بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد شصت و نهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شد و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بر ضرورت فوری توقف حملات اسرائیل به غزه تاکید کرد و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید وعده داد که آمریکا به اسرائیل فشار می آورد تا به جای بمباران گسترده و عملیات زمینی، جنگ را بر هدف قرار دادن دقیق رهبران حماس متمرکز کند.
بر اساس گزارش های رسانه ای، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز جمعه به وقت محلی در دیدار خود با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، بار دیگر بر لزوم بازگشایی همه گذرگاههای غزه تاکید کرد تا امکان ارسال فوری مواد غذایی، کمکها و آب فراهم شود.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین از آمریکا خواست تا مداخله کند و اسرائیل را تحت فشار بگذارد تا خشونت خود را در کرانه باختری اشغالی متوقف کند.
عباس همچنین با تاکید بر اینکه غزه "بخش جدایی ناپذیر" کشور فلسطین بوده و هرگونه تلاش برای منزوی کردن آن "غیرقابل قبول" است، راهکار دو دولتی را که شامل کرانه باختری از جمله قدس شرقی و غزه است، تکرار کرد.
این دیدار پس از سفر سالیوان به تل آویو و گفتگو با مقامات رژیم اسرائیل در مورد جنگ در غزه انجام شد. مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز وعده داد که آمریکا به اسرائیل فشار می آورد تا به جای بمباران گسترده و عملیات زمینی، جنگ را بر هدف قرار دادن دقیق رهبران حماس متمرکز کند.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه در یک کنفرانس خبری در تل آویو گفت که واشنگتن می خواهد نتایجی را در مورد قصد اسرائیل برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان در غزه ببیند.
سالیوان افزود که تشکیلات خودگردان فلسطین نیاز به "بازسازی و احیای مجدد" دارد که نشان دهنده چشم انداز آمریکا برای غزه پس از جنگ است.
ارتش رژیم اسرائیل نیز روز جمعه در بیانیهای ادعا کرد که نیروهایش جسد دو سرباز را که در جریان حمله حماس در ۷ اکتبر به غزه ربوده شده بودند، پیدا کردند. تعداد کل سربازان ارتش اسرائیل که در حمله زمینی غزه کشته شدند، اکنون به ۱۱۸ نفر رسیده است.
سالیوان گفت که دستیابی به اهداف اسرائیل در جنگ ماهها طول خواهد کشید اما نبرد در مراحل مختلف و با تغییر عملیات فعلی که شامل بمباران شدید و عملیات زمینی می شود، ادامه خواهد داشت.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: «شرایط و زمانبندی این تغییر موضوع گفتگوی من با نخستوزیر نتانیاهو بود».
سالیوان از پاسخ به این سوال که اگر جنگ وارد مرحله ای با شدت کمتر با تلفات غیرنظامی کمتر نشود، آیا واشنگتن کمک های نظامی را متوقف خواهد کرد، خودداری کرد و گفت که بهترین راه برای دستیابی به توافق گفتگوی خصوصی است.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در دیدار با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید بر ضرورت فوری توقف حملات اسرائیل به غزه تاکید کرد و مشاور امنیت ملی بایدن نیز وعده داد که آمریکا به اسرائیل فشار می آورد تا به جای بمباران گسترده و عملیات زمینی، جنگ را بر هدف قرار دادن دقیق رهبران حماس متمرکز کند.
سالیوان پنجشنبه شب گفت که وی در این سفر با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره تغییر حملات اسرائیل به اقدامات نظامی دقیقتر و هدفمندتر گفتوگو کرده است.
وی که با تلویزیون کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی مصاحبه میکرد، از ارائه جزئیات بیشتر در این باره خودداری کرد اما افزود که دو طرف «درجه بالایی از همگرایی» در مسائل راهبردی و اقدامات لازم داشتند.
سالیوان همچنین بر «احیا و نوسازی» تشکیلات خودگران و کنترل آن بر نوار غزه و کرانه باختری تاکید کرد.
شمار تلفات اعلام شده نظامیان رژیم صهیونیستی در حمله زمینی به نوار غزه به ۱۱۹ نفر رسید.
ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه در بیانیه ای از هلاکت یک نظامی دیگر خود در عملیات زمینی در نوار غزه خبر داد.
براساس این بیانیه، یک نظامی با درجه سرگردی عضو گردان مهندسی در درگیری های شمال نوار غزه کشته شد.
