بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد شصت و هفتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شد و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل همزمان با تداوم جنگ اسرائیل و فلسطین اعلام کرد: ما نگران گسترش درگیری در منطقه هستیم.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در خصوص حمله نیروهای یمنی به یک کشتی برای وادار کردن رژیم اسرائیل به توقف حملات علیه مردم غزه، گفت: دبیرکل سازمان ملل بسیار نگران این حملات است. ما نگران گسترش درگیری در منطقه و همچنین احتمال فاجعه زیست محیطی در نتیجه نشت سوخت در دریا هستیم.
دوجاریک درباره بازگشایی بندر کرم شالوم نیز افزود: اگر ما بتوانیم از بندر کرم شالوم به غزه کمک ارسال کنیم، امر خوبی خواهد بود و بر سرعت ارسال کمکها به غزه تاثیر خواهد گذاشت.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: در حال حاضر چالشهای زیادی برای ارسال کمک به غزه از طریق رفح وجود دارد. کامیونهای امدادی باید بار خود را در مصر خالی و به کامیونهای فلسطینی در غزه منتقل کنند که این امر با توجه به کمبود سوخت چالش بر انگیز است.
، «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه گفت وظیفه نظامیان ما تکمیل ماموریت بزرگ و از بین بردن حماس و بازگرداندن اُسرا است.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اضافه کرد: «این جنگ بها دارد اما پیروز خواهیم شد».
گالانت گفت: «گردان 13 در لشگر جولانی در روز 7 اکتبر، اکثر مبارزان خود را از دست داد».
وی در ادامه سخنانش از حمایت سیاسی، دیپلماتیکی و نظامی آمریکا قدردانی کرد.
عبدالملک العجری عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن چهارشنبه شب گفت که تنها راه بازگشت آرامش در دریای سرخ برقراری آرامش در غزه است.
عبدالملک العجری گفت: هیچ راهی برای جلوگیری از گسترش تنش جز با آتش بس دائمی در غزه وجود ندارد.
وی افزود: اگر همه ناوگانهای دریایی جهان به سمت دریای سرخ بیایند و در آنجا جمع شوند، نه برای (رژیم) اسرائیل و نه برای کشتیهای اسرائیلی یا آنهایی که به سمت فلسطین اشغالی میروند، امنیت ایجاد نمیکند.
العجری اضافه کرد: تنها راه بازگشت آرامش به دریای سرخ، برقراری آرامش در غزه است.
جنبش «حماس» اعلام کرد که «تصمیم ناعادلانه» واشنگتن و لندن برای اعمال تحریمها علیه شخصیتها و کادرهای برجسته این جنبش در چارچوب تبانی این دو دولت با رژیم صهیونیستی در تجاوز به فلسطینیها قرار دارد و به شدت محکوم است.
این جنبش در بیانیهای اعلام کرد، بیانیه دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و دولت انگلیس را درباره تحریم شخصیتها و کادرهای برجسته این جنبش به شدت محکوم میکند و این اقدام را در چارچوب تبانی دولتهای آمریکا و انگلیس با رژیم صهیونیستی در تجاوز خود به ملت فلسطین میداند.
به نقل از روسیا الیوم، در این بیانیه آمده است، این تصمیم ناعادلانه مبتنی بر ادعاهای واهی و تحریکات رژیم صهیونیستی، جنبش حماس را از ادامه انجام وظیفه خود در دفاع از حقوق مشروع ملی مردم فلسطین منصرف نخواهد کرد.
جنبش حماس در بیانیه خود از دولت آمریکا و دولت انگلیس خواست بار دیگر در سیاستهای تهاجمی خود در قبال مردم فلسطین تجدید نظر کنند و از سیاست شرمآور خود در جانبداری از رژیم صهیونیستی که هولناکترین جنایات را علیه ملت فلسطین، سرزمین و مقدسات اسلامی و مسیحی آن مرتکب میشود، دست بکشند.
پیشتر دولت انگلیس اعلام کرد که به همراه آمریکا تحریمهایی علیه رهبران و حامیان دو جنبش حماس و جهاد اسلامی وضع کرده است.
دولت انگلیس مدعی شده هدف از این تحریمهای هماهنگ شده، «منزوی کردن جنبش حماس از طریق بلوکه کردن اموال و ممنوعیت سفر است».
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، شامگاه امروز (چهارشنبه)، طی سخنانی که از شبکه «الاقصی» پخش شد، به آخرین تحولات نوار غزه پرداخت.
رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: «مردم و مقاومت ما با مبارزات و پایداری افسانهای تصویر شرافتمندانهای از خود ارائه کردهاند. جنگ طوفان الاقصی ضربه محکمی به اشغالگران وارد کرده که موجودیت و سران نظامی و سیاسی این رژیم را به لرزه انداخته است».
اسماعیل هنیه اضافه کرد: «دلاوریهای کتائب القسام و مقاومت نمایان میشود و این دلاوریها خسارات سنگینی به دشمن وارد کرده است که جدیدترین مورد آن در الشجاعیه و جبالیا بود. تمام درد و رنجهای [مردم] در حافظه ما ثبت خواهد شد. این دردها و رنج را نه میتوان فراموش کرد و نه میتوان با مرتکبان آن مماشات نمود».
هنیه ادامه داد: «ما به همراه همه از جمله نهادهای بینالمللی بهشدت در تلاش برای کمکرسانی به مردم هستیم. مردم فلسطین در همه جا همواره هدف اشغالگران بودهاند. از امت عربی و اسلامی میخواهیم تا دامنه اقداماتشان را توسعه دهند تا این اقدامات متناسب سطح تجاوزات [دشمن] باشد».
رئیس دفتر سیاسی حماس در عین حال اظهار داشت: «تحرکات مردمی و بینالمللی برای حمایت از فلسطین را ارج مینهیم. مواضع دبیرکل سازمان ملل و پیام او به شورای امنیت را قدر میدانیم. ما از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که بر آتشبس تاکید داشت، استقبال میکنیم. یقین داریم که این تجاوزات ظالمانه به پایان خواهند رسید و مقاومت نگهبانی امین خواهد بود».
