار نفر دیگر هم زخمی و مجروح شدهاند.
طبق اظهارات عنوان شده حدود ۱.۹ میلیون نفر دیگر که تقریبا معادل کل جمعیت کنونی غزه است، آواره شدهاند و در هر جایی به دنبال یک سرپناه و منطقه امن هستند. تدروس در این رابطه عنوان کرد: هیچ جا و هیچ کس در غزه امن نیست.
«اسرائیل به تنهایی مسئولیت خلع سلاح غزه را برعهده خواهد گرفت». این سخنانی است که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نشست کمیسیون امنیت و امور خارجی در کنست مطرح کرده است.
وی در ادامه سخنانش مدعی شد: «حماس به کسی اجازه خروج از غزه را نمیدهد اما پس از آنکه مسئولیت نوار غزه را در دست گرفتیم، اجازه این کار را خواهیم داد».
وزارت بهداشت غزه بعد از ظهر امروز دوشنبه اعلام کرد که شمار شهدای غزه در نتیجه تجاوزات رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر تاکنون به ۱۸ هزار و ۲۰۵ نفر افزایش یافته است.
خبرگزاری شهاب به نقل از این نهاد فلسطینی گزارش داد، در جریان حملات صهیونیستها، ۴۹ هزار و ۶۴۵ نفر نیز زخمی شدهاند.سخنگوی وزارت بهداشت غزه شامگاه گذشته نیز گفت که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۹۷ فلسطینی شهید و بیش از ۵۵۰ نفر نیز زخمی شدهاند.
از سوی دیگر ارتش رژیم صهیونیستی، روز گذشته در بیانیهای اعلام کرد از زمان آغاز جنگ در نوار غزه، ۴۲۵ نفر از نظامیان اسرائیلی کشته و ۱۵۹۳ نفر دیگر مجروح شدهاند.
بر اساس بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی، ۲۵۵ نفر از نظامیانی که مجروح شدهاند، هماکنون در وضعیت خطرناکی قرار دارند و شمار مجروحان کنونی ارتش از ۵ هزار نفر فراتر رفته است.
«تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیر کل سازمان بهداشت جهانی نیز امروز عنوان کرد که از ابتدای جنگ تاکنون بیش از ۴۴۹ حمله از سوی رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی در غزه و کرانه باختری صورت گرفته است.
مدیر کل سازمان بهداشت جهانی گفت که تحت تاثیر حملات گسترده به این مراکز امکان فعالیت کارکنان بهداشت و درمان «غیرممکن» شده است.
وی همچنین تأکید کرد: طبق گزارشات منتشر شده تاکنون بیش از ۱۷ هزار نفر در غزه جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد ۷ هزار نفرشان کودکان بودهاند و هنوز آمار دقیقی از جان باختگانی که زیر آوار خانه هایشان مدفون شدهاند، وجود ندارد. علاوه بر این ۴۶ هزار نفر دیگر هم زخمی و مجروح شدهاند.
طبق اظهارات عنوان شده حدود ۱.۹ میلیون نفر دیگر که تقریبا معادل کل جمعیت کنونی غزه است، آواره شدهاند و در هر جایی به دنبال یک سرپناه و منطقه امن هستند. تدروس در این رابطه عنوان کرد: هیچ جا و هیچ کس در غزه امن نیست.
در شرایطی که تلآویو در سایه سکوت شورای امنیت، به نسل کشی در غزه ادامه میدهد نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، بازید دیپلماتهای این شورا از گذرگاه رفح در مرز با نوار غزه را جانبدارانه عنوان کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی۲۴نیوز»، «گیلاد اردان» طی پیامی در ایکس(توئیتر سابق) به سفر هیات دیپلماتیک شورای امنیت سازمان ملل متحد از منطقه رفح در مرز غزه واکنش نشان داد.
در شرایطی که رژیم صهیونیستی، حدود ۱۸ هزار زن و کودک و غیرنظامی فلسطینی را در سایه شکست شورای امنیت در برقراری آتش بس به دلیل حمایت آمریکا از این رژیم قتل عام کرده است، «اردان» سفر هیات شورای امنیت به رفح را اقدامی جانبدارانه در حمایت از مردم غزه عنوان کرد.
