بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد شصت و هشتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شد و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: ملت فلسطین نمیخواهند سرزمین خود را ترک کنند.
«محمد الهندی» پنجشنبه شب در گفت و گو با شبکه «فلسطین الیوم» افزود: میان شاخه های نظامی حماس و جهاد اسلامی در همه زمینه ها، هماهنگی دقیقی وجود دارد. دشمن مجبور شد آتش بس را بپذیرد چراکه نتوانست حتی یک اسیر را آزاد کند و هر روز که می گذرد زمان برای اسرائیل به پایان نزدیک می شود.
الهندی اظهارداشت: همبستگی صهیونیست ها به خاطر اسیران در دست حماس درحال فروپاشی است و مدیریت میدان در دست مقاومت است و این دشمن را شگفت زده کرده است.
وی تصریح کرد: دشمن می خواهد بگوید که کوچاندن فلسطینی ها تنها گزینه برای حل مشکلات آن ها است ولی ملت فلسطین برغم همه رنج ها، این توطئه و نقشه را به شکست کشانده است.
معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: سران رژیم اشغالگر در اهداف خود که یکی از آن ها ریشه کنی مقاومت است، اختلافی ندارند بلکه اختلاف در جزییات و روش ها است.
الهندی افزود: پیمان اوسلو اختراع اسرائیل نه برای اجرا بلکه برای دور زدن انتفاضه ملت فلسطین بود و هدف بایدن طولانی شدن جنگ غزه به منظور استفاده انتخاباتی از آن است.
وی با بیان اینکه آینده و سرنوشت غزه و فلسطین را دشمن شکست خورده در میدان تعیین نمی کند اضافه کرد: مقاومت از این جنگ نیز سالم خارج می شود و شکستی دیگر را برای اشغالگران به ثبت می رساند.
الهندی گفت: سخن درباره تشکیل کشور فلسطین از طریق راه حل سیاسی، اقدامی برای فریب دادن کشورهای عربی است.
وی تصریح کرد: باقی ماندن ارتش رژیم صهیونیستی در غزه گزینه ای دشوار است که هزینه سنگینی در پی دارد و اسرائیل تلاش می کند از طریق اقدامات و جنایاتی در کرانه باختری، آبروی رفته خود در غزه را بازیابد.
حزب الله لبنان یک پایگاه و محل تجمع نظامیان رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی جنوب این کشور را هدف قرارداد.
مقاومت اسلامی لبنان شامگاه پنجشنبه اعلام کرد که در راستای حمایت از ملت مقاوم فلسطین در نوار غزه و در حمایت از مقاومت دلیرانه و شرافتمندانه آن ها، مبارزان لبنانی، پادگان «یفتاح» در شهرک اشغالی قدس لبنان و نظامیان و تجهیزات موجود در آن را با سلاح مناسب هدف قرار داده است.
حزب الله اعلام کرد که این حمله به طور دقیق انجام شد و پایگاه نظامی مورد نظر به طور مستقیم هدف قرار گرفت.
حزب الله در بیانیه ای دیگر اعلام کرد که به محل تجمع و استقرار نظامیان رژیم صهیونیستی در قلعه «هونین» در روستای اشغالی هونین لبنان را با سلاح مناسب حمله کرده است.
اسامه حمدان از رهبران جنبش حماس تأکید کرد که گردانهای القسام به وعده خود عمل کردند و غزه را به گورستانی برای نظامیان صهیونیست بدل نمودند.
حمدان همچنین گفت: نتانیاهو و ستاد جنگ وی، هیچ راهی ندارند، جز اینکه شکست خود را اعلام کنند. پس از توقف کامل حمله به غزه و پذیرش شروط ما درباره تبادل اسرا مذاکره خواهد شد.
وی خطاب به آمریکا و کشورهای غربی نیز گفت: به فکر آینده غزه پس از جنگ نباشید، بلکه فکری به حال آینده رژیم صهیونیستی کنید. مدیریت نوار غزه نیز یک مسئله داخلی فلسطین است که به هیچ کس اجازه مداخله نخواهیم داد.