اسماعیل هنیه اضافه کرد: «از هر گونه ایده یا ابتکار که منجر به توقف تجاوزات شود، استقبال میکنیم. هر گونه شرطبندی روی مقدمهچینی برای شکلگیری غزهای بدون حماس و گروههای مقاومت توهم و یک سراب است. تاکید میکنم که ما پایدار هستیم و مقاومت مقتدر، مردم ما ثابتقدم و مجاهد و اشغالگران در حال نابودی هستند. در سایه تحرکات سیاسی با برادران و دوستان، ما میبینیم که این نبرد دلاورانه در حال نزدیک شدن به پایان است».
اسماعیل هنیه این اظهارات را در پاسخ به برخی گزارشهای رسانهای درباره اداره غزه توسط تشکیلات خودگردان فلسطین یا توسط نیروهای رژیم صهیونیستی مطرح کرده است.
ارتش اسرائیل امروز (چهارشنبه) در بیانیهای گفت که از تاریخ هفت اکتبر (۱۵ مهر) تاکنون ۴۴۴ سرباز و افسر کشته شدهاند.
وبگاه شبکه المیادین نیز به نقل از شبکه ۱۲ اسرائیل نوشت که، ۸۲ نفر از این نظامیان از میان تیپ «گولانی» هستند و درجه نظامی ۱۰۳ نفرشان بالاتر از گروهبان است.
طبق این گزارش، تعداد نظامیانی که از ابتدای آغاز حمله زمینی به غزه کشته شدهاند، به تعداد ۱۲۰ نفر افزایش یافته است.
منابع فلسطینی گزارش دادند که امروز چهارشنبه نیز درگیری بین مبارزان فلسطینی و نظامیان رژیم صهیونیستی در خیابان نابلس شهر جِنین به وقوع پیوست.
به گفته این منابع، در این درگیریها یک فلسطینی به شهادت رسید و شمار شهدا طی دو روز گذشته در این شهر به هشت نفر رسید.
بنابر گزارش شبکه المیادین، مدیر بیمارستان الرازی در جِنین گفت که «قسام زیدان»(۲۹ ساله) در درگیریهای جِنین به شهادت رسید و به این ترتیب شمار شهدا از روز گذشته تاکنون به هشت نفر رسید.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که اوضاع اردوگاه جنین در نتیجه یورش نظامیان صهیونیست، نابسامان شده است.
شبکه المنار نیز گزارش داد که در این درگیریها چند نظامی ارتش رژیم صهیونیستی زخمی شدند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که آمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۱۸۶۰۸ تن رسیده است.
منابع پزشکی در غزه اعلام کردند که از هفتم اکتبر در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۱۸۶۰۸ تن به شهادت رسیده و ۵۰۵۹۴ تن زخمی شدهاند.
به نقل از المیادین، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ساعات اخیر ۱۶ کشتار دسته جمعی و نسل کشی جمعی سیستممند در تمامی مناطق غزه مرتکب شد.
وزارت بهداشت غزه تصریح کرد که طی ساعات اخیر پیکر ۱۹۶ شهید و همچنین ۴۹۹ زخمی به بیمارستانها انتقال یافت و همچنان تعداد زیادی از قربانیان زیر آوارها و در مسیرها هستند.
یک مسئول سازمان ملل با تاکید بر اینکه اطلاعات تایید شدهای درخصوص پمپاژ آب داخل تونلهای غزه نداریم، نسبت به پیامدهای این امر هشدار داد.
«لین هاستنگز» هماهنگکننده امور انسانی سازمان ملل در سرزمینهای اشغالی در اظهاراتی گفت که سازمان ملل خبر غرق تونلهای غزه توسط رژیم صهیونیستی را تایید نمیکند اما «گزارشهای رسانهای در این خصوص دیدیم و اگر این اتفاق رخ دهد برای چندین نسل بر ساکنان غزه تاثیر خواهد گذاشت».
اخیرا روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان آمریکایی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی پمپاژهایی برای غرق کردن تونلهای جنبش حماس در غزه با آب دریا نصب کرده است.
به گفته این منابع، آغاز پمپاژ آب دریا به داخل تونلهای حماس از دریای مدیترانه که در مراحل اولیه قرار دارد، یکی از تاکتیکهای رژیم صهیونیستی برای از بین بردن و نابود کردن این تونلهاست.
طبق گزارش روسیا الیوم، نماینده سازمان تاکید کرد این اقدام رژیم صهیونیستی دستیابی به آب شرب در نوار غزه را دشوارتر میکند.
روزنامه وال استریت ژورنال همچنین درباره این اقدام از یکی از سخنگوهای وزارت جنگ رژیم صهیونیستی پرسیده اما او از اظهارنظر در این باره خودداری کرده و گفته، عملیات محرمانه است.
مقامهای رژیم صهیونیستی میگویند که سیستم زیرزمینی حماس کلید عملیات آن در میدان جنگ بوده است. آنها میگویند که سیستم تونل توسط حماس برای مانور دادن نیروهای این گروه فلسطینی در سراسر میدان جنگ و ذخیره موشکها و مهمات این گروه استفاده میشود و رهبران این گروه را قادر میسازد تا نیروهای خود را فرماندهی و کنترل کنند. اسرائیل همچنین معتقد است برخی از گروگانها در داخل تونلها نگهداری میشوند.
این در حالی است در یکسری مکالمات ضبط شده بین بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و گروگانهای آزاد شده و خانوادههایشان که هفته گذشته به بیرون درز کرد، اسرائیلیها با عصبانیت به نتانیاهو گفتند که میترسند سیل تونلها باعث مرگ عزیزانشان شود.
در این راستا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا درخصوص این گزارش گفت که دولت آمریکا نمیتواند با اطمینان بگوید که اسرایی در تونل ها وجود ندارد و کشتن حتی یک غیرنظامی رنجی مطلق است.
رهبر کاتولیکهای جهان بار دیگر در اظهاراتی بر لزوم برقراری آتشبس فوری در غزه تاکید کرد.
به گزارش «میدل ایست مانیتور» پاپ گفته است: من بار دیگر میخواهم که آتشبس انساندوستانه فوری در جریان جنگ غزه برقرار شود. پاپ رهبر بیش از ۱.۳۵ میلیارد نفر از کاتولیک های جهان است.
پاپ همچنین در موضع گیری خواستار آزاد شدن اسرای اسرائیلی و تحویل کمکهای انساندوستانه به غزه شده است.