رژیم صهیونیستی صبح جمعه نیز از کشته شدن یک نظامی خود در جنوب نوار غزه خبر داده بود.
نظامی کشته شده از نیروهای یگان مهندسی تیپ «گولانی» بود که در نبردهای جنوب نوار غزه کشته شد.
آمار و نام نظامیان کشته شده رژیم صهیونیستی براساس دستور العمل و پس از صدور اجازه ویژه منتشر می شود و نام های اعلامی، ملاک آمار واقعی کشته شده ها نیست.
مقاومت اسلامی لبنان از هدف قرار دادن سه پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه ای اعلام کرد که در راستای حمایت از ملت مقاوم فلسطین در نوار غزه و در حمایت از مقاومت دلیرانه و شرافتمندانه آن ها، مبارزان لبنانی، پایگاه نظامی «الجرداح» رژیم صهیونیستی را با موشک برکان هدف قرارداده اند.
مبارزان حزب الله لبنان همچنین گروهی از نظامیان صهیونیست را هنگام ورود به مقر فرماندهی گردان اطلاعات در پادگان «میتات» هدف قراردادند و در این حمله که با سلاح مناسب انجام شد، شماری از نظامیان رژیم صهیونیستی کشته و زخمی شدند.
حزب الله لبنان دربیانیه ای دیگر اعلام کرد که پایگاه نظامی «بلیدا» متعلق به رژیم صهیونیستی را به طور مستقیم هدف قرار داده است.
حزبالله اعلام کرد که «مهدی خلیل زعتر» از اعضای این جنبش در راه قدس به شهادت رسیده است.
وی از ساکنان شهرک «مرکبا» واقع در جنوب لبنان بوده است.
حزب الله لبنان شامگاه پنجشنبه هم از شهادت یک عضو دیگر خود در حمله رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان خبر داده بود.
نظامیان رژیم صهیونیستی بامداد جمعه ۱۶ شهروند فلسطینی دیگر را در کرانه باختری و قدس دستگیر کردند.
با دستگیری این افراد، شمار شهروندان فلسطینی دستگیر شده در کرانه باختری و قدس از زمان آغاز عملیات «طوفان الاقصی» تاکنون به ۴۴۲۰ نفر رسید.
این آمار شامل بازداشتی های نوار غزه نیست.
وزیر به اصطلاح میراث رژیم صهیونیستی گفت: باید باریکه غزه به طور کامل اشغال شود.
به گزارش رسانه های فلسطینی، «عمیحای الیاهو» پیشتر نیز گفته بود که یکی از گزینه هایی که باید بررسی شود، انداختن بمب اتم روی غزه است.
این سخنان با مخالفت و محکومیت گسترده بین المللی روبرو شده بود.
در پی این گفته های وزیر صهیونیست، «بنیامین نتانیاهو » نخست وزیر رژیم صهیونیستی درصد فرار از مسئولیت گفته های او برآمد و اظهار داشت که اظهارات الیاهو جدا از واقعیت است.
نتانیاهو در آن زمان همچنین دستور توقف حضور الیاهو در نشست های کابینه را تا اطلاع ثانوی داد.
وی گفته بود، «باید بدانیم که چه چیزی ممکن است آن ها(فلسطینی ها) را بترساند و مجبور کند از غزه خارج شوند، زیرا مرگ آن ها را نمی ترساند؛ باید راهی برای نابودی آن ها بیابیم».
الیاهو درباره کشته شدن اسیران صهیونیست در بمباران غزه که در اختیار مقاومت فلسطین هستند نیز گفته بود که «جان آن ها با ارزش تر از جان نظامیان نیست، باید بپذیریم که جنگ تلفات دارد».
ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم در تایید سخنان الیاهو و در حمایت از وی تاکید کرده بود که «حماس باید نابود شود».
اتحادیه اروپا و ۱۲ کشور اروپایی به همراه کانادا و استرالیا با صدور بیانیهای مشترک، حملات وحشیانه شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری را با ادبیاتی شدیداللحن محکوم و تاکید کردند که چنین تحولاتی چشمانداز صلح پایدار در منطقه را تهدید میکند.
در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، آمده است که استرالیا، بلژیک، دانمارک، اتحادیه اروپا، فنلاند، فرانسه، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد، سوئیس، بریتانیا و کانادا از رژیم اسرائیل میخواهند که اقدامات فوری و ملموسی را برای مقابله با خشونتهای بی سابقه شهرک نشینان در کرانه باختری صورت دهد.