این مقام صهیونیست، سفر هیات دیپلماتیک شورای امنیت سازمان ملل به رفح را مایه شرمساری دانست و مدعی شد: چنین اقداماتی مشروعیت تصمیمات سازمان ملل در ارتباط با جنگ غزه را از بین می برد.
پیشتر، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» در اینباره نوشته بود، بازدید اعضای شورای امنیت سازمان ملل از رفح با رژیم اسرائیل هماهنگ نشده است.
روزنامه اماراتی «نشنال»، هدف سفر اعضای شورای امنیت سازمان ملل به رفح را توجه به وضعیت فاجعه بار مردم غزه و درخواست اعضا برای ایجاد آتش بس عنوان کرد.
دیپلمات های فرانسه و آمریکا به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و گابن به عنوان عضو غیردائم، حاضر به همراهی با این هیات نشدند.
کارشناسان مسائل سیاسی، اقدام امارات برای بردن سفرای کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل به مرز رفح را اقدامی نمادین ارزیابی می کنند، زیرا هدف نهایی این برنامه، پنهان کردن نقش اعضای این شورا در جنایات رژیم صهیونیستی است.
بسیاری از نهادهای حقوق بشری، شورای امنیت سازمان ملل به ویژه آمریکا را مسئول کشتار فلسطینی ها توسط رژیم اشغالگر می دانند، زیرا واشنگتن آخرین قطعنامه شورای امنیت برای آتش بس را وتو کرد.
حمایت عملی ابوظبی از تل آویو نیز بر کسی پوشیده نیست و در اوج بمباران و کشتار غیرنظامیان در نوار غزه، امارات برای دور زدن تهدیدهای یمن علیه رژیم صهیونیستی به کمک این رژیم آمد.
ارتش رژیم صهیونیستی به کشته و مجروح شدن دهها نظامی خود طی ۲۴ ساعت اخیر در جریان جنگ در غزه اعتراف کرد.
به گزارش خبرگزاری سما، ارتش رژیم صهیونیستی بعد از ظهر امروز اعلام کرد که سه نظامی آن در جنگ غزه کشته شدند.
طبق گزارش ارتش رژیم صهیونیستی، از صبح امروز تا این لحظه هفت نظامی آن در نبردهای غزه به هلاکت رسیدهاند.
ارتش اسرائیل همچنین اذعان کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۵۲ افسر و نظامی آن در نبردهای زمینی در نوار غزه مجروح شدهاند.
ارتش رژیم اشغالگر در ادامه اعلام کرد که حال شش تن از مجروحان وخیم است.
پیش از این «آشر بن لولو» فرمانده تیپ «کفیر» رژیم صهیونیستی گفته بود: جنگ در غزه بسیار دشوار و پیچیده است؛ رزمندگان فلسطینی را نمی بینی، اما می دانی که در همین نزدیکی حضور دارند.
وی اضافه کرد: نیروهای مقاومت در محله الشجاعیه از تونل ها خارج می شوند و به سوی نظامیان ما تیراندازی تیراندازی می کنند.
حزبالله لبنان بعد از ظهر امروز (دوشنبه) از هدف قرار دادن موضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد که چند خمپاره از جنوب لبنان به سمت کشتزارهای اشغالی «شبعا» شلیک شد.
در همین راستا، حزبالله لبنان در بیانیهای اعلام کرد: محل تجمع نظامیان اشغالگر اسرائیل را در نزدیکی موضع نظامی «السماقه» هدف قرار دادیم.
حزبالله لبنان از هدف قرار گرفتن مستقیم اهداف تعیین شده در این حمله خبر داد.
صبح امروز نیز منابع صهیونیستی از به صدا درآمدن آژیر خطر در مناطق مختلف الجلیل در شمال فلسطین اشغالی خبر داده بودند.
رادیو رژیم صهیونیستی در این باره مدعی رهگیری ۸ موشک و اصابت دو موشک شلیک شده از سمت لبنان به مناطق باز شده بود.