شبکه خبری الجزیره به نقل از حمدان گزارش داد، حماس از هر تلاشی که در راستای توقف جنگ و آزادی اسرا باشد، استقبال میکند. وی در پایان خاطر نشان کرد که رژیم صهیونیستی هیچ مشروعیتی در هیچ بخشی از خاک ما ندارد.
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در بیانیهای تصریح کرده «یوآو گالانت»، وزیر جنگ این رژیم در گفتوگو با «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید ضمن اذعان به اینکه نابودی حماس آسان نیست به او گفته که جنگ علیه حماس در غزه «بیش از چند ماه» دوام خواهد داشت.
پیش از این رسانههای اسرائیلی گزارش دادند «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید که به فلسطین اشغالی سفر کرده امروز پنجشنبه با «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل و کابینه امنیتی او دیدار کرد.
«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید که به فلسطین اشغالی سفر کرده با «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل و کابینه امنیتی او دیدار کرد.
منابع خبری گزارش دادهاند در این دیدار مشاور امنیت داخلی اسرائیل نیز حضور داشت. برت مکگورک، مشاور ارشد رئیسجمهور آمریکا در مسائل خاورمیانه نیز از جمله دیگر حاضران در این جلسه است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل ساعاتی قبلتر علیرغم شدت گرفتن هشدارهای بینالمللی درباره افزایش تلفات غیرنظامیان در غزه گفته بود هیچ چیز باعث توقف اسرائیل نخواهد شد.
طبق گزارش وبگاه شبکه خبری انبیسی، نتانیاهو در اظهاراتی شامگاه چهارشنبه در جمع نظامیان اسرائیلی مدعی شد ارتش اسرائیل جنگ را تا زمان رسیدن به پیروزی قاطع ادامه خواهد داد.
نتانیاهو گفت: «تا پایان، کار را ادامه خواهیم داد؛ تا وقتی که به پیروزی دست پیدا کنیم نه چیزی کمتر. هیچ چیز ما را متوقف نخواهد کرد. من این را علیرغم رنجهای زیادی که وجود دارد و همچنین علیرغم فشارهای بینالمللی میگویم.»
شبکه الجزیره به نقل از یک منبع یمنی خبر داد که نیروهای انصارالله یک کشتی باربری را که عازم رژیم صهیونیستی بود، توقیف کردند.
این منبع همچنین مدعی شد که کشتی توقیف شده در حال هدایت به سمت بندر یمن است. این در حالی است که منابع رسمی یمن هنوز صحت این ادعا را تأیید نکردهاند.
یک مسئول در وزارت دفاع آمریکا هم دقایقی پیش خبر داد که یک موشک از مناطق تحت کنترل انصارالله به سمت یک کشتی در باب المندب شلیک شده، ولی به هدف اصابت نکرده است.
وزارت دفاع یمن هم نوزدهم ماه جاری اعلام کرد که «تعامل مناسب با یک کشتی که به هشدار ما توجه نکرد، انجام شد. از عبورش ممانعت به عمل آمد و مجبورش کردیم برگردد».
سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن هم هجدهم ماه جاری تأکید کرد که این کشور اجازه نخواهد داد کشتیهایی که عازم فلسطین اشغالی هستند، از آبهای یمن عبور کند، مگر اینکه حامل دارو و غذا برای مردم غزه باشند.
سریع همچنین گفت: هر کشتی که عازم رژیم صهیونیستی باشد، هدف مشروعی برای ما خواهد بود. به همه کشتیها و شرکتها هشدار میدهیم که هیچ ارتباطی با بندرهای اسرائیلی نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تصمیم ممانعت از عبور همه کشتیها به سمت فلسطین اشغالی را از همین لحظه اجرایی میکنند، تصریح کرد: تصمیم جلوگیری از ورود کشتیهای خارجی به این رژیم پس از آن اتخاذ شد که اجازه ندادیم کشتیهای اسرائیلی از دریاهای سرخ و عرب عبور کنند.
سرتیپ یحیی سریع در پایان گفت: نیروهای مسلح یمن خواستار ادامه حرکت همه کشتیهاست، به جز کشتیهایی که مربوط به اسرائیلی باشد یا به بندرهای اسرائیلی، کالا منتقل کند.
اشرف القدره سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه خبر داد که در ساعات گذشته، ۱۷۹ نفر در این شهر به شهادت رسیدهاند و ۳۰۳ نفر هم زخمی شدهاند.