دفتر رسانهای دولت حماس در غزه، امروز (۲۲ آذر) خبر داد که «عبدالکریم عوده» خبرنگار شبکه المیادین در حملات اشغالگران اسرائیلی به شهادت رسیده است.
وبگاه شبکه المیادین نیز نوشت که «عبدالکریم عوده» زمانی که در صف آسیاب گندم در اردوگاه «النصیرات» بود، هدف حمله جنگندههای رژیم اسرائیل قرار گرفت و به شهادت رسید. او پیش از این به همراه خانوادهاش از شهر غزه به اردوگاه «النصیرات» پناه برده بود.
با شهادت این خبرنگار شبکه المیادین، تعداد خبرنگاران و عکاسان خبری که از ابتدای حملات رژیم اسرائیل به غزه به شهادت رسیدهاند، به تعداد ۸۷ تن رسید.
شورای امنیت داخلی روسیه در بیانیهای امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که رئیس امنیت فدرال روسیه نیکلای پاتروشف طی یک تماس تلفنی با رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تزاخی هانگبی در خصوص وخامت اوضاع انسانی در غزه تلفنی گفتوگو کردند.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، طبق بیانیه روسیه، «اوضاع فعلی منطقه جنگی فلسطینیان و اسرائیل مورد توجه قرار گرفت و بر وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه تاکید شد».
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه روز یکشنبه گفته بود که قابل قبول نیست که اسرائیل از حمله حماس در ۷ اکتبر به عنوان توجیهی برای مجازات دسته جمعی مردم فلسطین استفاده کند. وزیر خارجه روسیه خواستار نظارت بین المللی در غزه شد.
به گزارش «گاردین» مطالعه منتشر شده از سوی روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نشان میدهد، غیرنظامیان فلسطینی ۶۱ درصد از تلفات غزه در جریان حملات هوایی رژیم صهیونیستی را تشکیل میدهند. طبق دادههای منتشر شده، شمار تلفات غیرنظامیان در این جنگ از نرخ تمامی درگیریهای جهانی رخ داده طی قرن بیستم بیشتر شده است.
یکی از اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در اظهاراتی گفت که به حملات نیروهای مسلح یمن علیه کشتیهای صهیونیستی افتخار میکنیم و این اقدام حمایتی بزرگ از ملت فلسطین است.
به گزارش خبرگزاری سما، «موسی ابو مرزوق» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در اظهاراتی گفت که به اقدامات ارتش یمن در حمله به کشتیهای صهیونیستی یا کشتیهایی که به سمت سرزمینهای اشغالی حرکت میکنند، افتخار میکنیم.
وی افزود: این اقدام، حمایتی بزرگ از ملت فلسطین در غزه و پیامی مهم به ائتلاف غربی است.
ابومرزوق تاکید کرد: پیام اقدام نیروهای مسلح یمن این است که یا نسلکشیهای فلسطین را متوقف کنید یا اینکه منتظر گسترش دایره جنگ به خارج از نوار غزه باشید.
شرکت امنیت دریایی انگلیسی امبری (Ambrey) مدعی شد که امروز یک قایق تندرو حامل افراد مسلح به دو شناور در حال عبور از دریای سرخ نزدیک شده و به یکی از آنها تیراندازی کردند.
خبرگزاری رویترز به نقل شرکت امنیت دریایی "امبری" نوشت که این حادثه در ۱۰۰ کیلومتری سواحل بندر حدیده یمن رخ داد و در جریان آن یکی از تانکرهای حامل مواد شیمیایی با پرچم جزایر مارشال "تبادل آتش" با یک قایق تندور را گزارش کرد. بر اساس این گزارش، این قایق به تانکر نزدیک شد و در ۳۰۰ متری آن آتش گشود.
در ادامه خبر رویترز آمده که "نیروی دریایی یمن" از این شناور خواست تا مسیر خود را تغییر دهند، اما یکی از ناوهای "ائتلاف" به تانکر توصیه کرد تا مسیر خود را ادامه دهد.
اندکی پس از این واقعه، قایق تندروی مذکور به یک کشتی فله بر که با پرچم مالت تردد می کرد، نزدیک شد. امبری اطلاعات بیشتری از این رخداد را منتشر نکرده است.
دقایقی پیش نیز یک مقام ناشناس آمریکایی در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی به خطا رفتن حمله موشکی امروز به یک نفتکش در نزدیکی تنگه باب المندب شده بود.
این مقام آمریکایی که آسوشیتدپرس نام وی را فاش نساخت ادعا کرد که دو موشک شلیک شده از مناطق تحت کنترل حوثی های یمن به هدف اصابت نکرده و یک ناو آمریکایی نیز یک پهپاد احتمالاً متعلق به حوثیها را در جریان این وقایع سرنگون کرده است.
وی افزود که در جریان اتفاقات امروز کسی آسیب ندیده است.
یکی از اعضای جنبش حماس در پاسخ به ادعاها و رویاهای مقامات رژیم صهیونیستی برای نابودی حماس تاکید کرد: چیزی به نام بعد از حماس وجود نخواهد داشت و ما نوار غزه را اداره خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری سما، "محمد نزال"، عضو دفتر سیاسی حماس در اظهاراتی گفت که وضعیتی به نام بعد از حماس (پس از جنگ) وجود نخواهد داشت و این جنبش از بین نخواهد رفت.
وی با بیان این که جنبش حماس ضمن توافق با هر قدرت فلسطینی دیگر، خودش نوار غزه را اداره خواهد کرد، افزود: بعد از پایان جنگ برای اداره غزه میتوانیم انتخابات برگزار کنیم و یا با هر قدرت فلسطینی دیگر مشارکت داشته باشیم.
نزال خاطرنشان کرد که اداره نوار غزه توسط تشکیلات خودگردان را که به وسیله تانک های رژیم صهیونیستی به اینجا میآیند را نمیپذیریم.
در جدیدترین جنایت رژیم صهیونیستی در نوار غزه ۱۳ غیرنظامی در حمله به منازل مسکونی به شهادت رسیدند.
به گزارش رسانه های فلسطینی، بمباران یک منزل مسکونی در کنار مسجد «حسن البنا» در محله «الأمل» شهر خانیونس ۹ نفر شهید و شماری زخمی شدند.
جنگنده های رژیم صهیونیستی یک منزل مسکونی دیگر را در منطقه «قیزان» در خانیونس در جنوب نوار غزه بمباران کردند که شماری زخمی برجای گذاشت.