به تازگی روزنامه الاخبار نوشت که مقاومت لبنان به تاکتیکهای خاصی روی آورده که دشمن توان رویارویی با آن را ندارد.
بر این اساس، فرماندهی مقاومت به رزمندگان اختیاراتی داده که آنها را قادر به انجام اقدامات زیادی میکند و مقاومت لبنان موفق به وارد کردن خسارات مستقیم به مواضع، جنگ افزارها و سیستمهای دشمن شده است.
فرمانده تیپ «کفیر» رژیم صهیونیستی گفت: جنگ در غزه بسیار دشوار و پیچیده است؛ رزمندگان فلسطینی را نمی بینی، اما می دانی که در همین نزدیکی حضور دارند.
به گزارش رسانه های فلسطینی، «آشر بن لولو» اضافه کرد: نیروهای مقاومت در محله الشجاعیه از تونل ها خارج می شوند و به سوی نظامیان ما تیراندازی تیراندازی می کنند.
وی با اشاره به دشواری های جنگ غزه افزود: این یک نبرد بسیار پیچیده و دشوار است و با اینکه رزمندگان فلسطینی را نمی بینی ولی می دانی که آن ها زیر زمین هستند.
تیپ «کفیر» یا تیپ ۹۰۰ رژیم صهیونیستی، متخصص در جنگ های شهری است.
این تیپ پیاده در ابتدای دهه ۹۰ قرن گذشته با ۶ گردان برای پشتیبانی از یگان زرهی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری تشکیل شد و در آستانه انتفاضه دوم فلسطین به عنوان تیپ تخصصی جنگ های شهری در کرانه باختری تعیین شد.
چند روز پیش نیز «دن حالوتس» رئیس اسبق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی درباره حمله زمینی ارتش این رژیم به باریکه غزه گفته بود که «(مقاومت) غزه ثابت کرده که در افتادن با آن، بازی، سرگرمی و تفریح نیست و برای اینکه هزینه سنگینی نپردازیم، باید عاقلانه رفتار کنیم».
رئیس آژانس کار و امداد آوارگان فلسطینی سازمان ملل در مقالهای ارزیابی کرد، ارتش رژیم صهیونیستی در حال تدارک صحنه به منظور کوچاندن اجباری انبوه فلسطینیها به مصر و همزمان ایجاد شرایطی برای غیرممکن کردن بازگشت آنها به خانههای ویران شده خود در غزه است.
فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس کار و امداد سازمان ملل (آنروا) در مطلبی که روز شنبه در لس آنجلس تایمز منتشر کرد، نوشت: «سازمان ملل و چند کشور عضو آن از جمله ایالات متحده آمریکا قاطعانه موضوع بیخانمان کردن و اخراج اجباری مردم غزه را رد کردهاند. اما تحولاتی که ما مشاهده میکنیم حاکی از وجود تلاشهایی برای منتقل کردن فلسطینیها به مصر، صرف نظر از اینکه آنها در آنجا بمانند یا مجددا به جای دیگری کوچانده شوند، هستند.»
سخنگوی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی این سخنان لازارینی را رد و ادعا کرد، این رژیم هرگز برنامهای برای منتقل کردن ساکنان غزه به مصر نداشته است. این در حالی است که ماه گذشته میلادی دو قانونگذار رژیم صهیونیستی در مقالهای در روزنامه وال استریت ژورنال نوشتند که مایل هستند ببینند کشورهای سراسر جهان از آوارگان غزهای که تصمیم به مهاجرت کردن میگیرند، استقبال میکنند.
لازارینی بیان داشت، جنگ حماس و رژیم صهیونیستی به رانده شدن بیش از ۱.۸ میلیون تن از ساکنان غزه از خانههایشان منجر شده که بزرگترین آواره سازی اجباری فلسطینیها از سال ۱۹۴۸ تاکنون محسوب میشود.
دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه در آخرین گزارش خود از حجم ویرانیها در این باریکه از تخریب ۶۱ درصد خانهها و ساختمانهای مسکونی خبر داد.