القدره با اشاره به اینکه از آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر، شمار شهدای غزه به ۱۸ هزار و ۷۸۷ نفر و تعداد افراد زخمی به ۵۰ هزار و ۸۹۷ نفر رسیده است، گفت: اسرائیل بیمارستان کمال عدوان را به پادگان و مقر عملیاتهای نظامی خود تبدیل کرده است.
خبرگزاری شهاب به نقل از این مسئول فلسطینی گزارش داد، رژیم صهیونیستی ۷۰ نفر از کادر درمان را بازداشت کرده است و بیم آن وجود دارد که این رژیم، سناریوی قطع آب و برق را در بیمارستان «العوده» هم اجرایی کند.
وی با اشاره به تلاش صهیونیستها برای کوچاندن اجباری مردم غزه، گفت: وضعیت بیمارستانهای جنوب غزه، به مراتب بدتر است. حملات اسرائیل به سیستم بهداشت غزه، به شهادت ۳۰۰ نفر از کادر درمان منجر شده است.
القدره در پایان از همه کشورها و نهادهای بینالمللی خواست در شمال غزه بیمارستان صحرایی برپا کنند تا جان افراد زخمی و بیمار نجات پیدا کند.
رئیسجمهور آمریکا جو بایدن در جریان مراسم روز سهشنبه جمعآوری اعانه برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، به ظاهر اظهارات تندی را علیه رژیم صهیونیستی مطرح کرد و گفت کشورهایی که در جنگ با حماس از اسرائیل حمایت کردند، از این رژیم به دلیل «بمباران بیرویه» عصبی هستند.
شبکه آمریکایی «ان بی سی» با این مقدمه گزارش کرد، علیرغم آنکه سخنان بایدن تند به نظر میرسید اما اقدامات رئیسجمهور آمریکا در حقیقت توانمندی رژیم صهیونیستی اسرائیل برای پیشبرد جنگ و رسیدن به هدف نابودی جنبش حماس را تقویت میکند.
طبق این گزارش، دولت بایدن در عمل هیچگونه اقدامی انجام نداده که تاکتیک ارتش اسرائیل را در راستای حفظ جان غیرنظامیان تغییر دهد.
این شبکه آمریکایی ادامه داد که رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا برخلاف خواست حزب دموکرات، هیچگونه شروطی برای کمک نظامی به رژیم صهیونیستی وضع نکرده و حتی تا امروز که تقریباً کل جمعیت غزه آواره شدهاند، خواستار برقراری آتشبس میان حماس و تلآویو نشده است.
روز سهشنبه هفته جاری، ۱۵۳ کشور در مجمع عمومی سازمان ملل به قطعنامه آتشبس فوری در غزه رأی دادند و حتی ۳۰ کشور از جمله استرالیا، کانادا و ژاپن در حالیکه پیش از این مخالف آتشبس بودند، تغییر موضع دادند و خواهان توقف این درگیریها در غزه شدند اما ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در بین ۱۰ کشور مخالف این قطعنامه بودند.
یکی از مقامهای ارشد دولت بایدن در مصاحبهای درباره حمایت واشنگتن از رژیم صهیونیستی گفت: «این انتظار وجود دارد که آنچه در اختیار آنها [اسرائیل] قرار میگیرد، مطابق با قوانین درگیری مسلحانه به درستی مورد استفاده قرار گیرد اما در حال حاضر، هیچگونه محدودیتهایی برای کمکهایی که ارائه میکنیم، قائل نیستیم».
بر اساس این گزارش، برخلاف زبان تندی که ظاهراً بایدن در قبال رژیم صهیونیستی به کار گرفته است، دولت وی چهار روز پیش از یک مجوز اضطراری برای دور زدن کنگره و تسریع فروش مهمات تانک به اسرائیل استفاده کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا «آنتونی بلینکن» تصریح کرد که «شرایط اضطراری برای فروش فوری مهمات به ارزش ۱۰۶.۵ میلیون دلار بدون بررسی کنگره» به رژیم صهیونیستی وجود دارد.