دربمباران منزل خانواده «ابوعامر» در خانیونس نیز ۲ نفرشهید و ۴ نفر دیگر زخمی شدند.
هواپیماهای جنگی رژیم اشغالگر، منزل مسکونی خانواده «العامودی» در خیابان «السماسمه» شهر خانیونس هدف قرار دادند و این حمله هوایی، ۲ شهید و ۷ مجروح برجای گذاشت.
توپخانه رژیم صهیونیستی نیز مناطق مختلف خانیونس و استان میانی نوار غزه را گلوله باران کردند.
وزارت بهداشت غزه روز سه شنبه در آخرین بیانیه خود در شصت و هفتمین روز از تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به این باریکه اعلام کرد که شمار شهدا از ابتدای تجاوزات تاکنون به ۱۸ هزار و ۴۱۲ نفر افزایش یافته است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که شمار مجروحان نیز از مرز ۵۰ هزار نفر عبورکرده است.
پیش از این نیز «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه در گفتوگو با شبکه الجزیره اعلام کرده بود: ۲۲ بیمارستان و ۴۶ مرکز بهداشتی و درمانی در سراسر نوار غزه از کار افتادهاند.
وی گفت: رژیم اشغالگر در تلاش است تا به فعالیت درمانی و بهداشتی در شمال غزه پایان دهند.
القدره اعلام کرد: اسرائیل مرتکب جنایات کامل نسل کشی و پاکسازی نژادی در غزه میشود.
وی همچنین گزارش داد: در پی هدف قرار دادن دو منزل مسکونی در رفح توسط نیروهای رژیم صهیونیستی در ساعات گذشته ۲۴ نفر به شهادت رسیدند.
رسانههای عبری از ناراحتی و ناخرسندی ساکنان شمال اراضی اشغالی به دلیل خسارتهایی که به منازلشان وارد شده صحبت کردند.
حن بیار، خبرنگار شبکه کان رژیم صهیونیستی در شمال اراضی اشغالی اعلام کرد، به نظر میرسد که درگیریهای میان رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان برای ساکنان شمال به ویژه کسانی که شهرکهای شمال اراضی اشغالی را ترک کردهاند به دلیل خسارتهایی که به منازلشان وارد شده، بسیار دردناک است. امروز دو منزل در شهرک برعام و تعداد زیادی از منازل در شهرک متولا خسارت دیدند. آسیب دیدن منازل باعث ناراحتی زیاد اسرائیلیها شده و احساس بدی را در میان آنها ایجاد کردهاست به ویژه اینکه حزبالله لبنان همچنان در شمال سقف را مشخص میکند و تصمیم میگیرد.
شلومی الدار، خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز روز گذشته اعلام کرد، شهرکهای متولا، شتولا و کریات شمونا و دیگر شهرکهای هم مرز با لبنان در طول ۲۴ ساعت در معرض حملات موشکی حزب الله لبنان هستند. وی درگیریهای شمال را جنگ موشک ضد زره توصیف کرد.
وی گفت: شهرکنشینان شمال هرگز به این منطقه بازنمیگردند مگر اینکه واقعیت تغییر کند. آنها همیشه فکر میکنند که دولت آنها را نادیده گرفتهاست.
رسانههای عبری همچنان میگویند «دست حزبالله همچنان در شمال دست برتر است» و حزبالله در نزدیکی مرزها است و شلیک موشکها را افزایش داده و حملات دقیقتر و خطرناکتر شدهاند.
این رسانهها ادامه دادند: حزبالله تبدیل به تهدیدی بزرگتر شده زیرا آژیرهای خطر در شمال کار نمیکنند.
مجمع عمومی سازمان ملل برای دومین بار پس از آغاز جنگ غزه قطعنامه برقراری آتشبس فوری در نوار غزه را به تصویب رساند. قطعنامه مذکور پس از آن به تصویب مجمع رسید که آمریکا برای دومین بار و علیرغم درخواست دبیرکل ذیل ماده ۹۹ منشور، با اعمال حق وتو مانع از تصویب این درخواست جامعه بینالمللی شده بود.
نماینده دائم کشورمان در نیویورک پس از تصویب این قطعنامه، اظهار کرد: « وضعیت کاملاً روشن است. یک کشور عضو، یکی از اعضای دائم شورای امنیت، با سوء استفاده از اختیار ناعادلانه وتو و با بیتوجهی آشکار به اراده جامعه بینالمللی، تصمیم گرفته است در کنار رژیم جنایتکار اسرائیل بایستد و این رژیم را قادر به ادامه کشتار غیرنظامیان در غزه کند. مخالفت آشکار ایالات متحده با آتش بس، به معنای تجویز جنگ، خشونت و در نهایت مرگ بیشتر برای کودکان و زنان در غزه است.»
نماینده کشورمان گفت: «وضعیت روی زمین تمامی عوامل خطر برای نسل کشی و تعاریف مندرج در ماده دوم کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی را داراست که مسئولیت جلوگیری از وقوع آن بر عهده همه کشورهای عضو است. علیرغم مخالفتهای عمده کشورهای سراسر جهان، رژیم اسرائیل با اتخاذ سیاست زمین سوخته و با تخریب عمدی زیرساخت ها و ساختمان های مسکونی عامدانه غزه را غیر قابل سکونت کرده است. این جنایات باید با پاسخ قاطع جامعه جهانی مواجه شود.»
قطعنامه مذکور با کسب دوسوم آرا و با ۱۵۳ رای مثبت در مقابل ۱۰ رای منفی، شامل اسرائیل وآمریکا به تصویب رسید. تلاش آمریکا وکشورهای غربی برای تغییر قطعنامه و معرفی حماس به عنوان گروه تروریستی با مخالفت کشورهای عضو و با عدم کسب حدنصاب آرای لازم برای دومین بار با شکست مواجه شد.
جمهوری اسلامی در همراهی با تصمیم کشورهای اسلامی و عرب و با ثبت مجدد تحفظ خود نسبت به راه کار مطرح در مسئله فلسطین و شناسایی اسرائیل، به قطعنامه مذکور رای مثبت داده است.
روزنامه عرب زبان رای الیوم با اشاره به نبرد جانانه رزمندگان مقاومت با نظامیان صهیونیست در نوار غزه به فشار روز افزون این جنگ بر اقتصاد رژیم صهیونیستی پرداخته و نوشت: مقاومت غزه هر روز غافلگیری جدیدی برای فرماندهان ارتش اسراییل دارد.
