بین الملل تابناک: ششصد و چهل و شش روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «سیانان» گفت که نیروهای اوکراین به کمکهای بیشتری نیاز دارند.
به گزارش خبرگزاری «اینترفکس» بلینکن با ادعای موفقیت ارتش اوکراین در پس گرفتن بخشی از اراضی خود از روسیه اظهار داشت: «برای اوکراین این کمک کاملا حیاتی است. آنها پیشرفت قابل توجهی داشتند.»
وزیر خارجه آمریکا گفت، اگر کنگره بسته کمکی به اوکراین و اسرائیل را تا پایان سال تصویب نکند، روسیه، ایران و چین خشنود خواهند شد.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود که روسیه باید در اوکراین متوقف شود تا به یک کشورعضو ناتو حمله نکنند و ایالات متحده وارد درگیری گسترده تر نشود.
رئیس جمهور اوکراین که نگران کاهش حمایتهای مالی و نظامی آمریکا از این کشور به دلیل جنگ غزه است روز سه شنبه به واشنگتن میرود.
این دیدار در شرایطی برگزار میشود که جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه تمرکز کشورهای غربی به ویژه آمریکا را از جنگ اوکراین کاهش داده و کییف نگران کاهش حمایتهای مالی و نظامی غرب از این کشور در برابر روسیه است.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد زلنسکی و بایدن درباره نیازهای فوری اوکراین و توافق دولت واشنگتن با کنگره در زمینه تصویب لایحه حمایتهای مالی جدید آمریکا از اوکراین رایزنی خواهند کرد. این دومین بار است زلنسکی در کنگره آمریکا سخنرانی میکند.
این در حالی است که «سرگئی ناریشکین» مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه پیشبینی کرده که کشورهای غربی در نهایت دولت اوکراین را تنها خواهند گذاشت.
ناریشکین در سخنرانی گفت: «رژیم دستنشانده کییف که برای اکثر اوکراینیها بیگانه است و قتل عامهای خونینی در دونباس، اودسا و بسیاری از شهرها و روستاهای این کشور انجام داد، نهایتاً به ناچار توسط اربابان خارجی خود رها خواهد شد.»
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه گفت که تلاش این کشور برای افزایش قدرت دریایی و حضور در آبهای مهم جهان ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» پوتین در مراسم راه اندازی زیردریاییهای اتمی این کشور گفت: «در سالهای آینده، به عنوان بخشی از برنامه تسلیحاتی دولتی، سه ناو موشک انداز راهبردی کلاس "بوری" به نیروی دریایی روسیه الحاق میشوند.»
وی با بیان اینکه همزمان پنج زیردریایی کلاس «یاسن-ام ا» در حال ساخت است، گفت:«روسیه تمام برنامههای خود را برای ساخت زیردریاییها و کشتیها اجرا خواهد کرد.»
همزمان با ادامه جنگ روسیه با اوکراین، نیروی دریایی روسیه ناوگان موشک انداز خود مجهز به انواع موشکهای کالیبر را دریای سیاه تقویت کرده است.
روسیه ناوهای موشک انداز کلاس «کاراکورت» و کالیبر خود را در دریای سیاه بازگردانده است.
ناو موشک انداز کلاس کاراکورت در جریان نبرد با اوکراین آسیب دیده بود، اما با تعمیر آن توسط روسها اینک به صحنه عملیات بازگشته است. مسکو ناو موشک انداز کالیبر را که یک نوع سامانه موشکی کروز است از طریق آبراه «ولگا-دون» به دریای سیاه منتقل کرده است.
رئیس جمهور روسیه ادامه داد:«ما آمادگی رزمی نیروی دریایی روسیه را در قطب شمال، خاور دور، دریای سیاه، دریای بالتیک، دریای خزر و مهمترین اقیانوسهای جهان تقویت خواهیم کرد.»
پوتین همچنین گفت که در حال تجهیز نیروی دریایی روسیه به پیشرفتهترین تجهیزات و تسلیحات است.
اتحادیه اروپا چند فرد و نهاد ایرانی را با ادعای حمایت از روسیه در جنگ اوکراین به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
اتحادیه اروپا امروز ۶ فرد و ۵ نهاد ایرانی را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
بروکسل ادعای حمایت این افراد از روسیه در جنگ آن علیه اوکراین را بهانه اعمال این تحریمها قرار داده است.
طبق بیانیه اتحادیه اروپا، این نهادها شامل شرکت چکاد صنعت آسماری، مدیرعامل آن، معاون و پژوهشگر اصلی آن و شرکتهایی در زمینه صنایع پهپادی است.
تحریم این افراد و نهادهای ایرانی به بهانه کمک به روسیه در جنگ اوکراین در حالی مطرح میشود که مقامات ایرانی پیش از این، بارها ادعای غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه را رد کرده و گفتهاند برخلاف حمایتهای نظامی مداخلهجویانه نظامی شرکای غربی اوکراین، ایران از طرفین این جنگ حمایت نمیکند.