رئیسجمهور آمریکا در مراسم جمعآوری اعانه برای رقابتهای ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا که روز سهشنبه برگزار شدف حماس را شبیه «حیوانات» دانست و متعهد شد که «از ارائه هرآنچه که اسرائیل برای دفاع از خود و اتمام کار خود علیه حماس نیاز دارد، دریغ» نمیکند.
یکی از مقامهای ارشد وزارت خارجه آمریکا دیوید میلر که بر روی سیاست غرب آسیا متمرکز است، گفت: «تصور اینکه....تا پایان امسال، بایدن تلفن را بردارد و به نتانیاهو بگوید: "دیگر بس است" سخت است».
وی تصریح کرد که بایدن در بین رؤسای جمهور امروزی در همزاد پنداری با اسرائیل و جنبش صهیونیست، منحصر به فرد است.
برخی رسانه های خبری از درخواست جدید رژیم صهیونیستی برای برقراری آتش بس انسانی در غزه خبر داده و نوشتند که مشاور امنیت ملی آمریکا ۹ محور را در دیدار با سران صهیونیست در تل آویو بررسی خواهد کرد.
برخی منابع مصری به پایگاه خبری - تحلیلی العربی الجدید فاش کردند که رژیم صهیونیستی به طور رسمی از مصر درخواست کرده است که مذاکرات درباره آتش بس جدید انسانی ازسرگرفته شود.
پایگاه العربی الجدید در عین حال به نقل از «باسم نعیم» از رهبران مقاومت فلسطین افزود که هیچ مذاکره ای پیش از برقراری آتش بس نهایی و فراگیر در غزه در کار نخواهد بود.
از سوی دیگر، برخی منابع خبری از نشست امروز جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا با کابینه جنگ اشغالگران خبر دادند. سالیون هم اکنون در منطقه به سرمی برد. او شب گذشته با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در ریاض دیدار کرد و قرار است به سرزمین های اشغالی فلسطین سفر کند. سالیون فردا با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار خواهد کرد.
در همین راستا، پایگاه خبری صدی نیوز در گزارش خود مذاکرات سالیوان با صهیونیستها را حول ۹ محور زیر دانست.
۱-زمان پایان درگیری سنگین و انتقال به مرحله پس از جنگ
۲-اطلاع از اینکه رژیم صهیونیستی پس از خان یونس چه اقدامی انجام خواهد داد.
۳-رایزنی اوضاع پس از جنگ با کابینه اشغالگران
۴- بررسی تطابق اظهارات مقامات اسرائیلی درباره تلفات انسانی در غزه در جریان جنگ با آنچه در عمل روی داده است
۵-تلاش برای ایجاد روند جدید توافق تبادل اسیران تحت فشار آمریکا
۶-گشودن گذرگاه کرم ابوسالم برای ورود محموله های بزرگتر و گسترش دامنه کمکهای بشردوستانه به غزه
۷- بررسی اوضاع جبهه شمالی فلسطین اشغالی
۸-حملات وحشیانه شهرک نشینان به فلسطینان در کرانه باختری
۹-موضوعات مربوط به روابط با تشکیلات خودگردان فلسطین.
سازمان پزشکان بدون مرز از تیراندازی وحشیانه نظامیان صهیونیست به سمت بیمارستانها و آمبولانسهای حامل بیماران در شهر جنین در کرانه باختری رود اردن خبر داد.
سازمان پزشکان بدون مرز از تیراندازی به سمت آمبولانس این سازمان هنگام انتقال بیمار از بیمارستانی در جنین خبر داد.
در بیانیه این سازمان آمده است: مردم جنین میمیرند زیرا امکان رسیدن به بیمارستان ندارند. حملات باید متوقف شود و تیراندازی به سمت بیمارستانها و آمبولانس باید پایان یابد.
سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد: مردی، کودک ۱۳ ساله خود را با پای پیاده به بیمارستان «خلیل سلیمان» برد زیرا خودروهای زرهی اسرائیلی مانع حرکت آمبولانسها میشوند، این کودک هنگام رسیدن به بیمارستان تمام کرد.
در بیانیه سازمان پزشکان بدون مرز آمده است: نیروهای اسرائیلی با گاز اشک آور به بیمارستانی در جنین حمله کردند.