در این بیانیه آمده است که ما اقدامات خشونت آمیز شهرک نشینان افراطی را که مردم فلسطین را به وحشت می اندازند، به شدت محکوم می کنیم. ما موضع خود را تکرار میکنیم که شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی بر اساس قوانین بینالمللی غیرقانونی است و تعهدات این رژیم را بر اساس قوانین بینالمللی، بهویژه ماده ۴۹ کنوانسیون ۴ ژنو یادآوری میکنیم.
نویسندگان این بیانیه تاکید کردند: افزایش خشونت شهرک نشینان افراطی علیه فلسطینی ها غیرقابل قبول است. اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر باید از جمعیت غیرنظامی فلسطینی در کرانه باختری محافظت کند و مسئولین خشونتها نیز باید به دست عدالت سپرده شوند.
طرفهای غربی هشدار دادند: ناکامی اسرائیل در حمایت از فلسطینی ها و محاکمه شهرک نشینان افراطی سبب شده که خشونت شهرکنشینان به سطح بیسابقهای رسیده و تداوم این وضع امنیت کرانه باختری و منطقه را تضعیف و چشم انداز صلح پایدار را تهدید کند.
در این بیانیه از رژیم صهیونیستی خواسته شده که «برای اطمینان از حمایت مؤثر و فوری از مردم فلسطین، اقدامات ملموسی را صورت دهد.»
کلمات به گفته نویسندگان بیانیه یادشده، مهم هستند «اما اکنون باید به عمل تبدیل شوند».
بر اساس این بیانیه، شهرک نشینان صهیونیست از ماه اکتبر گذشته تاکنون افزون بر ۳۴۳ حمله خشونتآمیز در کرانه باختری صورت داده که در اثر آن ۸ غیرنظامی فلسطینی کشته، بیش از ۸۳ نفر مجروح و ۱۰۲۶ نفر هم مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
رسانه های رژیم صهیونیستی از ثبت دستکم سه هزار و ۵۰۰ نقص عضو جدید در میان نظامیان این رژیم خبر دادند.
به گزارش رسانه های صهیونیستی، سازمان معلولان ارتش رژیم اسراییل اعلام کرد که از ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون حدود سه هزار و ۵۰۰ معلولیت جدید در میان نظامیان ثبت شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی ۱۸ آذرماه اعلام کرده بود که از ابتدای عملیات طوفان الاقصی، ۵ هزار نظامی زخمی وارد بیمارستان های این رژیم شده و معلولیت ۲ هزار نفر از آن ها تایید شده است.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت پیش از این اعلام کرده بود که ۵ هزار نظامی صهیونیست در جنگ علیه غزه زخمی شده که ۲هزار نفر از آنها معلول شدهاند.
به گفته منابع خبری، از ابتدای جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه تاکنون، ۱۰ هزار و ۵۸۴ نظامی صهیونیست زخمی شده اند که ۱۳۱ نفر از آنها در حین درمان کشته شدند و وضعیت ۴۷۱ نفر از آنها بسیار وخیم است.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز نوشت: آمار واقعی زخمی های ارتش که از طریق بیمارستان ها منتشر می شود، بسیار بیشتر از آمارهای منتشر شده توسط ارتش است.
در همین حال، بیمارستان سوروکای رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب اعلام کرد که از آغاز جنگ در غزه (۷اکتبر/ ۱۵ مهرماه) تنها به این بیمارستان ۲۱۴۸ صهیونیست مجروح انتقال داده شده است.
عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به کاهش مساحت غزه بعد از جنگ برای حفظ آزادی عملیاتی ارتش رژیم صهیونیستی اشاره کرد.
بنی گانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی گفت: جنگ غزه احتمالا برای سالها طول بکشد و هرگز با معادله آرامش در ازای آرامش به پایان نخواهد رسید. ارتش بعد از جنگ برای حفظ آزادی عملیاتی، مناطقی از نوار غزه را مصادره میکند.
به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما، وی تکذیب کرد که اختلافات داخلی در اراضی اشغالی درباره تحولات آینده نوار غزه وجود داشته باشد.
بنی گانتس گفت: نیروهای ارتش حملهای را در عمق اراضی غزه انجام دادند که رو به گسترش است. ماموریت ما اجازه دادن به نیروهایمان برای ادامه و تکمیل عملیات در جنوب و شمال برای آزادی اسرایمان و ایجاد امنیت برای ساکنان شهرکهای اطراف نوار غزه است.