رای الیوم در مطلبی درباره جنگ غزه و ورود آن به شصت و هفتمین روز خود آورده است: نظامیان رژیم صهیونیستی در جنگ خود علیه غزه با مهمات و تسلیحات آمریکایی، بیمارستانها و مدارس فلسطینی و نیز مساجد، کلیساها، منازل و بازارها را ویران و مرتکب جنایات فجیعی علیه ملت فلسطین شدند که تاریخ در برابر آن باید از حرکت بایستد.
رژیم صهیونیستی این اقدامات را عامدانه انجام داده است و هدفش نابودی غزه و تبدیل آن به درسی برای کسانی است که به سیاست های آپارتایدی این رژیم اعتراض کنند.
کشتار جمعی که از سوی رژیم صهیونیستی با همکاری واشنگتن و لندن صورت میگیرد و تمرکزش روی کودکان و زنان نوار غزه است با هدف ایجاد رعب و وحشت در میان ساکنان این منطقه و تسلیم آنها انجام میشود. سران رژیم اسراییل با ارتکاب این جنایات به دنبال سرپوش گذاشتن بر شکست اطلاعاتی، نظامی و سیاسی خود هستند.
با این حال فلسطینیان با جانفشانی مثال زدنی و پایداری بی نظیر در سرزمین خود و حمایت از مقاومت، هر روز اشغالگران را غافلگیر می کنند و با جرات مثال زدنی به مقابله با طرحهای آنها پرداخته و فرماندهان دشمن را مبهوت کردهاند.
هر روز که میگذرد فشار بر جامعه بحران زده صهیونیست بیشتر میشود و اقتصاد این رژیم که اصولا به اقتصاد آمریکا متکی است را نابسامان تر میکند.
شورای امنیت باید تیم پزشکی بین المللی برای معاینه فوری سران رژیم صهیونیستی اعزام کند تا از سلامتی جنگ افروزانی مطمئن شوند که همه قوانین و معاهدات بین المللی را زیر پا گذاشته و هرج و مرج و بی ثباتی در منطقه و دنیا ایجاد کردهاند.
این رسانه در ادامه به شهادت کودکان و زنان در غزه و خشم جهانی در این زمینه پرداخته و در ادامه آورده است: بشریت امروز با ترس و نگرانی سادیسم مقامات صهیونیست را دنبال میکنند و یک سئوال بزرگ ذهن آنها را مشغول کرده است که در سایه وتوی آمریکا و حمایت واشنگتن از متجاوز، اصولا فایده قوانین و نهادهای بین المللی چیست؟ انتفاضه بین المللی علیه استبداد اسرائیلی و در حمایت از حق فلسطینی برگرفته از فاجعه انسانی در غزه است. آمریکا به عنوان مخالف برقراری آتش بس در غزه، مسئول سیاسی و اخلاقی جنایات رژیم صهیونیستی است.
رای الیوم نوشت: مشکل به طور اساسی در اشغالگری صهیونیستها و اقدامات خونین آنها علیه فلسطینان و ملتهای منطقه است نه جنبش ها و سازمانهایی که ایجاد می شوند تا به مقابله با دشمن صهیونیست بپردازند. ریشه مشکل به قبل از شکل گیری حماس و حزب الله و دیگر گروههای ضدصهیونیستی بر میگردد. چنگ انداختن بر اراضی و بیرون راندن فلسطینیان، مصریها، سوریها و لبنانیها از خانه های خود، طرحی قدیمی است. این درگیری قدیمی است که با هر اقدام رژیم صهیونیستی به سمت جلو، تشدید میشود. قبل از جنگ غزه این رژیم بردامنه اقدامات خود علیه مسجدالاقصی افزوده و شهرک سازی را تسریع داده و اقدام به کشیدن راه و موانعی کرده بود که به شدت فلسطینیان را محدود کرده بود.
این رسانه آورده است: ساکنان غزه مقاومت را برگزیدند. غزه امروز به نام فلسطین و آزادگان جهان با رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس می جنگد.
ارتش رژیم صهیونیستی صبح امروز چهارشنبه به کشته شدن ۸ افسر و نظامی دیگر این رژیم در نبردهای زمینی با رزمندگان مقاومت در نوار غزه اعتراف کرد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که چهار نظامی و چهار افسر شامل یک ستوان، دو سرگرد و یک سروان در نبردهای زمینی با مقاومت فلسطین در نوار غزه کشته شدند.
فرمانده گردان ۱۳ تیپ گولانی از جمله این افسران کشته شده است. "تومر گرینبرگ" فرمانده کشته شده گردان ۱۳ تیپ گولانی چند روز پیش گفته بود: بیایید و ببینید چه کسی برای این نبرد آماده تر شده است. ما تمایل زیادی به حمله و کشتن بیشترین تعداد جنگجویان (رزمندگان مقاومت) داریم.
با کشته شدن این ۸ نظامی، شمار نظامیان کشته شده در نوار غزه براثر آمارهای اعلامی ارتش رژیم صهیونیستی به ۴۴۲ کشته افزایش یافت.
شبکه تلویزیونی "کان" رژیم صهیونیستی نیز اذعان کرد که روز گذشته در منطقه الشجاعیه نیروهای ارتش این رژیم در کمین رزمندگان مقاومت گرفتار شدند و چند مین در مسیر آنها منفجر شد.
به گفته اینش بکه، زمانی که یک یگان دیگر ارتش رژیم اسرائیل برای تخلیه کشتهها و مجروحان وارد محل شد، رزمندگان مقاومت به سمت آنها آتش گشودند و شماری از آنها نیز کشته و زخمی شدند.
گردان های عزالدین القسام شاخه نظامی شاخه نظامی حماس روز سه شنبه در بیانیهای دیگر اعلام کرد که رزمندگان فلسطینی ۱۱ نظامی صهیونیست را در مناطق مختلف نوار غزه و از فاصله صفر کشتهاند.
القسام در ادامه اضافه کرد: با انفجار دو بمب یک تیم پیاده نظام دشمن متشکل از ۱۰ نظامی را در شرق شهر خان یونس هدف قرار داده و اعضای آن کشته و یا مجروح شدند.