روسیه نیز استفاده از تسلیحات ایرانی در جنگ اوکراین را رد کرده و گفته است روسیه از تسلیحات ساخت داخل در این جنگ استفاده میکند.
«جی دی ونس» سناتور جمهوری خواه ایالات متحده آمریکا عنوان کرده است، از آنجایی که اوکراین نمیتواند جنگ با روسیه را ادامه دهد و یا در آن پیروز شود، شاید مجبور باشد برای توقف حملات روسیه برخی از سرزمینهای خود را به این کشور بدهد.
به گزارش «گاردین» نظرات مذکور از جانب نمایندگان جمهوری خواه ایالات متحده آمریکا نشان دهنده آن است که اعضای این حزب از قانون گذاران تا چه حد با گسترش و همچنین تداوم حمایتهای ایالات متحده از اوکراین پس از گذشت تقریبا دو سال از زمان جنگ مخالف هستند.
پیشتر نیز در همین رابطه نمایندگان جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا طرح رئیس جمهور این کشور برای ارائه کمکهای نظامی بیشتر به اوکراین جهت تداوم جنگ با روسیه را مسدود کردند.
ونس در جریان مصاحبهای با شبکه سیانان گفته است: این به نفع آمریکاست که بپذیرد، اوکراین مجبور است برخی از سرزمینهایش را به روسها واگذار کند و ما باید این جنگ را به پایان برسانیم.
وی در بخشی از اظهاراتش ضمن انتقاد از تداوم جنگ اوکراین با روسیه عم به صراحت عنوان کرد: این ایده که اوکراین میخواهد مرزهای کشور روسیه را به سال ۱۹۹۱ بازگرداند ،ایدهای احمقانه بود و در واقع هیچ کس تحقق آن را باور نمیکرد.
کاخ سفید اخیرا از کنگره آمریکا ۶۱ میلیارد دلار کمک اضافی برای اوکراین را درخواست کرده است. با این حال ونس به همراه جمهوری خواهان دیگر در این هفته ضمن ابراز مخالفت با درخواست جو بایدن جهت ارسال بسته کمکی به اوکراین و رژیم صهیونیستی با آن به صراحت مخالفت کردهاند.
ونس از بایدن خواسته است که واقعیت را در مورد جنگ اوکراین مطرح کند. به گفته وی چیزی که جمهوریخواهان مخالف حمایت از اوکراین به رئیسجمهور آمریکا و در واقع به کل جهان میخواهند بگویند این است: باید بلندپروازیهای خود را تعدیل کنید، ۶۱ میلیارد دلار قرار است چه کاری انجام دهد که ۱۰۰ میلیارد دلار پیشین این کار را نکرده است.
اظهارات ونس در حالی مطرح میشود که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه بایدن از کنگره خواسته است تا طرح مربوط به لایحه کمکهای مذکور را هر چه سریعتر تصویب کنند و گفته است انجام ندادن این کار تنها به نفع دشمنان آمریکاست.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) خواستار افزایش حمایتهای کشورهای اروپایی از اوکراین برای تداوم جنگ با روسیه شد.
بورل در گفتگوی کوتاهی با خبرنگاران پیش از ورود به نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، گفت: «اکنون زمان مناسبی برای کاهش حمایتهای ما از اوکراین نیست. بلکه باید افزایش پیدا کنند».
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، دولت مجارستان تنها کشوری است که هماکنون مانع تصویب هشتمین بسته حمایت نظامی برای اوکراین به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو از صندوق صلح اروپا – که بر خلاف نام آن برای جنگ با روسیه مصرف میشود – و همچنین بستههای حمایتی نظامی (۲۰ میلیارد یورو) و مالی (۵۰ میلیارد یورو) از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ شده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین خبر داد که قصد دارد در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه، درباره ارائه تضمینهای امنیتی به اوکراین گفتگو داشته باشد.
طبق این گزارش، بورل در اینباره توضیح داد: «ما درباره وضعیت تعهدات امنیتی برای اوکراین بحث خواهیم کرد که من در هفته جاری به شورای اروپا ارائه خواهم داد. ما درباره اینکه چگونه اقدام کنیم تا حمایتمان تقویت شود، صحبت خواهیم کرد».
وی در ادامه اظهار داشت که نمایندگان دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشتر به کییف رفته و پیشنهادهای این اتحادیه برای تضمینهای امنیتی را به مقامات اوکراینی ارائه کردند.
در ادامه حمایتهای کشورهای غربی از اوکراین برای ادامه دادن جنگ با روسیه، دولتهای انگلیس و نروژ از تشکیل ائتلاف دریایی برای کمک به کییف خبر دادند.
وزارت دفاع انگلیس امروز (دوشنبه) طی بیانیهای اعلام کرد که نیروهای دریایی نروژ و این کشور ائتلاف جدیدی را برای حمایت از قابلیتهای دریایی اوکراین و ارائه کشتیهای جنگی به کییف ایجاد میکنند.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، در این بیانیه آمده است: « انگلیس به همراه نروژ، هدایت یک ائتلاف جدید توانمندی دریایی را بر عهده خواهند داشت که کشتیها و وسایل نقلیه را برای تقویت توانایی اوکراین برای عملیات در دریا فراهم میکند».