وی افزود: برای تحقق این هدف ما باید مشروعیت و آزادی عمل و برنامهریزی برای ادامه جنگ را حفظ کنیم. در این جنگ روز بعدی وجود نخواهد داشت. ما عملیات طولانی، دشوار و ضروری داریم که احتمالا برای چند روز و چند ماه و چند سال ادامه داشته باشد.
گانتس گفت: نقش فرماندهی این است که مردم را در جریان تحولات و تحقق اهداف با روشی واقع بینانه و بدون ایجاد اختلافات توهمی بگذارد.
یک مقام ارشد آمریکایی با اشاره به سفر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید مدعی شد که مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال داشتن نقشی در غزه هستند و این مسالهای است که آمریکاییها قرار است با آنها رایزنی کنند.
این اظهارات درحالیست که محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات، حماس را بخشی از موزائیک سیاسی فلسطین خوانده و تاکید کرده است که حماس از فلسطین حذف شدنی نیست و رژیم صهیونیستی هرگز نمیتواند این گروه را از فلسطین حذف کند.
براساس گزارش رویترز، این اظهارات پس از آن مطرح شده که گفته میشود جیک سالیوان احتمالا با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان در رام الله دیدار خواهد کرد. این دیدار قرار است امروز جمعه انجام شود.
یک مقام آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود، گفت که سالیوان درباره «تلاشهای جاری برای بازسازی و احیای» تشکیلات خودگردان و مهار «خشونت شهرکنشینان افراطی» علیه فلسطینیها در کرانه باختری اشغالی با عباس رایزنی خواهد کرد.
سالیوان که روز پنج شنبه به اراضی اشغالی سفر کرده و با مقامات رژیم صهیو نیستی از جمله وزیر جنگ این رژیم دیدار کرد گفته که حاکمیت کرانه باختری و نوار غزه باید تحت یک «تشکیلات خودگردان فلسطینی ترمیم شده» به هم متصل شوند.
یک رسانه نزدیک به منابع اسرائیلی و آمریکایی گزارش داده مشاور امنیت ملی کاخ سفید در جلسه روز پنج شنبه خود با کابینه جنگی اسرائیل خواستار اتمام «مرحله شدید جنگ» در غزه طی چند هفته آینده شده است.
در این اطلاعیهها که از روز گذشته پنج شنبه، چهاردهم دسامبر تاکنون دست به دست میچرخد، ارتش اسرائیل نام ۴ نفر از رهبران مقاومت حماس را درج کرده و راههای ارتباطی خود را هم برای دریافت گزارشها نوشته است.
تلآویو برای هرگونه اطلاعاتی از «یحیی السنوار»، رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه ۴۰۰ هزار دلار، «محمد السنوار»، برادر او و از فرماندهان میدانی حماس ۳۰۰ هزار دلار، «رافع سلامه» فرمانده عملیاتی حماس، ۲۰۰ هزار دلار و «محمد ضیف»، فرمانده گردانهای القسام ۱۰۰ هزار دلار تعیین کرده است.
شبکه الجزیره در این باره نوشت که پس از ورود بمباران هوایی و تهاجم زمینی علیه غزه به هفتادمین روز خود، اسرائیل به تلاش بیهوده و عاجزانهاش برای رسیدن به برخی از رهبران جنبش حماس ادامه میدهد؛ به این امید که به دستاوردی معنوی دست پیدا کند و به وسیله آن بتواند خساراتی را که از نظر تجهیزات و نفرات در روزهای گذشته متحمل شده است، جبران کند.
الجزیره در ادامه گزارش خود، پخش این اطلاعیهها و اعلامیهها را «سلاح جدید و قدیمی اسرائیل» توصیف، و تاکید کرد که ارتش رژیم اشغالگر فکر میکند با این راه ممکن است بتواند مردم را وسوسه کند تا اطلاعاتی از رهبران جنبش حماس را لو بدهند؛ جنبشی که آنها را از هفتم اکتبر تاکنون در نبرد میدانی زمینگیر کرده و همچنان خسارت وارد میکند.
رژیم صهیونیستی به هلاکت یک نظامی دیگر خود در درگیریهای نوار غزه اعتراف کرد.
به گزارش شبکه الجزیره، نظامی کشته شده از نیروهای یگان مهندسی تیپ «گولانی» بود که در نبردهای جنوب نوار غزه کشته شد.