آمار و نام نظامیان کشته شده رژیم صهیونیستی براساس دستور العمل و پس از صدور اجازه ویژه منتشر می شود و نام های اعلامی، ملاک آمار واقعی کشته شده ها نیست.
ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز نبرد طوفان الاقصی به طور قطره چکانی هر روز اسامی شماری از کشته های نظامی خود را اعلام می کند، به نظر می رسد این کار را به علت شمار بالای تلفات نظامیان خود و ترس از واکنش ها در سطح داخلی در سرزمین های اشغالی انجام می دهد.
در همین حال، به گزارش رسانههای صهیونیستی، آمار زخمیهایی که ارتش اسراییل اعلام می کند، با آماری که در لیست بیمارستان ها است، اختلاف زیادی دارد.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی با اشاره به تداوم انتقال نظامیان زخمی ارتش اسراییل به بیمارستانهای این رژیم اعلام کرد که اختلاف فاحشی میان تعداد زخمیهایی که ارتش اسراییل اعلام می کند با آماری که در لیست بیمارستان ها است، وجود دارد.
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: وضعیت امروز نوار غزه شبیه به محاصره لنینگراد در طول جنگ جهانی دوم است.
اظهارات نبنزیا روز سه شنبه یک روز پس از بازدید وی به عنوان بخشی از هیئت شورای امنیت سازمان ملل از ایست بازرسی رفح بین نوار غزه و مصر، که از طریق آن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه ارسال میشود، بیان شد.
در این سفر دیپلماتها توانستند با مقامات محلی و کارکنان سازمانهای بشردوستانه در غزه ارتباط برقرار کنند.
به نقل از روسیا الیوم، نبنزیا در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «این سفر به ما امکان داد تا آنچه را در این بخش اتفاق میافتد، بهتر درک کنیم.»
وی ادامه داد: «یک فاجعه انسانی وحشتناک در نوار غزه رخ داده و هر روز بدتر میشود، اگرچه نمیتوان تصور کرد چه چیزی میتواند بدتر از وضعیت حاضر باشد... از همه هم صحبتهایمان فقط یک چیز شنیدیم: ما به آتشبس نیاز داریم، ما باید این کشتار را متوقف کنیم.»
وی ادامه داد: محاصره لنینگراد توسط نازیها در طول جنگ جهانی دوم را به یاد آوردم که نزدیک به ۹۰۰ روز طول کشید و بر اثر بمباران و گرسنگی جان بیش از یک میلیون نفر را در لنینگراد گرفت.
وی گفت: «آیا غزه با همین سرنوشت روبهرو است؟ نمیتوان تصور کرد که در زمان ما چطور این اتفاق میافتد.»
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل ابراز امیدواری کرد که شورای امنیت سازمان ملل پس از تصمیم مجمع عمومی بتواند خواستار آتشبس در نوار غزه شود.
نبنزیا در نشست اضطراری ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای حمایت از مردم فلسطین گفت: امیدواریم شورای امنیت در نهایت پس از مجمع عمومی بتواند به تعهدات خود عمل کند.
وی افزود: علاوه بر اقدام قبلی، همچنین نمایندگان امارات طرح دیگری را برای افزایش و نظارت بر ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه تهیه و برای بررسی ارائه کردند.
نماینده روسیه تاکید کرد: «آمریکا مانع تمام تلاشهای حفظ صلح میشود... از ابتدا، واشنگتن مستقیما دیپلماسی چندجانبه را رد کرد. ما از نمایندگان آمریکایی شنیدهایم که در حالی که واشنگتن درگیر دیپلماسی دوجانبه آرام در میدان است، نیازی به دخالت کسی در این موضوع نیست و به این دلیل است که شورای امنیت سازمان ملل نتوانسته در این مدت اقدام قاطعی انجام دهد.»
وی خاطرنشان کرد: آمریکا پس از استفاده از حق وتو درباره قطعنامه شورای امنیت درباره غزه، مسؤول هر قتلی در نوار غزه است.
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای آتش بس فوری در غزه
مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ای را با رای مثبت ۱۵۳ عضو خود یعنی اکثریت قاطع آرا تصویب کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه و همچنین آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا شده است.
در جلسه اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل درباره وضعیت نوار غزه که عصر سه شنبه به وقت محلی ۱۲ دسامبر ۲۰۲۳ برابر با ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۲ تشکیل شد، ۱۵۳ کشور از میان ۱۹۳ عضو سازمان ملل به قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه و نیز آزادی فوری و بدون قید و شرط همه "گروگانها" رای مثبت داد. ۱۰ عضو سازمان ملل رای منفی دادند و ۲۳ عضو نیز رای ممتنع دادند و به این ترتیب اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل در برابر آمریکا و رژیم اسرائیل ایستادند. پارارگوئه و اتریش نیز در زمره مخالفان این قطعنامه بودند که رای منفی دادند.
انگلیس مهمترین متحد آمریکا و کشورهایی همچون آلمان، ایتالیا، هلند و اوکراین نیز به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
در دهمین جلسه اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان حمایت از غیرنظامیان و اجرای تعهدات حقوقی و بشردوستانه، قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه به رغم مخالفت ۱۰ عضو سازمان ملل از جمله آمریکا حامی بزرگ رژیم اسرائیل و نیز این رژیم به تصویب رسید.
این قطعنامه که از سوی گروه کشورهای عربی و اسلامی ارائه شده است، از وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه و رنج مردم غیرنظامی فلسطین ابراز نگرانی شدید می کند و بر محافظت از جمعیت غیرنظامی فلسطین و اسرائیل باید مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه تاکید می کند و خواستار آتش بس فوری بشردوستانه است.
این قطعنامه مجددا تاکید می کند که همه طرف ها باید به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی از جمله حقوق بشردوستانه بین المللی به ویژه در مورد حمایت از غیرنظامیان، پایبند باشند. این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه «گروگان ها » و همچنین تضمین دسترسی بشردوستانه است.
تلاش آمریکا وکشورهای غربی برای تغییر قطعنامه و معرفی حماس به عنوان گروه تروریستی با مخالفت کشورهای عضو و با عدم کسب حدنصاب آرای لازم برای دومین بار با شکست مواجه شد. جمهوری اسلامی در همراهی با تصمیم کشورهای اسلامی و عرب و با ثبت مجدد تحفظ خود نسبت به راهکار مطرح در مساله فلسطین وشناسایی اسرائیل، به قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه رای مثبت داد.