دفتر اطلاعرسانی دولتی در بیانیهای اعلام کرد که اشغالگران بیش از ۳۰۵۰۰۰ خانه را بهعنوان بخشی از جنگ نسلکشی علیه مردم فلسطین ویران کردهاند.
این دفتر به کشورهای سراسر جهان و سازمانهای بینالمللی درباره «فاجعه انسانی در غزه» هشدار داد و خاطرنشان کرد: «از آغاز جنگ غزه، جنگندههای اسرائیلی بیش از ۵۲ هزار تن مواد منفجره را بر منازل، بیمارستانها، مدارس و مؤسسات غیرنظامی پرتاب کردهاند.»
به گزارش آناتولی، دفتر رسانههای دولتی در غزه همچنین یادآور شد که بیش از یک و نیممیلیون آواره داخلی در نوار غزه با توجه به شرایط نامناسب زندگی و اسکان و شیوع بیماریها و در تلاش برای زندهماندن در شرایط سخت به سر میبرند.
رسانه های رژیم صهیونیستی از حمله موشکی جدید مقاومت اسلامی لبنان به شمال فلسطین اشغالی خبر دادند.
به گزارش الجزیره، منابع صهیونیستی از به صدا درآمدن آژیر خطر در مناطق مختلف الجلیل در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند.
رادیو رژیم صهیونیستی از رهگیری ۸ موشک و اصابت دو موشک شلیک شده از سمت لبنان به مناطق باز خبر داد.
منابع صهیونیستی همچنین از شنیده شدن صدای آژیر خطر در شهرک های صهیونیست نشین معالوت و کفارفردیم در شمال فلسطین اشغالی در نزدیکی مرز لبنان خبر دادند.
سندیکای خبرنگاران فلسطینی اعلام کرد که در ماه نوامبر ۱۶۰ جنایت شامل بازداشت، یورش به منازل و دفاتر و شهادت علیه خبرنگاران رخ دادهاست.
کمیته آزادیهای مطبوعات وابسته به سندیکای خبرنگاران فلسطینی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد: ماه نوامبر شاهد جنایتهای زیادی علیه خبرنگاران در نوار غزه و کرانه باختری از جمله شهر قدس بود. ۱۶ خبرنگار در موسسات اطلاع رسانی مختلف در نوار غزه به شهادت رسیدند. ۱۷ خبرنگار بازداشت شدند که هفت تن از آنها آزاد شدند. ۳۰ حمله و یورش به دفاتر، موسسات و منازل خبرنگاران در کرانه باختری و نوار غزه انجام شد. ۴۳ مورد بازداشت کادر خبری و ممانعت از پوشش دهی اخبار در کرانه باختری رخ داد. در جریان حمله به کرانه باختری ۱۵ نفر به دلیل شلیک گاز اشک آور دچار حالت خفگی شدند.
در این گزارش آمدهاست: ۱۲ خبرنگار در این ماه زخمی و ۱۱ خبرنگار تهدید به قتل شدند. دهها مورد حکم بازداشت، احضار به دادگاه و جریمه مالی برای خبرنگاران و فعالان پایگاههای اجتماعی به اتهام تحریک به قتل صادر شد.
به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما، محمد اللحام، رئیس کمیته آزادیها در سندیکای خبرنگاران فلسطینی به دشوار بودن رصد کردن جنایتهای اشغالگران به ویژه جنایتهای صورت گرفته علیه خبرنگاران به دلیل دشواری تردد و قطع مکرر برق و اینترنت اشاره کرد.
این جنایتها علیه خبرنگاران شبکه ماهوارهای الاقصی، سایت خبری الجماهیر، عکاس دانشگاه الاقصی، شبکه خبری قاهره، عکاس رادیو نماء، مدیر روابط اجتماعی شبکه قدس، خبرنگار شبکه القسطل، خبرنگار خبرگزاری وفا، خبرنگار المیادین، عکاس شبکه TRT، عکاس شبکه الجزیره و چند شبکه خبری دیگر رخ داد.