دو نظامی دیگر رژیم صهیونیستی نیز در این درگیری ها زخمی شدند.
رژیم صهیونیستی تاکنون به هلاکت بیش از ۱۱۰ نظامی خود در درگیری های زمینی در نوار غزه اعتراف کرده است.
آمار و نام نظامیان کشته شده رژیم صهیونیستی براساس دستور العمل و پس از صدور اجازه ویژه منتشر می شود و نام های اعلامی، ملاک آمار واقعی کشته شده ها نیست.
ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز نبرد طوفان الاقصی به طور قطره چکانی هر روز اسامی شماری از کشته های نظامی خود را اعلام می کند، به نظر می رسد این اقدام به علت شمار بالای تلفات نظامیان و ترس از واکنش ها در سطح داخلی در سرزمین های اشغالی انجام میگیرد.
در همین حال، به گزارش رسانههای صهیونیستی، آمار زخمیهایی که ارتش اسراییل اعلام می کند، با آماری که در لیست بیمارستان ها است، اختلاف زیادی دارد.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی با اشاره به تداوم انتقال نظامیان زخمی ارتش اسراییل به بیمارستانهای این رژیم اعلام کرد که اختلاف فاحشی میان تعداد زخمیهایی که ارتش اسراییل اعلام می کند با آماری که در لیست بیمارستان ها ثبت میشود، وجود دارد.
رژیم صهیونیستی برای پنجمین بار از زمان آغاز عملیات «طوفان الاقصی»، اینترنت و شبکههای تلفن همراه را در نوار غزه قطع کرد.
به گزارش رسانه های فلسطینی، هم اکنون امکان هیچ گونه تماس تلفنی و اینترنتی در سراسر نوار غزه وجود ندارد.
دفتر اطلاع رسانی دولتی فلسطین در نوار غزه در واکنش به این اقدام رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این کار به معنای فاجعه ای است که زندگی شهروندان ساکن این منطقه را به خطر می اندازد.
در بیانیه دفتر اطلاع رسانی دولتی فلسطین آمده است: قطع ارتباطات و اینترنت باعث می شود که امکان دستیابی به بسیاری از زخمی ها و شهدا وجود نداشته باشد و شمار قربانیان حمله رژیم صهیونیستی براثر این اقدام افزایش می یابد.
دفتر اطلاع رسانی دولتی فلسطین در غزه اعلام کرد که قطع ارتباطات و اینترنت یک جنایت تمام عیار برای گسترش بحران انسانی است و توقف فوری جنایت ها درحق ملت فلسطین را خواستاریم.
اعلام شهادت سه هزار و ۷۱۴ دانش آموز فلسطینی در غزه
پنجشنبه شب، وزارت آموزش و پرورش فلسطین اعلام کرد: سه هزار و ۷۱۴ دانشآموز فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه و کرانه باختری شهید شدند.
در این حملات که از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) آغاز شده است، تاکنون پنج هزار و ۷۰۰ دانش آموز فلسطینی دیگر نیز زخمی شدند.
وزارت بهداشت غزه روز پنجشنبه در شصت و هشتمین روز جنگ در غزه، مجموع شهدای فلسطینی را ۱۸ هزار و ۶۰۸ تن اعلام کرد.
طبق این اطلاعیه، تعداد زخمیها نیز ۵۰ هزار و ۵۹۴ تن اعلام شد.
دکتر «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه، همچنین خبر داد که اشغالگران اسرائیلی طی ساعات گذشته، دست به ۱۶ جنایت جدید در مناطق مختلف غزه زدهاند که این حملات ۱۹۶ شهید و ۴۹۹ زخمی در پی داشته است؛ هنوز تعداد بسیاری از قربانیان زیر آوار ماندهاند.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت غزه، از آغاز جنگ تاکنون ۳۰۰ کادر پزشکی شهید شدند و ۱۰۲ آمبولانس نیز هدف قرار گرفتهاند.
گوترش: میزان مرگ و میرها در غزه بیسابقه است
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، بار دیگر بامداد جمعه درباره میزان تلفات غیرنظامیان در غزه در نتیجه حملات رژیم اسرائیل هشدار داد.
دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد، حجم عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس و میزان مرگ و میرها و تخریبها در غزه بیسابقه و غیرقابل تحمل هستند.
او همچنین تصریح کرد وضعیت فعلی در غزه، امکان انجام عملیات بشردوستانه در این باریکه را غیرممکن کرده است.