سازمان پزشکان بدون مرز بیان کرد: کادر درمانی تلاش کردند که یک بیمار زن را از بیمارستان به خانه منتقل کنند، اما به سمت آمبولانس حامل این بیمار تیراندازی شد و این بیمار در حالی که بر اثر تیراندازی زخمی شده بود؛ به بیمارستان برگردانیده شد و هم اکنون تحت عمل جراحی قرار دارد. حملات به بیمارستانها و آمبولانس کشنده است. ممانعت از حرکت آمبولانس موجب مرگ بیماران میشود و این روند باید متوقف شود.
یک رسانه عبری زبان از ابلاغ تصمیم رژیم صهیونیستی برای ماندن در نوار غزه به دولت آمریکا درصورت تحقق توهم صهیونیستها برای «نابودی حماس» پرده برداشت.
رسانههای عبری زبان گزارش دادند که ارتش رژیم صهیونیستی قصد دارد پس از پایان جنگ در نوار غزه، حضور نظامی خود را در شمال این باریکه حفظ کند.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» در این باره اعلام کرد: مقامات اسرائیل قصد خود را برای حفظ حضور نظامی گسترده در مناطق شمالی نوار غزه را به آمریکا اعلام کردهاند.
این رسانه نوشت: این تصمیم به این معناست که بازگشت نزدیک به یک میلیون فلسطینی که از مناطق شمالی غزه به دلیل درگیری آواره شدهاند، فوری نخواهد بود.
یدیعوت همچنین گزارش داد: این نظارت اسرائیل روند تدریجی را برای جلوگیری از هرگونه نفوذ احتمالی نیروهای حماس در میان آوارههایی که به منطقه باز میگردند را تضمین خواهد کرد.
طبق گزارش این روزنامه، مقامات رژیم صهیونیستی معتقدند که ارتش این رژیم باید به به حضور سربازان مستقر در مناطق کلیدی مانند بیت حانون و شهر غزه ادامه دهد.
یدیعوت همچنین نوشت: «علیرغم اتخاذ این تصمیم اما مقامات اسرائیل بار دیگر تاکید کردهاند که نیت آنها شامل الحاق یا شهرکسازی مجدد در نوار غزه نیست».
مقامات تلآویو و در راس آنها نخستوزیر و وزیر جنگ رژیم اشغالگر درحالی توهم «نابودی حماس» و «پساجنگ» در غزه را تکرار میکنند که با گذشت ۶۹ روز از تجاوزات و جنایات مختلف موفق به دستیابی به اهدافشان در غزه و شکست مقاومت نشده و حتی متحمل خسارت ها و تلفات های سنگینی نیز شدهاند.
دو مقام آمریکایی اعلام کردند که مشاور امنیت ملی کاخ سفید در جریان دیدار با ولیعهد سعودی در عربستان درخصوص درگیریها در غزه و سایر مسائل منطقهای به بحث و تبادل نظر پرداخت.
دو مقام آمریکایی اعلام کردند که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید چهارشنبه با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در عربستان دیدار کرد و دو طرف در جریان این دیدار درخصوص درگیریها در غزه و سایر مسائل منطقهای به بحث و تبادل نظر پرداختند.
خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از مسئولین آمریکایی اعلام کرد، سالیوان با مقامات سعودی همچنین درخصوص افزایش تلاشهای دیپلماتیک برای برقراری ثبات در سرتاسر منطقه و ممانعت از توسعه درگیری میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفتوگو کرد.
قرار است سالیوان در روزهای پنجشنبه و جمعه (۲۳ و ۲۴ آذر ماه) با سفر به سرزمینهای اشغالی با مقامات رژیم صهیونیستی نیز دیدار کند.
روز سهشنبه مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرده بود که در روزهای آتی با مقامات رژیم صهیونیستی درخصوص جدول زمانی جنگ غزه رایزنی خواهد کرد.
وزارت بهداشت فلسطین پنجشنبه (امروز، ۱۴ دسامبر)، اعلام کرد که در جریان سومین روز متوالی عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در جنین، دو فلسطینی شهید و سه نفر دیگر زخمی شدند و به این ترتیب شمار شهدای تجاوز صهیونیستها به جنین به ۱۱ شهید رسید.