پلیس رژیم صهیونیستی حمزه النعاجی، عکاس شبکه TRT را در ماه نوامبر حین پوشش دهی تحولات مربوط به مسجد الاقصی بازداشت کرد. او بعدا با وثیقه آزاد شد. همچنین ۱۷ نوامبر جوزف حنظل، عکاس شبکه الجزیره در معرض حملاتی از سوی شهرک نشینان قرار گرفت.
از جمله دیگر تحولات تهدید هناء محامید، خبرنگار المیادین است. وی به دفتر پست وابسته به رژیم صهیونیستی در قدس از سوی فردی به نام «حاییم ایتجار» از شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی برده شد. این فرد با این خبرنگار عکس گرفت و آن را در صفحه فیسبوک خود گذاشت. بعد از این اقدام این خبرنگار در معرض سیلی از تهدیدات قرار گرفت.
گزارشگر شبکه TRT نیز در معرض تهدید به قتل قرار گرفت. رائد الحلو، عکاس شبکه اسکای نیوز نیز در نزدیکی بازداشتگاه عوفر حین پوشش دهی اخبار مربوط به آزادی سری سوم اسرا در معامله تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی به ضرب گلوله زخمی شد.
درگیریهای شدید میان مبارزان مقاومت فلسطین و نیروهای صهیونیستی در مناطق مختلف خانیونس در جنوب نوار غزه همچنان ادامه دارد.
منابع خبری همچنین اعلام کردند که محورهای درگیری جدیدی بهویژه در دو منطقه «المغراقه» و «جحرالدیک»به وجود آمده و رژیم اشغالگر ویرانیهای گستردهای در این مناطق به بار آورده است.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز امروز نوشت: علیرغم بمباران شدید ساختمانهای منطقه القراره در خانیونس، یکی از نیروهای حماس از یک تونل های داخل یک ساختمان بیرون آمد و یک بمب ضد نفر را کارگذاری و به هنگام عبور یک یگان پیاده نظام ارتش اسرائیل آن را منفجر کرد که به کشته شدن فوری دو نظامی منجر شد.
این خبر در حالی منتشر می شود که سخنگوی گردان های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی حماس در اظهاراتی تازه اعلام کرد که حال رزمندگان مقاومت خوب و صفوف آنها منسجم و قوی است و هزاران نفر از آنها منتظرند تا در جنگ نقش آفرینی کنند.
ابوعبیده افزود: رزمندگان ما توانسته اند نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل را در مناطق قدیم و جدید هدف قرار دهند.
وی اضافه کرد نیروهای مقاومت توانستند بیش از ۱۸۰ خودروی نظامی رژیم صهیونیستی را در مناطق الشجاعیه، الزیتون، الشیخ رضوان و اردوگاه جبالیا، بیت لاهیا، شرق دیرالبلاح و شرق و شمال خان یونس در جنوب نوار غزه از بین ببرند.
ابوعبیده ادامه داد: رزمندگان القسام با راکت های «الیاسین»، نارنجک های شوکر و عملیات چریکی به نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل حمله کردند و علیه آنها عملیات های ویژه ای را انجام دادند که این عملیات ها از ایجاد کمین تا مقابله با آنها با اسلحله مسلسل و نارنجک های شخصی متفاوت بود. ضمن آنکه رزمندگان مقاومت فلسطین توانستند آنها را در تله های از پیش طراحی شده به دام اندازند .
وی گفت: گردان های القسام توانست با گلوله های خمپاره و سامانه پرتاب موشک به نیروهای رژیم اشغالگر صهیونیستی حمله کند و شهرهای اشغالی را با ده ها موشک هدف قرار داد.
در همین حال، رسانه های صهیونیستی امروز اعلام کردند که براساس جدیدترین گزارش ارتش رژیم صهیونیستی، سه نظامی در درگیری های زمینی در نوار غزه و یک نفر نیز در تصادف یک خودروی نظامی کشته شده است.
