به گزارش «تابناک»، سرهنگ علی اصغر شریفی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تشدید برخورد ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی با وسایل نقلیه دودزا، ناایمن و فاقد معاینه فنی گفت: در بحث معاینه فنی و خودروهای دودزا، همه ساله پلیس در این فصل با اجرای طرح تشدید برخورد؛ خودروهای دودزا را متوقف و در محل فک پلاک میکرد و با ارائه رسیدی به راننده، یک پلاک پنج رقمی نیز بر روی خودرو نصب میشد تا راننده به تعمیرگاه برود و خودروی خود را رفع نقص کند. بعد از رفع نقص نیز راننده ملزم بود که نسبت به دریافت معاینه فنی اقدام کرده و با مراجعه به یکی از واحدهای اجرائیات پلیس راهور تهران بزرگ نسبت به دریافت پلاک خود اقدام کند، اما در موضوع نصب پلاک اعزام به تعمیرگاه بر روی خودروهای آلاینده و دودزا، یکسری مشکلات وجود داشت.
وی با بیان اینکه خودروهای دودزا عمدتا فرسوده و سن بالا هستند، گفت:همین موضوع نیز سبب شده بود تا برای مالکان آنها گاهی صرفهای نداشته باشد که دنبال پلاک بروند و با همان پلاک پنج رقمی «اعزام به تعمیرگاه» مرتکب تخلفات مختلفی میشدند از چراغ قرمز عبور کرده و با سرعت غیرمجاز رانندگی میکردند و ... . در این شرایط ماموران ما باید اینها را شناسایی و جمعآوری میکردند. با توجه به جمیع این مشکلات ما برای اصلاح این وضعیت طرحی جدید با تدبیر ریاست پلیس راهور تهران بزرگ به اجرا درآمد و بر اساس آن پلاکهای «اعزام به تعمیرگاه» دیگر در تهران مورد استفاده قرار نمیگیرد.
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ ادامه داد: به جای پلاک، طرح ابطال آنی معاینه فنی خودروهای آلاینده در دستورکار قرار گرفت. با توجه به اینکه اطلاعات سامانه سیمفا را بر روی دستافزارهای ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی فعال شده است، افسران پلیس راهور از طریق دست افزارهای پلیس راهور، وارد این سامانه میشوند. اگر مامور پلیس راهور خودرویی را مشاهده کند که فاقد شرایط معاینه فنی اما دارای معاینه فنی است، به جای آنکه پلاک اعزام به تعمیرگاه را برروی خودرو نصب کنند، با استفاده از این سامانه معاینه فنی خودروی مذکور را باطل میکنند. با ابطال معاینه فنی، راننده خودرو باید برود و خودروی خود را رفع نقص کند و در غیر اینصورت باید ماشین را در خانه بگذارد و ترددی با آن نداشته باشد، چرا که در غیر اینصورت هر روز به دلیل نداشتن معاینه فنی جریمه میشود و رقم آن رقم بالایی خواهد بود.
وی درباره اینکه چه مواردی ممکن است سبب ابطال معاینه فنی از سوی ماموران پلیس راهور شود، به ایسنا گفت: آلاینده و دودزا بودن خودرو، شکستگی در شیشه جلوی خودرو، آجدار نبودن لاستیک و... از جمله مواردی است که میتواند منجر به ابطال معاینه فنی خودرو در محل شود. البته در شرایط فعلی آلودگی هوا، موضوع آلایندگی و دودزابودن با دقت بالا رصد میشود.
شریفی با اشاره به وضعیت آلودگی هوای تهران در روزهای اخیر گفت:دروزهای اخیر هم که آلودگی هوا در تهران شدت گرفته است، اقدامات ماموران پلیس راهور نیز تشدید شده است. اجرای طرح ابطال آنی معاینه فنی خودروهای دودزا نیز به طور ویژه در دستورکار قرار دارد. در همین راستا نیز از هفتم آذرماه تاکنون معاینه فنی ۹۵۰۰ دستگاه خودروی آلاینده از سوی ماموران پلیس راهور تهران بزرگ باطل شده و مالکان این خودروها باید نسبت به رفع نقص و دریافت دوباره معاینه فنی اقدام کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.