پیش از این رای گیری این قطعنامه ، اصلاحیه هایی مطرح شد که هیچ یک به تصویب نرسیدند. از جمله اصلاحیه ای به رهبری ایالات متحده در مورد پیش نویس قطعنامه بحران غزه در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب نشد. این اصلاحیه فقط ۸۴ رای کسب کرد و نتوانست اکثریت دو سوم آرای اعضای سازمان ملل را به دست آورد.
گیلعاد اردان سفیر و نماینده اسرائیل در سازمان ملل که از طرح این قطعنامه و تصویب آن عصبانی بود، پیش از رای گیری در سخنانی با در دست گرفتن تصویر «یحیی سنوار» رئیس جنبش حماس گفت: اگر آتش بس واقعی می خواهید با حماس تماس بگیرید و یحیی سنوار را بخواهید.
سفیر رژیم اسرائیل در سازمان ملل مدعی شد: آتش بس به معنای بقای حماس است.این دیپلمات اسرائیلی مدعی شد: به حماس بگویید سلاح های خود را زمین بگذارد، خود را تسلیم کرده و گروگان ها را برگرداند. آنگاه آتش بس واقعی خواهید داشت که برای همیشه ادامه خواهد داشت.
اما ریاض منصور سفیر و نماینده تشکیلات خودگران فلسطین در سازمان ملل تصویب این قطعنامه را تاریخی خواند.
دنیس فرانسیس، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل روز یکشنبه نامهای به ۱۹۳ کشور عضو این سازمان ارسال کرد که در آن اعلام کرده بود این جلسه توسط ۲۲ عضو گروه عرب و ۵۷ عضو سازمان همکاری اسلامی درخواست شده است. رئیس مجمع عمومی سازمان ملل پیش از رای گیری درباره این قطعنامه تاکید کرد: آنچه در غزه شاهد هستیم، قتل و کشتار غیرنظامیان و نقض صریح قوانین انسانی بینالمللی است.
رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصریح کرد: ۷۰ درصد از قربانیان جنگ در غزه زنان و کودکان هستند.
اسامه عبدالخالق سفیر و نماینده دائم مصر در سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: شرایط در غزه خطرناک است و پیامدهای زیادی بر امنیت و صلح جهانی به دنبال خواهد داشت و تنها راه نجات جان غیرنظامیان در غزه آتشبس فوری است.
او هشدار داد: ادامه جنگ در غزه، منطقه را به سوی یک جنگ تمام عیار پیش میبرد. سفیر مصر با انتقاد از حامیان رژیم اسرائیل گفت: حامیان اسرائیل استانداردهادر قبال بحران غزه استانداردهای دوگانه و سیاست یک بام و دو هوا را دنبال می کنند.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد نیز با بیان اینکه واشنگتن با برخی مفاد قطعنامه تهیه شده موافق است، مدعی شد آمریکا تمرکز خود را بر ایجاد «صلح پایدار» گذاشته است.سفیر آمریکا در سازمان ملل ادعا کرد که واشنگتن از برخی مفاد این قطعنامه حمایت می کند.
وی مدعی شد، موافقیم که وضعیت بشردوستانه در غزه وخیم است و نیازمند توجه فوری و مداوم است و غیرنظامیان به آب و غذا، سرپناه و مراقبت های پزشکی نیاز دارند. او در عین حال بر آزادی فوری و بی قید و شرط "همه گروگانها" تاکید کرد.
رای مثبت جمهوری اسلامی ایران با تحفظ؛ سفیر ایران: مخالفت آشکار آمریکا با آتش مرگ بیشتر برای کودکان و زنان در غزه است
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی نیز در همراهی با تصمیم کشورهای اسلامی و عرب و با ثبت مجدد تحفظ خود نسبت به راه کار مطرح در مساله فلسطین و شناسایی اسرائیل، به این قطعنامه رای مثبت داد.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در پی رای بیش از دو سوم ۱۹۳ عضو سازمان ملل به قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه در مجمع عمومی گفت: جنایات رژیم اسرائیل باید با پاسخ قاطع جامعه جهانی مواجه شود و مخالفت آشکار آمریکا با آتش بس، به معنای تجویز جنگ، خشونت و در نهایت مرگ بیشتر برای کودکان و زنان در غزه است.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سخنانی پس از تصویب این قطعنامه گفت: وضعیت کاملاً روشن است. یک کشور عضو، یکی از اعضای دائم شورای امنیت، با سوء استفاده از اختیار ناعادلانه وتو و با بیتوجهی آشکار به اراده جامعه بینالمللی، تصمیم گرفته است در کنار رژیم جنایتکار اسرائیل بایستد و این رژیم را قادر به ادامه کشتار غیرنظامیان در غزه کند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: «مخالفت آشکار ایالات متحده با آتش بس، به معنای تجویز جنگ، خشونت و در نهایت مرگ بیشتر برای کودکان و زنان در غزه است.»
ایروانی تصریح کرد: «وضعیت روی زمین تمامی عوامل خطر برای نسل کشی و تعاریف مندرج در ماده دوم کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی را داراست که مسئولیت جلوگیری و جلوگیری از وقوع آن را بر عهده همه کشورهای عضو است. »
سفیر ایران در سازمان ملل گفت: «برغم مخالفتهای عمده کشورهای سراسر جهان، رژیم اسرائیل با اتخاذ سیاست زمین سوخته و با تخریب عمدی زیرساخت ها و ساختمان های مسکونی عامدانه غزه را غیر قابل سکونت کرده است.این جنایات باید با پاسخ قاطع جامعه جهانی مواجه شود.»
همزمان با تصویب این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل، حامیان فلسطین که هفته هاست همسو با مردم دیگر کشورهای جهان خواستار آتش بس فوری در غزه هستند، در خارج از سازمان ملل به شادی پرداختند.
مجمع عمومی سازمان ملل در نشست فوق العاده خود درباره فلسطین در ۲۷ اکتبر ۲۰۲۳ برابر با ۵ آبان ماه امسال نیز، قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی در مورد درگیریهای مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل را تصویب کرد و خواستار آتشبس بشردوستانه فوری و توقف خصومتها در غزه شد. این قطعنامه با ۱۲۱ رای موافق در مقابل ۱۴ رای مخالف و ۴۵ رای ممتنع به تصویب رسید و آمریکا به این قطعنامه رای منفی داد.