رسانههای صهیونیستی، امروز (دوشنبه، ۱۱ دسامبر)، کشته و زخمی شدن شمار دیگری از نظامیان اسرائیلی در جریان عملیات زمینی در نوار غزه را تایید کردند.
بر اساس این گزارش، در جریان عملیات زمینی اشغالگران صهیونیست در نوار غزه، چهار نظامی اسرائیلی از جمله دو افسر به هلاکت رسیدند که هویتهای آنها به شرح زیر است:
گیدئون الین، نیروی ذخیره در گردان ۲۸۵۵، در لشکر «هود حهانیت» (سر نیزه ۵۵) که در جریان یک عملیات در غزه کشته شد.
ایتای بری، نیروی ذخیره در گردان ۸۱۱۱، تیپ ۵ (پیاده نظام مکانیزه) که در جریان عملیات نظامی در جنوب غزه کشته شد.
سرگرد ذخیره اویاتار کوهن، افسر آموزش در گردان ۸۱۱۱، تیپ ۵ (پیاده نظام مکانیزه) که در جریان عملیات نظامی در جنوب غزه کشته شد.
سرگرد گال بچر از اورانیت که در تصادفی در جادهای نظامی در جنوب اراضی اشغالی فلسطین کشته شد.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین اعتراف کرد که یکی از نیروهای ذخیرهاش در گردان ۸۱۱۱ تیپ پنجم (پیاده مکانیزه) در نبردی در جنوب نوار غزه به شدت زخمی شده است و وضعیت او وخیم است.
از سوی دیگر رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که اگرچه «ارتش» اعلام کرده از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون، ۱۵۹۳ سرباز زخمی شده، اما دادههای بیمارستانهای رژیم صهیونیستی، آماری بسیار بالاتر را نشان میدهد.
شب گذشته، ارتش رژیم صهیونیستی به کشته شدن ۴۲۵، زخمی شدن ۱۵۹۳ تن را از زمان آغاز عملیات طوفانالاقصی اعتراف کرد و گزارش داد که حال ۲۵۵ نفر از زخمیها وخیم است.
در شرایطی که تلآویو تلاش دارد تا بر روی آمار واقعی تلفات انسانی نیروهای خود سرپوش بگذارد، وب سایت اسرائیلی "Ynet" دو روز پیش در گزارشی فاش کرد که تعداد سربازان اسرائیلی مجروح به ۵۰۰۰ نفر رسیده و بیش از ۲۰۰۰ نفر از آنها دچار معلولیت شدهاند.
۱۴۲ زن و دختر خردسال فلسطینی از جمله چندین شیرخوار و زن سالمند در جریان حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به اسارت اشغالگران درآمدهاند. این را هیأت امور اسرا و آزادگان فلسطین و باشگاه اسیر فلسطینی، شب گذشته طی بیانیهای مشترک فاش کردند.
بر اساس گزارش این دو نهاد مرتبط با اسرای فلسطینی، در سایه تداوم جنگ غزه، نظامیان اسرائیلی در جریان پیشروی زمینی در غزه، این تعداد از زنان و کودکان فلسطینی را به اسارت گرفتهاند و به زندانهای خود از جمله دامون و هشارون، منتقل کردهاند.
هیأت امور اسرا و آزادگان فلسطین و باشگاه اسیر فلسطینی پیشتر نیز با صدور بیانیهای اعلام کرده بودند که اشغالگران اسرائیلی جنایات هولناک و فجیعی را علیه اسرای نوار غزه انجام میدهند و از افشای سرنوشت این اسرای جدید یا اعلام شمار دقیق آنها، محل بازداشت و وضعیت سلامتیشان خودداری میکنند.
این دو سازمان با تکیه بر تصاویر و شهادتهای تکان دهنده و هولناک در خصوص شهروندان فلسطینی که در مناطق مختلف نوار غزه دستگیر شدهاند، تایید کردند به شدت نگران سرنوشت این اسرا هستند و اعدام میدانی این اسرا در نوار غزه را منتفی نمیدانند.