خبرگزاری وفا فلسطین شمار زخمیها در بمباران محله «الشرقی» در جنین را ۱۰ نفر اعلام کرد و گزارش داد که نظامیان اسرائیلی یکی از منازل مسکونی را در خیابان «مهیوب» در نزدیکی اردوگاه جنین ویران کردند.
نظامیان اسرائیلی همچنین، با بیلهای مکانیکی نظامی، زیرساختهای ورودی شهرک «السیله الحارثیه» در غرب جنین را ویران کردند.
نبرد شدید در شرق و غرب غزه و کشته شدن شمار بسیاری از نیروهای اسرائیلی
رزمندگان کتائب القسام، شاخه نظامی جنبش حماس، امروز (پنجشنبه، ۱۴ دسامبر)، طی بیانیهای، با اشاره به تداوم نبرد شدید با اشغالگران صهیونیست در منطقه الشجاعیه در شرق غزه، اعلام کردند که نیروهای پیاده اسرائیلی را بهوسیله تلههای انفجاری هدف قرار دادهاند؛ در این عملیات، دست کم ده نظامی اسرائیلی به هلاکت رسیدند.
در پی تشدید رویارویی نیروهای مقاومت با اشغالگران در منطقه الشجاعیه، پس از گذشت چندین روز، روزنامه معاریف نوشت که تعداد راکتهایی که نیروهای حماس به سمت خودروهای نظامی و تانکهای اسرائیلی در شجاعیه شلیک کردهاند، غیر قابل شمارش است.
کتائب القسام امروز همچنین از هدف قرار دادن یک تانک مرکاوای اسرائیلی در محله الزیتون در شرق غزه با راکت یاسین ۱۰۵ و انهدام آن خبر داد.
شاخه نظامی حماس در بیانیهای دیگر اعلام کرد، در غرب شهر غزه نیز، ۴ تانک مرکاوا و ۴ نفربر اسرائیلی را در منطقه الشیخ رضوان بهوسیله راکت ضدزره یاسین ۱۰۵ منهدم کرده است، در حالی که ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته ادعا کرد: تیپ گولانی از چند روز قبل، در حال نبرد سنگین در شجاعیه در شرق شهر غزه است. نبرد در شجاعیه بسیار پیچیده است. علت آن هم زیرساخت های شهری و شبکه گستردهای از تونل هاست.
ارتش رژیم صهیونیستی که روز گذشته کشته شدن ۱۰ نظامی خود از جمله چند افسر اسرائیلی را با وجود اتخاذ سیاست اعلام قطرهچکانی شمار تلفات، اعتراف کرده بود، امروز نیز کشته شدن سرگرد ذخیره «الیشا لونسترن» (۳۸ ساله) در جنوب نوار غزه را تایید و اعلام کرد که وی در تیپ زرهی گردان ۸۱۰۴ خدمت میکرده است.
روزنامه یدیعوت آحارانوت نیز روز گذشته درگیریهای روز چهارشنبه در محله الشجاعیه غزه را بسیار شدید و خطرناک توصیف کرد.
آکسیوس: آمریکا فروش تفنگهای ام-۱۶ به اسرائیل را به تعویق انداخت
دو مقام آمریکایی به آکسیوس گفتند که دولت جو بایدن مجوز فروش بیش از ۲۰ هزار تفنگ ام-۱۶ ساخت آمریکا به (رژیم) اسرائیل را به دلیل نگرانی در مورد حملات شهرکنشینان افراطی اسرائیلی به غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری اشغالی تعلیق کرده است.
تصمیم دولت بایدن برای بازبینی قرارداد فروش این تفنگها به رژیم صهیونیستی از سوی وزارت خارجه آمریکا حکایت از آن دارد که واشنگتن همچنان نگران است که این رژیم به اندازه کافی برای مهار خشونت از سوی شهرکنشینان افراطی صهیونیست علیه فلسطینیان تلاش نمیکند.
اسرائیل در هفته اول جنگ با حماس به منظور تجهیز تیمهای واکنش اولیه غیرنظامی در روستاهای اسرائیلی نزدیک به مرزهای غزه، لبنان و سوریه درخواست تفنگ کرد. این تیمها که از ساکنان محلی تشکیل شدهاند از پلیس اسرائیل اسلحه و آموزش دریافت میکنند تا در صورت وقوع حملهای مشابه حمله حماس در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به منطقه آنها، با استفاده از این تفنگها به عنوان اولین واکنشدهنده وارد درگیری شوند.