در مجمع عمومی سازمان ملل حق وتو وجود ندارد و برخلاف شورای امنیت، قطعنامههای آن نیز از نظر قانونی الزامآور نیستند اما این قطعنامهها به عنوان اهرم فشار افکار جهانی مهم بوده و دارای وزن سیاسی هستند و نگرش جهان را نسبت به جنگ اسرائیل و فلسطین نشان می دهد.
ایالات متحده آمریکا ۱۷ آذرماه جاری به عنوان عضو دائم شورای امنیت و حامی سرسخت اسرائیل در جنگ کنونی، قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را که بر اساس درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و طبق اصل ۹۹ منشور سازمان ملل برای برقراری آتشبس فوری در نوار غزه، درخواست شده بود، با وجود کسب ۱۳ رای موافق در این شورا وتو کرد.
قطعنامه پیشنهادی امارات از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت، ۱۳ رای موافق، یک رای مخالف از سوی ایالات متحده آمریکا و یک رای ممتنع از سوی انگلیس کسب کرد و بدین ترتیب با مخالفت آمریکا به عنوان عضو دائم شورای امنیت، وتو شد که واکنش ها ومخالفت های جهانی به این اقدام دولت بایدن را در پی داشته است.
در پی وتوی قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه از سوی آمریکا در جلسه ۱۷ آذر شورای امنیت، قطر و موریتانی درخواست برگزاری جلسه اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل را کردند که آن را به رای ۱۹۳ عضو این نهاد بین المللی بگذارند تا فشار افکار عمومی جهانی برای توقف حملات اسرائیل علیه این رژیم و بزرگترین حامی آن یعنی آمریکا بیشتر شود.
دنیس فرانسیس، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل روز یکشنبه نامهای به ۱۹۳ کشور عضو این سازمان ارسال کرد که در آن اعلام کرده بود این جلسه توسط ۲۲ عضو گروه عرب و ۵۷ عضو سازمان همکاری اسلامی درخواست شده است.
پیش از نشست مجمع عمومی سازمان ملل، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به رغم حمایت های همه جانبه واشنگتن از تل آویو اذعان کرد که اسرائیل به دلیل بمباران بی رویه غزه ، در حال از دست دادن حمایت جامعه بین المللی است و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل باید کابینه افراطی خود را تغییر دهد.
فشار افکار عمومی در داخل و خارج از آمریکا بر دولت بایدن به دلیل حمایت های مالی، نظامی و سیاسی از رژیم اسرائیل با توجه به افزایش شمار کشته شدگان غیرنظامی فلسطینی به ۱۸ هزار و ۴۱۲ نفر و عبور مجروحان از مرز ۵۰ هزار نفر بر اثر حملات این رژیم افزایش یافته است.
همزمان با تصویب این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل، حامیان فلسطین که هفته هاست همسو با مردم دیگر کشورهای جهان خواستار آتش بس فوری در غزه هستند، در خارج از سازمان ملل به شادی پرداختند.
۹ شهید در بمباران دو خانه در خان یونس
رژیم صهیونیستی در تازهترین جنایت خود علیه مردم غزه، دو خانه فلسطینی در خان یونس واقع در جنوب نوار غزه را بمباران کرد که در نتیجه آن دستکم نُه فلسطینی به شهادت رسیدند.
شبکه الجزیره همچنین از شهادت یک زن و زخمی شدن چند نفر دیگر در بمباران یک آپارتمان مسکونی در اردوگاه النصیرات واقع در مرکز نوار غزه خبر داد.
وبگاه «شهاب نیوز» نیز از حمله توپخانهای ارتش رژیم به شرق و مرکز خان یونس و درگیری بین مبارزان فلسطینی با نظامیان صهیونیست خبر داد.
شاه اردن: غزه جزء جداییناپذیر کشور یکپارچه فلسطین است
«عبدالله دوم» شاه اردن که به مادرید پایتخت اسپانیا سفر کرده است با «پدرو سانچز» نخست وزیر این کشور دیدار و درباره تحولات غزه گفتوگو کرد.
عبدالله دوم در این دیدار بر ضرورت اعمال فشار بینالمللی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه و تضمین ارسال کمکهای انساندوستانه به این منطقه تأکید کرد.
وی از موضع اسپانیا در حمایت از برقراری آتشبس در غزه و حمایت از غیرنظامیان قدردانی کرد.
بنابر گزارش وبگاه اردنی «عمون»، عبدالله دوم بر مخالفت با هر گونه تلاشی برای جداسازی غزه و کرانه باختری تأکید کرد و گفت که غزه جزء جداییناپذیر کشور یکپارچه فلسطین است.
وی همچنین بر ضرورت توقت حملات علیه فلسطینیان در کرانه باختری تأکید کرد و درباره خطرات تشدید تنشها هشدار داد.
عبدالله دوم همچنین راهحل دو دولتی را ضامن امنیت و صلح در فلسطین اشغالی برشمرد.
نخست وزیر اسپانیا نیز بر موضع کشورش در حمایت از تلاشهای مربوط به دستیابی به راهحل دائمی و عادلانه برای حل نزاع فلسطینی-اسرائیلی تأکید کرد.
هاآرتص: اسرائیلیها از نتانیاهو خسته شدهاند
با افزایش تظاهراتها و اعتراضات صهیونیستها علیه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره طولانیشدن روند آزادی اسرا در نوار غزه، یک روزنامه چاپ فلسطین اشغالی نیز به انتقاد از نتانیاهو پرداخت.
روزنامه «هاآرتص» بامداد چهارشنبه نوشت: «اسرائیل در جنگ است و نتانیاهو کارزار انتخاباتی مجدد خود را آغاز کرده است».
هاآرتص ادامه داد: «نتانیاهو پس از افت خود در نظرسنجیها، امیدوار است از شوک و خشم اسرائیلی ها برای رفع نیازهای انتخاباتی خود استفاده کند».
این روزنامه همچنین افزود: «اسرائیلیها از نتانیاهو خسته شدهاند، اما او به قدرت چسبیده است، اسرائیل را در زمان جنگ گسسته کرده و اتحاد با واشنگتن را به خطر میاندازد».