بویژه که «آمیچای الیاهو» وزیر میراث فرهنگی کابینه نتانیاهو که پیشتر خواستار استفاده از سلاح هستهای، در غزه شده بود، چند روز پیش در تازهترین اظهارنظر، خواستار اعدام همه اسرای فلسطینی شده بود.
بمباران شدید مناطق مختلف غزه توسط جنگنده های اسرائیل+ فیلم
نظامیان رژیم صهیونیستی در ادامه حملات وحشیانه خود به مناطق مختلف غزه، امروز نیز از هوا، زمین و دریا در حال بمباران و گلوله باران مناطق مسکونی آن هستند.
به گزارش رسانه های فلسطینی، بمباران یک منزل مسکونی در اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه، ۵ شهید بر جای گذاشت که سه تن از آنها کودک بودند.
در حمله هوایی به یک واحد مسکونی در منطقه «تل السلطان» شهر رفح در جنوب نوار غزه، ۶ غیرنظامی که برخی از آن ها کودک بودند، به شهادت رسیدند و شماری نیز مجروح شدند.
در بمباران منطقه «دیرالبلح» در مرکز غزه نیز یک زن و یک کودک به شهادت رسیدند.
بامداد امروز جنگنده های رژیم صهیونیستی مناطق مختلف شرق و جنوب نوار غزه را بمباران کردند و توپخانه این رژیم نیز مناطق مختلف خانیونس در جنوب این باریکه را هدف قرار داد. قایق های جنگی نیز اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه را زیر آتش گرفتند.
در همین حال، بامداد دوشنبه ۲۲ فلسطینی بر اثر بمباران اردوگاه آوارگان المغازی در غزه توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
این در حالی است که وزارت بهداشت غزه، روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد که شمار شهدای غزه به ۱۷ هزار و ۹۹۷ تن رسیده است.
براساس این بیانیه، تعداد مجروحان بالغ بر ۴۹ هزار و ۲۲۹ تن است.
قطر: حملات اسرائیل منجر به بدتر شدن فاجعه انسانی در غزه شده است
شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر و وزیر خارجه قطر گفت که حملات اسرئیل به نوار غزه، تلاش های میانجیگران را پیچیده و شرایط حقوق بشری در غزه را وخیمتر کرده است.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، وی با محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در حاشیه کنفرانس دوحه درباره غرب آسیا دیدار و رایزنی و تاکید کرد: تداوم بمباران نوار غزه از سوی اسرائیل بعد از پایان آتش بس موقت، تلاش ها برای میانجیگری را پیچیده نموده و باعث تشدید فاجعه انسانی در غزه شده است.
به گفته این دیپلمات قطری، دوحه و شرکایش متعهد به افزایش تلاشها برای کاهش تنشها به منظور آتش بس پایدار هستند.
از ابتدای جنگ غزه قطر از اصلیترین طرفها برای برقراری آتش بس و همچنین تبادل زندانیان میان حماس و رژیم صهیونیستی بوده است.
محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان، روز یکشنبه در مصاحبه با سی ان ان تاکید کرد ادعای اسرائیل برای حذف حماس هرگز شدنی نیست چرا که حماس بخشی از موزائیک سیاسی فلسطین است.
محمد اشتیه تاکید کرد: مساله قرار دادن غزه تحت قیمومیت نیست... ما به یک راه حل سیاسی جامع نیاز داریم که به این رنج فلسطینی ها پایان دهد که از 75 سال پیش آغاز شده است. وی با اشاره به این مساله افزود: حوادث فلسطین فقط از 7 اکتبر شروع نشده است.
۴۴۹ مورد حمله به مراکز درمانی در غزه
«تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیر کل سازمان بهداشت جهانی عنوان کرد که از ابتدای جنگ تاکنون بیش از ۴۴۹ حمله از سوی رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی در غزه و کرانه باختری صورت گرفته است.
به گزارش «میدل ایست مانیتور»، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی عنوان کرد، تحت تاثیر حملات گسترده به این مراکز امکان فعالیت کارکنان بهداشت و درمان «غیرممکن» شده است.