این وزارتخانه همچنین خبر داد که نیروی دریایی سلطنتی انگلیس، دو فروند کشتی مینروب برای پاکسازی آبهای نزدیک اوکراین از مینهای دریایی روسیه، به کییف ارائه میدهد.
رئیس سازمان اطلاعات خارجی دولت روسیه امروز (دوشنبه) گفت، قدرتهای غربی در حال رایزنی برای جایگزینی «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهوری اوکراین هستند.
سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه از دریافت اطلاعاتی مبنی بر تصمیم قدرتهای غربی برای جایگزینی ولودیمیر زلنسکی خبر داد.
تلویزیون دولتی روسیه به نقل از سرگئی ناریشکین اعلام کرد: به دلیل عدم تحقق اهداف غربی درخصوص شکست روسیه در میدان نبرد، فساد دولت زلنسکی و ضعف و عدم توانایی این رئیسجمهور پیرامون مدیریت این جنگ به نفع آمریکا، قدرتهای غربی تصمیم گرفتهاند تا جایگزینی برای او پیدا کنند.
علاوه بر این دلایل، «گستاخی بیحد و حصر» زلنسکی از دیگر مواردی است که قدرتهای غربی میخواهند او را از قدرت برکنار کنند.
طبق این گزارش، چهرههایی نظیر «والری زالوژنی» فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، «کریل بودانف» رئیس اداره اطلاعات مرکزی وزارت دفاع و رئیس سرویس جاسوسی نظامی اوکراین، «آندری یرماک» رئیس دفتر زلنسکی، «ویتالی کلیچکو» شهردار کییف و «الکسی آرستویچ» مشاور سابق زلنسکی جزو نامزدهای احتمالی برای جانشینی ولودیمیر زلنسکی هستند.
حمله روسیه به پایتخت اوکراین با موشک های بالستیک
نیروی هوایی اوکراین تایید کرد که روسیه اوایل بامداد امروز (دوشنبه) با هشت فروند موشک بالستیک، کییف پایتخت این کشور را هدف قرار داد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این خصوص به نقل از نیروی هوایی اوکراین نوشت: یکسری انفجارهای مهیب ساعت ۴ بامداد امروز شهر اوکراین شنیده شد و پس از آن صدای آژیر حمله هوایی بهصدا درآمد.
آسوشیتدپرس با اشاره به اینکه طرف اوکراینی اعلام کرد تمامی این موشکها رهگیری و حمله هوایی خنثی شد، به نقل از «ایهور کلیمنکو» (Ihor Klymenko) وزیر کشور اوکراین افزود: با وجود این، قطعات یک موشک رهگیریشده در منطقه «دارنیتسکی» (Darnytskyi) واقع در شرق کییف بدون آتشگرفتن سقوط کرد و موج انفجار آن موجب شکسته شدن شیشه منازل مسکونی در برخی مناطق پایتخت و اطراف شد.
این گزارش میافزاید: حمله امروز درحالی در کییف روی داد که «ولودومیر زلنسکی» رئیسجمهوری اوکراین، برای شرکت در مراسم ادای سوگند «خاویر میلی» رئیسجمهوری جدید آرژانتین در آن کشور به سر میبرد.
آسوشیتدپرس در ادامه به نقل از مقامات اوکراین نوشت: کییف در دو هفته گذشته هدف حملات شدید هوایی روسیه قرار داشته تا جایی که روسیه طی این مدت ۷۵ فروند پهپاد را به کییف پرتاب کرده که به ادعای نیروی هوایی اوکراین ۷۴ فروند از آنها توسط پدافند هوایی هدف قرار گرفتند.
سارکوزی: اوکراین باید برای تبدیل شدن به پلی بین روسیه و اروپا بکوشد
رئیسجمهوری سابق فرانسه اظهار داشت که اوکراین باید کشوری بیطرف بماند و خواستار تبدیل شدن به پلی میان روسیه و اروپا باشد.
به گزارش خبرگزاری تاس، نیکلا سارکوزی در مصاحبه با روزنامه اسپانیایی «ال موندو» گفت: تلاش برای حمایت از پیوستن اوکراین به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تحت هر شرایط اشتباه است.
رئیسجمهوری پیشین فرانسه ادامه داد: وظیفه اوکراین این است که کشوری بیطرف بماند و البته به احتمال قطع به یقین، تعهدات محکمی از سوی جامعه بینالمللی دریافت کند و خواستار تبدیل شدن دوباره به عنوان پلی بین روسیه و اروپا باشد.
بر اساس این گزارش، سارکوزی بر این باور است که امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه در تلاش برای حفظ «کانال ارتباطی» با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود به درستی عمل کرده است.
وی پیشتر نیز هشدار داده بود که عضویت اوکراین در ناتو نه تنها صلح را به اروپا نمیآورد، بلکه اقدامی تحریکآمیز علیه روسیه خواهد بود.