گوترش همچنین گفت سازمان ملل از تشدید تنشها در کرانه باختری اشغالی از جمله قدس شرقی نگران است.
رسانه آمریکایی: مذاکرات سالیوان در اسرائیل پیشرفتی نداشته است
روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی پنجشنبه شب اعلام کرد که مذاکرات جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در اسرائیل پیشرفتی نداشته است.
مسئولان آمریکایی تاکید کردند: مذاکرات سالیوان در خصوص اختلافاتی که با اسرائیل در خصوص قربانیان غیر نظامی، زمان درگیری و آینده غزه داشته، پیشرفتی نداشته است.
این مقامات آمریکایی که به نامشان اشاره نشده اعلام کردند: سالیوان به مقامات اسرائیلی هشدار داده است که طولانی شدن زمان درگیری موجب تشدید تنش بیشتر در منطقه خواهد شد.
نتانیاهو با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز پنجشنبه در تل آویو دیدار و گفت و گو کرد.
دیوان نخست وزیری رژیم صهیونیستی نیز در این باره گزارش داد که نتانیاهو و سالیوان بر تلاش برای آزادی دیگر اسرای اسرائیلی در غزه تأکید کردند.
براساس بیانیه این دیوان، نتانیاهو و سالیوان همچنین درباره تهدیدات حزبالله و انصارالله (حوثیها) یمن و راه های مقابله با آن ها گفت وگو کرده است.
خبرگزاری آکسیوس آمریکا نیز به نقل از مقامات اسرائیلی و آمریکا گزارش داد که سالیوان نیز در این دیدار به نتانیاهو و کابینه جنگ رژیم صهیونیستی بر ضرورت انتقال جنگ به «مرحله خفیفتر» ظرف چند هفته آینده تأکید کرده است.
ساعاتی پیش از آن نیز «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ضمن اشاره به دشوار بودن جنگ با حماس گفت که این جنگ چند ماه طول خواهد کشید.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت بایدن برای مذاکره با مقامات رژیم اسرائیل به سرزمینهای اشغالی فلسطین سفر کرده و قرار است جمعه با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کند.
جان کربی هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید درباره سفر سالیوان گفت: سالیوان در مورد حرکت اسرائیل به سمت عملیات با شدت کمتر علیه غزه در آینده نزدیک گفتوگو کرده است.
کربی افزود: ما درباره مدت زمان دوام جنگ شرطی برای اسرائیل تعیین نکردهایم. همه ما دوست داریم جنگ هرچه زودتر تمام شود. اگر حماس سلاح را زمین بگذارد، که فعلا بعید است، همین امروز هم میشود به جنگ پایان داد.
وی اظهار کرد: ما برای دستیابی به یک وقفه کوتاه در درگیریها در غزه تلاش میکنیم و از آتش بس طولانی نگرانیم، زیرا به نفع حماس است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن گفت: ما در حال مذاکره با اسرائیلیها در مورد طول مدت درگیری هستیم و نمیخواهیم بیشتر از حد لازم ادامه یابد.
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در عین حال مدعی شد: مدت زمان عملیات نظامی به اسرائیلیها بستگی دارد.
سیبیاس: مرحله فعلی جنگ غزه بین دو تا سه هفته دیگر تکمیل میشود
یک رسانه آمریکایی بامداد جمعه به نقل از مقامهای دولت «جو بایدن» مدعی شد، مرحله فعلی جنگ غزه بین دو تا سه هفته دیگر به پایان خواهد رسید.
شبکه خبری سیبیاس به نقل از مقامهای آمریکایی مدعی شده، تلآویو به واشنگتن اطلاع داده که مرحله حملات شدید و گسترده زمینی اسرائیل در غزه ظرف دو تا سه هفته آینده تکمیل خواهد شد.
یک مقام آمریکایی گفت که تکمیل مرحله فعلی جنگ ظرف دو تا سه هفته آینده به معنی پایان عملیات رزمی اسرائیل نخواهد بود.
این مقام آمریکایی مدعی شد، با تکمیل این مرحله، جنگ وارد مرحله دیگری خواهد شد که طی آن از شدت بمبارانها کاسته خواهد شد و اسرائیل اقدام به انجام عملیاتهای هدفمندتر خواهد کرد.
گزارش سیبیاس در ادامه گزارشهای متعدد رسانههای آمریکا از عصر پنجشنبه است که در حال تلاشند بازه زمانی تداوم جنگ در غزه را مشخص کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.