تدروس در جلسه ویژهای که از سوی هیات اجرایی سازمان بهداشت جهانی در مورد وضعیت بهداشتی سرزمینهای اشغالی فلسطین برگزار شد، بر تاثیر فاجعهبار این درگیریها بر سطح بهداشت مردم غزه غزه تاکید کرد.
وی در این جلسه عنوان کرد: بنا بر گزارش های منتشر شده تاکنون بیش از ۱۷ هزار تن در غزه جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد ۷ هزار نفرشان کودک بودهاند و هنوز آمار دقیقی از جان باختگانی که زیر آوار خانه هایشان مدفون شدهاند، وجود ندارد. علاوه بر این ۴۶ هزار تن دیگر هم زخمی و مجروح شدهاند.
طبق اظهارات عنوان شده حدود ۱.۹ میلیون نفر دیگر که تقریبا معادل کل جمعیت کنونی غزه است، آواره شدهاند و در هر جایی به دنبال یک سرپناه و منطقه امن هستند. تدروس در این رابطه عنوان کرد: هیچ جا و هیچ کس در غزه امن نیست.
وی با تاکید بر این موضوع که سلامتی افراد نباید هرگز هدف قرار گیرد، عنوان کرد: به طور متوسط به ازای هر ۷۰۰ تن در غزه یک حمام و به ازای هر ۱۵۰ تن یک سرویس بهداشتی وجود دارد و علائم نگران کنندهای از بیماریهای واگیردار در بین مردم هست. در چنین شرایطی تنها ۱۴ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه تا حدودی فعال هستند.
مدیر کل سازمان بهداشت جهانی عنوان کرد با نقل مکان بیشتر و بیشتر مردم به مناطق کوچکتر، ازدحام بیش از حد جمعیت در این مناطق به همراه کمبود مواد غذایی، آب و سرپناه و بهداشت کافی شرایط گسترش بیماریها در بین مردم را تشدید میکند.
در این جلسه، تدروس از «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد خواست تا برای برقراری آتشبس دائمی و فوری و تسهیل شرایط جهت ارسال کمکهای حیاتی به نیازمندان هر چه سریعتر اقدام کند.
وی با اشاره به اقدام آمریکا مبنی بر وتوی قطعنامه مرتبط با برقراری آتشبس در غزه خاطر نشان کرد: آتشبس تنها راه برای حفاظت واقعی و ارتقای سطح سلامت مردم در غزه است و من عمیقا بابت این موضوع متاسفم که شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه نتوانست قطعنامه مرتبط با برقراری چنین آتشبسی را تصویب کند.
تصویب قطعنامه آتش بس فوری در غزه در مجمع عمومی
شبکه الجزیره به نقل از منابع دیپلماتیک در سازمان ملل از ارائه پیش نویس یک قطعنامه در مجمع عمومی این سازمان در روز سه شنبه خبر داد.
منابع دیپلماتیک میگویند که پیش نویس این قطعنامه ـ که روز سه شنبه در مجمع عمومی تصویب میشود ـ خواستار آتش بس فوری در غزه خواهد شد.
این منابع دیپلماتیک همچنین گفتهاند که پیش نویس قطعنامه ارائه شده به مجمع عمومی، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط گروگان ها نیز می شود. این قطعنامه همچنین خواستار حمایت از غیرنظامیان در غزه است.
ارائه این قطعنامه در مجمع عمومی بعد از ناکامی شورای امنیت سازمان ملل در تصویب قطعنامه پیشنهادی برای آتش بس در غزه مطرح شده است؛ قطعنامه یادشده به دلیل وتوی آمریکا ناکام ماند.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در اقدامی کم سابقه از شورای امنیت انتقاد و تاکید کرد که ناتوانی شورای امنیت در جلوگیری از تداوم جنگ غزه به تضعیف جایگاه این شورا منجر شده است.
گوترش در این زمینه گفت: من از شورای امنیت خواستم برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی فشار بیاورد و درخواست خود را برای اعلام آتشبس بشردوستانه تکرار کردم.
وی گفت: «متأسفانه، شورای امنیت نتوانست این کار را انجام دهد.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.