به گفته مقامات آمریکایی، دولت بایدن به دلیل اینکه ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی افراطی و ملیگرای اسرائیلی که بر نیروی پلیس این رژیم نظارت دارد، تفنگهای ام-۱۶ را بین شهرکنشینان افراطی توزیع میکند با ارسال این تفنگها به اسرائیل با احتیاط برخورد کرده است.
از سوی دیگر انتشار گزارشی در مطبوعات رژیم صهیونیستی درباره سند محرمانهای که توسط فرماندهی مرکزی ارتش اسرائیل نوشته شده بود، باعث افزایش نگرانی دولت آمریکا شد. در این سند عنوان شده است که بن گویر به پلیس (رژیم) اسرائیل دستور داده است تا از دستگیری شهرکنشینان خشن در کرانه باختری خودداری کند.
یک مقام آمریکایی به آکسیوس، گفت: در حال حاضر مساله ارسال تفنگهای ام-۱۶ به جایی نخواهد رسید، زیرا ما در آمریکا تضمینهای بیشتری از سوی اسرائیل در مورد اقداماتی که قرار است برای مهار حملات شهرکنشینان خشن انجام دهند، نیاز داریم؛ بنابراین، باید اطمینان حاصل کنیم که هیچ سلاح جدید آمریکایی به دست شهرکنشینان افراطی صهیونیست نخواهد رسید.
شهادت ۲۷ فلسطینی در بمباران جنوب غزه
منابع خبری بامداد پنجشنبه گزارش دادند، در حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به جنوب غزه ۲۷ فلسطینی شهید شدند.
جنگندههای رژیم صهیونیستی دو منزل مسکونی را در شهر رفح هدف قرار دادند که منجر به شهادت ۲۷ تن شد.
بر اساس این گزارش، توپخانههای ارتش رژیم صهیونیستی نیز به شدت مناطق شمالی خان یونس واقع در جنوب غزه را بمباران کردند.
پیشتر وزارت بهداشت فلسطین در غزه از افزایش شمار شهدای جنایات صهیونیستها در نوار غزه به ۱۸ هزار و ۶۰۸ تن خبر داده بود.
آنروا: ۲۲۸ تن در پناهگاههای ما در غزه کشته شدند
آژانس امدادرسانی آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد (آنروا) اعلام کرد که از هفتم اکتبر تا کنون ۲۲۸ تن در پناهگاههای این آژانس در غزه کشته شدهاند.
به گزارش خبرگزاری سما فلسطین، آنروا اعلام کرد دستکم ۲۲۸ تن از ۷ اکتبر در پناهگاههای آژانس در غزه کشته شدهاند.
پیشتر فیلیپ لازارینی رئیس آنروا هشدار داده بود که پس از کشته شدن بیش از ۱۳۰ کارمند سازمان ملل در غزه، ظرفیت و توانایی این آژانس برای ارائه خدمات در این باریکه در آستانه فروپاشی است.
رژیم صهیونیستی با حمایت همهجانبه کشورهای غربی، کشتار گستردهای را در نوار غزه و کرانه باختری علیه مردم بیدفاع و مظلوم فلسطین به راه انداخته است. وزارت بهداشت غزه در آخرین آمار خود تعداد شهدای فلسطینی ناشی از حملات رژیم صهیونیستی را ۱۸ هزار و ۶۰۸ تن اعلام کرده است در حالی که ۵۰ هزار ۵۹۴ نفر نیز مجروح شدند.
از سوی دیگر، گروههای امداد رسان و سازمان ملل درباره گسترش بیماریهای عفونی در غزه زنگ هشدار را به صدا درآوردهاند.
هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین، به تازگی هشدار داد، به دلیل فروپاشی سیستم بهداشتی و گسترش بیماریهای ناشی از ازدحام جمعیت، غزه با فاجعه بهداشت عمومی مواجه است.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) در گزارشهای خود به افزایش شدید عفونتهای حاد تنفسی، اسهال، شپش، گال و سایر بیماریهای مسری اشاره کرده است.